ادعا بر فرهنگ نکنیم وقتی خود از آن بی بهره ایم !

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان

میدونم اکثرتون از خوندن پستهای طولانی متنفرید ولی شاید اینبار رو بد نباشه این ور بخونید.تفاوت این تاپیک با تاپیکای دیگه اینه که نمیخوام با خوندنش به من امتیاز بدید بلکه میخوام به خودتون امتیاز بدید پس درخواست زیادی نیست اگه ازتون بخواه 5 دقیقه از وقتتون رو که تو باشگاه میگذرونید به خواندن این متن بگذارید و بعد امتیاز یا نمره ای مثلا از 100 به صورت واقعی در نظر بگیرید حتما هم لازم نیست اینجا بگید پیش وجدان خودتون بگید که صادق ترین قاضیه ..

آخرین ویرایش:

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو باشگاه پر شده ار انواع تاپیک های مختلف . تاپیک هایی که هر روز میزنیم و توش مطالب علمی آموزشی و طنز و ... میذاریم تا به قولی دیگران را هم در دانسته ها و شادی ها و غمهای خود شریک کنیم . اینبار من میخوام یه تاپیک متفاوت بزنم . هر روز تاپک هایی میبینیم که توش افسوس میخوریم که چرا دولت تاریخ ما رو حراج میکنه ؟ چرا حکومت فلان کار اشتباه رو کرد و چرا فلان اثر فرهنگی , تاریخی داره تخریب میشه و ... .همه اینها رو میبینیم ولی خودمون رو نمیبینیم! ایرادات دیگران را میبینیم ولی از خود غافلیم !
من 2 روز گذشته رو یه مسافرت تفریحی به خطه گیلان داشتم.ولی همه وجودم افسوس شد . سرزمینی که به جواهر سبز ایران معروفه داره زیر کوهی از زباله مدفون میشه . در تمام ساحل و جنگلش آنچه که توجه آدم را به خودش جلب میکنه انبوه زباله ایست که من و تو پس از ساعاتی خوش به جا گذاشته ایم در حالیکه در چند قدمی خود انواع سطل های جمع آوری زباله خالی افتاده اند.
به پدران و مادران و دولت خود خرده میگیریم که میراث اجدادی و ملیمون یا نابود شده و یا در حال نابودیست حال آنکه خود داریم میراث طبیعی کشورمون رو نابود میکنیم.فرزندان ما در آینده به ما چه خواهند گفت . آیا این دریا و ساحل متعلق به ماست یا متعلق به همه ایرانیان امروز و فرداست ؟ چرا در حالیکه به سادگی میتونیم زباله ای را که خود عامل ایجاد آن بوده ایم را در محل مناسب و در داخل مخازن مربوطه قرار دهیم در فضای سبز طبیعت یا ساحل پخش میکنیم ؟ آیا دفعه بعدی در کار نیست ؟ آیا نمیخواهیم بار دیگری هم به این دریا و ساحل بیاییم ؟ آیا دلمون میاد همین بلا رو بر خانه خود بیاوریم ؟
اینجاست که میخوام وجدانتونو قاضی کنید و فکر کنید سهم شما از این فاجعه در پیش رو چیست ؟
شاید بعضی از دوستان براشون مسخره بیاد ولی من چنان از دیدن این صحنه دلم گرفت که رفتم و کیسه زباله درون یک مخزن رو در جنگل حاشیه ساحل گیسوم برداشتم تا فضایی رو که میخواستم ساعتی رو درش به آرامش بگذرونم تمیز کنم ( مخزنی که خود خالی از زباله بود و در اطرافش کوهی از زباله پخش) در عرض کمتر از 15 دقیقه کیسه پر از زباله شد در حالیکه فضایی شاید کمتر از 10 متر مربع رو تمیز کرده بودم.برای اولین بار خودم رو در مقابل این همه زباله کوچک احساس کردم که اگر فرصتش بود حاضر به نظافت تمام اون فضا بودم.
در حالیکه در اطافم پر بود از خانواده هایی که همچنان زباله هایشان را در دل این طبیعت زیبا رها میکردند . جالب اینکه وقتی به مسافری که کیسه زباله خود را در زیر درختی میگذاشت پیشنهاد دادم اونو در سطل زباله بیاندازد در جوابم گفت " آنقدر تو این مملکت کثافت هست که این به چشم نمیاد."
چرا باور نداریم بخش اعظمی از این کثافت به قول این هموطن حاصل همین زباله های کوچک و قانون شکنی های جزیی خودمان است که چون در مقیاس بسیار قرار گرفته چنین عظیم مینماید .
آنچه نابود شده باید به فراموشی سپرده شود و آنچه باقیست باید حفظ گردد. وقتی به طبیعت میروید به محلی که ساعاتی را در آن اطراق میکنید چنان بنگرید که گویا منزل شماست و همانطور که در خانه زباله ها رو جمع آوری میکنید و سپس در مخزن زباله می اندازید این زباله ها را نیز در طبیعت رها نکنیم و در مخازن مخصوص بیاندازیم . از نظافت و تمیزی همه لذت میبرند پس محیط زیست خود را هم همچون خانه خود بدانیم و در نظافتش بکوشیم.

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
واقعاً مطلب قابل تاملی بود، و باعث تاسف...

میشه دو مدل جواب داد:
1)واقعاً حق با شماست و این ماییم که جامعه و فرهنگش رو می سازیم و وقتی خودمون درست عمل نمی کنیم، به قول شما نمی تونیم فقط انتقاد کنیم و انتظار با فرهنگی داشته باشیم.

2)ای آقا خوب دولت وقتی فرهنگ سازی نمی کنه، اصلاً به فرهنگ مردم بی توجهه، چه انتظاری از من و شما هست؟
دولت باید فرهنگ سازی کنه و با کار فرهنگی اینها رو به مردم آموزش بده.

چون وقتی یه عده مملکت رو کثافت فرض میکنن که داره از سر و کولش بالا میره و فقط جنبه های منفی جامعه ایران رو میبینن یا دیگران این جنبه ها رو واسشون برجسته میکنند و خوبی های جامعه رو سیاه نمایی و تخریب میکنند، مطمئناً میگه : اینقدر تو این مملکت آشغال هست که اینا در مقابلش هیچیه!!!!
ولی وقتی جامعه رو، رو به تعالی بدونی و بدونی که تو هم در با فرهنگی کشورت نقش داری و این من و تو ماییم که کشور رو میسازیم نه یه سری آدم از مریخ، مطمئناً آدم احساس مسوولیت خواهد کرد، و همینجوری ساده از کنارش نمی گذره...

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
قسمت اول رو موافقم دوست عزیز . این جور مسائل نیازی به فرهنگ سازی نداره . همانطور که تو متنم گفتم هر کسی نظافت رو دوست داره و ازش لذت میبره پس غریزیست و هر کسی به آن اندازه میفهمد که بتواند غرایز مثبتش را به کار گیرد . فرهنگ سازی بیشتر در مسایلی صادق است که خارج از غریزه باشد و توسط انسانها برای حفظ همزیستی و نظم برقرار شده است مانند قوانین مدنی یا راهنمایی رانندگی . پس نمیتوان در این زمینه بر دولت خرده گرفت .:cool:

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قسمت اول رو موافقم دوست عزیز . این جور مسائل نیازی به فرهنگ سازی نداره . همانطور که تو متنم گفتم هر کسی نظافت رو دوست داره و ازش لذت میبره پس غریزیست و هر کسی به آن اندازه میفهمد که بتواند غرایز مثبتش را به کار گیرد . فرهنگ سازی بیشتر در مسایلی صادق است که خارج از غریزه باشد و توسط انسانها برای حفظ همزیستی و نظم برقرار شده است مانند قوانین مدنی یا راهنمایی رانندگی . پس نمیتوان در این زمینه بر دولت خرده گرفت .:cool:
حق با شماست:gol:، البته خواهند گفت تقصیره دولته، کمی منتظر نظرات سایر کاربران باشید:smile:

