آینده دارترین رشته مهندسی.

مهرداد.ک

عضو جدید
سوال اصلا روشن نیست. آینده دارترین از چه نظر و در کجا و منظور از آینده دار بودن چیه؟(درآمد؟، نیاز روزافزون صنعت به اون رشته؟، افزایش گرایش به اون رشته؟، اهمیت اون در پیشرفت تکنولوژی؟و...)

هر جامعه ای مولفه ها و نیازهای خودشو داره. و اضافه کنم که رشته های مختلف رو فقط میشه از نظر میزان گرایش و علاقه مندی عمومی مردم به اونها رتبه بندی کرد.

در ایران چون پدیده خارق العاده ای چون کنکور وجود داره و رتبه اون در انتخاب رشته دانشگاهی شرط اصلیه، در نتیجه یه رتبه بندی کاذب بین رشته ها به وجود اومده و انتخاب رشته بیش تر بر اساس رتبه کنکور و نه علاقه مندی دانشجو صورت میگیره و همین باعث شده حداقل 40 درصد از دانشجوها بعد از انتخاب رشته و ورود به دانشگاه نسبت به رشتشون ابراز بی علاقگی کنن.

با وجود موجودی مانند کنکور، اکثر انتخاب ها بر اساس رتبه انجام میشه. تازه در خیلی از موارد موسسه ها و آموزشگاه های نون به نرخ روز خور که بحمدالله تعدادشونم روز به روز بیشتر میشه از طریق نرم افزارهای انتخاب رشته! بدون در نظر گرفتن علایق و سلایق داوطلب و فقط با داشتن وضعیت قبولی های سال های گذشته اقدام به انتخاب رشته می کنن و خوب اون شخص باید خوشحال باشه که با اینکار جزء آخرین نفرات اون رشته در یه دانشگاه خاصه و رتبه اش اصطلاحا نسوخته!!

پس عجیبه که دوستانی که بیشترشون با این شیوه مضحک انتخاب رشته کردن و بعد مجبور شدن که رشتشونو که یه عمر باهاش سر و کار دارن، دوست داشته باشن، میان و اینجوری از رشته شون دفاع می کنن.

در ایران اون اولین دانشجوهای مهندسی به ترتیب اینجوری انتخاب رشته کردن و این ترتیب تا وقتی کنکور هست تا الی ماشاء الله تغییر نخواهد کرد:
برق-مکانیک-کامپیوتر-عمران-...

البته رشته هایی هم مثل IT بعدا شکل گرفتن که اونها هم می رن کنار مادراشون! مثلا الان ترتیب اینجوریه:
برق-مکانیک-کامپیوتر-IT-عمران-...

مهرداد.ک

عضو جدید
من ساخت و تولید خوندم الانم متالورژی صنعتی می خونم.خودشم جزو نخبگانم, هر رشته ای که می خواستم و تو هر دانشگاهی می تونستم بخونم.اما متالورژی صنعتی خوندم(ریخته گری)
چون رشته مادریه و ایرانم کمبود داره.(کارخونه رویز رویز 120 نفر دکترای متالورژی داره درحالی که تو کل ایران با احتساب آزاد 92 نفرن)-می تونین برین سایتش زده
بازار کارشم ریخته گری ها- هواپیما سازی ها-فولادسازی ها-شکل دهی ها(خودروسازی)-مواد پزشکی(بیو مواد)-جوشکاریها و بازرسیش(مثل جوشکاری IC یا جوشکاری پل ها و برج ها)و....
8 تا گرایش ارشد داره که کاملا از همدیگه مجزان و بسته به سلیقته-همش 3 واحد شیمی می خونن(اونم شیمی عمومی- عین مکانیک ها و...)
و ایران هم شدیدا فهمیده که بهش احتیاج داره و افزایش سهمیه شدید داده و تو دانشگاهای مختلف ایجادش کرده-معدود آدم بیکار پیدا کنی از رشته یا شاید هیچی
تو ایرانم بازار کار داره و خارج همچنین
رشته نسبتا مشکلیه.ریاضیات مهندسی داره. و کلا ریاضیات بالایی می خواد (به خصوص گرایش شکل دهیش)
در کل مکانیک ساخت تولید و متالورژی صنعتی با هم ادغام شدن.خیلی ها ارشدشون رو میآن متالورژی یا برعکس-یا مثلا مدیر گروه ساخت و تولید دانشگاه تبریز متالورژیسته (ریخته گری) البته ساخت و تولید تبریز جزو قطب ها محسوب میشه و رتبه های اول ارشد اکثرا از اونجان

