اخبار مذاکرات هسته ای

وضعیت
موضوع بسته شده است.

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ظریف در کنفرانس خبری خود گفت که کلیه قطعنامه‌های تحریم مربوط به برنامه هسته‌ای ایران لغو می‌شود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، در کنفرانس خبری که پس از بیانیه پایانی دو طرف قرائت شد با بیان اینکه فعالیت‌های ما صلح آمیز است، گفت: هیچ یک از این مواردی که تحریم نامگذاری کردند نه انسانی بوده و نه بر مبنای حقوق بشر بوده و نه قابل پذیرش بوده است.

به گزارش«انتخاب»؛ وی ادامه داد: ما ادامه خواهیم داد بحث تحقیق را و راکتورهای ما باید پیشرفته تر شود و درباره سانتریفیوژهایمان نیز به آنچه امضا می‌کنیم متعهد هستیم و تمرکز می‌کنیم بر روی فعالیت‌های هسته‌ای در نطنز، سایر فعالیت‌ها و آنچه باید در فردو انجام دهیم.

ظریف افزود: تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت، آمریکا اعم از کنگره و دولت باید برداشته شود و دانشگاه‌های ما بتوانند باید رقابت علمی داشته باشند و هیچ تحریمی نباید باشد. می‌توانیم با این فهم مشترک پیش برویم. بحث پنهان سازی هستی و اینکه بنشینیم و نیمه خالی لیوان را ببینیم به سود هیچکس نخواهد بود و باید نگاه رو به جلو داشته باشیم و اگر مشکلی پیش آمد بر اساس احترام متقابل بنشینیم و صحبت کنیم و به جلو پیش برویم.

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سؤال که ممکن است تفسیرهای متفاوتی از راه‌حل‌هایی که تفاهم شده بیان شود و چه راهکاری در این زمینه در دستور کار دارید؟ گفت: آنچه امروز به عنوان راه‌حل‌های متفاوت برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک مورد توافق قرار گرفت، براساس یک دیدگاه مبتنی بر بازی برد - برد در روابط بین‌الملل است که بر اساس آن کلیه تحریم‌ها علیه ایران که غیر عادلانه بوده پایان خواهد یافت، همزمان برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌یابد، اما اقداماتی را برای ایجاد اطمینان در سطح بین‌المللی انجام خواهیم داد.

وی افزود: چارچوب کلی مورد توافق ما برای برنامه‌هایی که از سوی جمهوری اسلامی انجام خواهد گرفت این است که ما در نطنز با تعدادی سانتریفیوژ کار را ادامه می‌‌دهیم و بیش از 1000 سانتریفیوژ در فردو ادامه کار خواهند داد بدون اینکه به کار غنی سازی بپردازند. ممکن است از آنها برای تولید ایزوتوپهای پایدار استفاده شود یا برای سایر استفاده‌های صلح آمیز از جمله تحقیق و توسعه در حوزه‌های پیشرفته فیزیک هسته‌ای با همکاری بین‌المللی استفاده خواهد شد.

ظریف ادامه داد: راکتور اراک، آب سنگین باقی می‌ماند و با توجه به آخرین پیشرفت‌های فناوری بازطراحی خواهیم کرد و در این روند کشورهای مختلف از اعضای 1+5 و خارج از آنها همراه با ما حضور خواهند داشت و در پیشرفت فناوری کشورمان کمک خواهند کرد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: در حوزه‌های دیگر منجمله تولید سوخت نیروگاهی همکاری‌ها در تولید سوخت ادامه می‌یابد و در ساخت نیروگاه و راکتور تحقیقاتی همکاری با ایران آغاز خواهد شد. این‌ها حوزه‌هایی است که در گذشته جامعه بین‌المللی در ورود به همکاری با ایران تردید و خودداری داشت.
صالحی گفت: ما به تعهد دولت‌ها به عنوان نماینده کشورها در جامع بین‌المللی توجه و به روش‌های داخلی آنها توجهی نداریم. کلیه تحریم‌های شورای امنیت لغو خواهد شد و این دستاوردی بزرگ برای جامعه جهانی است.
ظریف ادامه داد: در برخی زمینه ها نیاز است دز سه ماه آینده گفت‌وگو کنیم تا جزئیاتی بدست آوریم. در مورد موضوعات اساسی توافق شده است.

وی گفت:‌ همه شرکت کنندگان در مذاکرات براساس نیازهای داخلی خود روایت‌هایی را از آنچه اتفاق افتاده مطرح خواهند کرد، ولی ما با جدیت تمام تلاش خود را در 3 ماه آینده ادامه خواهیم داد تا توافق نهایی حاصل شود.


وزیر خارجه ایران یادآور شد: کشورهایی که سابقه مثبتی در ذهن مردم ایران نداشتند و اقداماتی را علیه مردم ایران و شهروندانی که توسط تحریم‌های ظالمانه مورد ظلم قرار گرفتند و نتوانستند دارو و غذا از بازارهای بین‌المللی به دست آوردند و توانستند با مقاومت و ایستادن روی پای خود این پیام را ارسال کنند که مردم ایران تسلیم فشار نخواهند شد و جز مقاومت چیز دیگری را نشان نخواهند داد.