lars_manson2002

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو باشگاه پر شده ار انواع تاپیک های مختلف . تاپیک هایی که هر روز میزنیم و توش مطالب علمی آموزشی و طنز و ... میذاریم تا به قولی دیگران را هم در دانسته ها و شادی ها و غمهای خود شریک کنیم . اینبار من میخوام یه تاپیک متفاوت بزنم . هر روز تاپک هایی میبینیم که توش افسوس میخوریم که چرا دولت تاریخ ما رو حراج میکنه ؟ چرا حکومت فلان کار اشتباه رو کرد و چرا فلان اثر فرهنگی , تاریخی داره تخریب میشه و ... .همه اینها رو میبینیم ولی خودمون رو نمیبینیم! ایرادات دیگران را میبینیم ولی از خود غافلیم !
من 2 روز گذشته رو یه مسافرت تفریحی به خطه گیلان داشتم.ولی همه وجودم افسوس شد . سرزمینی که به جواهر سبز ایران معروفه داره زیر کوهی از زباله مدفون میشه . در تمام ساحل و جنگلش آنچه که توجه آدم را به خودش جلب میکنه انبوه زباله ایست که من و تو پس از ساعاتی خوش به جا گذاشته ایم در حالیکه در چند قدمی خود انواع سطل های جمع آوری زباله خالی افتاده اند.
به پدران و مادران و دولت خود خرده میگیریم که میراث اجدادی و ملیمون یا نابود شده و یا در حال نابودیست حال آنکه خود داریم میراث طبیعی کشورمون رو نابود میکنیم.فرزندان ما در آینده به ما چه خواهند گفت . آیا این دریا و ساحل متعلق به ماست یا متعلق به همه ایرانیان امروز و فرداست ؟ چرا در حالیکه به سادگی میتونیم زباله ای را که خود عامل ایجاد آن بوده ایم را در محل مناسب و در داخل مخازن مربوطه قرار دهیم در فضای سبز طبیعت یا ساحل پخش میکنیم ؟ آیا دفعه بعدی در کار نیست ؟ آیا نمیخواهیم بار دیگری هم به این دریا و ساحل بیاییم ؟ آیا دلمون میاد همین بلا رو بر خانه خود بیاوریم ؟
اینجاست که میخوام وجدانتونو قاضی کنید و فکر کنید سهم شما از این فاجعه در پیش رو چیست ؟
شاید بعضی از دوستان براشون مسخره بیاد ولی من چنان از دیدن این صحنه دلم گرفت که رفتم و کیسه زباله درون یک مخزن رو در جنگل حاشیه ساحل گیسوم برداشتم تا فضایی رو که میخواستم ساعتی رو درش به آرامش بگذرونم تمیز کنم ( مخزنی که خود خالی از زباله بود و در اطرافش کوهی از زباله پخش) در عرض کمتر از 15 دقیقه کیسه پر از زباله شد در حالیکه فضایی شاید کمتر از 10 متر مربع رو تمیز کرده بودم.برای اولین بار خودم رو در مقابل این همه زباله کوچک احساس کردم که اگر فرصتش بود حاضر به نظافت تمام اون فضا بودم.
در حالیکه در اطافم پر بود از خانواده هایی که همچنان زباله هایشان را در دل این طبیعت زیبا رها میکردند . جالب اینکه وقتی به مسافری که کیسه زباله خود را در زیر درختی میگذاشت پیشنهاد دادم اونو در سطل زباله بیاندازد در جوابم گفت " آنقدر تو این مملکت کثافت هست که این به چشم نمیاد."
چرا باور نداریم بخش اعظمی از این کثافت به قول این هموطن حاصل همین زباله های کوچک و قانون شکنی های جزیی خودمان است که چون در مقیاس بسیار قرار گرفته چنین عظیم مینماید .
آنچه نابود شده باید به فراموشی سپرده شود و آنچه باقیست باید حفظ گردد. وقتی به طبیعت میروید به محلی که ساعاتی را در آن اطراق میکنید چنان بنگرید که گویا منزل شماست و همانطور که در خانه زباله ها رو جمع آوری میکنید و سپس در مخزن زباله می اندازید این زباله ها را نیز در طبیعت رها نکنیم و در مخازن مخصوص بیاندازیم . از نظافت و تمیزی همه لذت میبرند پس محیط زیست خود را هم همچون خانه خود بدانیم و در نظافتش بکوشیم.

باز وضعیت گیلان خیلی خوبه, اگه بیای مازندران اشکت در میاد.
قبول کن دولت خیلی مقصر هست. هم تو بخش فرهنگ سازی هم تو بخش اجرا.
مشکل اینه که تو این مملکت وقتی یه مساله حاد میشه همه به فکر راه چاره میوفتن اما قبل از اون کسی کاری نمیکنه. باید خیلی وقت پیش از امروز قوانینی وضع میشد تا از ساخت و ساز بی رویه در شهرهای شمالی و مخصوصا ساحلی جلوگیری بشه. در حقیقت طبیعت شمال مخصوصا مازندران نابود شده. حتی تو ارتفاعات زیاد نزدیک 4000 متر ویلا ساختند, ساکنین همین ویلاها و مهمانها و افرادی که به این ویلاها رفت و آمد میکنن یکی از عمده دلایل کثیف شدن محیط هستند.

تو اکثر کشورهای دنیا محیطهایی رو با نام پارکهای ملی حفاظت میکنن, اما متاسفانه تو یران به جز همون معدود پارکهای ملی که در زمان شاه فقید مورد حمایت و حفاظت قرار گرفت بقیه جاهای طبیعی در شرف نابودی هست. کلاردشت استان مازندران که یه وقتی یکی از زیباترین جاهای ایران و حتی جهان بود الان پر شده از ساختمانهای مختلف. در فاصله 60 متری با ساحل بابلسر پلاژ های فراوون ساخته شده که همه زباله و فاضلاب این پلاژها به دریا ریخته میشه و تو همون دریا مردم شنا میکنن!

خداحافظ طبیعت

واقعا متاسفم

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
جناب استارتر تاپیک، بفرمایید!
چقدر هم سریع اون مطلبی که گفتم خدمتتون اتفاق افتاد:gol:

amozeshi.com

عضو جدید
در جوابم گفت " آنقدر تو این مملکت کثافت هست که این به چشم نمیاد."

