به مناسبت سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز


میرزا کوچک خان جنگلی





11 آذر سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی



پخش آنلاین و دانلود آهنگ میرزا کوچک خان با صدای ناصر مسعودی:


اینجــــا


متن شهر با ترجمه:


چقدر جنگل خوسی ... ملت واسی ... خستا نبوستی

چقدر برای ملت در جنگل می خوابی ؟ خسته نشدی؟

می جان جانانا ... ترا گوما میرزا کوچک خانا

ای جان جانانم دلم... (با توام ای ) میرزا کوچک خان

خدا دانه که من ... نتانم خفتن ... از ترس دشمن

خدا می داند که من از ترس دشمن نمی توانم بخوابم

می دیل آویزانا ... ترا گوما میرزا کوچک خانا

دلم چشم براه توست ... (با توام ای ) میرزا کوچک خان

چیره زودتر نائی - تندتر نائی - تنها بنائی

چرا تندتر نمی آیی ؟ زودتر نمی آیی ؟

گیلان ویرانا ترا گوما میرزا کوچک خانا

گیلان ویران را تنها گذاشتی ... (با توام ای ) میرزا کوچک خان

بیا ای روح روان - تی ریش قربان - بهم نوانان

ای روح و روان من ، فدای محاسنت شوم

تی کاس چومانا ترا گوما میرزا کوچک خانا

چشمان آبی ات را بهم نگذار ... (با توام ای ) میرزا کوچک خان

اما رشت جغلان - ایسیم تی فرمان - کنیم امه جان

ما یاران رشتی تو (بچه های رشت ) گوش به فرمان تو خواهیم بود،

تی پا جیر قربان ترا گوما میرزا کوچک خانا


جان خود را زیر پای تو قربانی خواهیم کرد ... (با توام ای ) میرزا کوچک خان


 
آخرین ویرایش:

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز




میرزا یونس معروف به میرزا كوچك فرزند میرزا بزرگ، اهل رشت، در سال 1259 شمسی، دیده به جهان گشود. سال های نخست عمر را در مدرسه ی حاجی حسن واقع در صالح آباد رشت و مدرسه ی جامعه آن شهر به آموختن مقدمات علوم دینی سپری كرد.در سال 1286 شمسی، در گیلان به صفوف آزادی خواهان پیوست و برای سركوبی محمدعلی شاه روانه ی تهران شد.
هم زمان با اوج گیری نهضت مشروطه در تهران، شماری از آزادی خواهان رشت كانونی به نام «مجلس اتّحاد» تشكیل دادند و افرادی به عنوان فدایی گرد آوردند. میرزا كوچك خان كه در آن دوران یك طلبه بود و افكار آزادی خواهانه داشت به مجلس اتحاد پیوست. در سال 1289 شمسی، در نبرد با نیروی طرفدار محمد علی شاه در تركمن صحرا شركت داشت و در این نبرد زخمی و چندی در بادكوبه در یك بیمارستان بستری گردید. در سال 1294 شمسی، به جای «مجلس اتّحاد» «هیأت اتّحاد اسلام» از یك گروه هفده نفری در رشت تشكیل گردید. بیشتر افراد این گروه روحانی بودند میرزا كوچك خان عضو مؤثّر آن بود. این هیأت هدف خود را خدمت به اسلام و ایران اعلام كرد و به زودی میرزا كوچك خان رهبری هیأت را بر عهده گرفت. پس از اشغال نواحی شمالی ایران از سوی روسیه ی تزاری، هیأت اتّحاد اسلام به مبارزه با ارتش تزار پرداخت و یك گروه مسلح به عنوان فدایی تشكیل داد و روستای كسما را در ناحیه ی فومن مركز كار خود قرار داد و در آن جا سازمان اداری و نظامی به وجود آورد. هیأت اتّحاد اسلام، پس از چندی به كمیته ی اتّحاد اسلام تبدیل شد و اعضای آن به 27 نفر افزایش یافت و رهبری كمیته را میرزا به عهده گرفت و تا پایان سال 1296 شمسی، بخش وسیعی از گیلان و قسمتی از مازندران، طارم، آستارا، طالش، كجور و تنكابن زیر نفوذ كمیته درآمد. این كمیته «نهضت جنگل» و «حزب جنگل» نیز نامیده شده است.
فعالیت های نظامی نهضت جنگل

