[ آموزشی ] فرایند طراحی معماری

[ آموزشی ] فرایند طراحی معماری


  • مجموع رای دهندگان
    20

mh.memar

عضو جدید
20 نکته درباره‌ طراحي

20 نکته درباره‌ طراحي

20 نکته درباره‌ طراحي:eek::eek::eek::eek:
1- جسارت شرط اول خلاقيت است.
2- هدف از طراحي به حداقل رساندن خطاست.
3- انسان به واسطه انسان بودنش نياز به خلق دارد.
4- خشنودي مخاطب (مصرف كننده، سفارش دهنده، كاربر) هدف نهايي طراحي نيست اما بدون تامين رضايت او طراحي ارزشي ندارد.
5- انسان ها از حرف نو لذت مي برند.
6- طراحي بايد به سرعت و در عين حال در آرامش كامل انجام گيرد.
7- هر چيزي كه ترسيم مي شود لزومن طراحي نيست.
8- در عين حال كه لازم است طراحي آزادانه اتفاق افتد، بايد دغدغه اجرا داشته باشد.
9- طراحي معادل طول فرآيندي است كه در جهت خلق (از آشنايي با كارفرما تا اتمام اجرا) صورت مي گيرد.

10- نوآوري در شيوه ي اجراي طرح بايد قسمت بزرگي از وقت طراح را به خود اختصاص دهد.
11- طراح بايد پاك‍سرشت، عاشق طراحي، چابك، اهل مطالعه، دوستدار طبيعت، مرفه، شاعر، جهانگرد، متساهل، باهوش، چند بعدي، و متفكر باشد.
12- طراحي فرصتي براي شخم زدن مغز است.
13- طرح بايد بر اساس امكانات موجود باشد.
14- طرح اگر توجيه اقتصادي (كوتاه مدت و بلند مدت باهم ) نداشته باشد روي كاغذ باقي مي ماند.
15- پرونده طراحي هميشه باز است اما در يك زمان بايد طرح را تکميل و تحويل داد.
16- هر چه مقياس كار طراحي بزرگ تر يا عمق و اهميت آن بيشتر شود، حساسيت بخش مطالعات آن بيشتر مي شود.
17- طراح بايد امكان دسترسي به تنهايي و سكوت را تا هر ميزان كه بخواهد داشته باشد.
18- طراح بايد طرح را مدام به معرض نمايش و داوري ديگران بگذارد اما فقط به ايده خود عمل كند.
19- مشورت و نظارت دو گروه بر طرح الزامي است: نمايندگان كاربر، و متخصصين مرتبط با موضوع.
20- طراح بايد در تمام مراحل فرآيند (از زمان گرفتن كار تا دريافت دستمزد) از خود خلاقيت نشان دهد.
 

mah68

عضو جدید
خوش به حالتون ما مقدمات1 المان طراحی کردیم. الانم تو مقدمات2 پارتیشن رستوران، مرکز محله ، بررسی عناصر بصری دانشگاه و پروژه آخر ترممونم طراحی یه پارک با آلاچیق وجزئیات . خدا بدادمون برسه
 

alireza_ch

عضو جدید
چهار مرحله طراحی معماری

چهار مرحله طراحی معماری

- دانش و آگاهی
داشتن دانش و آگاهی نخستین رمز پیروزی یک طرح است.اما دانش نسبت به چه؟
1-1-نخستین این آگاهی ها، همانا داشتن آگاهی و دانش کافی نسبت به موضوع طرح است.به عنوان مثال، یک آتشکده یا یک مسجد یا یک بیمارستان، اصول و پرنسیب های ویژه خود را دارد.فضاهای هر مسجد با توجه به نوع رفتاری که درآنها صورت می گیرد وفضاهای هر بیمارستان با توجه به کاربری ویژه دارای روابط ویژه ای هستند. وجود بغضی از فضاها، لازم و خدشه ناپذیر هستند. هیچ مسجدی بدون شبستان، مسجد نمی شود.در حالیکه مسجد می تواند منار یا گنبد نداشته باشد.در بیمارستان هم به عنوان مثال، وجود اتاق ریکاوری در کنار اتاق عمل، امری ضروری و بایسته است.از این رو شناسایی این فضاها و گونه های معماری در آغاز هر طرحی امری بایسته است. از همین روست که در هنگام انجام فاز صفر( فاز مطالعات) ، فصلی به مطالعات گونه شناسی و شناسایی اصول و مقررات و فضاهای لازم برای هر گونه، اختصاص داده می شود.لازم به یادآوری است که هراندازه دانش ما نسبت به موضوع افزایش یابد، نتیجه کار نهایی ما پخته تر شده و از ارزشی افزون تر برخوردار خواهد بود.

-2- برای پربار شدن دانش ما نسبت به موضوع، بهتر است که چند نمونه کارهای موفق انجام شده چه در سطح ایران و جهان، مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.شوربختانه هرازگاهی بعضی از دانشجویان ما، این مسئله را سرسری گرفته و چندان توجهی به آن نمی کنند.در حالیکه این بخش افزون بر اینکه دانش ما را نسبت به موضوع پروژه افزایش می دهد، توانایی ذهنی ما را در خلاقیت معماری ما فوق العاده افزایش می دهد.بدین ترتیب ما با تکنیکهای معماران بزرگ و استراتژیهای آنها آشنا می شویم.این مثال مانند این می ماند که یک فوتبالیست برای افزایش تکنیک و خلاقیتهای فردی خویش بازی و تکنیک چند بازیکن بزرگ را دیده و تلاش کند با تمرین و کوشش فراوان ، آن تکنیکها را در کارهای خویش به کار برد.مثلاً با مطالعه چگونگی ضربه های آزاد دیوید بکهام، همان تکنیک را در ضربه های آزاد خویش به کار ببرد.
3- سومین دانش، همانا دانش چگونگی خلق فضای معماری است.این امری است که باید از نخستین روزهای ورود دانشجو به دانشگاه با او کار شده و او را برای همین موضوع پرورش داد.دروسی همچون مقدمات طراحی و تمرینهای معماری برای همین موضوع پیش بینی شده است. نوآموز معماری باید بداند که فضای معماری چیست و تفاوت یک فضای معمارانه با یک فضای غیر معمارانه را توضیح دهد.دانشجو باید بتواند تفاوت یک ساختمان بدون کمترین هنر معماری به کار رفته با یک بنای واجد ارزشهای معماری را تشخیص دهد و تفاوت آنها را به صورت کمی و نه سلیقه ای بیان کند.این امر نیز نیازمند استادی با دانش و تجربه است. در همین مسئله نیز در سالهای اخیر کتابهای خوبی به بازار کتاب ایران وارد شده است. اما کهنترین و یکی از بهترین آنان، کتابی است به نام" فرم، فضا، نظم" نوشته فرانسیس چینگ با ترجمه خانم مهندس زهرا قره گوزلو.این کتاب به باور من الفبای معماری است. هرچند ترجمه این کتاب به باور من اندکی گنگ است و نیاز به ترجمه دوباره و روانتر این کتاب داریم، اما مطالعه این کتاب همراه با یک استاد با دانش و توانمند ،می تواند سطح درک و دانش ما را در عوامل آفرینش فضای معماری به گونه ای فوق العاده یاری نماید.
4- چهارمین دانش، دانش هندسه است. هندسه دانشی است کهن و به غایت ورجاوند( مقدس). بدبختانه در دانشکده های معماری ما، در نهایت شگفتی به این موضوع کوچکترین توجهی نشده و تنها دو درس به صورت سطحی به هندسه ترسیمی و هندسه کاربردی پرداخته می شود. در حالیکه هندسه مادر معماری است و بسیاری از مهندسان معمار ما( مهندس، یعنی کسی که هندسه می داند و بیشتر ناظر به معماران است تا کسانی که دانش فنی دارند و در زبان انگلیسی زیر نام اینجینیر از آنها نام برده می شود) کمترین آشنایی با این دانش ارزشمند و کهن بشریت ندارند. در نوشته ای به گونه ای مشروح به مسئله هندسه در معماری و لزوم نگاهی دوباره به آن خواهم پرداخت.
 
از کتاب نیارش سازه های طاقی

از کتاب نیارش سازه های طاقی

سلام در مورد طاق های کلمبه و چهر طاقی چه فرقی با هم دارند مطالب می خوام
کتاب نیارش سازه های طاقی را نمی توانم پیدا کنم ;)
 

raziarchitect

عضو جدید
اصولی برای طراحی

اصولی برای طراحی



توده :
چشمان ما ساخته شده اند تا ما را به ديدن صورتها (فرمها) در روشنايی قادر سازند .صوراوليه(اصلی) صوری زيبا هستند زيرا به روشنی درک می شوند .معماران امروز ديگر به چنين صور ساده ای دست نمی يابند .مهندسان با کار از طريق محاسبه صور هندسی را به کار می گيرند و چشمان ما را با هندسه شان و فهم ما را با رياضياتشان ارضا می کنند ؛ کار آن ها در خط مستقيم هنر خوب است .اما آن چه در طراحی توده مهم است فرم به مثابه عمل کردی شاخص است.
"از زير بار مسئوليت شانه خالی نکن ،خودت را با فرم درگير کن.در فرم است که تو انسان را باز خواهی يافت."


لوئيجی اسنوزی

فرم تظاهر حسی و واضح يک شيئی است و اين بيانی است که خود را در معرض قضاوت قرار می دهد . وطراحی بايد در راستای فرم که طبيعت موضوع است حرکت کند.وقتی که اولين بار يک طراح به يه موضوع برای طراحی بر می خورد،اثرات و احساساتی که در مورد موضوع در آن به وجود می آيد زمينه فکری اولين خطوطی که مي کشد و ايده اصلی فرمهای‌ معمار و طراح را تعيين می کند .اما چه نکات ديگری را در طراحی از لحاظ فرمی بايد در نظر گرفت . . .
ابعاد ،تشکيل شدند از نقطه ، خط ، صفحات و احجام .اما متاسفانه در بيشتر طراحی هايی که من می بينم رابطه معقولی ميان اين عناصر بوجود نيامده .
سطح :

توده در سطح خاص خودمحصور شده است ، سطحی که مطابق با خطوط هدايت کننده و زاينده ی توده تقسيم می شود ؛معماران امروز از عناصر هندسی تشکيل دهنده ی سطوح می ترسند .مسايل بزرگ ساختمان سازی بايد رها حلی هندسی داشته باشند .مهندسان در اجبار به کار در هماهنگی با نيازهای اکيدِ شرايطِ دقيقا معين از خطوط زاينده و آشکار برای صورت ها (فرمها) استفاده می کنند .آن واقعيت های تجسمی (پلاستيک)شفاف و متحرکی خلق می کنند.
نقشه :

بدون يک نقشه شما گرفتار بی نظمی و خودسری هستيد .مسائل بزرگ فردا ، که ضرورت های جمعی آن را تحميل می کند،مسئله "نقشه" را در شکل جديدی مطرح می کند .زندگی مدرن خواستار و منتظر نوع جديدی از نقشه ، هم برای خانه و هم برای شهر است .
خطوط تنظيم کننده :
عنصری اجتناب ناپذير در معماری .
ضرورتی برای نظم ، خط تنظيم کننده تضمينی است دز مقابل خودسری . اين موجب رضايت فهم می شود .خط تنظيم کننده ، وسيله ای است برای هدفی ؛ يک نسخه و دستورالعمل نيست .انتخاب آن و نحوه های بيان آن جزو تجزيه ناپذيری از آفرينش معماری به شمار می روند .
تذکر اول : توده