بدم نگفته ها :victory:
تا حدودی بله تقصیر از ماست :sweatdrop: ولی اونطرف هم نباید نادیده گرفت
پس هر دو طرف مقصرن
مثال ::book:
:w44:
همین کوه سبلان یه بار بیسج نمی دونم اردوی چند هزار نفری صعود گذاشته بود تو این اردوی نابود سازی طبیعت بقدری اشغال ریخته بودن الان که چند سال از این ماجرا می گذره هنوزم که هنوزه تلفاتش باقیست .:cry:
طرف اول که برداشته اینارو برده اونجا :yellowcard: طرف دوم هم بخاطر اینکه فک کرده اونجا خونه خالست :redcard:

amiiinem

عضو جدید
احسنت!
80 درصد رسیدگی ها مربوط میشه به تهران و 20 درصد به کل استانا!
از فرحزاد و جمشیدیه و چیتگر بگیر تا دربند و درکه و جهنم که باز یه مختصر امکاناتی مثه کباب پز و سکو و سطل زباله و سرویس بهداشتی و.. فراهمه، بعد شما داری میری شمال تو کوه و دشت و دمن،انتظار داری رو کاپوت ماشینت اتیش به پا کنی؟!
البته من منکر این نیستم که حفظ طبیعت بیشتر به خود شخص بستگی داره تا فرهنگ سازی.مگه دولت بهت یاد میده خونتو تمیز نگه داری؟!
ولی جدا رسیدگی نمی کنن.هر شهردار و فرماندار و مسئولی میاد سر کار به فکر منافع مالی و شغلی خودشه.
شهردار شهر ما 2 سال پیاپی شهردار نمونه ی کشور شد!!
فلان فلان شده بودجه ی مصوب شهر رو پس میفرستاد، ماشینای ما باید تو چاله چوله ها فنا می شد!

jonny depp

عضو جدید
کاربر ممتاز
حق با شماست:gol:، البته خواهند گفت تقصیره دولته، کمی منتظر نظرات سایر کاربران باشید:smile:
علاوه بر مردم دولت هم مقصر
درست مردم بی فرهنگن اما نباید یه بخشی باشه این آشغال هارو جمع کنه
آدم وقتی لب دریا میره حالش از ساحل بهم میخوره انقدر آشغال داره مردم بی فرهنگ ریختن اما هیچ کسی برای جمع کردنش نباید باشه
سراوان شده جنگل آشغال اونم نباید دولت یه فکری برای تمیز کردنش بکنه؟
مردم بی فرهنگن دولت هم باید مردم و کشور رها کنه به حال خودش
اصلا چرا نباید پیشگیری کنه ماموری باشه که تذکر بده یا جریمه کنه به کسایی که آشغال میریزن به جای اینکه گشت ارشاد بذاره به لباس مردم گیر بدن و جریمه کنن یه گشتی برای آدمای بی فرهنگی که آشغال میریزن تو طبیعت و خیابون و ..... بذاره
یه نگاه به سطل های زباله بنداز وقتی طرف می بینه سطل زباله در نزدیکیش نیست به ناچار آشغالشو میریزه زمین البته یه چند سالیه تو شمال و تهران وضیعت سطل های زباله خوب شده

rose_1988sh

عضو جدید
کاربر ممتاز
احسنت!
80 درصد رسیدگی ها مربوط میشه به تهران و 20 درصد به کل استانا!
از فرحزاد و جمشیدیه و چیتگر بگیر تا دربند و درکه و جهنم که باز یه مختصر امکاناتی مثه کباب پز و سکو و سطل زباله و سرویس بهداشتی و.. فراهمه، بعد شما داری میری شمال تو کوه و دشت و دمن،انتظار داری رو کاپوت ماشینت اتیش به پا کنی؟!
البته من منکر این نیستم که حفظ طبیعت بیشتر به خود شخص بستگی داره تا فرهنگ سازی.مگه دولت بهت یاد میده خونتو تمیز نگه داری؟!
ولی جدا رسیدگی نمی کنن.هر شهردار و فرماندار و مسئولی میاد سر کار به فکر منافع مالی و شغلی خودشه.
شهردار شهر ما 2 سال پیاپی شهردار نمونه ی کشور شد!!
فلان فلان شده بودجه ی مصوب شهر رو پس میفرستاد
، ماشینای ما باید تو چاله چوله ها فنا می شد!

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
چون بودجه رو پس میداده نمونه شده! :surprised::biggrin::w15:
وااااااااااای خدایا ببین وضع مملکت به کجا رسیده:cry:
اون بودجه مسلما حداقل مقدار الطاف (!) حکومتی بوده که میشد باهاش به مشکلات شهر رسیدگی کرد!
بعد طرف حق مردمو بخاطر منافع شخصیش میخوره تشویقم میشه!!! :eek:

mehrshad53

اخراجی موقت
یه سوال:

آیا ما ایرانیها ژنتیک مشکل داریم؟
اگه بله که هیچی و اگه خیر:
چرا پس یه ایرانی(ساکن در سوئیس) توی سوئیس اشغال نمیندازه و توی گیلان اشغال میندازه؟
آیا توی درسای دوره دبستان که میگفتن امام زمون توی ایران ظهور میکنه و از این جور اطلاعات مفید،یه کلمه هم گفتن که توی جنگلا اشغال نریزین؟
ایا قانونی برای ریختن زباله مثل سوئیس هست که پوستت را بکنه؟
ببین عزیزم، مردم یه کشور توی فضای اون کشور شکل میگیرن و بار میان و وقتی اصل کاریها براشون مهم نباشه برای پایین تر ها هم مهم نخواهد بود!
البته خیلی ها هم مثل منو و شما اشغال نمیریزن و روی خط عابر پیاده نمی ایستن ولی اونا در اقلیتن......

