احتمال بارش ۱۰ ميليارد تن نمك در آذربايجان ايران

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
مقام‌هاي سازمان حفاظت محيط زيست ايران در مورد احتمال "بارش ۱۰ ميليارد تن نمك" در مناطق آذربايجان اين كشور هشدار داده‌اند.
محمدباقر صدوق، معاون محيط طبيعي اين سازمان امروز چهاردهم تير به خبرنگاران گفته ‌است كه با خشك شدن درياچه اروميه، نمك موجود آن به صورت گرد و غبار و توفان بر سر مردم منطقه خواهد ريخت.
وي در مورد به خطر افتادن زندگي شش ميليون نفر در اطراف اين منطقه هشدار داد و گفت: "با كاغذبازي و مصوبه به جايي نمي‌رسيم و با روند فعلي درياچه خشك مي‌‌شود."

به گفته آقاي صدوق "اين بحران تنها گريبان آذربايجان را نمي‌گيرد بلكه تمامي مناطق كشور را تحت تاثير خود قرار خواهد داد."
سال قبل نيز پس از آن كه ديگر آبي از رودخانه هيرمند در شرق ايران به تالاب هامون نريخت، باد با سرعت يك متر با ثانيه ذرات شن، ماسه و مواد آلي را روي شهر زابل ريخت.
كارشناسان محيط زيست مي‌گويند، شهر زابل كه زماني به دليل وجود تالاب هامون يكي از مفرح‌ترين شهرهاي ايران به شمار مي‌رفت، بعد از خشك شدن هامون به شوره‌زاري بدل شده است.
چندي پيش حسن عباس نژاد، مدير كل حفاظت زيست آذربايجان غربي اعلام كرد كه ۵۳ درصد از مساحت درياچه اروميه خشك شده‌ است و انتقال سالانه يك ميليارد متر مكعب آب از طريق رودخانه ارس را يكي از راه‌هاي جلوگيري از خشك شدن اين درياچه عنوان كرد.
اسماعيل كهرم، استاد دانشگاه و كارشناس محيط زيست در اين باره به بخش فارسي بي بي سي گفت كه رسيدن به چنين هدفي مستلزم هزينه‌هاي بسيار زياد است و اين قبيل طرح‌ها هيچگاه اجرايي نمي‌شود.

سدهايي كه آب را به روي درياچه اروميه بست
درياچه اروميه با ۵۰ هزار هكتار در شمال غربي ايران و در منطقه آذربايجان واقع شده‌است. اين درياچه بزرگ‌ترين درياچه داخلي ايران و دومين درياچه آب شور جهان است.
آب اين درياچه شور بوده و اغلب از رودخانه هاي زرينه‌رود، سيمينه‌رود، گدار، باراندوز، شهرچاي، نازلو و زولا تامين مي‌شد.
دولت‌هاي ايران در دو دهه اخير عملا با احداث ۳۵ سد بر روي رودخانه‌هاي ۲۱ گانه كه جريان آنها به درياچه اروميه منتهي مي‌شد، حدود ۵ و نيم ميليون متر مكعب آب آن را در بالادست به مصارف كشاورزي اختصاص دادند.
حدود نيم ميليون متر مكعب نيز از طريق چشمه‌ها و جريان‌هاي آبي وارد درياچه اروميه مي‌شد كه به گفته مقام‌هاي دولتي به دليل عدم استفاده اصولي، اين منابع آبي ديگر آب درياچه اروميه را تامين نمي‌كند.
در اين ميان حدود يك ميليون متر مكعب نيز توسط بارش باران تامين مي‌شد كه در خشكسالي‌هاي اخير از ميزان آب ورودي درياچه اروميه كاسته شده‌است.
اسماعيل كهرم گفت، ابتدا دولت قول داده‌ بود كه در نحوه آبياري اصلاحاتي انجام بدهد، اما هنوز آبياري زمين‌هاي كشاورزي به شيوه سنتي "كرت" انجام مي‌شود و در نتيجه مقدار زيادي از آب تبخير شده و به هدر مي‌رود.

