***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
واحدهای ده گانه پتروشیمی تبریز تعمیر شدند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 مرداد 1388


شانا_ گروه پتروشیمی: تعمیرات اساسی واحدهای ده گانه پتروشیمی تبریز با 500 هزار نفر ساعت کار در مدت زمان پیش‌بینی شده و بدون حادثه با موفقیت انجام شد. به گزارش شانا، در تعمیرات اساسی این مجتمع که پس از 6 سال انجام شد، علاوه‌ بر تعمیرات اساسی در واحدهای الفین، بنزین، مخازن، پلی‌اتیلن، بوتن یک، آب و بازیافت، برق و بخار، هوا، ازت، بسته‌بندی‌ها،ABS و BD، توربوژنراتور 5/27 مگاواتی نیروگاه مجتمع نیز تعمیر شد.
در جریان انجام این عملیات علاوه ‌بر انجام 60 پروژه خدمات فنی (TSR) روی 5 هزار تجهیز نیز با استفاده از فرصت در 8 واحد این مجتمع اقدام های تعمیراتی شده است. پتروشیمی تبریز سالانه 750 هزار تن انواع مواد شیمیایی و پلیمری تولید می‌کند. این مجتمع سال گذشته 281 هزار تن فرآورده پلیمری به ارزش 2 هزار و 819 میلیارد ریال در اختیار صنایع پایین‌دستی داخلی قرار داده و 73 هزار تن انواع فرآورده پلیمری نیز به ارزش 88 میلیون دلار به 27 کشور جهان صادر کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ومین ایستگاه اندازه گیری میعانات گازی عسلویه راه اندازی شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 مرداد 1388


دومین ایستگاه اندازه گیری میعانات گازی پالایشگاه های پارس جنوبی نصب و راه اندازی می شود تا از این پس روند صادرات میعانات گازی تولید شده شتاب بیشتری بگیرد. به گفته مدیر طرح توسعه فاز یک میدان گازی پارس جنوبی، عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی ایستگاه اندازه گیری میعانات گازی شماره دو عسلویه به پایان رسیده است.
این ایستگاه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس موجب افزایش تولید میعانات گازی در سال گذشته شده بود. "حمیدرضا حسینی جواد" در گفت و گو با شانا همچنین افزود:«ساخت و راه اندازی دومین سامانه اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی با مشارکت شرکتهای توانمند داخلی، شرکتهای معتبر خارجی و بهره گیری از آخرین تکنولو‍ژی روز دنیا صورت گرفته است.» به گفته وی هم اینک امکان عملیات همزمان بارگیری میعانات گازی به دو کشتی از طریق ایستگاه میترینگ شماره دو با ظرفیت 800 و 1300 مترمکعب در ساعت قابل اجراست. توان صادرات میعانات گازی چند برابر شد «راه اندازی دومین ایستگاه اندازه گیری میعانات گازی (میترینگ) پارس جنوبی توسط شرکت نفت و گاز پارس، بیش از پنج هزار و 200 متر مکعب در ساعت به توان فعلی صادراتی میعانات گازی کشور افزوده است.» مدیر طرح توسعه فاز یک میدان گازی پارس جنوبی همچنین به شانا گفت:«در ایستگاه شماره دو اندازه گیری میعانات گازی، برای نخستین بار در کشور از سیستم اندازه گیری مافوق صوت (آلتراسونیک) بهره گیری شده که با استفاده از آن، اندازه گیری میعانات گازی بسیار دقیق و مطابق با بالاترین سطوح استانداردهای جهانی صورت می گیرد.» پروژه ساخت، نصب و راه اندازی ایستگاه میعانات گازی شماره دو عسلویه یکی از پروژه های در دست اجرای طرح فازیک شرکت نفت و گاز پارس است که به گفته "حسینی جواد" با مشارکت شرکت بین المللی پیمانکاری عمومی ایران (IGC) و شرکت FMC نروژ در قالب قرارداد EPC اجرا شده است. مدیر طرح توسعه فاز1 میدان گازی پارس جنوبی گفت:« انتخاب مشاور مهندسی برای افزایش ظرفیت بخش دریا، اجرای پروژه های اصلاح ظرفیت سکوهای بخش دریا، افزایش ظرفیت پالایشگاه خشکی، خرید تجهیزات مورد نیاز به ظرفیت رسانی سکو و انتخاب پیمانکار اجرایی طرح اصلاح ظرفیت سکو در این فاز در دست اجراست.» حسینی جواد ابراز امیدواری کرد تا پایان سال آینده این پروژه ها به طور کامل مورد بهره برداری قرار گیرند. تولید ٢٥میلیون‌ متر مکعب‌ گاز طبیعی در روز در‌ طرح توسعه فاز یک میدان گازی پارس جنوبی، تولید روزانه‌ ٢٥میلیون‌ متر مکعب‌ گاز طبیعی‌، استحصال روزانه‌ ٤٠ هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی جهت صادرات‌ و تولید روزانه‌ ٢٠٠ تن‌ گوگرد جهت صادرات پیش بینی شده است. تاسیسات‌ دریایی‌ این‌ فاز در‌ ١٠٥ کیلومتری‌ از ساحل‌ بندر عسلویه‌ قرار دارد و شامل‌ دو سکوی‌ تولید با 12 حلقه‌ چاه‌، یک‌ سکوی‌ فرآورش‌، خط‌ لوله‌ زیر دریایی‌ 18 اینچ‌ به‌ طول‌ تقریبی‌ 5 کیلومتر برای‌ انتقال‌ گاز از سکوی‌ تولید به‌ سکوی‌ فرآورش و یک‌ سکوی‌ مسکونی است. خط‌ لوله‌ 32 اینچ‌ زیر دریایی‌ به‌ طول‌ 105 کیلومتر برای‌ انتقال‌ گاز و میعانات‌ گازی‌ به‌ پالایشگاه‌ ساحلی ، خط‌ لوله‌ 30 اینچ‌ صادرات‌ میعانات‌ گازی‌ به‌ طول‌ 3 کیلومتر و ترمینال‌ گوی‌ شناور از دیگر تاسیسات‌ دریایی‌ این‌ فاز است. شرکت نفت و گاز پارس، مسئولیت توسعه میادین گازی پارس جنوبی ، پارس شمالی، گلشن و فردوسی را در خلیج فارس بر عهده دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تاکید جشن ساز بر ارتقای کیفی خدمات بیمه ای
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 مرداد 1388


رئیس هیئت رئیسه صندوق بازنشستگی نفت بر خدمات رسانی بهنگام و ارتقای کیفی خدمات بیمه ای تاکید کرد. به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی صندوق بازنشستگی صنعت نفت،‌ مهندس سیف الله جشن ساز در دیدار با مدیران صندوق بازنشستگی صنعت نفت، خدمت رسانی به هنگام، سرمایه گذاری عالمانه و همراه با آینده نگری را بسیار پراهمیت و اثر گذار توصیف کرد و گفت:‌ باید برنامه ‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که در آینده، مسیر خود را با موفقیت طی کنیم و در پرداخت مستمری به بازنشستگان و بازماندگان و تأمین هزینه‌های صندوق دچار بحران نشویم.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با قدردانی از تلاش‌های دکتر کرباسیان، رئیس پیشین هیئت رئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت، همچنین مدیران و کارکنان، کارکرد صندوق را در سال‌های اخیر رضایت‌‌ بخش و مبتنی بر اصول علمی و روزآمد ارزیابی کرد و گفت: صندوق بازنشستگی، کانون رکود و سکون نیست؛ سازمانی پویا، پرتحرک و باطراوت و شاد است که می‌کوشد با وجود عملکرد خوب و رضایت‌بخش، امروز را بهتر و پربارتر از دیروز رقم بزند و اصل ارزشمند بهبود مستمر را همواره مدنظر داشته باشد. مهندس جشن‌ساز، خدمت به بازنشستگان را خداپسندانه و انسانی خواند و گفت: به طور معمول با فرارسیدن دوران بازنشستگی، برخی امکانات از دست می‌رود، مشکلات افزایش می‌یابد و سطح توقع ها و انتظارها نیز روندی صعودی را طی می‌کند و کسانی که با روی خوش و سخن مهرآمیز به بازنشستگان پاسخ می‌دهند و برای تأمین خواسته‌هایشان تلاش می‌کنند، کار سخت و درعین حال خداپسندانه‌ای انجام می‌دهند. وی افزود: بازنشستگان نفت آگاه، ‌فهیم و دوستدار صنعت و خواهان اعتلای نظام و کشور هستند و می‌توانند در پاسخ به نظرخواهی، به ما بگویند صندوق را چگونه رهبری کنیم. مهندس جشن‌ساز،‌ همچنین اطلاع‌رسانی را مقوله‌ای پراهمیت و نقش‌آفرین در تحولات ارزیابی کرد و ضمن ابراز خرسندی از نشریه «زندگی نو»، نشریه ویژه بازنشستگان صنعت نفت، خواهان بازتاب بیشتر دیدگاه‌های آنان در این نشریه شد. در این مراسم علی محمدی، رئیس صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت نیز با ارائه گزارش کوتاهی، به وضعیت موجود صندوق اشاره کرد سپس چند نفر از مدیران صندوق بازنشستگی در سخنان کوتاهی، به تشریح برنامه‌ها و شرایط حاکم برحوزه مدیریت خود پرداختند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
"مارون"روزانه 600 هزار بشکه نفت خام تولید کرد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 مرداد 1388