hamed-Gibson

عضو جدید
کاربر ممتاز
روی سنگ قبر یک کشیش اسکاتلندی نوشته:
وقتی جوون بودم می خواستم دنیا رو اصلاح کنم، خیلی تلاش کردم ولی نتیجه نداد
سنم که بالا رفت گفتم کشورم رو اصلاح می کنم،خیلی تلاش کردم ولی باز هم نتیجه نداد
میانسال که شدم خواستم شهرم رو اصلاح کنم،پیر که شدم خواستم محله رو درست کنم
موقع مرگ فهمیدم اگه اول خودم رو اصلاح می کردم خانوادم اصلاح میشد،بعد محله و شهر و کشور و دنیا!!

ziarifar

عضو جدید
کاش یه سری به سواحل امارات بزنید این ...(البته من هیچ اعتقادی به این جمله ندارم).
اوضاع فرهنگی مون به هم ریخته است شدید.فقط یه بررسی بکنید مردم کشور خودمونو با همین همسایه جنوبی.کاش میتونستم بیشتر توضیح بدم.بیایم خودمونو بیشتر گول نزنیم.من که دوران کوروش را ندیدم و تاریخ رو همیشه فاتحان مینویسند و زیاد قابل اعتماد نیست اما اون چیزیو که الان میبینم......

آخرین ویرایش:

ziarifar

عضو جدید
یه سوال:

آیا ما ایرانیها ژنتیک مشکل داریم؟
اگه بله که هیچی و اگه خیر:
چرا پس یه ایرانی(ساکن در سوئیس) توی سوئیس اشغال نمیندازه و توی گیلان اشغال میندازه؟
آیا توی درسای دوره دبستان که میگفتن امام زمون توی ایران ظهور میکنه و از این جور اطلاعات مفید،یه کلمه هم گفتن که توی جنگلا اشغال نریزین؟
ایا قانونی برای ریختن زباله مثل سوئیس هست که پوستت را بکنه؟
ببین عزیزم، مردم یه کشور توی فضای اون کشور شکل میگیرن و بار میان و وقتی اصل کاریها براشون مهم نباشه برای پایین تر ها هم مهم نخواهد بود!
البته خیلی ها هم مثل منو و شما اشغال نمیریزن و روی خط عابر پیاده نمی ایستن ولی اونا در اقلیتن......

پاسخ تامل برانگیزی بود.دست مریزاد

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز

واقعا نمي دونم چي بگم
فقط مي دونم كه تو منطقه ما گردنه ي حيران داره نابود مي شه
و زيبايي شو داره از دست مي ده با ويلا سازي بي مورد
اگر هم زيبا باشه مال اون طرفه مرز هستش وگرنه ديگه حيراني وجود نداره
يه استادي داشتم راست مي گفت قبل از اينكه ما بخواييم كاري انجام بديم حالا تو هر موردي كه به فكرتون مي رسه بايد فرهنگشو داشته باشيم از هر لحاظ

اما من به اين اعتقاد دارم كه بايد از يه جايي شروع كنيم هنوز دير نشده درسته زمان بر هست اما شدنيه و شروعش از خودمونه
اگر بخواهيم مي توانيم و شعار ندهيم

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
علاوه بر مردم دولت هم مقصر
درست مردم بی فرهنگن اما نباید یه بخشی باشه این آشغال هارو جمع کنه
آدم وقتی لب دریا میره حالش از ساحل بهم میخوره انقدر آشغال داره مردم بی فرهنگ ریختن اما هیچ کسی برای جمع کردنش نباید باشه
سراوان شده جنگل آشغال اونم نباید دولت یه فکری برای تمیز کردنش بکنه؟
مردم بی فرهنگن دولت هم باید مردم و کشور رها کنه به حال خودش
اصلا چرا نباید پیشگیری کنه ماموری باشه که تذکر بده یا جریمه کنه به کسایی که آشغال میریزن به جای اینکه گشت ارشاد بذاره به لباس مردم گیر بدن و جریمه کنن یه گشتی برای آدمای بی فرهنگی که آشغال میریزن تو طبیعت و خیابون و ..... بذاره
یه نگاه به سطل های زباله بنداز وقتی طرف می بینه سطل زباله در نزدیکیش نیست به ناچار آشغالشو میریزه زمین البته یه چند سالیه تو شمال و تهران وضیعت سطل های زباله خوب شده
این هم یک خصلت دیگه ایرانیانه که همیشه باید یکی بهشون تذکر بده!!!
قشری که بیشتر میرن سواحل شمال، مشخصه کدوم قشرن، همین قشر ادعای فرهنگش میشه، و اینه وضعیت سواحل شمال!