اینارو گفتم اما همه این حرفها کشکن-رشته مهندسی اگه مهندسش مهندس باشه بیکار نمی مونه و در آمده خوبیم داره
هرچی می خونی بخون اما خوب بخون حتی اگه مهندسی نباشه به جایی میرسی-
الهه قمشه ای نمونشه که ادبیات خونده اما تو زبان فلسفه و .... یلیه برا خودش

رشته های صنایع-مکانیک-مهندسی شیمی و نفت و ... -و IT هم خیلی عالین و حرف ندارن
سلام دوست عزیز!
البته باید بگم رشته ای که شما از اون گفتین مهندسی مواده که در مقطع کارشناسی دارای سه گرایش متالورژی صنعتی، متالورژی استخراجی و سرامیک هست.
"متالورژی" نام قدیمیه این رشته است که از چندین سال قبل و با گسترش فعالیت در زمینه مواد غیرفلزی به "مهندسی و علم مواد" تغییر نام داده.
می دونم که شما هم اینو می دونید، فقط خواستم کسایی که اطلاعی از این رشته ندارن با اسم جدید اون آشنا بشن.
بله، در ایران همه چی برعکسه و عجیبه که به رشته های علوم پایه و رشته مهندسی مادری مثل مهندسی مواد توجه نمیشه.

Nazanin F

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من نمیشه گفت کدوم رشته آینده دارتره .

اگر به یک رشته واقعا علاقه داشته باشی . خوب پی گیرش باشی و تلاش کنی و خوب یادش بگیری . آینده شغلی خوبی در اون رشته خواهی داشت و در اون رشته به موفقیت می رسی .

هر کسی رشته خودش و یا اطرافیانش که به نظرشون بهترین رشته میاد رو میگه .

اما کسایی هستند که فارغ التحصیل رشته های خیلی سختی هستند که واسه قبولی تو دانشگاه تراز بالایی هم دارند ؛ اما الان هیچی از رشتشون بلد نیستند و رفتن دنبال کارهایی که به رشته اشون مربوط نیست و درش تخصص ندارند .

هر آدمی یه سری خصوصیات ، استعدادها و روحیاتی داره . نمی تونی بگی چون فلانی در فلان رشته موفق شده و شغل خوبی داره . منم اگه برم اون رشته ؛ همین طور میشه .

مثلا : من معماری می خونم . هم با روحیاتم سازگاره . هم از قبل توی نقاشی ، طراحی ، عکاسی ، هندسه و .... استعداد داشته ام . اگه می رفتم مثلا برق یا کامپیوتر و یا مکانیک که خیلی درسهای خشکی داره ؛ دیوونه می شدم . مطمئنم اصلا نمی تونستم نمره های خوبی توی درسهام بیارم و تو رشته ام موفق باشم. چون اصلا رشته های مثل برق و کامپیوتر و مکانیک و .... با روحیات من سازگار نیست .

در مورد هر رشته ای هم که میخواید برید و بهش علاقه دارید تحقیق کنید . نه اینجوری . اول رشته های مورد علاقه ات رو پیدا کن . بعد از دانشجویان اون رشته ؛ در مورد درسهایی اون رشته و کارهایی که سر کلاس انجام میدن بپرس . تا رشته ات رو درست انتخاب کنی.

artmiss

عضو جدید
بستگی داره آینده داریو تو چی ببینی ، هر رشته ای اگه توش موفق باشی آینده خوبی برات داره

kurosh parsa

عضو جدید
http://www.mahshar.com/norouz/khahesh
نظر سنجی سازمان ملل در مورد درج نوروز در تقویم بین المللی به عنوان یک روز جهانی تا الان فقط 200000هزار نفر ثبت شده، سریع اقدام کنید و به دیگران هم یا آوری کنید.
برای ثبت نوروز در تقویم سازمان ملل امضا نمایید.
لطفا:gol::gol::gol::gol:

sahark

عضو جدید
به نظر من این بستگی به خود فرد داره و هر رشته ای می تونه آینده خوب داشته باشه یا آینده بد!!!!

