از یه قتل عام عمومی توی این ایام شادی جلوگیری کنیم

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دلم به حال ماهیها سوخت و این تایپیک رو زدم ( فقط همین)

دوستان عزیز: نوروز یادگار نیاکان ماست نگذاریم سودجویان سفره های شاد ما را به یک تراژدی غمناک تبدیل نمایند . فقط 2 دقیقه این متن را بخوانید و اگر فرهنگ ایرانی را دوست دارید آنرا برای دوستانتان ارسال نمایید .

ماهی قرمز نخریم

تجارت ماهى هاى قرمز مدت ها است که در یک دوره زمانى ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین شکل گرفته است. تجارتى که محصول آن هیچ ریشه اى در تاریخ باستانى عید نوروز ایرانى ندارد. ۸۰ سال پیش به همراه ورود چاى به ایران ماهى قرمز نیز که سمبل عید چینى است به سفره هاى هفت سین مراسم عید نوروز ما وارد شد غافل از اینکه در عید چینى ماهى قرمز را رها مى کنند تا زندگى جریان یابد و ما ماهى قرمز را اسیر تنگ هاى بلورین مى کنیم تا همزمان با رشد سبزه هاى سفره هایمان و بارورى زمین هر روز او را به مرگ نزدیک و نزدیک تر کنیم.دکتر نیکنام نماینده مجلس هفتم که زرتشتى است درباره ماهى قرمز سفره هفت سین مى گوید: در هیچ کدام از مراسم سنتى مان در مورد نوروز ماهى قرمز جایگاهى ندارد. در سفره عید انار به نشانه بارورى و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها مى شود تا عشق و بارورى همچنان پاینده بماند. نیکنام مى گوید: اگر ایرانى ها مى دانستند که ماهى قرمز هیچ ریشه تاریخى در سفره هفت سین ندارد به جاى پرداخت پول براى خرید و قتل ماهى هاى قرمز به بهانه عید، سیب قرمز یا انار را در آب رها مى کردند که ریشه در تاریخ این دیار دارد.
ماهى هاى قرمز که براى ایام عید پرورش پیدا مى کنند در حوضچه ها و استخرهاى غیراستاندارد و آب هاى آلوده رشد پیدا کرده و به علت همین آب هاى آلوده مى توانند عامل انتقال بیمارى سل جلدى باشند.ماهى هاى سرخ و کوچک در مسیر رسیدن به میدان مادر (محل توزیع ماهى هاى قرمز) به علت حمل نادرست نخستین سکته قلبى را تجربه مى کنند، دومین سکته حین پرتاب و تقسیم بندى از منبع اصلى به سطل هاى آب تجربه مى شود و سومین سکته زمانى است که شما با ذوق و خنده نخستین تلنگر را به تنگ آب مى زنید. صدا موج برمى دارد و هجوم مى برد تا قلب کوچک ماهى براى همیشه بایستد. ماهى به پهلو مى شود، روى آب مى آید و مرگ را میان سفره مقدس هفت سین که همه عناصرش ریشه در تولد و بارورى دارد به تصویر مى کشد.ماهى قرمز ایرانى نیست. سفره هفت سین ایران باستان از هزاران سال پیش تاکنون هرگز هیچ عنصرى را در دل خود نداشته که بخواهد شاهد مرگ باشد.هر سال ایام عید ۵ میلیون قطعه ماهى مى میرند. ۵ میلیون قطعه ماهى قرمز به خاطر لحظه شاد بودن ما، به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت سین، به خاطر هیچ. عجیب نیست اگر بخواهیم که هر خانوار ایرانى تصمیم بگیرد امسال از خیر خرید ماهى قرمز بگذرد.
عجیب نیست اگر بدانیم در صورتى که ایرانى ها از خرید ماهى قرمز منصرف شوند این تجارت سیاه روزى پایان خواهد یافت. عجیب نیست اگر باور کنیم سیب سرخ یا انار همان سرخى سفره هفت سین ایرانى است که ریشه در تاریخ چند هزار ساله سنت ما دارد. عجیب نیست اگر تابلوى معروف هفت سین کمال الملک را در کاخ گلستان به تماشا بنشینیم و ببینیم که او نیز ماهى قرمز را میان سفره هفت سین اش طراحى و نقاشى نکرد.

عجیب تر نیست اگر از کودکانمان بخواهیم اولین نجات دهنده ماهى هاى قرمز باشند و به جاى پرداخت پول براى دعوت ماهى ها به مرگ، تصویر آن را نقاشى کنند.سفره هفت سین ایرانى ماهى قرمز ندارد. به لحظه هایى فکر کنید که ماهى قرمزتان به پهلو روى آب تنگ سفره هفت سین نورزى تان مى میرد. اکنون که این سنت بدون هیچ بهانه اى وارد فرهنگ ما شده است، سنت شکنى کنیم و دوباره به فرهنگ واقعى و قدیمى سفره هفت سین برگردیم.ماهى قرمز چند؟ سه تا ۵۰۰ تومان، شاید هم سه تا ۱۰۰۰ تومان. مهم نیست. شما امسال براى قربانى کردن ماهى هاى قرمز هیچ پولى پرداخت نخواهید کرد و به جاى آن سیبى خواهید داشت که مرگ ندارد. امتحان کنید. امتحان شما نجات ۵ میلیون قطعه ماهى قرمز است.
عید و یک قتل و عام عمومی ....