موضوع دیگه اینکه آخه وقتی هم مامور بذارن اونجا یه سری پیدا میشن میگن ای بابا حالا هم که اومدیم تفریح دست از مامور بازی برنمیدارن، اینجام واسمون مامور گذاشتن! خداییش نمیگن؟ میگن دیگه...

جاهایی هم که سطل زباله نیست چاره داه، یه پلاستیک کوچیک برداره، آشغالهاش رو بریزه توش، به یه سطل زباله که رسید اینها رو بریزه بیرون، کاری نداره اگر بخوایم با فرهنگ باشیم، مشکل اینجاست که حالش رو نداریم و نمی خوایم، دولت و قانون و مامور و نبودن سطل زباله و ..... همش شونه خالی کردنه!

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فکر میکنم دولت از من وشما تشکیل شده/وقتی من رعایت نکنم شما رعایت نکنی چه توقعی میشه داشت
بله دولت از من و شما تشکیل شده و به همین دلیل میگم باید خودمون سعی کنیم درست رفتار کنیم.
منظور از دولت دستگاه های حکومتی و نظارتی بود...

Ariyayi @rchitect

عضو جدید
بله دولت از من و شما تشکیل شده و به همین دلیل میگم باید خودمون سعی کنیم درست رفتار کنیم.
منظور از دولت دستگاه های حکومتی و نظارتی بود...
ای شیطون چه جوری تو این زمان کوتاه امتیازات رفته بالا ,نکنه.............:w02::w26:

mehrshad53

اخراجی موقت
میشه بفرمایین پس چرا ایرانیهایی که خارج از کشور زندگی میکنن اینطوری نیستند؟
اصلا میشه بفرمایین پس کی مقصره؟
نژادمون؟
تربیتمون؟
اموزشمون؟

• Like
واکنش ها: ayja

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نژادمون؟
تربیتمون؟
اموزشمون؟
سلام بر مهرشاد عزیز. خوشحالم که اینجایی.
من الان در آنکارا زندگی میکنم . میخوام یه رفتاری از خودم رو بگم که با نوع همان رفتار من در ایران تضاد داره. اونم اینه که : من اینجا بسیار مودب و منظم هستم . چرا چون دوست ندارم بعنوان یک ایرانی بهم ایراد بگیرند. اینو وظیفه خودم میدونم که بیشتر از تربیتم در اینجا بهترین باشم. فقط بخاطر نام ایران.
اما من در ایران که بودم این رفتار رو نداشتم. دلیلش هم چند تاست.
یکی اینکه اونجا این احساس رو ندارم که این آب و خاک مال منه. یه جورایی حس میکردم که اجاره نشینم.
دومش اینه که بسیاری از تخلفاتی که من انجام میدادم یه جور دهن کجی به مدیرانی بود که سوء مدیریت داشتند. یعنی داشتم عوض اون بی توجهی هاشونو اونجوری میدادم.
سومش هم اینه که : در ایران ما دلمون به ایرانی بودنمون خوش نیست. چون میدونیم که کسی ما رو قبولمون نداره. تو تموم دنیا از ما بد میگن و ما رو عقب مانده میدونن. خودمون داریم تو کار هایی که برای کشورمون انجام میدیم خیانت میکنیم. نمیشه که ملت بیاد همه کاراش رو حساب باشه اونوقت مدیرا اهمیتی ندهند. در اینصورت کسی هم توجهی نمیکنه.
چهارم اینکه : هویت ایرانی بودنمون رو از ذهنمون ذوده اند. بنا براین برای خوبی و پاکی و فرهنگ ارزش قائل نمیشن. مام همین کار رو انجام میدیم.
ما مردم زمانی به خودمون میایم و با فرهنگ و ادب رفتار میکنیم که بحساب بیایم. در غیر اینصورت تا بوده چنین بوده و تا هست چنین است. :gol:
نمونه هاشم بگی هزار تا برات مثال میزنم که ما رو جدی نمیگیرند و ما هم توجهی به هیچ رفتارمون نداریم.

