درباره اخلاق کاری و فرهنگ درست کار کردن چه می دانید؟
به عقیده من ، اخلاق کاری افراد بستگی کامل به مرجع ارزشی ودرواقع فرهنگ آنها دارد.
گاهی یک فرد شاغل به دلایل مختلفی از جمله اجبار و الزام کارفرما ،شرایط محیطی خاص و ...اخلاق را در حیطه کاری خود لحاظ می کند ولیکن نمی توانیم اسم این را اخلاق کاری بگذاریم چون از درون و ذات افراد بر نمی خیزد.
از نظر شما اخلاق کاری چیست؟و چه عواملی بر آن تاثیر می گذارند؟
ودر نهایت برای آنکه درعمل، شاغلین را ملزم به رعایت اخلاق در کار خود بکنیم، چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟یا به عبارتی چگونه می توان در این زمینه دست به فرهنگ سازی زد؟
سلام
مهشید جون اینکه میگی گاهی اوقات سر آدم اونقدر شلوغ میشه که دیگه فرصتی برای فکر کردن به وجدان کاری باقی نمیمونه رو قبول ندارم به نظر من یه فرد باید در همه حال نسبت به کارش احساس مسولیت کنه و همیشه وجدان کاری داشته باشه ولی اون قسمت که گفتید همیشه حق با ارباب رجوع نیست رو قبول دارم و نباید همیشه حق رو به اونا داد
در کل تو ایران وجدان کاری چیزیه که خیلیا بویی ازش نبردن!!!!!!!!!!
شما دقيقا حرفي كه بنده در مورد فرهنگ سازماني زدم رو تاييد كرديد با اين تفاوت كه فرهنگ سازماني رو يه امر شخصي معرفي كرديد
يه نفر كه از كارمندي شروع مي كنه و به رياست مي رسه هم با سيستم بزرگ شده، اگه سيستم كار كردن رو يادش داده باشه مطمئنا زمان رياستش هم كار مي كنه نه دزدي و برعكس
بنده وقتي نظرات رو مي خوندم متاسفانه ديدم كه بعضي از دوستان اخلاق كاري رو كه اسمشم روش هست (كاري يا سازماني) با اخلاق ذاتي اشتباه گرفتن ولي اين دو تا دو مقوله كاملا متفاوت هستن يعني لازم نيست آدم خوبي باشي تا كارمند يا رئيس خوبي باشي فقط كافي متناسب با يه سيستم درست كار كني.
مطمئنا دوستاني كه ژاپن و كره رو مثال مي زنن قبول ندارن كه تمام آدماشون فرشته اند و اخلاقشون تو زندگي عاليه ولي وقتي ميان سر كار يا توجه به فرهنگ سازماني كه ياد گرفتن عين آدم كار مي كنن
به عقیده من ، اخلاق کاری افراد بستگی کامل به مرجع ارزشی ودرواقع فرهنگ آنها دارد.
گاهی یک فرد شاغل به دلایل مختلفی از جمله اجبار و الزام کارفرما ،شرایط محیطی خاص و ...اخلاق را در حیطه کاری خود لحاظ می کند ولیکن نمی توانیم اسم این را اخلاق کاری بگذاریم چون از درون و ذات افراد بر نمی خیزد.
ودر نهایت برای آنکه درعمل، شاغلین را ملزم به رعایت اخلاق در کار خود بکنیم، چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟یا به عبارتی چگونه می توان در این زمینه دست به فرهنگ سازی زد؟
موافقم..من بارها با این افراد مواجه شدم..اصلا اخلاق کاری و وجدان ندارن..به یه سری مسائل اداری اهمیت نمیدن..وجدان کاری ندارن..بلد نیستن با ارباب رجوع صحبت کنن.طرح تکریم ارباب رجوع رو اصلا رعایت نمیکنن..ولی درمقابل دیدم کارمندایی که بسیار مسئولیت پذیر و خداترس و با اخلاق هستن..راه انداختن کار ارباب رجوع و احترام به ارباب رجوع رو در اولویت قرار میدن..متاسفانه در حال حاضر اکثر اداره ها و شرکتا کارمندایی دارن که پشیزی هم برای اخلاق کاری و این جور مسایل ارزش قائل نمیشن این باعث میشه که اگه عده ی کمی هم باشن که پایند به اصول اخلاقی هستن وقتی در کنار این افراد بی مسئولیت قرار میگیرن مجبور میشن مثل اکثریت رفتار کنن و وجدان کاری خودشون رو زیر پا بذارن برای اینکه توی موقعیت بهتری قرار بگیرن. البته هنوز هم پیدا میشه کسایی که حاضر نیستن تحت هیچ شرایطی آدمهای بی وجدانی باشن
دقیقا اخلاق کاری یعنی همین که به اصول توجه کنی نه به فرعیاتبله اینم رکورد دوم از تشکرات !!!!
من تا میام متن و بخونم تشکرات منو ول نمیکنه متن و یادم میره بخونم !!![]()