با عرض سلام خواستم چند تا مطلب رو عرض کنم.
[FONT="]از ساندیس شروع میکنم . دیدید دقیقن روویه بسته ی ساندیسا چی نوشته ...( من میگم تا بدونیین ... مثلن رو بعضیا : نوشابه ی پرتقالی ) ( با فونت 8 یا 7 اگه اشتباه نکنم ... که کسی نبینه ) خب , دیگه چی . نوشته حاوی 20 درصد عصاره ی میوه ... ینی اگه خیلی راست بگن و لطف کرده باشن 20 درصد از اسانس میوه ی مورد نظر استفاده کردن و بقیه اش آب و شکره (سوکروز) . عزیزاانم... بزارید بگم که متاسفانه به هیچ وجه ساندیس نمیتونه جای ه یه آب میوه ی طبیعی رو برا ما بگیره ..[/FONT]
بالاخره عصاره(کنستانتره) یا اسانس میوه ای . این دو تا کلی فرق دارند. دوست عزیز شما که کارشناس تشریف دارین لطف کنین برین استاندارد رو بخونین بعد بیاین اظهار فضل کنین. لطفا برای هر حرفتون دلیل و مدرک بیارین و عوام گونه صحبت نکنین. اگه استاندارد مربوط به نکتار و نوشیدنی های میوه ای (بدون گاز) رو ملاحظه کنید . نکته ای تقریبا مشترک وجود داره. چه نکتار - چه نوشیدنی و چه نوشابه میوه ای چون از رقیق کردن کنستانتره بدست میاد باید حداقل 20% کنستانتره داشته باشه و از طرف دیگه حداقل بریکس هم باید 11 باشه . در مورد بعضی کنستانتره ها مثل سیب و آلبالو در صورتیکه واقعا 20% کنستانتره مصرف بشه بریکس نهایی به حدود 11-12 میرسه ولی بعضی میوه ها مثل پوره هلو -پوره موز و.. به این بریکس نمیرسه . پس تولید کننده باید از یه
قند طبیعی مثل شکر یا شربت گلوکز و.. استفاده کنه و به بریکس مطلوب برسه .
[FONT="]من کارشناس صنایع غذاییم و به این علت می گم شما از این محصول کم مصرف کنین ... ولی یه کارشناس تغذیه میگه که چون آب میوه طبیعی بهتره اونرو مصرف کنید ...[/FONT]
[FONT="] آب میوه ها هم به این صورته که خیلی کم پیش میاد از خوده میوه به عنوان آبگیری بهره بگیرن ... یعنی به طور کلی کارخوونه هام مثه همه ی مردم به فکره سوودشوونن ... [/FONT]
[FONT="]همین امروز پلاکارد یه شرکت خیلی معروف رو دیدم که نوشته بوود آب میوه ی بدون شکر... دوووستانه من بزارید بگم اینا چه کردن .
[/FONT] [FONT="]این دوووستانه بزرگوار اوومدن و به جای اینکه از درصد بالایی شکر (ساکارز یا همون سوکروز) استفاده کنن , از شیرین کننده های مصنوعی بهره گرفتن ... [/FONT]
[FONT="]شیرین کننده های مصنوعی انواع مختلفی دارن ... ( مثلن در نوشابه ها [/FONT][FONT="]–[/FONT][FONT="]دو نوع دایت و لایت [/FONT][FONT="]–[/FONT][FONT="] رو میشناسید ... در نوع لایت از 50 درصد شکر و 50 درصد شیرین کننده ی مصنوعی استفاده میشه . و در نوع دایت از شیرین کننده های مصنوعی استفاده میشه )
[/FONT]
باز هم میگم قبل از اظهار فضل مطالعه بفرمایید. طبق استاندارد های ایران ا
ستفاده از هرگونه شیرین کننده مصنو عی در آب میوه ، نوشابه میوه ای ، نوشیدنی میوه ای ، نکتار و نوشمک(فرآورده یخی) ممنوع میباشد. به شدت هم کنترل میشه و برخی از همکاران که از شکر میزنن و از آسپارتام و آسه سولفام استفاده میکنن جریمه و در صورت تکرار پروانه ساختتشون از طرف اداره نظارت بر مواد غذایی باطل میشه.چون اصولا تقلب محسوب میشه . در مورد نوشابه گازدار با کسب مجوز از اداره نظارت برمواد غذایی میتونن تحت عنوان نوشابه رژیمی و قید موارد احتیاطی از شیرین کننده مصنوعی استفاده کنن.
بچه ها آبمیوه هامووون بیشتر این مدلین و میشه گفت اغلب اینطورن...
این بد بینی نیستااا ... این چیزیه که ما رفتیم و توو کارخونه دیدیم. و کارخوونه دار واسش مهم نیست که وقتی داره آبمیوه ای مثه پرتقالو حرارت میده ( پاستوریزه میکنه) ویتامین سیش میره و منو تو میخوریم و چه چه میزنیم میگیم آخ این همه ویتامین سی خوردیم .. نه داداش ... ویتامین سی به حرارت حساسه و فرط میشه ... پس زیاد خوش بین نباش ...
بله
از کمالات شیخ ما چه عجب ***** پنجه را واکرد و گفت وجب
شما روشی رو ذکر بفرمایید که بدون حرارت دادن بشه آّ بمیوه رو پاستوریزه کرد . کارخونه دار به فکر سودش نیست به فکر آبروشه اگه بارش خراب بشه بازارشو از دست میده ،اگه کسی مریض بشه و شکایت کنه باید مسوول فنی و مدیر عامل برن دادگاه جواب بدن.پس باید حرارت بده ولی کنترل شده . نه اینکه آب میوه رو به دمای جوش برسونه.
پاستوریزه کردن الزامیه.
رانی هم ...
خب ... رانی مشکلش چیزه دیگست که به مدته پیش دستور وزارت بهداشت بوود که اونو جمع کنن /// ولی توو اووون مدتم مردم ما قاچاقی میخوردن . دوووس جوون , میگن ماده نگهدارنده ای که (الان اسمش رو حضور ذهن ندارم که بگم ) تووی رانی میزنن نباید در دمای بالا اضافه بشه و این همون مشکلیه که الان رووش بحثه ... البته هنوز این بحث هست و نمیدونم اگه 100 درصد درست باشه چرا اجازه میدن این محصوول تووو بازار بیاد ( اگه موضوع درست باشه ... میتونه عواقبی مثله سرطان و تغیررات ژنتیکی برا بچه هی آینده رو ایجاد کنه ... البته در صورت تکرار مصرف )
باید به عرض شریفتون برسونم که ا
ستفاده از هر گونه نگهدارنده در محصولاتی که فرآیند پاستوریزاسیون تعریف شده ممنوع است. مثل آب میوه - نوشیدنی میوه ای بدون گاز-نکتار - نوشمک(فرآورده یخی). در نوشابه گازدار به علت اینکه امکان فساد وجود داره و فرآیند پاستوریزه کردن تعریف نشده حداکثر 150ppm نگهدارنده بنزوات سدیم مجازه. خوشحال میشم بیشتر دراین مورد بدونم لطفا ذکر منبع کنین که مثلا رانی (رانی فقط برند (مارکه) و محصول نیست)داره نگهدارنده میزنه.
درسته ولی یه مشکل هست ..اینا قطعه ی میوه نیستن..بلکه نشاسته هستن که به لطف خشککن پاششی تولید شدن
دو کلام از مادر عروس (نه ببخشید مهندس باسواد!!!) شما لطف کنید کتاب شیمی مواد غذایی فصل کربوهیدرات و بخش مربوط به نشاسته را مطالعه بفرمایید .شما اصلا در مورد نشاسته چی میدونین . اصلا تحقیق کردی که محلول هاش چه رفتاری از خودش نشون میده . همین حرف ها رو میزنین که 4 تا کارگر بیسواد به ریش هرچی مهندسه میخندن. بابا یاد بگیریم
اگه چیزی رو نمیدونیم بگیم نمیدونیم. اون چیزی که شما فکر میکنی نشاسته خشک شده به روش پاششی است، اسمش
پالپ میوه است . در ولایت فرنگ واحدهای فراوری میوه مثل واحدهای پتروشیمی میمونه و از هر قسمت میوه محصول یا محصولاتی بدست میاد. کلا آب میوه داخل پالپ قرار داره با آبگیری پالپش باقی میمونه که پس از جدا کردن هسته ، پوست و.. اون رو خشک میکنن و بفروش میرسه . تولید کننده میتونه پالپ خشک رو داخل شربت یا آبمیوه بریزه و بعد از مدتی پالپ خشک شربت رو جذب میکنه و حالت میوه رو پیدا میکنه . این فرآیند تعریف شده است.
تو هفته نامه سلامت خوندم که از میوه های مونده و نامرغوب و... استفاده میکنن که عوارض بدی داره(البته چیزهای دیگه هم در مورد مضرات رانی گفته بود که یادم نیست)
یه سوال داشتم این ابمیوه های سن ایچ یا شارلی که روشون نوشته صد درصد طبیعی و بدون مواد نگهداره و ....اینا چطور؟ بازم مضر هستن؟
کمی در مورد این عوارض بد توضیح بفرمایید!!!! بله ممکنه مثلا در واحدهای کنستانتره سازی . باید دقت بشه که از میوه های فاسد و کپک زده استفاده نشه .درسته که با حرارت دادن کپک ومخمرش از بین میره ولی برخی کپک ها تولید
مایکوتوکسین میکنن که سرطان زاست و مثلا در مورد سیب سم تولید در حرارت پاستوریزه پایداره و وجودش برای مصرف کننده عوارض داره . بهر حال بخش کنترل کیفی واحد تولیدی آب میوه -نکتارو.. در زمان خرید باید کنستانتره رو از نظر وجود این سموم بررسی و در صورت تایید سم درکنستانتره اون رو مرجوع کنه.
تو آب میوه نگهدارنده ممنوع و حتی تولید کننده حق نداره بنویسه بدون نگهدارنده . وقتی میشه نوشت بدون نگهدارنده که استفاده از نگهدارنده توی اون محصول مجاز باشه مثل نوشابه های گازدار و اگه نگهدارنده نزنه میتونه بنویسه که بدون نگهدارنده.
اي باباااا . دووسته عزيز . اينكه نوشتن صد در صد طبيعي يه جوك ه كمديه ... دروغ . شاخ و دم كه نداره . ببين رويه مصول قيد شده كه چند درصد آب ميوه است . مثلا مينويسن حاوي 20 درصد آب ميوه . خوب بقيش چيه .......... شكر . آب . حالا شكر ميتونه در كنار سوكروز شيرين كننده هايه ديگم باشه. و و و به هر حال سودمنديه آب ميوه يه طبيعي بسيار بيشتر از اين مخلوط آب و شكر و عصاره است
معنی کنستانتره چیه؟ جز اینکه آب میوه تغلیظ شده است ، خوب حالا رقیقش میکنن. این به خودی خودی هیچ اشکالی نداره . البته اگه واقعا 20% کنستانتره مصرف بشه که اکثر واحد ها این مورد رو رعایت نمکنن.
در مورد کیفیت آب میوه باید بگم بهترین فاکتور برای مصرف کننده قیمت محصوله. وفتی یه ساندیس (منظورم بسته بندیه دوی پکه) میخرین که وزنش 150-180 گرمه و قیمتش هم 100-120 تومنه . خوب معلومه که کنستانتره نداره وقتی کنستانتره کیلویی 3000-4000 تومنه . فقط پوله کنستانترش بالای 100 تومن میشه . در صورتی که قیمت فروش کارخونه 60-65 تومنه. اگه شکر بزنه و از آسپارتام استفاده نکنه خیلیه. در مقایل به م برند مثل تکدانه میاد همون مقدار وزنی نکتار رو میده 400 تومن ، خوب معلومه که کنستانتره استفاده شده.
ببخشید طولانی شد ولی لازم دونستم مطالب رو به عرض برسونم.