mehrshad53

اخراجی موقت
سلام بر مهرشاد عزیز. خوشحالم که اینجایی.
من الان در آنکارا زندگی میکنم . میخوام یه رفتاری از خودم رو بگم که با نوع همان رفتار من در ایران تضاد داره. اونم اینه که : من اینجا بسیار مودب و منظم هستم . چرا چون دوست ندارم بعنوان یک ایرانی بهم ایراد بگیرند. اینو وظیفه خودم میدونم که بیشتر از تربیتم در اینجا بهترین باشم. فقط بخاطر نام ایران.
اما من در ایران که بودم این رفتار رو نداشتم. دلیلش هم چند تاست.
یکی اینکه اونجا این احساس رو ندارم که این آب و خاک مال منه. یه جورایی حس مسکردم که اجاره نشینم.
دومش اینه که بسیاری از تخلفاتی که من انجام میدادم یه جور دهن کجی به مدیرانی بود که سوء مدیریت داشتند. یعنی داشتم عوض اون بی توجهی هاشونو اونجوری میدادم.
سومش هم اینه که : در ایران ما دلمون به ایرانی بودنمون خوش نیست. چون میدونیم که کسی ما رو قبولمون نداره. تو تموم دنیا از ما بد میگن و ما رو عقب مانده میدونن. خودمون داریم تو کار هایی که برای کشورمون انجام میدیم خیانت میکنیم. نمیشه که ملت بیاد همه کاراش رو حساب باشه اونوقت مدیرا اهمیتی ندهند. در اینصورت کسی هم توجهی نمیکنه.
چهارم اینکه : هویت ایرانی بودنمون رو از ذهنمون ذوده اند. بنا براین برای خوبی و پاکی و فرهنگ ارزش قائل نمیشن. مام همین کار رو انجام میدیم.
ما مردم زمانی به خودمون میایم و با فرهنگ و ادب رفتار میکنیم که بحساب بیایم. در غیر اینصورت تا بوده چنین بوده و تا هست چنین است. :gol:
نمونه هاشم بگی هزار تا برات مثال میزنم که ما رو جدی نمیگیرند و ما هم توجهی به هیچ رفتارمون نداریم.

موافقم تا حدودی.
ولی درکل مسائل اجتماعی خیلی پیچیده هستند و گاها دچار یک سیکل معیوب میشن.
ولی باز هم از طرف حکومت اینها قابل اصلاح هست.
همین بستن کمربند ماشین را کسی باور نمیکرد که بشه به مردم یاد داد ولی قالیباف اراده کرد و شد.
دقیقا خود قالیباف توی یک همایش گفت که حکومت اگه بخواد همه چیز درست میشه....
:gol:

• Like
واکنش ها: ayja

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ای شیطون چه جوری تو این زمان کوتاه امتیازات رفته بالا ,نکنه.............:w02::w26:
نکنه چی؟:question:
نه بابا اینها نتیجه ماهها تلاش و تایپ کردنه!:d

نژادمون؟
تربیتمون؟
اموزشمون؟
فضای جامعه خارج از کشور با اینجا فرق میکنه، اونجا اگه آشغال بریزی انگار داری فحش ناموسی بهشون میدی و اگه اینکارو بکنی ممکنه خود مردم بهت تذکر بدن و یا خیلی بد نگاهت میکنن، اینجا اگر این کارو بکنی کسی به کسی نیست حتی در بین مردم، مامور و اینهام به کنار، تازه نشان افتخار هم حساب میشه!
خوب این برمیگرده به فرهنگ عمومی جامعه دیگه!

فرهنگ عمومی جامعه هم همش دست خودمونه، یه قسمت کوچیکش فرهنگ سازیه و تبلیغات و آگهی در این باره، 99 درصدش دست خودمونه که درست رفتار کنیم، مرتب میگفتن آقا کمربند ببندین، کمربند ببندین، دیدن گوش کسی بدهکار نیست، تا یه مامور نذاشتن توی خیابونها هیچ کس کمربند نبست!!!
مگه همش باید یکی بگه یا زور بالا سرمون باشه تا یه کاری رو بکنیم؟

mehrshad53

اخراجی موقت
نکنه چی؟:question:
نه بابا اینها نتیجه ماهها تلاش و تایپ کردنه!:d

فضای جامعه خارج از کشور با اینجا فرق میکنه، اونجا اگه آشغال بریزی انگار داری فحش ناموسی بهشون میدی و اگه اینکارو بکنی ممکنه خود مردم بهت تذکر بدن و یا خیلی بد نگاهت میکنن، اینجا اگر این کارو بکنی کسی به کسی نیست حتی در بین مردم، مامور و اینهام به کنار، تازه نشان افتخار هم حساب میشه!
خوب این برمیگرده به فرهنگ عمومی جامعه دیگه!

فرهنگ عمومی جامعه هم همش دست خودمونه، یه قسمت کوچیکش فرهنگ سازیه و تبلیغات و آگهی در این باره، 99 درصدش دست خودمونه که درست رفتار کنیم، مرتب میگفتن آقا کمربند ببندین، کمربند ببندین، دیدن گوش کسی بدهکار نیست، تا یه مامور نذاشتن توی خیابونها هیچ کس کمربند نبست!!!
مگه همش باید یکی بگه یا زور بالا سرمون باشه تا یه کاری رو بکنیم؟

سلام:smile:
توی روانشناسی ثابت شده که 95 درصد جوامع عوام اون جامعه هستند.
این خواص هستند که خط مشی میدن و برنامه ریزی میکنن و اموزش میدن و عوام به تدریج تابع میشند.
اینها قضایای جامعه شناسانه داره و بحثهای پیچیده ای هست.
این که دست خودمونه اصلا معنی نداره!
خوب اگه ما بدیم حتما علت داره دیگه:
1-یا ذاتا بدیم که فبها
2-یا تربیتمون بده که باید دید چرا
3-یا اموزشمون بده
4-یا نظارت پایینه
5- یا ترکیبی از همه!!!
اینکه نشد بگیم اشکال از خودمونه که،یعنی چه اصلا؟! میشه توضیح بدی؟