وی گفت: مردم ایران اهل تعامل، گفت‌وگو و سازندگی هستند. این مردم بزرگواری هستند، آمادگی دارند رفتارها را با دقت رصد کنند. کسانی که در گذشته سابقه خوبی از خود به جا نگذاشتند می‌توانند از این فرصت برای اصلاح گذشته استفاده کنند.
وزیر خارجه در خصوص قطعنامه‌ها نیز گفت: ما یک شمای کلی از هر کدام از راه حل‌ها را توضیح دادیم. یک سری غنی‌سازی ها ادامه می‌یابد. در انتها منتظر یک قطعنامه از شورای امنیت هستیم که قطعنامه‌های گذشته را ملغی کند.

ظریف از مقام معظم رهبری و رئیس جمهور برای حمایت از مذاکره کنندگان سپاسگزاری کرد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره ذخایر اورانیوم و روابط ایران و آمریکا گفت: در خصوص ذخایر غنی شده ایران، جمهوری اسلامی وارد بازار بین‌المللی برای فروش ذخایر اورانیوم غنی شده برای دریافت اورانیوم طبیعی خواهد شد.

وزیر خارجه ایران افزود: تا زمانی فناوری ما به سطح مناس برای تولید اجزا مجتمع سوخت شود این کار می‌تواند یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای را تدارک ببینید.

وزیر خارجه درباره روابط ایران و آمریکا عنوان کرد: هر گونه مذاکره ایران و آمریکا باید بر اساس احترام متقابل باشد. در مورد تعهداتی که انجام به عهده گرفته می‌شود ما نیازمند تصمیمات شجاعانه هستیم.


ظریف گفت: بیانیه‌ای که امروز تدوین شده و راه‌حل‌هایی که امروز به آنها دست یافته شده اگر انشاءالله ظرف سه ماه آینده به یک توافق منجر شود تعهدات متقابل و اقدامات متقابلی را در صورت نقض تعهد پیش بینی کرده است که متوازن و متقابل برای همه طرفهاست.

وی ادامه داد: ایران در صورت مشاهده عدم اقدام، اقدام متقابل را انجام خواهد داد.

ظریف افزود: در صورت تخطی طرف مقابل گفت: متنی است که درباره آن به توافق می‌رسیم و گام به گام جلو می‌رویم و ماده به ماده تمامی مکانیسم‌ها باید پیش رود. حاضریم با یک بیان منطقی و مستدل جلوی هرگونه عذر و بهانه را از طرف غربی بگیریم. ما تا صبح با وزرای خارجه 1+5 مذاکره می‌کردیم که نیاز به گرفتن حق دلگرمی ما بود.
 

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
باراک اوباما گفت: آمریکا امروز به همراه متحدان و شرکا به یک تفاهم تاریخی با ایران رسید که اگر کاملا اجرا شود ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای باز می دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :باراک اوباما گفت: آمریکا امروز به همراه متحدان و شرکا به یک تفاهم تاریخی با ایران رسید که اگر کاملا اجرا شود ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای باز می دارد.

به گزارش «انتخاب»، رئیس جمهور آمریکا توافق حاصل شده با ایران را تاریخی و خوب توصیف کرد.

اوباما افزود: ايران ديگر در تاسيسات فردو براي 10 سال آينده اورانيوم غني سازي نخواهد کرد و بخش عمده اي اورانيوم ايران خنثي خواهد شد.

وي گفت: حتي اگر ايران توافق کنوني را نقض کند منابع مورد نياز براي توليد بمب نخواهد داشت. با اين توافق ايران نمي تواند به صورت مخفيانه بمب توليد کند و اگر ايران تقلب کند جهان خواهد فهميد و اگر به چيزي شک کنيم از آن بازرسي خواهيم کرد و با اين توافق ايران بيش از هر کشور ديگري بازرسي خواهد شد.

اوباما افزود: ايران در ازاي اقداماتش، جامعه جهاني قبول کرده که برخي از تحريم ها عله ايران حذف کند و اين مرحله به مرحله خواهد بود البته بازگشت پذير خواهد بود و اگر ايران تخطي کند تحريم ها باز خواهد گشت. تحريم هاي ديگر از جمله حمايت از ترويسم و موشک هاي بالستيک و حقوق بشر همچنان باقي خواهند ماند.

رئيس جمهور آمريکا گفت: اين توافق بر پايه اعتماد نبوده و بر پايه راستي آزمايي است.

وي گفت: ايران حتي به خاطر تحريم ها نيز از برنامه هسته اي خود عقب نمي نشست و از مذاکره کنندگان خواستم کنگره را در جريان مذاکرات قرار بدهد. من همواره کفته ام که يک راه حل ديپلماتيک بهترين است چون به يک راه حل کامل و فراگير خواهد رسيد اما هميشه اين احتمال وجود دارد که ايران تقلب کند اما اين توافق امکان فهميدن تقلب ايران را بسيار خواهد کرد.
 

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بیانیه مشترک پایانی مذاکرات هسته ای ایران و 5+1
[h=1]فوری / همه تحریم ها علیه ایران یکجا حذف خواهد شد[/h]
خلاصه ای از مجموع راه حل های تفاهم شده برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک منتشر شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خلاصه ای از مجموع راه حل های تفاهم شده برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک منتشر شد.

به گزارش «انتخاب» ؛ جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از چین، روسیه، فرانسه، آمریکا، انگلیس وآلمان در چارچوب عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ 24 نوامبر 2013 و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه ای از راه حل های لازم جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند. مجموعه متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت. بر این اساس تدوین برنامه جامع اقدام مشترک با مبنا قرادادن این راه حل ها در آینده نزدیک آغاز خواهد گردید.

