اين رشته MBA چيه كه همه مي‌تونن در كارشناسي ارشدش شركت كنن و سرمايه دار بشن ؟

مهدي از تهران

عضو جدید
هدف از فراگیری MBA


بگذارید این موضوع را با مثالی باز کنیم.

شما حتما با نام آقای قلم چی دارنده بزرگترین مرکز آموزش کنکور آشنا هستید.
قلمچی تا ده سال پیش یک دبیر ساده ریاضی و فیزیک بود که گاهی اوقات در ساعات فراغت از مدرسه به تدریس خصوصی می پرداخت اما امروز با در آمد سالانه حدود 4 میلیارد تومان یکی از مشهورترین و پر درامد ترین افراد ایران است که نحوه درآمدش هم کاملا آشکار است و اتفاقا مردم با میل و رقبت حاضر هستند به موسسه او پول بپردازند سوالی که مطرح می شود این است که چطور این اتفاق می افتد ؟چرا از میان این همه دبیر فقط یک نفر می تواند تا این حد موفق عمل کند؟در واقع کار MBA همین است ام بی ای به شما به عنوان یک فرد عادی در هر تخصص و دانشی امکان می دهد تا ذهن خود را متوجه خلاء ها , نیازها, شکاف ها و کمبودهای بازار کنید و بر اساس تکنیک ها و تاکتیک هایی که بازار و کسب و کار شما می طلبد بهترین راه برای توسعه کسب و کار خود را پیدا کنید و سهم خود را از بازار افزایش دهید. مثالهایی ایرانی و خارجی از این دست بسیار هستند هایدا بزرگترین Fast food زنجیره ای در ابتدا فقط یک ساندویچی ساده بود اما از همان ابتدا ایده ای بزرگ بود و یا eBay یک سایت معمولی بود ولی هم اکنون یکی از پر سود ترین سایت های اینترنتی دنیاست.
MBA تا حد کمی به شما می آموزد که در ایجاد یا توسعه یک کسب و کار چگونه اولین باشید اما تا حد بسیاری به شما یاد می دهد چگونه در کسب و کار خود و در بازار رقابتی بهترین باشید.MBA به شما آموزش مي دهد تا قادر به اداره و راهبري موثر و کارآمد سازمان يا يک بخش تخصصي از آن نظير بخش هاي توليدي، بازاريابي و فروش، اطلاعات و مالي باشيد. بتوانيد در بخش تخصصي سازمان خود ايجاد تحول کنيد و يا بر اساس تخصص خود راه حل هاي مناسبي را به صورت مشاوره در اختيار بخش هاي مختلف يک سازمان بگذاريد. MBA به شما کمک مي کند با فراگيري تجارب علمي مديريت فرآيند تحول سازمان را طراحي، هدايت و رهبري کنيد. MBA قصد دارد از خلاقيت و توانايي شما براي کارآفريني و ايجاد فعاليت هاي جديد در درون سازمان استفاده کند و در نتيجه آن زمينه توسعه کسب و کار را فراهم آورد، رسيدن به توانايي لازم براي ارائه خدمات مشاوره اي و مطالعاتي در زمينه هاي مختلف به مديران سازمانها از جمله ديگر اهداف اين رشته است.اين اهداف تقريبا" در تمام جهان يکسان هستند. به عنوان نمونه (Harvard Business School(HBS که يکي از معتبر ترين Business School هاي جهان مي باشد،هدف دوره و قابليتهاي مورد نظر فارغ التحصيلان خود را به شرح زير مي داند:

1- A transformational experience for students who will go on to change the lives of those around them

Builds a foundation for a life time of leadership -2

Developing abilities to look beyond the present, envisioning what might be and how to accomplish it -3

چرا MBA :

