استغفار و توبه - طلب بخشش و بازگشت

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز
اَستَغفِرُ اللَهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه

استغفرالله الذی لا اله الا هوالحی القیوم ذوالجلال والاکرام
من جمیع جرمی و ظلمی و اسرافی علی نفسی و اتوب الیه

hadi1525

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

mzibast

عضو جدید
الله نسبت به توبه‌كنندگان بسیار بخشنده است

الله نسبت به توبه‌كنندگان بسیار بخشنده است

{وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَى} [طه: 82]

«به يقين من آمرزنده كسى هستم كه توبه كند و ایمان بیاورد و كار شایسته نماید و به راه راست رهسپار شود»

این هم بشارتی بزرگ برای توست اگر اهل توبه باشی و ایمان بیاوری و کار شایسته انجام دهی!

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

nazanin1991

دستیار مدیر تالار اسلام و قرآن
کاربر ممتاز

hadi1525

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
5 مرتبه:gol:

mzibast

عضو جدید
بهترین گناهکاران، توبه‌کنندگانند

بهترین گناهکاران، توبه‌کنندگانند

وَمَن يَعْمَلْ سُوءًا أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللّهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُورًا رَّحِيمًا} [نساء 110}

هر كس كار بدى كند يا بر خویشتن ستم ورزد سپس از خداوند مغفرت بخواهد، خداوند را آمرزنده‌ي مهربان خواهد یافت

هرچه گناهانت زیاد باشند و هرچه بدی‌هایت بزرگ، باز هم صادقانه از خداوند طلب مغفرت کن.

پروردگار تو غفور و رحیم و بسیار توبه‌پذیر است.

پیامبرمان (صلی الله علیه وسلم) می‌فرماید: «همه‌ی فرزندان آدم گناهکارند و بهترین گناهکاران توبه‌کنندگانند.»

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

mzibast

عضو جدید
استغفار و سپس : تسبیح

استغفار و سپس : تسبیح

پروردگار متعال می‌فرماید:

فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَاسْتَغْفِرْ لِذَنبِكَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ بِالْعَشِيِّ وَالْإِبْكَارِ} غافر: 55{

پس صبر كن كه وعده‌ي الله حق است و براى گناهت آمرزش بخواه و به سپاس پروردگارت شامگاهان و بامدادان تسبیح بگو

این نصیحتی از سوی خداوند متعال است : استغفار و تسبیح الله در آغاز و پایان روز

عبدالله بن عمر ـ رضی‌الله‌عنهما ـ می‌گوید:
ما می‌شمردیم که رسول الله (صلی الله علیه وسلم) در یک مجلس صد بار می‌گفت:

رَبِّ اغفِرلي ذَنبي وَ تُب عَلَيَّ إنَّكَ أنتَ التَّوّابُ الرَّحيم

پروردگارا؛ گناهم را مورد مغفرت قرار ده و بر من توبه بپذیر که تو توبه‌پذیر و مهربانی [به روایت ابوداود و ترمذی؛ ترمذی آن را صحیح دانسته است]

این استغفار و تسبیح رسول الله (صلی الله علیه وسلم) است. کسی که گناهان گذشته و آینده‌اش بخشیده شده است. بر این اساس ما بیشتر به استغفار و تسبیح نیازمندیم.

mzibast

عضو جدید
دعای سید الإستغفار

دعای سید الإستغفار

رسول الله (صلی الله علیه وسلم) می‌فرماید : سید الإستغفار اینگونه است که بنده بگوید:

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ ، وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ، وَأَبُوءُ لَكَ بِذَنْبِي فَاغْفِرْ لِي فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ

الهی تو پرودگار منی که هیچ معبود به حقی جز تو نیست. مرا آفریده‌ای و من بنده‌ی توام و بر عهد و پیمان تو خواهم بود تا جایی که بتوانم. به تو پناه می‌برم از بدی‌هایی که انجام داده‌ام. اعتراف می‌کنم به نعمت‌هایت بر خودم و اعتراف می‌کنم به گناهانم پس مرا مورد مغفرت قرار ده که هیچ‌کس جز تو گناهان را مورد آمرزش قرار نمی‌دهد.

و سپس افزود: هر که در روز این دعا را با یقین بگوید و همان روز قبل از اینکه شب شود بمیرد از اهل بهشت است و هر کس در شب آن را با یقین بگوید و قبل از صبح بمیرد از اهل بهشت خواهد بود «به روایت امام بخاری و ترمذی و نسائی»

با دقت در کلمات زیبای این دعا پی خواهیم برد که چگونه گفتن این دعا با یقین به مغفرت الهی و اعتراف به گناهان خود در پیشگاه الله و پشیمانی از گناه و تصمیم به بازنگشتن به آن، باعث بخشش گناهان و ورود به بهشت خواهد شد.

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

mzibast

عضو جدید
توبه نصوح چیست؟

توبه نصوح چیست؟

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحًا} تحریم:8}

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد به درگاه الله توبه اى نصوح (راستين) كنيد»توبه‌ی نصوح، توبه‌ای است که در آن این شرط‌ها رعایت شود:

-1 دست برداشتن از گناه.

-2 پشیمانی از آن.

-3 عزم جدی برای بازنگشتن به گناه
.

و در صورتی که گناه مربوط به حق کسی باشد باید تا حد امکان حق وی را برگرداند یا از وی بخشش بخواهد و در صورتی که این حق در مورد آبروی شخصی باشد (مانند غیبت یا تهمت) سعی کند از وی بخشش بخواهد اما در صورتی که این کار امکان ندارد و یا باعث ایجاد کدورت بیشتر می‌شود باید به همان صورتی که در حق وی بدی کرده و آبروی وی را ریخته است و در همان مجالسی که بدگویی وی را کرده به ذکر خوبی‌های وی بپردازد و برای او استغفار کند

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز
`اَستَغفِرُ اللَهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه

nazanin1991

دستیار مدیر تالار اسلام و قرآن
کاربر ممتاز

mzibast

عضو جدید
رسول الله (صلی الله علیه وسلم) می‌فرماید:

خوش به حال کسی که در نامه‌ی اعمالش استغفار بسیاری باشد» به روایت ابن‌ماجه و بیهقی با سند صحیح»

برای توبه و بازگشت هنوز دیر نشده است. فرصتی که من و تو داریم همین زندگی است. تا وقتی که روح به حلقوم نرسیده و آفتاب از مغرب طلوع نکرده باشد…

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

rahino

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز
استغفار یک استحمام است مثل اب برای شستشو. هرگاه دچار یک الودگی و چرک و حجاب شدیم با استغفار به پاکی میرسیم . و در مسیر حق می افتیم .استغفار با عفو فرق دارد . در عفو میخواهیم خدا از جرم با بگذرد اما در استغفار میخواهیم ببخشد وراه را بر ما نبنددو در اغوش خودش ما را جای دهد

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

rahino

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز
وقتی یه فیلم یه کتاب یه موسیقی حرام یه مجلس گناه به روحت جذب میکنی میبینی که چقد ر حالت خراب میشه و چقد کلافه میشی این به خاطر اینه که اینا با روح ما سازگار نیست چون خدا خودش گفته من از روح خودم در انسان دمیدم به عبارت دیگه غذای مسموم وارد روحمون شده و باید پاکسازی کنیم حالا سازنده (خداوند تبارک وتعالی) و متخصصین روح (14 معصوم ) یه دارو تجویز کردن برای سم زدایی و اون استغفار هستش که الودگیهای روح رو پاک میکنه و ما میشیم عین روز اول پاک و عزیز مثل خود خدا :w11:

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز

havij139

عضو جدید
کاربر ممتاز