((به جای ماهی ، سیب درون تنگ بگذارید)) این حرف را کسانی می زنند که مخالف مرگ بیش از ۷ میلیون ماهی قرمزی هستند که قرار است در آخرین روزهای اسفند ماه 1389 امسال به مسلخ نوروزی شان بروند؛ ماهی هایی که تنها برای چند روز قرار است نقشی کوتاه بر سرنوشت هفت سین ایرانی بازی کنند و بعد ... دیگر هیچ!
بیاید ما برای این تغییر پیش قدم باشیم
امسال سیب سرخ درون تنگ آب بندازیم!!!!
هر کی حمایت میکنه اعلام کنه !!!

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
http://www.www.www.iran-eng.ir/show...کوک-برای-پاک-کردن-آن-از-سفره-هفت-سین-ایرانیان

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بجای اینکه تاپیک تکراری بزنی خوبه همین موضوع رو تو تاپیکی درست بغل همین تاپیک و با همین موضوع زده شده میرفتی و اونجا نظر میدادی. اونم با چه تیتری : قتل عام :surprised:

Green Head

عضو جدید
من هم مرگ و اسارت را میان سفره مقدس هفت سین که همه عناصرش ریشه در تولد و بارورى دارد را جایز نمی دانم و از این حرکت حمایت می کنم.

ولی سه سوال:
چرا تا حالا از این سنت شکنی به این شدت حرفی نبود؟
مبارزه با یک سنت غلط مگر نباید همیشگی باشد؟
تا حالا متوجه غلط بودن آن نبودیم؟

hamidarchitec

عضو جدید
البته منم از بچگی با این موضوع مشکل داشتم و معتقدم در سمبل جاودانگی نباید مرگ رو راه داد

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بجای اینکه تاپیک تکراری بزنی خوبه همین موضوع رو تو تاپیکی درست بغل همین تاپیک و با همین موضوع زده شده میرفتی و اونجا نظر میدادی. اونم با چه تیتری : قتل عام :surprised:
اونجا هم توضیحات خودم رو دادم خانوم عزیز

fifa

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
برای من تکراری نبود. خیلی هم متن جالب و قشنگی بود. منم از همون اول از خرید ماهی سفره عید خوشم نمی اومد. به خانواده ام هم میگفتن اما کسی گوشش بدهکار نبود. خدایی خیلی ظلمه به خاطر فقط و فقط لحظه کوتاه سال تحویل بخواهیم یه موجود زنده رو قربانی کنیم.
ایول داش علی با این تایپیکت دمت گرم
;)

Hojjat.66

عضو جدید
کاملا با علی اقا موافقم ... درست من خودم اکواریوم دارم ..... ولی این مورد فرق میکنه ماکه از پارسال ماهی نمیگیریم......من موندم اخه ماهی چه ربطی به نوروز و سفره هت سین داره

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کاملا با علی اقا موافقم ... درست من خودم اکواریوم دارم ..... ولی این مورد فرق میکنه ماکه از پارسال ماهی نمیگیریم......من موندم اخه ماهی چه ربطی به نوروز و سفره هت سین داره

منم همین رو میگم. ربطش رو نوشتم تو این تایپیک. این رسم 80 سال پیش از چین به ایران وارد شد. چینی ها توی جشن سال نو ماهی قرمز آزاد می کنند.

sahar hosseiny

عضو جدید
درسته که کشتن حیوونا کار قشنگی نیست اما هر چیزی یه عمری داره قبول دارم آزادی قشنگترین حس دنیاست ولی همین ماهی اگه تو اقیانوسم میبود میمرد مردن یه ماهی کوچولوی قرمز به شادی یه بچه ایرونی نمی ارزه؟جای اینکه خوراک یه ماهی بزرگتر بشه واسه شادی چند نفر دیگه مرده.از این بعد نگاش کنی بهتره.

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درسته که کشتن حیوونا کار قشنگی نیست اما هر چیزی یه عمری داره قبول دارم آزادی قشنگترین حس دنیاست ولی همین ماهی اگه تو اقیانوسم میبود میمرد مردن یه ماهی کوچولوی قرمز به شادی یه بچه ایرونی نمی ارزه؟جای اینکه خوراک یه ماهی بزرگتر بشه واسه شادی چند نفر دیگه مرده.از این بعد نگاش کنی بهتره.
اینا که ماهی دریا نیستن
اینا ماهی پرورشین
اصلن اینا نمی تونن تو دریا زندگی کنن. اینا رو دم عید (دو سه امه منده) به زور قرص و دارو و ... بدنیا میارن و پرورش میدن برای عید.
اگه ما به بچه هامون از همون اول عادت بدیم سفره ی هفت سین بدو ماهی قرمز رو اونوقت بهتره

sahar hosseiny

عضو جدید
اینا که ماهی دریا نیستن
اینا ماهی پرورشین
اصلن اینا نمی تونن تو دریا زندگی کنن. اینا رو دم عید (دو سه امه منده) به زور قرص و دارو و ... بدنیا میارن و پرورش میدن برای عید.
اگه ما به بچه هامون از همون اول عادت بدیم سفره ی هفت سین بدو ماهی قرمز رو اونوقت بهتره
قشنگیه سفره هفت سین به ماهیشه وقتی یه چرسمی جا افتاد نمیشه جمعش کرد .

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینا که ماهی دریا نیستن
اینا ماهی پرورشین

دوست من این چه حرفی داری میزنی ؟

من خودم پرورش ماهی قرمز و هم ماهی گوشتی رو از نزدیک دیدم. برای ماهی قرمز از حدود بهار ( یعنی بیشتر از 9 ماه ) کار پرورششون رو شروع میکنند ...

تغذیه قرص و دارو ؟؟؟!!!

باور کنید اصلا کار درستی نیست دارید این افکار دروغ رو پرورش میدید..

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوست من این چه حرفی داری میزنی ؟

من خودم پرورش ماهی قرمز و هم ماهی گوشتی رو از نزدیک دیدم. برای ماهی قرمز از حدود بهار ( یعنی بیشتر از 9 ماه ) کار پرورششون رو شروع میکنند ...

تغذیه قرص و دارو ؟؟؟!!!

باور کنید اصلا کار درستی نیست دارید این افکار دروغ رو پرورش میدید..
دو سه ماهش رو نمیدونم
ولی طرز پرورش این ماهیها رو منم دیدم. اینا اگه روال طبیعی خودشون رو طی کنن به در عرض یکسال به این قدر نمیرسن. اینا رو تو استخرهای مخصوص و با غذاهای مخصوص خودشون (منظورم از قرص این بود) پرورش میدن. اونم فقط برای عید.
شما اصل قضیه رو بچسب که این ماههیا فقط برای چند روز عید پرورش داده میشن و بعدش حیف میشن

masoud612

عضو جدید
پس از این به بعد بجای گوشت ماهی ، مرغ ، ... گیاه خواری کنیم ....... گناه دارن چرا قتل عام میشن شب عیدی اونام خانواده دارن

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
دو سه ماهش رو نمیدونم
ولی طرز پرورش این ماهیها رو منم دیدم. اینا اگه روال طبیعی خودشون رو طی کنن به در عرض یکسال به این قدر نمیرسن. اینا رو تو استخرهای مخصوص و با غذاهای مخصوص خودشون (منظورم از قرص این بود) پرورش میدن. اونم فقط برای عید.
شما اصل قضیه رو بچسب که این ماههیا فقط برای چند روز عید پرورش داده میشن و بعدش حیف میشن

منظورتون چه قدریه ؟
خب اینکه مشخصه برای عید نوروز پرورش میدن...
غذاهای مخصوص ؟؟

فقط همینو میتونم بگم از پروفسور حسابی :

آخر ساعت درس يک دانشجوي دوره دکتراي نروژي سوالي مطرح کرد : استاد شما که از جهان سوم مي آييد جهان سوم کجاست ؟

فقط چند دقيقه به آخر کلاس مانده بود . من در جواب مطلبي را في البداهه گفتم که روز به روز بيشتر به آن اعتقاد پيدا مي کنم . به آن دانشجو گفتم :
جهان سوم جايي است که هر کس بخواهد مملکتش را آباد کند
خانه اش خراب مي شود و هر کس که بخواهد خانه اش آباد باشد بايد در تخريب مملکتش بکوشد
.

البته منظورم اصلا به شما نیستا بلکه اون بالاها رو میگم !!

someone-x

عضو جدید
کاربر ممتاز

چند وقت پیش توی یه مجله عکسی از اقیانوس دیدم که هزاران گلد فیش-همین ماهی قرمزها-رو نشون میداد.یعنی اصلا علاوه بر عمر درازشون تو اقیانوس،شرایط زندگی توی خونه های ما رو ندارن.
این که عذر بدتر از گناه میشه!مردن یه ماهی کوچولوی قرمز به شادی یه بچه ایرونی نمی ارزه؟!!!!!مگه بازیچه دست ماست،بمیره دیگه؟؟
با این حساب شما با تو قفس حبس کردن پرنده ها مشکلی ندارین؟چون اگه بیرون بودن هم حتما(!)غذای پرنده بزرگتر می شدن حالا چقدر خوبه که واسه ما آواز هم می خونن و ...؟؟؟

یه سوال برام پیش اومده،جدای همه این حرفها-چینی هست،بیماری زا(!) هست و هر بهونه دیگه- آیا لزومی داره که ماهی سر سفره ها باشه؟نبودنش خللی به سفره هفت سین وارد می کنه؟

آخرین ویرایش: