وااااااااااااااای...اقای دادوند مطلبتون فوق العاده بود.....ولی یه سوال واسم پیش اورد....ادمی که خودش همیشه احتمال خطا توی کاراش هست چهجوری میتونه چیزی ساخته باشه که خطا نکنه...چون اگه اون سیستم مرکزی خطایی بکنه دیگه واویلا میشه....
یکی از آن تعاریف این بود که کامپیوتر هوشمند
منطقی فکر و عمل کند یعنی درست ترین انتخاب ، یعنی بدون خطا . این گفته شما کمی جای بحث دارد ' که انسان نمیتواند چیزی بسازد که خطا نکنه ' مثلا (به طور خیلی ساده) شما یک برنامه حل معادله درجه دوم نوشتین اگر الگوریتم را درست نوشته باشین و تمام شرایط از قبیل تقسیم بر صفر ، جذر عدد منفی ، رنج اعداد .... را کنترل و رعایت کرده باشید این برنامه دیگر هیچ خطایی نخواهد داشت . ولی گاهی اوقات الگوریتمهای هوشمند و ژنتیک و همچنین الگوریتمهایی که بر اساس اطلاعات آماری استفاده میکنیم ، این الگوریتمها ممکن است دارای خطایی باشند ولی روند پیشرفت علم هوش مصنوعی روز به روز در حال کمتر شدن این خطاها است . بعنوان مثال شما ocr ر (optical character recocnition)مربوط به نرم افزار babylon را مشاهده میکنید که نسخه های جدید آن کمی دقیق تر است و یا نرم افزار آموزش زبان tell me more english (نسخه جدیدش را من دیدم )نسبت به learning to speak english که یک نرم افزار تقریبا قدیمی (3-4 سال پیش - نسخه های جدیش را ندیدم ) است و هر دو از تکنولوژی تشخیص صدا استفاده میکنند بسیار دقیق تر و پیشرفته تر است .........
هر سال چند صد دانشجوی دکترای هوش مصنوعی در دنیا در این زمینه ها تز ارائه میدهند.
ولی باز هم احتمال خطا وجود دارد . یک سری خطاها به اجزای سخت افزاری مربوط است به عنوان مثال در این شهر مورد بحث ما سنسور سرعت و دور موتور ماشین هماهنگ نیستند و اشکال وجود دارد و از طرفی کامپیوتر مرکزی بروی این سرعت برنامه ریزی دقیق صورت داده است ، اینجاست که باید تمامی خطاهای احتمالی پیش بینی شود و برای آنها راه حل پیش بینی شده باشد ، خوب در این مثال ما، یک دوربین حرکت ماشین را در یک لحظه گرفته است 100 متر جلوتر دوربین دوم (یا همان دوربین )در یک لحظه حرکت را دریافت نموده است از زمان بین این دو تصویر میتوان سرعت را بدست آورد و این با سرعت دریافت شده از کامپیوتر مقایسه میشود و در صورت اختلاف یک وضعیت اخطار-احتیاط- .... توسط سیستم تشخیص داده میشود و اینجاست که برنامه ریزی پیش بینی شده را انجام میدهد (شاید توقف شخص

به علت مشکلات فنی

)
حاشیه : یک فیلم از bbcplanet.earth که درمورد حیات وحش است دیدم در یک صحنه صدها هزار پرنده بطور دسته جمعی با فاصله خیلی کم از هم (در حد سانتی متر) پرواز میکردند بدون آنکه کوچکترین برخوردی بین آنها صورت پذیرد - در اولین جلسه درس هوش مصنوعی با دکتر شیری هوشمندی یک مورچه را مثال زد .
یک سری خطاها ، خطاهای نرم افزارهای هوشمند است به عنوان مثال در تشخیص چهره ها که اینها نیز باید پیش بینی شوند (در نقد این مقاله همگی بحث خواهد شد ولی اگر وقت و حوصله بود .).
در حالت کلی انتظار خطا از سیستم انتظار بیجایی نیست - شاید دخالت انسان این موجود ناشناخته (تقاضا دارم سر نخ بحث رو عوض نکنین برین بحث انسان شناسی - من افکار ترم اولی هارو پیش بینی میکنم

) راه گشای آن باشد .

ولی همیشه بین بزرگان IT در بین تعاریف عامل هوشمند (کامپیوتر هوشمند) اختلاف بوده است . بحرحال این یکی از آرزوهای بزگان IT در دهه های آینده است . همانند مسابقه فوتبال بین تیم منتخب جهان و رباتهای فوتبالیست در سال 2050 (من با تمام بی علاقیگیم به فوتبال نگاه کردن ، این یکی رو حتما میبینم

شما هم یادتون نره )
امان از دست ما سال اولیها....باشه چشم....سعی میکینم....
تنها دلیل وقت گذاشتنم علاقه ام به ترم اولی هاست .
ترم اولی ها خیلی از سال بالاییها جلوترند زیرا اونها میتونند اشتباهایی که سال بالاییهاشون در طول تحصیل مرتکب شدند رو مرتکب نشند .