اگر مي خواهيد خود را قانع کنيد که چرا بايد MBA را انتخاب کنيد، کار دشواري نخواهيد داشت. جايگاه MBA در دنياي امروز امکان ادامه تحصيل در برترين دانشگاههاي داخل و خارج را در اختيار شما رار خواهد داد. در صورتي که زمينه شغلي مد نظر شما باشد، با توجه به اينکه اين رشته بسيار نوپاست و با استقبال شديد سازمانها نيز مواجه شده است مي توان بازار کار بکر و دست نخورده آن نظر داشت، هرچند در آمريکا علي رغم سابقه 80 ساله هنوز بازار کار بسيار وسيعي در اختيار فارغ التحصيلان قرار دارد. در ايران نيز آمارهاي فعلي نشان از تضمين شغل در آينده دارد. MBA قابليتهاي شما را وراي تخصصي که اکنون داريد توسعه خواهد داد و شما را به شخصي مبدل خواهد کرد که هيچ سازماني قادرنخواهد بود به راحتي از روي تخصص شما عبور کند. اين نکته که قادر هستيد MBA را به عنوان رشته دوم همراه با رشته اصلي خود امتحان دهيد نيز قابل توجه است. هرچند MBA ارزشي وراي رشته هاي تخصصي و فني در دنياي امروز دارد.
مديريت اجرايي (Executive MBA) چيست؟
مديريت اجرايي يا EMBA در ابتدا براي مديران ارشد توسط دانشگاه شيکاگو در سال 1943 راه اندازي شد ولي امروزه توسط دانشگاههاي مختلفي در سراسر دنيا ارائه مي شود.
مديرت اجرايي در واقع شاخه اي از MBA است که به صورت پاره وقت آموزش داده مي شود. اما متاسفانه تمايز بين مديريت اجرايي و MBA براي مردم جا نيافتاده است. رشته مديريت اجرايي مناسب حال افرادي است که ترجيح مي دهند بدون ايجاد وقفه در برنامه هاي کاري خود و ضمن کسب تجربه هاي کاري به تحصيل در زمينه هاي مديريتي نيز بپردازند. بر خلاف MBA اين افراد موقعيت هاي بهتري براي تجربه و تحصيل توامان دارند.
برنامه دوره كارشناسي ارشد مديريت اجرايي شامل سه بخش: دروس پيش نياز (22 واحد) ، دروس اختصاصي (22 واحد) و دروس اختياري و تحقيق ( 10 واحد) ، به شرح زير است

دروس پيش نياز ( 22 واحد)

1- اصول حسابداري ( 2 واحد )
2- اقتصاد براي مديران (1) (2 واحد )
3- اقتصاد براي مديران (2) (2 واحد )
4-كاربرد آمار درمديريت (2 واحد )
5-مديريت توليد وعمليات (‌2 واحد )
6-اصول بازرگاني وتجارت (‌2 واحد )
7-نگرش سيستمي ( 2 واحد )
8-تكنولوژي نوين اطلاعات (‌2 واحد )
9- تحقيق درعمليات ( 2 واحد )
10-مباني رفتارسازماني ( 2 واحد )
11-روش تحقيق در علوم اجتماعي ( 2 واحد )

دروس اختصاصي مشترك (22 واحد)

1- مديريت سازمانهاي پيچيده ( 2 واحد )
2- مديريت منابع انساني: مديريت منابع انساني ( 2 واحد )‌
3- مديريت منابع مالي: حسابداري مديريت (‌2 واحد )‌
1/3- مديريت مالي و اقتصاد مديريت: (‌2 واحد )‌
4- مديريت تكنولوژي: مديريت تكنولوژي ونوآوري (‌2 واحد )‌
¼-‌مديريت طرح هاي توسعه (‌2 واحد )
5-مديريت بازار: بازاريابي ( 2 واحد )
1/5- بازرگاني بين المللي ( 2 واحد )
6- مديريت اطلاعات: ‌سيستم هاي اطلاعات مديريت (‌2 واحد )
7- مهارتهاي مديريتي با مسايل جاري: مهارتهاي عمومي مديريت (‌مجموعه كارگاههاي آموزشي )(2 واحد )
1/7- مسايل جاري مديريت اجرايي (سمپوزيوم) (2 واحد )

دروس اختياري (6 واحد)

1-مجموعه الف: مديريت استراتژيك –تحليل محيط داخلي و بين المللي (‌2 واحد)‌
‌مديريت استراتژيك (‌2 واحد )
مديريت تحول و اجراي برنامه استراتژيك (2 واحد)
2- ‌مجموعه ب: مديريت توليد و عمليات-پژوهش عمليات پيشرفته (‌2 واحد )
‌ مديريت واحد هاي خدماتي ( 2 واحد )‌
مديريت توليد و عمليات پيشرفته (‌2 واحد )
3- مجموعه ج: مديريت بازاريابي و صادرات – مديريت استراتژيك بازاريابي (2 واحد )‌
تحقيقات بازار يابي (‌2 واحد )
مسايل بازاريابي بين المللي و صادرات ( 2 واحد )
4- مجموعه د: تركيبي از عناوين درسي سه مجموعه فوق ‌
5- پروژه پايان نامه (‌تحقيق و تهيه طرح )‌( 4 واحد )

ظوابط پذيرش:

پذيرش در دوره هاي MBA بر اساس معيارهاي مختلفي همچون شرکت در آزمون هايGMAT ، سوابق مهم کاري، تحصيلات دانشگاهي در حد کارشناسي و بالاتر، مقالات و در نهايت مصاحبه هاي حضوري است.برخي از مراکز به فعاليت هاي فوق برنامه و اجتماعي دانشجويان نيز خيلي اهميت مي دهند.

