اخبار کامپیوتر

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
مايكروسافت ردهت را پاي ميز مذاكره نشانيد

با گذشت بيش از دو سال از زماني كه مايكروسافت و ناول قرارداد همكاري لينوكس و ويندوز امضا كردند، گويا مايكروسافت بالاخره توانسته است ردهت را پاي ميز مذاكره همكاري بكشاند. به‌نظر مي‌رسد اين توافق ارتباطي به توافق پيشين مايكروسافت با ناول نداشته باشد. ‌ ‌


طي اين توافق، دو طرف قرار است آزمايش، ارزيابي و پشتيباني راهبردي مشتريان مشترك خود را با استفاده از مجازي‌سازي سرورها انجام دهند. ردهت به كمپين مايكروسافت در برنامه ارزيابي مجازي‌سازي سرور مايكروسافت پيوسته است و مايكروسافت از اين به بعد شريك ردهت براي همكاري‌هاي مجازي سازي و پشتيباني به‌شمار مي‌رود. ‌ ‌
بر اساس اين قرارداد، پس از اتمام زمان ارزيابي، مشتريان پشتيباني فني دوگانه‌اي براي ويندوز سرور 2008 كه به‌طور مجازي روي سرورهاي ردهت بالا آمده است، دريافت خواهند كرد. ‌
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
پياده‌سازي شبكه سروري اندازه‌گيري سرعت اينترنت كشور

مركز توسعه و مديريت اينترنت به‌منظور اجراي وظيفه كنترلي و سنجش وضعيت توسعه اينترنت كشور به ايجاد شبكه‌اي از سرورها در سطح كشور اقدام كرده است. به گزارش ايسنا، ملكي‌پرست، مدير كل دفتر تحقيق و توسعه و مجري پروژه توسعه و مديريت اينترنت (متما) شركت فناوري‌اطلاعات، در فاز اول اين پروژه تاكنون دو سرور در سطح تهران راه‌اندازي كرده است كه وضعيت سرعت اينترنت از طريق آنها قابل گزارش است.
وي در ادامه افزود: «با برنامه‌ريزي انجام گرفته و نيز با توجه به تعدد شركت‌هاي تامين كننده، توزيع‌كننده و عرضه‌كننده اينترنت در بخش خصوصي و دولتي در سطح كشور پيش‌بيني مي‌شود كه تعداد سرورهاي مورد نياز به 1500 سرور برسد.»
او ادامه داد: «انتظار مي‌رود كه شركت‌هاي خصوصي و دولتي در حوزه‌هاي تامين، توزيع و عرضه ضمن پيوستن به اين شركت، درباره معرفي نقاط مرجع در شبكه‌هاي خود امكان پياده‌سازي سرورهاي مورد نظر را در اين نقاط به‌وجود آورند تا علاوه‌بر اطلاع‌رساني صحيح به مشتركان خود زمينه صحت عملكرد خود را فراهم آورند.»
وي در خاتمه اظهار كرد: «شبكه سروري ايجاد شده علاوه بر قابليت سنجش سرعت اينترنت، امكان سنجش كيفيت سرويس را داراست كه اين قابليت جديد همزمان با ايجاد سرور سوم شبكه در اوايل اسفند سال جاري قابل بهره‌برداري است.»
 

فانوس تنهایی

مدیر بازنشسته
سرعت سنج اینترنت به کمک کاربران می آید

سرعت سنج اینترنت به کمک کاربران می آید

درحالی که در اکثر کشورها صحبت از انتقال اطلاعات با سرعت گیگابایتی است در ایران ارائه اینترنت پرسرعت با همان سرعت محدود ۱۲۸ کیلوبیتی با اما و اگرهای فراوانی روبه رو است و کاربران هر روز شاهد برنامه یی ویژه برای گسترش ارائه این سرویس در کشور هستند.
اگر تاکنون اخبار منتشر شده در زمینه اینترنت پرسرعت را دنبال کرده باشید حتماً متوجه تناقض گویی های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شده اید. به عنوان مثال سلیمانی از سویی سرعت اینترنت در کشور را برای کاربران کافی می داند و براین باور است که با همین سرعت ۱۲۸ کیلوبیتی نیز می توان کتاب های چند صد صفحه یی را دانلود کرد و شمار کاربران این سرویس در کشور را رضایت بخش می داند. اما در بخش دیگری از سخنانش پیشرفت اینترنت پرسرعت در کشور را کند و مقصران این شرایط را هم شرکت های بخش خصوصی معرفی می کند. مرور زمان و نرسیدن برنامه های وزارت ارتباطات در حوزه اینترنت پر سرعت براساس برنامه چهارم توسعه باعث شده مسوولان این وزارتخانه به جای نقدهای یک طرفه و مقصر جلوه دادن شرکت های بخش خصوصی به فکر راه چاره یی برای گسترش این سرویس در کشور باشند.
فراخوانی برای کاهش قیمت اینترنت، قرار دادن جایگاه ویژه یی در سایت سازمان تنظیم مقررات برای جمع آوری شکایت های کاربران مبنی بر کم فروشی اینترنت و... از جمله فعالیت های مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه اینترنت پرسرعت ظرف یک سال گذشته و مشخص ساختن مقصران اصلی در این حوزه بوده است که به نوعی می توان گفت هیچ یک از این برنامه ها باعث پیشرفتی در حوزه ارائه اینترنت پرسرعت در کشور نشده است. اما در تازه ترین اقدام شرکت فناوری اطلاعات یکی از شرکت های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دست به ایجاد بخش سرعت سنج اینترنت در سایت شرکت خود زده است تا بتوان از این طریق عاملان اصلی کم فروشی پهنای باند در کشور را شناسایی کرد.
● راهی برای کنترل سرعت
شرکت فناوری اطلاعات در سایت خود به آدرس ITC.IR بخشی را به صورت آزمایشی راه اندازی کرده است که کاربران با استفاده از آن می توانند سرعت خطوط خود را اندازه گیری کنند. کاربران باید جهت سنجش سرعت خط ارتباطی خود روی دکمه Start Speedtest کلیک کنند تا سرعت اینترنت آنها مشخص شود و در صورتی که متوجه شدند سرعت خط آنها پایین تر از آن چیزی است که خریداری کرده اند می توانند به مراجع ذیربط شکایت خود را اعلام کنند. پیام کرباسی کارشناس خدمات اینترنت، ضمن اشاره به اقدامات اخیر شرکت فناوری اطلاعات در راستای سنجش راندمان اتصال اینترنتی کاربران، آن را بسیار مثمرثمر ارزیابی کرده و تقویت دانش کاربران اینترنت و همچنین فرهنگ سازی در خصوص شناخت پارامترهای تاثیرگذار بر این راندمان را لازمه گسترش کاربران دانش محور دانسته به نحوی که انتظار می رود هر کاربر بتواند با دقت نظر لازم، مشکلات احتمالی افت راندمان خط اینترنتی خود را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کند.
وی در توضیح مفهوم سنجش اینترنت می گوید؛ به طور کلی دو کامپیوتر در فضای اینترنت با یک سرعت مشخصی می توانند اطلاعات را به یکدیگر ارسال یا دریافت کنند که این سرعت بستگی به پارامترهای بسیار زیادی دارد و یکی از آنها میزان پهنای باند ارتباطی هریک از کامپیوترها با شبکه اینترنت است، بنابراین برای اینکه دریابیم که حجم مشخصی از داده در چه مدت زمانی می تواند از کامپیوتر منبع به مقصد برسد باید یک حجم مشخصی از داده را ارسال کرد و وقتی به طور کامل اطلاعات به مقصد رسید این فاصله زمانی را اندازه گرفت. این مدت زمان با حجم داده بسیار تعیین کننده است؛ چرا که سرعت ارتباطی را مشخص می کند.
کرباسی در خصوص مراحل ابزارهای سنجش سرعت اینترنت نیز اعتقاد دارد؛ برای سنجش سرعت اینترنت می توان از سه روش استفاده کرد. ابتدا استفاده از دستگاه های سخت افزاری که سرعت اینترنت را اندازه گیری می کنند که این دستگاه ها را روی خط می گذارید و خودشان سرعت اینترنت را هنگام وصل شدن اندازه گیری می کنند. اما استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود، چون بسیار تخصصی بوده و در ایران هم وجود ندارد. در واقع این دستگاه ها برای خطوط پرسرعتی که بالای ۱۰۰ مگ هستند مورد استفاده قرار می گیرد. برای مصارف خانگی روش های نرم افزاری وجود دارد. در روش نرم افزاری دو کار می توان انجام داد. یا کاربر می تواند نرم افزار را خریده و روی کامپیوتر نصب کند تا زمانی که به اینترنت وصل می شود، عملیات سنجش انجام شود یا اینکه کاربران به سایت های مربوط به سرعت سنجی اینترنت متصل شوند و از آن سایت بخواهند سرعت ارتباطی را بسنجد و میزان ارسال و دریافت را به تفکیک به فرد گزارش دهد.
● تفاوت سرعت در زمان و مکان متفاوت
اما آنچه در انجام این سرعت سنجی اینترنت بسیار جالب به نظر می رسد آن است که نتایج هیچ یک از این سرعت سنجی ها یکی نبوده و بسته به شرایط خاص آمارهای به دست آمده متفاوت است. کرباسی در پاسخ به این سوال که چرا نتایج آزمایش سرعت سنج اینترنت ثابت نیست و در هر آزمایش سرعت متفاوتی به دست می آید، اظهار می دارد؛ با توجه به اینکه اینترنت یک شبکه جهانی است و پارامترهای گوناگونی در «زمان ها و مکان های» متفاوت در تبادل داده های بین کامپیوترها موثر است، سرعت اتصال به هر کامپیوتری در این دهکده جهانی بسته به شرایط مختلف مانند اوقات مختلف شبانه روز و میزان تراکم در شبکه، متفاوت خواهد بود. زمانی که به یک وب سایت در اینترنت متصل می شوید، هم «درخواست» شما و هم «پاسخ» آن از یکسری مسیریاب ها (روتر ها) و متمرکزکننده ها (سوئیچ ها) عبـور می کنند که به آنها HOP می گویند، به نحوی که بسته به تعداد این HOP ها و حجم ترافیک عبوری از آنها، کیفیت ارتباط متفاوت و سرعت یا راندمان اتصال به اینترنت نیز در اندازه گیری های مختلف، متفاوت خواهد بود.
به عبارتی دیگر کسی که یک مودم KBPS ۵۶ دارد می تواند KBPS ۵۶ دیتا را جابه جا کند ولی این به آن معنا نیست که بتواند با سرعت KBPS۵۶ از شبکه اینترنت بهره برداری کند، زیرا ویژگی های زیادی از جمله «کیفیت خط تلفن و دستگاه مودم، ویروسی بودن سیستم کاربر، کیفیت تجهیزات سخت افزاری یا نرم افزاری استفاده شده توسط تامین کننده اینترنت (ISP)، میزان پهنای باند در اختیار ISP و محدودیت های احتمالی آن، میزان و کیفیت پهنای باند در اختیار قرار گرفته از شرکت زیرساخت به ISP، کندی سایت مقصد و برخی تنظیمات شبکه از ISP تا مقصد مورد نظر روی اینترنت، می توانند باعث کند شدن سرعت اینترنت شوند.»
متفاوت بودن سرعت اینترنت در زمان ها و مکان های مختلف به پارامترهای گوناگونی از جمله کیفیت خدمات دهنده سرویس، خطوط مورد استفاده (مسی یا Dailup بودن)، بارندگی، کیفیت سایت مورد استفاده و... بستگی دارد و بنا بر اظهارات کارشناسان وقتی کاربر اینترنت پرسرعت، با سرعت K۱۲۸ خریداری می کند نباید هیچ گاه انتظار داشته باشد که در هر مکان یا هر زمانی که از اینترنت استفاده می کند، سرعت آن از K۱۲۸ بالاتر برود، چراکه بسته به پارامترهای مختلف سرعت اینترنت کاهش پیدا می کند. اما نکته جالب در این زمینه این است که کاربران ایرانی هیچ گاه طعم سرعت واقعی را که خریداری کرده اند، نچشیده و همیشه با کاهش و قطعی سرعت اینترنت روبه رو بوده اند که کرباسی در تشریح این مشکل آن را به دو عامل ربط می دهد و اظهار می دارد؛ مشکل کاهش سرعت اینترنتی که کاربران پیوسته با آن روبه رو هستند، می تواند به این دلیل باشد که میزان پهنای باندی که شرکت سرویس دهنده خریداری کرده مناسب و کافی در مقابل کاربرانش نیست یا اینکه شرکت زیرساخت آن میزان پهنای باند خریداری شده را به شرکت ها ارائه نمی دهد.
البته در برخی موارد نیز ترافیک مصرفی باعث پدید آمدن مشکلاتی برای کاربران می شود و سرعت اینترنت خریداری شده آنها را کاهش می دهد. این کارشناس به کاربرانی که پیوسته با کاهش سرعت اینترنت مواجه هستند پیشنهاد می کند با استفاده از سایت های مرجع سنجش سرعت اینترنت که شرکت فناوری اطلاعات معرفی و آنها را قبول کرده، منحنی را بر اساس یک روز کامل (۲۴ ساعت) بکشند و بر حسب ساعت های مختلف از شبانه روز راندمان خط خود را در هر ساعت بسنجند در واقع می توانند با نقطه گذاری روی منحنی کشیده شده نشان دهند که در هر ساعتی از روز نتوانسته اند به هیچ وجه از سرعت خریداری شده خود استفاده کنند. در نتیجه کاربر با استفاده از مدارک و شواهدی که دارد می تواند به شرکت خدمات دهنده خود شکایت کند و آن شرکت با بررسی های انجام شده موظف است مشخص کند که این اشکال از سرویس او است یا مشکل به شرکت ارتباطات زیرساخت بازمی گردد.

