ارشد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

r.mob

عضو جدید
یه نکته هم در مورد نیروی عمودی تکیه گاه . که موقع حل مسائل اصطکاک شاید به درد بخوره.
من خودم همیشه تو حل مسائل اصطکاک جهت نیروی عمودی N رو عمود بر جسم انتخاب میکردم که بعضی وقتا این کار اشتباه هست. اما اگه قبل انتخاب جهت نیروی N بیایم جهت اصطکاک رو مشخص کنیم که نیروی اصطکاک خیلی راحت هست جهتش( مخالف جهت تمایل جسم برای حرکت ) و بعد با توجه به این که N به نیروی اصطکاک عمود هست ، جهت N به راحتی مشخص میشه.

mohandes_ali

عضو جدید
بچه های ساخت

بچه های ساخت

اقا بنده ریاضی بودم فنی نبودم دانشگاه هم درس قالب و هیدرولیک نداشتیم چکارش کنم نمیفهمم هیچی ازشون

amir-mehrizi

عضو جدید
يعني چي؟؟؟يعني ليسانس ساخت داري و اين درس ها رو نذاشتيد؟؟؟غير ممكنه.من خورمم رياضي بودم

amir-mehrizi

عضو جدید
یه نکته هم در مورد نیروی عمودی تکیه گاه . که موقع حل مسائل اصطکاک شاید به درد بخوره.
من خودم همیشه تو حل مسائل اصطکاک جهت نیروی عمودی N رو عمود بر جسم انتخاب میکردم که بعضی وقتا این کار اشتباه هست. اما اگه قبل انتخاب جهت نیروی N بیایم جهت اصطکاک رو مشخص کنیم که نیروی اصطکاک خیلی راحت هست جهتش( مخالف جهت تمایل جسم برای حرکت ) و بعد با توجه به این که N به نیروی اصطکاک عمود هست ، جهت N به راحتی مشخص میشه.
اره.بايد جهت n رو برطبق نيروي اصطكاك بگيريم

solid_mechanical

عضو جدید
با سلام

اره.بايد جهت n رو برطبق نيروي اصطكاك بگيريم

نیروی عمود بر سطح (یا همون N) همونطور که از اسمش پیداست همیشه از طرف سطح و به صورت عمود بر محل تماس سطح و جسم وارد میشه.

بله درسته... جهت این نیرو (N) همواره بر راستای نیروی اصطکاک عمود هستش و در واقع صحیحتر اینه که بگیم راستای اصطکاک رو به کمک جهت N تعیین میکنیم نه اینکه جهت نیروی N رو به کمک جهت اصطکاک تعیین کنیم.

در مورد تعیین جهت نیروی اصطکاک تا حدودی شما درست میفرمایید! جهت اصطکاک همیشه در خلاف جهت تمایل جسم برای حرکت هستش ولیکن تعیین جهت تمایل جسم به حرکت در مواردی ممکنه به این سادگی هم که شما میفرمایید نباشه مثل زمانی که یک جسم دوار (با قابلیت غلتش) در چند نقطه مختلف با سطح در تماس باشه. (بگذریم، خیلی پیچیدش کنیم بعضی دوستان شاکی میشن!)

موفق باشید/

آخرین ویرایش:

r.mob

عضو جدید
ولیکن تعیین جهت تمایل جسم به حرکت در مواردی ممکنه به این سادگی هم که شما میفرمایید نباشه مثل زمانی که یک جسم دوار (با قابلیت غلتش) در چند نقطه مختلف با سطح در تماس باشه. (بگذریم، خیلی پیچیدش کنیم بعضی دوستان شاکی میشن!)

موفق باشید/

سلام. بله دوست گرامی. در این مورد که شما می فرمایید از موارد خاص مسائل اصطکاک هست. و به یه خورده تمرکز احتیاج هست. در این موارد باید حالات مختلف حرکت رو تجسم کنیم و ببینیم اگه مثلا به جسم 1 نیرو وارد بشه برای حرکت کردن کدام جسم اصطکاک کمتری داره و بعد در لحظه شروع جسمی که نیروی اصطکاک بیشتری داره رو با جسمی که اصطکاک کمتری داره یکی بگیریم و کلی اما و اگر دیگه ......

r.mob

عضو جدید
friction.jpg
اگه اشتباه نکرده باشم دیاگرام آزداش میشه شکل بالا.البته نیروی P رو یادم رفت بزارم.