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
موافقم تا حدودی.
ولی درکل مسائل اجتماعی خیلی پیچیده هستند و گاها دچار یک سیکل معیوب میشن.
ولی باز هم از طرف حکومت اینها قابل اصلاح هست.
همین بستن کمربند ماشین را کسی باور نمیکرد که بشه به مردم یاد داد ولی قالیباف اراده کرد و شد.
دقیقا خود قالیباف توی یک همایش گفت که حکومت اگه بخواد همه چیز درست میشه....
:gol:
بستن کمربند تو ماشین پراید به چه دردی میخوره.
قاون بستن کمربند برای این اجباری شد که جریمه بکنند و پول در بیارن. اگه کسی تو این مملکت به جان مردم ارزش قائل باشه , نمیره پراید یا پی کی یا پژو تولید بکنه که با یک تصادف کوچک له و لورده میشه و همه توش میمیرن. اول باید ماشین استاندارد بسازن بعد بیان کمربند رو اجباری کنند.
همین پژو هایی که طی یکی دو سال دارن میسازن هیچکدومشون شاسی عقب ندارن و با یک ورق که بشکل شاسی خم شده ساخته شده اند. این یعنی مرگ سرنشینان اونم با یک تصادف جزئی. چه با کمر بند و چه بی کمربند.
قوانین برای حفظ امنیت مردم نیست. برای زور گفتن و بهانه برای جریمه کردنه.
هزار ها مدرسه کلنگی تو کشور داریم که بچه ها توش درس میخونن و با یک تلنگر ممکنه رو سر بچه ها خراب بشه. اگه راست میگن چرا فکری بحال این موارد نمیشه؟ اونوقت میریم تو فلان کشور عربی پول میدیم که براشون بیمارستانهای آخرین مدل بسازیم.
تناقض در عملکرد باعث میشه که مردم توجهی به نظم و پیرایه نکنند. :gol:

mehrshad53

اخراجی موقت
بستن کمربند تو ماشین پراید به چه دردی میخوره.
قاون بستن کمربند برای این اجباری شد که جریمه بکنند و پول در بیارن. اگه کسی تو این مملکت به جان مردم ارزش قائل باشه , نمیره پراید یا پی کی یا پژو تولید بکنه که با یک تصادف کوچک له و لورده میشه و همه توش میمیرن. اول باید ماشین استاندارد بسازن بعد بیان کمربند رو اجباری کنند.
همین پژو هایی که طی یکی دو سال دارن میسازن هیچکدومشون شاسی عقب ندارن و با یک ورق که بشکل شاسی خم شده ساخته شده اند. این یعنی مرگ سرنشینان اونم با یک تصادف جزئی. چه با کمر بند و چه بی کمربند.
قوانین برای حفظ امنیت مردم نیست. برای زور گفتن و بهانه برای جریمه کردنه.
هزار ها مدرسه کلنگی تو کشور داریم که بچه ها توش درس میخونن و با یک تلنگر ممکنه رو سر بچه ها خراب بشه. اگه راست میگن چرا فکری بحال این موارد نمیشه؟ اونوقت میریم تو فلان کشور عربی پول میدیم که براشون بیمارستانهای آخرین مدل بسازیم.
تناقض در عملکرد باعث میشه که مردم توجهی به نظم و پیرایه نکنند. :gol:

البته اون بحث جداییست.....

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام:smile:
توی روانشناسی ثابت شده که 95 درصد جوامع عوام اون جامعه هستند.
این خواص هستند که خط مشی میدن و برنامه ریزی میکنن و اموزش میدن و عوام به تدریج تابع میشند.
اینها قضایای جامعه شناسانه داره و بحثهای پیچیده ای هست.
این که دست خودمونه اصلا معنی نداره!
خوب اگه ما بدیم حتما علت داره دیگه:
1-یا ذاتا بدیم که فبها
2-یا تربیتمون بده که باید دید چرا
3-یا اموزشمون بده
4-یا نظارت پایینه
5- یا ترکیبی از همه!!!
اینکه نشد بگیم اشکال از خودمونه که،یعنی چه اصلا؟! میشه توضیح بدی؟
این خواص که شما میگید چه کسانی هستند؟
چند درصد از مسئولان فرهنگی در کشور ما سواد و دانش کافی در زمینه جامع شناسی و روانشناسی دارند. کدام استاد دانشگاه در کشور ما عضو شورای شهر و یا مشاور استانداران ماست. این خواص که شما میگید حتی به اندازه عوام هم دانش اداره جامعه شهری رو ندارند. مگر اینکه بخوان با زور مردم رو اداره کنند. اکثر اعضای هیئت های علمی در دانشگاه بازنشسته شده اند. در کجای دنیا عضو هیئت علمی رو بازنشسته میکنند.؟ ما خواص نداریم . همه این خواص که شما میگید عوام های دارای مقام هستند .