معماری بازی استادانه ، صحيح و با شکوه توده هايی است که در روشنايی با يکديگر جمع می شوند چشمان ما برای مشاهده ی صورت ها (فرمها) در روشنايی ساخته شده اند ؛ نور و سايه اين صورت ها را آشکار می کنند ؛ مکعب ها، مخروط ها ، کره ها ، استوانه ها يا هرمها صورتهای بزرگ اوليه ای هستند که نور آن ها را به گونه ای ممتاز آشکار می کند؛ تصوير اين صور در درون ما و بدون ابهام متمايز و ملموس است . به همين دليل است که اين ها صور زيبا ، زيباترين صورند . همه کس ، از کودک گرفته تا وحشی و ما بعد الطبيعه دان با اين مطلب موافق است . اين امر به ماهيت هنر های تجسمی مربوط می شود .
معماری مصری ،يونانی يا رومی معماری منشورها ، مکعب ها و استوانه ها ، هرم ها يا کره هاست : اهرام ، معبد لوکسور ، پارتنون ، کوليزيوم ، ويلای هادريان .
معماری گوتيک، در اساس، بر کره ها، مخروط ها و استوانه ها استوار نيست .فقط صحن اصلی کليسا بيان صورتی ساده اما با هندسه پيچيده ای از مرتبه دوم (قوس های متقاطع) است . به همين دليل است که يک کليسای جامع چندان زيبا نيست و ما در آن به دنبال معوض هايی از نوع ذهنی خارج از هنر تجسمی می گرديم . يک کليسای جامع از نظر ما به عنوان راه حلی استادانه برای مسئله دشوار جالب است، اما مسئله ای که فرضهای آن به نادرست بيان شده اند،زيرا از صورت بزرگ اوليه (اصلی) ناشی نمی شوند.کليسای جامع يک کار تجسمی نيست، بلکه يک درام است؛ مبارزه ای است عليه نيروی ثقل ، که احساس طبيعی احساساتی است .
معماران امروز ، که در باتلاق های عقيم نقشه هايشان ، اوراقشان ، ستونهاي شان و سقف های سربی شان گم شده اند هرگز به درک توده های اوليه نائل شده اند . اين را هرگز در مدرسه نياموخته اند .
نه در تعقيب يک ايده معماری ، بلکه صرفا تحت هدايت نتايج محاسبه (مشتق از اصول حاکم برجهان ما) و مفهوم يک ارگانيسم زنده است که مهندسان امروز از عناصر اوليه (اصلی) استفاده می کنند و با هماهنگ ساختن آنها موافق با قاعده در ما عواطف مربوط به معماری را بر می انگيزند و بدين وسيله کار انسان را در وحدت با نظم جهانی طنين اندازمی کنند .
تذکر دوم : نقشه
چشم ناظر خودش را در حال مشاهده ی مکانی مرکب از خيابانها و خانه ها می يابد . اين چشم تاثير توده هايی را که در اطراف آن می لولند دريافت می کند .اگر اين توده ها منتظم بوده با تغييرات ناشايست تباه نشده باشند ، اگر کيفيت تجمع آنها بيانگر ضرباهنگی (ريتم) روشن و نه کپه ای نامنسجم باشد ، اگر رابطه ی توده با فضا در نسبت صحيح آن باشد . چشم احساس هايی هماهنگ را به مغز مخابره می کند و ذهن از اين احساسها رضايتی از مرتبه عالی کسب می کند : اين معماری است .
چشم در يک محوطه ی وسيع داخلی ، سطوح متعدد ديوارها و طاقها را نظاره می کند ؛ گنبدها فضای وسيع را تعين می کنند ؛ طاقها سطوح خودشان را به نمايش می گذارند ؛ ستونها و ديوارها موافق با دلايلی قابل درک خودشان را تنظيم می کنند . کل ساخت از پايه اش بر می خيزد و مطابق با قاعده ای که در نقشه بر زمين نوشته شده است تکميل می شود : صورتهای (فرمها) عالی تنوع صورت ، وحدت اصل هندسی .نمايش عميق هارمونی : اين است معماری .
نقشه اساس کار است .بدون نقشه نه عظمت هدف و بيان وجود دارد نه ضرباهنگ (ريتم) ، نه توده ، نه انسجام . بدون نقشه ما با حسی بسيار تحمل ناپذير برای انسان ، يعنی حس بی شکلی ، فقر ، بی نظمی و خود سری روبروايم .
نقشه فعال ترين تخيل را می طلبد ؛ جديترين انضباط را نيز . نقشه چيزی است که همه چيز را تعيين می کند ؛ دقيقه تعيين کننده است .نقشه چيز زيبايی است که بايد ترسيم شود ، نظير چهره مريم مقدس نيست ، بلکه تجريدی رياضت کشانه است ؛ چيزی بيش از جبری کردن و يک چيز خشک و خالی نيست. با اين حال کار رياضی دان يکی از عالی ترين فعاليتهای ذهن بشری باقی می ماند .آرايش ، ضرباهنگی قابل درک است که بر هر انسان به شيوه ای واحد تاثير می گذارد . نقشه در خودش حامل ضرباهنگی اوليه و از قبل تعيين شده است ؛ کار در طول و در ارتفاع به پيروی از دستورالعمل های نقشه تکامل می يابد، با طيفی لز نتايج بسيار ساده تا بسيار پيچيده که جملگی از قانونی واحد ناشی می شوند .وحدتِ قانون ، قانونِ يک نقشه خوب است : قانونی ساده که پذيرای تحرير های نامتناهی باشد .
ضرباهنگ (ريتم) حالت تعادلی که يا از تقارنهای ساده يا پيچيده ، و يا از موازنه های ظريف و حساس ناشی می شود .ريتم يک معادله است ؛
برابر سازی ( تقارن،تکرار / مابد مصری و هندی ) ؛
جبران سازی ( حرکت اجزای مخالف / آکروپوليس در آتن ) ؛
تحرير ( گسترش يک ابداع تجسمی اوليه / اياصوفيه ) ؛
اين همه واکنش که عليرغم وحدت هدفی که ريتم را ايجاد می کند عمدتا برای هر فرد تفاوت می کند ، و جالت تعادل . بدين گونه است که به تنوع شگفت انگيز يافت شده در اعصار بزرگ می رسيم ، تنوعی که محصول اصل معماری است که بازی دکوراسيون .
نقشه جوهر احساس را در خودش حمل می کند .
ما در دوره ای از بازسازی و تطبيق با شرايط اجتماعی و اقتصادی جديد زندگی می کنيم .با عبور از اين دماغه افق های جديد پيش روی ما خط بزرگ سنت را فقط از طريق تجديد نظر کامل در روشهای رايج و تثبيت شالوده ی جديد برای ساختمان که بر منطق استوار باشد باز خواهند يافت .
در معماری مبانی قديمی ساختمان مرده اند . ما حقيقت معماری را دوباره کشف نخواهيم کرد مگر اين که مبانی جديد شالوده ای منطقی را برای هرگونه ضهور معماری تثبيت کنند . دوره ای آغاز می شود که مشغله اش خلق اين مبانی خواهد بود .دوره ای از مسائل بزرگ ، دوره ای از تحليل ،از تجربه ،هم چنين دوره ای از سردرگمی عظيم زيبايی شناسی جديد ساخته و پرداخته خواهد شد .
 

samras

عضو جدید
مرسی اما خیلی کلی بود.من توی فرم موزه ی اب بدجوری درگیرم.من منحنی و خود فرم موج مد نظرمه اما هیچ ربطی ب سایتم نداره و استاد تاکید داره ک از سایت برای فرم موزه باید الهام گرفت و این کارو سخت میکنه:(
 

oli

عضو جدید
مرسی اما خیلی کلی بود.من توی فرم موزه ی اب بدجوری درگیرم.من منحنی و خود فرم موج مد نظرمه اما هیچ ربطی ب سایتم نداره و استاد تاکید داره ک از سایت برای فرم موزه باید الهام گرفت و این کارو سخت میکنه:(

سلام ... یه استادی میگفت بشینید خط هایی که تو سایتتون هست و با هم ادغام کنید بعد یه حجم بزنید ... با توجه به خط های سایتتون حجم بزنید شاید موثر بشه
 

Sahar Gh

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی اما خیلی کلی بود.من توی فرم موزه ی اب بدجوری درگیرم.من منحنی و خود فرم موج مد نظرمه اما هیچ ربطی ب سایتم نداره و استاد تاکید داره ک از سایت برای فرم موزه باید الهام گرفت و این کارو سخت میکنه:(

سلام ... یه استادی میگفت بشینید خط هایی که تو سایتتون هست و با هم ادغام کنید بعد یه حجم بزنید ... با توجه به خط های سایتتون حجم بزنید شاید موثر بشه

حتی اگر سایت بهت خطی نمیده می تونی خودت این خطوط رو ایجاد کنی ..نگران نباش که شاید حجمت با سایت نخونه...یه کار کن با خطوطی که لااقل خودت می کشی کارت تو سایت بشینه .این خیلی مهمه..ینی نشه کار رو از رو سایت برداری ...
 
  • Like
واکنش ها: oli

فانیذی

عضو جدید
سلام قراره واسه این ترم نمایشگاه دایمی (حوزه هنری،موزه)تو جنوب طراحی کنیم اکثر بجه ها از کشتی ایده گرفتن ولی من هنوز موندم واسه حجمم از جی ایده بگیرم می خوام کارم متفاوت باشه لطفا کمک کنید.:(:(:(
 

baran270

عضو جدید
کاربر ممتاز
ايده تا فرم
بحث زيبايي بود شما اطلاعاتتون بيشتر دوستان هنوزم ادامه بديد منتظر بياناتون هستم دوست دارم بيشتر بدونم;)
 

mamali-architect

عضو جدید
سلام دوستان

من دنبال هر چیزی که در مورد طراحی فرم باشه میگردم اونجور که از صفحات اول این تاپیک معلومه باید اطلاعات خوبی تو اون عکس ها باشه کسی این عکس هارو نداره ؟

خیلی ممنون میشم اگه کسی کمک کنه
 

ensan1

عضو جدید
سلام دوستان

من دنبال هر چیزی که در مورد طراحی فرم باشه میگردم اونجور که از صفحات اول این تاپیک معلومه باید اطلاعات خوبی تو اون عکس ها باشه کسی این عکس هارو نداره ؟

خیلی ممنون میشم اگه کسی کمک کنه


سلام هم شهری گرامی

اگه کتاب منظورتون هست "آفرینش فرم " جعفر اعرابی کتاب خوبیه....

کتابخونه دانشگاه ازاد انزلی هم نداره...
 

mamali-architect

عضو جدید
سلام هم شهری گرامی

اگه کتاب منظورتون هست "آفرینش فرم " جعفر اعرابی کتاب خوبیه....

کتابخونه دانشگاه ازاد انزلی هم نداره...

سلام ممنون دوست عزیز،این کتاب خوب رو دارم فقط میخواستم بدونم این عکس های اوایل تاپیک چی هستش،

بازم ممنون
 

JEN.Arc

کاربر بیش فعال
ضوابط و نمونه های طراحی:پارک

ضوابط و نمونه های طراحی:پارک

طراحی پارک یکی از سنگین ترین پروژه های یک دانشجوی معماری هستش اونم اگه بخوایم در یک محیط بزرگ و بنا به استاندارد های ریز مهندسی و همچنین استفاده از فن معماری یک پارک رو طراحی کنیم دیگه باید فاتحه اون دانشجو خونده بشه چون این طور محیط ها واقعا کار زیاد می بره.

نقشه های موجود شامل سایت پلان – پلان اندازه گذاری دقیق – برش ها و بخشی از دتایل های لازم مانند دتایل های کف سازی و زیر سازی می باشد.

برای دریافت مجموعه کامل نقشه های این پارک زیبا بر "روی سایت زیر "کلیک کنید.
حجم : 6.46 مگابایت

http://dotadota.persiangig.com/autocad/Park.zip
 
آخرین ویرایش:

Hojjat.66

عضو جدید
پروژه طرح من یک مدرسه بود در نزدیکی چندین کوه و تپه که من از اطراف ایده گرفتم البته از مرز بین کوهها و اسمون (خط افق) که منحنی وار در اومد. اخرش هم بد نشد.
 

hadi manafi

عضو جدید
سلام قراره واسه این ترم نمایشگاه دایمی (حوزه هنری،موزه)تو جنوب طراحی کنیم اکثر بجه ها از کشتی ایده گرفتن ولی من هنوز موندم واسه حجمم از جی ایده بگیرم می خوام کارم متفاوت باشه لطفا کمک کنید.:(:(:(
دوست خوبم خيلي چيزا تو جنوب هستش از خرد تا كلان مثلا مي توني از تور ماهي گيري يا اشعاري كه ميخونن ايده بگيري يا از مرجان ها و جزاير مرجاني يا از صدف هاي جنوب يا مثل اپراي سيدني از بادبان و .... . اميدوارمم مفيد باشن
 

hadi manafi

عضو جدید
به قول ويترو ويوس معمار يه كامپايلره كه از دونسته هاش تو همه علوم مختلف جستار مي گيره و در نهايت يه اثر كه مختص ذهني هر معماريه بيرو ن مي ياد . ممنون از استارتر
 

mohamadsaid

عضو جدید
سلام دوستان
من به یک سبکی حجم های خودم رو طراحی میکنم میگم شاید به دردتون بخوره
اول به چیزی که میخوام طراحی کنم فکر میکنم و داخل آن دنبال یک سری ویژگی ها میگردم مثل این ترم که باید یک موزه موسیقی طراحی میکردم
رفتم دنبال موسیقی و تو مطالعاتم به ریتم پیوستگی و فراز و فرود های موسیقی بر خوردم و آن را به صورت خط درآوردم
 

mohamadsaid

عضو جدید
زیبایی هواپیما به زیبایی فرم آن نیست بلکه به پرواز آن است
به نظر من یک ساختمان باید بر اساس ویژگی های کاربردی آن طراحی شود

به طور کلی ما باید بر اساس منطق وفکر معماری کنیم نه ایده گرفتن از یک عنصر خاص


 

akbar_es

عضو جدید
جرا فکر میکنین جیزایی که الان تووی جنوب هست برای فرم میتوونه مفید باشه
برو از طرز فکر و زندگی مردم جنوب ایده بگیر.....مثلا میتونی یه فرم ساده رو داشته باشی با استفاده از بادگیر..... یا لابی که تووی اصطلاح جنوبی ها میشه تالار که اطرافش بازه ...... سالن هایی که سقفشون بازه
 

akbar_es

عضو جدید
سلام قراره واسه این ترم نمایشگاه دایمی (حوزه هنری،موزه)تو جنوب طراحی کنیم اکثر بجه ها از کشتی ایده گرفتن ولی من هنوز موندم واسه حجمم از جی ایده بگیرم می خوام کارم متفاوت باشه لطفا کمک کنید.:(:(:(
جرا فکر میکنین جیزایی که الان تووی جنوب هست برای فرم میتوونه مفید باشه
برو از طرز فکر و زندگی مردم جنوب ایده بگیر.....مثلا میتونی یه فرم ساده رو داشته باشی با استفاده از بادگیر..... یا لابی که تووی اصطلاح جنوبی ها میشه تالار که اطرافش بازه ...... سالن هایی که سقفشون بازه
 

CRYTEK

عضو جدید
چند نكته از0تا10

چند نكته از0تا10

شايد مفيد باشد عكس,موسيقي,فيلم,وسايل خانه وحتي بازيها و نرم افزار در خلق يك طرح تاثير دارند براي مثال يك مكعب را فرض كنيد با كمي فكر و ابتكار تبديل به يك سالن در انگلستان ميشود يا طرح يك فضاي تونلي با انحناي بيشتر در كنار كه پاويون استراليا ناميده ميشوديا پاويون اسپانيا كه از بيرون شبيه كشتي است و هزاران طرح ديگر حتي ممكن است از طرح خودرو يا گياهان و يا علائم مختلف مثل سليب در طرح كليسا يا بلند ترين برج آب درشهر اليزابت تاون درآمريكا كه شبيه قارچ است پس براي ايجاد طرح جديد نبايد به يك شكل واحد متكي بودهمين طور ميتوانيم براي يك طراحي ايده آل با ديدن يك شي و به وسيله اسكيس يك طرح زيبا ايجاد كرد كه در نما يا پلان قابل اجرا باشد در ضمن طراحي و ايده برداري نيازي به طراحي دقيق نيست و حتي طرح يك كودك ميتواند به ميزاني يك طرح ساختماني شود همين طور ميتوان با گوش كردن به موسيقي طرح‌هایی كه به ذهن ميرسد را ترسيم نمود ياباادغام و مخلوط كردن ساختمانهاي مختلف طرح جديدي بدست آورد براي مثال كشتيهاي تفريحي يا شخصي همان خانهها هستند كه به شكلي هدفمند و مشخص با كشتي ادغام شدند و طرحهاي بسيار زيبايي تشكيل دادند يا با ديدن يك فيلم قديمي يا جديد و يا كارتون با ايده برداري از تصاویر ميتوان طرحها ي خوبي ايجاد كرد در حالي كه براي ايجاد طرحهایی پسنديده براي كارفرما به جاي ابتكار بايد به نيازها و نكات مورد توجه شخص دقت كرد براي رسيدن به اين هدف ميتوان در ابتدا چند طرح با تفاوت زياد از نظر طراحي نشان دهيد و از او نظر بخواهيد يا سوال بپرسيد مثلا:شما چه هزينه اي براي ساخت در نظر داريد-شما چه ميزان براي زيبايي ارزش ميگذاريد-شما چه رنگي رادوست داريد-در اين خانه چند نفر هستند-و...با اين گونه سوالات ميتوان تا حدودي به نظر شخص رسيد و همين طورميتوان از بر خورد و رفتار با ذهنيات او تا حدودي آشنا شد در مرحله بعدي بايد طرح را به شكلي ايجاد كنيد كه رضايت كارفرما جلب شود و احساس كند كه طرح شما همان چيزي است كه خود ميخواسته همچنين در حين طراحي بايد از هر نظر مطابق قوانین باشد در غير اين صورت مسؤل هر گونه مشكل بعد از اجرا شما هستيد در مرحله بعد بايد اطمينان شخص را جلب كنيد پس ساختمان را براي شخص بيمه كنيد:اين ساختمان اگر تا يك سال دچار كوچكترين خرابي شد بنده آن را با هزينه خودم درست مي كنم-اين كار باعث ميشود كارفرما بيشتر به شما اعتمادكند و شماميتوانيد با ارائه دليل نقشه را تغيير دهيد بعد از پايان ساخت با تعيين مبلغي به عنوان تخفيف باعث شويد تا يك مشتري و يك تبليغات از شما شود كه با گذر زمان با افزايش كارها براي خود شهرت و در آمد زيادي ايجاد كنيد در مراحل بعدي سعي كنيد يك ساختمان به شكلي ابتكاري براي خود بسازيد اين موضوع باعث ميشودكه شهرت ديده شود و توانايي خود را نشان داده باشيد همچنين شركت درمسابقات معماري باعث شناخت و طرح بيشتر در خارج از شهرخود ميشويد در ضمن بايد سعي كنيد با ايجاد كار و ايجاد شركت يا از اين قبيل كارها كارآفرين شويد در اين صورت موفقيت بيشتري بدست مي آوريد(به چيزي بيش از نياز فكر كنيد)معماري را پله پيشرفت قرار دهيد از قبول كارها سر باز نزنيد و حتي اگر خانه اي سي متري خواسته شدانجام بدهيد ابتكار در طراحي خوب است حتي اگر هزينه ها بالاباشد بازگشت خواهد داشت. اميدوارم اين متن كمكي براي عزيزاني كه در فكر بهترين هستند باشد.استخراج شده از كتابها و منابع اينترنتي و تجربيات شخصي كه خلاصه شده است.موفق باشيد
 

bahar jon jon

عضو جدید
جرا فکر میکنین جیزایی که الان تووی جنوب هست برای فرم میتوونه مفید باشه
برو از طرز فکر و زندگی مردم جنوب ایده بگیر.....مثلا میتونی یه فرم ساده رو داشته باشی با استفاده از بادگیر..... یا لابی که تووی اصطلاح جنوبی ها میشه تالار که اطرافش بازه ...... سالن هایی که سقفشون بازه




سلام akbar_s
به نظرم حرکت پلان از پایین بسمت بالا توام با دوران میتونه کانسپت مناسبی برای موزه باشه منم این ترم طراحی موزه دارم اگه موردی بود که کارامد بود در اختیار منم بزاری ممنون میشم . از نقاشی های دوران قدیم مثل مینی مالیسم هم میتونه بهت کمک کنه در طراحی حوزه هنری
 

bahar jon jon

عضو جدید
زیبایی هواپیما به زیبایی فرم آن نیست بلکه به پرواز آن است
به نظر من یک ساختمان باید بر اساس ویژگی های کاربردی آن طراحی شود

به طور کلی ما باید بر اساس منطق وفکر معماری کنیم نه ایده گرفتن از یک عنصر خاص





بنظر میاد شما طرفدار فرم تابع عملکرد هستین . مایلم طرح هاتونو ببینم خوشحال میشم همکاری کنید. مرسی
 

bahar jon jon

عضو جدید
در فرایند طراحی اولین نکته اینه که چی میخوایم طراحی کنیم ، برای چه مردمانی و در کجا با چه فرهنگ و دینی و هدف طرح ما باید نه تنها جلب رضایت صاحب نظران باشه بلکه مردمان عادی رو نیز جلب کنه و به فکر فرو ببره . یک طرح حداقل باید دارای تناسبات شکلی و فرمی و رنگ و مصالح قابل مچ با اون طرح باشه و بتونه هدف و معنی شو به بیننده و کسی که از فضا استفاده میکنه انتقال بده
وقتی این موارد رو که برای ما کاملا آشنا و تکراری است رو توو روند طراحیمون بکار ببریم و در نظر گرفتن هرمورد در کنار آیتم بعدی دور از دید ما نباشه نهایت طرح ما میتونه تاحدی برای سایرین ازجمله اساتید ما قابل قبول باشه . دیدن کارها و پروژه های دیگر معمارها میتونه ذهن مارو باز کنه تا آیتم های بیشتری رو در روند طراحیمون بکار ببریم .
 

ayana

عضو جدید
با سلام .
من ادامه می دم امیدوارم مهناز جان هم برگرده .مرسی مهناز جان;) در تک تک نکاتی که مطرح کردی دنیایی مطلب برا گفتن وجود داره من اولیش رو شروع می کنم . اگه بشه در مورد بقیه هم ادامه می دیم.اگه بچه ها همکاری کنند. در مورد خلاقیت بله جسارت شرط اوله . تماما مطالبی که می گم نظرات شخصی منه . هر کی موافق نبود وارد بحث بشه .:victory:
خلاقیت بخش مهمی از طراحیه در واقع به طراحی جون می ده و اونو متمایز می کنه . حالا چی کار کنیم که خلاق باشیم؟ باید یاد بگیریم خوب فکر کنیم ذهنمون رو از الگوهای کلیشه ای و تکراری و کهنه!:wallbash: پاک کنیم . مثلا" به یه طراح (نه لزوما معمار) می گن یه میز طراحی کن . تا وقتی اون به سرعت یاد یه تکه چوب مستطیل شکل که چهار تا پایه داره بیفته هرگز نمی تونه میز طراحی کنه چه برسه بخواد معمار بشه ! طراح باید نکته سنج و دقیق و موشکاف باشه:w10: . از کنار هیچ چیزی نباید سرسری بگذره . تعاریف ما از اشیا باید متفاوت از بقیه باشه . عمیق تر فکر کنیم ببینیم میز چه خصوصیتی داره؟:surprised: بار تحمل می کنه .معمولا" ثابته . از زمین ارتفاع داره .(چه قدر ارتفاع) قدری که در امتداد کمره و بدون خم شدن قابل دسترس ؟ یا اینکه بنا بر نیازی بالاتر از ارتفاع کمره؟ یا پایین تر؟ می بینید حتی ارتفاع میز هم برای اینکه مشخص بشه نیاز به دلیل داره! و یه سری خصوصیت های دیگه....
به جز اون فرم میزه که مهمه ! چه فرمی و چرا؟ فرم برا خودش دنیاییه! سرشار از مطلب. اولین قدم اینه که ذهنمون رو از فرمهایی که حفظ کردیم و درک نکردیم تصفیه کنیم خوب فکر کنیم می تونه هر فرمی داشته باشه به شرطی که نیاز ها رو برآورده کنه می تونه چند فرم حاوی یه عملکرد باشه به اضافه چند عملکرد مخصوص اون فرم باید ببینیم این عملکرد ها در کل و در مجموع کدوم مفیدتره برا اون موضوع خاص.:question: باید عمیق تر و آزادانه تر به عملکرد اشیا فکر کنیم . تمام مدلهای قدیمی رو که فلسفه وجودی اونها رو نمی دونیم بذاریم کنار." چرا" برا یه معمار کلمه ارزشمندیه . هیچ وقت فراموشش نکنیم.:w11:
این فقط یه مرحله جزیی از طراحی میز بود! حالا با این وجود چطور بعد اینکه این دوره تحصیل تموم شد می تونیم بگیم که ما یه معماریم؟.:w13: :biggrin:
برا خلاق بودن می تونیم از شعر کمک بگیریم از موسیقی، از استعاره، از طبیعت سبز، حتی از دونه های برف .