آخرین ویرایش:

solid_mechanical

عضو جدید
با سلام

مشاهده پیوست 184516
اگه اشتباه نکرده باشم دیاگرام آزداش میشه شکل بالا.البته نیروی P رو یادم رفت بزارم.

بله، دیاگرام آزاد رو بدرستی کشیدید.

سلام مطمئن هستی گزینه ها درست هست ؟ من حدود 500 به دست میارم !

حق با شماست، ضمن عذرخواهی صورت سوال رو تصحیح میکنم!

edited.jpg

موفق باشید/

r.mob

عضو جدید
Untitled.jpg
سوال 6 کتاب استاتیک راهیان : در شکل بالا کشش کابل AB را بدست آورید.(ضریب اصطکاک بین سطوح 0.3 و وزن قطعه بالایی 2w و دو قطعه دیگر هر یک W است)
1- 0.3w
2- 0.4W
3- 0.5W
4- w

من هر کاری کردم متوجه نشدم دیاگرام آزادش رو چطور کشیده. اگه میشه تو دیاگرام آزاد راهنمایی کنید. ممنون

mojzar

عضو جدید
مشاهده پیوست 184527
سوال 6 کتاب استاتیک راهیان : در شکل بالا کشش کابل AB را بدست آورید.(ضریب اصطکاک بین سطوح 0.3 و وزن قطعه بالایی 2w و دو قطعه دیگر هر یک W است)
1- 0.3w
2- 0.4W
3- 0.5W
4- w

من هر کاری کردم متوجه نشدم دیاگرام آزادش رو چطور کشیده. اگه میشه تو دیاگرام آزاد راهنمایی کنید. ممنون

جوابش گزینه ی اوله ؟

mojzar

عضو جدید
نه تو حلش نوشته هیچکدام از گزینه ها صحیح نیست . 0.9w در آورده خودش.
خوب اول منم 0.9 در اوردم دیدم تو گزینه ها نیست فرضم رو عوض کردم ... ببین اگه بخواد دیسک حرکتی داشته باشه چون مقدار نیروی N توی نقطه ی F بیشتره تا E و چون دو تا نقطه ضریب اصطکاک یکسانی دارن پس شروع می کنه حول نقطه ی F غلتش کردن ، درست ؟؟ خوب بعد نیروی عمودی توی نقطه ی 1.5w E میشه که اصطکاکش میشه 9/20W با ممان گرفتن حول F و مساوی صفر قرار دادنش کشش میشه 0.9W .

r.mob

عضو جدید
خوب اول منم 0.9 در اوردم دیدم تو گزینه ها نیست فرضم رو عوض کردم ... ببین اگه بخواد دیسک حرکتی داشته باشه چون مقدار نیروی N توی نقطه ی F بیشتره تا E و چون دو تا نقطه ضریب اصطکاک یکسانی دارن پس شروع می کنه حول نقطه ی F غلتش کردن ، درست ؟؟ خوب بعد نیروی عمودی توی نقطه ی 1.5w E میشه که اصطکاکش میشه 9/20W با ممان گرفتن حول F و مساوی صفر قرار دادنش کشش میشه 0.9W .
دوست عزیز فرضیات رو میدونم. میدونم در ابتدا نقطه E شروع به لغزش میکنه دلیلشم به خاطر کمتر بودن نیروی اصطکاکش نسبت به نقطه F هست. اما دیاگرام آزادش رو متوجه نمیشم. تو کتاب تو دیاگرام آزاد دیسک جهت نیروی اصطکاک F , E رو هم جهت گرفته. مگه میشه اصطکاک هر دو طرف یکی باشه ؟

mohandes_ali

عضو جدید
ماشین ابزارم والا نداشتیم حالا قالب در حد سنبه ماتریس های خیلی ساده کار کردیم اما هیدرولیک ابدا

solid_mechanical

عضو جدید
با سلام

خوب پس همون گزینه ی اول میشه که دوستمون هم گفت

بله درسته...