تداوم برنامه هسته ای از جمله غنی سازی

در چارچوب راه حل های موجود، هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود و فعالیت های هسته ای ایران در تمامی تاسیسات هسته ای از جمله نظنز، فردو، اصفهان و اراک ادامه خواهد یافت.

این راه حل های جامع ، ادامه برنامه غنی‌سازی در داخل کشور را تضمین می کند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک تولید صنعنی سوخت هسته ای خود را برای تامین سوخت نیروگاه های هسته ای ادامه دهد.

بر اساس راه حل به دست آمده ، دوره زمانی برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه غنی سازی ایران 10 ساله خواهد بود. در طول این مدت، تعداد بیش از 5000 ماشین سانتریفیوژ در نظنز به تولید مواد غنی شده در سطح 67/3 درصد ادامه خواهند داد. ماشین های اضافه بر این تعداد و زیرساخت های مرتبط با آنها جهت جایگزینی با ماشین هایی که در طول این زمان آسیب می بینند جمع آوری و تحت نظارت آژانس نگهداری خواهد شد. همچنین ایران قادر خواهد بود ذخایر موجود مواد غنی شده خود را برای تولید مجتمع سوخت هسته ای و یا صادرات آنها به بازارهای بین المللی در قبال خرید اورانیوم اختصاص دهد.

براساس راه حل های به دست آمده ایران برنامه تحقیق و توسعه خود را بر روی ماشین های پیشرفته ادامه خواهد داد و مراحل آغاز و تکمیل فرایند تحقیق و توسعه سانتریفیوژهایIR-4، IR-5 ،6IR- و IR-8 را در طول دوره زمانی 10 ساله برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد.

تاسیسات فردو

بر اساس راه حل های بدست آمده تاسیسات هسته ای فردو به مرکز تحقیقات هسته ای و فیزیک پیشرفته تبدیل خواهد شد. بیش از 1000 ماشین سانتریفیوژ و تمامی زیرساخت آنها در فردو حفظ و نگهداری خواهند شد که از این میان دو آبشار سانتریفیوژ در چرخش خواهند بود. همچنین نیمی از تاسیسات فردو با همکاری برخی از کشورهای(1+5) به انجام تحقیقات پیشرفته هسته ای و تولید ایزوتوپ های پایدار که مصارف مهمی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد، اختصاص پیدا می کند.

راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک

مطابق راه حل های موجود؛ راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی خواهد ماند و با انجام بازطراحی ارتقاء یافته و روزآمد خواهد شد. در باز طراحی راکتور ضمن کاهش میزان تولیدی پلوتونیوم، کارآیی راکتور اراک به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. بازطراحی راکتور اراک در چارچوب یک برنامه زمان بندی مشخص و در قالب یک پروژه بین المللی مشترک تحت مدیریت ایران آغاز و پس از آن بلافاصله ساخت آن شروع و در چارچوب یک برنامه زمان بندی تکمیل خواهد شد. تولید سوخت رآکتور اراک و اعطای گواهی بین المللی سوخت راکتور از جمله موارد این همکاریهای بین المللی خواهد بود. از طرف دیگر، کارخانه تولید آب سنگین نیز مانند قبل به کار خود ادامه خواهد داد.

پروتکل الحاقی

ایران در جهت شفافیت و اعتماد سازی به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را به صورت موقت اجرا نموده و در ادامه فرآیند تصویب این پروتکل طبق یک جدول زمانی در چارچوب اختیارات رییس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی به تصویب خواهد رسید.

لغو تحریم ها

براساس راه حل های بدست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک ، تمامی قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی وخودور سازی فورا لغو خواهند شد. همچنین تحریم ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان ها، نهادهای دولتی و خصوصی تحت تحریم های مرتبط هسته ای ایران از جمله؛ بانک مرکزی، سایر موسسات مالی و بانکی، سوئیفت، کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی، کشتیرانی نفت به‌طور همه‌جانبه فورا برداشته خواهند شد. همچنین کشورهای عضو گروه (1+5) متعهد هستند از وضع تحریم های جدید در موضوع هسته ای خودداری نمایند.

همکاری های بین المللی :

همکاری های بین المللی هسته ای با جمهوری اسلامی ایران از جمله با اعضای 1+5 در حوزه ساخت نیروگاه های هسته ای، راکتور تحقیقاتی، گداخت هسته ای، ایزوتوپ های پایدار، ایمنی هسته ای، پزشکی و کشاورزی هسته ای و ... امکان پذیر و ارتقاء پیدا خواهند کرد. بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، دسترسی ایران به بازار جهانی، عرصه های تجاری، مالی، دانش فنی و انرژی نیز فراهم خواهد شد.

زمان بندی اجرا برنامه جامع اقدام مشترک

با پایان یافتن این مرحله از مذاکرات، تدوین پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک تا بازه زمانی 10 تیر در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. با نهایی شدن متن، برنامه جامع اقدام مشترک در قالب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تایید قرار خواهد گرفت. جهت لازم الاجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، این قطعنامه همچون قطعنامه هایی که علیه ایران تصویب شده بودند تحت ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب خواهد شد تا بتواند قطعنامه های قبلی را لغو کند.

طرف های برنامه جامع اقدام مشترک پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت، به یک دوره زمانی آماده سازی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نیاز خواهند داشت. پس از طی مرحله آماده سازی و همزمان با شروع به اجرای اقدامات هسته ای از سوی ایران در یک روز تعیین شده لغو تمامی تحریم ها به طور خودکار به اجراء در خواهد آمد.

در چارچوب راه حل های به دست آمده ؛ برای بازگشت پذیری متقابل تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک در صورت نقض تعهدات از سوی هر یک از طرف ها سازو کار لازم پیش بینی شده است.
 

eti68

عضو جدید
کاربر ممتاز
این خانومه چرا اینجوری ترجمه میکنه!!!
همش میگه عه عه عه
:biggrin:
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
الان واقعا مشتاقم به شدت قیافه افراد زیر رو ببینیم :
نتانیاهو
سلمان بن عبدالعزیز (شاه سعودی)
سعود الفیصل(وزیر خارجه سعودی)
بقیه شاهان و امرا و شاهزادگان خلیج فارس
اردوغان
و همه بدخواهان این ملت. فکر کنم همشون امشب سکته روبزنن.دی
 

Alborz Rad

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نتانیاهو درباره توافق هسته ای اینطور گفت «امتیازاتی که به ایران پیشنهاد شده، توافقی بد است که اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه را به خطر می افکند».

محمد بن سلمان وزیر دفاع جدید عربستان در خصوص مذاکرات هسته ای کنونی در لوزان گفت: «توافقنامه مورد مذاکره در لوزان یک فاجعه برای منطقه است و ایران قابل اعتماد نیست»



حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در خصوص بیانیه مشترک قرائت شده اظهار داشت: «در یک کلمه باید گفت که اسب زین شده را داده‌ایم و افسار پاره تحویل گرفته‌ایم






دکتر محمدجواد ظریفراه حل ها بر اساس دیدگاه مبتنی بر بازی برد- برد است که بر اساس آن کلیه تحریم هایی که از دیدگاه ایران غیر عادلانه است پایان می یابد.



از طرفی پس از اعلام تفاهم هسته ای بین ایران و 1+5، مردم تهران به شادی در خیابا‌ن ها پرداختند.




بدون شرح

لوزان محل اخذ تصمیمات مهم نیست،
منافع من در جای دیگری رقم میخورد در قلب تو...
آنجا که من،
همه شروط را پذیرفتم
حقوقت را به رسمیت شناختم
تا تعلیق کامل هر آنچه نمی خواهی پیش رفتم...
اعتماد سازی کردم
اما
تو
به تحریم های یکطرفه پایان ندادی
و برای من
همچنان
تنها گزینه روی میز...
چشم های توست...
 
آخرین ویرایش:

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا توافق با ایران را "تاریخی" خواند و از آن استقبال کرد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] واکنش تعدادی از هنرمندان به تفاهم لوزان
[/h]
خبرآنلاین: بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون ایران با انتشار عکس‌های مختلفی از محمدجواد ظریف در اینستاگرام از او تشکر کرده اند.

پیمان معادی بازیگر، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما در کنار عکسی که از وزیر امور خارجه ایران منتشر کرده نوشته:«آقا دم شما گرم. خسته نباشيد. تبريك فراوان به مردم نازنين»

مهناز افشار بازیگر سینما هم این متن را به همراه عکسی از ظزیف در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده است؛ «حتي براي آنان كه نميخواهند زحمات شما را ببينند و خوشحالي ماهارا تعبير دلخواه خودشان ميكنند ، با احترام به آنها اقاي ظريف شما بار دگر نام ايران را سربلند كرديد و دست مريزاد خسته نباشید. پي نوشت : لطفا اختلاف سليقه ، باور ، نگاه و هر تفاوتي كه داريم را لحظه اي گوشه ذهنمان نگه داريم و اميدوار باشيم كه ذره اي خوشي و اميد برگرده و نام كشورمان دوباره سربلند باشه ... اين نه سياست است نه چپ نه راست . اين وطن دوستي است . ممنون»

امیر جعفری اما عکسی را منتشر کرده که در آن چند جوان صفحه کاغذی بزرگی را در دست گرفته اند که روی آن نوشته شده:« دکتر ظریف به اندازه هشت سال ازت متشکریم.»

صابر ابر بازیگر سینما و تئاتر هم خطاب به ظریف نوشته: «مرد جان چه خوب كه هستي. جاي تو در جان ما خالي بود. خدا رو شكر.»

باران کوثری بازیگر سینما و تئاتر هم از یک ضرب المثل قدیمی برای تبریک استفاده کرده است؛ «سالی که نکوست از بهارش پیداست، تبریک.»

مهدی پاکدل بازیگر تلویزیون، تئاتر و سینما هم نوشته :«سيزده اى كه نحس نبود. خسته نباشى مرد بزرگ.»

احمد مهران فر هم این جمله را در کنار عکس ظریف نوشته است:«بهترين وزير امور خارجه جهان.»


نیوشا ضیغمی بازیگر سینما هم با اشاره به این مطلب که بی‌شك نام جناب آقاي دكتر ظريف در تاريخ ايران زمين جاودانه خواهد ماند، نوشته: «بزرگترين هديه نوروز امسال رو از زحمات اين بزرگمرد تاريخ ايران گرفتيم.»
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] مک کین: مشخصاً با توافق لوزان مخالفیم
[/h]
خبرگزاری فارس: سناتور مک‌کین در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشته که مشخصاً هیچگونه توافقی (درون آمریکا) بر روی توافق هسته‌ای وجود ندارد و با این وضع، لزوم بررسی مفاد توافق توسط کنگره بیش از هر زمانی احساس می‌شود.

سناتور جان مک‌کین در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشته که مشخصاً هیچگونه توافقی (درون آمریکا) بر روی توافق هسته‌ای وجود ندارد و با این وضع، لزوم بررسی مفاد توافق توسط کنگره بیش از هر زمانی احساس می‌شود.

ایران و 1+5 دیروز پنج‌شنبه در لوزان به توافقی رسیدند که راه را برای حصول توافق جامع هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌های ایران مشخص کرد.

با آنکه مذاکره‌کنندگان طرفین بر اساس عرف بین‌الملل به عنوان نمایندگان حاکمیت کشورشان در مذاکرات حضور یافتند، کنگره بارها از لزوم بررسی توافق احتمالی با ایران و حتی احتمال وتوی آن خبر داده‌اند.

در کنگره چندی است که طرح لزوم بررسی 60 روزه توافق و ناتوانی اوباما در امضای آن پیش از اخذ نظر کنگره، میان سناتورها دست به دست می‌شود.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] واکنش تند جب بوش به توافق لوزان
[/h]
خبرگزاری فارس: سناتور جمهوری‌خواهی که شانس بالایی برای نشستن بر مسند اوباما را دارد در خصوص بیانیه لوزان می‌گوید که «من از چنین توافق معیوبی پشتیانی نمی کنم.»

«جب بوش» برادر رئیس‌جمهور سابق آمریکا و سناتور جمهوری‌خواهی که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد شانس زیادی برای برنده شدن در دور بعدی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دارد، روی خوشی به بیانیه لوزان نشان نداده است.

وی بیانیه لوزان را «توافقی معیوب» خوانده و گفته از آن حمایت نخواهم کرد.

کنگره آمریکا طرحی را در دست بررسی دارد که به موجب آن، توافق لوزان باید 60 روز در دست نمایندگان بررسی شود و بعد از آن اوباما حق امضاء خواهد داشت.

این طرح هنوز تصویب نشده است.
 

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان نشست موفقیت آمیز بوده؟:que:
ما خوشال باشیم یا نباشیم ...تکلیفمون چیه با این همه حرف و تناقض؟:confused:
 

M.A777

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان نشست موفقیت آمیز بوده؟:que:
ما خوشال باشیم یا نباشیم ...تکلیفمون چیه با این همه حرف و تناقض؟:confused:

اگر امضا بشه »
قانونن حق غنی سازی داریم
قانونن حق استفاده از هر نوع سانتریفیوژ رو داریم
قانونن استفاده از 4نیروگاه هسته ای رو داریم بدون ترس خاصی.


یعنی قانونن انرژی هسته ای جزء حقوق دولت جمهوری اسلامی ایران میشه.
و پس از 10 سال،علاوه بر این حقوق،توانایی گسترش این حقوق رو داریم مثلا بجای 4 نیروگاه میشه صد تا نیروگاه و هر مقدار غنی سازی رو داشته باشیم و هر مقدار سانتریفیوژ رو!
یعنی این دوره ی 10سال ـه برای کسب اعتماد جهانی نسبت به ایران منزوی ـه 36ساله هستش.



حالا »
ما(کشور ایران) هیچ گونه نیازی به غنی سازی اورانیوم نداریم(فعلاً)، و طبق منطق،هیچ کشوری با این همه ذخایر نفتی و گاز ـی حداقل تا بیست سی سال آینده نیازی به غنی سازی اورانیوم نداره
همین کلمه ی غنی سازی اورانیوم که میگیم،یعنی سنسور های چند صد میلیونی،دستگاهای چند میلیاردی،دیگ با فلان پوسته و فلان آلیاژ بینهایت گران قیمت،فلان سیستم توربین تحمل دمایی فلان میزارن،که هیچ کدوم رو تکنولوژی ساختش رو نداریم.
ولی مثلا یه کشوری مثل آلمان که مهد تولید انواع توربین و سنسور ها و متخصص های عالی هست،چرا که نه؟!

حالا،ما درسته که نیازی نداریم،ولی میگیم که نباید این حق ازمون گرفته بشه. (اصل مذارکات و صحبت های رهبر و رئیس جمهور ها و غیره همین اصل ـه که نباید حق ما گرفته بشه)
برخی از ایرانی ها میگن "ما چونکه محدود شدیم به فلان مقدار سانتریفیوژ و فلان مقدار غنی سازی،پس در مذاکرات باختیم"
در صورتیکه اصل مذاکرات بُرد ایران رو داشته.
یعنی چی؟!
به درصد پراکندگی اورانیوم و لیست پروژه های اکتشافی نگاه بنداز »
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_uranium_projects
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_uranium_reserves

ایران "فعلا" صفر (0) هستش و بسیار زمان میبره که این اکتشافات شروع بشن و به کار بیفتن.
یعنی ما برای 20سال آینده،الان داریم تحریم میشیم بخاطر هیچ :|

حتی اگر میگفتن از الآن تا 10-15سال آینده یک گرم اورانیوم نتونیم غنی کنیم و از هیچ سانتریفیوژی استفاده کنیم،باز هم بُرد میکردیم.(کسی نیاد در مورد پروژه های ایزوتوپ های فلان و بیسار برای سلامت انسان و اینا صحبت کنه که همش تئوری های مبهم هستند.)





خلاصه به دید من از اصل،مذاکرات،بُرد ایران رو داشته.
اصلا واسه همینه که جمهوری خواهان مقداری سوختند!
»{افراط گراهای آمریکایی که شبیه به راستی های ما هستن میگن جمهوری خواه و اصلاح طلب های آمریکایی که شبیه به چپی های ما هستن میگن دموکرات،جورج بوش از جمهوری خواهان بود و اوباما از دموکرات ها هست.بیشتر جنگ ها تو دولت های جمهوری خواه بود ـه،پیشبینی میکنن رئیس جمهور بعدی امریکا جمهوری خواه باشه متاسفانه.}




اینها نظرات من بود هرکسی دوست داشت میتونه بیاد مخالفت کنه،I DON'T CARE !
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من نمی دونم اونایی که از این توافق ناراحت هستند به چیش ناراحت اند !!
یعنی منظورشون اینه ما داریم باج میدیم!!! مثلا تا دیروز به روسیه و چین و به نصف اروپا مفت مفت امتیاز نمیدادیم؟
یعنی حق نداریم بمب داشه باشیم؟ مگه می خاستیم بمب اتمی درست کنیم؟
یعنی چنان نظر میدند که تا دیروز پیگیر همه چی بود ند الان تازه یادشون افتاده بابا آمریکا دشمن ماست.!
توافق امضا کردیم بمب نسازیم اتفاقا خیلی خوبه بهتر از اونه که به روسیه و چین دریای خزر و امتیاز های فتحعلی شاهی بدیم تا از مون حمایت کنند اونا هم حمایت نکنند که هیچ سر وقتش علیه مون هم نامه امضا کنند !! دولت قبلی یادتونه که تو مقدار غنی سازی چجوری پشت دولت قبلی رو یهویی خالی کردند!!
ما فقط می خاییم این تحریم ها برداشته بشه که کمر ملت شکست... حالا یه عده ای خاص کمر فولادی دارند دیگه قرار نیست با ساز اونا همه برقصند.
میدونم این توافق برای خیلی از مسئولین داخلی و دلالان داخلی و شرکت های داخلی وابسته به نهاد های خاص گرون تموم شد یجورایی دیگه نخواهند توانست سود بکنند همون خاطر دوستانشان دلواپس و ناراحت هستند .
 

zeynab_ghhh

کاربر بیش فعال
ما که همیشه به هر چی که متعهد میشیم، عمل میکنیم.

اونا هم که همیشه به هرچی که متعهد میشن، نه!

خدا کنه این تو بمیری از اون تو بمیریا نباشه، یه جوری بشه که اگه باز اونا عمل نکردن، راهی برای بازگشت وجود داشته باشه!وگرنه هرچی خودمون بهش رسیدیمو تعطیل کننو،هرچی خودمون غنی سازی کردیم که باعث شد ما رو به رسمیت بشناسن،جمع کنن ببرن، این همه زحمت و از دست دادن قوی ترین دانشمندای هسته ای کشور فقط بخاطر علمشون ...دیگه خدا میدونه بعدش چی میشه!
وگرنه هیچ ایرانی ای از لغو تمام تحریم ها نه تنها ناراحت نمیشه، خیلی هم خوشحال میشه.
 

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ما که همیشه به هر چی که متعهد میشیم، عمل میکنیم.

اونا هم که همیشه به هرچی که متعهد میشن، نه!

خدا کنه این تو بمیری از اون تو بمیریا نباشه، یه جوری بشه که اگه باز اونا عمل نکردن، راهی برای بازگشت وجود داشته باشه!وگرنه هرچی خودمون بهش رسیدیمو تعطیل کننو،هرچی خودمون غنی سازی کردیم که باعث شد ما رو به رسمیت بشناسن،جمع کنن ببرن، این همه زحمت و از دست دادن قوی ترین دانشمندای هسته ای کشور فقط بخاطر علمشون ...دیگه خدا میدونه بعدش چی میشه!
وگرنه هیچ ایرانی ای از لغو تمام تحریم ها نه تنها ناراحت نمیشه، خیلی هم خوشحال میشه.

متاسفانه منم با این که کامل از تیممون حمایت میکنیم، ولی یجور بدبینی به این مذاکرات اومده تو ذهنم...فردا که ی جمهوری خواه بیاد سرکار هیچی مشخص نیست...برای کشوری مثل امریکا هم فکر نمیکنم خیلی بدشدن تو نظر جامعه بین الملل مطرح باشه.در واقع میان با دو تا برچسب به ایران میزنن زیر همه چی...
ما که قطعا به این تعهدات عمل میگنیم.چون این ماییم که نیاز اریم به ایت توافق برای رفع تحریم ها...ولی اونا...نمیدونم.زمان همه چیو معلوم میکنه
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز جمعه گفت: ما از حصول تفاهم هسته ای بین ایران و غرب خیلی خوشحالیم و این را مثبت ارزیابی می کنیم.

نشریه گاردین در گزارشی تاکید کرد که شرکتهای نفتی و گازی بین المللی با نزدیک شدن به نهایی شدن توافق هسته ای ایران و ٥+١، برای بازگشت به بازارهای ایران صف کشیده اند.((اگه حدس زدین این یه مورد برای چه نهادی گرون تمام شد!!!))
 

zeynab_ghhh

کاربر بیش فعال
شما این قدر دلواپس نباش، حالا. :D

باز خوبه شما این قدر جرات داشتی که بیای نظر بدی، بیشتر دوستای دلواپستون الان معلوم نیست کجا خودشون رو مخفی کردن تا ببینن باد از کجا می وزه تا طبق معمول سوارش بشن.




فکر نمی کنم آمریکا این طوری باشه، در واقع ملتشون این طور چیز ها رو فکر نمی کنم قبول کنن.