منبع : سایت آفتاب
 

فانوس تنهایی

مدیر بازنشسته
نسخه جدید نرم افزار Overdrive از AMD

نسخه جدید نرم افزار Overdrive از AMD

ابزار اورکلاک شامل مجموعه ای از برنامه ها برای تغییر سرعت فن ها، تنظیم و تغییر کلاک، و برخی گزینه ها برای Benchmark و چک کردن ثبات سیستم است.
هدف AMD از ایجاد ابزار Overdrive و عرضه ورژن جدید ۲.۱.۶ با پیشرفت هایی تاثیرگذار، جمع آوری چندین توانایی در یک نرم افزارساده و قابل استفاده برای مصرف کنندگان AMD / ATI است . در این ورژن جدید عیب ها برطرف شده و پشتیبانی از چیپ ست های جدید درنظر گرفته شده علاوه بر اینکه با Catalyst ۹.۲ نیز سازگاری کامل دارد.
Sami Maekinen مدیر بازاریابی AMD، دو ویدئو بسیار جالب تهیه کرده که برای توضیحات بیشتر توصیه می کنم حتما آنها را ببینید.
برای مشاهده فایل تصویری به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx?p=۲

منبع : سایت آفتاب
 

فانوس تنهایی

مدیر بازنشسته
بازی های رایانه ای داخلی و خارجی تا پایان سال دارای شناسه می شود

بازی های رایانه ای داخلی و خارجی تا پایان سال دارای شناسه می شود

بنیاد ملی بازی های رایانه ای و اداره كل همكاری های سمعی و بصری معاونت سینمایی ارشاد با هدف سامان دهی بازار عرضه این بازی ها، محصولات داخلی و خارجی را شناسه دار می كند.
به گزارش مهر، در این طرح كه از اسفندماه آغاز می شود توزیع و تكثیركنندگان بازی های رایانه ای موظف هستند محصولات خود را با برچسب هولوگرام دارای شناسه كنند.
این طرح در سراسر كشور در عرصه بازی های رایانه ای آغاز می شود و بر همین اساس از اول خرداد سال آینده بازی های فاقد هولوگرام در بازار جمع آوری و با متخلفان برخورد قانونی و قضایی می شود.
هدف از اجرای این طرح، تنظیم، كنترل و سامان دهی عرضه بازی های رایانه ای ایرانی و خارجی و نیز حمایت ویژه از تولیدات داخلی است.
با اجرای این طرح ضریب اطمینان خانواده ها برای استفاده عموم به ویژه كودكان و نوجوانان از بازی های رایانه ای افزایش می یابد.
این شناسه كه ثبت جهانی شده و غیرقابل كپی برداری است، با ٨لایه مخفی و شماره سریال طراحی و چاپ شده است و روی پاكت هر بازی نصب می شود.

منبع : سایت آفتاب
 

russell

مدیر بازنشسته
بزودی می توانید از رایانه ها سوال بپرسید





فناوری های جستجو در اینترنت هر روز در حال تحول و تغییر هستند و به تازگی پیشرفت جدیدی در این بخش به وجود امده است.
به نقل از سی نت، محققی به نام استفان ولفارم، الگوی جدیدی را برای جستجوهای اینترنتی خلق كرده كه بر مبنای آن سوال پرسیدن از رایانه ها به زبان طبیعی ممكن شده و آنان نیز می توانند به این سوالات پاسخ بگویند.
وی برای نمایش نمونه هایی از قابلیت این سیستم جدید جستجو سایتی به نشانی wolframalpha.com راه اندازی كرده كه استفاده از آن هم اكنون برای عموم ممكن نیست، اما الگویی برای جستجوهای مدرن اینترنتی در آن پایه ریزی شده است.
در این سایت به سبك سایت گوگل فضایی برای تایپ عبارت مورد نظر برای جستجو گنجانده شده، اما كاربر در آنجا می تواند به راحتی سوال خود را مطرح كند و جواب مناسبی دریافت كند.
به گفته ولفارم استفاده از این موتور جستجوی هوشمند به معنای اتصال به یك مغز بزرگ الكترونیك است كه قادر به پاسخگویی به طیف گسترده ای از سوالات است. موتور مذكور از گوگل هوشمندتر بوده و قادر به درك سوالات است. قرار است استفاده از این سرویس تا دو ماه دیگر برای عموم ممكن شود.
 

russell

مدیر بازنشسته
اولین لپ تاپ مقاوم نظامی تولید شد

اولین لپ تاپ مقاوم نظامی تولید شد

اولین لپ تاپ مقاوم نظامی تولید شد


شرکت دل 10 مارچ اولین لپ تاپ لمسی خود را که به ادعای این شرکت توانایی تحمل ضربه ناشی از سقوط، غبار و فشار شدید آب را دارد معرفی می کند. به گزارش خبرگزاری مهر، این لپ تاپ قدرتمند مطابق با خصوصیات ارتش آمریکا طراحی شده و به منظور استفاده دامنه محدودی از کاربران نظیر نظامیها و فرماندهان ارتشی طراحی و تولید شده است.
لپ تاپ Latitude E6400 XFR دل توانایی مقاومت در برابر جریانهای شدید باد و باران را با شدتی برابر 112 کیلومتر بر ساعت داشته و دامنه عملیاتی حرارتی آن از منفی 20 درجه تا 145 درجه فارنهایت اعلام شده است. در عین حال این لپ تاپ در ارتفاع 4 هزار و 572 متری می تواند به مدت 1 ساعت مورد استفاده قرار گیرد.
حداکثر ارتفاع ایمنی که در صورت سقوط آسیبی به لپ تاپ وارد نخواهد آورد 1.21 متر در زمان خاموشی و 91 سانتیمتر در زمان روشن بودن خواهد بود. نمایشگر لپ تاپ نیز به دلیل پوشش داده شدن توسط لایه ای مقاوم تحمل ضربه و لرزش شدید را خواهد داشت.
در کنار نمایشگر مقاوم کل بدنه لپ تاپ نیز توسط قالبی از زره بالستیک پوشش داده شده است که از استحکام بالایی برخوردار است. در کنار تمامی تجهیزات استحکامی، این لپ تاپ از ابزار رایجی مانند کارت خوان داخلی هوشمند و پورت یو اس بی نیز برخوردار است.
این محصول اولین نمونه از لپ تاپ های مقاوم است که توسط شرکت دل و در رقابت با شرکتهای پاناسونیک و لنوو ارائه شده است. این شرکت که عنوان دومین شرکت بزرگ تولید کننده لپ تاپ در جهان را به خود اختصاص داده است تاکنون تنها نمونه ای از لپ تاپ های نیمه مقاوم- Latitude E6400 ATG- را ارائه کرده بود.
بر اساس گزارش پی سی ورلد، Latitude E6400 XFR به پردازشگر دو هسته ای اینتل، نمایشگر 14 اینچی، کارت گرافیک تحت پوشش رم 8 گیگابایتی، حافظه 120 گیگابایتی، ویندوز ویستا ، سیستم وای- فای، جی پی اس و 3G مجهز است.
این لپ تاپ که وزنی بالغ بر 3.87 کیلوگرم دارد از 10 مارچ و با قیمت 4 هزار و 300 دلار در ایالات متحده و برخی از کشورهای اروپایی و کانادا در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.:D

منبع : خبرگزاری مهر
 

russell

مدیر بازنشسته
هکرها به جریان برق هم نفوذ می‌کنند

هکرها به جریان برق هم نفوذ می‌کنند

به گفته دانشمندان IOActive يکي از مراکز مشاوره امنيتي در ايالت سياتل آمريکا، شبکه جديد نيرو که به سوئيچ‌هاي هوشمند مجهز شده و Smart Grid نام دارد، مي‌تواند از طريق حملات سايبر از کار بيفتد.

دانشمندان مرکز IOActive طي سال گذشته آزمايش‌هاي گسترده خود را روي دستگاه‌هاي شبکه جريان الکتريسيته Smart Grid انجام دادند تا از احتمال آسيب‌پذيري امنيتي اين شبکه مطلع شوند. به گفته "جاشوا پنل"(Joshua Pennell) مدير مرکز IOActive، در پايان اين بررسي‌ها دانشمندان حفره‌هاي زيادي را کشف کردند که به هکرها امکان مي‌دهد به اين شبکه دسترسي پيدا کرده و جريان برق را از کار بي‌اندازند.

دستگاه‌هاي Smart Grid در اصل کامپيوترهاي کوچکي هستند که به کاربران و شرکت‌هاي تامين کننده انرژي برق امکان مي‌دهند تا جريان الکتريسيته مصرفي را بهتر کنترل کنند. در حال حاضر حدود 2 ميليون عدد از اين دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است که پيش‌بيني مي‌شود طي سال‌هاي آتي بر تعداد آن‌ها افزوده شود.

سازمان IOActive و مرکز مستقل تحقيقات امنيتي Travis Goodspeed دريافتند که دستگاه‌هاي Smart Grid مي‌توانند کدهاي مخرب را گسترش دهند. به اين مفهوم که دستگاه‌هاي Smart Grid مي‌تواند مورد سوءاستفاده هکرهايي که کدهاي مخرب را منتشر مي‌کنند، قرار گيرد و از راه دور جريان برق قطع شود

منبع: http://systemgroup.net
 

russell

مدیر بازنشسته
نوسان محبوبیت مرورگر IE 8 نزد کاربران

نوسان محبوبیت مرورگر IE 8 نزد کاربران



به گفته برخي کارشناسان، روزهاي خوش براي مرورگر اينترنتي Internet Explorer 8 به پايان رسيده که البته بايد توجه داشت، روزهاي خوش براي اين مرورگر چندان طولاني نبوده است. تنها چند روز پس از عرضه مرورگر IE 8، سهم آن در بازارهاي جهاني از اوج خود با کاهش 28 درصدي مواجه شد.

در همين زمان، ديگر مرورگرهاي اينترنتي وضعيت خود را ثابت نگه داشتند تا تعداد زيادي از کاربراني که از مرورگر تازه‌وارد مايکروسافت استفاده مي‌کنند کم نشود.

بر اساس اطلاعات و آمارهاي منتشر شده از سوي شرکت Net Applications، زماني که مرورگر IE 8 در پنج‌شنبه گذشته روانه بازار شود، در اولين روز عرضه 2 درصد بازار را از آن خود کرد. اين مرورگر در طول تعطيلات پايان هفته با سرعت اندک به گسترش خود بين کاربران ادامه داد و در ساعت 3 بامداد روز يکشنبه توانست 59/2 درصد از بازار جهاني مرورگرها را به خود اختصاص دهد. اما از آن زمان تاکنون شرايط براي مرورگر IE 8 چندان بروفق مراد نبود.

با سير نزولي که Internet Explorer 8 دنبال کرد، سهم اين مرورگر اينترنتي در صبح روز دوشنبه از بازار جهاني مرورگرهاي اينترنتي به 86/1 درصد رسيد. از آن زمان تاکنون اين نرم‌افزار با نوسانات فراوان مواجه شد، اما در کل هيچ موجي مبني بر افزايش حاميان اين مرورگر اينترنتي نمايان نشد.

در مقايسه با اين محصول، مرورگر Firefox 3 که تابستان گذشته عرضه شد، شرکت موزيلا توانست سهم خود را از نسخه بتاي محصول در سه روز نخست ورود به بازار دو برابر کند
 

فانوس تنهایی

مدیر بازنشسته


در حاشیه دومین جشنواره بین المللی آخرین منجی که با موضوع منجی گری، ولایت مداری، مقاومت اسلامی به همت سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است. اولین مسنجر اسلامی (پیام رسان) با حضور جمع کسری از خانواده های شهدا، آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه مشاوران سازمان صدا و سیما، داود احمدی نژاد دبیر پدافند غیر عامل کشور، مقیسه رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر، مقدم فر مدیر عامل خبرگزاری فارس، چمران رئیس شورای شهر تهران و مجموعه ای از پژوهشگران و فعالان عرصه نرم افزارهای اسلامی رونمایی شد.
این مسنجر (پیام رسانه) اسلامی به هدف ایجاد امنیت در تبادل اطلاعات شبکه‌ای طراحی شده و نسخه نهایی آن تا پایان ۱۳۸۸ در اختیار عموم قرار می‌گیرد.
در این مراسم که در محل مرکز همایش های کوثر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است از خانواده ۳۰ شهید ۳۰ سال مقاومت اسلامی نیز تقدیر می‌شود.

منبع : سایت آفتاب
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
پشتیبانی از ویندوز xp پایان می یابد

پشتیبانی از ویندوز xp پایان می یابد

مایکروسافت فقط تا 14 آوریل 2009 از محبوبترین ویندوز خود – ویندوز XP – پشتیبانی گسترده خواهد کرد. این شرکت از سایر نسخه های ویندوز تا 5 سال هم پشتیبانی کرده است اما بدلیل استقبال کم از ویندوز ویستا، مدت پشتیبانی خود را از ویندوز XP چندین بار تمدید کرده است.

مایکروسافت همچنین قصد دارد تا 5 سال دیگر از ویندوز XP پشتیبانی محدود داشته باشد. در پشتیبانی محدود، مایکروسافت وصله ها (Patch) و بروزرسانی های مهم امنیتی را برای عموم عرضه خواهد کرد اما سایر بروز رسانی ها را فقط به شرکت هایی که با مایکروسافت قرارداد پشتیبانی دارند، ارائه خواهد کرد.

منبع: پرشین فروم نتورک به نقل از Computer World
 

russell

مدیر بازنشسته
کاربران به وصله‌های امنیتی Adobe توجه نمی‌کنند

کاربران به وصله‌های امنیتی Adobe توجه نمی‌کنند

کاربران به وصله‌های امنیتی Adobe توجه نمی‌کنند




به عقيده کارشناسان، اين طور به نظر مي‌رسد که به توصيه‌هاي امنيتي شرکت Adobe هيچ يک از کاربران توجه نمي‌کنند. شرکت Adobe طي ماه مارس وصله‌هاي امنيتي خود را براي از بين بردن حفره PDF که براي بيش از 3 ماه مورد حمله هکرها قرار گرفته بود، ارايه کرد. اما اين طور به‌نظر مي‌رسد که کاربران براي نصب اين وصله‌هاي امنيتي چندان عجله ندارند.
به گفته "ولفگانگ کاندک"(Wolfgang Kandek) مدير فناوري شرکت Qualys، نتايج اسکن صدها هزار کامپيوتر مجهز به سيستم‌عامل Windows که از مشتريان شرکت Qualys بودند نشان داد که تنها تعداد کمي از اين افراد براي از بين بردن اين حفره اقدام کردند.
کاندک با توجه به نتايج اسکن‌هاي شرکت Qualys که براي احتمال بروز خطر جدي در کامپيوترها و آسيب‌پذيري آن‌ها صورت گرفت، گفت: «تاکنون اقدام قابل‌توجهي براي از بين بردن آسيب‌پذيري Adobe Reader وجود ندارد. من ميزان خطر و آسيب‌پذيري در نرم‌افزار Adobe را با خطرات Internet Explorer و Windows در يک سطح مي‌دانم. شما همچنين مي‌توانيد اين خطرات را بيشتر هم تصور کنيد، زيرا نرم‌افزار Reader در کامپيوترهاي مبتني بر سيستم‌هاي عامل Macs و Unix هم مورد استفاده قرار مي‌گيرد».
شرکت Adobe ماه گذشته به صورت رسمي از وجود يک حفره امنيتي خطرناک در نرم‌افزارهاي Reader و Acrobat خبر داد که اين اتفاق يک هفته پس از آن صورت گرفت که شرکت امنيتي Symantec اين حفره‌ها را شناسايي کرده بود. شرکت Adobe از تاريخ 10 مارس وصله کردن حفره‌هاي اين دو نرم‌افزار را آغاز کرد و در مرحله نخست Version 9 و پس از آن نسخه‌هاي 8 و 7 اين نرم‌افزارها را طي يک هفته وصله کرد

منبع: http://systemgroup.net
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
سرورها پر و بال می‌‌گيرند

سرورها پر و بال می‌‌گيرند

نسل جدید پردازشگرها برای استفاده بر روی سرورها به بازار می‌آیند
به گزارش سی‌نت، نسل جدید پردازشگرهای اینتل با معماری نیهالم (Nehalem) به زودی برای استفاده بر روی سرورها به بازار می‌آید.
اینتل قرار است روز دوشنبه 30 مارچ پردازشگر زئون تحت نیهالم سرور را با دو هسته به بازار عرضه کند.
یکی از جدیدترین فن‌آوری‌های به کار رفته در این پردازشگرها استفاده از 16 هسته مجازی است که قابلیت multitasking را افرایش می‌دهد.
فن آوری دیگری که در نیهالم سرور خودنمایی می‌کند Turbo Boost Technology است که در شرایط خاص فرکانس (سرعت) پردازش را به شدت افزایش می‌دهد.
اپل به تازگی Mac Pro جدیدی معرفی کرده‌است که از نیهالم زئون 3500 و 5500 استفاده می‌کند. اینتل نیز خبرهایی از چگونگی استفاده از نیهالم در سرورهای Willowbrook منتشر کرده‌است.
یه این ترتیب انتظار می‌رود که مشتریان اینتل در حال صف کشیدن برای خرید انواع مختلف نیهالم هستند.
شرکت انیمشن و فیلم سازی Dreamworks نیز اعلام کرده‌است که با بهره بردن از پردازشگرهای نیهالم می‌تواند رندرینگ انیمیشنی را که یک شبانه روز به طول می‌انجامد، همزمان با وارد کردن اطلاعات فریم‌ها انجام دهد
 