نارضايتي مردم آذربايجان
روز سيزدهم فروردين امسال، تجمع بزرگي از علاقه‌مندان به محيط زيست كه به سياست‌هاي دولت در مورد درياچه اروميه معترض بودند، در دو شهر تبريز و اروميه با مداخله پليس و ماموران امنيتي به هم خورد.
تا آنجا كه در گزارش‌ها و ويديوهاي منتشر شده از اين ماجرا ديده شد، معترضان شعارهاي سياسي ‌نمي‌داند و پارچه نوشته‌هايشان تنها حاوي درخواست بازكردن دريچه‌هاي سدها و روان كردن آب رودخانه‌ها به درياچه اروميه بود.
آقاي كهرم مي‌گويد كه پس از خشك شدن كامل درياچه اروميه، باد ذرات نمك را روي زمين‌هاي زراعي خواهد برد و تمام حبه‌هاي انگور و به ويژه باغ‌هاي سيب معروف اروميه خشك خواهد شد.
زماني درياچه اروميه بزرگ‌ترين آبگير دائمي آسياي غربي به شمار مي‌رفت و بعد از مرداب انزلي از جالب‌ترين زيستگاه‌هاي طبيعي جانواران ايران محسوب مي‌شد.
درياچه اروميه همچنين داراي ۱۰۲ جزيره بود كه همه آن‌ها از سوي سازمان يونسكو به عنوان اندوخته طبيعي جهان به ثبت رسيده‌اند و در حال حاضر اثري از آنها باقي نمانده است.
همچنين آب اين درياچه زيستگاه گونه‌هايي از سخت پوستان است كه كاربردهاي صنعتي بسيار بالايي نيز براي مراكز پرورش آبزيان دارند.
گفته مي شود كه زماني آب شور اين درياچه با غلظت ۸۰ گرم در ليتر به بهشت اروميه معروف بود اما حالا حسن عباس نژاد، مدير سازمان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفته‌است كه غلظت نمك اين درياچه به بيش از ۴۰۰ گرم در ليتر رسيده‌است.
برخي از كارشناسان مي‌گويند، فقط موجودات آبزي نيستند كه حياتشان در درياچه اروميه نابود شده‌است، بلكه خشك شدن اين درياچه و حركت نمك به مناطق اطراف از جمله شهرهاي مجاور در عراق و تركيه را نيز تحت تاثير قرار خواهد.

منبع هم *****ه
 

nagola

عضو جدید
یادش بخیر! هر هفته شاهد جذر و مد دریاچه بودم. ولی دیگه...:cry:
 

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
:(:mad::mad::(:(:cry:
امیدون کجا رفته..........
:smile::smile::smile::smile::smile:
به پست پایینی مراجعه شود

ولی اکنون آیا امیدی مانده هنوز و می توان دوباره این را گفت و به خواب رفت. نه

نمیدونم مسئولین کی میخوان اقدام کنن !!!!!!!!!!!

اونا اگه میخواستن اقدام کننن که حالا وضع این نبود که
 

khosroshahiy

مدیر بازنشسته
[h=2][/h]
تايپيك اجماع درياجه اورميه ااااااااااااا يالقيز گول قان آغلير




اورمو دنیزجیگی آزربایجانئن کؤکؤدؤر
قوروسا،کؤکؤن قورور
سو گؤنؤ سات 22 الینده سو
استادیوم


روز بازی شهرداری و تراکتور هر کس یک بطری آب با خودش به استادیوم بیاورد و روی آن بنویسد "برای کمک به دریاچه اورمیه" قبل از بازی باید هزاران بطری جلوی درب ورودی ورزشگاه روی زمین قرار داده بشه تا جلب توجه کنه، این طوری ممکنه عکاسان زیادی از این واقعه عکس بگیرند و حداقل در چند روزنامه و یا خبرگزاری منتشر بشه



تايپيك اجماع درياجه اورميه ااااااااااااا يالقيز گول قان آغلير


 
بالا