شانا_ گروه نفت: میانگین تولید روزانه نفت خام در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون،تیرماه امسال به حدود 600 هزار بشکه در روز رسید. به گزارش خبرنگار شانا در اهواز، این میزان تولید نسبت به برنامه تعریف شده برای شرکت، یک هزار بشکه بیشتر بوده و در واقع 2/100 درصد برنامه تحقق یافته است.
نفت تولیدی در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از میدان های مارون، کوپال و شادگان استخراج، که پس از فرآورش در کارخانه های بهره برداری و نمک زدایی به مبادی مصرف ارسال می شود. شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون یکی از پنج شرکت بهره برداری تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که فعالیت رسمی خود را از سال 1379 آغاز کرده است. این شرکت راهبری تولید از میدان های نفت وگاز مارون، کوپال و شادگان را در استان خوزستان به عهده دارد و افزون بر تولید نفت و مایعات گازی، روزانه 440 میلیون فوت مکعب گاز تولید می کند. در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، پنج شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، مارون، گچساران، آغاجاری و مسجدسلیمان فعالیت دارند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
برنامه هند برای برگزاری مناقصه توسعه بلوک های نفت و گاز
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 مرداد 1388


شانا_ گروه بین الملل: دولت هند به منظور کاهش واردات مواد هیدروکربنی، اقدام به برگزاری مناقصه نفت و گاز کرده است. به گزارش شانا به نقل از پایگاه خبری داوجونز، مورلی دئورا، وزیر نفت و گاز طبیعی هند نیز گفت: هند 75 درصد از نیازهای هیدروکربنی خود را از طریق واردات تامین می کند. هدف دولت هند از برگزاری این مناقصه، کاهش بیشتر وابستگی به واردات مواد هیدروکربنی است.
دولت هند اعلام کرده است: شرکت های حاضر در این مناقصه ها، در صورت تولید تجاری نفت و گاز از این بلوک ها، تا هفت سال از دادن مالیات معاف خواهند بود. آخرین مهلت ارائه پیشنهادها برای شرکت در این مناقصه که 70 بلوک نفتی و 10 بلوک گازی را در بر می گیرد، 12 اکتبر آینده (20 مهر) اعلام شده است. دئورا همچنین گفت: دولت متعهد است که 80 درصد از حوزه های نفتی خود را تا سال مالی 2011-2012 وارد عملیات اکتشاف کند. هند که تولید در میدان‌های قدیمی آن رو به کاهش است، حدود سه چهارم نیاز سالانه خود را وارد می‌کند. این کشور برای کاهش وابستگی به واردات خارجی اقدام به اکتشاف های جدید کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
قطع موقت جریان گاز در منطقه 4 شهرداری تهران
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


جریان گاز مشترکان برخی محدوده های منطقه 4 شهرداری استان تهران روز شنبه (24مرداد) با هدف ترمیم شبکه به مدت 6 ساعت قطع می شود. به گزارش شانا، خیابان فرشادی، کوچه های طالقانی، آذر پرند، باهنر، پارک، رضائیان، سخن 1، 2، 3، چمران، طاهر آبادی، مبارکی، محمدی، بهشتی و طجرلو محدوده هایی هستند که جریان گاز مشترکان ساکن در آنها روز شنبه (24مرداد) از ساعت 9 صبح تا 15به مدت 6 ساعت قطع می شود.
شرکت گاز استان تهران از مشترکان ساکن در این محدوده‌ها خواسته است با هدف رعایت کامل مسائل ایمنی، هنگام باز برقراری جریان گاز، در محل سکونت یا کسب خود حضور داشته باشند. مشترکان ساکن در این محدوده ها در صورت نیاز و برای کسب آگاهی بیشتر می توانند با شماره تلفن 194 (امداد گاز) و 81972255 (روابط عمومی شرکت گاز استان تهران) تماس بگیرند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
برقراری امنیت در تاسیسات نفتی دلتای نیجر مورد بررسی قرار خواهد گرفت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


وزیر امور خارجه آمریکا به منظور توسعه همکاری خود با نیجریه بزرگترین عرضه صادرکننده نفت به کشورش در آفریقا سه شنبه (20 مرداد) به این کشور سفر کرد. به گزارش شانا به نقل از بلومبرگ، هیلاری کیلنتون، در ادامه تور آفریقایی خود سه شنبه (20 مرداد) وارد آبوجا پایتخت نیجیریه شد تا نگرانی های کاخ سفید را در مورد عرضه نفت این کشور غرب آفریقا به آمریکا کاهش دهد.
کلینتون در زمان سفر به آفریقا پیش از ورود به نیجریه به کشورهای کنیا، آفریقای جنوبی و آنگولا، یکی دیگر از تولید کنندگان عمده آفریقا، نیز سفر کرده بود. کلینتون در ابوجا به بررسی و برطرف ساختن نگرانی های موجود سردمداران آمریکایی در مورد نیازهای نفتی کشورش به نیجریه، خواهد پرداخت. فسادهای مالی و اداری موجود در نیجریه و اقدامات خرابکارانه ستیزه جویان دلتای نیجر در ماه های اخیر به شدت باعث نگرانی حاکمان کاخ سفید شده است. استفن موریسان یک کارشناس مسائل آفریقا در مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی در واشنگتن پایتخت آمریکا، تصریح کرد: در حال حاضر خشونت ها و آدم ربایی های موجود در جنوب دلتای نیجر صنعت نفت این کشور را با مشکل روبرو ساخته است و این موضوع هر چه سریعتر باید بررسی و راه حل مناسب برای آن تعیین شود. وقوع این رخدادها در منطقه دلتای نیجر سبب شده است تا روزانه در حدود 800 هزار بشکه نفت از ظرفیت تولید نیجریه کاسته شود. شرکت های آمریکایی آیروینگ، اکسون موبیل، سان رامون و شورون که بیش از نیمی از تولید نفت نیجریه را بر عهده دارند، از حمله ستیزه جویان نیجریایی در دلتای نیجر بی نصیب نبوده اند. عمر موسی یارادوا، رییس جمهور نیجریه ممکن است از طرح جدید وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای مقابله و جلوگیری از حملات ستیزه جویان نیجریایی به تاسیسات نفتی موجود در منطقه دلتای نیجر، حمایت کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
کارکنان صنعت نفت دین خود را به کشور ادا کرده‌اند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


شانا _ گروه نفت: مهندس غلامحسین نوذری با تاکید بر اینکه تمام کارکنان صنعت نفت نمونه محسوب می شوند،‌ گفت: کارمندان صنعت نفت دین خود را به کشور ادا کرده‌اند. به گزارش خبرنگار شانا، وزیر نفت بعد از ظهر دیروز (چهارشنبه 21 مرداد) در مراسم تقدیر از مدیران، کارمندان و بازنشستگان نمونه صنعت نفت به سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) استناد کرد و افزود: مجموعه وزارت نفت انصافا دین خود را به کشور ادا کرده است و این موضوع روز به روز برای مردم روشن تر می‌شود.
وی انجام پروژه های بزرگ در کشور را دلیلی برای این موضوع دانست و تصریح کرد: بهره برداری از سکوی ایران البرز و تولید نفت ازمیدان‌های عملیاتی قدیمی مانند آغاجاری،‌ گچساران و مسجد سلیمان و مناطق گازی پارس جنوبی، میدان‌های گازی صعب العبور هما، شانول، وراوی و سایر میدان های نفت و گاز مناطق کشور نشان می دهد کارکنان صنعت نفت در بدترین شرایط تولید نفت را حفظ و برای افزایش میزان آن تلاش کرده اند. وی با بیان اینکه تمام کارکنان صنعت نفت نمونه به حساب می آیند، اظهار داشت: تجلیل از برخی کارکنان صنعت نفت حاوی این پیام است که کسانی که بیش از دیگران به لحاظ تعهدپذیر بودن و دل سوز بودن برای نظام و انقلاب فعالیت داشته اند باید‌ تشویق شوند. نوذری یادآور شد: امروز برای من یکی از بهترین و خاطره انگیزترین روزهاست چراکه به مناسبت یاد و گرامیداشت شهیدان رجایی و باهنر،‌ از کارمندان و مدیران نمونه صنعت نفت تجلیل می‌شود. وی با تاکید بر اینکه کارکنان صنعت نفت باید آثار کاری مطلوبی از خود به جای بگذارند، تصریح کرد: شهید رجایی در مدت کوتاه یک ماه ریاست جمهوری خود آثار کاری بزرگی به جای گذاشت که تا امروز ادامه دارد و این روش باید برای تمام کارکنان الگو باشد. وزیر نفت همچنین با تاکید بر اینکه برای تشویق کارکنان باید ابعاد مختلف انسانی در نظر گرفته شود، افزود: نباید بیهوده در مورد افراد قضاوت صورت بگیرد و برای نزدیک شدن به عدالت همه باید این را از درگاه خداوند متعال بخواهیم. به گزارش شانا،‌ در این مراسم از کارکنان نمونه صنعت نفت با اهدا لوح تقدیر و هدیه قدردانی شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
استفاده از تلمبه های درون چاهی در چاه های قدیمی مسجدسلیمان
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


