کدبانوها دست به کار شن!

golrokh

اخراجی موقت
اینم همون حلوایی که دستورشو چند صفحه قبل گذاشتم مخصوصا برای جوهر جان!;)

 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
اینم همون حلوایی که دستورشو چند صفحه قبل گذاشتم مخصوصا برای جوهر جان!;)

دستت از بابت حلوا درد نکنه اما روغنی که ریختی تو حلوا یخورده زیاده و باعث میشه حلوا تو جاهای سرد ببنده و سفت بشه :D
 

golrokh

اخراجی موقت
دستت از بابت حلوا درد نکنه اما روغنی که ریختی تو حلوا یخورده زیاده و باعث میشه حلوا تو جاهای سرد ببنده و سفت بشه :D

قربونت بشم این حلوا کاملا جا افتاده و سفت نیست!
بیا قاشق بذار دهنت ببین!!!:D
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
قربونت بشم این حلوا کاملا جا افتاده و سفت نیست!
بیا قاشق بذار دهنت ببین!!!:D
شرمنده من روزه دارم نمیتونم در ضمن اینو برا محمد(جوهر) درست کردی چرا تعارف من میکنی ؟
 

گندم طلایی

عضو جدید
دستت از بابت حلوا درد نکنه اما روغنی که ریختی تو حلوا یخورده زیاده و باعث میشه حلوا تو جاهای سرد ببنده و سفت بشه :D



محمد رضا جان شماهم که تجربه کافی دارین در آشپزی:biggrin:
اگه روغن مایع سرخ کردنی بریزه داخلش این مشکل برطرف میشه وسطح حلوا نمیبنده :biggrin:
 

golrokh

اخراجی موقت
دستت از بابت حلوا درد نکنه اما روغنی که ریختی تو حلوا یخورده زیاده و باعث میشه حلوا تو جاهای سرد ببنده و سفت بشه :D




محمد رضا جان شماهم که تجربه کافی دارین در آشپزی:biggrin:
اگه روغن مایع سرخ کردنی بریزه داخلش این مشکل برطرف میشه وسطح حلوا نمیبنده :biggrin:


تو عزیز دلمی !!!!:gol:
قربونت بشم این با روغن سرخ کردنیه!!!
ولی خانواده ما شخصا دوست دارن حلوا به این صورت باشه!
واین حالت گرفتنشم برای جا افتادنه حلواس!
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام گلرخ جونمممممممممممم
خوبييييييييييييييييييييي؟
و سلام به همگيييييييييييييييييييي دوستاي گلمممممممممممممم;)
 

golrokh

اخراجی موقت
سلام گلرخ جونمممممممممممم
خوبييييييييييييييييييييي؟
و سلام به همگيييييييييييييييييييي دوستاي گلمممممممممممممم;)


سلاممم شیرینم!!!
قربونت بشم خانومی!!!
خانومی غذاهایه محلی رو بیشتر برامون بذار!:gol:
جیگرتوووووووو:heart:
 

sooshi joooon

عضو جدید
سلاممم شیرینم!!!
قربونت بشم خانومی!!!
خانومی غذاهایه محلی رو بیشتر برامون بذار!:gol:
جیگرتوووووووو:heart:
واااااای منم عاشق غذاهای محلی هستم مخصوصا غذاهای شمال و جنوب کشور.

آخ ببخشید سلااااااااااااااااااااااااااااااام به همگی.:gol:
 

golrokh

اخراجی موقت
واااااای منم عاشق غذاهای محلی هستم مخصوصا غذاهای شمال و جنوب کشور.

آخ ببخشید سلااااااااااااااااااااااااااااااام به همگی.:gol:

سلامم عزیز دلم!
شما از خودت یه هنر در وکن دوستان ببینن یلدا خانوم!:D
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش گوشواره (آذربايجان – قفقاز)

آش گوشواره (آذربايجان – قفقاز)

آش گوشواره (آذربايجان – قفقاز)



مواد لازم براي خمير


تخم مرغ 1 عدد
نمک نصف قاشق چايخوري
آب يک دوم پيمانه
آرد 3 پيمانه

مواد لازم براي مواد مياني (کوفته سرگنجشکي)


گوشت چرخ کرده 200 گرم
پياز رنده شده 1 عدد
زرد چوبه مقداري
نمک و فلفل به‏ ميزان لازم

مواد لازم براي آش


رب‏ گوجه‏فرنگي 2 قاشق‏غذاخوري
کره 50 گرم
آب 4 ليوان
نخود 1 پيمانه
جعفري و گشنيز براي تزيين
نعنا خشک 1 قاشق‏ غذاخوري
سرکه يک چهارم پيمانه
پياز نگيني 1 عدد

طرز تهيه:


طرزتهيه خمير:
تخم‏مرغ، نمک و آب را مخلوط کرده و آرد را کم‏کم به آن بيفزاييد. آرد را تا حدي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد. خمير را به مدت نيم ساعت داخل کيسه به آن استراحت دهيد.

طرز تهيه مواد مياني:
گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کنيد و کمي ورز دهيد. از گوشت کوفته ريزه‏هايي به اندازه يک فندق درست کرده و تفت دهيد. در صورت تمايل مي ‏توان به گوشت زردچوبه نيز اضافه کرد.

طرز تهيه گوشواره:
خمير را به چهار قسمت تقسيم کنيد با کمک وردنه آنرا به قطر 2 ميلي‏متر باز کنيد. با چاقو مربع‏هاي 2 در 2 سانتي‏ ببريد روي هر مربع گوشت به اندازه يک نخود قرار دهيد. و هر مربع را جدا جدا ببنديد.

طرز تهيه آش گوشواره:
رب گوجه‏فرنگي، پياز،کره و نعنا خشک را تفت مي ‏دهيم و آب اضافه مي‏ کنيم تا جوش بيايد بعد گوشواره‏ها را ريخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه مي ‏کنيم بعد از چند جوش سرکه را نيز اضافه نموده و آش را در ظرف مي ‏کشيم روي آنرا با جعفري تزيين مي ‏کنيم. (مدت پخت نيم ساعت)
انرژي کل: 2500 کيلو کالري
 

engineer saba

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیرینم من عاشقه اشه دوغم مرسی گلم!!!:redface:
بازم دستور پخته غذاهایه محلیرو بذار!!!!;):gol:

سلام گلرخ جون
گفتی آش دوغ گفتم دستور پختشو بذارم.:smile:

مواد لازم برای 5 نفر
1-نخود نصف پیمانه
2- برگ چغندر و گشنیز 1 کیلو
3- دوغ یا ماست 1 کیلو
4- برنچ نصف پیمانه
5- تخم مرغ 1 عدد
6- ارد ا قاشق غذا خوری

نکته:
اگر از ماست استفاده می کنید بهتره اون رو داخل مخلوط بریزید و کمی آب اضافه کنید
تا رقیق بشه.

طرز تهیه:
دوغ رو داخل قابلمه می ریزیم (دوغش نه ترش باشه نه شیرین) برنج رو هم اضافه می کنیم
و یک عدد تخم مرغ را خوب با چنگال می زنیم و اون رو هم اضافه میکنیم(برای اینکه دوغ نبُره) همچنین یک قاشق
آرد رو هم با مقدار کمی آب مخلوط میکنیم و داخل قابلمه می ریزیم.....سپس شروع به هم زدن می کنیم
هم زدن رو تا زمانیکه به جوش بیاد ادامه می دیم اگه یه وقت هم زدن رو رها کنید ممکنه دوغ ببُره.
بعد از اینکه به جوش اومد کمی نمک اضافه می کنیم و سبزی رو که قبلا خرد کردیم اضافه می کنیم
دوباره هم می زنیم تا به جوش بیاد. بعد شعله رو کم می کنیم تا آروم آروم جا بیفته.

می تونید چند حبه سیر داخلش رنده کنید که خیلی خوشمزش میکنه....

برای تزئین از نعناع داغ استفاده می کنیم.


