سلام طرز تهيه نون باگت رو مي خوام با همه ريزه كاريهاي توليد..ممنون ميشم كمكم كنين
تعریف
نان باگت، نوعی نان فرانسوی است که با توجه به اینکه درازای آن از پهنایش بیشتر است، به راحتی قابل تشخیص می باشد. نان باگت استاندارد، 5 تا 6 سانتی متر عرض داشته و طول آن گاهی به یک متر هم می رسد. در برخی مناطق به نام باگت، نان فرانسوی هم اطلاق می شود.
از باگت های کوتاه تر برای تهیه انواع ساندویچ استفاده می کنند. همچنین می توان این نان را برش زده و همراه با پنیر یا مواد دیگر مصرف نمود. نوعی صبحانه سنتی در کشور فرانسه، از نان های باگت برش زده تهیه می شود که روی نان را با مربا پوشانده اند و در کاسه محتوی قهوه یا شکلات داغ قرار می دهند تا قبل مصرف کاملاً نرم شود.
نان باگت به داشتن رویه ترد و طعم مطبوع کره معروف است.
نان باگت را اغلب به کشور فرانسه و مخصوصاً شهر پاریس بسیار مربوط می دانند؛ اگرچه این نوع نان، تنها نان فرانسوی نیست. به هر حال امروزه در تمام نقاط جهان این نوع نان را تهیه و مصرف می کنند. البته در کشور فرانسه، نان های باگت با طول و پهنای متفاوت، هر کدام نام مخصوص به خود را دارند.
روش تهيه نان باگت :
مواد اوليه را طبق فرمول ذيل اضافه کرده و بمدت ٢٠ دقيقه توسط ميکسر مخلوط نمائيد.
بمدت ٢٠ دقيقه خمير را به حال خود بگذاريد( تخمير اوليه ) و پس از تقسيم و قالب گذاري جهت تخمير نهايي بمدت ٤٥ دقيقه در گرمخانه با رطوبت ٧٥% و دماي ٣٥ درجه قرار دهيد.
سيني هاي حاوي خمير تقسيم شده را بمدت ١٥ دقيقه در دستگاه پخت گردان ( حدود ١٦٠ درجه سانتيگراد ) و يا دستگاه يخت طبقه اي ( حدود ٢٥٠ درجه سانتيگراد ) قراردهيد.
سپس نانها را از دستگاه پخت خارج کرده و خنک نمائيد.
فرمول پيشنهادي براي تهيه نانهاي حجيم سفيد:
( نظير باگت ، ساندويچي ، همبرگر، بروچن )
٨٠ کيلو گرم آرد گندم
٥/٠ -٢/٠ کيلوگرم سحر-٠١
٥/٠ کيلو گرم شکر
٨/٠ کيلو گرم نمک
٥/٠ کيلو گرم روغن مايع
١- ٨/٠ کيلوگرم مخمر خشک ( مايع خمير )
به مقدار نياز آب مواد تکشيل دهنده آن عبارتند از :
" آرد گندم ، شکر ، نمک ، امولسيفاير ( با منشا گياهي ) ، کربنات کلسيم ، آرد سويا ، ويتامين ث و آنزيمهاي اميلازي " که غالبا طبيعي بوده و هيچگونه عارضه گوارشي براي انسان ايجاد نمي نمايد.