کارشناسان و متخصصان صنعت نفت، برای تداوم تولید از چاه های کم فشار در مسجدسلیمان، استفاده از تلمبه های درون چاهی را توصیه می کنند. به گزارش خبرنگار شانا در مسجدسلیمان، این نوع تلمبه ها در چاه هایی کاربرد دارد که به علت افت فشار، برداشت از آنها با روش های طبیعی امکان پذیر نیست. مدیر فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در این باره گفت: هم اکنون برنامه ریزی برای نصب تلمبه درون چاهی در یکی از چاه های قدیمی در مخزن نفتی مسجدسلیمان با همکاری یک شرکت خارجی در دست اجرا است.
مهندس احمدی میرقائد افزود: چاه شماره یک مسجدسلیمان در عمق 360 متری زمین با تولید روزانه 500 بشکه کلید خورد و با افزایش تعداد چاه ها برداشت نفت از این مخزن تا یک صد و 30 هزار بشکه در روز افزایش یافت. مدیر امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان یادآور شد: هم اکنون شمار چاه های حفر شده بر روی قدیمی ترین مخزن نفتی کشف شده در ایران و خاورمیانه 330 حلقه است. کارشناسان نفتی مناطق نفت خیز جنوب، پیش از این برنامه ریزی برای افزایش تولید از مخزن نفتی مسجدسلیمان خبر داده بودند. آنان براین باورند که در یک قرن گذشته نزدیک به 20 در صد نفت این مخزن استحصال شده و با توجه به ساختار زمین شناسی منطقه، با فرازآوری ثانویه امکان تولید 4 تا 5 درصد نفت دیگر ممکن خواهد بود. هم اکنون برای افزایش ضریب تولید صیانتی از مخازن در مناطق نفت خیز کشور طرح های تزریق گاز و آب اجرا می شود، اما این شیوه ها برای مخزن نفتی مسجدسلیمان به علت ساختار مخزن قابل اجرا نیست. کارشناسان استفاده از تلمبه های درون چاهی برای استمرار تولید از چاه های مخزن نفتی مسجدسلیمان را در شرایط موجود بهترین شیوه برای حفظ تولید و برنامه های آتی برای دستیابی به اهداف مورد نظر در بخش افزایش ضریب بازیافت ثانویه از مخازن می دانند. این راهکار علمی و عملی در حالی مورد توجه تصمیم گیران شرکت ملی نفت ایران و به تبع آن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب قرار گرفته که از مدتی قبل یک شرکت ایرانی با همکاری یک شرکت خارجی در قالب پروژه ای که کارفرمای آن شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) است، طرح توسعه یال شمالی سازند آسماری مخزن نفتی مسجدسلیمان را با هدف استحصال 25 هزار بشکه نفت در روز دنبال می کند و تا کنون در این ارتباط 12 حلقه چاه حفاری شده است. این فعالیت ها در شرایطی است که شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان که راهبری 20 مخزن نفت و گاز در شمال استان خوزستان را به عهده دارد با اجرای پروژه جدا سازی خطوط لوله چاه ها و ساماندهی واحدهای بهره برداری موفق به افزایش روزانه 10 هزار بشکه نفت در حوزه عملیاتی این شرکت شده و در 4 ماه نخست سال میانگین تولید نفت آن روزانه 124 هزار بشکه بوده است. کشورهای خاورمیانه شامل ایران، بحرین، عراق، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، ٦٠ در صد مخازن قطعی نفت جهان و ٤٠ درصد مخازن گاز طبیعی دنیا را دارا هستند. ١٠ درصد کل نفت کره زمین (٥/١٣٢ بیلیون بشکه) و ١٦ درصد کل گاز کشف شده جهان (٩٧١ تریلیون فوت مکعب) در ایران قرار دارد و تنها کشورهای عربستان سعودی و کانادا ذخیره نفتی بیشتری از ایران دارند و در مورد مخازن گازی نیز روسیه رکورد بالاتری از ایران را داراست. تاریخچه تولید اقتصادی نفت در خاورمیانه با اکتشاف مخزن نفتی مسجد سلیمان در سال ١٩٠٨ در ایران آغاز شد و در سال های بعد اکتشاف ها با میدان های نفتی در کویت (١٩٣٧) و عربستان سعودی (1938) ادامه یافت. قسمت عمده مخازن ایران در پهنه زمین شناسی زاگرس و حوزه خلیج فارس واقع شده است و در شمال شرق و شمال غرب کشور نیز اکتشاف هایی صورت گرفته و هم اکنون پی جویی ها برای یافتن مخازن جدیدتر در این قسمت ها در حال انجام است. حدود ٤٣ درصد مخازن ایران در شمار مخازن بزرگ و بسیار بزرگ محسوب می شود که تعداد ٦٤ مخزن گازی و نفتی را شامل می شود. از نظر تعداد مخازن و بدون توجه به حجم هیدروکربورها حدود٩٠ درصد مخازن بزرگ ایران کربناته و ١٠ درصد ماسه سنگی است که از این تعداد 12/53 درصد مخازن بزرگ نفتی و 87/46 درصد آن گازی است. مخازن اهواز، نوروز، فریدون، ابوذر، فروزان و سروش از مخازن بزرگ ماسه سنگی و برخی از مشهورترین مخازن بزرگ کربناته شامل میدان پارس جنوبی، آزادگان، آسماری، هفتکل، بی بی حکیمه و خانگیران است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
معاون مدیر مهندسی و ساختمان مناطق نفت خیز جنوب منصوب شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


در حکمی از سوی مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، محمد نریمیسازاد به سمت معاون خدمات پشتیبانی مدیریت امور مهندسی و ساختمان این شرکت منصوب شد. به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، در حکم عالیپور خطاب به نریمیسازاد آمده است: اساسا راهبری موثر طرح ها و پروژه های اجرایی حوزه مدیریت مهندسی و ساختمان در گرو پشتیبانی اصولی و بهنگام از عملیات گسترده، متنوع و پیچیده ای است که به عنوان ماموریت اصلی حوزه مدیریت در حال اجراست؛ در این رابطه فرآیند به کارگیری موثر منابع مادی و انسانی طرح ها و پروژه ها، همچنین نحوه برنامه ریزی، سازماندهی و ایجاد هماهنگی بین امور مربوط به خدمات پشتیبانی مورد نیاز طرح ها اهمیت بسزایی در دستیابی به اهداف و ماموریت های محوله به این مدیریت دارد.
بر اساس این حکم، تامین، نقل و انتقال، ترخیص و تخصیص نیروی انسانی مورد نیاز طرح ها و پروژه ها و پیگیری امور مربوط همانند ترفیعات، مرخصی و کاریابی کارکنان، برنامه ریزی آموزشی، سیاست گذاری در زمینه تدارک و تامین نیازهای عملیاتی و خدمات رسانی به کمپ های مستقر در محل اجرای پروژه ها و ساماندهی اموال طرح ها و پروژه ها و راهبری فعالیت های ترابری سبک، سنگین و ماشین آلات سیار ساختمانی مورد نیاز پروژه ها و هماهنگی و ارتباط مستمر با مسئولین اجرایی طرح ها و پروژه ها از جمله وظایف نریمیسازاد در معاونت خدمات پشتیبانی مدیریت امور مهندسی و ساختمان مناطق نفت خیز جنوب است. نریمیسازاد پیش تر ریاست خدمات پشتیبانی معاونت طرح های نفت و گاز مدیریت امور مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را به عهده داشته است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهای نفت خام صادراتی ایران به حدود 72 دلار رسید
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


بهای هر بشکه نفت خام صادراتی ایران روز سه شنبه (20 مرداد) به 72 دلار و 38 سنت رسید که نسبت به روز پیش از آن (19مرداد)، 44 سنت کاهش را نشان می‌دهد. به ‌گزارش شانا، بر اساس آخرین آمار امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، میانگین وزنی هر بشکه نفت خام سبک ایران به مقصدهای مختلف در روز سه شنبه، 73 دلار و پنج سنت و همین رقم برای نفت خام سنگین 71 دلار و 92 سنت بود.
بر اساس این آمار، در روز مورد بررسی، هر بشکه نفت خام سبک ایران در بازار آسیا 73 دلار و 79 سنت، در بازار شمال غربی اروپا 71 دلار و 91 سنت، در بازار مدیترانه 70 دلار و 59 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 71 دلار و 19 سنت رسید، همچنین هر بشکه نفت خام سنگین ایران در بازار آسیا 72 دلار و 33 سنت،‌ در بازار شمال غربی اروپا 71 دلار و 47 سنت، در بازار مدیترانه 69 دلار و 94 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 70 دلار و 74 سنت به فروش رسید. در روز مورد بررسی،‌ بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه سپتامبر به هر بشکه 71 دلار و 6 سنت رسید. بهای این نوع نفت خام در معاملات روز پیش از آن (19 مرداد) 33 سنت کاهش یافته بود. بهای نفت خام از سطوح پایین زمستان گذشته به میزان تقریبی 30 دلار برای هر بشکه، بیش از دو برابر افزایش یافت، اما سطوح بالای ذخیره سازی های نفت خام که نشان از تقاضای ضعیف برای این ماده داشت، بهای نفت خام را تاحدی تثبیت کرد. همچنین بهای نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه سپتامبر 34 سنت افزایش یافت و هر بشکه 73 دلار و 84 سنت داد و ستد شد. بر پایه این گزارش، معامله گران همچنین به گزارش آتی آژانس بین المللی انرژی نیز توجه دارند که انتظار می رود این گزارش حاوی پیش بینی هایی از بهبود سطح تقاضای جهانی نفت خام باشد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اجرای طرح درمان از راه دور در مناطق عملیاتی صنعت نفت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


شانا_گروه نفت: سامانه پزشکی از راه دور با هدف ارتقای سلامت و ایجاد آرامش روانی در میان خانواده‌های مراکز دور افتاده و مناطق عملیاتی صنعت نفت اجرا می‌شود. دکتر محمد جواد کیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار شانا با اعلام این خبر، در باره چگونگی کار سامانه پزشکی از راه دور تصریح کرد: در برخی از مناطق که امکان توسعه خدمات تخصصی پزشکی وجود ندارد، پزشک عمومی مستقر در مرکز درمانی می‌تواند با تماس با یکی از مراکز درمانی تخصصی به وسیله سیستم تله مدیسن با پزشک متخصص مربوط تماس ویدیویی و یا تلفنی برقرار و از راه دور مشاوره های لازم را برای درمان بیمار دریافت کند.
وی یادآور شد: طرح درمان از راه دور (تله مدیسن) برای نخستین بار در بهداشت و درمان صنعت نفت کوهدشت در استان لرستان اجرا شد و روزانه میان این مرکز با مراکز تخصصی بهداشت و درمان صنعت نفت برای درمان بیماران در زمینه قلب، اطفال، ارتوپدی، داخلی و دیگر تخصص ها ارتباط برقرار می‌شود. به گفته مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، این طرح هم اکنون در بهداری و بهداشت و درمان صنعت نفت گچسارن، خارگ و فارس در حال اجرایی شدن است که با آماده شده زیرساخت‌های مخابراتی (از طریق فیبر نوری) و پزشکی در مناطق دیگر نیز راه اندازی خواهدشد. کیان با تاکید بر ضرورت اجرای طرح تله مدیسن در مناطق عملیاتی، محروم و دور از دسترس صنعت نفت تصریح کرد: با توجه به این که مناطق عملیاتی بخش عمده‌ای از تولید نفت کشور را به خود اختصاص می دهند، این مناطق یکی از اولویت های اساسی ما برای اجرای طرح درمان از راه دور به شمار می‌آیند. به گفته وی، به زودی طرح درمان از راه دور در تمام مناطق عملیاتی صنعت نفت اجرایی خواهد شد. کیان، اجرای این طرح درمانی را یکی از طرح‌های موفق بهداشت و درمان صنعت نفت خواند و تصریح کرد: این طرح با همکاری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در دیگر مناطق صنعت نفت در حال اجرا است که اجرای آن نقش موثری در ارتقای سطح خدمات دهی به بیماران و حفظ آرامش روحی کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی صنعت نفت دارد. مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، مهم ترین ویژگی مثبت این طرح را تاثیرات روانی برای بیمار خواند و افزود: معمولا یکی از مواردی که خانواده‌ها شکایت دارند، نبود امکانات پزشکی در مناطق دورافتاده است و به همین دلیل زیاد مایل به سکونت در آن مناطق نیستند، در حالی که با این طرح آنها از نظر روانی آرامش بیشتری می‌توانند داشته باشند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهای نفت خام صادراتی ایران روز گذشته کاهش یافت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 22 مرداد 1388


بهای هر بشکه نفت خام صادراتی ایران روز گذشته (21 مرداد) به 71 دلار و 73 سنت رسید که نسبت به روز پیش از آن (20 مرداد)، 65 سنت کاهش را نشان می‌دهد. به ‌گزارش شانا، بر اساس آخرین آمار امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، بهای نفت خام صادراتی ایران روز سه شنبه (20 مرداد)‌ 72 دلار و 38 سنت بود. بر اساس این آمار، میانگین وزنی هر بشکه نفت خام سبک ایران به مقصدهای مختلف در روز چهارشنبه، 72 دلار و 39 سنت و همین رقم برای نفت خام سنگین 71 دلار و 29 سنت بود.
بر اساس این آمار، در روز مورد بررسی، هر بشکه نفت خام سبک ایران در بازار آسیا 72 دلار و 88 سنت، در بازار شمال غربی اروپا 71 دلار و 42 سنت، در بازار مدیترانه 70 دلار و 50 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 71 دلار و 10 سنت رسید، همچنین هر بشکه نفت خام سنگین ایران در بازار آسیا 71 دلار و 42 سنت،‌ در بازار شمال غربی اروپا 71 دلار و 38 سنت، در بازار مدیترانه 69 دلار و 85 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 70 دلار و 65 سنت به فروش رسید. به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه سپتامبر با چهار سنت افزایش، به هر بشکه 69 دلار و 49 سنت در معاملات الکترونیک روز چهارشنبه (21 مرداد) بازار آسیا رسید؛ با وجود این بهای نفت خام برنت دریای شمال 15 سنت کاهش یافت و هر بشکه 72 دلار و 31 سنت داد و ستد شد. تحلیلگران اعلام کردند به دلیل ادامه نگرانی‌ها در باره بهبود شرایط اقتصادی، نوسان های بهای نفت در معاملات روز گذشته بازار آسیا دچار بی نظمی شد. بنابر نظرسنجی اخیر داوجونز، ذخیره سازی های نفت خام آمریکا 700 هزار بشکه و ذخیره سازی های بنزین نیز یک میلیون و 300 هزار بشکه کاهش می‌یابد، بر اساس این نظرسنجی انتظار می‌رود ذخیره‌سازی فرآورده‌های میان تقطیر که شامل نفت گرمایشی و گازوئیل نیز هست، 300 هزار بشکه کاهش یابد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
3 هزار لیتر سوخت زمستانه سهمیه هر خانواده خراسان رضوی تعیین شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا_ پالایش و پخش: سه هزار لیتر سوخت زمستانه برای فصل‌های سرد سال در اختیار مشترکان منطقه پخش خراسان رضوی قرار می‌گیرد که تاکنون هزار و 300 لیتر از آن به خانوارها تحویل داده شده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی در گفت‌وگو با شانا با بیان این که تا کنون هزار و 300 لیتر سوخت در اختیار خانوارهای ساکن در مناطق سردسیر استان خراسان رضوی قرارگرفته است، گفت: سهمیه‌ این خانوارها سه هزار لیتر است که هزار و 300 لیتر آن تا کنون برای ذخیره‌سازی در اختیار خانواده‌ها قرار گرفته است.
علی هرندی در باره وضعیت سوخت‌رسانی به مدارس، نانوایی‌ها و واحدهای صنفی اظهار داشت: مکاتباتی با سازمان‌های تعاون روستانی، آموزش و پرورش، شوراهای شهر و بخشداری‌ها انجام داده‌ و تاکید کرده ایم که تا پیش از شروع فصل سرما کار ذخیره‌سازی را آغاز کنیم. به گفته هرندی، منطقه پخش خراسان رضوی 6 انبار ذخیره فرآورده دارد و حدود 750 میلیون لیتر در خود جای داده است. وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو،‌ گران بودن زمین و برخی مشکلات کمبود زمین را از جمله موانع حضور بخش خصوصی در ساخت جایگاه خواند و در باره راهکارهای جذب سرمایه بخش خصوصی برای ساخت جایگاه‌ها ادامه داد: باید برای واگذاری زمین مساعدت‌هایی از سوی شهرداری‌ها صورت گیرد و همچنین برای کاهش تعرفه کاربری زمین نیز فکری شود. از 83 جایگاه فعال در منطقه خراسان رضوی، 72 جایگاه دو نازله‌ و 31 جایگاه نیز در این منطقه، جایگاه‌های دو منظوره بنزین و سی.ان.جی هستند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهای نفت خام صادراتی ایران اندکی افزایش یافت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


بهای هر بشکه نفت خام صادراتی ایران روز جمعه (30 مرداد) به 72 دلار و 75 سنت رسید که نسبت به روز چهارشنبه (28 مرداد)‌ 48 سنت افزایش داشت. به ‌گزارش شانا، بر اساس آخرین آمار امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، بهای هر بشکه نفت خام صادراتی ایران روز چهارشنبه (28 مرداد)‌71 دلار و 27 سنت بود.
بر اساس این آمار، میانگین وزنی هر بشکه نفت خام سبک ایران به مقصدهای مختلف در روز جمعه، 73 دلار و 36 سنت و همین رقم برای نفت خام سنگین 72 دلار و 32 سنت بود. در این آمار آمده است که در روز مورد بررسی، هر بشکه نفت خام سبک ایران در بازار آسیا 73 دلار و 77 سنت، در بازار شمال غربی اروپا 73 دلار و 15 سنت، در بازار مدیترانه 71 دلار و 83 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 72 دلار و 43 سنت رسید، همچنین هر بشکه نفت خام سنگین ایران در بازار آسیا 72 دلار و 31 سنت،‌ در بازار شمال غربی اروپا 72 دلار و 71 سنت، در بازار مدیترانه 71 دلار و 18 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 71 دلار و 98 سنت به فروش رسید. در روز مورد بررسی،‌ بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه اکتبر 38 سنت کاهش یافت و هر بشکه 72 دلار و 53 سنت داد و ستد شد؛ همچنین بهای نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه اکتبر با 28 سنت کاهش، به 73 دلار و 5 سنت برای هر بشکه رسید. تحلیلگران اعلام کردند: گزارش منتشر شده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا حاکی از آن است که حجم ذخیره سازی های نفت خام آمریکا با کاهش غیر منتظره ای همراه بوده است و این موضوع بیانگر آن است که تقاضای نفت در حال بهبود است و این امر خود مانع کاهش بیشتر قیمت نفت می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نفت میدان ونکوور روانه بازارهای انرژی چین و دریای بالتیک می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: شرکت روسی روسنفت اعلام کرد با افتتاح میدان نفتی ونکور، نفت این میدان روانه بازارهای انرژی چین و دریای بالتیک خواهد شد. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری مسکو تایمز، شرکت روسنفت اعلام کرد: افتتاح میدان نفتی «ونکور» که در منطقه «کراسنویارسک» در قطب شمال واقع شده، به احیای تولید نفت و در اختیار گرفتن سهم بیشتری از بازار انرژی چین کمک خواهد کرد.
میدان نفتی «ونکور» متعلق به شرکت روسنفت با 25 میلیون و 500 هزار تن ذخایر نفتی (510 هزار بشکه در روز تولید نفت) در سال 2014 به اوج تولید خواهد رسید؛ این میزان تولید تقریبا معادل یک چهارم از تولید نفت این شرکت در سال 2008 است. ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه، در مراسم افتتاحیه روز گذشته این میدان که در 100 کیلومتری شمال منطقه قطب شمال واقع شده، اعلام کرد: در آینده نزدیک یک منطقه جدید نفتی و گازی در این مکان شکل خواهد گرفت. پوتین گفت: ذخایر نفتی میدان ونکورکه افتتاح آن چند بار با تاخیر رو به رو شده بود، با خطوط لوله در حال ساخت، به چین و دریای بالتیک انتقال داده خواهد شد. چین موافقت کرده است در ازای پرداخت وامی به ارزش 15 میلیارد دلار به شرکت روسنفت و وام دیگری به ارزش 10 میلیارد دلار به شرکت ترانسنفت، این دو شرکت 300 میلیون تن نفت مورد نیاز این کشور را به مدت 20 سال تامین کنند. پوتین در ادامه افزود: این میدان همچنین تامین نفت خام مورد نیاز خط لوله باکو- تفلیس- جیحان 2 (بی.تی.سی. 2) را تامین می کند. این خط لوله بدون عبور از بلاروس تا بندر «اوست لوگا» دریای بالتیک امتداد دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تدوین رژیم حقوقی دریای خزر بدون حضور ایران ممکن نیست
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا _ وزارت خارجه: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر حفظ منافع تمامی کشورهای ساحلی اظهار داشت: تدوین رژیم حقوقی دریای خزر بدون حضور و در نظر گرفتن نظرات جمهوری اسلامی ایران ممکن نیست. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی شانا، حسن قشقاوی امروز (دوشنبه 2 شهریور 88) در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "آیا برگزاری اجلاسی با حضور 4 کشور ساحلی دریای خزر بدون حضور ایران در قزاقستان صحت دارد؟" گفت: منابع رسمی قزاقستان این خبر را تکذیب کرده‌اند.
وی تصریح کرد:تدوین رژیم حقوقی دریای خزر بر اساس کنوانسیون‌های بین المللی ازجمله کنوانسیون 1982 راهکارهای مشخص خود را دارد که در حال پیگیری است. این دیپلمات ارشد تاکید کرد: به طور قطع تدوین رژیم دریای خزر بدون توجه به نظر جمهوری اسلامی و در غیاب ایران ممکن نیست. قشقاوی با بیان اینکه "احتمال دارد مذاکراتی میان برخی کشورها در این زمینه صورت گیرد" گفت: اما قطعا این مذاکرات به تدوین رژیم حقوقی این منطقه منجر نخواهد شد چرا که نظر ایران باید در آن اعمال شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: این موضوع در دستور کار سران کشورهای ساحلی قرار دارد و در آینده اجلاس‌هایی در باکو و عشق‌آباد برگزار خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
دولت عراق باید هزینه بیشتری برای جلب شرکت های خارجی پرداخت کند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا _ گروه بین‌الملل: تحلیلگران معتقدند دولت عراق باید برای جلب شرکت های خارجی در دوم مناقصه های نفتی هزینه بیشتری پرداخت کند. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، برخی از تحلیلگران و مقام‌های پیشین دولت عراق معتقدند بغداد که در دور اول مناقصه‌ها به دلیل عدم توافق برای قیمت پیشنهادی، تنها موفق به اعطای یکی از میدان‌های نفتی عراق شد، باید هزینه بیشتری برای جلب مشارکت شرکت‌های نفتی خارجی در مناقصه‌های عراق پرداخت کند.
شرکت‌های بین‌المللی نفت که برای دستیابی به ذخایر دست نخورده نفت عراق با هم رقابت می‌کنند، به دلیل ناامنی در عراق و نبود قوانین مشخص نفتی، از دولت عراق انتظار دارند قیمت‌های مناسب‌تری برای قراردادها پیشنهاد دهد. احتمال می‌رود اعطای قرادادها که قرار بود در ماه نوامبر آینده صورت گیردتا بعد از انتخابات عراق در ژانویه آینده به تعویق افتد. لیلا بنالی، مدیر بخش آفریقا و خاورمیانه در موسسه تحقیقات انرژی کمبریج در گفت و گوی تلفنی با بلومبرگ با بیان این که حتی اگر قراردادهای نفتی به شرکت‌های خارجی اعطا شود، اجرای آنها به موقعیت دولت عراق بستگی دارد، تصریح کرد: احتمال این که این قراردادها به تصویب نرسد، وجود دارد، زیرا احتمال وجود مشکلات قانونی یا عملیاتی زیادی وجود دارد. وی در ادامه افزود: مشکلات دست وپا گیر زیادی در عراق وجود دارد. دور اول مناقصه های نفتی عراق که در ژوئن گذشته در بغداد پایتخت این کشور برگزار شد، تنها یک برنده داشت و از هشت میدان نفتی که قرارداد توسعه آنها به مناقصه گذاشته شده بود تنها قرارداد توسعه میدان نفتی رمیله عراق، یکی از بزرگ ترین میدان های نفتی جهان، به کنسرسیومی به رهبری شرکت انگلیسی بی.پی با مشارکت سی.ان.پی.سی چین واگذار شد. عراق پس از عربستان و کانادا، سومین ذخایر بزرگ نفتی جهان را در اختیار دارد؛ به طوری که حجم این ذخایر در مجموع معادل 115 میلیارد بشکه در روز همچنین حجم ذخایر احتمالی کشف نشده در مناطق غربی و بیابان های جنوبی این کشور در حدود 45 تا 100 میلیارد بشکه برآورد شده است. عراق هم اکنون با تولید روزانه دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت خام از جمله اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. دولت عراق در نظر دارد میزان تولید نفت خود را تا سال 2015 به شش میلیون بشکه در روز افزایش دهد. از جمله میدان های نفتی که قرار است در دور دوم مناقصه های نفتی عراق به مزایده گذاشته شود، می توان به میدان نفتی مجنون، فاز دو قرنه غربی، بدرا، بغداد شرقی، قراف، هلفایا، نجمه و قیاره اشاره کرد. برنامه توسعه پروژه های واقع در شرق و مرکز مناطق اطراف فرات شامل این دور از مناقصه ها خواهند بود. حسین الشهرستانی، وزیر نفت عراق، پیشتر گفت: به دلیل نبود قانون مشخص درباره نفت، تنها تایید دولت عراق برای اعطای قراردادها کافی است. در عین حال، مدیران شرکت‌های نفتی نگرانند که در پی تغییر احتمالی در دولت عراق پس از انتخابات، تمام قراردادهایی که امسال امضا شده است، تغییر یابد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پروژه توسعه میدان الشاهین قطر به زودی تکمیل می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: پروژه توسعه میدان فراساحلی الشاهین قطر به زودی به پایان خواهد رسید. به گزارش شانا به نقل از پایگاه خبری ای.ام.ایی اینفو امارات، شرکت دانمارکی نفت و گاز مارسک که بر روی پروژه توسعه میدان فراساحلی الشاهین واقع در آب های قطر فعالیت می کند، اعلام کرد: کار توسعه این میدان فراساحلی تا به حال به میزان 80 درصد پیش رفته است و زمان تکمیل آن نزدیک است.
این شرکت همچنین اعلام کرد: تجهیزات جدید تولید میدان فراساحلی الشاهین آماده شده و در حال نصب است و با نصب این تجهیزات پروژه توسعه میدان فراساحلی الشاهین قطر تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد. خیرگزاری رسمی قطر نیز پیش تر به نقل از یک مقام آگاه نفتی اعلام کرد: با تکمیل طرح های توسعه ای بخش انرژی قطر، ظرفیت تولید نفت و گاز این کشور در مجموع باید به روزانه پنج میلیون بشکه معادل نفت تا سال 2014 افزایش یابد. بر اساس برآوردهای رویترز، کل تولید نفت و گاز قطر در سال 2014 بیش از رقم تولید دو میلیون و 800 هزار بشکه معادل نفت در سال 2008 خواهد بود. سعد الکعبی، مدیر پروژه های نفت و گاز شرکت قطر پترولیوم به خبرگزاری رسمی قطر گفت: این کشور به عنوان بزرگ ترین کشور تولید کننده گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) در جهان، قادر است تولید گاز طبیعی خود را تا سال 2014 به 23 میلیارد فوت مکعب در روز افزایش دهد. بر اساس بررسی آماری سالانه بی.پی، تولید گاز طبیعی قطر در سال گذشته میلادی در حدود هفت میلیارد و 400 هزار فوت مکعب در روز بوده است. الکعبی ادامه داد: مجموع تولید گاز طبیعی و نفت خام قطر تا سال 2014 شامل عرضه داخلی و تامین گاز خط لوله انتقال گاز به امارات، رقمی معادل چهار میلیون و 200 هزار بشکه معادل نفت در روز برآورد شده است. وی یادآور شد: با اضافه شدن تولید روزانه 800 هزار بشکه نفت خام، این میزان در مجموع به پنج میلیون بشکه معادل نفت در روز خواهد رسید. بر اساس نظرسنجی اخیر رویترز، قطر به عنوان یکی از تولید کنندگان کوچک سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه ژوئیه در حدود 720 هزار بشکه نفت خام در روز تولید کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
قطع موقت جریان گاز در شهرستان شهریار
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا _ گروه گاز: جریان گاز مشترکان برخی محدوده های شهرستان شهریار روز چهار شنبه (6 شهریور) قطع می شود. به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان تهران، ملارد، سر آسیاب، خیابان ورزش شامل کوچه های چهارم، پنجم، هفتم، هشتم و دهم محدوده هایی هستند که ساکنان آنها در روز یاد شده به دلیل تعمیر و ترمیم شبکه با قطع پنج ساعته جریان گاز رو به رو خواهند بود.
جریان گاز مناطق یاد شده از ساعت 9 صبح تا ساعت 14 روز چهارشنبه (6 شهریور) قطع خواهد شد. شرکت گاز استان تهران از مشترکان ساکن دراین محدوده‌ها خواسته است با هدف رعایت کامل مسائل ایمنی، هنگام بازبرقراری جریان گاز، در محل سکونت یا کسب خود حضور داشته باشند. مشترکان ساکن در این محدوده ها در صورت نیاز و برای کسب آگاهی بیشتر می توانند با شماره تلفن 194 (امداد گاز) و 81972255 (روابط عمومی شرکت گاز استان تهران) تماس بگیرند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید محصولات پتروشیمی 90 درصد رشد داشته است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 2 شهريور 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: حجم تولید محصولات پتروشیمی در چهار سال گذشته (84 -87) با رشد 90 درصدی از 15 میلیون و 800 هزار تن به 30 میلیون تن رسیده است. به گزارش روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این شرکت در سال 84 با تولید 15 میلیون و 800 هزار تن، در سال 85، 18 میلیون تن، در سال 86، 24 میلیون تن و در سال 87، 30 میلیون تن در مجموع موفق به تولید 88 میلیون تن از انواع محصولات پتروشیمی در طول چهار سال گذشته شده است.
ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی نیز از 20 میلیون و 400 هزار تن در سال 84 به 43 میلیون و 800 هزار تن در سال 87 افزایش یافته است که نشان از رشد 110 درصدی دارد. همچنین سهم ایران از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی خاورمیانه در سال 84 نیز 2/16 درصد بوده که در سال 87 به 3/25 درصد رسیده است. در مدت یاد شده سهم ایران از ظرفیت محصولات پتروشیمی جهان نیز با رشد 100 درصدی از 08/1 درصد به 14/2 درصد رسیده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
سرانه آموزشی شرکت کارون از مرز 75 نفر ساعت گذشت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


اهواز _ شانا _ گروه نفت: با برگزاری 113 هزار و 786 ساعت آموزش در یک سال گذشته، سرانه آموزشی کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون به 6/75 نفر ساعت رسید. به گزارش خبرنگار شانا در اهواز، رئیس آموزش شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز کارون در این باره گفت: این رکورد با برگزاری و حضور کارکنان در دوره‌‌ها و همایش‌های آموزشی، فنی تخصصی، عمومی و مدیریت حاصل شد.
سودابه شیر بابادی افزود: این آموزش‌ها شامل دوره‌ های توجیه مأموران اعزام به خارج از کشور، ارزشیابی عملکرد کارکنان، زبان انگلیسی، کارآفرینی سازمانی، معارف اسلامی، سلامت روانی، خدمات بانکداری الکترونیک، دوره‌‌های هفت‌گانه کامپیوتر ICDL، دوره‌های HSE ، بیماری‌های قلبی و عروقی و روانشناسی کار است. وی در پایان اظهار داشت: همچنین این اداره در این مدت 590 نفر کار آموز از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مالی و آموزش و پرورش را پذیرش کرده که در مجموع 141 هزار و 600 ساعت آموزش‌های تخصصی را فرا گرفته‌اند. شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، بزرگ ترین شرکت زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و حوزه عملیاتی آن در گستره کلان شهر اهواز تمرکز دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مخزن ذخیره سازی گاز شوریجه با 4 هزار میلیارد ریال به مناقصه می رود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه گاز: با تصویب هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران، مناقصه عملیات اجرایی مخزن ذخیره سازی گاز شوریجه به ارزش 4 هزار میلیارد ریال به زودی برگزار خواهد شد. مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا با بیان این که نتایج مطالعات زمین شناسی و زیرساخت های مربوط به تاسیسات رو زمینی مخزن شوریجه آماده شده است، گفت: هم اکنون شرکت ملی گاز ایران به طورهمزمان درباره وضعیت و ساختار این مخزن واقع شده در شمال شرق کشور، فعالیت می کنند و انتظار می رود بتوان در دو سال آینده بهره برداری از آن را آغاز کرد.
"مسعود سامی وند" تصریح کرد: مخزن شوریجه از جمله مخازن تخلیه شده هیدروکربوری کشور است که از ظرفیت بالایی برای ذخیره سازی گازطبیعی برخوردار است. به گفته کارشناسان، مخزن شوریجه از جمله مخازن مناسب برای ذخیره سازی گاز طبیعی است به گونه ای که در هشت ماه نخست سال امکان تزریق روزانه 10میلیون مترمکعب گاز و برداشت روزانه 20میلیون متر مکعب در چهار ماه پایانی سال فراهم خواهد بود.این مخزن در شرق کشور و در منطقه سرخس قرار دارد. گاز موجود در سازند شوریجه طاقدیس خانگیران، گاز شیرینی است که فشار آن به دلیل استخراج بیش از 30 سال کاهش یافته است از این رو با تزریق گاز شیرین به آن می توان از این مخزن برای ذخیره سازی گاز استفاده کرد. انتخاب مخازن مناسب برای ذخیره سازی گاز از نظر اقتصادی، موقعیت آن و نزدیکی به مناطق مصرف بسیار مهم است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
خرید گاز از آذربایجان محور گفت و گوی نمایندگان گازپروم و سوکار
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: هیئتی از شرکت گازپروم برای مذاکره در باره خرید گاز و بازسازی یک خط لوله گازی در آذربایجان با نمایندگان شرکت سوکار دیدار کردند. به گزارش شانا به نقل از یونایتد پرس، نمایندگانی از شرکت گازپروم، ایستگاه های تقویت فشار گاز در نزدیکی مرز روسیه را بازرسی و جزئیات اولیه ای برای ساخت خط لوله گازی «باکو- نووو- فیلا» آماده کردند. این خط لوله تا روسیه امتداد دارد.
شرکت گازپروم در اوایل سال 2009 یادداشت تفاهمی را با شرکت دولتی نفت آذربایجان (سوکار) برای خرید گاز این کشور از ژانویه 2010 امضا کرد. شرکت گازپروم اعلام کرد: نظارت بر ایستگاه های تقویت فشار گاز خط لوله «باکو- نووو- فیلا» از سپتامبر آینده آغاز می شود. الکسی میلر، مدیر اجرایی شرکت گازپروم گفت: حجم اولیه انتقال گاز طرف آذری از طریق این خط لوله سالانه به 17 میلیارد و 600 میلیون متر مکعب افزایش می یابد. بر پایه این گزارش، شرکت سوکار با محدودیت صادرات گاز به روسیه رو به رو است، اما احتمال می رود با توسعه فاز دو میدان «شاه دنیز» واقع در بخش آذری دریای خزر حجم صادرات افزایش یابد. شرکت گازپروم در سال 2008، 23 تریلیون و 300 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان خریداری کرد. جمهوری آذربایجان و کشورهای حوزه دریای خزر گزینه های مهمی در تامین انرژی موردنیاز روسیه و اتحادیه اروپا به شمار می روند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید اوپک در ماه اوت کاهش یافت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: تولید نفت اعضای اوپک در ماه اوت برای اولین بار در پنج ماه گذشته با کاهش همراه بوده است. به گزارش شانا به نقل از بلومبرگ، بر اساس نظرسنجی بلومبرگ از شرکت های نفتی، تولیدکنندگان و تحلیلگران، متوسط تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی 28 میلیون و 445 هزار بشکه در روز بوده که این میزان در مقایسه با ژوئیه گذشته با 400 هزار بشکه کاهش همراه بوده است.
تولید نفت 11 عضو مشمول سهمیه بندی اوپک، در اوت گذشته 26 میلیون و 55 هزار بشکه در روز بوده که نسبت به ژوئیه گذشته 20 هزار بشکه افزایش یافته است و این کشورها در کل یک میلیون و 210 هزار بشکه بیشتر از سهمیه های خود نفت تولید کرده اند. اعضای اوپک سال گذشته میلادی در پی بحران جهانی اقتصاد و به دنبال آن کاهش سطح تقاضای نفت، در سه مرحله توافق کردند سهمیه های تولید خود را در مجموع به میزان چهار میلیون و 200 هزار بشکه در روز کاهش دهند و این رقم را به 24 میلیون و 845 هزار بشکه در روز برسانند. اعضای اوپک به منظور بررسی سیاست های تولیدی خود در تاریخ نهم سپتامبر (18 شهریور) در وین اتریش با یکدیگر ملاقات خواهند کرد. بر اساس این نظر سنجی، کاهش تولید اوپک سبب شده است تا ظرفیت مازاد تولیدی این سازمان به 6میلیون و 55 هزار بشکه در روز برسد؛ به طوری که عربستان سعودی می تواند تولید خود را دو میلیون و 760 هزار بشکه در روز افزایش دهد. همچنین میزان تولید نفت عراق در اوت گذشته با 60 هزار بشکه کاهش، به دو میلیون و 390 هزار بشکه در روز رسید. عربستان سعودی، قطر، کویت تنها اعضای اوپک به شمار می روند که تولیدشان با سهمیه های تولیدی همسو بوده است. عربستان سعودی، بزرگ ترین تولید کننده نفت اوپک، در اوت گذشته هشت میلیون و 40 هزار بشکه در روز نفت خام تولید کرده که این میزان در مقایسه با ماه پیش از آن با 20 هزار بشکه افزایش نیز همراه بوده است. با این افزایش، عربستان سعودی 11 هزار بشکه کمتر از سهمیه تولید خود به میزان هشت میلیون و 51 هزار بشکه نفت تولید کرده است. تولید نفت کویت در اوت گذشته بدون هیچ تغییری نسبت به ماه قبل از آن، در رقم دو میلیون و 200 هزار بشکه در روز ثابت ماند؛ به طوری که این کشور نیز 22 هزار بشکه کمتر از سهمیه تولید خود در این سازمان نفت تولید کرده است. تولید نفت خام قطر، دومین کشور کوچک تولید کننده نفت اوپک، در اوت گذشته 723 هزار بشکه در روز بوده که این میزان در مقایسه با ژوئیه گذشته 18 هزار بشکه افزایش یافته است. همچنین این کشور هشت هزار بشکه پایین تر از میزان سهمیه خود در اوپک نفت تولید کرده است. بر اساس این نظر سنجی، تولید نفت خام ایران در اوت گذشته با 30 هزار بشکه کاهش، به سه میلیون و 760 هزار بشکه در روز رسیده است، که این بالاترین میزان کاهش تولید در میان اعضای اوپک به حساب می آید. ایران به عنوان دومین کشور بزرگ تولید کننده نفت اوپک به طور متوسط 424 هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه های خود در اوپک نفت تولید کرده است؛ به طوری که این کشور در مقایسه با دیگر اعضای اوپک بیشترین میزان تخطی را داشته است. نیجریه و آنگولا، دو عضو اوپکی منطقه غرب آفریقا، در اوت گذشته بیشترین افزایش تولید نفت را داشته اند. متوسط تولید نفت این کشور در اوت گذشته با 30 هزار بشکه افزایش در روز به یک میلیون و 780 هزار بشکه رسید؛ این کشور به طور متوسط 107 هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه خود در اوپک نفت تولید کرده است. تولید نفت آنگولا در اوت گذشته با 25 هزار بشکه افزایش، به یک میلیون و 835 هزار بشکه در روز رسیده که این رقم از نوامبر سال گذشته بالاترین رقم بوده است. تولید نفت آنگولا در ماه اوت 318 هزار بشکه بیشتر از سهمیه تولید این کشور در اوپک بوده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
لهستان و روسیه در آستانه امضای قرارداد جدید گازی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: نخست وزیر لهستان اعلام کرد کشورش و روسیه به زودی قرارداد جدید گازی منعقد خواهند کرد. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری شینهوا، دونالد توسک روز گذشته (سه شنبه 10 شهریور) در طول نشست خبری مشترک با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود در شهر سوپات لهستان اعلام کرد در باره این موضوع با پوتین مذاکره کرده است.
نخست وزیر روسیه برای حضور در مراسم هفتادمین سالگرد وقوع جنگ جهانی دوم به لهستان سفر کرد. توسک همچنین تصریح کرد: گفت و گوها در باره قرارداد گازی میان روسیه و لهستان باید تا اواخر فصل پاییز نهایی شود. بنا بر این گزارش، نهایی شدن این قرارداد راه را برای عرضه طولانی مدت گاز طبیعی روسیه می گشاید. در شرایطی که قرارداد پیشین میان لهستان و شرکت مشترک روسی-اوکراینی روس اوکر انرجیو (آر.ی.یی) 31 دسامبر 2008 منقضی می شود، انعقاد این قرارداد ضروری به نظر می رسد. آر.یو.یی که نیمی از آن به شرکت گازپروم تعلق دارد، از سال 2006 دو میلیارد و 300 میلیون متر مکعب گاز در سال به لهستان صادر کرده است، اما این شرکت از ابتدای سال جاری میلادی گازی به لهستان صادر نکرد. شرکت نفت و گاز پی.جی.ان.آی.جی لهستان در ابتدای ژوئن گذشته قرارداد کوتاه مدتی را با گازپروم برای تحویل یک میلیارد متر مکعب گاز در سال منعقد کرد، اما عرضه گاز برای طولانی مدت از سال 2010 هنوز تضمین نشده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پایبندی اوپکی ها به سهمیه تولید به 68 درصد کاهش یافت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه بین المل: تولید نفت اوپک برای چهارمین ماه پیاپی با افزایش همراه بود. به گزارش شانا به نقل از رویترز، بر اساس تازه ترین نظرسنجی رویترز در روز گذشته (10 شهریور)، در پی افزایش تولید نفت عربستان سعودی، نیجریه و ونزوئلا، میزان تولید نفت سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) در مجموع اوت گذشته برای چهارمین ماه پیاپی با افزایش روبه رو بوده است.
بر اساس نظر سنجی رویترز، تولید نفت 11 عضو مشمول سهمیه بندی اوپک در اوت گذشته به 26 میلون و 200 هزار بشکه در روز افزایش یافت؛ در حالی که این میزان در ژوئیه گذشته معادل 26 میلیون و 110 هزار بشکه در روز بود. اعضای اوپک سال گذشته در پی بروز بحران جهانی اقتصاد و به دنبال آن کاهش سطح تقاضای نفت، در سه مرحله توافق کردند سهمیه های تولید خود را در مجموع به میزان چهار میلیون و 200 هزار بشکه در روز کاهش دهند و این رقم را به 24 میلیون و 845 هزار بشکه در روز برسانند. بر اساس تازه ترین نظر سنجی رویترز، میزان عرضه تولید نفت 11 عضو اوپک در ژوئیه گذشته یک میلیون و 360 هزار بشکه بیشتر از حجم تولید توافقی میان اعضا این سازمان بوده است و این موضوع نشان داد که اعضای این سازمان تنها دو میلیون و 840 هزار بشکه از مجموع سهمیه های تعیین شده، کاهش تولید داشته اند. حجم تولید در ماه اوت نشان می دهد که اعضای این سازمان در مدت یاد شده 68 درصد به سهمیه های تعیین شده پایبند بوده اند. این میزان در ژوئیه گذشته 70 درصد بود. اوپک بیش از یک سوم نفت جهان را تولید می کند. اعضای اوپک به منظور بررسی سیاست ها تولیدی این سازمان در تاریخ نهم سپتامبر ( 18 شهریور) در وین اتریش گردهم می آیند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اجرای پروژه لرزه نگاری سه بعدی میدان های نفتی اهواز و رامین
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: معاون زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از اجرای دو پروژه لرزه نگاری سه بعدی میدان های نفتی اهواز و رامین تا پایان سال جاری خبر داد. دکتر حسن امیری بختیار در گفت و گو با خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب افزود: اجرای چند پروژه لرزه نگاری سه بعدی در میدان های نفتی مناطق نفت خیز جنوب در دست مطالعه و برنامه این شرکت است که لرزه نگاری سه بعدی دو میدان یاد شده در اولویت اجرایی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مراحل مقدماتی انجام مناقصه دو پروژه لرزه نگاری یاد شده در حال انجام است؛ میدان نفتی اهواز یکی از بزرگ ترین میدان های نفتی کشور واقع در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون (بزرگ ترین شرکت بهره برداری کشور) و میدان رامین نیز در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان واقع است. لرزه نگاری سه بعدی میدان بی بی حکیمه امیری بختیار، در باره پروژه لرزه نگاری سه بعدی میدان بی بی حکیمه نیز گفت: این پروژه با مشارکت دو شرکت OEID و شرکت عملیات اکتشاف نفت و در همسویی با مطالعات اولیه برای توسعه میدان های بی بی حکیمه، کیلورکریم و سیاه مکان اجرا خواهد شد. وی افزود: این پروژه در محدوده ای به وسعت دو هزار و 56 کیلومتر مریع و با هدف بررسی ساختار دقیق زیر سطحی سازندهای آسماری، گروه بنگستان و خامی انجام می شود. لرزه نگاری سه بعدی میدان رامشیر معاون زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در باره پروژه های انجام شده در حوزه لرزه نگاری سه بعدی یادآور شد: اخیرا با تلاش کارکنان مناطق نفت خیز جنوب، عملیات لرزه نگاری سه بعدی میدان رامشیر در محدوده ای با گستره 530 کیلومتر مربع با موفقیت انجام شد؛ این پروژه مهم با اعتبار شش میلیون یورو انجام شد که با پردازش اطلاعات به دست آمده، داده های بسیار مفیدی در اختیار مهندسی نفت و مخازن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب قرار خواهد گرفت. امیری بختیار تصریح کرد: پس از مراحل فرآیند اطلاعات، داده های حاصل از انجام لرزه نگاری سه بعدی تفسیر می شوند و پس از مشخص شدن ساختار سه بعدی مخزن رامشیر، اطلاعات تکمیلی برای تصمیم گیری نهایی در باره نوع رفتار با این میدان به امور مهندسی مخازن مناطق نفت خیز جنوب تحویل داده می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزایش فروش داخلی فرآورده های نفت هند در ژوئیه گذشته
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 11 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: فروش داخلی فرآورده های نفتی هند در ژوئیه 2009 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6/3 درصد افزایش یافت. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری رویترز، آمار منتشر شده دولت هند در روز گذشته (10 شهریور) نشان می دهد افزایش فروش داخلی فرآورده های نفتی هند در دوره مورد بررسی به 10 میلیون و 940 هزار تن رسید.
این میزان فروش داخلی فرآورده های نفتی بیش از میزان فروش بنزین و گازوییل بوده است. واردات نفت خام این کشور به استثنای خرید نفت برای پالایشگاه جدید شرکت ریلاینس اینداستریز با 16 درصد کاهش به حدود 10 میلیون تن رسید. فروش فرآورده های نفتی هند در ژوئن گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7/10 درصد افزایش داشته است. هند ماه گذشته میلادی، هنگامی که بهای نفت در بازارهای جهانی در حدود بشکه‌‌ای 70 دلار معامله می‌شد، قیمت بنزین و گازوییل را بیش از 10 درصد افزایش داد. هند که سومین مصرف کننده بزرگ نفت آسیا به شمار می رود، 70 درصد از نیازهای انرژی خود را از طریق واردات نفت تامین می کند. این کشور برای کاهش وابستگی به واردات خارجی نفت اقدام به اکتشاف های جدید کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
وزیر نفت کویت: احتمال تغییر نیافتن سهمیه ها وجود دارد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: وزیر نفت کویت گفت کشورش انتظار دارد اوپک در نشست هفته جاری خود در وین سهمیه تعیین شده تولید را بیش از پیش کاهش ندهد. به گزارش شانا به نقل از سایت خبری بلومبرگ، شیخ احمد الصباح روز گذشته (دوشنبه 16 شهریور) که عازم سفر به اتریش برای شرکت در نشست روز 9 سپتامبر (18 شهریورماه) سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بود، به خبرنگاران در شهر کویت گفت: من کاهش بیشتر تولید را پیش بینی نمی کنم.
وزیر نفت کویت تصریح کرد: کویت و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (جی.سی.سی) به دنبال پایبندی بیشتر به سهمیه های تولید کنونی خواهند بود. به منظور بهبود بهای نفت، اوپک در سه نشست سال گذشته خود با کاهش چهار میلیون و 200 هزار بشکه ای سهمیه های روزانه تولید اعضا و رساندن آن به 24 میلیون و 845 هزار بشکه موافقت کرد. در پی بحران اقتصادی جهانی و کاهش میزان تقاضای نفت، قیمت های نفت خام پایه بورس نیویورک در نیمه دوم سال گذشته میلادی 68 درصد کاهش نشان داد، اما از آن زمان تاکنون بهای این ماده 54 درصد افزایش یافته است. وزیر نفت کویت روز گذشته در بدو ورود خود به وین یادآور شد: اوپک تنها نیازمند پایبندی به سهمیه های تولیدی است نه کاهش بیشتر این سهمیه ها. وی افزود: اوپک همچنین به دنبال حمایت از تولید کنندگان غیرعضو این سازمان نیز هست. الصباح تصریح کرد: قیمت های نفت ممکن است در مدت زمان باقی مانده سال جاری میلادی بین 60 تا 75 دلار برای هر بشکه برسد، ضمن آن که احتمال نفت 80 دلاری نیز وجود دارد.
 
بالا