***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بررسی پیشنهاد افزایش قیمت گاز سی‌ان‌جی در مراحل ابتدایی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا _ گروه گاز: عزیزاله رمضانی هدف از بازنگری در قیمت گاز سی‌ان‌جی و تحقیق و بررسی میزان افزایش آن را تشویق بخش خصوصی برای احداث جایگاه خواند و افزود: بحث پیشنهاد افزایش قیمت این حامل انرژی در مراحل ابتدایی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا، با بیان این که افزایش قیمت سی‌ان‌جی از ارائه پیشنهاد بخش خصوصی تا عملیاتی شدن چند مرحله را سپری خواهد کرد، گفت: قیمت این حامل انرژی ارتباط مستقیم با قیمت بنزین دارد؛ از این رو نمی توان قبل از تعیین قیمت بنزین در چند ماه آینده برای گاز سی‌ان‌جی پیشنهاد قیمت داد. رمضانی با بیان این که برای اصلاح قیمت گاز سی.ان.جی تمام جوانب بررسی می‌شود، گفت: هم اکنون لایحه هدفمند کردن یارانه ها در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی دیگر از راهکارهای قانونی افزایش بهای سی.ان.جی در دست بررسی است. محمدرضا غروی، معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز پیشتر در این باره به خبرنگار شانا گفته بود: شرکت ملی گاز ایران به نمایندگی از وزارت نفت افزایش 5/2 برابری (100 تومان) گاز سی.ان.جی را تکذیب می‌کند. وی با تاکید بر این که شرکت ملی گاز هیچ گونه پیشنهادی مبنی بر افزایش و یا تغییر قیمت سی.ان.جی به ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت ارائه نکرده است، گفته بود: بر اساس قوانین وزارت نفت، قیمت گاز سی.ان.جی تابع فیمت بنزین است و تا زمانی که تغییری در قیمت بنزین صورت نگیرد، افزایش قیمتی از سوی شرکت ملی گاز پیشنهاد نخواهد شد. سید مصطفی علوی، مدیرعامل شرکت گازخودرو ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار شانا با تکذیب خبر افزایش قیمت گاز سی.ان.جی گفته بود: تا کنون هیچ گونه تصمیمی در این باره گرفته نشده و این موضوع باید در مراجع قانونی به بحث و بررسی گذاشته شود. وی تاکید کرده بود: درج عبارت هایی مانند پیشنهاد قیمت 5/2 برابری فروش گاز سی.ان.جی و غیره از سوی وزارت نفت و شرکت ملی گاز قویاً تکذیب می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزایش تولید در لایه های تخلیه نشده مناطق نفت خیز جنوب
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


اهواز _ شانا _ گروه نفت: تولید نفت از لایه های تخلیه نشده در حوزه های عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با انجام عملیات فنی از سوی مدیریت امور فنی، مهندسی نفت و ارزیابی مخازن بیشتر شد. به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، این عملیات فنی که در سال گذشته انجام شد، افزایش تولید نفت را در لایه های تخلیه نشده میدان های نفتی اهواز، نفت سفید و زیلایی به دنبال داشت.
میدان اهواز بزرگ ترین میدان نفتی در حوزه عملیاتی کارون و میدان های نفت سفید و زیلایی نیز در قدیمی ترین حوزه تولید نفت خاورمیانه در مسجد سلیمان واقع است. تولید روزانه 2/1 هزار بشکه نفت از لایه تخلیه نشده عملیات فنی در محل چاه شماره 26 میدان نفت که پس از بررسی اطلاعات چاه و چاه های اطراف و با کمترین هزینه انجام شد، تولید نفت از لایه تخلیه نشده این میدان را به میزان روزانه 2/1 هزار بشکه در پی داشت. همچنین با انجام عملیات مسدودسازی و مشبک کاری کوتاه، دبی تولیدی چاه یادشده به بیش از پنج برابر تولید اولیه رسید که این تجربه علاوه بر صرفه جویی در هزینه های حفر چاه، سبب بهبود عملکرد فشار چاه شده است. کارشناسان مهندسی نفت و مطالعات و ارزیابی مخازن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب امیدوارند بررسی و مطالعات انجام شده و نتیجه گیری به دست آمده از چاه شماره 26 میدان نفت سفید در مورد دیگر چاه‌های این میدان نیز عملیاتی شود. چاه 386 و دو هزار بشکه در روز تولید از سوی دیگر عملیات فنی دقیق انجام شده در محل چاه شماره 386 میدان اهواز موجب تولید نفت از لایه تخلیه نشده این میدان به میزان دو هزار بشکه در روز شد. این موفقیت با بررسی اطلاعات چاه و چاه های اطراف و با حفاری در زیر سطح تماس آب و نفت به دست آمد. چاه 386 میدان اهواز در افق جدیدی به مدار تولید درآمده است. همچنین با تغییر در نوع حفاری به حالت انحرافی و افقی تا زاویه 92 درجه و تعیین محل های جدید در محل های تخلیه نشده، تولید از سه حلقه چاه شماره های 6، 12 و 13 میدان زیلایی افزایش یافت؛ به گونه ای که دبی این سه حلقه چاه از شش هزار به 21 هزار بشکه در روز رسید. انجام این عملیات همچنین موجب تغییر در میزان ظرفیت تولید این میدان شد. روزانه حدود 3 میلیون و 200 هزار بشکه نفت خام از مخازن نفتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تولید شد که از این میزان روزانه بیش از دو میلیون بشکه به مبادی صادراتی در جزیره خارگ ارسال می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
سومین همایش ملی گاز ایران با حضور وزیر نفت آغاز به کار کرد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا_ گروه گاز: سومین همایش ملی گاز ایران با حضور دکتر مسعود میرکاظمی، وزیر نفت و پیمانکاران داخلی، منطقه ای و بین المللی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما در تهران آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار شانا، این همایش که با هدف انتقال تجارب و یافته های صنعتگران و متخصصان صنعت گاز برگزار می شود، بستری مناسب برای بازگویی مسائل و چالش های صنعت گاز و انتشار دستاوردهای آن خواهد بود.
همایش ملی گاز ایران با حضور مقام های دولتی، استادان و متخصصان، پژوهشگران، شرکت های بیمه و بانک، موسسه های مالی، شرکت های مهندسان مشاور، پیمانکاران داخلی، منطقه ای و بین المللی به منظور مبادله دیدگاه های خود مبنی بر آخرین دستاوردها در صنعت رو به گسترش گاز امروز و فردا (شنبه و یکشنبه چهارم و پنجم مهر) برگزار می شود. سیاست گذاری و راهبردهای کلان در صنعت گاز کشور، مدیریت اصلاح الگوی مصرف، توسعه فناوری در حوزه‌های مختلف صنعت گاز، همچنین ذخیره سازی گاز طبیعی و راهکارهای تامین گاز در اوج مصرف، از محورهای سومین همایش ملی گاز است. حفاظت از محیط زیست و ایمنی در محیط کار، تحولات جهانی، فرصت ها و تهدیدها برای صنعت گاز، همچنین چگونگی اجرای پروژه های کلان در صنعت گاز و اجرای سیاست های اصل 44 در قانون اساسی، دیگر محورهای این همایش دو روزه خواهد بود. دکتر سید مسعود میرکاظمی، وزیر نفت، سخنران اصلی سومین همایش ملی گاز در آیین افتتاحیه سومین همایش ملی گاز ایران خواهد بود و مهندس رمضانی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، سید رضا کسایی زاده، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران و برخی از مدیران صنعت نفت و گاز کشورمان، دیگر سخنرانانی این همایش ملی خواهند بود. بر پایه این گزارش، نمایشگاه جنبی نیز با هدف ارائه نتایج فعالیت های پژوهشی در مدت برگزاری همایش و در فضایی به مساحت 340 مترمریع دایر خواهد بود. برای حضور در سومین همایش ملی گاز ایران 212شرکت ایرانی ثبت نام کرده اند، ضمن آن که شرکت هایی از کشورهای ژاپن، آلمان، کره، هلند، انگلستان و مالزی نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تیموشنکو: هیچ مشکلی با روسیه برای تامین گاز نخواهیم داشت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا _ گروه بین الملل: یولیا تیموشنکو، نخست وزیر اوکراین اطمینان داد کشورش تا پایان سال 2009 هیچ مشکلی در روابط گازی با روسیه نداشته باشد. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، نخست وزیر اوکراین اطمینان داد که تا پیش از آغاز سال 2010 اوکراین هیچ مشکلی در روابط گازی خود با روسیه نخواهد داشت.
تیموشنکو در ششمین اجلاس سالانه «یالتا یوروپین استراتژی» (وای.یی.اس) همچنین گفت: مقام های اوکراین و روسیه در سال جدید برای اولین بار در سال های اخیر به خانه های خود خواهند نگریست؛ در آن زمان، مطمئنا برای گفت و گو با گازپروم در فرودگاه نخواهم بود. نخست وزیر اوکراین ادامه داد: در سال جاری میلادی، اوکراین مصرف گاز روسیه را به 27 میلیارد متر مکعب کاهش داده که از رقم مشابه 53 میلیارد متر مکعب در سال 2008 کمتر است. اوکراین گذرگاه اصلی صادرات گاز روسیه به اروپا به شمار می رود. روسیه در ژانویه گذشته به دلیل کشمکش با اوکراین بر سر قراردادها و بدهی های گازی این کشور، به مدت دو هفته عرضه گاز خود را به این کشور قطع کرد. کشمکش دو کشور با عقد قراردادی بین ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه و همتای اوکراینی وی یولیا تیموشنکو در مسکو پایان یافت. روسیه در سال 2008 در مجموع حجمی معادل 120 میلیارد متر مکعب گاز را از طریق اوکراین به اروپا صادر کرد. روسیه در حدود 80 درصد از گاز خود را از طریق اوکراین به اروپا صادر می کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
سوخت زمستانی در همه بخش‌ها تامین خواهد شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا _ گروه نفت: دکتر سیدمسعود میرکاظمی گفت: پیش‌بینی می‌شود در زمان پیک مصرف گاز در زمستان امسال روزانه 200 میلیون متر مکعب کسری داشته باشیم که به این ترتیب تلاش شده با ذخیره‌سازی سوخت مایع بخشی از این کسری جبران شود.
به گزارش خبرنگار شانا،‌ وزیر نفت پیش از ظهر امروز (شنبه چهارم مهر ماه) در جمع خبرنگاران افزود: پیش از این نیز در زمستان‌های گذشته به دلیل کسری گاز مجبور شده بودیم گازرسانی به برخی از صنایع و نیروگاه‌ها را با محدودیت مواجه کرده و گازرسانی به بخش خانگی را در اولویت قرار دهیم. وی افزود: برای همین ذخیره‌سازی نیروگاه‌ها برای استفاده از سوخت مایع آغاز شده است و امیدواریم با مدیریت مصرف به ویژه در منازل مسکونی نیاز به قطع گاز سایر بخش‌ها نباشد. افراد شایسته در صنعت نفت می‌مانند دکتر میرکاظمی در باره تغییرات مدیریتی در وزارت نفت با تاکید بر شایسته‌سالاری توضیح داد: اگر افراد موجود در صنعت نفت شایستگی و توانمندی همکاری داشته باشند، به فعالیت خود ادامه خواهند داد و در غیر این صورت تغییر می‌کنند. وزیر نفت با بیان این‌که ترجیح این است که از نیروهای متخصص صنعت نفت استفاده شود، خاطرنشان کرد: البته به این معنا نیست که از توانایی افراد خارج از صنعت استفاده نکنیم. او با تاکید بر نیاز طرح جامع انرژی در کشور برای جلوگیری از اتلاف انرژی توضیح داد: به این منظور لازم است در کنار سیاست‌های قیمتی از سیاست‌های غیر قیمتی نیز کمک بگیریم. در این زمینه کمیته‌ای برای تنظیم طرح جامع با هدف مدیریت بر تقاضا تشکیل شده که بر اساس آن می‌توانیم اهداف سند چشم‌انداز را محقق کنیم. در این باره نحوه تامین و توزیع انرژی به طوری که بیشترین بهره‌وری را داشته باشد، در برنامه است. وی در باره راهکارهای تعدیل مصرف گاز با تاکید بر سیاست‌های قیمتی توضیح داد: اگر فقط توسعه ناوگان عمومی انجام شود، به دلیل ترافیک موجود کارآیی مناسبی نخواهد داشت و به همین ترتیب اگر سیاست‌های غیر قیمتی دیگر به تنهایی انجام شود، مفید نیست و بهتر است که سیاست‌های قیمتی و غیر قیمتی به صورت همزمان اجرا شود. دکتر میرکاظمی تصریح کرد: برای نمونه با وجود یارانه سنگین در بخش سوخت همچنان هزینه جابه‌جایی و ترانزیت در ایران بالاست؛ یا ملاحظه می‌شود که مصرف سرانه خودروهای سنگین زیاد است. از سوی دیگر در بخش تولید با وجود آن‌که 60 درصد یارانه وارد این بنگاه‌ها می‌شود، همچنان تعرفه‌های آنها جزو پنج کشور نخست جهان است. به همین دلیل لازم است سیاست‌گذاری قیمتی با دقت بیشتری انجام شود. به گفته او در این زمینه هدفمند کردن یارانه‌ها کمک می‌کند تا با پرداخت یارانه مستقیم به مردم و منطقی کردن قیمت از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم که در کنار این نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی نیز وجود دارد. نگرانی از وضعیت تولید گاز طی سه سال آینده وزیر نفت با اشاره به نگرانی خود از وضعیت تولید گاز طی سه سال آینده با توجه به آماده نبودن زیرساخت‌ها در بخش توسعه میادین جدید گفت: اگر رشد مصرف همچون سال‌های گذشته 10 درصد در نظر گرفته شود، وضعیت سخت خواهد بود. دکتر میرکاظمی درباره حضور ایران در خط لوله نابوکو و تاثیر آن در توسعه روابط در منطقه خاطرنشان کرد: حضور فعال در مجامع بین‌المللی و داشتن نقش محوری در منطقه جزو برنامه‌های اصلی وزارت نفت است. وی با بیان این‌که در توسعه صنعت نفت نگاه صرف به کشورهای غربی را نمی‌پذیرم، یادآوری کرد: با توجه به توانمندی‌های موجود در کشورهای شرق، آمریکای لاتین و آفریقا و همچنین با توجه به محدودیت‌های موجود نباید منحصرا به غرب توجه کنیم و باید از دانش شرق بهره ببریم، زیرا در 50 سال گذشته حجم روابط تجاری، بانکی و پولی بیشتر با غرب بوده است. وزیر نفت درباره اختلاف نظر بانک مرکزی و صنعت نفت در خصوص درآمدهای ناشی از فروش نفت توضیح داد: این موضوع در حال بررسی است. هماهنگی با وزارت اقتصاد برای واگذاری‌ها وی درباره واگذاری 40 درصد از سهام شرکت گاز و پتروشیمی با بیان این‌که اجرای اصل 44 می‌تواند تحول در اقتصاد کشور ایجاد کند، گفت: لازم است در نوع و شکل واگذاری‌ها با وزارت اقتصاد و دارایی هماهنگی‌هایی شود تا کمترین آسیب به توسعه وارد شود. به این منظور امروز جلسه‌ای بین مدیران صنعت نفت و وزارت اقتصاد و دارایی انجام خواهد شد. دکتر میرکاظمی درباره تاکید رییس جمهوری مبنی بر واگذاری صنایع پتروشیمی به وزارت صنایع و معادن با بیان این‌که صنعت نفت و گاز کشور نیاز به تعامل بیشتری دارد، یادآوری کرد: باید بپذیریم در 101 سال گذشته به میزان لازم ارتباط بین صنعت نفت و سایر صنایع مرتبط دیگر پیش نیامده و باید این هماهنگی‌ها بیشتر شود. وی پس از تاکید تعامل وزارت نفت با وزارت صنایع و معادن گفت: باید بپذیریم اگر واگذاری‌ها در صنعت نفت کامل صورت گیرد و بخش پتروشیمی به شرکت‌های خصوصی واگذار شود، در این صورت باید تشکل‌های قوی تشکیل شده و خود نگران آینده این صنعت باشند. وزیر نفت افزود: هم اکنون درهم‌آمیختگی بین صنایع بالادست، پایین‌دست، انتقال و توزیع وجود دارد که آمادگی داریم از صنایع پایین‌دست خارج شویم. او ادامه داد: اگر پس از واگذاری شرکت‌های پتروشیمی به بخش خصوصی بازار رقابت منفی شود، تنها وزارت نفت نباید نگران شود، بلکه سایر صنایع و همچنین شرکت‌های پتروشیمی نیز باید نگران وضعیت باشند و برای راه حل اقدام کنند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
صادرات نفت اوپکی ها در چهار هفته پیش افزایش یافته است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا _ گروه بین الملل: بر اساس پیش بینی موسسه انگلیسی اویل موومنتز، صادرات نفت اعضای اوپک به جز آنگولا و اکوادور در چهار هفته منتهی به 10 اکتبر (18 مهر) 160 هزار بشکه افزایش یافته است. به گزارش داوجونز، موسسه اویل موومنتز که انتقال محموله های نفتی را رصد می کند، روز پنجشنبه گذشته (دوم مهر) پیش بینی کرد صادرات نفت 10 عضو اوپک در چهار هفته منتهی به 10 اکتبر (18 مهر) به 22 میلیون و 490 هزار بشکه در روز رسیده باشد.
صادرات نفت 10 عضو اوپک در چهار هفته منتهی به 12 سپتامبر گذشته (21 شهریور) معادل 22 میلیون و 330 هزار بشکه در روز بود. شرکت اویل مومنتز هفته گذشته همچنین پیش بینی کرد صادرات محموله های نفتی 12 عضو اوپک به جز آنگولا و اکوادور در چهار هفته منتهی به سوم اکتبر (11 مهر) با 200 هزار بشکه افزایش روبه رو شود. از آنجا که آمریکا، کشورهای اروپای و آسیایی خود را برای تامین سوخت زمستانی آماده می کنند، انتظار می رود صادرات محموله های نفتی اعضای اوپک به تدریج افزایش یابد، اما این افزایش به کاهش پایبندی اعضای این سازمان به سهمیه های تولید توافق شده در سال گذشته منجر می شود. اعضای اوپک در اجلاس 154 این سازمان (19 شهریور) برای سومین بار در سال جاری میلادی تصمیم گرفتند سهمیه های تولید خود را بدون تغییر حفظ کنند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اکوادور در صدد لغو قرارداد پرنکو
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا_ گروه بین‌الملل: شرکت پترواکوادور در تلاش است تا قرارداد شرکت فرانسوی – انگلیسی پرنکو با اکوادور لغو شود. به گزارش خبرگزاری داوجونز، لوئیس جارامیلو رئیس شرکت پترواکوادور، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری داوجونز از برنامه این شرکت برای لغو قرارداد شرکت فرانسوی انگلیسی پرنکو در اکوادور خبر داد.
جارامیلو گفت: درخواست پترواکوادور در این رابطه برای تقدیم به وزیر معادن و نفت اکوادور آماده شده است و ما تنها در حال بررسی مجدد این درخواست از لحاظ قانونی هستیم که آن را تقدیم وزیر نفت کنیم. شرکت پرنکو که از تاسیسات نفتی خود در اکوادور روزانه 22 هزار بشکه نفت خام تولید می کرد، در مخالفت با این اقدام اکوادور برای لغو قرارداد، تولید نفت خود در این کشور را از ژوئیه گذشته به حال تعلیق در آورد. وی در ادامه افزود: دلیل ما برای لغو قرارداد عدم اجرای تعهدهای قرارداد از سوی شرکت پرنکو بوده است. شرکت پرنکو به همراه شرکت کونوکوفیلیپس آمریکا و برلینگتون ریسورسز، تا پیش از این هدایت و توسعه دو بلوک نفتی در منطقه آمازون اکوادور را به عهده داشتند. اداره این دو بلوک در تاریخ 16 ژوئیه (25 تیر) از کنترل این کنسرسیوم خارج شد. در آن زمان شرکت پترواکوادور به دلیل کشمکش مالیاتی اداره دو بلوک را در اختیار گرفت. شرکت پرنکو از مارس گذشته بر سر موضوع پرداخت مالیات برداشت نفت از میدان های نفتی اکوادور با این کشور اختلاف پیدا کرده است. دولت اکوادور بر اساس پیشنهادی مبنی بر تصاحب حجم زیادی از نفت استخراج شده از سوی شرکت پرنکو در قبال مالیات برداشت نفت از میدان های نفتی این کشور، درحدود بیش از 350 میلیون دلار دریافت کرده است. شرکت پرنکو در زمینه پرداخت مالیات های نفتی به دولت اکوادور بدهکار است. دولت اکوادور اعلام کرد تا زمانی که شرکت پرنکو مالیات‌های معوقه خود را پرداخت نکند، به مصادره اموال شرکت ادامه می‌دهد. پس از تعلیق تولید از سوی شرکت پرنکو، شرکت پترو آمازوناس، یکی از شاخه های شرکت دولتی نفت پترواکوادور پیشنهاد داد تا برای حل مشکلات حاصل از تعلیق تولید نفت از چاه های نفتی تحت کنترل شرکت پرنکو، از نظر اقتصادی و فنی به این شرکت کمک کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
احتمال کاهش بهای نفت در پی افزایش عرضه سوخت در آمریکا
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا_ گروه بین‌الملل: بهای نفت در پی افزایش عرضه سوخت و کاهش تقاضا در آمریکا ممکن است در معاملات آتی بازار کاهش یابد. به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، بر اساس نظر سنجی این پایگاه، 44 نفر از تحلیلگران یا 55 درصد پیش‌بینی کردند که بهای نفت تا دوم اکتبر (10 مهر) در معاملات آتی بازار کاهش یابد، 7 نفر دیگر از پرسش شوندگان یا حدود 16 درصد پیش‌بینی افزایش قیمت بازار و 13 نفر دیگر نیز پیش بینی کردند که بهای نفت تغییری اندک خواهد داشت.
بر اساس نظر سنجی هفته گذشته این پایگاه، 38 درصد از تحلیلگران پیش‌بینی کاهش قیمت نفت را کرده بودند. اندی لیپو، رئیس موسسه نفتی لیپو در هوستون آمریکا گفت: قیمت‌های نفت و به ویژه سود حاشیه ای فرآورده‌های پالایشی هفته آینده نیز به دلیل افزایش حجم ذخیره سازی این فرآورده ها در آمریکا و اروپا روند کاهشی خواهد داشت. بر اساس گزارش 23 سپتامبر اداره اطلاعات انرژی آمریکا، حجم ذخیره سازی بنزین آمریکا در هفته گذشته به بیش از 5 میلیون و 410 هزار بشکه رسید که ده برابر بیش تر از پیش‌بینی های تحلیلگران در نظرسنجی بلومبرگ بوده است. عرضه سوخت‌های گرمایشی از قبیل سوخت گرمازا و سوخت دیزل به دو میلیون و 960 هزار بشکه افزایش یافته است که نسبت‌ به برآوردها، دو برابر افزایش نشان می‌دهد. حجم مصرف سوخت آمریکا در هفته گذشته 3/3 درصد کاهش یافت و به روزانه 18 میلیون و 500 هزار بشکه رسید که این مقدار مصرف از هفته منتهی به 26 ژوئن (5 تیر) تا کنون کمترین رقم بوده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
امیدواری برای اجرایی شدن قرارداد صادرات گاز به سوییس در سال جاری
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 مهر 1388


شانا _ گروه گاز: سیدرضا کسایی زاده در باره قرارداد شرکت یی.جی.ال سوییس گفت: این قرارداد در دو مرحله اجرا خواهد شد که هم‌اکنون قرارداد مرحله اول آن به امضا رسیده و مذاکرات قیمت آن در ماه جاری به اتمام خواهد رسید و امیدواریم این پروژه در سال جاری به فاز اجرایی درآید.
به گزارش خبرنگار شانا، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران ظهر امروز (شنبه چهارم مهر) در سومین همایش ملی گاز، با تشریح طرح های صادرات گاز ایران،‌ افزود: شرکت ملی صادرات گاز ایران با کشورهای پاکستان، امارات، عمان، کویت، بحرین، ترکیه و هند در حال مذاکره است. تامین ظرفیت گاز صادراتی از محل صرفه جویی در نیروگاه‌ها کسایی‌زاده با بیان این که یک سوم گاز کشور در نیروگاه‌های تولید برق مصرف می‌شود، گفت: راندمان کنونی نیروگاه‌های کشور ما 36 درصد است که این موضوع سبب هدرروی سالانه میلیون‌ها مترمکعب گاز می‌شود. وی گفت: شرکت ملی صادرات گاز ایران با هدف صرفه‌جویی اتلاف انرژی در نیروگاه‌های کشور، قراردادی با یک شرکت سوییسی منعقد کرده است که به موجب آن این شرکت با مطالعه و بررسی راهکارهای بالا بردن راندمان انرژی از اتلاف و هدرروی انرژی در این نیروگاه‌ها جلوگیری می‌کند. کسایی زاده گفت: بازپرداخت سرمایه‌گذاری این شرکت از محل صرفه‌جویی گاز در نیروگاه‌های کشور تامین خواهد شد. وی با بیان این که در صورت بالا رفتن 24 درصدی راندمان نیروگاه‌های کشور، روزانه 36 میلیون مترمکعب گاز به ارزش سالانه 6/5 میلیارد دلار صرفه‌جویی خواهد شد، گفت: پروژه سیوکس اهدافی همچون حفظ محیط زیست، جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور و جانشینی گاز با فرآورده‌های نفتی همچون گازوییل، نفت و گاز در نیروگاه‌ها را دنبال می‌کند. وی با بیان این که ایران هم‌اکنون با دارا بودن 16 درصد از گاز دنیا به عنوان پنجمین کشور برتر صنعت گاز جهان مطرح است، گفت: بر اساس بررسی‌ها، ایران با تولید 5/4 درصد از تولید گاز جهان به عنوان چهارمین تولید کننده گاز در جهان مطرح است و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان افق چشم‌انداز به دومین تولید کننده گاز جهان تبدیل خواهد شد. ایران بدنبال کسب سهم 16 درصدی از صادرات گاز جهان وی ماموریت شرکت صادرات گاز ایران را بازاریابی و صادرات گاز کشور خواند و گفت: اخیرا با تصمیم وزارت نفت برای دستیابی ایران به 16 درصد از سهم صادرات گاز جهان برنامه‌ریزی شده است. مهندس کسایی‌زاده با بیان این که بر اساس برنامه پنج ساله پنجم ایران می‌باید روزانه 300 میلیون مترمکعب گاز صادر کند، گفت: این هدف جز با شتاب بخشی به تولید و کاهش مصرف عملی نخواهد شد. مهندس کسایی‌زاده گفت: هم‌اکنون در اوج مصرف گاز در زمستان ایران روزانه 200 میلیون مترمکعب با کمبود گاز رو به رو است که با توجه به منطقی شدن قیمت‌ها در آینده امیدواریم این کمبود در داخل کشور جبران شود. وی با بیان این که پروژه ایران ال.ان.جی تا کنون بیش از 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: این پروژه توانایی تولید سالانه بیش از 10 میلیون تن ال.ان.جی را خواهد داشت. کسایی زاده افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها، در آینده بیش از 20 درصد از سهام پروژه ایران ال.ان.جی متعلق به شرکت ملی نفت خواهد بود و 80 درصد آن به بخش‌های خصوصی داخلی و خارجی اختصاص خواهد داشت. وی در باره آخرین وضعیت خط لوله نهم سراسری گاز گفت: این خط لوله 1800 کیلومتری که از عسلویه به مرز بازرگان احداث خواهد شد، هم‌اکنون به علت بحث تامین مالی و فاینانس متوقف شده است. مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران گفت: با سه شرکت اروپایی و پنج کشور همسایه در زمینه صادرات گاز و مشارکت در طرح‌های ال.ان.جی در حال مذاکره هستیم. کسایی زاده در باره آخرین وضعیت خط لوله صلح (خط لوله سراسری هفتم) گفت: این خط لوله که توانایی انتقال 5/21 میلیون مترمکعب گاز در روز را دارد، بر اساس قرارداد میان دو کشور ایران و پاکستان در سال 2013 اجرایی خواهد شد. روند مثبت فعالیت ها در پروژه پرشین ال.ان.جی مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران روند پیشرفت فعالیت‌ها در پروژه پرشین ال.ان.جی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اخیرا پروژه پرشین ال.ان.جی در مرحله اف.آی.دی قرار گرفته و مذاکرات مثبتی با پیمانکاران خارجی آن صورت گرفته است. مهندس کسایی‌زاده گفت: بخش بالادستی پروژه پارس ال.ان.جی با یک شرکت چینی قراردادش منعقد شده و بخش میان‌دستی آن به دلیل مشکلاتی همچون فاینانس مسکوت مانده است. وی در باره پروژه ایران ال.ان.جی گلشن و فردوس گفت: سالانه بیش از 10 میلیون تن ال.ان.جی از این دو میدان تولید خواهد شد که بر اساس قرارداد میان ایران و شرکت سرمایه‌گذار قرار است 50 درصد از سود حاصل از فروش محصولات به شرکت صادرات گاز ایران و 50 درصد به سرمایه‌گذار اختصاص داده شود. مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران شرکت سینوک چین را سرمایه‌گذار اصلی پروژه ال.ان.جی پارس شمالی خواند و گفت: بر اساس مذاکرات، این شرکت قرار است بیش از 20 میلیارد دلار در پروژه ال.ان.جی پارس شمالی سرمایه‌گذاری کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
برنامه چین برای ساخت مرحله سوم مخازن ذخیره سازی نفت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا _ گروه بین الملل: چین در نظر دارد ساخت مرحله سوم مخازن ذخیره سازی استراتژیک نفت را آغاز کند. به گزارش پایگاه اینترنتی چاینا دیلی، ژانگ گوابائو، رئیس اداره ملی انرژی چین (3 مهر) در یک کنفرانس خبری گفت: چین با پایان ساخت مرحله دوم مخازن ذخیره سازی نفت و با هدف دستیابی به استانداردهای بین المللی ذخیره سازی نفت، ساخت مرحله سوم مخازن ذخیره سازی نفت را آغاز خواهد کرد.
وی گفت: چین در نظر دارد تا به استانداردهای ذخیره سازی نفت که از سوی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (او.یی.سی.دی) تعیین شده است، دست یابد. چین در حال کار برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خود به میزان 90 روز مصرف آتی است. ژانگ گفت: هم اکنون ما از دستیابی به این سطح ذخیره سازی دور هستیم. چین پنج شنبه گذشته (2 مهر) ساخت مخزن دوشانگزی را در منطقه خودمختار «ژینجی یانگ» آغاز کرده است؛ حجم ذخیره سازی این مخزن که به عنوان بخشی از فاز دو مخازن ذخیره سازی نفت این کشور به شمار می رود، پنج میلیون و 400 هزار متر مکعب است که قزاقستان بخش عمده این میزان نفت خام را فراهم می کند. مرحله نخست مخازن ذخیره سازی نفت چین با نام های «ژنهای»، «دالیان» و «هوواندائو» در سواحل استان های «ژجی یانگ»، «شاندانگ» و «لییااونیینگ» قرار دارند. بر پایه آمار اداره ملی چین (ان.یی.ای)، ذخیره سازی نفت خام مرحله نخست این مخازن 16 میلیون و 400 هزار متر مکعب است که ذخیره سازی این مخازن سال گذشته میلادی پایان یافته است. بر پایه یک طرح سه ساله، حجم ذخیره سازی نفت خام چین تا سال 2011، 44 میلیون و 600 هزار متر مکعب خواهد بود. منابع صنعتی چین پیشتر اعلام کرده بودند: چین انتظار دارد حجم ذخیره سازی نفت پالایش شده خود را تا سال 2015 به 70 میلیون متر مکعب افزایش دهد؛ این میزان نفت پالایش شده در سال گذشته 52 میلیون متر مکعب بوده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
رایزنی با مسئولان استان بوشهر برای فک پلمپ از میدان نفتی نرگسی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


اهواز _ شانا _ گروه نفت: رئیس روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از رایزنی و تعامل با مسولان ارشد استان بوشهر برای فک پلمب کارخانه بهره برداری نرگسی در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران خبر داد.
عبدالحسین رضایی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار شانا،‌ افزود: این کارخانه به دنبال شکایت شهرداری شهر وحدتیه از توابع استان بوشهر مبنی بر اثراث آلودگی زیست محیطی به براساس حکم قضایی از تاریخ اول مهرماه پلمپ شده است. وی تصریح کرد: این واحد روزانه 15 هزار بشکه نفت شیرین فرآورش می کند و به استناد گزارش های کارشناسان سازمان محیط زیست در شمار کم آلوده ترین تاسیسات نفتی در منطقه است. وی اظهار داشت: هم اکنون یکی از بزرگترین طرح‌های جمع آوری و تزریق گازهای همراه نفت که با اعتبار 400 میلیارد ریال در این منطقه احداث شده نیز در آستانه راه اندازی است. رئیس روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به اظهارات رییس جمهوری مبنی بر تعامل دستگاه‌های دولتی، تاکید کرد: مناسب است این گونه مسائل بین دستگاهی در مرکز استان با حضور استاندار و مسئولان مربوط بررسی و حل و فصل شود. میدان نفتی نرگسی در سال 1353 کشف و بهره برداری از آن از سال 1376 آغاز شد. در این میدان تاکنون 8 حلقه چاه حفاری شده است. نفت تولیدی این میدان که از نظر کیفیت سبک و شیرین محسوب می شود دارای کمترین درصد آلاینده‌های زیستی است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
عملیات مروارید و ضربه سهمگین به سکوهای نفتی عراق
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا _ گروه نفت: مهم ترین وظایف دلاورمردان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول هشت سال دفاع مقدس، نابودی توان تولید و صادرات نفت عراق و همچنین حفاظت از سکوهای نفتی و نفتکش‌های کشورمان بود که عملیات غرور آفرین مروارید در این عرصه جایگاه ارزشمندی دارد. عملیات دریایی غرورآفرین مروارید در هفتم آذر 1359 به همت دریادلان جان برکف انجام شد و در این عملیات ضربات سنگین و جبران ناپذیری بر پیکره نیروی دریایی و هوایی دشمن وارد شد.
این عملیات را می توان مهم ترین جنگ دریایی در پهنه خلیج فارس دانست. بر نداجا در شمال غربی خلیج فارس و برضد نیروی دریایی دشمن انجام شد، اساس طرحی از پیش تهیه شده به طور روزانه و مستمر منطقه شمال خلیج فارس توسط بالگردهای نداجا مورد گشت و شناسایی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر قرار می گرفت. ناوچه های موشک انداز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز ماموریت داشتند تا با حضور در این منطقه علاوه بر مراقبت از سکوهای نفتی ایران درصورت حضور یگان‌های دریایی دشمن به انهدام آنها اقدام کنند. در دو ماه نخست جنگ نبردهای پراکنده ای میان یگان های دریایی ایران و یگان های دشمن به وقوع پیوست که با پیروزی ناوچه های موشک انداز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و انهدام یا فرار واحدهای دشمن پایان یافت. در نتیجه این نبردها یگان های دریایی دشمن از رویارویی با ناوچه های موشک انداز نیروی دریایی پرهیز کرده و به مخفیگاه های خود خزیده بودند. در آبان 1359 با اجرای دو عملیات اشکان و شهید صفری علیه سکوهای البکر و العمیه که پایانه های بزرگ نفتی دشمن برای صدور نفت آن کشور هستند، تاسیسات سکوهای مذکور منهدم شدند؛ به این ترتیب دشمن از امکان صدور نفت از طریق این سکوها محروم و از نظر اقتصادی در تنگنا قرار گرفت. نیروی دریایی ارتش به منظور خارج ساختن یگان های دشمن از پناهگاه و انهدام آنها اقدام به طراحی عملیات مروارید کرد. در این طرح عملیاتی برنامه ریزی شده بود که یک تیم عملیات ویژه توسط بالگردهای نداجا بر روی سکوی البکر پیاده شده و آن را تسخیر کنند. پیش بینی شده بود که حمله دلاورمردان نیروی دریایی ارتش به این سکوها برای بار سوم پس از عملیات اشکان و شهید صفری و آن هم در کمتر از یک ماه برای حکام رژیم بعثی قابل تحمل نخواهد بود؛ از این رو برای مقابله با آن دست به اقدامات عجولانه خواهند زد و یگان های دریایی و هوایی خود را به صحنه خواهند فرستاد. تیم عملیات ویژه شامل فرمانده تیم افسر اطلاعات افسر مخابرات و 4 نفر تکاور زبده نیروی دریایی در شامگاه مورخه 6 آذر 59 به وسیله بالگرد بر روی سکوی البکر پیاده و بلافاصله با نیروهای مستقر بر روی سکو درگیر شدند. یک نفر از نیروهای دشمن کشته و فرمانده نیروهای دشمن مستقر بر روی سکو به همراه 9 نفر دیگر از آنان به اسارت نفرات تیم عملیات ویژه درآمدند، بقیه نفرات دشمن با جنگ و گریز به قسمت شمال سکو گریخته و از آنجا با یک فروند شناور فرار کردند و به سکوی العمیه رفتند. پس از تسخیر سکو از سوی تیم عملیات ویژه ناوچه همیشه جاوید پیکان در کنار سکوی البکر مستقر و اسرا به روی ناوچه منتقل شدند. در همین زمان دو فروند ناوچه موشک انداز دشمن که در حال خروج از خور عبداله بودند، بر صفحه رادار ناوچه پیکان مشاهده شدند. ناوچه پیکان از سکو جدا و برای انهدام آنها به طرف شناورهای دشمن حرکت کرد. اولین ناوچه دشمن را با شلیک یک فروند موشک سطح به سطح منهدم و سپس به سوی ناوچه دوم تغییر جهت داد. ناوچه عراقی که شاهد انهدام ناوچه اول بود، بلافاصله بازگشته و با سرعت زیاد از منطقه خارج و به داخل خور عبداله گریخت. ناوچه قهرمان پیکان به طور مکرر با یگان های دشمن درگیر و تعدادی یگان شناور و هواپیمای جنگنده نیروهای خصم را منهدم کرد، زیرا همان گونه که پیش بینی شده بود، دشمن یگان های خود را یکی پس از دیگری برای مقابله با ناوچه پیکان از بندر ام القصر به بیرون می فرستاد، اما هماهنگی بین نیروهای دریایی و هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران موجب شد که تعداد زیادی از هواپیماهای جنگنده و یگان های شناور دشمن در این عملیات منهدم شوند. ناوچه پیکان علاوه بر درگیری مستقیم با نیروهای دشمن با هدایت هواپیماهای تیزپرواز نیروی هوایی ارتش بر روی واحدهای دشمن موجب انهدام تعداد دیگری از آنها شد. در ظهر روز هفتم آذر خاتمه عملیات توسط فرماندهی صحنه اعلام شد. بر اساس گشت هوایی انجام شده بر فراز منطقه نبرد آن منطقه خالی از یگان های دشمن اعلام و ناوچه جاوید پیکان عازم بازگشت به پایگاه خود شد. پس از طی چند مایل یک فروند ناوچه موشک انداز دشمن که در زیر سکوی العمیه مخفی شده بود، از مخفیگاه خود خارج می شود و سه فروند موشک پیاپی به طرف ناوچه پیکان شلیک می کند. به دلیل مانور سریع ناوچه پیکان موشک اول به آن اصابت کرد و در نزدیکی ناوچه در آب منفجر شد، اما بلافاصله موشک دوم به پاشنه ناوچه اصابت و نیروی محرکه آن را از بین می برد. متعاقبا موشک سوم نیز به ناوچه اصابت و موجب غرق شدن ناوچه و شهید شدن تعداد زیادی از کارکنان ایثارگر و حماسه آفرین آن می شود. پس از مدت کوتاهی ناوچه دشمن که ناوچه پیکان را هدف قرار داده بود منهدم شد. نتیجه این عملیات انهدام بخش عمده توان دریایی رژیم بعثی و از بین رفتن تعداد زیادی از هواپیماهای دشمن بود و موجب شد برتری مطلق دریایی در خلیج فارس به طور کامل کسب شود و تا پایان جنگ استمرار یابد. دشمن بعثی که متوجه شد دیگر امکان مقابله با دلاورمردان نیروی دریایی ارتش ایران را از طریق یگان های سطحی خود ندارد، تغییر تاکتیک داده و برای تهدید خطر ارتباط دریایی جمهوری اسلامی ایران به استفاده از یگان های هوایی و موشک های هوا به سطح و ساحل به دریا روی آورد که ایثارگران نداجا در طول مدت دفاع مقدس، دشمن را در استفاده از این روش نیز ناکام گذراند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
صنعت گاز کشور چالش فناوری ندارد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا _ گروه گاز: مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران گفت: در صنعت گاز کشور چالش فناوری وجود ندارد. به گزارش خبرنگار شانا، سیدرضا کسایی زاده،‌ دیروز (شنبه چهارم مهر) در سومین همایش ملی گاز گفت: صنعت گاز کشور هم اکنون مشکل فناوری ندارد اما بزرگ ترین چالش پیش روی این صنعت، تأمین منابع مالی و سرمایه‌گذاری است.
وی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر زیرساخت های خوبی برای تامین مالی پروژه‌های صنعت نفت و گاز کشور فراهم شده، اما در همین حال همچنان چالش اصلی صنعت نفت و گاز ما در کشور چالش سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی است. وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر همچنین برای توسعه شبکه گازرسانی در کشور اقدام های بسیار خوبی انجام شده است، اما در زمینه تولید گاز در مقایسه با وضعیت انتقال آن عقب هستیم. مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با اشاره به مصرف روزافزون گاز در کشور گفت: این یعنی هرچه گاز تولید می‌شود، برای مصرف به شبکه گاز سراسری منتقل می‌شود. وی با بیان این که اگر برای این موضوع راهکاری اندیشیده نشود، نمی‌توانیم به بازارهای جهانی گاز دست یابیم، گفت: خوشبختانه نگاه حاکم بر وزارت نفت به دنبال اجرای راهی برای خارج شدن از این وضعیت است و مباحثی که دکتر میرکاظمی در این همایش درباره ضرورت تدوین طرح جامع انرژی برای اصلاح الگوی مصرف گاز مطرح کرد، شاهدی بر این مطلب است. کسایی زاده یادآور شد: هم اکنون کشورهایی مانند مصر، نروژ و... در جهان وجود دارند که ذخایر گازی آنها و همچنین میزان تولید گاز در کشورشان بسیار کمتر از کشور ما است، اما میزان صادراتی به مراتب بیشتر از ایران دارند. وی با تأکید بر این که چالش صنعت گاز کشور چالش فناوری نیست، یادآور شد: امیدواریم با تکیه بر تجربیات گذشته و با همکاری تمام مسئولان بتوانیم مشکلات پیش رو را برداریم. مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران در باره پروژه ایران ال.ان.جی گفت: تمام مشکل این پروژه مربوط به مشکلات تأمین مالی است نه مشکل فناوری. وی با اشاره به مشکل تأمین مالی پروژه‌ها یادآوری کرد: وقتی بانک‌های داخلی اعلام می‌کنند که نمی‌توانند بیش از 20 میلیون دلار وام در اختیار صنعت قرار دهند، در حالی که پروژه ‌های صنعت نفت به طور عمده چند میلیارد دلاری هستند، چطور می‌توان توقع داشت که پروژه‌ها بدون مشکل ایجاد شوند. کسایی زاده همچنین در باره تحریم‌های بین‌المللی گفت: نمی‌توان انتظار داشت که همانند زمانی که تحریم نیستیم عمل کنیم، اما با این حال این افتخار بزرگی برای صنعت نفت است که با تمام مشکلات ناشی از تحریم‌های عملیات اجرایی در این صنعت به طور منظم و دقیق در حال فعالیت است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تمدید گواهینامه های مدیریتی "ایزو" در شرکت گاز چهار محال و بختیاری
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا_ گروه گاز: گواهینامه های مدیریت کیفیت (ایزو 9001) مدیریت محیط زیست (ایزو 14001) و مدیریت ایمنی (OHSAS) شرکت گاز استان چهار محال و بختیاری ممیزی و تمدید شد
به گزارش شانا،این گواهینامه ها به دنبال انجام پنجمین ممیزی مراقبتیاز سوی شرکت "توف نورد"به عنوان یکی از شرکت های معتبر بین المللی به شرکت گاز استان چهار محال و بخیتاری اعطا شده است. بررسی کلیه مراحل پیاده سازی،استقرار و نگهداری سیستم مدریت یکپارچه به وسیله سه نفر از کارشناسان شرکت اعطا کننده این گواهینامه ها در مدت زمان دو روز انجام شد. با انجام این ممیزی مراقبتی گواهینامه های کیفیت، محیط زیست و سیستم یکپارچه مدیریت شرکت گاز استان چهار محال و بختیاری برای یکسال دیگر تمدید شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تحریم گاز ایران نابوکو را به بن بست می رساند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا _ گروه بین الملل: نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که تحریم گاز ایران پروژه خط لوله نابوکو را به بن بست می رساند. به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، رجب طیب اردوغان با ابراز علاقه مندی به استفاده از گاز ایران در خط لوله نابوکو در باره تحریم صنعت گاز ایران تصریح کرد: تحریم گاز ایران به معنای به بن بست رسیدن پروژه خط لوله نابوکوست.
کشورهای اتحادیه اروپا و ترکیه قرارداد ترانزیت گاز پروژه خط لوله نابوکو را با هدف کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه با استفاده از گاز حوزه دریای خزر و خاورمیانه در سال جاری میلادی امضا کردند. هنوز قراردادی قطعی برای عرضه گاز به این پروژه که قرار است 31 میلیارد متر مکعب گاز را از سال 2014 به اروپا انتقال دهد، امضا نشده است. نخست وزیر ترکیه با اشاره به این که وقتی گاز در این خط لوله جریان یابد، برای ما اهمیت حیاتی خواهد داشت، یادآور شد: صادرات ما بسیار چشمگیر است. اردوغان با تاکید بر نقش موثر ایران در بخش گردشگری ترکیه، تاکید کرد که علاقه ای به محروم شدن از این مزیت ندارد. وی گفت: سطح مبادلات تجاری ایران و ترکیه حدود 10 میلیارد دلار در سال است؛ به طوری که دو میلیارد دلار آن صادرات ترکیه به ایران و هشت میلیارد دیگر آن واردات از جمهوری اسلامی ایران است. اردوغان در ادامه تاکید کرد: ما پیش از تصمیم گیری قطعی، منافع ملی خود را مد نظر قرار خواهیم داد. رجب طیب اردوغان همچنین روز گذشته در جمع خبرنگاران در نیویورک از سفر خود به تهران در اواخر ماه آینده میلادی خبر داد و اعلام کرد که در این سفر با رئیس جمهوری ایران درباره برنامه هسته ای این کشور گفت و گو خواهد کرد. وی همچنین تصریح کرد: تحریم ها دستاورد خوبی برای مردم ایران نخواهد داشت و به نظر من باید در این باره با دقت عمل کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
سودان اتهام دستکاری در درآمدهای نفتی را رد کرد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا_ گروه‌ بین‌الملل: سودان هر گونه اتهام دستکاری در آمار و ارقام درآمدهای نفتی سال‌های گذشته این کشور رد کرد. به گزارش سودان تریبیون، الزبیر احمد حسن، وزیر انرژی و معدن سودان امروز (یکشنبه 5 مهر) هر گونه اتهام سازمان غیردولتی گلوبال ویتنس مبنی بر دستکاری آمار و ارقام مربوط به درآمدهای نفتی در چند سال اخیر رد کرد.
سازمان گلوبال ویتنس، مستقر در لندن روز 6 سپتامبر (15 شهریور) با انتشار گزارشی اعلام کرد: ارقام اعلام شده دولت خارطوم کمتر از ارقام منتشر شده اپراتور چینی (شرکت ملی نفت چین) درباره میدان‌های نفتی سودان بوده است. در این گزارش همچنین اختلاف آماری بلوک‌های نفتی در جنوب سودان بین 9 تا 26 درصد اعلام شد. ریاست جمهوری سودان نیز پس از آن و به درخواست دولت منطقه ای جوبا سودان، به وزارت انرژی و معادن این کشور دستور داد آمار دقیق درآمدهای نفتی سودان را مشخص کند. وزیر انرژی سودان امروز در کنفرانسی خبری در خارطوم با رد گفته‌های سازمان غیر دولتی گلوبال ویتنس، این سخنان را نادرست خواند و تاکید کرد که کنترل درآمدهای نفتی در تمام سطوح با سازکاری مشترک میان دولت فدرال و دولت جنوبی سودان و در حضور ناظران خارجی صورت گرفته است. وی ادامه داد: گزارش گلوبال ویتنس بر اساس اطلاعات نادرست بوده و این گروه درخواستی از دولت سودان برای دریافت اطلاعات دقیق نکرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تامین مالی 200 میلیون یورویی توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 مهر 1388


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت ایران از اختصاص 200 میلیون یورو اعتبار برای آغاز طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی در آینده نزدیک خبر داد. مهندس رکن‌الدین جوادی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به ابلاغ طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی به شرکت اویک از سوی شرکت ملی نفت ایران‌ افزود: برای آغاز طرح به زودی شرکت ملی نفت به عنوان کارفرما رقمی معادل پنج درصد از کل قرارداد را در اختیار شرکت اویک قرار خواهد داد.
جوادی با بیان این که این رقم حدود 200 میلیون یورو است،‌ یادآور شد: هم اکنون قرارداد امضا شده و مقدمات مربوط به تحویل زمین در حال انجام است. وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی گفت: با این حال شرکت اویک منتظر دریافت این رقم نشده و فعالیت‌های مقدماتی اجرای طرح از جمله انتخاب مشاور نقشه برداری را با هزینه‌های داخلی شرکت آغاز کرده است. مدیرعامل شرکت اویک تصریح کرد: هم اکنون مناقصه انتخاب مشاور خاک‌شناسی و نقشه‌برداری شرکت برگزار و شرکت مشاور برگزیده شده است که به زودی آغاز کار را به او ابلاغ خواهیم کرد. به گزارش شانا،‌ تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز برای بخشی از مصرف داخلی، تولید مایعات گازی برای صادرات و تولید گاز اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی همجوار از اهداف توسعه فازهای 20 و 21 میدان گازی پارس جنوبی است. در این دو فاز روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین،‌ روزانه 77 هزار بشکه میعانات گازی،‌ 1/1 میلیون تن در سال گاز مایع (LPG) و یک میلیون تن در سال اتان خواهد بود. اشتغال زایی مستقیم در فازهای 20 و 21 در زمان احداث 15 هزار نفر برآورد شده است. تاسیسات دریایی این دو فاز شامل دو سکوی مستقل هر یک مجهز به 11 چاه برای تولید روزانه هزار میلیون فوت مکعب گاز، تفکیک کننده سه فاز (گاز-مایع-آب) برای آزمایش چاه ها و دو واحد تفکیک کننده سه فازه (گاز-مایع-آب) برای جدا سازی آب است. به گفته سیف الله جشن ساز، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تصفیه کننده آب های آلوده به مواد نفتی پیش از تخلیه به دریا و سکوی مشعل سه پایه در فاصله 170 متری از سکوی اصلی برای تخلیه اضطراری هم از دیگر تاسیسات دریای این دو فاز به شمار می رود. سیلاب گیر مشترک، 6 واحد احیای مواد شیمیایی، دو واحد اصلی جداسازی موادسبک از میعانات گازی، چهار واحد شیرین سازی- نم زدایی - تبرید گاز، دو واحد جداسازی گاز مایع ال.ان.جی، 6 دستگاه کمپرسور گاز و چهار واحد بازیافت گوگرد از گاز های اسیدی هم از جمله تاسیسات مهم پالایشگاهی موجود در فازهای 20 و 21 میدان گازی پارس جنوبی است. همچنین گاز تولیدی این دو فاز از طریق دو خط لوله 32 اینچی هر یک به طول تقریبی 120 کیلومتر به پالایشگاه این دو فاز احداث خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اوراق مشارکت ارزی و ریالی پارس جنوبی از آذر ماه منتشر می‌شوند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


شانا _ گروه نفت _ سید وحید موسوی: اوراق مشارکت ارزی و ریالی پارس جنوبی از ماه دسامبر سال میلادی جاری منتشر و از ابتدای امسال تا پایان سال 94 هم در مجموع 42 میلیارد دلار در توسعه طرح‌های باقیمانده پارس جنوبی سرمایه‌گذاری می‌شود.
به گزارش خبرنگار شانا، مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس روز گذشته (سه شنبه 14 مهر) در دومین همایش نظام حقوقی و قراردادی صنعت نفت افزود: بر اساس بند "ه" ماده 6 قانون بودجه، از دسامبر سال جاری یک میلیارد یورو اوراق مشارکت توسعه فازهای پارس جنوبی منتشر می‌شود. سید مرتضی الهی گفت: هم اکنون بانک ملت به عنوان بانک عامل انتشار این اوراق معرفی و پیش‌بینی شده است انتشار اوراق در یکی از مناطق آزاد کشور انجام شود. نرخ سود عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس در باره نرخ سود گفت: نرخ سود اوراق مشارکت ارزی و ریالی پارس جنوبی به میزان 9 درصد برای بخش ارزی و 18 درصد برای بخش ریالی در نظر گرفته شده است. وی انتشار اوراق مشارکت را ساده‌ترین روش برای تامین مالی موردنیاز فازهای پارس جنوبی خواند و افزود: با انتشار این اوراق، وابستگی به منابع داخلی شرکت ملی نفت کم و پیامدهای منفی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی و حضورنیافتن سرمایه‌گذاران داخلی در کشور جبران می‌شود. الهی یکی از راه‌های اصلی تامین مالی شرکت نفت و گاز پارس را که مورد استقبال مجموعه دولت نیز قرار گرفت، انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی عنوان کرد. وی در باره ویژگی‌های انتشار این اوراق گفت: تنوع‌بخشی در تامین منابع مالی و رفع محدودیت‌های به وجود آمده در نتیجه تحریم‌ها و امکان سهیم شدن مردم در اجرای پروژه‌ها برای نخستین بار در صنعت نفت، از جمله ویژگی‌های مهم انتشار این اوراق مشارکت است. مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: مطالعات انجام شده نشان داد که برای فازهای باقی مانده پارس جنوبی از فاز 11 تا 24 انتشار اوراق مشارکت هدف اصلی ماست که می‌تواند رقم موردنیاز پارس جنوبی را به میزان 42 میلیارد دلار تامین کند. اولویت‌ها مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس اولویت اختصاص اوراق مشارکت را برای فازهای 15 و 16 و 17 و 18 و فاز 12خواند و گفت: این فازها نزدیک به 20 تا 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و زودتر به بار می‌نشینند. الهی گفت: برنامه‌ریزی شده است که برای این سه طرح در طول سه سال 12 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود که 2/4 میلیارد دلار آن در سال اول خواهد بود. عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس یادآوری کرد: با توجه به قانون بودجه کشور صنعت نفت برای انتشار 5/1 میلیارد یورو اوراق مشارکت مجوز گرفته که بر اساس مصوبه هیئت دولت یک میلیارد دلار از این رقم به شرکت نفت و گاز پارس اختصاص داده شده است. سرمایه‌گذاری در توسعه طرح‌های باقیمانده پارس جنوبی عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که در این مدت به طور متوسط باید سالانه 6 میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه‌گذاری شود، افزود: سال 91 و 92 نقطه اوج سرمایه‌گذاری در این فازهاست که در این سال‌ها حدود 20 میلیارد دلار در این منطقه سرمایه‌گذاری خواهد شد. الهی افزود: درآمد حاصل از اجرای طرح‌های باقی‌مانده پارس جنوبی در پایان سال هفتم حدود 100 میلیارد دلار است که نشان می‌دهد با توجه به تولیدات و در نظر گرفتن قیمت نفت 40 دلاری، پارس جنوبی می‌تواند اصل و سود سهام مشارکت ارزی و ریالی را در طول سه سال باز پرداخت کند. مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز گفت: این موضوع از الزامات کشور به منظور تامین گاز داخلی موردنیاز و نیز برای برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی است. وی با بیان این که قطر با روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری در حال برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی است، افزود: باید شرایط به گونه‌ای باشد تا بتوانیم سهم خود را از این میدان داشته باشیم. منابع مالی داخلی کافی نیست عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس منابع مالی داخلی شرکت ملی نفت برای تامین مالی پروژه‌ها کافی نخواند: «در سال 88 قرار بود 643 میلیون دلار برای توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی اختصاص داده شود که در شش ماه نخست سال تنها 275 میلیون دلار یعنی حدود 20 درصد این میزان تامین شده است.» به گفته الهی، کل اعتبار درخواست شده برای طرح توسعه این فاز 4/1 میلیارد دلار بوده است. وی همچنین درمورد فاز 17 و 18 پارس جنوبی گفت: از 642 میلیون دلار مصوب برای اختصاص در سال 88 به این فازها در 6 ماه نخست تنها 230 میلیون دلار دریافت شده است؛ در حالی که کل اعتبار موردنیاز برای توسعه این فاز 7/1 میلیارد دلار بوده است. به گفته مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس، این نشان می‌دهد که نمی‌توان به تامین مالی پروژه‌های بزرگ کشور از منابع داخلی شرکت ملی نفت امیدوار بود. پرداخت بدهی‌های فاز 2 و 3 مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس در باره فازهای 2 و 3 پارس جنوبی گفت:سرمایه‌گذاری برای توسعه این فاز به شیوه بیع متقابل انجام شد و امروز کل سرمایه‌گذاری که به وسیله طرف خارجی انجام شده بود به علاوه پاداش، سود و هزینه‌های جانبی آن از محل فروش محصولات این فاز تامین شده است. وی افزود: در اصل با توسعه این فاز دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور انجام شده و تاسیسات مناسبی در پارس جنوبی ایجاد شده است. الهی یادآوری کرد: تنها فروش میعانات گازی حاصل از فازهای 2 و 3 پارس جنوبی کل سرمایه‌گذاری انجام شده را بازگشت داد؛ به گونه‌ای که امروز همه درآمدهای این فاز در اختیار کشور قرار می‌گیرد، ضمن این که تجربه و دانش فنی خوبی برای ایران به دست آمده است. عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که در مجموع تامین مالی به روش بیع متقابل در مقایسه با فاینانس موفق‌تر بوده است، افزود: بحث تامین مالی با فرض این که بازگشت سرمایه از محل تولیدات میدان انجام می‌شد، همچنین بحث ریسک‌های پروژه که به پیمانکار مربوط می‌شد، از جمله مزیت‌های مهم بیع متقابل در مقایسه با فاینانس بود. وی یادآوری کرد: بر این اساس در فاینانس بحث مدیریت با شرکت نفت و گاز پارس و تامین مالی با شرکت ملی نفت بود. روند رو به توسعه در سرمایه‌گذاری مدیر برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های شرکت نفت و گاز پارس روند سرمایه‌گذاری شرکت نفت و گاز پارس از ابتدای تاسیس تا کنون را افزایشی و رو به توسعه خواند؛ به گونه‌ای که در سال 87 با وجود مشکلات مختلف تحریم و غیره شرکت ملی نفت و گاز توانست 4 میلیارد دلار درآمد کسب کند. الهی با بیان این که بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها درباره فازهای 1 تا 8 پارس جنوبی بود، افزود: با توجه به مشترک بودن مخزن، موضوع زمان موضوع بسیار مهمی است و با توجه به این که کار توسعه فازهای پارس جنوبی در دریا انجام می‌شود، همواره به فناوری‌های جدید نیاز است؛ بنا بر این به کارگیری روش بیع متقابل در تامین سرمایه توسعه این طرح‌ها بسیار مفید بود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید زودهنگام از میدان آزادگان به 45 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


اهواز _ شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: تولید نفت از میدان آزادگان با انجام پاره‌ای عملیات روی چاه‌های موجود، به زودی به روزانه 45 هزار بشکه خواهد رسید.
مهندس غلامرضا حسن‌بیگلو در گفت‌وگو با خبرنگار شانا اعلام کرد: فازهای اول و دوم تولید زودهنگام از میدان آزادگان که به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب واگذار شده بود، انجام و تمام فعالیت‌ها طبق تعهد محقق شده است. وی افزود: ظرفیت کنونی تولید نفت از میدان آزادگان 37 هزار بشکه در روز است؛ کلاسترهای شمالی و جنوبی فعال شده و ظرفیت پمپاژ نفت در این دو کلاستر نیز در شرایط مطلوب قرار گرفته است. اطلاعات دینامیکی مخزن آنچه در انجام فازهای اول و دوم تولید زودهنگام از میدان آزادگان به دست آمده، اطلاعات دینامیکی مخزن است. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در این باره به شانا گفت: اطلاعاتی که از نوع رفتار و سطوح تماس مخزن ارائه می‌شود، به یک میزان مساوی با ارزش تولید زودهنگام از این میدان برابری می کند. حسن‌بیگلو افزود: با داشتن این اطلاعات می‌توان به آینده میدان آزادگان و توسعه و اطمینان بیشتر از روند تولید از آن امیدوار بود. در ابتدای تولید از هر میدان اکتشافی، به طور معمول احتمال‌هایی در باره مخزن و چگونگی رفتار آن، همچنین روند تولید از آن وجود دارد که این احتمال‌ها را تنها با داشتن اطلاعات دینامیکی می‌توان به یقین تبدیل کرد. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: در باره میدان آزادگان، در واقع داشتن این اطلاعات، ثروت و پشتوانه اصلی این میدان است که به ما می گوید چگونه با این میدان رفتار کنیم و چگونه آن را توسعه دهیم. حسن بیگلو تاکید کرد: در اختیار داشتن اطلاعات دینامیکی مخزن آزادگان، از صرف هزینه‌های بسیار جلوگیری می‌کند. به گزارش شانا،‌ بر اساس مصوبه شرکت ملی نفت، تولید زودهنگام از میدان نفتی آزدگان روزانه حداقل 10 هزار بشکه است که تا 70 هزار بشکه نیز قابل افزایش خواهد بود و بخشی از منابع مالی مورد نیاز توسعه این طرح از تولید زودهنگام تأمین خواهد شد. میدان نفتی فوق عظیم آزادگان به عنوان بزرگترین اکتشاف میدان نفتی جهان در 30 سال گذشته،‌با ذخیره نفت درجا به میزان 42 میلیارد بشکه در سال 1379 کشف شد. این میدان در 83 کیلومتری جنوب غربی اهواز واقع شده و با احتساب بخش شمالی و جنوبی بیش از 900 کیلومتر مربع وسعت دارد. نفت‌خام این میدان از نوع نفت‌خام‌های سنگین بوده که بر اساس برنامه‌ریزی‌ها بخش عمده آن به عنوان خوراک پالایشگاه نفت فوق سنگین خوزستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پیمانکاران داخلی نقش کلیدی در آینده صنعت نفت خواهند داشت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


شانا_ گروه نفت: مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تاکید کرد: پیمانکاران داخلی نقش کلیدی در صنعت نفت در چشم‌انداز 20 ساله خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار شانا، مهندس محمود برزو در دومین روز از دومین کنفرانس نظام حقوقی و قراردادهای صنعت نفت به واگذاری کار به پیمانکاران از پیش از انقلاب تا کنون اشاره و تصریح کرد: از ابتدای استخراج و تولید نفت شیوه امانی برای به کارگیری پیمانکاران استفاده می‌شد؛ به این معنا که با گرفتن کارگران، کارهای اجرایی به آنها واگذار می‌شد و تامین کالا به طور عمده از بخش خارجی و از سوی کارفرما انجام می‌شد. وی ادامه داد: در چند سال پس از پیروزی انقلاب این روش کمی تغییر کرد؛ به گونه ای که اجرای کار تنها از سوی پیمانکاران و تامین و طراحی کالا از سوی کارفرما انجام و تنها پروژه‌های کوچک به پیمانکاران داخلی واگذار می‌شد. مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب و به دست گرفتن مدیریت صنعت نفت از سوی ایران، سیستم پیمانکاری به تدریج ایرانی شد و حتی پروژه‌های بزرگ نیز به این پیمانکاران واگذار شد. وی تصریح کرد: در دهه اخیر شیوه‌های اجرایی پروژه از اجرا (C) به انواع مختلف قراردادهای پیمانکاری اعم از C (اجرا) پی.سی (اجرا و تنظیم کالا) و یی.پی.سی (مهندسی،‌ تامین کالا و اجرا) ارتقا یافت. معایب و مزیت‌های روش های قراردادی برزو در باره برخی معایب و مزیت های به کارگیری روش‌های قراردادی یاد شده گفت: در قرارداد پی.سی بزرگ‌ترین عیب آن این است که از ابتدای کار پیمانکارانی ویژه برای اجرای این نوع قراردادها تشخیص صلاحیت نشده است؛ در حالی که بخش عمده‌ای از اجرای پروژه به تامین کالا (Procurement) برمی‌گردد. وی با بیان این که 70 درصد از حجم پروژه‌ها را تامین کالا تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: تامین این بخش از کالا نیازمند سازمانی قوی در بخش پیمانکاری است. مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در همین حال به مزیت های روش پی.سی اشاره و تصریح کرد: با توجه به بوروکراسی گسترده برای تامین کالا، این بخش از کار (تامین کالا) به پیمانکار واگذار شد که این کار سبب شتاب بخشی به اجرای پروژه شده، همچنین واگذاری مسئولیت تامین کالا از کارفرما به پیمانکار از دیگر مزیت‌های به کار گیری این روش قرارداد است. وی به مزیت های قرارداد EPC اشاره و تصریح کرد: واگذاری اجرا، مهندسی و تامین کالا به پیمانکار موجب کاهش زمان اجرای پروژه خواهد شد در همین حال اگر می‌خواهیم پروژه‌های یی.پی.سی به خوبی اجرا شود، باید پیمانکاران ویژه در این بخش تعیین صلاحیت شوند. مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به دغدغه‌های کارفرما در واگذاری پروژه به صورت یی.پی.سی به پیمانکار اشاره و تصریح کرد: با توجه به آن که بخش مهندسی به عهده پیمانکار است باید کنترل‌های ویژه‌ای از سوی کارفرما صورت گیرد تا ارزان بودن تامین کالا، بخش مهندسی را تحت تاثیر قرار ندهد، همچنین پیمانکار نباید با خرید کالای ارزان قیمت به منظور کاهش هزینه‌های خود پروژه را تحت تاثیر قرار دهد. مهندس برزو به دیگر مشکلات در اجرای پروژه‌های یی.پی.سی اشاره و تصریح کرد: در قراردادهای یی.پی.سی باید بندی به عنوان هزینه‌های اضافی گنجانده شود، ضمن آن که مهندسی پایه نباید به صورت کلی تعریف شود، زیرا ممکن است در مرحله اجرا پروژه با تغییراتی رو به رو شود که در آن شرایط هیچ یک از پیمانکار یا کارفرما مسئولیت آن را به عهده نخواهد گرفت. وی درباره دیگر ملزومات قراردادهای ای.پی.سی گفت: تشکیل هسته مهندسی در بدنه پیمانکاری، تشکیل هسته تامین کالا در قراردادهای پی.سی و یی.پی.سی، حفظ و ارتقای کیفی پیمانکار به صورتی که پیمانکاران اهداف بلندمدتی برای حفظ و تربیت نیروی انسانی به کار گیرند، از مهم‌ترین ملزومات از قراردادها به شمار می‌آید. برزو ادامه داد: تقسیم بهینه خطرپذیری میان پیمانکار و کارفرما به منظور بهبود اجرای پروژه، اصلاح قانون برگزاری مناقصه، تشویق پیمانکاران در زمینه تامین مالی پروژه‌ها و فاینانس آن و اندیشیدن تمهیداتی در این باره، تشویق پیمانکاران به منظور صدور خدمات خود و حضور در بازارهای بین‌المللی و ارتقای بخش وظایف امور حقوقی، از دیگر ملزوماتی است که در قراردادهای یی.پی.سی باید به آن توجه شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
توانایی انتقال روزانه 700 میلیون متر مکعب گاز در زمستان امسال
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


شانا _ گروه گاز: شرکت انتقال گاز ایران در زمستان امسال آماده جا به جایی روزانه 700 میلیون متر مکعب گاز در کشور خواهد بود.
رضا الماسی در گفت و گو با خبرنگار شانا با بیان این که در زمستان سال پیش، روزانه 550 میلیون متر مکعب گاز در زمان اوج مصرف، درخطوط انتقال جا به جا شده است، افزود: با توجه به احداث خطوط انتقال جدید و افزایش ظرفیت انتقال گاز در خطوط لوله، امان جا به جایی روزانه 700 میلیون متر مکعب گاز در زمستان امسال فراهم شده است. وی با تاکید برمدیریت صحیح مصرف با هدف جلوگیری از قطع گاز در زمستان امسال، اظهار داشت:انجام بیش از 92 مورد تعمیر و ترمیم خطوط لوله ازجمله برنامه های مهم شرکتانتقال گاز در سال جاری است که تاکنون از 64مورد آن انجام شده است و بقیه این تعمیران نیز تا قبل از آغاز زمستان به پایان خواهد رسید. الماسی تعداد موارد تعمیراتی در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز کشور را نیز 195مورد اعلام کرد و تصریح کرد: تاکنون بیش از 85 درصد تعمیرات ایستگاه ها پایان یافته است و 13درصد در دست انجام و دو درصد بقیه نیز مربوط به استان های جنوبی کشور هستند که تا پایان امسال پایان خواهند یافت. زمستان گرم برای مردم غرب و شمال غرب کشور مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان این که امسال خط لوله سوم غرب و شمال غرب کشور و ایستگاه تقویت فشار تکاب راه‌اندازی شده،گفت: باتوجه به این اقدام مهم و اساسی، مشکلات ناشی از کمبود گاز دراین مناطق حل شده است و هیچ گونه کاهش فشار گاز در غرب و شمال غرب کشور نخواهیم داشت. وی اظهار داشت: در صورت راه‌اندازی پالایشگاه گاز ایلام،استان کرمانشاه نیز که در نزدیکی منطقه غرب کشور واقع شده است مشکلی در زمینه کمبود گاز در زمستان نخواهد داشت. وی در باره آخرین وضعیت خط لوله گاز شمال به شمال شرق کشور نیز گفت: بخش پارچین ـ سنگ بست این خط لوله آماده شده است و با پایان آزمایش های لازم از جمله تست هیدرواستاتیک،تا اوایل آبان امسال وارد مدار شبکه سراسری گاز کشور خواهد شد. بهره برداری از خط لوله هشتم و ادامه خط سوم سراسری گاز تا آبان مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: خط لوله هشتم سراسری گاز کشور که قرار است به خط لوله ششم سراسری تهران متصل شود تا آبان ماه وارد شبکه سراسری گاز کشور خواهدشد و همزمان با آن،ادامه خط سوم سراسری گاز که در امتداد استان قزوین- رشت در دست احداث است،به بهره‌برداری خواهد رسید. الماسی در مورد خط لوله هفتم سراسری گاز (خط لوله صلح) نیز گفت: بهره برداری از فاز اول این خط لوله حد فاصل بندرعباس _ ایرانشهر، به زودی آغاز خواهد شد و این درحالی است که به جز نیروگاه برق ایرانشهر، هیچ مصرف کننده ای در این استان وجود ندارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مشترکان گاز استان خوزستان به بیش از 581 هزار خانوار رسید
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


اهواز _ شانا _ گروه گاز: بیش از 14 هزار مشترک جدید استان خوزستان در شش ماه نخست امسال از سوخت پاک بهره مند شدند؛ به این ترتیب تعداد مشترکان این نوع سوخت به 581 هزار خانوار رسید.
مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان به خبرنگار شانا گفت: رسیدن حدود سه میلیون و 486 هزار نفر به سوخت پاک با احتساب 14 هزار و 92 مشترک جدید، رکوردی مهم محسوب می شود. تا کنون 448 هزار و 775 مشترک در استان خوزستان از نعمت گاز طبیعی بهره مند شده‌اند. ناصر افشین با بیان این که به 191 مشترک صنعتی و عمده در استان خوزستان گازرسانی می‌شود، ادامه داد: نیروگاه‌های رامین، زرگان و آبادان و پتروشیمی بندر امام، از جمله واحدهای صنعتی با بیشترین مصرف گاز طبیعی در استان خوزستان هستند که مصرف سوخت پاک در این تعداد واحد صنعتی به دلیل حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا اهمیت زیادی دارد. 32 جایگاه عرضه سی ان جی مدیرعامل گاز استان خوزستان از فعالیت 32 جایگاه عرضه سی ان جی در این استان خبر داد و به شانا گفت: از این تعداد، 3 جایگاه امسال ساخته شده و 11 جایگاه تک منظوره و 21 جایگاه دو منظوره فعال نیز در نقاط مختلف این استان گاز مورد نیاز خودروهای گازسوز را تامین می کنند. افشین یادآور شد: برنامه ریزی ایجاد 39 جایگاه سی ان جی تک منظوره و 52 جایگاه سی ان جی دو منظوره در برنامه‌های آینده گاز خوزستان و در حال پیگیری است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
برگزاری 49 دوره آموزشی در پالایشگاه فجرجم
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


شانا_ گروه گاز: رئیس اداره آموزش شرکت پالایش گازفجرجم با تاکید بر بهره گیری از دانش روز و روزآمد کردن آن به ویژه در زمینه های فنی، از برگزاری 49 دوره آموزشی در شش ماه نخست امسال در این پالایشگاه خبر داد.
به گزارش شانا، ناصر افشاری افزود: این دوره های آموزشی با هدف افزایش دانش و اطلاعات فنی کارکنان در قالب 15سمینار و 24 دوره فنی _حرفه ای برگزار شده است. وی با بیان این که آموزش در سازمان ها نوعی سرمایه گذاری به شمار می رود و نه هزینه سازی تصریح کرد: آموزش در پرورش کارکنان و افزایش مهارت و خلاقیت کارکنان نقش بسزایی دارد و سرمایه گذاری در آن، اتلاف هزینه نخواهد بود. رئیس اداره آموزش شرکت پالایش گاز فجرجم اظهار داشت: با وجود حصول نتایج چشمگیر حاصل از برگزاری دوره های آموزشی، تنها به آن بسنده خواهد شد؛ از این رو تلاش می شود با ایجاد فکر و ایده های جدید و تقویت این مسیر بتوان گام های مهم تری در جهت تعالی سازمان برداشت. به گزارش شانا، پالایشگاه فجرجم با تامین حدود 25 درصد گاز مصرفی کشور، دومین پالایشگاه گازی کشور به شمار می رود که در فاصله 70 کیلومتری منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در شهرستان جم واقع شده است. خوراک این پالایشگاه از حوزه های گازی نار و کنگان تامین می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
واگذاری 100 درصد سهام شرکت گاز خودرو ایران و پالایشگاه بیدبلند2
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


شانا _ گروه گاز: رئیس امور مجامع شرکت ملی گاز ایران از واگذاری 100 درصد سهام شرکت گاز خودرو ایران و پالایشگاه بیدبلند2 خبر داد.
به گزارش شانا، ابراهیم رئیسی افزود: بر اساس آخرین مصوبه هیئت عالی واگذاری که درسایت سازمان خصوصی سازی منتشر شده است، شرکت گاز خودرو ایران و پالایشگاه بیدبلند2به طور کامل به بخش خصوصی واگذار و سهام شرکت ملی گاز ایران و دیگر شرکت های تابعه به صورت هلدینگ ارائه خواهند شد. وی ادامه داد: 40 درصد از سهام این هلدینگ در قالب سهام عدالت، 35 درصد از طریق ارائه در بورس و پنج درصد به کارکنان شرکت واگذار می شود و 20 درصد از این سهام نیز در اختیار دولت باقی می ماند. رئیس امور مجامع شرکت ملی گاز ایران گفت: به دلیل این که شرکت ملی گاز ایران جز شرکت های سهامی خاص است، می بایست اساسنامه شرکت مطابق اساسنامه شرکت های قابل پذیرش در بورس تغییر کند که این اساسنامه جدید تنظیم شده است و پس از طی مراحل نهایی تا اواخر ماه آینده به سازمان خصوصی سازی ارائه می شود. رئیسی اظهار داشت: هم اکنون ارزش اسمی هر سهم شرکت ملی گاز ایران حدود هفت یورو است و سود خالص آن نیز در سال گذشته حدود 360 میلیون یورو (معادل پنج هزار میلیارد ریال) بوده است. وی افزود: شرکت های گازرسانی زیرمجموعه شرکت ملی گاز ایران با 308 عضو هیئت مدیره اداره می شود و به طور متوسط گردش مالی این شرکت ها ماهیانه حدود هفت هزار میلیارد ریال و سالانه حدود 89 هزار میلیارد ریال است. رئیس امور مجامع شرکت ملی گاز ایران متوسط گردش مالی ماهانه شرکت های پالایش گاز حدود 6 هزار میلیارد ریال و سالانه 75 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: مجموعه گردش مالی شرکت های تابعه شرکت ملی گاز ایران 13هزار میلیارد ریال در ماه و 165 هزار میلیارد ریال در سال است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
قطر و ترکیه توافقنامه انرژی امضا کردند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 15 مهر 1388


شانا _ گروه بین الملل: قطر و ترکیه توافقنامه ای در زمینه انرژی منعقد کردند که بر اساس آن مقدمات صادرات گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) قطر به ترکیه فراهم خواهد شد.
به گزارش آسوشیتدپرس از دوحه، خبرگزاری های دولتی قطر و ترکیه گزارشی درباره مفاد مشخص شده در این توافقنامه ارائه نکردند. این توافقنامه تشکیل گروه های کاری انرژی در گفت و گو های آینده میان دو کشور را دربر دارد. قطر و شرکای بین المللی این کشور در حال سرمایه گذاری چندین میلیارد دلاری برای توسعه ظرفیت صدور ال.ان.جی به 77 میلیون تن در سال های آینده هستند. بنا بر این گزارش، ترکیه همچنین به دنبال عرضه کنندگان گاز برای تامین کل ظرفیت انتقال گاز خط لوله نابوکو است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تأمین منابع مالی مهم‌ترین چالش توسعه پایدار منطقه ویژه پارس جنوبی است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 16 مهر 1388


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی گفت: مهم ترین چالش پیش روی توسعه پایدار این منطقه، تأمین به موقع منابع مالی است.
به گزارش خبرنگار شانا، موسی سوری در دومین همایش نظام حقوقی و قراردادهای صنعت نفت با اشاره به چالش‌های اساسی پیش روی توسعه پایدار منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی تأکید کرد: برای تداوم و سرآمدی توسعه پایدار منطقه باید سرمایه گذاری و مشارکت ملی و بین المللی نیز به موازات آن توسعه یابد، اما هم اکنون نااثربخشی و ناکارایی مدیریت بازار مالی و سرمایه و چالش تأمین منابع مالی، مهم ترین چالش پیش روی توسعه منطقه ویژه پارس جنوبی است. لزوم به کارگیری اندیشه راهبردی وی یادآوری کرد: نبود طرح جامع و راهبردی توسعه پایدار، نبود آینده نگری کلان و تفکر استراتژیک، نبود مشارکت ذی نفعان کلیدی در تصمیم سازی‌ها و طراحی مسیر توسعه پایدار، همچنین توسعه نیافتگی و عدم تأمین مناسب و بموقع زیرساخت های اساسی از جمله مهم‌ترین چالش‌های پیش روی توسعه پایدار این منطقه به شمار می‌رود. او که در جمع مدیران بخش خصوصی و دولتی صنعت نفت سخن می‌گفت، تأخیر و عدم توازن در بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی را از دیگر چالش‌های پیش روی توسعه منطقه برشمرد و افزود: به علل گوناگون اقتصادی، فناوری، سیاسی، مدیریتی و ... همچنان میزان بهره‌برداری ما در مقایسه با کشور قطر از مخزن پارس جنوبی بسیار کمتر است. به گفته سوری، تسری نیافتن و اجرا نشدن کامل قوانین و مقررات مناطق ویژه کشوری در منطقه ویژه پارس، نبود نظام علمی و اثربخش توسعه منابع انسانی و نبود مرکز ارزیابی و توسعه مدیران، همچنین تداوم زیانبار چالش ها و اختلاف نظرها میان صنعت نفت ، مسئولان استانی و منطقه‌ای، از دیگر چالش‌های پیش روی توسعه پایدار این منطقه است که باید برای آن چاره ای اندیشیده شود. پیچیدگی پذیرش سرمایه‌گذاری خارجی مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، در ادامه به پیچیدگی مفرط پذیرش و تضمین سرمایه‌گذاری خارجی در بوروکراسی دولتی اشاره کرد و افزود: یک سرمایه‌گذار برای ورود و سرمایه‌گذاری هم‌زمان درگیر مسائل اداری و مقرراتی در وزارت خارجه، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، ثبت شرکت ها و سازمان منطقه است که این خود بر جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی اثر مستقیم می‌گذارد. سوری با اشاره به کوتاه بودن دوره معافیت‌های مالیاتی و عدم ارائه این معافیت‌ها در تمامی سطوح آن در مناطق آزاد گفت: در مورد مناطق ویژه اصلا معافیت مالیاتی وجود ندارد. وجود فرهنگ کار دولتی در تمامی ارکان وی حضور مدیران ناکارآمد و غیرمتخصص در برخی مناطق که درک درستی از مناطق آزاد و ویژه نداشته و تحولات اقتصادی جهانی را درک نمی‌کنند، چالش دیگر توسعه منطقه ویژه خواند و افزود: حضور پر رنگ فرهنگ کار دولتی در تمام ارکان تصمیم گیری و اجرایی مناطق و نیز نبود توافق جمعی در ارکان تصمیم گیری در باره اهداف تأسیس مناطق از موانع دیگر به شمار می‌رود. سوری به دست های پشت پرده در سیستم‌های تصمیم‌گیری کشور اشاره کرد و گفت: دست‌های پشت پرده‌ای در سیستم‌های تصمیم‌گیری کشور در برخی مقاطع زمانی حضور داشته‌اند که رشد و توسعه مناطق با منافع شخصی یا گروهی برخی از آنها منافات داشته است. "میزان موفقیت مناطق آزاد و ویژه رابطه مستقیمی با میزان جذب سرمایه گذاری دارد." مدیر عامل منطقه وپژه اقتصادی پارس با اشاره به این مطلب افرود: در واقع ردیف اول شاخص های سنجش عملکرد این مناطق، محوری ترین شاخص بوده و میزان موفقیت این مناطق در خصوص کسب درآمد و سایر شاخص های رشد و توسعه کاملاً تحت تاثیر آن قرار دارد. وی یادآور شد: حضور سرمایه گذار در منطقه آزاد و ویژه یعنی انتقال منابع مالی، فناوری، ایجاد اشتغال و در یک کلام توسعه اقتصادی. برگزاری همایش ملی توسعه پایدار یکپارچه ودانایی محور موسی سوری در ادامه از برگزاری همایش ملی سالانه توسعه پایدار یکپارچه و دانایی محور در منطقه ویژه خبر داد و افزود: مدیریت منطقه ویژه پارس به عنوان سازمان مسئول منطقه در رویکرد جدید قصد دارد از طریق برگزاری سالانه همایش ملی توسعه پایدار یکپارچه و دانایی محور براساس یافته های علمی وپژوهشی بامشارکت ذی نفعان کلیدی منطقه اقدام هایی انجام دهد. وی تشویق سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی و نظارتی به اصلاح قوانین و و رفع خلاهای قانونی، ارائه طرح جامع یکپارچه و دانایی محور منطقه ویژه با تفکر راهبردی و کل نگر، فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز سرمایه گذاران برای جذب سرمایه های خارجی و داخلی را از جمله مهم ترین اهداف برگزاری این همایش سالانه برشمرد. سوری یادآوری کرد: تا به ثمر رسیدن طرح جامع یکپارچه و دانایی محور، برنامه های کوتاه مدت و میان مدت برای توقف نیافتن روند سرمایه گذاری اتخاذ شده که نمونه آن پیش بینی انجام پروژه های تاسیساتی و زیربنایی در بودجه جدید و اقدام برای اجرای آنها در کوتاه مدت است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بررسی راه های تقویت پدافند غیر عامل در پالایشگاه فجر جم
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 16 مهر 1388


شانا_ گروه گاز: راه های تقویت پدافند غیر عامل در زمان بحران درپالایشگاه فجرجم با حضور دبیرکل دائمی پدافندغیر عامل کشور در این پالایشگاه بررسی شد.
به گزارش شانا، در جلسه سه ساعته ای که با حضور داود احمدی نژاد در شرکت پالایش فجرجم برگزار شد، برنامه های پدافند غیرعامل این پالایشگاه، همچنین راه های کاهش آسیب پذیری نیروی انسانی و تجهیزات حساس در زمان ایجاد بحران مورد بررسی قرار گرفت. استمرار فعالیت‌ها و خدمات زیر بنایی و تامین نیازهای حیاتی برای پالایشگاه فجر جم در هر شرایط، از دیگر نکات مورد توجه در پدافند غیر عامل است که در این جلسه به آن پرداخته شد. دبیرکل دائمی پدافند غیرعامل کشور در ادامه سفر به جنوب کشور و بازدید از تاسیسات، پالایشگاه فجر جم را به مقصد بندر سیراف ترک گرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
کارخانه انتقال آب نمک پتروشیمی اروند به بهره‌برداری رسید
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 16 مهر 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: کارخانه انتقال آب نمک پتروشیمی اروند با حضور عادل نژادسلیم، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افتتاح شد.
به گزارش شانا، عادل نژادسلیم در بازدید از خطوط لوله انتقال آب نمک پتروشیمی اروند، افتتاح این واحد حیاتی را نوید موفقیت‌های پیاپی کارکنان پتروشیمی اروند خواند. در این مراسم مهندسان پتروشیمی اروند ضمن تشریح مراحل راه‌اندازی این کارخانه ابراز امیدواری کردند که با همت و تلاش شبانه‌روزی کارکنان بتوانند طبق برنامه در آبان ماه به تولید آمونیاک برسند. با راه‌اندازی این خط لوله، آب نمک تصفیه شده به پتروشیمی اروند منتقل و خط تولید آمونیاک پتروشیمی اروند به مرحله تولید خواهد رسید. بزرگترین زنجیره تولید پی. وی. سی جهان در ایران همچنین شفیعی، رئیس مجتمع پتروشیمی اروند بهره‌برداری واحد شست و شوی نمک در پتروشیمی اروند را سرآغاز رسیدن به تولید پی.وی.سی در این مجتمع برشمرد و افزود: با راه‌اندازی کامل پتروشیمی اروند، بزرگ ترین زنجیره تولید پی.وی.سی در جهان به نام ایران ثبت خواهد شد. وی اظهار امیدواری کرد که پس از عبور بهره‌برداری واحد شست و شوی نمک مرحله تولید کلر به سرعت آغاز شود و با طی کردن مراحل تولید، به تولید گرانول پی.وی.سی دست پیدا کنیم. شفیعی راه‌اندازی واحد شست و شوی نمک این مجتمع را متوجه تلاش شبانه‌روزی همکارانش در طول ماه‌های متمادی خواند و زمان بهره‌برداری از این واحد را شادی‌آور توصیف کرد. مجتمع پتروشیمی اروند با هدف تولید یک میلیون و 500 هزار تن کلر آلکالی و پی.وی.سی در سال شامل واحدهای کلرآلکالی(CA)، وینیل کلراید سوسپانسیون (S-PVC)، پلی وینیل کلراید امولسیون (E-PVC)، وینیل کلراید (VCM) و اتیلن دی کلراید (EDC) است. قرارداد مهندسی و خرید (E.P) به کنسرسیوم شرکت اوده آلمان و سازه ایران واگذار شد. هم اکنون تمام تجهیزات داخلی و خارجی واحدها وارد و از سوی پیمانکاران ایرانی نصب شده است. در این مجتمع پتروشیمی به منظور راه‌اندازی و بهره‌برداری از واحد کلرآلکالی و زنجیره PVC نیاز به احداث 8 پروژه جنبی شامل شست و شوی نمک، تغلیظ اسید سولفوریک، خطوط لوله انتقال آب نمک، برج‌های خنک کننده، پروژه OFF SIT، تاسیسات غیر صنعتی، واحد اکسیژن و خطوط لوله محصول از مجتمع تا اسکله شماره 2 بندر امام خمینی (ماهشهر) است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ارگیری و تخلیه بیش از 6 میلیون تن محصول در بنادر پتروشیمی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 16 مهر 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی در شش ماه نخست امسال با استفاده از 656 فروند کشتی، 6 میلیون و 638 هزار و 940 تن محصول تخلیه و بارگیری کرده است.
به گزارش شانا، این مقدار در مقایسه با 6 ماه مشابه سال پیش 46 درصد افزایش داشته که بخشی از این افزایش مربوط به پیوستن اسکله‌های پتروشیمی رازی و بندرامام به شرکت پایانه و مخازن پتروشیمی و بخشی از آن مربوط به عملکرد مجتمع‌های تولیدی است. در این مدت تعداد 81 هزار و 90 TEU کانتینر از اسکله 7 بندر پتروشیمی پارس این شرکت تخلیه و بارگیری شده است. این اسکله نخستین اسکله تخلیه و بارگیری مواد پلیمری در سطح وزارت نفت است. این اسکله از آبان ماه سال گذشته راه‌اندازی و تا امروز 87 فروند کشتی در آن بارگیری و تخلیه شده است که 21 فروند از نوع کشتی‌های بزرگ پاناماکس و پست پاناماکس با ظرفیت 6 هزار و 500 TEU بوده‌اند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
واحد اول نیروگاه طرح توسعه پتروشیمی فجر راه اندازی شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 16 مهر 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: واحد نخست نیروگاه طرح توسعه پتروشیمی فجر با ظرفیت 160 مگاوات راه‌اندازی شد.
به گزارش روابط عمومی پتروشیمی فجر، مدیر سایت طرح توسعه پتروشیمی فجر گفت: پس از انجام فعالیت‌های فشرده تمیزکاری خطوط گاز، آماده کردن مسیرهای ورودی و بازرسی‌های لازم در مدت دو هفته کاری بی‌وقفه، در ساعت 2 بامداد 14 مهر 1388 عملیات first fire با موفقیت به انجام رسید و توربین با دور نامی خود وارد مدار شد. ابوالقاسم شریفی با بیان این که عملیات اتصال این واحد نیروگاهی به برق سراسری (سنکرون شدن) به زودی آغاز خواهد شد، تاکید کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و تلاش متخصصان بومی سه ماه زودتر از برنامه، نخستین واحد از چهار واحد نیروگاهی طرح توسعه به شبکه سراسری متصل شده است که به تامین برق استان خوزستان کمک خواهد کرد. پتروشیمی فجر علاوه بر تامین یوتیلیتی مورد نیاز مجتمع‌های پتروشیمی منطقه ویژه حدود 100 مگاوات برق از طریق واحدهای نیروگاهی مجتمع به شبکه سراسری ارسال می‌کند که با راه‌اندازی واحدهای طرح توسعه این مقدار افزایش خواهد یافت. طرح فاز 2 مجتمع پتروشیمی فجر شامل چهار توربین گازی به ظرفیت 650 مگاوات است. این مجتمع به منظور تامین و توزیع یوتیلیتی مجتمع‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در دو فاز احداث شده است و به عنوان یکی از بزرگ ترین طرح‌های یوتیلیتی (تولید آب، برق و بخار) شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سال ۱۳۸۵ در مدار تولید قرار گرفته و با ظرفیت کامل در حال تولید است.
 
بالا