فانوس تنهایی

مدیر بازنشسته

گوگل که پس از گذشت سال های متمادی همچنان به عنوان بزرگ ترین جست وجوگر آنلاین دنیا محسوب می شود و با فاصله زیاد از بزرگ ترین رقبای خود یعنی مایکروسافت و یاهو جلوتر است، توسط دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد به نام های «لری پیج» و «سرگئی برین» در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد.
این شرکت که سرمایه آن در بازار تا ۲۲ ژانویه ۲۰۰۹ حدود ۵/۹۶ میلیارد دلار اعلام شد و در سال گذشته میلادی ۷۹۶/۲۱ میلیارد دلار درآمد و ۲۲۷/۴ میلیارد دلار سود خالص کسب کرد تا پایان سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۰ هزار و ۲۲۲ کارمند داشته و در توفان سهمگین بحران اقتصادی توانسته است نسبت به دیگر شرکت های فعال در این حوزه کمترین آسیب را ببیند اما این موفقیت هایی که گوگل ظرف ۱۰ سال کسب کرد، تنها به واسطه نو آوری هایی بود که در زمینه ارائه سرویس ها و خدمات جدید از سوی این شرکت صورت می گیرد. گوگل که امروز با ارائه انواع خدمات آنلاین و آفلاین تمامی نیازهای اینترنتی کاربران را برآورده کرده و در برخی موارد به عنوان یک تهدید جدی برای شرکت هایی مثل مایکروسافت محسوب شده است، مدتی است که سری ویژه سرویس ها و خدماتی را در اختیار کاربران می گذارد که آنها را یک گام از زمین دورتر می کند تا تجربه سفر به آسمان ها به وسیله کامپیوتر کوچک رومیزی برای همه کاربران مهیا شود. مایکروسافت برای آنکه بتواند ارجحیت خود را نسبت به رقبا به اثبات برساند، سرویس های ویژه ای را در اختیار عموم کاربران در سراسر دنیا قرار داده که به واسطه آنها می توان از دورترین کهکشان ها گرفته تا اعماق اقیانوس ها را مشاهده کرد که در زیر این سرویس ها به صورت مختصر توضیح داده می شوند.
● Google Earth زمینی
سرویس Google Earth برای مشاهده تصاویر ماهواره ای راه اندازی شده است که نقشه های آن به وسیله شرکت های Satellite Imagery، Aerial Photography و GIS ۳D پشتیبانی می شود. این برنامه در سه مدل ارائه شده که شامل نسخه رایگان با امکانات محدود، نسخه مجهز به امکانات اضافه با هزینه سالانه ۲۰ دلار و نسخه حرفه ای برای مقاصد تجاری با هزینه سالانه ۴۰۰ دلار می شود. این برنامه همچنین امکان دیدن نقشه جاده ها و خیابان های شهرها و روستاهای مختلف جهان را فراهم کرده و امکان جست وجو در هتل ها، رستوران ها و دیگر اماکن مختلف شهرها برای کاربران فراهم می آورد.
به تازگی نسخه جدیدی از نرم افزار Google Earth نیز منتشر شده است که قابلیت های جدیدی را در خود جا داده است که از مهم ترین آنها می توان به نمایش مکان های بسیار بیشتر به صورت سه بعدی برای شهرهایی مثل زوریخ، بوستون، اورلاندو، مونیخ، سان فرانسیسکو و ... اشاره کرد. نرم افزار همچنین
Google Earth ۴/۳ به تصاویر ویدئویی خیابان ها که در برنامه نقشه گوگل موجود است نیز دسترسی دارد و کاربر در فضای آن، تنها با کلیک روی آیکون دوربین، یک پنجره را در اختیار می گیرد که تصویر ویدئویی در آن پخش می شود. در این نسخه از نرم افزار یاد شده کلیدهای فرمان بر جدیدی استفاده شده که یکی از آنها کلید شمال(north) است. با کلیک روی این کلید موقعیت تصویر به صورتی که شمال در بالای صفحه است، تغییر می کند.
در نسخه آنلاین این نرم افزار تصاویر ویدئویی زنده طلوع و غروب خورشید نیز وجود دارند. روی نوار ابزار این نرم افزار کلید دیگری وجود دارد که با فشردن آن تغییر زمان گرافیکی را در اختیار داشت. شما با این کار می توانید زمان منطقه را با حرکت موشواره تغییر داده یا با کلیک روی کلید Play به صورت خودکار تغییر زمان در منطقه را مشاهده کنید.
● Google Ocean دریایی
گوگل پس از کسب موفقیت خود در ارائه سرویس Google Earth و افزایش محبوبیت خود بین کاربران، مدت کوتاهی قبل با هدف تکمیل برنامه گرافیکی و سه بعدی Google Earth، امکان ورود به اقیانوس ها و مشاهده لایه های زیرین آنها را برای کاربران فراهم کرد. این برنامه که با نام Google Ocean شناخته می شود، سطح گسترده ای از اعماق اقیانوس ها و پدیده های اقیانوسی را تحت پوشش خود قرار داده است تا کاربران پس از آنکه کره خاکی را از آسمان ها مشاهده کردند با کشیدن یک نفس عمیق وارد اقیانوس ها شوند و بدون آنکه نفس کم بیارند، ساعت ها از گشت وگذار در دنیای زیر آب لذت ببرند.
کاربران هم اکنون با استفاده از این برنامه سه بعدی گرافیکی می توانند به زیر اقیانوس ها بروند و به صورت دقیق در آن بررسی کنند. این برنامه ۲۰ لایه اقیانوسی و اطلاعات دانشمندان جهان را در رابطه با تحقیقات اقیانوسی شامل می شود که این اطلاعات دقیق و گسترده، تاکنون در هیچ سرویسی ارائه نشده بود. مدیران ارشد گوگل بر این باورند که با ایجاد این قابلیت جدید، یک قدم به تکمیل نرم افزار پوشش نقشه جهان نزدیک تر شده اند. این نرم افزار در حال حاضر سه چهارم سطح زمین را پوشش داده و کاربران علاوه بر اینکه می توانند بر نقاط مورد نظر خود تمرکز کنند، توانایی سفر به اعماق اقیانوس ها را نیز خواهند داشت.
اقیانوس ها در حال حاضر ۷۰ درصد از سطح جهان را پوشش داده اند که این سطح گسترده، ۸۰ درصد از حیات گونه های مختلف را در خود پنهان کرده و این در حالی است که تا به حال تنها پنج درصد از این گونه ها شناسایی شده اند. شرکت گوگل با ارائه نرم افزار جدید خود قصد دارد امکان مشاهده پدیده های زیبایی مانند آتشفشان های زیر آب، حیات وحش اقیانوس ها، کشتی های غرق شده و شناسایی مناطق مناسب برای شنا و موج سواری را برای کاربر به وجود آورد. این برنامه جدید با همکاری دو شرکت گوگل و National Geographic ارائه شده و همچنان در حال تکمیل است.
● Google Sky آسمانی
سرویس Google Sky با همکاری گروهی از دانشمندان بین المللی، تصاویری را که تلسکوپ فضایی چاندرا به منظور بررسی تکامل جهان تهیه کرده به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار می دهد. این سرویس بر مبنای پروژه بین المللی نقشه برداری طول موجی از کهکشان Growth راه اندازی شده و به پروژه Aegis نیز شهرت یافته که طی آن دانشمندان و ستاره شناسان دانشگاه کالیفرنیا، مرکز فیزیک نجوم «اسمیت سونیان» دانشگاه هاروارد و کالج سلطنتی لندن، این تصاویر را به صورت آنلاین ارائه می دهند.
این گروه از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ چاندرا تصاویری را از نوار کهکشانی Growth در نزدیکی صورت فلکی دب اکبر به دست آورده اند. دانشمندان با استفاده از این تلسکوپ ماهواره ای نوار کوچکی از آسمان را با تمام طیف های الکترومغناطیسی شامل امواج رادیویی، مادون قرمز، مرئی، فرابنفش و اشعه ایکس رصد کردند و تصاویری را در این طیف ها از این منطقه آسمان به دست آوردند.
سرویس Google Sky در حقیقت سرویس آنلاینی است که به کاربران امکان جست وجو در منظومه شمسی و اعماق فضا را می دهد. این سرویس قادر است به آرشیو بیش از یک میلیون تصویر فضایی، منابع دانشگاهی و علمی مثل تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه «مونت پالومار» در کالیفرنیا دسترسی داشته باشد، برای مثال کاربر در این سرویس می تواند روی سحابی جبار کلیک کند و تصویر هابل را از این سحابی در اختیار داشته باشد. حدود ۱۰۰ میلیون ستاره و ۲۰۰ میلیون کهکشان قابل رویت در این سرویس انتظار کاربر را می کشد.
● Google Map هواشناس
برای آنکه سرویس دقیق و کاربردی Google Map راه اندازی شود، دو شرکت گوگل وThe Weather Channel قراردادی را با یکدیگر منعقد کرده و فعالیت های گسترده ای را آغاز کردند. در این سرویس آنلاین کلید ویژه ای با نام My Map قرار دارد که پس از کلیک روی آن و رفتن به گزینه The Weather Channel، هر کاربر به سادگی می تواند وضعیت آب و هوایی و دمای کنونی منطقه مورد نظر خود را بر اساس اطلاعات ماهواره ای دقیق مشاهده کند. این سرویس به کاربران امکان می دهد وضعیت آب و هوای جاری منطقه ای خاص را مشاهده و حتی آب های آن منطقه در روزها یا هفته های آینده را پیش بینی کنند و برای سفرهای کوچک و بزرگ خود برنامه ریزی دقیقی داشته باشند. به طور کلی باید توجه داشت که نگاه شرکت گوگل Google Map را چیزی بیشتر از نقشه راه ها و شهر ها می داند و توقع دارد که کاربران نیز انتظارات بیشتری از این سرویس داشته باشند.
● Street View خیابانی
یکی دیگر از سرویس هایی که گوگل در این زمینه راه اندازی کرده، برنامه ای است که کاربران با آن می توانند خیابان های شهر را زیر نظر بگیرند. با این سرویس که هم اکنون برای خیابان های اروپایی و آمریکایی عرضه شده، کاربران می توانند با رفتن به نقشه شهر ها تصاویر هر یک از خیابان ها را با کیفیت بالا و به صورت سه بعدی مشاهده کنند. گوگل پس از آنکه متوجه شد این سرویس مورد استقبال گسترده کاربران قرار گرفته، آن را ارتقا داد. از جمله تغییرات جدید این سرویس آن است که کاربر می تواند کاراکتر گرافیکی مردی که در بالای قسمت زوم قرار گرفته را حذف کند و آن را در جای مورد نظر خود که قصد مشاهده آن را دارد، قرار دهد. این روش بسیار سریع تر از نسخه پیشین Street View است که در آن کاربر مجبور بود پس از برداشتن این کاراکتر، در محل مورد نظر خود کلیک کند. در این قابلیت جدید کاربران تصویر را بزرگ تر مشاهده می کنند و به جای دیدن تصویردر یک پنجره، آن را به صورت کامل در نمایشگر در اختیار خواهند داشت. کیفیت بالای این تصاویر به کاربر امکان می دهد تا بزرگنمایی بیشتری روی تصویر انجام دهد. برای مثال، رستورانی که در نزدیک منازل یکی از کاربران در نسخه قبلی سرویس Street View قابل رویت نبود، هم اکنون به سادگی با تمام جزئیات خود قابل مشاهده خواهد شد.
منبع : سایت آفتاب
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
سه دلار جایزه ثبت نام+یک دلار برای هر زیر مجموعه+سایت فارسی+...

سه دلار جایزه ثبت نام+یک دلار برای هر زیر مجموعه+سایت فارسی+...

یک سایت بین المللی
سه دلار جایزه ثبت نام
یک دلار برای هر زیر مجموعه
پرداخت به ازای کلیک،پرداخت به ازای مشاهده،پرداخت به ازای خواندن ایمیل
پرداخت به ازای ثبت نام،ثبت نام رایگان
به دو زبان فارسی و انگلیسی
رو سیستم زیر مجموعه گیریش خیلی می تونید سود کنید
برای ثبت نام رایگان روی لینک زیر کلیک کنید.
http://www.2-horse-mail.com/Join.asp?ref=parvartish
;)
 

russell

مدیر بازنشسته
پردازنده‌های جدید اینتل وارد بازار شد

پردازنده‌های جدید اینتل وارد بازار شد


پردازنده‌های جدید اینتل وارد بازار شد


شرکت اينتل پردازنده‌هاي Xeon 3500 و Xeon 5500 را که با نام Nehalem EP شناخته مي‌شوند به بازار عرضه کرد و اين در حالي است که اپل،‌ دل و ديگر شرکت‌هاي فعال در اين حوزه چندي پيش محصولات جديد خود را با اين پردازنده‌ها به بازار معرفي کردند. لازم به ذکر است که اين تراشه‌ها مورد استقبال تحليل‌گران نيز قرار گرفته‌اند.
هفده تراشه جديد Xeon که خانواده Nehalem EP را تشکيل مي‌دهند هم‌اکنون روي سيستم‌ها، سرورها و Workstationها موجود هستند و علي‌رغم کاهش پرداخت هزينه در صنعت فناوري اطلاعات و کاهش اميدهاي اينتل به فروش محصولات خود در بازار، اين شرکت اميدهاي فراواني به اين پردازنده‌ها دارد.
"شانون پولين"(Shannon Poulin) مدير بخش تراشه‌هاي Xeon در گروه توليدات سرور شرکت اينتل در اين باره گفت: «من انتظار دارم اين تراشه‌ها از جمله محبوب‌ترين و پرفروش‌ترين فناوري‌ها و پلتفورم‌هاي جديد باشد. اين پردازنده‌ها مي‌توانند براي آن دسته از کاربراني که قصد خريد سرورهاي جديد را دارند، گزينه مناسبي محسوب شوند».
پولين اعلام کرد که اينتل صدها هزار عدد از تراشه‌هاي Nehalem EP را در اختيار توليدکنندگان سرور قرار داده است تا در اختيار کاربران قرار گيرد.
در حال حاضر از تراشه‌هاي Xeon 5500 با قيمت بين 188 دلار(132 پوند) تا 1600 دلار(1120 پوند) به تعداد 1000 عدد عرضه شده است. تراشه‌هاي 3500 بين 284 تا 999 دلار قيمت دارند و اين در حالي است که مدل‌هاي مکمل L5518 و L5508 به‌ترتيب با قيمت 530 و 423 دلار فروخته مي‌شوند.

منبع: http://systemgroup.net
 

russell

مدیر بازنشسته
2008 پرکارترین سال برای مجرمان اینترنتی شناخته شد

2008 پرکارترین سال برای مجرمان اینترنتی شناخته شد

2008 پرکارترین سال برای مجرمان اینترنتی شناخته شد





بر اساس گزارش سالانه جرايم اينترنتي سازمان FBI، سال گذشته در طول تاريخ بيشترين تخلفات و حملات آنلاين صورت گرفته است.
مرکز رسيدگي به شکايات جرايم اينترنتي سازمان FBI(IC3) در طول سال 2008 بيش از 275 هزار شکايت را در اين زمينه دريافت کرد که اين رقم نسبت به تعداد شکايت‌هاي سال قبل رشد 33 درصدي را نشان مي‌دهد. در مجموع اين شکايت‌ها اعلام شد که 265 ميليون دلار از کاربران سرقت شده است.

به هر حال بايد توجه داشت که افزايش تعداد شکايت‌ها در اين زمينه امري غافل‌گيرکننده نبوده است. کارشناسان امنيتي کامپيوتري اعلام کردند که 2008 در زمينه جرايم سايبر سال بسيار فعالي بوده و افرادي که در اين زمينه فعاليت مي‌کنند، طي سال گذشته تکنيک‌هاي خود را تقويت کرده و با ساخت برنامه‌هاي خودکار SQL Injection موفق شدند تا با سرعت بسيار بالا کدهاي مخرب خود را روي هزاران سايت اينترنتي قرار دهند و با انجام فعاليت در شبکه‌هاي گسترده کامپيوتري، اطلاعات حساس و مهم را از آنان سرقت کرده و ديگر کامپيوترها را آلوده کنند.

طي سال قبل بيش از نيمي‌ از شکايت‌ها مربوط به سرقت از حراجي‌هاي آنلاين و نرسيدن کالاها به مقصد بوده است. اين در حالي است که شکايت‌هاي مربوط به کلاهبرداري از حراجي‌هاي آنلاين در سال 2008 نسبت به سال قبل از آن با کاهش 10 درصدي مواجه بود.

شکايت‌هاي مربوط به کارت‌هاي اعتباري و کارت‌هاي بدهي(Debit Card) در سال گذشته افزايش يافت و اين در حالي بود که دو مرکز اصلي پشتيباني از فرآيند پرداخت پول با کارت‌هاي اعتباري موسوم به Heartland Payment Systems و RBS WorldPay هک شدند. در سال 2007 کارت‌هاي اعتباري و کارت‌هاي الکترونيکي پرداخت 3/6 درصد از شکايت‌ها را شامل مي‌شدند.

منبع: http://systemgroup.net
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
انگلیسی‌ها خودروی گوگل را متوقف کردند

انگلیسی‌ها خودروی گوگل را متوقف کردند

اهالی یک شهر انگلستان به نشانه اعتراض مسیر اتومبیل تصویربرداری سرویس خیابان گوگل (Street View) را مسدود کردند
به گزارش بی‌بی‌سی زمانی که یکی از ماشین‌های تصویر برداری پاناروما متعلق به سرویس خیابان گوگل در شهر میلتون کینز در حال حرکت بود با گروهی از اهالی این شهر روبرو شد که مسیر وی را مسدود کردند البته با مداخله پلیس این مشکل حل شد و درگیری رخ نداد.
تصاویر 360 درجه سرویس خیابان‌های شهر گوگل (StreetView) به کاربران اجازه گشت و گذار در خیابان‌های شهرهای چند کشور جهان را می‌دهد.
شرکت گوگل هفته گذشته با شکایت تعدادی از کاربران که تصاویری از خود و یا منزلشان در این سروریس منتشر شده‌است روبرو شد و به سرعت تعداد زیادی از این تصاویر را حذف کرد.
به گفته گوگل هر زمانی که کاربران احساس می‌کنند حریم خصوصی‌شان مورد تجاوز قرار گرفته‌است، می‌توانند درخواست حذف تصاویر را بدهند و این شرکت در این زمینه خدمات سریعی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.
در بیانیه رسمی گوگل آمده‌است: "ما مراقب هستیم که عکس‌برداری‌ها مطابق با قوانین باشد. تصاویر در محل‌های عمومی برداشته می‌شود و نمایی را نشان می‌دهد که هر عابر پیاده‌ای توانایی دیدن آن را دارد."
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
انگشت هکرها هنوز بر روی ماشه است

انگشت هکرها هنوز بر روی ماشه است

چهارشنبه 12 فروردین روز دشواری برای متخصصان امنیت سایبر در سراسر جهان بود.
پیش‌بینی‌ها و اطلاعات تیم‌های امنیت سایبر نشان می‌داد که کرم کانفیکر که بیش از 15 میلیون کامپیوتر را آلوده ساخته است، در این روز آماده تغییر استراتژی و احتمالأ فعال‌سازی یک حمله گسترده می‌شود.
روز اول آوریل هم بدون هیچ حمله‌ای سپری شد و از هیچ‌کدام از کامپیوتر‌های آلوده (که بیشتر آن‌ها در قاره آسیا هستند) فعالیت غیرمتعارفی گزارش نشد.[شمارش معکوس برای حمله کانفیکر شروع شد]
البته هنوز خطر فعالیت‌ کانفیکر از بین نرفته است و با توجه به ماهیت کرم‌هایی از این قبیل که اکثراٌ برای مقاصد کلاهبرداری و درآمدزایی طراحی می‌شوند، باید از وجود چنین عامل مخربی احساس خطر کرد.
ماشه‌های تاریخی!
بد نیست در اینجا یادی از کرم‌ها و ویروس‌هایی کنیم که دارای روز فعال‌سازی (Trigger/ ماشه) بودند و در تاریخ امنیت سایبر نام خود را ثبت کردند.
این کرم‌ها معمولاً در دهه 90 میلادی بیشترین توجهات را به سوی خود جلب کردند و هکرها از آن‌ها برای یادآوری وقایع تاریخی و یا منافع سودجویانه خود بهره‌ می‌بردند.
• میکل‌آنژ (Michelangelo)
این ویروس که در سال 1991 شناسایی شد، روز ششم مارچ هر سال بار حمله‌ای مخرب (Malicious) بر روی سیستم عامل DOS اجرا می‌کرد. در سال 1997 مایکروسافت راه‌حلی برای جلوگیری از حملات این ویروس یافت و Michelangelo خنثی شد.
• چرنوبیل (CIH)
ویروس چرنوبیل تاریخچه جالبی دارد. روز تولد طراح تایوانی این ویروس 26 آوریل، مصادف با حادثه نشت نیروگاه اتمی چرنوبیل اوکراین است. به همین دلیل از این روز به عنوان تاریخ فعال‌سازی CIH‌ استفاده شد تا بخش‌هایی از هارددیسک‌ و BIOS کامپیوترهای آلوده را پاک کند.
• کلز (Klez)
در ماه فوریه سال 2002 میلادی از طریق ایمیل منتشر شد و از رخنه امنیتی سرویس Outlook مایکروسفات برای نفوذ به دفترچه آدرس کاربران و ارسال مجدد به کامپیوترهای دیگر استفاده کرد. Klez در روز ششم ماه‌های فرد سال میلادی فایل‌های ویندوز کامپیوترهای آلوده را پاک می‌کرد. شرکت‌های امنیت سایبر یک ماه بعد از نشر این ویروس، شناسه (Signature) آن را منتشر ساختند.
• بلستر (Blaster)
Blaster یا MS-Blast 11 آگوست 2003 منتشر شد و حدود سه هفته بعد مایکروسافت خبر از یک رخنه امنیتی در سیستم عامل ویندوز داد. Blaster برای سوءاستفاده از این رخنه برای کشیدن ماشه یک حمله(DoS (Denial Of Service به سرور به‌روزسانی ویندوز در 15 آگوست 2003 طراحی شده‌بود. در بخشی از کد این ویروس که بعدها کشف شد، خطاب به بیل گیتس گفته شده‌بود: "پول درآوردن را رها، و مشکلات نرم‌افزارت را برطرف کن! ". مایکروسافت برای جلوگیری از این حمله سرور وب به زوررسانی خود را از بین برد.[مفاهیم: انواع حمله‌های کامپیوتری چیست؟]
• مای‌دوم (MyDoom)
مای‌دوم در ژانویه سال 2004 کشف شد و برای فعال‌سازی حمله DoS به وب‌سایت شرکت SCO (سازنده سیستم UnixWare) بین روز‌های اول و دوازدهم فوریه 2004 طراحی شده‌بود. SCO هم وب‌سایت خود را جابجا کرد تا از دست مای‌دوم در امان باشد. نوع دیگری از مای‌دوم حمله موفق(DDoS (Distributed Denial Of Service به وب‌سایت مایکروسافت انجام داد. گفتنی است که مایکروسافت و SCO برای کسانی که اطلاعات مفیدی در مورد طراحان مای‌دوم به این دو شرکت بدهند 250‌هزار دلار جایزه تعیین کردند. مایکروسافت جایزه مشابهی برای سر کانفیکر تعیین کرده‌است.[مایکروسافت برای سر Conficker جايزه گذاشت]
• سوبر (Sober)
سوبر در نوامبر سال 2005 ظاهر شد و قرار بود روز پنجم را ششم ماه ژانویه سال 2006 که مصادف با هشتاد و هفتمین تأسیس حزب نازی است، حملاتی را انجام دهد. این ویروس توانایی دانلود کدهایی از سرور خود برای شکل دادن یک ویروس جدید را دارد. البته سوبر با شکست روبرو شد و حمله‌ای از سوی آن گزارش نشد.
 

Keivan Keihanipour

عضو جدید
کاربر ممتاز



در دنیای امروز که دیگر گوشی های موبایل بخشی از زندگی تقریبا تمامی افراد یک جامعه شده است ، پل ارتباطی معروفی با نام بلوتوث به یکی از مشهورترین ابزارهای ارتباطی میان افراد تبدیل شده است. در هر جایی که بنگریم حتما سیستمی که از بلوتوث پشتیبانی کند وجود خواهد داشت. نمونه بسیار بارز این پل ارتباطی استفاده آن در گوشی های تلفن همراه است. اما جالب است که ابتدا تاریخچه و مطالبی کوتاه در مورد بلوتوث بدانیم .
تاریخچه و ریشه‌شناسی
بلوتوث از نام پادشاه «هارلد بلاتاند دوم» دانمارکی (Harold Bluetooth Blatant) در قرن ۱۰ برگرفته شده‌است. او کسی بود که دیپلماسی را از جنگ به سمت گفت‌و‌گو سوق داد. مخترعان فناوری بلوتوث فکر می‌کردند این نام مناسب برای فناوری آن‌هاست که به وسایل مختلف اجازه می‌دهد نوعی گفت‌و‌گو با هم داشته باشند.در سال ۱۹۹۸ شرکت ال‌ام‌اریکسون علاقه‌مند شد گوشی تلفن‌های همراه تولیدی او بتوانند بصورت بی سیم به وسیله‌های دیگر (مانند رایانه‌های جیبی) وصل شوند. اریکسون و چهار شرکت دیگر ( آی بی ام، اینتل، نوکیا، سونی‌اریکسون و توشیبا) یک کنسرسیوم (اس‌آی‌جی) تشکیل دادند تا استانداردی بی سیم برای اتصال ابزارهای مخابراتی/رایانه‌ای و ابزارهای جانبی آن‌ها طراحی کنند که دامنهٔ کوتاه، توان مصرفی پایین و قیمتی ارزان داشته باشد. استاندارد بلوتوث اولین بار توسط اریکسون توسعه و گسترش یافت و بعدها به‌وسیلهٔ گروه اس‌آی‌جی که در ۲۰ می ‌۱۹۹۹ تشکیل شد.
کاربردها
۱. ایجاد یک شبکه بی‌سیم برای رایانه‌های رومیزی با پهنای باند کوچک
۲. تجهیزاتی مثل صدابَر (میکروفون)، صفحه کلید، موشواره و چاپگر
۳. شبکه بیسیم لن (بلوتوث فروش زیادی در تلفن‌های سلولی داشته‌است که آن‌ها را قادر به ایجاد ارتباط بین رایانه‌ها و پی‌دی‌ای‌ها و هندز‌فری‌ها و دیگر دستگاه‌ها، می‌کند و به این ترتیب یک شبکه بیسیم لن را ایجاد می‌کنند.)
۴. انتقال فایل‌ها (مثل فایل تصویری، صوتی و غیره) بین گوشی‌های موبایل و پی‌دی‌ای‌ها و رایانه‌ها از راه اوبکس
۵. هندست بلوتوث برای گوشی موبایل و اسمارت‌فون‌ها
۶. دستگاه‌های اندازه‌گیری و تست
۷. ابزارهای پزشکی
۸. گیرنده‌های جی‌پی‌اس
۹. اتومبیل و استفاده به‌عنوان هندزفری تلفن در آن
۱۰. کنترل از راه دور تلویزیون به جای اینفرارد
۱۱. وسایل کمک شنوایی
۱۲. پلی‌استیشن ۳ و Nintendo Revolution از بلوتوث برای اهرم کنترل خود استفاده خواهند کرد.
و…

اطلاعات فنی
نحوه کارکرد
اطمینان از عدم تداخل دستگاه‌های مختلف با یکدیگر یکی از مهم ترین اهداف طراحان این فناوری بوده‌است. یکی از روش‌هایی که دستگاه‌های بلوتوث با استفاده از آن از تداخل با دیگر سیستم‌ها جلوگیری می‌کنند، ارسال سیگنال‌های بسیار ضعیف (حدود یک میلی وات) می‌باشد. این درحالیست که قوی ‌ترین تلفن‌های همراه قابلیت ارسال سیگنال‌های سه واتی را دارند. همین قدرت پایین، برد یک دستگاه بلوتوث را به ۱۰ متر کاهش می‌دهد و متقابلاً احتمال تداخل با دیگر دستگاه‌ها را نیز کمتر می‌کند. با وجود قدرت پایین سیگنال در ارتباط بلوتوث، نیازی به خط دید مستقیم بین دو دستگاه وجود ندارد. سیگنال‌های بلوتوث از وسایل و حتی دیوار نیز عبور کرده و امکان کنترل دستگاه‌های مختلف در اتاق های مجزا را با استفاده از این استاندارد فراهم می‌کنند.
با استفاده از بلوتوث می توان ۸ دستگاه را به طور هم‌زمان به هم متصل کرد. علی‌رغم اینکه همهٔ دستگاه ها در شعاع ۱۰ متری یکدیگر قرار دارند هیچ گونه تداخلی در ارتباط بینشان پیش نمی آید. این بدان دلیل است که بلوتوث با استفاده از تکنیکی با عنوان پرش بسامدها (FHSS) امکان استفادهٔ همزمان از یک بسامد مشخص را در بیش از یک دستگاه غیرممکن می سازد. در این تکنیک بلوتوث طیف بسامدی آی‌اس‌ام را به ۷۹ بسامد مجزا تقسیم کرده و دستگاه مورد نظر بر مبنای معیارهای خاص در هر لحظه به صورت تصادفی یکی از این بسامدها را انتخاب کرده و استفاده می‌کند. در ارتباطات بلوتوث دستگاه فرستنده در هر ثانیه ۱۶۰۰ بار بسامد عوض می کند. بدین ترتیب تعداد دستگاه‌های بیشتری می‌توانند از طیف رادیویی استفاده کنند و امکان تداخل بین آن‌ها هم کاهش می‌یابد.
وقتی دستگاه‌های بلوتوث در فاصلهٔ مجاز از هم قرار می‌گیرند یک شبکه ایجاد می‌کنند. شبکه‌ای که توسط سیستم‌های بلوتوث ایجاد می‌شود شبکهٔ شخصی (پن) نامیده می‌شود که ممکن است فضای یک اتاق یا خانه را در بر بگیرد یا این که فاصلهٔ بین تلفن همراه و هندزفری آن که به گوشتان وصل است را شامل شود.
مشخصات فنی
بلوتوث یک سیستم رادیویی برای مصارفی با توان پایین در یک برد کوتاه (۱۰ سانتی متر ۱۰ متر و ۱۰۰ متر) که معمولاً در یک ریزتراشه ارزان پیاده‌سازی می‌گردد.
بلوتوث به دستگاه‌های دیجیتال اجازه می‌دهد که با یکدیگر ارتباط داشته و اطلاعات را با نرخ مناسبی منتقل کنند. به شرطی که در برد رادیویی هم قرار گرفته باشند. برد رادیویی این فناوری از مرتبهٔ ابعاد یک اتاق بوده و در رده‌های پرتوان حداکثر به ۱۰۰ متر می‌رسد. این برد به کلاس (رده) توان محصول بستگی دارد.
سه ردهٔ توان برای محصولات این فناوری وجود دارد :
رده ۱: ۱۰۰ متر ۱۰۰mW ~۲۰dBm
رده ۲: ۱۰ متر ۲٫۵mW ~۴dBm
رده ۳: ۱ متر ۱mW ~۰dBm
یک دستگاه بلوتوث که نقش یک ارباب (Master) را ایفا می‌کند می‌تواند با ۷ دستگاه که نقش برده (Slave) را بازی می‌کنند ارتباط برقرار کند. این شبکه که یک گروه ۸ تایی را تشکیل می‌دهد ریزشبکه یا خوشهٔ بلوتوث (Piconet) نامیده می‌شود.
نسخه‌های مختلف استاندارد
بلوتوث ۱٫۰ و ۱٫۰B
نسخهٔ ۱٫۰ و ۱٫۰B مشکلات متعدد و سازندگان مختلف مشکلات بزرگی در برقراری ارتباط محصولاتشان با هم داشتند. این نسخه مجبور بود آدرس سخت‌افزاری(BD-ADDR) وسیلهٔ بلوتوث را تحت فرایند Handshaking ارسال کند و غیر ممکن بود که این کار به صورت بی‌نام و گم‌نام انجام شود.
بلوتوث ۱٫۱
در نسخهٔ ۱٫۱ بسیاری از مشکلات نسخهٔ قبل آشکار و برطرف گردید. پشتیبانی کانال‌های بدون رمزگذاری نیز به آن اضافه شد و آشکارساز قدرت سیگنال دریافتی نیز به آن اضافه گردید.(RSSI)
بلوتوث ۱٫۲
این نسخه همانند نسخه‌های قبلی است فقط با کمی تغییر در آن که عمده موارد اضافه شده شامل:
۱. سیستم سازگار طیف وسیع پرش بسامدی(AFH:Adaptive Frequency-Hopping spread spectrum) که با استفاده از به‌کارگیری طیف وسیعی از پرش بسامدی پایداری در مقابل تداخل بسامد رادیویی را ایجاد می‌کند.
۲. بالا بردن سرعت ارسال در عمل
۳. اتصال گستردهٔ هماهنگ (Extended Synchronous Connections) که بهبود کیفیت صوت را با ارسال مجدد بسته‌های خراب شده و آسیب‌دیده را سبب می‌گردد.
۴. Host Controller Interface (HCI) support for ۳-wire UART
۵. HCI access to timing information for Bluetooth Application
بلوتوث ۲٫۰
این نسخه نسخهٔ تکامل یافتهٔ ۱.x است. تغییرات عمده شامل ایجاد و ارائهٔ ای‌دی‌آر (Enhanced Data Rate) با نرخ ارسال و دریافت Mbit/s ۲٫۱.
۱. سه برابر سریع تر در ارسال
۲. مصرف توان پایین تر به‌وسیلهٔ کاهش Dutycycle
۳. مختصر کردن سناریو ارتباط چندگانه با استفاده از پهنای باند قابل دسترس بیشتر
۴. کاهش نرخ اشتباه بیت (BER: Bit Error Rate)
بلوتوث ۲٫۱
گروه Bluetooth Special Interest بالاخره کار با Standard ۲.۱ + EDR را به پایان رساند. گفته شده که بلوتوث ۲٫۱ سریع تر و راحت ‌تر کار می‌کند و در مقابل حملات بیرونی ایمن تر بوده و صرفه‌جویی بیشتری در مصرف برق می‌کند. ارتباطات بین دستگاه‌ها توسط پشتیبانی از ان‌اف‌سی(Near Field Communication) راحت ‌تر شده است.
گروه اس‌آی‌جی دست به استاندارد جدیدی زده و اکنون آن را عرضه کرده است. قراراست بلوتوث Enhanced Data Rate)۲.۱+EDR) انتقال داده را میان دستگاه‌های بلوتوث دار راحت ‌تر، سریع تر و ایمن‌ تر کرده و مصرف را به یک پنجم برساند.
قراراست که ارتباط میان دستگاه‌های بلوتوث‌دار بسیار راحت‌ شده باشد. چرا که تنها با انتخاب گزینهٔ «Add Bluetooth Machine» و فشار دکمهٔ موجود در هدست کار انجام خواهد شد. اگر پین باید عوض شود، در روند جدید ارتباط از آن‌ها حفاظت زیادی به عمل‌ خواهد آمد. علاوه بر این‌ها این گروه اعلام کرده‌است که توسط عملکرد «Sniff Subrating» امکان مقابله با حملات مهیا شده و عمر مفید دستگاه ۵ برابر می‌شود.
بخش جدیدی که به این دستگاه اضافه شده است، پشتیبانی از ان‌اف‌سی استاندارد می‌باشد که باعث می‌شود حملات از بیرون کمتر موفق بوده و ارتباط بین دستگاه‌ها بسیار راحت‌ شود. در ویدیویی که اس‌آی‌جی توضیحاتی در آن می‌دهد از دفترچهٔ راهنمایی برای هدست با «NFC-Tag» استفاده می‌شود که توسط آن موبایل اطلاعات لازم برای جفت شدن را بدست می‌آورد. یکی از کاربردهای دیگری که دراین ویدیو نشان داده شد، انتقال عکس‌هایی بود که بوسیلهٔ موبایل گرفته شده بودند توسط ان‌اف‌سی به قاب‌های عکس. هنگامی که عکس را نزدیک قاب نگه داشت، بدون درخواست هیچ گونه کلید امنیتی انتقال پیدا کرد.
هنوز اینگونه است که دستگاه‌ها باید برای حالت ان‌اف‌سی دارای حجم خاصی باشد. لذا در بلوتوث هدست‌ها هنوز کامل ساخته نشده‌اند.
سازندگان نیمه‌رساناها مانند Infineon، CSR، Broadcom و Texas Instruments عرضهٔ چیپ‌های Bluetooth-۲.۱+EDR را شروع کرده‌اند. اس‌آی‌جی بر این باور است که اولین دستگاه‌های تکمیل یافته تا پایان سال ۲۰۰۷ ارائه خواهند شد.
آیندهٔ بلوتوث
نسخهٔ بعدی بلوتوث به عنوان لیسبون(Lisbon) نامیده شده که شامل یک تعداد مشخصه‌هایی از جمله افزایش امنیت و قابلیت استفادهٔ بیشتر از بلوتوث که ویژگی‌های اصلی آن به ترتیب زیر است:
۱. Atomic Encryption Change: این توانایی به ارتباط رمزگذاری شده این امکان را می‌دهد که بطور تناوبی کدهای رمزی خود را تغییر دهد تا بدین وسیله امنیت افزایش یابد.
۲. Extended Inquiry Response: این توانایی سبب می‌شود در طول فرایند بازبینی و درخواست اطلاعات بیشتری جمع‌آوری شده و به دستگاه‌ها امکان پالایش (*****ینگ) بهتری را جهت ارتباط می‌دهد. این اطلاعات شامل نام وسیله و فهرستی از خدمات ارائه شده و یک سری اطلاعات تکمیلی دیگری است.
۳. Sniff Subrating: سبب کاهش توان مصرفی وقتی که وسایل در وضعیت «Sniff Low Power» هستند می‌گردد. این توانایی به‌ویژه در هنگام ارتباط و انتشار داده‌های نامتقارن به‌ کار می‌رود. این وضعیت در هنگام برقراری ارتباط با وسایلی چون صدابَر (میکروفون) و صفحه کلید سبب افزایش طول عمر باتری از ۳ تا ۱۰ برابر می‌شود.
۴. QoS Improvements: سبب خواهد شد که وقتی ترافیک مخابراتی در یک خوشهٔ بلوتوث (Piconet) بالاست داده‌های صوتی و تصویری با کیفیت بالا ارسال شوند.
۵. Simple Pairing: به شکل اساسی وظیفهٔ بهبود در جفت شدن وسایل بلوتوث را به عهده دارد. به‌طوری که در یک زمان هم کارایی و هم امنیت افزایش می‌یابد. انتظار می‌رود که این مورد به طور قابل توجهی در استفاده از بلوتوث افزایش یابد. ویرایش بعد از لیسبون سیتل (Seattle) نامیده می‌شود که مشخصه و ویژگی‌های بیشتری را دارد که عمدهٔ آن‌ها روی یو‌دبلیو‌بی (UWB: Ultra Wide Band) متمرکز شده‌است. این ویژگی امکان استفاده از بلوتوث را در پهنای باند بسیار بالای رادیویی فراهم می‌کند که به دنبال آن ارسال و انتقال اطلاعات داده‌ها را با سرعت بسیار بالا فراهم می‌کند.
اما همه این ها تنها بخشی مختصر از تمامی توضیحات در مورد بلوتوث بود . در نگاهی دیگر مقدمه ای کوتاه در مورد این پل ارتباطی قدرتمند . از مدت ها پیش خبرهایی در مورد نسخه سوم از بلوتوث به کاربران ارائه شده است. شرکت های معتبری همچون نوکیا اعلام نموده اند که در نسل بعدی گوشی های تلفن همراه خود از این نسخه استفاده خواهند کرد . آنچه که در مورد این نسخه مشخص است سرعت برقراری ارتباط و البته سرعت بسیار بالاتر در رد و بدل شدن فایل ها نیز است. یکی دو روزی است که در مورد ارائه این نسخه حرف هایی به میان آمده است. نکته ای که در مورد همه پایگاه های خبری به طور یکسان بوده است ، اعلام روز ۲۱ همین ماه برای ارائه رسمی نسخه ۳ از بلوتوث است.
BlueTooth ۳.۰ بسیار سریعتر از نسخه های قبلی می باشد و فایل ها رابا سرعتی متفاوت انتقال می دهد. دلیل این امر را می توان به استفاده از تکنولوژی ۸۰۲.۱۱ مربوط ساخت . جالب است که در این نسخه می توان طوری عملکرد که حتی با نسخه های قبلی هم مشکلی به وجود نیاید. به این صورت که می توان در سه حالت Fast Standard ، Slower و Previous Standard سوئیچ نمود.
بسیار جالب است که اگر سیستم رایانه ای ، سیستمی سریعتر از خود پیدا کند به طوری عمل خواهد کرد که هردو به یک میزان از سرعت ارتباطی بهره مند شوند. سرعت بالا مصرف بالا هم نیازمند است ، در نسخه سوم می توان گاهی برای کاهش مصرف باتری از حالت Slower Standard استفاده نمود. این موارد را به خاطر سپرده تا زمانی که در یک سیستم ارتباطی نسخه سوم از بلوتوث را به طور کامل حس کنیم ، البته این امر مدت زیادی طول نخواهید کشید تا این جهش را در میان سیستم ها مشاهده کنیم.
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
کارت‌های گرافیک به کمک CPU می‌آید

کارت‌های گرافیک به کمک CPU می‌آید

کارت‌های گرافیک کامپیوتر یا (GPU (Graphic Processing Unit وظیفه انجام تمام پردازش‌های مربوط به تصاویر و گرافیک کامپیوتر را بر عهده دارند.با گذشت حدود یک دهه از ظهور کارت‌های گرافیک به صورت مجزا از CPU، این قطعات سیلیکونی توانمند به زودی وظایف جدیدی را بر عهده می‌گیرند و پا را فراتر از حوزه‌ پردازش‌های گرافیکی می‌گذارند.
کارت‌ گرافیک کامپیوتر اگرچه معماری متفاوتی با CPU دارد ولی دارای هسته‌های متعددی می‌باشد که مناسب پردازش موازی و تقسیم فعالیت‌ها و پردازش‌ها به قسمت‌های کوچک‌تر و سبک‌تر است.
با استفاده از این امر و به خدمت گرفتن توان مفید کارت‌های گرافیک، به زودی زبان برنامه‌سازی به نام Open CL در سیستم عامل 10.6 Leopard اپل ظاهر می‌شود که اجازه ساخت هرگونه برنامه از آنتی ویروس تا مرورگر اینترنت را به صورت کاملاً دیداری و ساده را به کاربران می‌دهد.
با همین قابلیت‌ها نسخه جدید نرم‌افزار Photoshop زوم کردن روی عکس‌ها به صورت روان را امکان پذیر می‌کند و یا نسخه 7 PowerDirector جلوه‌های ویژه تصویری را به صورت همزمان بر روی فیلم‌ها اعمال می‌کند.
اینتل نیز برای چندمین بار در عرصه پردازش‌های گرافیکی وارد شده‌است و با همکاری شرکت‌های ساخت بازی‌های کامپیوتری به زودی پردازشگر گرافیکی به نام Larrabee تولید می‌کند که گمان می‌رود با استفاده از فن‌آوری‌های جدید رقیب خوبی برای ATI و Nvidia خواهد بود.
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
2 سيستم؛ این‌بار کاربران انتخاب می‌کنند

2 سيستم؛ این‌بار کاربران انتخاب می‌کنند

خریداران ویندوز 7 بزودی مي‌توانند در صورت عدم رضایت از سیستم عامل خود آن را به XP تبدیل کنندبه گزارش بی‌بی‌سی مایکروسافت این خبر را به طور رسمی اعلام کرده‌ ولی این قابلیت تنها به کاربرانی داده‌ می‌شود که ویندوز 7 از پیش و توسط شرکت سازنده بر روی کامپیوترشان نصب شده باشد.
این حق انتخاب برای خریداران عمده و شرکت‌هایی که سیستم‌عامل‌های چند کاربر (MultiUser) خریداری می‌کنند نیز داده می‌شود.
این حرکت مایکروسافت بی‌سابقه نیست و این شرکت با وجود ادعای خود در مورد موفقیت ویندوز ویستا در بازار سیستم عامل، به تعدادی از شرکت‌های سازنده کامپیوتر اجازه استفاده از ویندوز XP را داده‌است.
در حال حاضر شرکت‌های Dell و HP به کاربران اجازه انتخاب بین ویندوز XP و ویستا را می‌دهند.
گفتنی است که ویندوز XP از روز 14 آوریل 2009 وارد فاز دوم پشتیبانی خود می‌شود. در این فاز شرکت مایکروسافت تنها مسئولیت انتشار بسته‌های به‌روزرسانی امنیتی و تعمیری را دارد و از ارائه بسته‌های جانبی غیر مستقیم به کاربران خودداری می‌کند.
ویندوز 7 نیز هم‌اکنون در مرحله آزمایشی قرار دارد و مایکروسافت تاریخ دقیقی برای نشر آن اعلام نکرده‌است ولی گمان می‌رود که نسخه نهایی آن تا ژانویه سال 2010 منتشر شود.
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
فلش روی صفحه‌ تلویزیون خودنمایی می‌کند

فلش روی صفحه‌ تلویزیون خودنمایی می‌کند


شرکت Adobe به زودی نرم‌افزار Flash خود را برای نصب بر روی سیستم‌های تلویزیونی و شبکه‌های کابلی آماده می‌کند.این امر سازندگان تلویزیون و شرکت‌های تلویزیون کابلی را قادر می‌سازد تا از محتواهای آنلاین در اخبار، تبلیغات و پیش‌بینی‌های آب و هوا استفاده کنند.
این نرم‌افزار باید بر روی یک قطعه الکترونیکی در مدار تلویزیون یا گیرنده ماهواره و تلویزیون کابلی قرار داده شود. تا به حال سامسونگ و سونی از این طرح پشتیبانی نکرده‌اند ولی بوردهای تلویزیونی ساخته‌شده توسط Intel و چند شرکت دیگر به زودی با این فن‌آوری عرضه می‌شوند.
اولین برنامه‌های ساخته‌شده با Flash تا سال 2010 میلادی بر روی تلویزیون‌ها منتشر می‌شود.
سونی و سامسونگ نیز به تازگی تلویزیون‌های اینتراکتیوی تولید می‌کنند که از اطلاعات وب برای نمایش مشورح اخبار، تبلیغات و پیش‌بینی وضع‌هوا بهره می‌برد. البته ابزار نمایش این اطلاعات یک نرم‌افزار تولیدی شرکت یاهو است.
Adobe با شرکت‌های فیلم و تولیدات چندرسانه‌ای مانند Disney، New York Times و Netflix برای انتشار اولین کلیپ‌ها و فیلم‌های فلش بر روی تلویزیون قرارداد بسته‌اند.
وب‌سایت‌هایی نظیر یوتیوب از نرم‌افزار فلش برای پخش فیلم استفاده می‌کنند. بیش از 80 درصد ویدئوهای آنلاین توسط این برنامه پخش می‌شوند و 98 درصد کامپیوترها در جهان دارای این نرم‌افزار هستند.
از طرفی نیز شرکت مایکروسافت با معرفی پلتفرم Silverlight رقابت جدیدی با شرکت Adobe شروع کرده‌است و در حال حاضر بیش از 300 میلیون کاربر این پلتفورم را که جایگزینی برای برنامه فلش است را بر روی کامپیوتر خود نسب کرده‌اند.
گفتنی است که هر دو نرم‌افزارهای فلش و Silverlight به زودی بر روی کنسول‌های بازی پلی‌استیشن3 و Xbox ظاهر می‌شود.
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
ویندوز7؛ رضایت‌بخش و کامل

ویندوز7؛ رضایت‌بخش و کامل



ویندوز 7 قابلیت‌های جالبی دارد که می‌تواند خاطرات تلخ کار با ویندوز ویستا را از یادتان ببرد و مایکروسافت را کمی روسفید کند!مایکروسافت در ساخت ویندوز 7 از صدها میلیون بازخورد (Feedback) و نظرسنجی کاربران نسخه‌های پیشین ویندوز استفاده کرده و حتی از ساده‌ترین رفتارهای کاربران نظیر تعداد کلیک‌ها و مینیمایز کردن پنجره‌ها نیز الهام گرفته‌است.
نتیجه تلاش‌های تیم User Experience و طراحی ویندوز مجموعه‌ای از ابزارها و قابلیت‌های جالب و در عین حال ساده‌ای است که تجربه کار با ویندوز 7 را به‌یادماندنی‌ می‌کند. البته اگر قابلیت‌ چند لمسی و تمام جلوه‌های زیبای دیداری و صوتی ویندوز 7 را اضافه کنیم؛ یک سیستم عامل رضایت بخش و کامل به وجود می‌آید.
می‌توان به هرکدام از این قابلیت‌ها تاریخچه‌ای نسبت داد و دلیل وجود آن‌ها را در رفتارهای کاربران جستجو کرد.
• انتخاب ترتیب قرار گرفتن هر پنجره در Task Barبر عهده کاربر است. بازخورد‌ها و مطالعات مایکروسافت نشان می‌دهد که وقتی کاربران پنجره‌های متعددی باز و مینیمایز می‌کنند، علاقه‌مند هستند که این پنجره‌ها با همان ترتیب ماکسیمایز شوند.
• با راست کلیک کردن بر روی هر پنجره در Task Bar لیستی از رفتارها و تصمیماتی به شما ارائه می‌شود که بیشترین کاربرد را داشته‌اند. این قابلیت جدید سرگذشت بسیار جالبی دارد. تیم سازنده ویندوز همواره نگران این بوده‌اند که کاربران از وجود بعضی قابلیت‌های راست کلیلک کردن بر روی پنجره‌های مختلف اطلاع پیدا نکنند. ولی بازخوردهای جدید نشان می‌دهد که اکثر کاربران در مورد عملکرد کلیک راست در جاهای مختلف کنجکاو هستند.

• با کشیدن هر پنجره به سمت راست و چپ صفحه، Desktop به دو قسمت تبدیل می‌شود و این پنجره‌ها در فضاهای مساوی در صفحه قرار می‌گیرند. مایکروسافت دریافته‌است که تغییر سایز پنجره‌ها و جابه‌جا کردن آن‌ها از کاربران زمان زیادی می‌برد. این قابلیت به سادگی اجازه استفاده از دو پنجره در یک لحظه را می‌دهد.
• قابلیت دیگری به نام Shake کاربر را قادر می‌سازد تا با نگه‌داشتن کلیلک راست بر روی کادر بالای یک پنجره و تکان دادن ماوس، باقی پنجره‌های باز را ببندد. طراحان ویندوز در تحقیقات خود دریافتند که کاربران به طور متوسط بین 6 تا 10 پنجره را باز نگه‌می‌دارند و همین امر بسیار دست و پا گیر و آزاردهنده می‌شود. قابلیت Shake این مشکل را تا حدودی از بین می‌برد.
• با حرکت دادن نشان‌گر ماوس به انتهای راست پایین صفحه تمام پنجره‌ها شفاف می‌شوند و با کلیک در همان‌ محل تمام پنجره‌ها مینیمایز می‌شوند.
عجیب‌ترین بخش تصمیم مایکروسافت برای ایجاد این قابلیت‌ها این است که هیچ راهنما یا دستورالعملی برای اطلاع از آن‌ها وجود ندارد. مدیر بخش تجربه کاربران ویندوز (Windows User Experience) در این مورد می‌گوید: "ما بیشتر علاقه‌مند هستیم که کاربران به طور تصادفی و کنجکاوانه به وجود این قابلیت‌ها پی ببرند."
نسخه آزمایشی ویندوز7 را می‌توانید به صورت مجانی از وب‌سایت مایکروسافت دریافت کنید.
 

Keivan Keihanipour

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیر آب مجهز به تکنولوژی تشخيص چهره

شیر آب مجهز به تکنولوژی تشخيص چهره

مخلوط کردن آب سرد و گرم تا رسيدن به دمايي متعادل براي شستن ظرف و يا دوش گرفتن همیشه باعث اتلاف بیهوده آب می شود. اما در يک ابتکار جالب از شرکت Ihouse شير آب هوشمندی طراحي شده که به تکنولوژي تشخیص چهره افراد مجهز است.

این شير آب هوشمند به اسمارت فاست معروف است. کافی است که تنها یک مرتبه دما و فشار آب مد نظرتان را به عنوان تنظيمات اولیه به سيستم عامل اين شیر وارد کنید. پس از آن هر زمان که چهره شما در مقابل اين شیر آب قرار گرفت آبی با درجه حرارت و فشار مد نظر شما از آن جاری خواهد شد.

تنظیم دما و فشار آبی که از طريق هر شخص برایش تعريف می شود با يک مشخصه رنگي مربوط به یک چراغ LED نيز بيان می شود. از طریق صفحه نمایشگر تمام لمسی 2.8 اینچی نيز می توانيد به اطلاعاتي نظیر زمان, تاریخ و درجه حرارت محیط نيز دست يابيد.

با وجود تمامی جذابيت و ظرافتي که در طراحی اين محصول به چشم مي خورد هنوز خبری از قيمت و زمان ورود اين محصول به بازار به چشم نمي خورد . اما به گفته طراحان کیفیت این طرح می تواند تا اختصاص دادن يک رایحه خاص به هر درجه حرارت و فشاري از آب نیز ارتقا یابد
 

PC-ENG

کاربر فعال
ويستا و XP هم مثل لينوکس چند ميزکاره شدند

ويستا و XP هم مثل لينوکس چند ميزکاره شدند


مايکروسافت نهايتاً يک برنامه سودمند(utility) منتشر کرد که به کاربران اجازه مي‌دهد مانند لينوکس چند ميزکار داشته باشند.


تيم Sysinternals مايکروسافت در يک اقدام ناباورانه برنامه‌اي منتشر ساختند که به کاربران اجازه مي‌دهد به صورت مجازي چند ميزکار را مديريت کنند. شما با داشتن چند ميزکار در لينوکس و از اين به بعد در ويندوز خواهيد توانست تا برنامه‌هاي مربوط به موضوع خاصي را در ميزکاري جداگانه داشته باشيد. مثلاً برنامه‌هاي گرافيکيتان در ميزکار اول، برنامه‌هاي مربوط به اينترنت و پست الکترونيکي در ميزکار دوم و . . .

مدير ميزکارهاي مجازي(virtual Desktops manager) هنوز مشکلاتي را دارد که در نسخه هاي بعدي احتمالاً رفع خواهندشد و هم‌اکنون نسخه v.01 اين برنامه سودمند در دسترس عموم قرارگرفته است.به نظر مي‌رسد مايکروسافت همچنان که گفته بود کاربران لينوکس را نشانه مي‌رود و سعي در اين دارد که نکاتي را که کاربران را ممکن است به سمت لينوکس بکشاند را در خود داشته باشد.پيش از اين هم مايکروسافت از نحوه نمايش موقعيت پرونده ها و پوشه هاي ناتيلوس براي ويستا الهام گرفته بود.

(اگر مطلب تکراری جناب Redhat خودتون زحمت شو بکشید و .... )

دريافت نسخه 1.0 اين برنامه:


 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
گوگل زمين راز مفقود شدن هواپیما را فاش کرد

گوگل زمين راز مفقود شدن هواپیما را فاش کرد


گوگل زمين (Google Earth) به تازگی روزنه امیدی به روی خانواده قربانیان سانحه گم شدن یک هواپیمای دونفره در آمریکا باز کرده‌است.صبح روز 24 سپتامبر 2006 هواپیمای دونفره‌ای فرودگاه کوچکی در ایالت آریزونای آمریکا را با ویلیام وست‌اور 54 ساله و مارسی راندولف 43 ساله ترک کرد و قرار بود که عصر آن روز به همان فرودگاه باز گردد.
چند ساعتی بعد از قطع ارتباط هواپیما با فرودگاه و انتظار، تیم‌های جستجو و نجات برای یافتن این دو نفر راهی کوهستان‌های ایالت آریزونا شدند.
تیم‌های نجات نه تنها اثری از دو سرنشین این هواپیما پیدا نکردند، بلکه هیچ بخشی از این هواپیما نیز در محل‌های احتمالی مشاهده نشد.
تلاش برای یافتن این هواپیما و دو سرنشین آن بعد از مدتی از اولویت برنامه‌های تیم‌های نجات محلی خارج شد ولی خانواده این گمشدگان دست از جسنجو نکشیدند و حتی با باز کردن یک وب‌سایت به دنبال اثری از هواپیما و عزیزان خود گشتند.
برخلاف امیدها و تلاش‌های این خانواده‌ها؛ برای بیش از 2 سال هیچ خبر مفیدی در مورد بازماندگان و یا باقیمانده‌های بدنه هواپیما به دست آن‌ها نرسید تا اینکه فردی عکسی از یک آتش‌سوزی در کوهستان‌های آریزونا را یافت که روز وقوع سانحه گرفته شده‌بود.
تیم جستجو با استفاده از تصاویر مختلف سرویس Google Earth و محاسبات نقشه برداری موفق به یافتن مختصات دقیق محل عکس شدند. ولی این پایان جستجو و نگرانی خانواده‌های دو نفر سرنشین هواپیما نبود.
تیم‌های جستجو و خانواده‌های گمشدگان زمانی که به محل مورد نظر رسیدند با کمال ناباوری تکه‌هایی از هواپیما را یافتند ولی اثری از دو نفر سرنشین آن نبود.
این امر پایان جستجو برای یافتن مارسی و ویلیام نیست و خانواده های آن‌ها می‌گویند که اکنون با کمک سرویس Google Earth روزنه‌هایی از امید به روی آن‌ها باز شده‌است و امیدوارتر از گذشته به جستجوی خود ادامه می‌دهند.
در بخش دیگر این وب‌سایت چگونگی یافتن مختصات با استفاده از سرویس Earth از روی عکس محل آتش‌‌سوزی نیز وجود دارد.
گفتنی است که هفته گذشته در آمریکا نیز فردی با استفاده از سرویس Latitude گوگل کیف پول مسروقه خود را پیدا کرد.[سرویس Latitdue گوگل منتشر شد]
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
لوگوی گوگل برای ساموئل مورس

لوگوی گوگل برای ساموئل مورس


گوگل لوگوی خود را به خاطر دويست و هجدهمين سالگرد تولد ساموئل مورس به شکل خطوط کدهای مورس تغییر دادگوگل از سال 2000 از تصاویر کارتونی صفحه اصلی جستجوی خود برای بزرگداشت مشاهیر و تبریک مناسبت‌های مختلف استفاده می‌کند. از لوگوهای جالب گوگل می‌توان به عید نوروز، تولد سالوادور دالی و آلبرت انیشتین اشاره کرد. [گوگل لوگوي نوروزي گذاشت]
او در سال 1832 در یک سفر دریایی با فیزیکدانی به نام جارلز توماس جکسون آشنا شد و از آزمایش‌های وی در زمینه الکترومغناطیس برای ساخت دستگاه ارسال پالس‌های کوچک الهام گرفت. اولین دستگاه تلگراف در سال 2843 به نام مورس ثبت شد.

اولین دستگاه ساخته‌ شده توسط مورس اکنون در موزه ملی تاریخ آمریکا نگهداری می‌شود و تندیسی از او در پارک مرکزی نیویویک ساخته شده‌است.
مورس نقاش هم بود. او علاقه خاصی به نقاشی از وقایع تاریخی داشت. تابلوی معبد ویرجین در سوبیاکو از آثار اوست
 

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
ابرکامپیوتر ستاره تلویزیونی می‌شود

ابرکامپیوتر ستاره تلویزیونی می‌شود



ابرکامپیوتر واتسون به زودی برای شرکت در مسابقه تلویزیونی Jeopardy روانه استودیو شبکه CBS می‌شود.کامپیوتر‌های شرکت IBM که در گذشته گری کاسپاروف را شکست دادند، اکنون به دنبال درو کردن جایزه‌های مسابقات تلویزیونی هستند!
به گزارش بی‌بی‌سی، واتسون ساخت IBM بر اساس اصول زبان‌شناسی و مدل‌های ریاضی و تنها به منظور پاسخ دادن و سوال کردن طراحی شده‌است.
دکتر دیوید فروچو؛ محقق شرکت آی‌بی‌ام در مصاحبه با بی‌بی‌سی هدف از ساخت واتسون را "تفکر و تعامل به شیوه انسان‌ها" معرفی کرد.
ساخت و طراحی این ابرکامپیوتر دو سال به طول انجامیده و محققان آن را به افتخار بنیان‌گذار آی‌بی‌ام؛ توماس جی. واتسون سنیور، واتسون نامیده‌‌‌اند.
"واتسون تلاش می‌کند که سوالات مختلف را متوجه شود و آن را در سطح ابتدایی درک کند و جوابی دقیق و مطمئن ارائه دهد. چالش اصلی در طراحی آن دقت پاسخ‌هاست. در مسابقه‌های تلویزیونی نظیر Jeopardy (پرسش و پاسخ) باید پاسخ صحیح و دقیق باشد وگرنه امتیاز کم می‌شود."
مسابقه Jeopardy شامل پرسش و پاسخ‌ در بخش‌های مختلف اطلاعات عمومی است. هر فردی که پاسخ سوالی را می‌داند با فشار دادن یک کلید آمادگی خود را اعلام می‌کند. پاسخ‌های اشتباه امتیاز منفی بسیار زیادی دارند.
در سال 1997 آی‌بی‌ام با ساخت ابرکامپیوتری به نام Deep Blue توانست گری کاسپاروف؛ قهرمان شطرنج جهان را شکست دهد.
Deep Blue کامپیوتری بسیار سریع بود که قادر به محاسبه و تحلیل 200 میلیون حرکت شطرنج در ثانیه بود.
اساس کار DeepBlue بهره‌گرفتن از سرعت بالای خود در تحلیل یک مسئله تحت چارچوبی مشخص بود.
اکنون واتسون باید بر اساس چارچوبی کاملاً نامحدود و تصادفی، از بانک داده‌های خود پاسخی به سوالات مبهم و گاهی پر از اصطلاح تخصصی و کنایه بدهد.
تمام قوانین و مقررات مسابقه Jeopardy برای واتسون اعمال می‌شود و سوالات به صورت متنی به آن ارائه می‌شود.
واتسون در طول مسابقه تنها به آموخته‌های خود دسترسی خواهد داشت و از منابعی مانند اینترنت بهره‌مند نمی‌شود.
تیم تحقیقاتی آی‌بی‌ام و دست‌اندرکاران برنامه Jeopardy امیدوارند که کن جننیگز؛ قهرمان این مسابقه نیز برای رقابت با واتسون اعلام آمادگی کند. کن جننیگز 74 بار در این مسابقه قهرمان شد و در سال 2004 حدود 2.52 میلیون دلار پول نصیب خود کرد.
هدفی که آی‌بی‌ام در ساخت واتسون دنبال می‌کند، نزدیک‌تر کردن دنیای کامپیوترها و انسان‌هاست. یکی از توانایی‌های برجسته ذهن انسان استفاده از کمترین اطلاعات برای یافتن پاسخ و راه‌حل برای سوالات دشوار است.
[کامپیوتر‌های هوشمند؛ کامپیوترهای حاضرجواب!]
توانایی دیگر بشر، نحوه جالب دسترسی به این اطلاعات است. کامپیوترها برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده از سناریوهای محدودی استفاده می‌کنند و باید از سرعت بسیار نیز برخوردار باشند. ولی انسان‌ها به دلیل اینکه ساختار حافظه متفاوت و پیچیده‌ای دارند، دسترسی به اطلاعات درمغز آن‌ها به راحتی و با صرف کمترین انرژی انجام می‌شود. به همین دلیل است که یکی از آسان‌ترین عملیات مغز که به انرژی بسیار کمی نیاز دارد، یادآوری مطالب و رجوع به حافظه است.
 

Similar threads

بالا