من دلواپس چیزی نیستم.معتقدم این مذاکرات حتی اگر عملیاتی هم نشه، به نفع ایرانه.چون تصویر زشتی که از ایران ساخته بودن تا حد زیادی از بین رفت و کمک های فنی شخص آقای صالحی برای اثبات هرچه بیشتر صداقت و درستکاری ایران تابوی دروغین رسانه های ضد ایران رو شکست.
ضمنا هیشکی نفهمه، رهبر ایران خیلی خوب خیلی چیزا رو میفهمه و مدیریت میکنه.این بیانیه و مذاکرات هم قطعا زیر نظر شخص ایشون داره انجام میشه.
کسی که میدونه چطور با دولت ها اعم از هاشمی خاتمی احمدی نژاد و .... کار کنه و خیلی خوب هر مهره ای رو در هر مقطعی متناسب با شرایط جلو ببره.خانم وندی شرمن درسته که به ایرانیا اهانت کرد با اون جمله اش که گفت ایرانیا فریبکارن، اما به نظرم میخواست بگه ایرانیا خوب بلدن منطقشونو متناسب با شرایط پیش ببرن و قدرت و نفوذشونو در دنیا بیشترو بیشتر کنن.
از غربی ها بخاری برای ایران بلند نمیشه.کما اینکه اگر الان به حرف ما گوش میدن و شدیم هد لاین همه اخبار، تنها دلیلش زحمات دانشمندای خودمونه.زحمات امثال احمدی روشن ها که جوونی و جونشونو برای حفظ استقلال و سربلندی ایران گذاشتن و فوردو رو فوردو کردن!حالا میتونیم بخاطر زحمات اونا برای لغو تحریم ها چونه بزنیم!

شاید برای 10 سال از بین رفتن همه تحریم ها چنان قدرتی از نظر اقتصادی،مالی،هسته ای و علمی به ایران بده که استراتژی 10 سال دوم ایران مجددا تغییر کنه.کسی چه میدونه!
چیزی که نتانیاهو ملعون میگه درین صورت تهدید بزرگی برای اسراییل عملیاتی میشه....
 

M.A777

عضو جدید
کاربر ممتاز
من دلواپس چیزی نیستم.معتقدم این مذاکرات حتی اگر عملیاتی هم نشه، به نفع ایرانه.چون تصویر زشتی که از ایران ساخته بودن تا حد زیادی از بین رفت و کمک های فنی شخص آقای صالحی برای اثبات هرچه بیشتر صداقت و درستکاری ایران تابوی دروغین رسانه های ضد ایران رو شکست.
ضمنا هیشکی نفهمه، رهبر ایران خیلی خوب خیلی چیزا رو میفهمه و مدیریت میکنه.این بیانیه و مذاکرات هم قطعا زیر نظر شخص ایشون داره انجام میشه.
کسی که میدونه چطور با دولت ها اعم از هاشمی خاتمی احمدی نژاد و .... کار کنه و خیلی خوب هر مهره ای رو در هر مقطعی متناسب با شرایط جلو ببره.خانم وندی شرمن درسته که به ایرانیا اهانت کرد با اون جمله اش که گفت ایرانیا فریبکارن، اما به نظرم میخواست بگه ایرانیا خوب بلدن منطقشونو متناسب با شرایط پیش ببرن و قدرت و نفوذشونو در دنیا بیشترو بیشتر کنن.
از غربی ها بخاری برای ایران بلند نمیشه.کما اینکه اگر الان به حرف ما گوش میدن و شدیم هد لاین همه اخبار، تنها دلیلش زحمات دانشمندای خودمونه.زحمات امثال احمدی روشن ها که جوونی و جونشونو برای حفظ استقلال و سربلندی ایران گذاشتن و فوردو رو فوردو کردن!حالا میتونیم بخاطر زحمات اونا برای لغو تحریم ها چونه بزنیم!

شاید برای 10 سال از بین رفتن همه تحریم ها چنان قدرتی از نظر اقتصادی،مالی،هسته ای و علمی به ایران بده که استراتژی 10 سال دوم ایران مجددا تغییر کنه.کسی چه میدونه!
چیزی که نتانیاهو ملعون میگه درین صورت تهدید بزرگی برای اسراییل عملیاتی میشه....

مرسی صحبتت زیبا بود

فقط اینو بگم که قشنگی کار ظریف در اینجاست که توانایی حل مناقشات رو داره.(یعنی نشون داده ایران این توانایی رو داره)
ببین برنامه هسته ای ایران جوری بود که میخواستن (به قول خودشون) حمله کنن به ایران،بعد الان با باهوشی سیاست مدارای ما شد جزء حق قانونی ما (البته میگم اگر امضا بشه:D )
پس فردا قضیه ای که میگه ایران جزء تروریسم هست رو حل میکنیم
زندانی سیاسی رو که آزاد کردیم قضیه ی مشکلات آزادی بیان رو حل میکنیم.
بحث موشک های بالستیک و و و و و ....

همینجور زنجیره ای.
ببین باید ذره ای به اون کشور های غربی حق داد،چون اصلا نمیدونن ایران چه هست و کی هست،واقعا تو این سال ها منزوی بودیم...
ببین همه رئیس جمهور ها میرن کشور های همدیگه،مذاکرات 24ساعته،فلان و بیسار،ایران تازه داره مث انسان میاد تو جمع و صحبتش رو عقلانی و قانونی میزنه.مسلماً تاثیر الآن بسیار بیشتر از هوچی گری های سال های قبل بوده.
مطمئن باش.