در فروردین 1297، فداییان نهضت جنگل، پس از چند درگیری با نیروهای انگلیسی مواضع مهم راه رشت – منجیل را در اختیار خود گرفتند. در خرداد 1297، نیروی «كلنل پیچرا خوف» افسر روسی كه قصد بازگشت از ایران را داشت با«ژنرال دانسترویل» انگلیسی كه او نیز می خواست از طریق انزلی به بادكوبه برود هم پیمان شدند و نیروهای روسی در منجیل با فداییان «كمیته ی اتحاد اسلام» به نبرد پرداختند، در حالی كه زره پوش ها و هواپیماهای انگلیس هم برای كمك به او به حركت درآمده بودند. «پیچراخوف» راه منجیل تا رشت و انزلی را گشود و پس از گشوده شدن این راه، نیروهای انگلیسی در دو طرف راه مستقر شدند. در این میان نیروی «كمیته ی اتحاد اسلام» رشت را تصرف كرد، امّا پس از ده روز نیروهای انگلیسی به كمك زره پوش ها و هواپیماها رشت را تسخیر نمودند. در 27 مرداد 1297، میان نمایندگان كمیته ی اتحاد اسلام با نمایندگان انگلیس در رشت قراردادی امضا شد. امضای این قرارداد چنان اختلاف نظر پدید آورد كه میرزا كوچك خان به ناچار انحلال كمیته ی اتحاد اسلام را اعلام داشت و كمیته انقلابی گیلان را تشكیل داد. شماری از سران كمیته اتحاد اسلام كناره گیری كردند و شماری از افراد تندرو در كمیته ی انقلابی گیلان عضویت یافتند.برای از بین بردن نهضت جنگل، وثوق الدوله در بهمن 1297، به وسیله ی سید محمد تدین پیام صلحی برای كوچك خان رهبر نهضت فرستاد و از او خواست كه نیروی مسلح خود را در اختیار دولت قرار دهد، میرزا نپذیرفت. وثوق الدوله در 18 اسفند 1297، تیمور تاش را با اختیارات تام به استانداری گیلان فرستاد و در خرداد 1298، كلنل «استاروسلسكی» فرمانده ی نیروی قزاق با اختیارات تام، مأمور سركوب نهضت گیلان شد. در عملیات تسخیر رشت توپخانه و هواپیماهای نظامی انگلیس هم شركت داشتند. پیش از حمله ی «كلنل تكاچینكف» از تهران نامه ی تأمین برای میزرا نوشتند، ولی میرزا نپذیرفت و پس از درگیری های فراوان عده ای از سران نهضت از جمله دكتر حشمت كه پزشك بود و به واسطه ی خدمات پزشكی محبوبیت زیادی در لاهیجان كسب كرده بود و در آن جا یك گروه چند صد نفری به نام «نظام ملی» گرد آورده بود، تسلیم نیروی دولتی در رشت شد. نیروهای دولتی تصمیم گرفتند، او را به واسطه ی نزدیك بودن به میرزا آزاد كرده تا او میرزا را ترغیب به تسلیم كند و اگر موفق شد یا نشد خود را پس از ده روز معرفی نماید، امّا دكتر حشمت، پس از بازگشت به لاهیجان دچار تردید شد و چون بازگشت او به تأخیر افتاد، یك گردان مأمور دستگیری او شد. او با گردان دولتی درگیر و شماری از افراد «نظام ملی» كشته شدند و دكتر حشمت دستگیر و در دادگاه نظامی در 4 اردیبهشت 1298، محكوم به اعدام شد.
نهضت جنگل و رهبران انقلاب اكتبر روسیه

جنگلی ها در دوران تزارها قیام خود را آغاز و به مخالفت با آنان پرداختند، امّا در آغاز پیروزی انقلاب اكتبر، روابط جنگلی ها با روس ها حسنه شد. پس از چندی روس ها سیاست خود را تغییر و از حمایت نهضت جنگل دست كشیده و سرانجام به آن خیانت كردند.در 28 اردیبهشت 1299 شمسی، ارتش سرخ تحت عنوان سركوبی به اصطلاح ضدّ انقلابیون وارد بنادر انزلی و غازیان شد. نهضت جنگل كه حضور نیروهای بیگانه در خاك كشور برایش قابل تحمل نبود و حضور آنان را به زیان استقلال ایران می دید، اسماعیل آقا جنگلی خواهرزاده ی میرزا را به عنوان نماینده به دیدار فرمانده ی ارتش سرخ فرستاد. وی قبل از هر سخنی سراغ میرزا را گرفت و تمایل شدید خود را برای دیدار با او اعلام كرد. بنابراین میرزا در رأس هیأتی به انزلی رفت و در آن جا با فرمانده ی ارتش سرخ دیدار و مذاكره كرد و نسبت به چند موضوع توافق كلی حاصل شد.
اعلام حكومت جمهوری


پس از توافق جنگلی ها با روس ها، سران نهضت به رشت آمدند و در این شهر اعلام حكومت جمهوری كردند. آنان ضمن انتشار اعلامیه ای با عنوان «فریاد ملت مظلوم ایران از حلقوم فداییان جنگل» به مفاسد دستگاه حاكمه ی ایران و جنایات انگلیسی ها اشاره كردند. و در پایان نظریات خود را به شرح ذیل اعلام داشتند:
1- جمعیت انقلاب سرخ ایران، اصول سلطنت را ملغی كرده، جمهوری را رسماً اعلام می نماید.
2- حكومت موقت جمهوری، حفاظت جان و مال عموم اهالی را به عهده می گیرد.
3- هر نوع معاهده و قراردادی را كه قدیماً و جدیداً با هر دولتی منعقد شده است، لغو و باطل می شناسد.
4- حكومت موقت جمهوری، همه ی اقوام بشر را یكی دانسته، تساوی حقوق درباره ی آنان قائل است و حفظ شعایر اسلامی را از فرایض می داند.
كودتای حزب عدالت

پس از ورود ارتش سرخ به ایران، چند تن از اعضای حزب كمونیستی عدالت باكو نیز از روسیه وارد گیلان شدند. این افراد در رشت دست به تشكیل حزبی به نام «عدالت» زدند و رفته رفته، ضمن برگزاری اجتماعات و سخنرانی ها، عملاً موارد توافق شده میان جنگلی ها و روس ها را زیر پا گذاشتند و تبلیغاتی را علیه میرزا آغاز كردند. میرزا در تیر 1299، معترضانه رشت را ترك كرد و اعلام كرد تا زمانی كه حزب عدالت از كارهای خلاف و حمله به اسلام و تبلیغ كمونیسم دست بر ندارد به رشت باز نخواهد گشت. به دنبال این حادثه اعضای حزب عدالت كه بعضی از آنان همچون احسان الله خان و خالو قربان قبلاً از دوستان نزدیك میرزا بودند، درصدد بر آمدند كودتایی را انجام دهند كه طرح آن را قبلاًٌ ریخته بودند. نقشه ی كودتا این بود كه میرزا یا باید كشته شود و یا دستگیر و از رهبری انقلاب كنار رود. میرزا كه تا حدی از هدف اعضای حزب و نقشه ی خائنانه ی آنان مطلع شده بود، به جنگل رفت و در این درگیری ها بسیاری از جنگلی ها دستگیر یا كشته شدند. شكست نهضت و شهادت میزرا كوچك خان جنگلی

پس از تسلیم خالو قربان، نیروهای دولتی وارد رشت شدند و چون مذاكرات صلح با جنگلی ها به نتیجه نرسید، نیروهای دولتی به تعقیب جنگلی ها پرداختند. برخی از نیروها متفرق، برخی تسلیم و تعدادی نیز كشته شدند. با چنین وضع سخت و دردناكی میرزا در سرمای شدید زمستان از همسرش خداحافظی كرد و در اعماق جنگل عقب نشست تا بتواند نیروهای پراكنده را در فرصت مناسب جمع آوری و سازماندهی كند. امّا در اثر سرما مرگ به سراغش می آید. روزنامه ی جنگل ارگان نهضت درباره هدف نهضت چنین نوشته است:(1)
«ما قبل از هر چیز طرفدار استقلال مملكت ایرانیم. استقلال به تمام معنای كلمه، یعنی بدون اندك مداخله ی هیچ دولت اجنبی، [و طرفدار] اصلاحات اساسی مملكت و رفع فساد تشكیلاتی دولتی، كه هر چه بر سرایران آمده از فساد تشكیلات است. ما طرفدار یگانگی عموم مسلمانانیم. این است نظریات ما كه تمام ایرانیان را دعوت به هم صدایی كرده، خواستار مساعدتیم.»
رهبر نهضت جنگل یك روحانی و مرد دین بود. او انقلاب جنگل و همه ی مظاهر آن را از دریچه ی اندیشه های سیاسی كه از اسلام آموخته بود، می نگریست. او یك باره دست به قیام مسلحانه نزد، همه ی راه ها را آزمود و پس از یأس وارد عمل و مردانه پا به صحنه ی كارزار نهاد.
او شاهد به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی، توسط محمد علی شاه و تحصن علما در سفارت عثمانی بود. او به امید نجات مشروطه به مجاهدین پیوست و در فتح قزوین شركت كرد و با مشاهده ی اعمال خلاف بعضی از مجاهدین به موطن خود رشت بازگشت، اما بار دیگر به مجاهدین پیوست و در فتح تهران شركت نمود و با قوای استبداد جنگید.
علی رغم تلاشی كه در تحریف چهره ی میزرا به عمل آمده، به شهادت تاریخ، وی از مجاهدان مشروطیت و از هواداران جناح اعتدالیون مجلس و وفادار به اسلام بود. او سخت به اتحاد جهان اسلام عشق می ورزید. تاخت و تازهای خارجی در صحنه ی سیاست و اقتصاد كشور و سیاست بازی عناصر منافق و خود فروخته، وضع آشفته گیلان و بی كفایتی دولتمردان، انگیزه هایی بود كه این روحانی جوان، حساس و دلسوخته را به میدان سیاست و سپس به صحنه ی كارزار كشاند.
نخست در برابر استبداد محمد علی شاه ایستاد و سپس با شخصیت های با نفوذ تماس گرفت و در آخرین مرحله از تلاش خود سلاح به دست گرفت و در برابر نیروهای بیگانه به مقاومتی جانانه پرداخت. او بارها در برابر مردم گیلان هدف از نهضت خود را احیای قوانین اسلام اعلام كرد و یادآور شد كه میرزا كوچك هرگز اسلحه را از خود دور نمی كند، مگر وقتی كه مطمئن باشد، افراد ایرانی از تجاوز متجاوزان بیگانه و ستمكاران داخلی مصون و از امنیت و رفاه برخوردار هستند.
پی نوشت:
1. روزنامه ی جنگل، سال اول، شماره ی 28، به نقل از انقلاب اسلامی و ریشه های آن، عباسعلی عمید زنجانی، ص 370.
 

monrose

عضو جدید
کاربر ممتاز
يكم سخت بود خوندنش اما فهميدم يه چيزايي... :w20:
جالب بود مرسي... :gol:
 

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
نهضت سبز جنگل همچنان در برابر ظلم ادامه خواهد داشت!!!
 

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
نهضت سبز جنگل همچنان در برابر ظلم ادامه خواهد داشت!!!
 

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود بر تمام گیله مردان و گیله زنان

در چند وقت اخیر کسانی پیدا شده اند که در صدد هستند قیام میرزا رو قیامی اسلامی معرفی کنند و در حال سوء استفاده از نام میرزا برای ترویج افکار خودشون هستند. خواهشا گول تبلیغات اینها رو نخورید ....

نمیدانم پس چرا بعدِ این همه مدت شهادت میرزاکوچک در تقویم ملی ما جایی ندارد ؟؟؟؟
!!!!!!
 

BaBak.Turk

اخراجی موقت
درود بر تمام گیله مردان و گیله زنان

در چند وقت اخیر کسانی پیدا شده اند که در صدد هستند قیام میرزا رو قیامی اسلامی معرفی کنند و در حال سوء استفاده از نام میرزا برای ترویج افکار خودشون هستند. خواهشا گول تبلیغات اینها رو نخورید ....

نمیدانم پس چرا بعدِ این همه مدت شهادت میرزاکوچک در تقویم ملی ما جایی ندارد ؟؟؟؟
!!!!!!
این تیکه قرمز رو سر در نیاوردم میشه برام توضیح بدین؟
 

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
این تیکه قرمز رو سر در نیاوردم میشه برام توضیح بدین؟

اگر تو اینترنت یه خورده جستجو کنی و یا گفته های مسئولین *** گوش کنی متوجه میشی.

یه نمونه :
قيام میرزا در دفاع از اسلام و اجراي شريعت اسلامي بود

جالب اینکه اینها اصلا از مرامنامه نهضت جنگل حرفی نمیزنند !!
مرامنانه نهضت جنگل.
 

BaBak.Turk

اخراجی موقت
اگر تو اینترنت یه خورده جستجو کنی و یا گفته های مسئولین *** گوش کنی متوجه میشی.

یه نمونه :
قيام میرزا در دفاع از اسلام و اجراي شريعت اسلامي بود

جالب اینکه اینها اصلا از مرامنامه نهضت جنگل حرفی نمیزنند !!
مرامنانه نهضت جنگل.
من مرامنامه رو چندین سال پیش خوندم که در ان چیزیدر مورد قیام در راه خد و فلاان نیست ولی گفته های موجود دولتی همشون نهضت میرزا رو قیام اسلامی و جهاد در راه خدا می دانند..
ممنون.
 

BaBak.Turk

اخراجی موقت


به مناسبت ۱۱ آذر، سال روز شهادت میرزا کوچک خان، سردار بزرگ جنگل!

چقد جنگلَ خوسی، ملت و َسی، خسته نُبُستی، می‌جان جانانا٬ تَرا گَمَه ميرزا کوچک خانا

چقدر در جنگل می‌خوابی به خاطر مردم؟ خسته نشوی ای جان جانانم، با تو‌ام، میرزا کوچک خان!
خدا دانه که من، نتانم خفتن، از ترس دشمن، می دل آويزانا٬ ترا گمه ميرزا کوچک خانا
خدا می‌داند که از ترس دشمن خوابم نمی‌برد، دل نگرانم، با توام، میرزا کوچک خان!

چِر ِه زوتر نايی، تندتر نايی، تنها بنايی، گيلان ويرانا٬ ترا گمه ميرزا کوچک خانا
چرا زودتر نمی‌آیی؟ تندتر نمی‌آیی؟ گیلان ویران را تنها گذاشته‌ای، با توام میرزا کوچک خان!
بيا ای روح روان، تی‌ريشا ‌قربان، بهم نوانان، تی کاس چومانا٬ ترا گمه ميرزا کوچک خانا
بیا ای روح و روانم، قربان ریشت، آن چشمان روشن را روی هم نگذار، با توام میرزا کوچک خان!
اَمه رشتی جَغَلان، ايسيم تی‌ فرمان، کُنيم اَمه جان، تی پا جير قربانا٬ ترا گمه ميرزا کوچک خانا
ما بچه‌های رشت، به فرمان تو ایم، جانمان را به پایت قربانی می‌کنیم، با توام میرزا کوچک خان!

ترجمه وفادار
چقدر در جنگل مي خوابي بخاطر ملت خسته نشدي
اي جان جانان من به تو مي گويم اي ميرزا كوچك خان
خدا ميداند كه من از ترس دشمن نمي توانم بخوابم و دلم آويزان است
به تو ميگويم اي ميرزا كوچك خان
چرا زودتر نمي آئي تندتر نمي آئي گيلان ويرانه را تنها گذاشته اي
بتو مي گويم اي ميرزا كوچك خان
ما بچه هاي رشتي گوش بفرمان تو هستيم و ميگوييم
جان ما فداي خاك پاي تو باد به تو ميگويم اي ميرزا كوچك خان








 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آقا تایپیکتون که به کنار. خدا روح میرزا بزرگ خان ایران رو شاد کنه.
وباگتون هم بسیار زیبا بود.
 

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر کسی که بر علیه ظلم حاکم قیام کند راهش مقدس استف روحش شاد.
ولی سوالی که پیش میاد اینه بادکوبه کجاست؟ علی تو بگو
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هر کسی که بر علیه ظلم حاکم قیام کند راهش مقدس استف روحش شاد.
ولی سوالی که پیش میاد اینه بادکوبه کجاست؟ علی تو بگو

نمیدونم.
من متن رو نخوندم.
فقط چون دیدم درباره ی میرزا کوچک خان هست اومدم پست دادم.
کجا نوشته بادکوبه؟
 

parandi2

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است. در گذشته از شهرهای مهم آران بوده است. برخی از فرهنگ‌ها و منابع آن را مخفف باکویه یا بادکوبه فارسی می‌دانند.
 

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
من استقلال ايران را خواهانم و بقاي اعتبارات كشور را طالبم ، آسايش ايراني و همه ي ابناء بشر را بدون تفاوت دين و مذهب شايسته است....

میرزاکوچک خان جنگلی
 

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
این هم ادای احترام افشین چاووشی به میرزاکوچک ( بازی داماش - نفت تهران - 29 آبان )

این هم ادای احترام افشین چاووشی به میرزاکوچک ( بازی داماش - نفت تهران - 29 آبان )

حرکت منحصر به فرد و جالب توجه افشین چاوشی و احترام نظامی به بنر میرزا پس از به ثمر رساندن گل...





 

parandi2

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اَران، سرزمینی در قفقاز که حدود آن در دوره‌های مختلف تا اندازه‌ای متغیر بوده است و نام آن را جغرافی نگاران به شکل‌های گوناگون آورده‌اند . در نوشته‌های مولفان یونانی و رومی عهد باستان و سده‌های میانه، نام این سرزمین به صورت آلبانیا و آریانا و نام مردم آن آلبانوی و آریانوی آمده است . در زبان گرجی این نام به صورت رانی و در متون ارمنی اُلوانک (اُلوان) و اُغوانک (اُغوان) نوشته شده است.
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اَران، سرزمینی در قفقاز که حدود آن در دوره‌های مختلف تا اندازه‌ای متغیر بوده است و نام آن را جغرافی نگاران به شکل‌های گوناگون آورده‌اند . در نوشته‌های مولفان یونانی و رومی عهد باستان و سده‌های میانه، نام این سرزمین به صورت آلبانیا و آریانا و نام مردم آن آلبانوی و آریانوی آمده است . در زبان گرجی این نام به صورت رانی و در متون ارمنی اُلوانک (اُلوان) و اُغوانک (اُغوان) نوشته شده است.

منظورتون آذربایجانه که فقط در چند کتاب تاریخ مصرف داخلی نوشته شده در نیم قرن اخیر از این واژه استفاده شده؟؟؟
 

parandi2

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه چی تو همین مایه ها. بنده از ویکی پدیا اینا رو گذاشتم. برید به مدیر عاملش بگین.
 

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است. در گذشته از شهرهای مهم آران بوده است. برخی از فرهنگ‌ها و منابع آن را مخفف باکویه یا بادکوبه فارسی می‌دانند.


پرندی عزیز، از هر کسی انتظار میشد رفت ولی از شما نه!!!!

ویکی پدیا؟ میخوای برم الان عوضش کنم؟

بادکوبه!!! نمیدونم قه قه بخندم یا گریه کنم!!!

انقدر این اسم گذاری مضحک و مسخرست که مثلا یه عرب بیاد بگه یزد معرب یزیده! یزید این شهر رو با نام خودش نامگذاری کرده و بعدا به یزد مشهور شد!!
 

Similar threads

بالا