hala make mikhaym memar shim bayad chikar konim?


bishtar rahnamaei konin .mishe to karhaye daneshgah az u komak begiram?
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

claccik39

عضو جدید
طراحی معماری خانه های مسکونی,نکات اجرایی ساختمان,
جهت قرار گرفتن فضای داخلی پلان مسکونی :
vفضاهای جنوبی ( خواب ـ غذاخوری ـ تراس ـ پذیرایی )
vفضاهای مشرقی ( حمام ـ سالن ورزشی )
vفضاهای مغرب ( پاسیو ـ کتاب خانه ـ هال ـ اتاق بازی )
vفضاهای شمال غربی ( راه پله ـ انباری )
vفضاهای شمال شرقی ( آشپزخانه ـ توالت ـ گاراژ ـ ورودی )
vفضاهای جنوب شرقی ( خواب ـ اتاق بیمار )
vفضاهای جنوب غربی ( راه پله ـ انباری ـ راهرو )
ü20 درصد اتاق بایستی از شیشه پوشیده شده باشد .
üبهترین نور در ایوان جنوب بعد شمال و مشرق و بدترین نوع مغرب می باشد
نکات طراحی پارکینگ در معماری
۱-پارکینگ
حداقل دهانه یک پارکینگ 2.5 متر
حداقل دهانه دو پارکینگ کنار هم 4.5 متر
حداقل دهانه سه پارکینگ کنار هم 7 متر
طول مورد نیاز جهت پارکینگ 5 متر
حداقل فضای یک پارکینگ 2.5*5 متر
حداقل عرض در ورودی پارکینگ 3 متر
عرض رمپ یکطرفه 3 متر و دوطرفه 6 متر
عرض رمپ قوسی یکطرفه 3.65 متر و دوطرفه 7 متر
شعاع گردش یا طول مورد نظر جهت مانور 5 متر
شعاع داخلی مسیر گردش در کلیه پارکینگها 4.57 متر
شیب رمپ پارکینگ 15 درصد
واحد مسکونی کوچکتر از 150 متر یک پارکینگ
150 تا 200 متر 1.5 پارکینگ
بیش از 200 متر دو پارکینگ

هر واحد بالای 100 متر در طبقه اول و دوم به یک پارکینگ نیاز دارد.
همچنین درصورتی که تعداد واحد فرد باشد یک واحد از پارکینگ معاف است.
۲-ارتفاع
حداکثر ارتفاع مفید واحد مسکونی 2.90 متر
حداکثر ارتفاع پارکینگ 2.20 متر
حداکثر ارتفاع مفید پیلوت 2.40 متر
حداکثر ارتفاع زیرزمین 2.20 متر
حداکثر ارتفاع مفید واحد تجاری 4.50 متر
حداقل ارتفاع مفید ورودی پارکینگ 1.80 متر
ارتفاع مفید خرپشته 2.20 متر
ارتفاع نورگیری در زیرزمین حداکثر ۰.۹ متر
۳-ابعاد
حداقل سطح پنجره نباید از یک پنجم سطح فضا کمتر باشد.
حداقل عرض حیات خلوت اگر سرتاسری باشد 2 متر و اگر سرتاسری نباشد 3 متر
احداث پیش آمدگی یا بالکن در گذر 12 تا 20 متر > 80 سانتی متر
و در گذر بالای 20 متر > 120 سانتی متر مجاز است.
حداقل ارتفای این پیش آمدگی از زیر آن تا روی خیابان 3.50 متر
حداقل عرض آشپزخانه و اتاق خواب 2.50 متر - نشیمن 3.00 متر - پاگرد 1.20 متر
نورگیری آشپزخانه و پذیرایی از یک پنجره به شرطی که طول نورگیری کمتر از 8 متر باشد مجاز است
ابعاد نورگیر برای اتاق خواب و پذیرایی 3*4 متر و برای آشپزخانه 2*3 متر می باشد.
ابعاد مفید آسانسور 2*1.60 متر
حداقل ارتفاع چاله آسانسور 1.50 متر
پارکینگ:
دو نوع پارکینگ داریم:
1.همکف یا پیلوت 2. پارکینگ شیبدار:
شیب به سمت بالا و شیب به سمت پایین توسط رمپ طی میشود.
رمپ
اختلاف سطح شیبدار از سطح 0.00 زمین معمولا توسط رمپ پیموده می شود. شیب متعادل رمپ 1 تا 15 سانتی متر برای هر متر طول است. اگر شیب با درصد کمتر از 15% باشد طول رمپ بیشتر میشود و اگر از آن بیشتر باشد شیب تند میباشد و خطر سر خوردن اتومبیل و عدم کنترل در شیب به وجود می اید. بنابرین شیب 15% مناسب ترین شیب می باشد. در بعضی از رمپها چون پارکینگ در حیاط هم واقع می شود ممکن است آب درون پارکینگ نفوذ کند که برای پیش گیری از نفوذ آب در داخل پارکینگ جوی کوچکی قرار می دهند تا توسط لوله ، آب را به فاضلاب راهنمایی کند. در صورت سرگیر بودن رمپ می توان جایش را عوض کرد.
اهمیت قرارگیری ستون
به دلیل اینکه اتومبیل بتواند به خوبی جای حرکت داشته باشد در نقشه معماری باید ستون های باربر طوری طراحی شود که فاصله ی مناسب برای حرکت و چرخش تا استقرار در محل مناسب به وجود آید.
در بعضی از ساختمانها فاصله ی ستونها را از یکدیگر طوری طراحی می کنند که دو ماشین هم زمان و به راحتی از کنار یکدیگر عبور کنند که این فاصله نباید ازحدود 5.5 متر کمتر باشد یعنی فاصله ی محور تا محور ستونها از یکدیگر 5.5 متر باشد.
در اماکن تجاری عرض برای عبور یک اتومبیل 3.5 متر و در اماکن مسکونی 2.5 متر می باشد. در طراحی پارکینگ برای استفاده از حداکثر فضا باید سعی شود فاقدپرت سطح و فضا باشد مخصوصا در قسمتهای انتهایی پارکینگ.
ارتفاع پارکینگ از 2 متر تا 2.40 متر می باشد ولی بهتر است که 2.40 باشد تا ماشینهای بلند نیز در آن جا شوند. در برخی پارکینگ ها فضاهایی مثل دستشویی و انبار و موتورخانه نیز تعبیه می شود.
پارکینگ های چند طبقه با رمپ
به شکل رمپ های مدور از طبقه ی بالا به پایین ارتباط دارد. در این پارکینگ ها باید حتما به مواردی مثل نورگیر و هواکش توجه کرد تا مشکلات تنفسی و تهویه به وجود نیاید. موارد دیگر مثل عرض رمپ ، شیب رمپ و ناصاف بودن آن مورد توجه قرار گیرد. ناصافی یعنی آج های مورب که از روبه رو (نما) به شکل بریدگی های 2 سانتیمتری دیده می شود و برای جلوگیری از سر خوردن ماشین است.
پارکینگ های چند طبقه بدون رمپ
در بعضی موارد به دلیل محدود بودن سطح زیر بنا ، پارکینگ های فاقد رمپ می سازند. اتومبیل داخل آسانسور ویژه ی حمل وسایل نقلیه قرار می گیرد و در طبقات متعدد متوقف می شود.
رنگ و نور پارکینگ
بهتر است رنگ دیواره های پارکینگ روشن باشد و از مصالح قابل شستشو باشد تا در صورت دوده گرفتن و کثیف شدن قابل شستشو باشند.کف پارکینگ باید از سنگ و موزاییک محکم با تاب فشاری زیاد باشد تا تحت فشارو وزن بالا خرد نشود. پارکینگ نیاز به نور متمرکز ندارد و بهتر است که از نور پراکنده و روشن استفاده شود تا ابعاد پارکینگ به درستی دیده شود تا در هنگام جابه جایی ماشین با عدم دید به ماشین صدمه نرسد.
محاسبه طول رامپ جزء محاسبات جذابه..
اول اینکه شما حتما یک مقطع از قسمت ورودی پارکینگ ترسیم می کنید...در این مقطع چند چیز مشخص است.

1- ارتفاع داخلی پارکینگ(زیر زمین) که بسته به طرح خودتون داره البته حداقل و حداکثری هم داره.
2- ضخامت سقف زیر زمین
3- موقعیت کف خانه نسبت به کف خیابان که معمولا بالاتر از خیابان قرار داره.
4- ارتفاع در پارکینگ

نکته دیگری که مشخصه و کلید حل محاسبه ی رمپ هست، درصد شیب رمپه...مثلا %13 یا 15
%...خوب حالا این یعنی چی؟؟؟ در شیب مثلا 15% یعنی اینکه در هر 100 سانتی متر طول افقی،
شما 15 سانتی متر به سمت عمودی حرکت میکنید..
حالا در مقطعی که ترسیم کردی،از کف خیابان به سمت کف پارکینگ خط فرضی رمپ را ترسیم
کنید،مسلما قسمتی از خط رمپ خارج از ساختمان و قسمتی در داخل است و خط عمودی مقطع
ساختمان، این خط مورب(خط رمپ) رو به دو قسمت تقسیم میکنه...حالا شما اینجا دو تا مثلث قائم
الزاویه داری،یه تناسب ساده میبندی، میگی در 100 سانت افقی 15 سانت اختلاف ارتفاع داری(با
فرض شیب 15%)، حالا توی اولین مثلث با ارتفاع معلوم(ارتفاع در پارکینگ منهای اختلاف ارتفاع
کف خیابان تا زیر سقف پارکینگ) چقدر فاصله ی افقی داری؟؟این عدد بدست اومده میشه طول
خارجیِ رمپت...برای قسمت داخلی، دوباره همین تناسب رو میبندی، اینبار ارتفاع مثلث ایجاد شده
هست(ارتفاع زیرزمین منهای ارتفاع در پارکینگ) همون 15 و 100 رو هم میذاری تو تناسب و
جواب بدست اومده میشه طول داخلیِ رمپت...حالا دو عدد رو جمع میکنی و در نتیجه داری: طول کل رمپ با شیب 15%..این میشه محاسبه ی اصولی رمپ
اون توضیحات بالا و کشیدن مقطع برای این بود که مطلب رو کامل درک کنی، و الا میتونی فقط
تناسبها رو بنویسی و عدد گذاری کنی...اما پیشنهاد من اینه که یه بار کامل این رو ترسیم کنی و قدم
به قدم انجام بدی...
 
در مرحله بعد باید کمی روی فرمهای سادش کار کنه :

@ مصالحشون ر مشخص کنه . . .

@ ورودیش ر شاخص کنه . . .

@نحوه اتصالش به زمین ر معین کنه . . .

@ از پرسوناژ یا همون آدم توی کارش استفاده کنه(واسه مقیاس)

@از طبیعت توی کارتون استفاده کنین
- درخت
-باغچه
-حوض
-و...
سلام عزیزم.خداقوت فقط نمیدونم چرا هیچکدوم از عکسها برای من باز نمیشه
 
بالا