مشاهده پیوست 184527
1- 0.3w
2- 0.4W
3- 0.5W
4- w

جوابش گزینه ی اوله ؟

نه تو حلش نوشته هیچکدام از گزینه ها صحیح نیست . 0.9w در آورده خودش.

توضیحات مطرح شده (که مقتبس از کتاب راهیان ارشد هست) به نظر فاقد ارزش علمی میاد! دلایلم رو عرض میکنم خدمتتون:

اولا این استدلال که برای نقاط اصطکاکی یک جسم دوار، لغزش لزوماً در نقطه ای از جسم دوار اتفاق میفته که اون نقطه کمترین N رو داشته باشه، استدلالیست خلاف واقع... ممکنه در این مسئله خاص همچین استدلالی راهگشا باشه ولی بدون تردید در بارگذاریهای پیچیده تر نادرست هستش.

ثانیا اگر چنانچه در لحظه ای خاص در یکی ار نقاط اصطکاکی یک جسم دوار، لغزش اتفاق بیفته نمیتوان گفت در نقاط دیگر لزوما غلتش اتفاق افتاده چرا که ممکنه در این لحظه خاص برای سایر نقاط «لغزش همراه با غلتش» اتفاق بیفته و یا اساسا هیچ گونه غلتش و لغزشی اتفاق نیفته.

بنابراین مطالب عنوان شده رو مطابق زیر خدمت عزیزان جمع بندی میکنم، اگه کسی نظر دیگه ای داره ممنون میشم به اشتراک بذاره:

در مبحث اصطکاک آستانه حرکت برای مواقعی که یک جسم از چند ناحیه با یک یا چند سطح درگیر می شود نکات زیر قابل توجه است:

1. چنــانچه جسم مورد نظر جسمی با سطوح صاف (یا جسمی که صرفا توانایی لغزیدن داشته باشد) باشد، نیـروی اصطکاک در تمامی نقاط اصطکاکی برابر با حداکثر نیروی اصطکاک (یعنی Mu_s*N) خواهد بود.
  2. اما چنــانچه جسم مـورد نظر جسمی دوار (یا جسمی که توانایی غلتیدن نیز داشته باشد) باشد، نیـروی اصطکاک فقط در یکی از نقاط اصطکاکی بـرابر با حـداکثر نیروی اصطکاک (یعنی Mu_s*N) خـواهد بـود. و آن نقطه خـاص نقطه­ ایـست که با فرض لغـزش آن، بتوان شرط (F<Mu_s*N) را برای سایر نقاط اصطکاکی ارضاء نمود.

برای لمس مطالب فوق به حل دو مسئله اخیراً مطرح شدهدر تاپیک میپردازم، امیدوارم مفید واقع بشه!

دوست عزیز فرضیات رو میدونم. میدونم در ابتدا نقطه E شروع به لغزش میکنه دلیلشم به خاطر کمتر بودن نیروی اصطکاکش نسبت به نقطه F هست. اما دیاگرام آزادش رو متوجه نمیشم. تو کتاب تو دیاگرام آزاد دیسک جهت نیروی اصطکاک F , E رو هم جهت گرفته. مگه میشه اصطکاک هر دو طرف یکی باشه ؟

دیاگرام آزاد مسئله رو در فایل pdf ای که قرار دادم ملاحظه کنید: برای جسم دایره ای (دیسک)، حول مرکزش گشتاور بگیرید. همجهت و برابر بودن نیروی اصطکاک F و E نتیجه خواهد شد.

مشاهده پیوست for you guys.pdf

با خوندن استاتیک اقای نایی این مسیله ها رو راحت حل میکنید

بله، حتی از اونی هم که فکرشو میکنی راحتتر... :smile:

موفق باشید/

آخرین ویرایش:

r.mob

عضو جدید
problem.jpg
البته یه استدلال هم الان پیش خودم کردم. نمیدونم درسته یا نه.
میتونیم بگیم چون نیروی T به سمت چپ هست( جهت تمایل جسم برای جابجایی ) پس نیروهای اصطکاک روی دیسک خلاف اون هستن ؟
این استدلال درست هست ؟

آخرین ویرایش:

mojzar

عضو جدید
مشاهده پیوست 184617البته یه استدلال هم الان پیش خودم کردم. نمیدونم درسته یا نه. میتونیم بگیم چون نیروی T به سمت چپ هست( جهت تمایل جسم برای جابجایی ) پس نیروهای اصطکاک روی دیسک خلاف اون هستن ؟این استدلال درست هست ؟
کلا این استدلال شاید جواب یه سری از سوال ها را بده ولی استدلال غلطیه و مثال های زیادی میشه پیدا کرد که نیروی اصطکاک و نیروی وارد شده به جسم هم جهت باشن

r.mob

عضو جدید
کلا این استدلال شاید جواب یه سری از سوال ها را بده ولی استدلال غلطیه و مثال های زیادی میشه پیدا کرد که نیروی اصطکاک و نیروی وارد شده به جسم هم جهت باشن

استدلال شما برای اینکه این دو نیرو هم جهت هستن چی بوده ؟

amir-mehrizi

عضو جدید
بابا اين ديگه خيلي تابلوست كه جهت نيروي اصطكاك عكس نيروي وارد شده هست.به نظر من خيلي مطالب مهمتر واسه بحث هست.چرا الكي گير داديد به اصطكاك

mojzar

عضو جدید
استدلال شما برای اینکه این دو نیرو هم جهت هستن چی بوده ؟
برای اصطکاک پایین جسم به سمت راست می خواد حرکت کنه پس نیروی اصطکاک به سمت چپ به اون وارد میشه ، عکس العملش به سمت راست که باعث غلتش میشه و این غلتش باعث میشه پادساعتگرد تمایل به چرخیدن ایجاد بشه که نقطه ی بالایی مخالفت می کنه و نیروی به سمت راست رو به بالای دیسک اعمال می کنه پس نیروی کشش ایجاد شده این دو نیرو رو باید خنثی کنه

r.mob

عضو جدید
بابا اين ديگه خيلي تابلوست كه جهت نيروي اصطكاك عكس نيروي وارد شده هست.به نظر من خيلي مطالب مهمتر واسه بحث هست.چرا الكي گير داديد به اصطكاك

منم مثل شما فکر میکردم. ولی مثل اینکه این استدلال اشتباه هست. ولی موافقم بحث های مهمتری وجود داره .

r.mob

عضو جدید
تستای استاتیک پارسال رو دیدین ؟
خیلی راحت بود. 2 تا خرپا داده بودن . مسئله تعادلش هم راحت بود. مسئله اصطکاکش هم واژگونی بود که احتیاج به هیچ استدلالی هم نداشت و فقط یه فرمول احتیاج داشت.
تو کنکور هر تست یعنی 5 % یعنی اگه بتونیم 5 تا سوال استاتیک رو جواب بدیم و 3 تا هم از مقاومت و اجزا بزنیم میشه 40 درصد.
امیدوارم استاتیک امسال هم راحت باشه.

• Like
واکنش ها: maxy

60600

عضو جدید
کسی میدونه دانشگاه خوب تو تبدیل انرژی کدومان؟البته تو تهران.

amin 1990

عضو جدید
سلام
جناب آقای r.mob، با این اطلاعات که من دیدم چند تا از بچه ها انشاا... رتبه عالی میارید،فکرکنم از این درصد هم میتونی بیشتر بزنی،در ضمن شما باکس دینامیک رو هم خوندید؟

chego

کاربر فعال
بچه ها کسی در مورد دانشگاه مالک اشتر اطلاعاتی داره؟////

با سلام دوست عزیز
این دانشگاه یه دانشگاه وابسته به خودکفایی ارتش و نیروهای مسلح ومهمات سازیه که از لحاظ امکانات اموزشی در سطح بالاییه واکثر کسایی که توش درس خوندن جذب کارهایی تو همین جور جاها میشن البته اگه بخوان و در سه تا شهر اصفهان و تهران و شیراز شعبه داره فقط واسه کسایی که میخوان تو این دانشگاه درس بخونن مصاحبه داره و در ضمن اگه کسی دنبال ادامه تحصیل در دانشگاههای امریکا و کانادا باشه یه خورده کارش سخت میشه
ببخشید اگه اطلاعتم ناقص بود اینارم از رفیقم که اونجا درس میخونه پرسیدم وجوابمو داد

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا