با سلام
خوب پس همون گزینه ی اول میشه که دوستمون هم گفت
بله درسته...
مشاهده پیوست 184527
سوال 6 کتاب استاتیک راهیان : در شکل بالا کشش کابل AB را بدست آورید.(ضریب اصطکاک بین سطوح 0.3 و وزن قطعه بالایی 2w و دو قطعه دیگر هر یک W است)
1- 0.3w
2- 0.4W
3- 0.5W
4- w
من هر کاری کردم متوجه نشدم دیاگرام آزادش رو چطور کشیده. اگه میشه تو دیاگرام آزاد راهنمایی کنید. ممنون
نه تو حلش نوشته هیچکدام از گزینه ها صحیح نیست . 0.9w در آورده خودش.
خوب اول منم 0.9 در اوردم دیدم تو گزینه ها نیست فرضم رو عوض کردم ... ببین اگه بخواد دیسک حرکتی داشته باشه چون مقدار نیروی N توی نقطه ی F بیشتره تا E و چون دو تا نقطه ضریب اصطکاک یکسانی دارن پس شروع می کنه حول نقطه ی F غلتش کردن ، درست ؟؟ خوب بعد نیروی عمودی توی نقطه ی 1.5w E میشه که اصطکاکش میشه 9/20W با ممان گرفتن حول F و مساوی صفر قرار دادنش کشش میشه 0.9W .
توضیحات مطرح شده (که مقتبس از کتاب راهیان ارشد هست) به نظر فاقد ارزش علمی میاد! دلایلم رو عرض میکنم خدمتتون:
اولا این استدلال که برای
نقاط اصطکاکی یک جسم دوار، لغزش لزوماً در نقطه ای از جسم دوار اتفاق میفته که اون نقطه
کمترین N رو داشته باشه، استدلالیست خلاف واقع... ممکنه در این مسئله خاص همچین استدلالی راهگشا باشه ولی بدون تردید در بارگذاریهای پیچیده تر نادرست هستش.
ثانیا اگر چنانچه در لحظه ای خاص در
یکی ار نقاط اصطکاکی یک جسم دوار، لغزش اتفاق بیفته نمیتوان گفت در نقاط دیگر لزوما غلتش اتفاق افتاده چرا که ممکنه در این لحظه خاص برای سایر نقاط «لغزش همراه با غلتش» اتفاق بیفته و یا اساسا هیچ گونه غلتش و لغزشی اتفاق نیفته.
بنابراین مطالب عنوان شده رو مطابق زیر خدمت عزیزان جمع بندی میکنم، اگه کسی نظر دیگه ای داره ممنون میشم به اشتراک بذاره:
در
مبحث اصطکاک آستانه حرکت برای مواقعی که یک جسم از چند ناحیه با یک یا چند سطح درگیر می شود نکات زیر قابل توجه است:
- چنــانچه جسم مورد نظر جسمی با سطوح صاف (یا جسمی که صرفا توانایی لغزیدن داشته باشد) باشد، نیـروی اصطکاک در تمامی نقاط اصطکاکی برابر با حداکثر نیروی اصطکاک (یعنی Mu_s*N) خواهد بود.
- اما چنــانچه جسم مـورد نظر جسمی دوار (یا جسمی که توانایی غلتیدن نیز داشته باشد) باشد، نیـروی اصطکاک فقط در یکی از نقاط اصطکاکی بـرابر با حـداکثر نیروی اصطکاک (یعنی Mu_s*N) خـواهد بـود. و آن نقطه خـاص نقطه ایـست که با فرض لغـزش آن، بتوان شرط (F<Mu_s*N) را برای سایر نقاط اصطکاکی ارضاء نمود.
برای لمس مطالب فوق به حل دو مسئله اخیراً مطرح شدهدر تاپیک میپردازم، امیدوارم مفید واقع بشه!
دوست عزیز فرضیات رو میدونم. میدونم در ابتدا نقطه E شروع به لغزش میکنه دلیلشم به خاطر کمتر بودن نیروی اصطکاکش نسبت به نقطه F هست. اما دیاگرام آزادش رو متوجه نمیشم. تو کتاب تو دیاگرام آزاد دیسک جهت نیروی اصطکاک F , E رو هم جهت گرفته. مگه میشه اصطکاک هر دو طرف یکی باشه ؟
دیاگرام آزاد مسئله رو در فایل pdf ای که قرار دادم ملاحظه کنید: برای جسم دایره ای (دیسک)، حول مرکزش گشتاور بگیرید. همجهت و برابر بودن نیروی اصطکاک F و E نتیجه خواهد شد.
مشاهده پیوست for you guys.pdf
با خوندن استاتیک اقای نایی این مسیله ها رو راحت حل میکنید
بله، حتی از اونی هم که فکرشو میکنی راحتتر...
موفق باشید/