محدوده MBA

برنامه هاي آموزشي MBA دانشجويان را در مقابل موضوعات مختلفي همچون علوم اقتصاد، رفتارهاي سازماني، بازاريابي، حسابداري، سرمايه گذاري، استراتژي، کسب و کارهاي بين المللي، مديريت فناوري اطلاعات و سياست گذاري دولتي قرار مي دهد.
در مدل قديمي MBA آمريکا، دانشجويان محدوده وسيعي از اين مباحث را به عنوان برنامه سال اول تحصيل خود مي خواندند و سپس در سال دوم گرايش مورد نظر خود را به صورت تخصصي دنبال مي کردند.
در ساير نقاط دنيا معمولاً اين دوره ها کوتاه تر هستند مثلاض در اروپا اين دوره ها در حدود 11 الي 16 ماه به طول مي انجامند.

MBA در دانشگاههای ایران

در حال حاضر 9 دانشگاه در ایران در رشته MBA و در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرند. که عبارتند از:

1- دانشگاه شریف:

دانشگاه شریف یکی از اولین و فعال ترین دانشگاههای ایران در توسعه این رشته است. رشته MBA در 11 گرایش مختلف در این دانشگاه تدریس می شود و به دو روش دانشجو می پذیرد یکی به صورت رایگان که معمولاً 50 نفر به این روش گزینش می شوند و دیگری به صورت غیر انتفاعی که در حدود 70 تا80 نفر نیز از این طریق وارد این رشته می شوند و هزینه تحصیل برای این گروه قریب به 9 میلیون تومان خواهد شد. کلاس های این رشته در دانشکده اقتصاد و مدیریت شریف برگزار می شود.
آنچه بعد از قبولی در هر دو روش اهمیت دارد لزوم شرکت در مصاحبه هایی است که از قبول شدگان انجام می شود. داشتن حداقل 3 سال سابقه کار و سوابق اجرایی جالب توجه در کسب وکارهای مختلف نیز می تواند از جمله دلایل موفقیت شما باشد.

گرایش های یازده گانه دانشگاه شریف شامل موارد زیر هستند:

1- عمومی
2- فناوری اطلاعات(IT)
3- فناوری
4- بازاریابی
5- تجارت
6- مدیریت منابع انسانی
7- کارافرینی
8- مدیریت استراتژیک
9- اقتصاد مدیریت
10- مدیریت پروژه
11- مدیریت اجرایی(EMBA)

2-دانشگاه تهران

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران فقط در یکی از گرایش های MBA یعنی مدیریت اجرایی اقدام به جذب دانشجو می نماید. که از طریق کنکور سراسری اقدام به پذیرش دانشجو می کند. برای تحصیل غیر رایگان در دوره های نوبت دوم این دانشگاه باید در حدود 6 میلیون تومان هزینه کنید.

3-دانشگاه علامه طباطبایی

دانشکده مدیریت علامه طباطبایی نیز فقط در گرایش مدیریت اجرایی رشته MBA دانشجو می پذیرد. و وجه تمایز این دانشگاه در گزینش افراد شاغل با سابقه 3 تا 4 سال مدیریت است. که البته دوره های نوبت دوم در این دانشگاه هم با شهریه در حدود 6 میلیون تومان برگزار می شود.

4-دانشگاه علم و صنعت

دانشگاه علم و صنعت نیز از طریق کنکور سراسری و با دوره های رایگان و غیر رایگان اقدام به گزینش دانشجو می کند که البته گویا به زودی از طریق آموزش الکترونیک نیز در این رشته دانشجو خواهد گرفت که در حدود 7 میلیون تومان هزینه در بر دارد. در این دانشگاه فقط گرایش مدیریت اجرایی تدریس می شود.

5- سازمان مدیریت صنعتی

این سازمان با سابقه درخشان در زمینه آموزش های مختلف مدیریت در رده های کارشناسی و ارشد چند سالی است که دوره های MBA را نیز آموزش می دهد. این سازمان در گزینش دانشجویان خود قید 3 سال تجربه کاری و مدیریتی را لحاظ کرده است و در حدود 5 میلیون تومان شهریه از دانشجویان دریافت می کند. دراین سازمان فقط گرایش مدیریت اجرایی تدریس می شود.

6-دانشگاه علوم و فنون مازندران

این دانشگاه با همکاری دانشگاه ITTK هند دوره های بسیار خوبی را برای رشته MBA پیاده سازی و اجرا کرده است که در حدود 6 میلیون تومان برای تحصیل در دوره های غیر رایگان آن باید هزینه کنید.

7- دانشگاه کیش

8- دانشگاه مالک اشتر

9- دانشگاه شاهرود

تحصیل در رشته MBA در سه دانشگاه ذکر شده در حدود 4 میلیون تومان برای شما هزینه در بر دارد. البته دانشگاه مالک اشتر تعداد معدودی را نیز به صورت رایگان پذیرش می کند.

10-دانشگاه آزاد

دوره های MBA این دانشگاه در واحد علوم و تحقیقات ارائه می شود و گرایش آن نیز مدیریت اجرایی می باشد.

ضرایب و دروس امتحانی MBA

برای شرکت در آزمون سراسری و آزاد شما باید همانند همه کنکورها به سوال های چهار گزینه ای پاسخ دهید ولی علی رغم اینکه این دروس بسیار ساده به نظر می رسند بسیاری از افراد علاقه مند نمی توانند از این آزمون موفق بیرون آیند.

 

amirgb

اخراجی موقت
درود
اگر کسی بخواهد چند دوره از 11 دوره ی دانشگاه شریف را ببیند باید چه کند؟:surprised:
 

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مدیریت استراتژیک
برام این عنوان جالبه
فعلا این مورد و داشته باشید تا بعد ببینم براتون چی کار می کنم.
 

k.m.r.c

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عجب!
یه چیزهایی در موردش شنیده بودم!
 

مهسا 1366

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی از این همه اطلاعاتی که دادی . چون ما هم قراره مدیریت پروژه شرکت کنیم . ولی فکر نمی کنم که با خوندن این رشته سرمایه دار بشیم .
 

فرهنگ

مدیر بازنشسته
ولی یه حقیقتی رو دست کم نگیرید خیلی تو ایران در حال حاضر جا نداره.(با عرض پوزش):surprised:
 

mohdgh

عضو جدید
سلام من با فرهنگ مواقفم دوستان الکی جو گیر نشوید بگید اوه MBA اگه واقعاً کار مدیریتی و اجرایی نکردید نمی تونید حساسیتشو درک کنید و فقط وقت و پولتونو به باد میدید.اون کشورهایی که MBA دارن رشته های مدیریت رو که تو ایران هست را ندارند یه چیزای مشابه دارند مثل Accounting و Commerce بنابراین MBA می یاد و خلاء موجود رو پوشش می دهد به درد کشور ما که یه عالمه رشته جایگزینی تو گرایشهای مختلفش داره نمی خورد مثلاً کار MBA-Finance رو دقیقاً برو بچه های کارشناسی ارشد حسابداری و مدیریت از عهده اش برمی آیند ،کار MAB-Marketing رو بچه های ارشد بازرگانی انجام می دهند و کارMBA-IT,MBA-Srtrategic&Systems &Project Control و کارآفرینی رو بچه های ارشد صنایع و فنآوری اطلاعات انجام می دهند .جالب اینجاست که از هر رشته ای میشه توش وارد شد که اشتباه فاحش است ،فرض کنیم فردی رشتۀ زیست شناسی خونده و MBA-IT قبول میشه،مبارکه،خود این فرد با اینکه زمینۀ فنی ندارد چطور می تواند چرخۀ تولید نرم افزار و حساسیت تست کیفیت نرم افزار و تست با مستند سازی نرم افزار رو به شکل بهینه درک کند و مدیریت یک پروژه چند میلیونی رو به عهده بگیرید،ببینید نمی گم نمیشه اما خودتون قضاوت کنید شما می خواهید برای کنترل یک پروژۀ مهم نرم افزاری MBA-ITاستخدام کنید حال 2 نفر با شرایط یکسان دارید یکی کارشناسی نرم افزار داره دیگری کارشناسی تغذیه کدام فرد را گزینش می کنید؟در کل می خواستم بگم اونایی که رشته کارشناسی ارشدو از رشتۀ کارشناسیشون انتخاب میکنن موفق هستند.کاملاً اشتباه هست که فکر کنیم هر کس MBA بخونه پولدار می شه مگه آقای قلم چی معروف MBA خوندند؟و اصلاً نباید رشتۀ MBA رو اینجوری معرفی کرد.لطفاً به دل نگیرید.متشکرم
 

mohandeseit

دستیار مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
MBA رشته خیلی خوبیه اما نباید جوگیر شد.باید عاقلانه برخورد کرد هرچی باشه از مهندسیIT که بهتر نیست.
 

iranian1

عضو جدید
او ناییکه سراسری رشته ی دیگه ای می خونن فکر کنم بتونن mba رو پيام نور هم بخونن:w11:
نظرتون چیه؟
 

ehsan85

عضو جدید
دوست عزیز

اینم تا چند سال دیگه مثل رشته های مهندسی اشباع میشه
 

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته MBA در حال حاضر يكي از تاپ ترين رشته هاي دنيا محسوب مي شه. ولي توي ايران ...اولا اصلا جا نيفتاده ثانيا بازار كار در حد صف اگه مي خواي به عنوان يه رشته اي كه باهاش جايي استخدام بشي بري سراغش اصلا نرو.من كه توي هيچ آگهي استخدامي نديدم كسي MBA بخواد.ولي...اگه تا سطح دكترا ادامه بشي و بري دانشگاه تدريس كني عاليه چون همه دانشگاه ها تو اين زمينه كمبود دارن.از طرفي براي كسايي كه مديركل يه اداره يا نهاد دولتي هستن و ليسانس شونو بيست سال پيش گرفتن و الان براشون حياتيه كه ارشد داشته باشن MBA بهترين گزينه اس چه بسا كه خيلي دانشگاه ها مثل شريف سهميه مخصوص براي مثال مديران صنعت نفت دارن.
 

seyyedi

عضو جدید
دوستان سلام
ولی یه حقیقتی رو دست کم نگیرید خیلی تو ایران در حال حاضر جا نداره.(با عرض پوزش):surprised:
این جواب فقط مختص شما نیست
حرف شما درسته منتها باید این رو بدونید که MBA خیلی شبیه رشته های دیگه نیست
هدفش اینه که شیوه های استفاده از خلاقیت رو یاد بده
این نیست که مثل خیلی رشته ها استخدامی و شرکتی و غیره باشه
اینه که باید یاد بگیری خودت با همین شرایط کمبودها رو ببینی و بتونی با ایده خودت یواش یواش پرش کنی
همین
علی علی
 

frooh

عضو جدید
رشته MBA در حال حاضر يكي از تاپ ترين رشته هاي دنيا محسوب مي شه. ولي توي ايران ...اولا اصلا جا نيفتاده ثانيا بازار كار در حد صف اگه مي خواي به عنوان يه رشته اي كه باهاش جايي استخدام بشي بري سراغش اصلا نرو.من كه توي هيچ آگهي استخدامي نديدم كسي MBA بخواد.ولي...اگه تا سطح دكترا ادامه بشي و بري دانشگاه تدريس كني عاليه چون همه دانشگاه ها تو اين زمينه كمبود دارن.از طرفي براي كسايي كه مديركل يه اداره يا نهاد دولتي هستن و ليسانس شونو بيست سال پيش گرفتن و الان براشون حياتيه كه ارشد داشته باشن MBA بهترين گزينه اس چه بسا كه خيلي دانشگاه ها مثل شريف سهميه مخصوص براي مثال مديران صنعت نفت دارن.

سلام. شرمنده که این رو می گم. من خودم مدیریتی هستم. برای همین فکر می کنم از بچه های که مهندسی می خونند اون هم در ایران، اطلاعاتم در مورد mba بیشتر هست.
اولا اینکه mba بعنی مدیریت کسب و کار عمومی. یعنی اینکه مثلا کسی که مهندس برق بوده و 6 7 سال کار کرده و حالا قراره بشه سرپرست بخش فنی، بالاخره باید یه چیزی هم در مورد روشهای مدیریت در کار تخصصی خودش بدونه برای همین می ره در خارج mba eclectronic engineer ر و می خونه. در حفیفت mba با اونچه که بچه ها در ایران فکر می کنند کاملا متقاوت هست. و مهمتر از همه اینکه شما با این مدرک نمی تونید PhD بخونید مگر اینکه یک master by research دیگه داشته باشید یا مدرک لیسانس تون thesis داشته باشه.
کلا در ایران اشتباهای جا افتاده که MBA مدبوط به تجارت و پول و این چیرهاست . ما mba finance و Marketing هم البته داریم همانطور که مکانیک، نقت، کشاورزی و کلی mba های دیگه داریم. انچه که پول و سرمایه می سازه در حقیقت تخصص شخص هست نه مدرکش و در ضمن اگر کسی وارد امور مالی میخاد بشه باید Finance بخونه نه mba.
 

frooh

عضو جدید
در شمن برخلاف نظر kaja کسانی که در ادارات دولتی کار میکنند و سرپرست امور اداری هستند نیازی به mba ندارند چون که مدیریتهای امور ادرای، منابع انسانی و کلی مدیریت تخصصی دیگه هست که در حوزه کاری اونها وجود دارد. mba کسی را مدیر نمی کند بلکه فقط به شکا یاد می ده علاوه بر تخصص خودتون نحوه سرپرستی امور مربوط به کارکنان line خودتون رو فرا بگیرید.
مدیریت تخصصی که خیلی فراتر از امور سرپرستی line اول هست، کلی شاخه و گرایش داره که در ایران یک دهم اونهم وجود نداره
 

soroush20010

عضو جدید
سلام مهندس

ممنون از اطلاعات جالبت ، لطفا در مورد تعداد قبولی سالانه ای رشته اطلاعات بیشتری بدید.
باز هم متشکرم
 

zarkav

عضو جدید
جمع بندی

جمع بندی

سلام دوستان.
اطلاعات خیلی خوبی دادید.
چه اونهایی که از MBA دفاع کردند و چه اونهای که رد کردند.
هر جا گشتم به جز یک سری صحبت کلیشه ای ندیدم ولی اینجا چشممون به جمال چهار تا بحث منطقیتر باز شد.

من لیسانس مکانیک دارم.

البته تازه فارغ التحصیل شدم و هوز سر ادامه تحصیل دادن یا ندادن یه کم گیجم ولی اگر خواستم بخونم میخوام MBA بخونم.

با توجه به رشته تحصیلی من و اینکه من به این رشته و فعالیتهای صنعتی علاقه دارم، به نظرتون MBA به درد یکی مثله من میخوره؟

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
 

shahruzs

عضو جدید
کاربر ممتاز
والا اینی که گفتین همه میتونن شرکت کنن درسته ما تو کلاسامون لیسانس مکانیک - عمران - زبان انگلیسی - صنایع - علوم سیاسی و .... داشتیم و کلا هر کی با ننه اش دعوا میکرد و یا شب خوابش نمیبرد صبح می اومد کلاس ما ولی بخش دوم عنوانتون مربوط به سرمایه داریه در هاله ای از ابهام به سر میبره و چندان روشن نیست و کمی تا نیمه ابری میباشد :biggrin:
 

zarkav

عضو جدید
والا اینی که گفتین همه میتونن شرکت کنن درسته ما تو کلاسامون لیسانس مکانیک - عمران - زبان انگلیسی - صنایع - علوم سیاسی و .... داشتیم و کلا هر کی با ننه اش دعوا میکرد و یا شب خوابش نمیبرد صبح می اومد کلاس ما ولی بخش دوم عنوانتون مربوط به سرمایه داریه در هاله ای از ابهام به سر میبره و چندان روشن نیست و کمی تا نیمه ابری میباشد :biggrin:
اینجوری که من متوجه شدم شما ام بی ای میخونید، درسته؟
کلا نظرتون راجع به این رشته برای یه مهندس مکانیک چیه؟
ایا این رشته میتونه باعثه پیشرفت بیشتر در زمینه کاری بشه یا نه عملا تجربه کاری حرف اول میزنه؟

یکی از دوستان میگفت به نظر من امروزه زبان خیلی مهمتره و به جای اینکه الان وقت بذارم روی MBA، زبانم را در سطح عالی تقویت کنم، خیلی بهتره.چون برای زبان عملا هم میتونم کار کنم و هم زبان بخونم و میگفت در اینده اگر احساس نیاز به MBA یا هررشته ی دیگه پیدا کردی میتونی بخونی و اونجوری به عبارتی هدفدار میخونی نه اینکه اول فوق لیسانس بگیری بعد بشینی فکر کنی ببینی حالا میخوای باهاش چه کار کنی؟

نظر شما چیه؟
 

shahruzs

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجوری که من متوجه شدم شما ام بی ای میخونید، درسته؟
کلا نظرتون راجع به این رشته برای یه مهندس مکانیک چیه؟
ایا این رشته میتونه باعثه پیشرفت بیشتر در زمینه کاری بشه یا نه عملا تجربه کاری حرف اول میزنه؟

یکی از دوستان میگفت به نظر من امروزه زبان خیلی مهمتره و به جای اینکه الان وقت بذارم روی MBA، زبانم را در سطح عالی تقویت کنم، خیلی بهتره.چون برای زبان عملا هم میتونم کار کنم و هم زبان بخونم و میگفت در اینده اگر احساس نیاز به MBA یا هررشته ی دیگه پیدا کردی میتونی بخونی و اونجوری به عبارتی هدفدار میخونی نه اینکه اول فوق لیسانس بگیری بعد بشینی فکر کنی ببینی حالا میخوای باهاش چه کار کنی؟

نظر شما چیه؟
ببین دوست عزیز تو این زمونه هیچ رشته ای (جز برخی رشته های خاص) نمیتونه به شما تصمین کاری و پیشرفت بده بلکه این شرایط و وضعیت خود فرد و همچنین تلاشش هست که میتواند خود را بالا بکشد و به جایی برساند یا نه
این رشته نیز مثل سایر رشته های دیگر شما را در زمینه هایی مخصوصا کسب و کار و موارد سازمانی ارتقا داده و بالا میبرد ولی اینکه بتوانید با این بالا رفتن خود را وارد کسب و کار کنید دیگر بستگی به وضعیت خودتان دارد
 

zarkav

عضو جدید
ببین دوست عزیز تو این زمونه هیچ رشته ای (جز برخی رشته های خاص) نمیتونه به شما تصمین کاری و پیشرفت بده بلکه این شرایط و وضعیت خود فرد و همچنین تلاشش هست که میتواند خود را بالا بکشد و به جایی برساند یا نه
این رشته نیز مثل سایر رشته های دیگر شما را در زمینه هایی مخصوصا کسب و کار و موارد سازمانی ارتقا داده و بالا میبرد ولی اینکه بتوانید با این بالا رفتن خود را وارد کسب و کار کنید دیگر بستگی به وضعیت خودتان دارد
از پاسختون بسیار ممنونم.
منظورتون از رشته های خاص چیه؟
پس اینجوری که من متوجه شدم، شما هم با این نظر که در حال حاضر به کسب و کار بچسبم و تجربه به دست بیارم، موافقید. یعنی بذارم اگر احساس نیازی به MBA یا هررشته دیگه ای پیدا کردم برم سراغش، چون این رشته مشابه رشته های دیگه، برعکس تبلیغاتی زیادی که برای ان میشه، عملا تضمین نیست.درسته؟
 

shahruzs

عضو جدید
کاربر ممتاز
از پاسختون بسیار ممنونم.
منظورتون از رشته های خاص چیه؟
پس اینجوری که من متوجه شدم، شما هم با این نظر که در حال حاضر به کسب و کار بچسبم و تجربه به دست بیارم، موافقید. یعنی بذارم اگر احساس نیازی به MBA یا هررشته دیگه ای پیدا کردم برم سراغش، چون این رشته مشابه رشته های دیگه، برعکس تبلیغاتی زیادی که برای ان میشه، عملا تضمین نیست.درسته؟
ببینید اگه از نظر سایر شرایط برای کار (سرمایه - پارتی و ....) در مضیقه نیستید میتونید برید دنبال این رشته که در کنارش با استفاده از شرایط خودتون هم بتونید وارد بازار کار بشید ولی صرف اینکه هیچ امکاناتی نداشته باشید و بخواهید فقط با گرفتن یک فوق لیسانس بعدا وارد کار بشید کمی سخت است .
 

zarkav

عضو جدید
ببینید اگه از نظر سایر شرایط برای کار (سرمایه - پارتی و ....) در مضیقه نیستید میتونید برید دنبال این رشته که در کنارش با استفاده از شرایط خودتون هم بتونید وارد بازار کار بشید ولی صرف اینکه هیچ امکاناتی نداشته باشید و بخواهید فقط با گرفتن یک فوق لیسانس بعدا وارد کار بشید کمی سخت است .
باز هم ممنون.:gol:
اون شرایطی که گفتید را هیچ کدوم ندارم، البته از این بابت ناراحت نیستم چون با چیزی که در خودم میبینم میدونم خوب میتونم به چیزی که میخوام برسم فقط شاید بدون داشتن پارتی، سرمایه و ... یه کم این کار سختتر باشه ولی در مقابل احتمال پیشرفت و پایداری اون به خاطره تحمل یک سری سختیها، بیشتره.

پس شما میگید برم دنبال کار و فعلا بیخیال بشم.

راستش نظر خودمم یه جورایی همینه.

حقیقتا الان با دورههای مختلفی که برای ارشد اومده (مجازی، غیرانتفاعی،فراگیر،بین الملل و ...) با داشتن پول کافی میشه به راحتی فوق لیسانس گرفت.برای MBA هم که دست بازتره و الان موسسات مختلف با دریافت سه چهار میلیون یکساله مدرک MBA میدهند.

راستش الان که فکر میکنم میبینم شاید بیشتر به خاطره جو جامعه ( مدرک گرایی، بالا رفتن کلاس:surprised: و ...) شاید به فکر ارشد بودم ولی برای یکی مثله من شاید هرچه زودتر بتونم برم توی بازار کار بهتر باشه.

به هر حال از اینکه پاسخ من دادید ممنونم
 

shahruzs

عضو جدید
کاربر ممتاز
باز هم ممنون.:gol:
اون شرایطی که گفتید را هیچ کدوم ندارم، البته از این بابت ناراحت نیستم چون با چیزی که در خودم میبینم میدونم خوب میتونم به چیزی که میخوام برسم فقط شاید بدون داشتن پارتی، سرمایه و ... یه کم این کار سختتر باشه ولی در مقابل احتمال پیشرفت و پایداری اون به خاطره تحمل یک سری سختیها، بیشتره.

پس شما میگید برم دنبال کار و فعلا بیخیال بشم.

راستش نظر خودمم یه جورایی همینه.

حقیقتا الان با دورههای مختلفی که برای ارشد اومده (مجازی، غیرانتفاعی،فراگیر،بین الملل و ...) با داشتن پول کافی میشه به راحتی فوق لیسانس گرفت.برای MBA هم که دست بازتره و الان موسسات مختلف با دریافت سه چهار میلیون یکساله مدرک MBA میدهند.

راستش الان که فکر میکنم میبینم شاید بیشتر به خاطره جو جامعه ( مدرک گرایی، بالا رفتن کلاس:surprised: و ...) شاید به فکر ارشد بودم ولی برای یکی مثله من شاید هرچه زودتر بتونم برم توی بازار کار بهتر باشه.

به هر حال از اینکه پاسخ من دادید ممنونم
بازم کمکی بازم بود در خدمت هستم :gol:
 

arashlolos

عضو جدید
مهندسي اجرايي

مهندسي اجرايي

همه چيو گفتين خوب بود
اگه اينا كه گفتين mba و مديريت اجرايي هستند پس ""مهندسي اجرايي"" چيههههههههههههههههه؟؟؟؟؟؟
خودم مهندسي اجرايي ميخونم:):):)
 

amin.ir

کاربر فعال
سلام من با فرهنگ مواقفم دوستان الکی جو گیر نشوید بگید اوه MBA اگه واقعاً کار مدیریتی و اجرایی نکردید نمی تونید حساسیتشو درک کنید و فقط وقت و پولتونو به باد میدید.اون کشورهایی که MBA دارن رشته های مدیریت رو که تو ایران هست را ندارند یه چیزای مشابه دارند مثل Accounting و Commerce بنابراین MBA می یاد و خلاء موجود رو پوشش می دهد به درد کشور ما که یه عالمه رشته جایگزینی تو گرایشهای مختلفش داره نمی خورد مثلاً کار MBA-Finance رو دقیقاً برو بچه های کارشناسی ارشد حسابداری و مدیریت از عهده اش برمی آیند ،کار MAB-Marketing رو بچه های ارشد بازرگانی انجام می دهند و کارMBA-IT,MBA-Srtrategic&Systems &Project Control و کارآفرینی رو بچه های ارشد صنایع و فنآوری اطلاعات انجام می دهند .جالب اینجاست که از هر رشته ای میشه توش وارد شد که اشتباه فاحش است ،فرض کنیم فردی رشتۀ زیست شناسی خونده و MBA-IT قبول میشه،مبارکه،خود این فرد با اینکه زمینۀ فنی ندارد چطور می تواند چرخۀ تولید نرم افزار و حساسیت تست کیفیت نرم افزار و تست با مستند سازی نرم افزار رو به شکل بهینه درک کند و مدیریت یک پروژه چند میلیونی رو به عهده بگیرید،ببینید نمی گم نمیشه اما خودتون قضاوت کنید شما می خواهید برای کنترل یک پروژۀ مهم نرم افزاری MBA-ITاستخدام کنید حال 2 نفر با شرایط یکسان دارید یکی کارشناسی نرم افزار داره دیگری کارشناسی تغذیه کدام فرد را گزینش می کنید؟در کل می خواستم بگم اونایی که رشته کارشناسی ارشدو از رشتۀ کارشناسیشون انتخاب میکنن موفق هستند.کاملاً اشتباه هست که فکر کنیم هر کس MBA بخونه پولدار می شه مگه آقای قلم چی معروف MBA خوندند؟و اصلاً نباید رشتۀ MBA رو اینجوری معرفی کرد.لطفاً به دل نگیرید.متشکرم

سلام
فرمایش شما متین ولی کسی که Mba میخونه یه دیدگاه سیستمی پیدا میکنه و این دیدگاهه که پایه مدیریته
کسی که بازاریابی میخونه نمیدونه مدیریت مالی یعنی چی؟
کسی که منابع انسانی میخونه نمیدونه مدیریت بازاریابی یعنی چی؟
ولی کسی که mba مخونه بازاریابی، مدیریت استراتژیک، منابع انسانی و .... رو میشناسه و برای پستهای مدیریت بهترین گزینه محسوب میشه تو سازمانها(اگه بخاد جایی استخدام شه) اگرم نخاد استخدام شه و بخاد برای خودش کار کنه بازم تواناییهاش قابل قیاس با رشته های مدیریتی دیگه نیست برای راه انداختن یه کسب و کار
 

elham.kh

عضو جدید
سلام من رشته کارشناسیم حسابداریه الانم دارم میخونم که ارشد همون حسابداری قبول بشم
ولی یه سری بهم میگن ام بی ای بخونم حالا من چیکار کنم؟ با این تاپیکهایی که اینجا خوندم همون حسابداری رو ادامه بدم بهتر نیست؟؟؟؟
 

amin.ir

کاربر فعال
سلام من رشته کارشناسیم حسابداریه الانم دارم میخونم که ارشد همون حسابداری قبول بشم
ولی یه سری بهم میگن ام بی ای بخونم حالا من چیکار کنم؟ با این تاپیکهایی که اینجا خوندم همون حسابداری رو ادامه بدم بهتر نیست؟؟؟؟

سلام
مدیریت مالی
 
بالا