 
آخرین ویرایش:

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
به به عجب جایی:D:D:Dکاش زودتر دیده بودم:D
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
دو پیازه‌ی میگو

دو پیازه‌ی میگو

دو پیازه‌ی میگو

(غذای محلی جنوب)




مواد لازم:

میگو‌ی پاک شده 500 گرم
پیاز 1 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 3 تا 4 قاشق غذاخوری
روغن 2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه مقداری


طرز تهیه:

ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می کنیم.
میگوها را نیز تمیز می‌کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می‌گذاریم و در ظرف را می بندیم و حرارت اجاق را کم می کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود.
آن‌گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می‌کنیم.
در این هنگام ادویه را اضافه می‌کنیم و یک تفت می‌دهیم.
بعد نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می‌گذاریم تا کمی بپزد.
آن‌گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می‌کنیم.
نکته :

بعضی ها مواد دیگری مثل سیب زمینی و سیر و فلفل دلمه ای سرخ شده هم به آن اضافه می کنند.
لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب می شود.
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
ترش کباب (غذای محلی)

ترش کباب (غذای محلی)

ترش کباب (غذای محلی)


به این غذا که مخصوص نواحی شمال کشور است ، "کباب ترش" هم می‌گویند.
مواد لازم برای 2 یا 3 نفر:

گوشت راسته گوسفند یا گوساله 350 گرم
گردوی پودر شده 50 گرم
رب انار 1 تا 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
پیاز 1 عدد بزرگ
چوچاق و جعفری 2 قاشق غذاخوری سر خالی
طرز تهیه:

ابتدا گوشت را به قطعات متوسط (به صورت کبابی) خرد کنید.
پیاز را رنده کنید.
چوچاق و جعفری را کاملا خرد کنید.
پیاز ، گردوی چرخ شده، رب انار، چوچاق و جعفری خرد شده را با هم مخلوط کنید.
تکه های گوشت را به مخلوط بالا اضافه کنید، ولی نمک نزنید، چون نمک باعث سفت شدن کباب می شود. نمک را موقع کباب کردن گوشت ها روی آنها بریزید.
گوشت را به همراه مخلوط بالا در ظرفی بریزید و در ظرف را ببندید.
ظرف به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید تا همه مواد خوب به خورد گوشت بروند.
بعد گوشت ها را بدون پیاز به سیخ بکشید.
گوشت ها را روی آتش منقل زغالی، كباب کنید. در صورتی كه منقل ندارید، می توانید از كباب پز گازی استفاده نمایید كه البته هیچ گاه خوشمزگی كباب زغالی را نخواهد داشت .
این کباب بسیار خوشمزه را با نان یا پلو می توانید میل کنید.
نکات لازم:
1- اگر رب انارتان سفت بود، 1 قاشق غذاخوری و اگر آبکی بود 2 قاشق غذاخوری لازم است.
2- چوچاق، سبزی محلی مخصوص شمال است. اگر به این سبزی دسترسی نداشتید، می توانید کباب را بدون آن تهیه کنید.
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
ترش تره؛غذایی شمالی

ترش تره؛غذایی شمالی

ترش تره؛غذایی شمالی


برای آشنایی شما با یکی از غذاهای محلی کشورمان، طرز تهیه غذایی به نام "ترش تره" را که مربوط به بخش شمالی کشور است، به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم:

سبزی (جعفری، گشنیز، اسفناج ، تره، چغندر) یک کیلو
برنج نصف لیوان
آرد برنج 100 گرم
سیرخام 1 بوته
تخم مرغ 3 تا 4 عدد
ترشی (آب نارنج یا آب انار) به مقدار دلخواه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه:

نصف لیوان برنج را از قبل خیس کنید.
ابتدا سبزی ها را ریز خرد کنید در قابلمه بریزید.

سپس برنج خیس خورده و یک لیوان آب را به سبزی خرد شده اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سبزی و برنج کاملاً بپزند.
سیر را خرد کرده و با زردچوبه و روغن سرخ کنید و همراه با کمی نمک و فلفل، به مواد داخل قابلمه اضافه نمایید.
مقداری آرد برنج را در ترشی مورد علاقه خود (آب نارنج یا آب انار) حل کرده و به تدریج به خورش اضافه کنید. این کار باعث لعاب دار شدن خورشت می‌شود.
در پایان تخم‌مرغ ها را اضافه نمایید.
غذا آماده ی سرو است.
 

golrokh

اخراجی موقت
شیرین و صبایه نازم دسته گلتون درد نکنه میخوام برم همشونو بپزم دونه دونه!!!!!!!!!!!!;)
ببخشید الان تشکر ندار ولی حتما میام تشکر میزنم!!!:redface:
قربونتون بشم!:gol::gol::gol:
 

EVER GREEN

عضو جدید
به به عجب بوهای خوبی میاد اینجا
وای وای وای آب از لب ولوچم راه افتاد دم افطاری
چقدر آشپز باشی داشتیم و خبر نداشتیم
 

sooshi joooon

عضو جدید
سلامم عزیز دلم!
شما از خودت یه هنر در وکن دوستان ببینن یلدا خانوم!:D

خب به نظر من مهمترین چیز در سرو غذا سفره آراییه میگن اول چشم میپسنده بعدش دل.

به همین منظور براتون روش درست کردن دستمال سفره رو میذارم:

 

golrokh

اخراجی موقت
به به عجب بوهای خوبی میاد اینجا

وای وای وای آب از لب ولوچم راه افتاد دم افطاری
چقدر آشپز باشی داشتیم و خبر نداشتیم

سلاممم عززززززززززیزم کجاشو دیدین!!!:gol:
بچه هایه اینجا همه هنرمندن!!!!;)
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
كوفته تبريزي

كوفته تبريزي

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.
در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌هاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد. ولی اخیرا گاهی گوشت چرخ کرده نیز برای آسانتر نمودن کار استفاده می‌شود. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد. داخل آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می شود.
طرز تهیه کوفته تبریزی
۱- گوشت بدون چربی چرخ کرده نیم کیلو
۲- آرد نخودچی ۲۵۰ گرم
۳- تخم مرغ ۴ عدد
۴- پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
۵- زردچوبه به مقدار کم
۶- تخم مرغ پخته شده سفت ۴ تا ۵ عدد
۷- آلو ۲۵۰ گرم
۸- گردو خرد شده نصف لیوان
۹- نمک و فلفل
طرز تهیه :
تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم کمی نمک و فلفل می زنیم آرد نخود چی را در تخم مرغ می ریزیم کمی زعفران حل شده در آب جوش را به مایه اضافه می کنیم یک لیوان آب و گوشت چرخ کرده را داخل مایه می ریزیم و مایه را خوب مخلوط می کنیم اگر مایه خیلی سفت شد باز هم کمی آب داخل آن می ریزیم مایه را خوب مالش می دهیم .بعد پیاز سرخ کرده را با زردچوبه مخلوط می نماییم ۵ تا ۶ لیوان آب روی آن می ریزیم و کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید . از مایه داخل یک پیاله کوچک پر می کنیم وسط مایه را کمی گود می نماییم یک دانه تخم مرغ سفت و کمی آلو قیسی و پیاز سرخ کرده . گردوی خرد شده وسط مایه می گذاریم ، روی کوفته را جمع می کنیم بطوریکه تمام مواد ، داخل کوفته بماند بعد کوفته را با دست صاف کرده تا کاملا” گرد و منظم شود ( این کوفته را معمولا” به بزرگی یک پرتقال درشت درست می کنند و گاهی هم ممکن است آنقدر آن را بزرگ تهیه کرد که یک جوجه را داخل آن گذاشت در اینصورت باید پارچه نازک و سفیدی را داخل پیاله بزرگی بیاندازیم و مایه را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط مایه جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم ) در هر حال موادی که میل داریم داخل کوفته بریزیم باید کاملا” در کوفته پوشیده بماند کوفته های کوچکتر را وقتی آب و پیاز جوش آمد داخل آن می اندازیم و کوفته بزرگ را داخل پارچه پیچیده یعنی سر پارچه را جمع کرده گره می زنیم و با همان پارچه داخل آب و پیاز که در حال جوش است می اندازیم آب کوفته باید به مقداری باشد که روی آن را بگیرد و درب ظرف را می بندیم می گذاریم کوفته آهسته بجوشد و بپزد و آب آن در حدود دو لیوان بشود . ممکن است به آب کوفته کمی رب گوجه فرنگی نیز بزنیم ، در صورتیکه کوفته در پارچه باشد آن را بعد از پخت از پارچه خارج کرده در ظرف قرار می دهیم و آب کوفته را روی آن می ریزیم .
ممکن است مایه کوفته تبریزی را با لپه تهیه کرده در اینصورت ۲۵۰ گرم لپه را می پزیم به حدی که کاملا” له شود بعد چرخ می کنیم و با گوشت مخلوط می نماییم در اینصورت نصف لیوان آب را در مایه می ریزیم .


نوش جانتونننننننننننننننن:gol::gol:
 

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
دلمه برگ مو

دلمه برگ مو

مواد لازم:
برگ مو نیم کیلو
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
سبزی دلمه(تره ، جعفری ، شیوید ، نعناع ، ترخان ، پیازجه) نیم کیلو
برنج ۱۵۰ گرم (در حدود یک پیمانه سرخالی)
پیاز سرخ شده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
آبلیمو یک استکان
شکر ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
روغن ۱۵۰ گرم (حدود یک پیمانه سرخالی)
نمک و فلفل به مقدار کافی
گوشت چرخ کرده ۷۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه مایه دلمه برگ مو:
گوشت را داخل پیاز سرخ شده ریخته و به هم می زنیم تا کمی سرخ گردد و آب گوشت هم کشیده شود آنگاه رب گوجه فرنگی را در دو لیوان آب حل می کنیم و داخل گوشت می ریزیم کمی نمک و فلفل می زنیم بعد شکر و آبلیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم گوشت آهسته بجوشد و آبش کشیده شود ، سپس سبزی را به دقت تمیز می کنیم و میشوئیم و ریز خرد می نمائیم و با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ می کنیم و مایه گوشت را از روی آتش برمیداریم و سبزی را با گوشت مخلوط می نمائیم (هنگام مخلوط کردن مواد می توان ۲ تا ۳ قاشق زرشک هم اضافه کرد) سپس یک پیمانه برنج را که قبلا جوشانده و آماده کرده بودیم را به این مواد اضافه می کنیم (می شود به این مایع لپه پخته شده هم اضافه کرد در حود یک پیمانه)
طرز تهیه:
برگ های مو را که باید تازه و جوان باشد انتخاب می کنیم و چوب های ته آن را می گیریم سپس برگها را شسته و در ظرفی می چینیم و مقداری آب به طوری که روی برگها را بگیرد با کمی نمک داخل ظرف می ریزیم و روی آتش میگذاریم تا برگ ها یکی دو جوش بزند و کمی نرم شود ،بعد در صافی میریزیم تا آب آن برود و سرد شود .
آبلیمو و شکر و کمی نمک و فلفل را مخلوط می کنیم و نصف از این سس را داخل مایه دلمه میریزیم و به هم می زنیم ، سپس مایه را چشیده و مطابق با ذائقه میزان ترشی و شیرینی آن را تنظیم می کنیم، بعد دو تا سه قاشق روغن در ظرف مناسبی میریزیم و دو سه ردیف برگ مو ته ظرف می چینیم و برگها را دوعدد دو عدد داخل هم قرار می دهیم به طوریکه شکاف های آن پوشیده شود ، بعد کمیمایع دلمه وسط برگ میریزیم و اطرلف برگ را روی هم می گذاریم و دلمه را محکم می پیچیم . البته باید دقت کرد که دلمه ها کوچک و ظریف پیچیده شوند بعد دلمه ها را نزدیک هم یعنی بدون فاصله در ظرف روی برگ ها می چینیم و دو سه قاشق روغن آب کرده روی آن می دهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می ریزیم .
می شود بشقابی کوچکتر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار داد و در ظرف دلمه را بست و ظرف دلمه را روی حرارت ملایم نهاد تا دلمه پخته شود .
در صورتی که با این مقدار آب دلمه پخته نشد مقداری آب اضافه می نما ئییم و در اواخر طبخ بقیه آبلیمو،نمک،شکر را داخل دلمه می ریزیم و وقتی این سس جذب دلمه شد آن را از روی آتش بر میداریم .
نکته:باید توجه داشت در صورتی که چاشنی دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت می شود.
دلمه برگ مو را می توان بدون شکر تهیه نمود و ممکن است به مایه دلمه کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه نمود و لای هر ردیف را کمی گوجه سبز ریخت. سرد و گرم دلمه هر دو مطلوب است و دیده شده در مواقعی به جای آبلیمو از سرکه استفاده شده است.:gol::gol:

 
بالا