غذاهایی که برای سحری پیشنهاد می شود:
1- بهتر است سحری متشکل از میوه و همچنین مقدار کمی گوشت و حبوبات باشد.به عنوان نمونه یک وعده سحری مناسب میتواند 8 تا 10 قاشق برنج دم پخت کم روغن و یک پیاله خورش قورمه سبزی که گوشت آن چربی زیادی نداشته باشد و ضمناً گوشت و سبزی آن سرخ نشده باشد (تفت اندک اشکال ندارد) و همچنین بسیار ترش هم نباشد، مصرف کرد.

2- بسیار مناسب است که همراه سحری مقدار کمی سبزی خوردن و در پایان غذا نیز یک پیاله کوچک ماست مصرف شود. در انتهای غذا یک تا 2 خرما و پس از مدتی، صرف یک برش خربزه، یک عدد میوه و نوشیدن آب کافی نیز مناسب خواهد بود.

3-سالاد تازه با مقدار خیلی کمی لیمو به دلیل طراوت و آبدار بودن می تواند مکمل خوبی بعد از یک غذای سبک باشد.

4-سعی کنید یک روز در میان به جای غذا های پختنی از نان، پنیر، سبزیجات و میوهجات هم استفاده کنید. نیاز بدن به سبزیجات و غلات را نباید فراموش کرد.

5-سعی کنید بعد از خوردن سحری به تناسب غذایی که میل کردید، آب بنوشید.

6-خوردن غذا با آرامش و به آهستگی باعث جذب حد اکثری غذا به بدن و تامین انرژی لازم در طول روز می شود.

غذاهایی که برای سحری پیشنهاد نمی شود:
1-مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمیشود. در ضمن علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوان دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش میدهد.

2-مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتیهای دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن میزند.

3-مصرف غذاهایی از قبیل کلهپاچه و سیراب و شیردان هم با واردکردن مقدار زیادی چربی و اسیدهای نوکلئیک به بدن، منجر به مشکلات گوارشی و افت سلامتی و همچنین تشنگی شدید در طول روز میشوند.

4-مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری مناسب نیست، زیرا موجب بروز ناراحتیهای گوارشی از قبیل ترش کردن میشوند.

5- نوشیدن نوشابههای گازدار در سحر به سوءتغذیه، اضافه وزن و افزایش بیماریهای گوارشی منجر میشود.

6- مصرف بسیار کم و همچنین مصرف زیاد از حد سبزیها و به ویژه بادمجان تشنگی در طول روز را افزایش میدهند.

آخرین ویرایش: