سلام
1- در ساختمانهای معمولی شما مرز همسایه و مرز کوچه رو ملاک قرار میدین و با ریفرنس لاین آکس ها رو محاسبه می کنین اما من خودم روش زیر رو انجام می دم یکم زحمتش بیشتره اما ارزشش رو داره
- اسم ایستگاهم S1 با مختصات 200-200-200
- دو تا بنچ رو جدول یا تیر برق به نام H1-H2
- برداشت بر همسایه ها و بر جداول
- تخلیه برداشت ها و جانمایی پلان فونداسیون
- چرخوندن پلان به طوری که محور مختصات با محورهای آکس بندی منطبق باشه
- استخراج آکس ستونها و مختصات جدید H1-H2 و ریختن نقاط رو دوربین
- توجیه دوربین با H1-H2
-استیک اوت نقاط
آخیششش ... خوندن 30 صفحه این مطلب تموم شد.
مسئله اصلی من همین پیاده کردن آکس ستون ها برای همین ساختمون های معمولیه (200-300 متر مربع با حدود 10 تا ستون). روش دوم که مهندس گفتن طبعا دقیقتره اما چرا باید بریم سراغ این روش؟ من خودم هنوز توجیه نشدم نسبت به لزوم این روش چه برسه به دوربینم !!!!
مراحلی که به نظرم میرسه برای سر زمین این طوریه:
1- ما دیوار همسایه رو داریم فقط + زمین خالی خودمون. اول و آخر دیوار همسایه رو به عنوان رفرنس لاین معرفی می کنیم. (به نظرم یکبار باید طول دیوار رو با Tie distance اندازه بگیریم بعد نقطه اول رو 0-0 بذاریم و نقطه آخر دیوار رو با مختصات 0 -طول دیوار به رفرنس لاین معرفی کنیم. درسته؟!!!)
2- نقشه فونداسیون رو از مجری می گیریم. یک درز انقطاع داریم مثلا 10 سانت + ستون هایی که فرض می کنیم همه 40*40 باشند. نتیجه میشه نقطه ای با فاصله و آفست 30 سانت آکس ستون اول ما. با رفرنس لاین اون رو پیاده می کنیم.
3- همین طور بقیه آکس ها فاصله و آفستشون رو از لاین مرجع حساب می کنیم و پیاده می کنیم.
این فرآیند مشکلی داره؟ من هنوز این کار رو انجام ندادم. می پرسم که میرم سر زمین ضایع نشم. قصدم چک کردن آکس های پیاده شده و در صورت لزوم پیاده کردن دوباره اون هاست.
البته یک سوال دیگه هم هست که توی هر دو روش بالا مشترکه. این که خطای ژالون رو چی کارش کنیم؟ اگه لیزر داشته باشیم که می تونیم هم دیوار همسایه و هم آکس ستون ها رو روی زمین با لیزر بزنیم اما ژالون گذاشتن روی دیوار و .... فکرکنم خطاهایی در حد سانت میده.