parisa_1366

عضو جدید
به نظر من معماری و عمران تا عمر داری رو بورسن.:w28:
چون زمین خدا هم تموم بشه بازم میتونیم بریم به فلک

در کل عالیه :w18:

mohandeseit

دستیار مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
سلام. با احترام به همه ي رشته ها1-مهندسي IT.........بقيه را هم شما بگيد.فقط سه تا

mohandeseit

کاربر ممتاز
سلام به همه ي دوستان.چرا كسي نيومده نظر بده،زودتر بجنبيد لااقل از رشته ي خودتون دفاع كنيد.

sahar a

عضو جدید
کاربر ممتاز
فقط معماری

من هر چی مهندس معمار دیدم اینده شان خیلی خوبه

حتی از عمرانیا بهتر:w14:

nargil

عضو جدید
سلام به همه ي دوستان.چرا كسي نيومده نظر بده،زودتر بجنبيد لااقل از رشته ي خودتون دفاع كنيد.
رشته IT كه دفاعيه نمي خواد عزيزم همه مي دونن اگه ايران يه دولت الكترونيك بشه سوگليشIT مي شه
به اميد ان روز :w27:

ala-engineer

عضو جدید
من هم با پريسا موافقم چون عمران و معماري رشته هايي هستن كه تا وقتي بشر روي اين كره يا حتي كره ي ديگه اي بخواد زندگي كنه بهشون احتياج داره!;)البته نبايد فراموش كرد كه: اولين شرط ورود به هر رشته اي علاقه است:smile:

.Hooman

عضو جدید
مکانیک مادر تمام رشته های مهندسیه
نابغه ها و نفرات برتر کنکور همیشه مکانیک را انتخاب میکنند و همچنین علمیه که انتها نداره
;)

farizin

عضو جدید
توصیه اول من...اون رشته ای رو برو که مورد علاقه ات باشه
توصیه دوم : اگه ریاضیت قوی نیست سمت رشته های مهندسی برق و مکانیک اصلا نیا
توصیه سوم : برای معماری تلفیقی از هنر و تجسم 3 بعدی میخواد اگه تو هندسه مشکل داری نرو طرفش
------------
اما راجع به رشته برق که دیگه نیازی به توصیف من نداره، الان هر وسیله ای رو میبینی ، اکثرا به نوعی رد و پای علم برق توش هست.ولی مکاترونیک رشته جالبیه:)چون ترکیب الکترونیک + مکانیک + فن اوری اطلاعات هست:gol:

سمیرا

عضو جدید
سلام.به نظر من ادم تو هر رشته ای که علاقه داشته باشه پس موفق میشه و اینده خوبی هم داره.پس ببین به چی بیشتر از همه علاقه داری.من خودم فقط معماری میخواستم و فقط هم معماری رو انتخاب کردم.معماری تلفیقی از هنر، ریاضیات، هوش و سلیقست.اگه واقعا توی این رشته تلاش کنی اینده خوبی داره.

sh1990

عضو
فقط مهندسی نفت...

فقط مهندسی نفت...

فقط مهندسی نفت...هم کلاس داره...هم خیلی خاصه...هم وضعمون توپه توپه...هم عشقه...هم اینکه مثه رشته های دیگه مهندسی اشباع نشده!!!! البته کار هر کسی هم نیست!!!! کارت تو این رشته حرفه ای بشه وضعت عالیه!!!
راستی شما مهندس نفت بیکار یا بی پولی سراغ دارید؟؟؟:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
اینم بگم که اگه از دانشگاه سراسری باشی که فوق العاده است!!!!!!!!! و کار پیدا کردنت تضمینی!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:
کشورایی مثه کانادا هم تو هوا می برنت....البته به عرضه ات ربط داره باید فوق العاده باشی!!! فوق العاده!!! اون وقت همه چی حله!:king::king::king:
پس 3انتخاب من:
1.مهندسی نفت
2.مهندسی نفت
3.مهندسی نفت

:w11::w11::w11::w11:

mohandeseit

کاربر ممتاز
سلام به همگي.به دوستاتون بگين بيان نظر بدن تا تاپيك خيلي خوبي بشه.با تشكر از همگي

milad.ebadi

عضو جدید
سلام.
من خودم تو انتخاب رشته،اشتباها وارد رشته ی معماری شدم.انتخابهام اول مهندسی نفت،بعدش پلیمر،پتروشیمی،برق،مکانیک بود.قبل از ورود به دانشگاه هم می گفتم بعد از یه ترم حتما تغییر رشته میدم.اما وقتی اومدم معماری دیدم واقعا معماری یه چیز دیگست!
وقتی میدیدم کاردانی های معماری دانشکدمون تو دوران دانشجویی سالی4-5 میلیون درآمد دارن به خودم که کارشناسی می خوندم امیدوار شدم.همچنین وقتی میدیدم اساتیدمون اگه میلیاردر نباشن ملیونرن!
اکثرا هم فنی اند هم هنرمند.از اکثر علوم سر در میارن.

همیشه گفتن معماری اقیانوسیست به عمق یک وجب چون با اکثر علوم سر و کار داره حتی اگه خیلی مختصر هم باشه..

معماري پس از زبان مهم ترين بستر براي بروز هر فرهنگ است
معماري است که انسان ها را متمدن مي سازد و تمدن يک بشر را مي توان در معماري آن يافت

آرشیتکت بودن خیلی کلاس داره.
هیچ فارغ التحصیل معماری نمی تونه بگه کار نیست مگر این که بی سواد باشه!
ادامه تحصیل خارج از کشورش هم خوبه.
معماری رشته ای که خدا واسه بنده هایی که خیلی دوسشون داره آفریده

و در آخر:
تنها چیزی که نمی تونن از چین وارد کنن ساختمونه!!!

حالا قضاوت با خود شما:smile:

.

آخرین ویرایش:

alisafavieh

عضو جدید
همیشه گفتن معماری اقیانوسیست به عمق یک وجب چون با اکثر علوم سر و کار داره حتی اگه خیلی مختصر هم باشه..
.
تا اونجایی که من شنیدم این تعریف برای صنایع هستش...
و در آخر:
تنها چیزی که نمی تونن از چین وارد کنن ساختمونه!!!

.
اینو باحال اومدی !!!
نظر من اینکه که تنها چیزی که برای موفق بودن لازمه علاقه و پشتکاره. فقط همین.

مستانه.ع

عضو جدید
همونجور که همه ی بچه ها گفتن علاقه شرط اوله
اما معماری یه چیز دیگس.من خودم دوستام برق IT و شیمی میخوننونه اینکه راضی نباشن اما خب لذت نمیبرن....عوضش ما تنها کاری که میکنیم لذت بردن از رشته ی توپ و باحالمونه که اصلا تک بعدی نیست که خستت کنه خیلا متنوع و مفرحه آینده هم که خب همه میدونن آرشیتکت جماعت پولدارن:D.............

moein

عضو جدید
توصیه اول من...اون رشته ای رو برو که مورد علاقه ات باشه
توصیه دوم : اگه ریاضیت قوی نیست سمت رشته های مهندسی برق و مکانیک اصلا نیا
توصیه سوم : برای معماری تلفیقی از هنر و تجسم 3 بعدی میخواد اگه تو هندسه مشکل داری نرو طرفش
------------
اما راجع به رشته برق که دیگه نیازی به توصیف من نداره، الان هر وسیله ای رو میبینی ، اکثرا به نوعی رد و پای علم برق توش هست.ولی مکاترونیک رشته جالبیه:)چون ترکیب الکترونیک + مکانیک + فن اوری اطلاعات هست:gol:
فقط علاقه آینده رو رقم میزنه!!!
حتی اگه یه دیپلمه باشی اما فکرت کار کنه و به چیزی علاقه مند باشی و تلاش کنی حتما بهترین آینده را خواهی ساخت!

اما خودمونیما برق یه چیز دیگه است!:)

بالا