بعد که به قول خودت 10سال گذشت،علاوه بر اینکه اعتماد کشور هایی مثل فرانسه و آلمان و انگلیس رو داریم،حمایت روسیه و چین هم داریم...
محدودیت سانتریفیوژها و مقدار SWU برطرف میشه و براحتی میتونیم قدرت منطقه بشیم.
قدرت منطقه بشیم هر کشوری اعم از آمریکا از خداش هست که با ما رابطه ی دوستی داشته باشه چون ایران دقیقا مرز بین 5قدرت جهانی ـه.خودت برو نقشه جغرافیا رو ببین یکی از استراتژیک ترین مناطق دنیا بخدا همین ایران ـه.از خداشونه با ایران رابطه داشته باشن.بگذریم از ذخایر نفتی عظیم.


خب وقتی قدرت دست ما باشه،ما سروری میکنیم.ما جوون هامون شغل های آنچنانی گیرشون میاد،ارج و قرب پیدا میکنیم،ویزای هر کشوری رو اراده کنیم بهمون میدن.هرجا بخوایم میتونیم بریم بیایم تحصیل کنیم گردش کنیم.


ما همه اینو میخوایم که نمیگم برترین،ولی جزء برتر ها باشیم.تک تک ما ایرانی ها چه چپی راستی،وسطی اینوری اونوری،خوب بد دزد قاتل ، هممون :D
 

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
این گلابی هم میخواد تا تنور داغه نونو بچسبونه


نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواهان به رسمیت شناختن موجودیت این رژیم از سوی ایران در توافق نهایی هسته‌ای شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز جمعه گفت: هر گونه موافقت‌نامه هسته ای که با ایران امضا می شود، باید موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسد.

وی در عین حال تاکید کرد، باید فشارها بر ایران برای دستیابی به یک توافق "منطقی" ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیت المقدس، نتانیاهو توافق جدید را توافقی بد نامید و با صدور بیانیه ای مدعی شد: «انتخاب فقط میان یک توافق بد یا جنگ نیست، یک گزینه سوم هم وجود دارد و آن ایستادن محکم و افزایش فشارها بر ایران تا زمان رسیدن به یک توافق خوب است».

نتانیاهو همچنین گفت: «اسرائیل خواهان آن است که پذیرش شفاف و آشکار موجودیت اسرائیل از سوی ایران در توافق نهایی با این کشور گنجانده شود. ... اسرائیل توافقی را نمی‌پذیرد که به کشوری که وعده داده ما را نابود کند، اجازه تولید سلاح هسته‌ای بدهد».

اظهارات نخست وزیر اسرائیل پس از نشست ویژه کابینه امنیتی وی و در پی حصول چارچوب توافق روز پنجشنبه میان جمهوری اسلامی و قدرت های جهان مطرح شد که در پایان مذاکراتی بسیار طولانی در لوزان سوییس به دست آمد.

نتانیاهو گفت: «کابینه در مخالفت شدید خود با توافق پیشنهادی یکپارچه است. این توافق خطری جدی برای منطقه و جهان خواهد بود و بقای اسرائیل را تهدید خواهد کرد.»

وی افزود: «این توافق تقریبا بی درنگ تحریم ها را لغو خواهد کرد و این در همان زمانی است که ایران بر تجاوزگری خود و تروریسم در منطقه و فراتر از منطقه افزوده است. این توافق همچنین ممکن است یک مسابقه هسته ای در کل منطقه خاورمیانه به راه بیندازد و خطر جنگی وحشتناک را به شدت افزایش دهد.»

در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/487684/نتانیاهو-ایران-موجودیت-ما-را-به-رسمیت-بشناسد © www.tabnak.ir
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حميد رسايي نوشت:سوم آذر سال ٩٣ يعني يک سال و چهار ماه قبل وقتي توافقنامه ننگين ژنو امضا شد، هفته نامه ٩دي از اولين رسانه هايي بود که آن را جام زهر ناميد و بنده از اولين نماينده هايي بودم که در مجلس وقتي آقاي ابوترابي امضاي آن را تبريک گفت، به آن اعتراض کردم. برخي دوستان خودي اين تيتر و آن اعتراض را عجولانه دانستند هر چند بعدا آنها هم نظرشان عوض شد. امروز به جرات مي گويم توافقنامه جديد لوزان عقب نشيني هاي بيشتري نسبت به توافقنامه ژنو دارد، تحريم ها باقي، توافقنامه دو مرحله اي، ابهامات متعدد در متن و ... در يک کلام خط قرمزهاي صريح رهبر معظم انقلاب نقض شده است و دولت به جاي همزباني و همدلي با ملت در حال فضاسازي براي توجيه اين کلاه گشادي است که بر سر گذاشته است. تا چند ساعت ديگر نظر مستند و تفصيلي ام در اين باره را روي سايتم منتشر مي کنم.

منبع
 

DDDIQ

مدیر ارشد
سلام خدمت دوستان و اعضا باشگاه مهندسان
بحث سیاسی قفل شد ؛ لطفا از ایجاد تاپیک جدید پیرامون موضوع مذاکرات هسته ای خودداری کنید

ارسال مطلب سياسی در باشگاه ممنوع است. تاپيك های سياسی بدون اطلاع قبلی حذف و کاربران خاطی محروم خواهند شد. لطفا برای بحث های سیاسی از سایت های دیگر استفاده بفرمایید.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا