***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تشکیل سندیکای بانکی برای تأمین اعتبار ایران ال.ان.جی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: سندیکای بانکی متشکل از چند بانک داخلی به منظور تأمین 900 میلیون دلار اعتبار برای اجرای پروژه ایران ال.ان.جی از حساب ذخیره ارزی تا دو ماه آینده تشکیل می‌شود. علی خیراندیش در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با بیان این مطلب تصریح کرد: پس از اخذ مصوبه بانک ملت به عنوان بانک عامل، مصوبه دوم بانک مرکزی هم در این زمینه تصویب و مقرر شد برای تأمین 900 میلیون دلار اعتبار برای اجرای پروژه ایران ال.ان.جی از حساب ذخیره ارزی، یک سندیکای بانکی تشکیل شود.
وی یادآوری کرد: از آنجا که بانک‌های داخلی اجازه ندارند بیشتر از 20 درصد از سرمایه خود را برای یک پروژه سرمایه‌گذاری کنند و اعتبار 900 میلیون دلاری از 20 درصد تمام بانک‌های کشور بیشتر است، تشکیل این سندیکا متشکل از چند بانک داخلی به تصویب بانک مرکزی رسید. «به غیر از بانک ملت، بانک‌های ملی و تجارت نیز برای عضویت در این سندیکا اعلام آمادگی کرده‌اند.» خیراندیش در گفت‌و گو با خبرنگار شانا، همچنین یادآوری کرد: ممکن است بانک چهارمی هم به این بانک‌ها بپیوندد که باید پس از بررسی‌های لازم در این باره تصمیم‌گیری شود. وزارت نفت برای ساخت، تولید و صادرات نزدیک به 83 میلیون تن ال.ان.جی در پروژه های مختلفی همچون ایران ال.ان.جی برنامه ریزی کرده است. هدف از اجرای هر فاز پروژه ایران ال.ان.جی تولید 5/10 میلیون تن گاز مایع و صدور آن به کشورهای اروپایی و آسیایی است. تا کنون نزدیک به یک میلیارد دلار در طرح ایران ال.ان.جی سرمایه‌گذاری شده است. وام 200 میلیون یورویی از بانک اروپایی مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی در مورد مذاکره با یک بانک اروپایی برای دریافت 200 میلیون یورو وام گفت: مذاکرات به پایان رسیده و هم اکنون مشغول تهیه تعهدات و ضمامت‌نامه‌های مورد نیاز این بانک اروپایی برای واگذاری وام هستیم که به زودی و پس از ارسال مدارک درخواست شده، اجرایی می‌شود. هم اکنون و به گفته خیراندیش، قرارداد واگذاری این وام امضا و مقدمات واگذاری انجام شده و طرف خارجی برای پرداخت وام اعلام آمادگی کرده است. خیراندیش افزود: با ارسال ضمانت‌نامه‌ها و تأیید بانک خارجی، وام به حساب شرکت واریز می‌شود، اما هم اکنون به علت برخی تغییر و تحولات در مجموعه وزارت نفت، همه نهادهای اجرایی تصمیم‌ گرفته‌اند تا نهایی شدن این تحولات صبر کنند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پژوهش‌ در پتروشیمی از حالت آزمایشگاهی خارج شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: مهندس عادل نژادسلیم گفت: ضروری است پژوهش‌ در صنعت پتروشیمی از حالت آزمایشگاهی خارج و به صورت کاربردی و صنعتی اجرا شود. نژادسلیم در بازدید از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با تاکید بر افزایش سرعت پژوهشگران گفت: باید به سمت آرمان بزرگ کشور و آرمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی حرکت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره روند اجرای خصوصی سازی در این شرکت گفت: بنا شده است شرکت ملی صنایع پتروشیمی و چند شرکت حاکمیتی از جمله شرکت پژوهش و فناوری دولتی بمانند، بنابراین پژوهشگران دیگر نباید دغدغه و مشکلی برای برای ادامه کار داشته باشد. وی با بیان این که ارتباط دانشگاه و صنعت در صورتی موثر است که به خلاقیت و نوآوری منجر شود، افزود: از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی می‌خواهم پژوهش‌ها، ماهیت کاربردی داشته باشد و اگر اختراعی صورت می‌گیرد، بلافاصله از صورت آزمایشگاهی خارج و به صورت کاربردی و صنعتی اجرا شود. مبانی استراتژی تدوین می شود مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز در جریان بازدید مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از این شرکت گفت: این شرکت در حال تدوین مبانی استراتژی خود و آغاز تدوین برنامه اجرایی برای رسیدن به اهداف راهبردی شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. وی ادامه داد: تدوین استراتژی جدید شرکت سبب حرکت هدفمند شرکت پژوهش و فناوری خواهد شد. قنبری با بیان این‌که بر اساس راهبرد جدید از اجرای پروژه‌های پراکنده و متعدد در ابن شرکت پرهیز خواهد شد، گفت: شاخص پروژه‌های پژوهشی سال 88 متناسب با راهبردهای جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی تدوین می‌شود. وی با تاکید بر کاربردی و صنعت محور شدن پژوهش‌های جدید شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: ‌ارتباط صنعت و دانشگاه براساس نظر شرکت ملی صنایع پتروشیمی از این پس یک ارتباط منطقی برد- برد خواهد بود. به گفته قنبری، حفظ کرامت انسانی در رأس برنامه ‌های این شرکت قرار دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
جمهوری آذربایجان به نصب مخازن نفتی لوک اویل در خزر پایان داد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: شرکت سوکار جمهوری آذربایجان نصب مخازن نفتی شرکت لوک اویل در دریای خزر را به پایان رساند. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، در کارخانه کشتی سازی کاسپور نفت فلوت (وابسته به شرکت دولتی نفت آذربایجان) به سفارش بزرگ ترین شرکت تولید کننده نفت روسیه، لوک اویل، مخزن نفتی شناور «یوری کورچاگین» برای میدان نفتی به همین نام متعلق به این شرکت در دریای خزر نصب شد.
طول این مخزن 132 متر، عرض-32 متر، ارتفاع -16 متر و حجم آن 28 هزار تن برآورد شده است. مخزن یادشده از هشت بخش ذخیره به ظرفیت هر یک 3 هزار تن تشکیل شده است. بخش تاسیسات آن به پیشرفته ترین ماشین آلات مجهز و بلوک پنج طبقه مسکونی برای 32 نفر از خدمه آن در نظر گرفته شده است. شرک لوک اویل نیز پیشتر کار نصب سکو نفتی خود را در میدان «یوری کورچاگین» واقع در دریای خزر به پایان رساند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
راه اندازی نخستین ردیف توربوکمپرسور ایستگاه تقویت فشار گاز نار
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: نخستین ردیف توربوکمپرسور ایستگاه تقویت فشار گاز نار آماده انتقال گاز است و تا یک هفته آینده راه‌اندازی می‌شود. به گزارش روابط عمومی شرکت نفت مناطق مرکزی، علیرضا ضیغمی با بیان این مطلب در باره مراحل راه اندازی ایستگاه تقویت فشار نار گفت: پس از راه‌اندازی نخستین ردیف از توربوکمپرسورها، سه دستگاه کمپرسور دیگر مورد نیاز این ایستگاه نیز تا دو ماه آینده آماده دریافت گاز و ارسال به پالایشگاه فجر جم خواهند شد.
وی افزود: طرح ساخت ایستگاه تقویت فشار گاز به منظور استمرار تولید از میدان گازی نار، تثبیت فشار ورودی به پالایشگاه گازفجر جم، ادامه تامین خوراک پالایشگاه به میزان روزانه یک میلیارد و 300 میلیون فوت مکعب گاز با فشار 1200 PSI و با هزینه 600 میلیارد ریال اجرا شده است. ضیغمی یادآوری کرد: این طرح هم‌اکنون با 99 درصد پیشرفت، آماده راه اندازی است. وی افزود: این ایستگاه تقویت فشار دارای چهار ردیف توربوکمپرسور با قدرت 10 مگاوات است که هر یک از آنها توانایی انتقال روزانه 9 میلیون متر مکعب گاز را دارند. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: در این ایستگاه، گاز تولید شده در سه مرکز تولیدی از منطقه عملیاتی نار از طریق سه خط لوله 20 اینچ دریافت و پس از تقویت فشار به پالایشگاه فجر جم ارسال می‌‌شود. بر پایه این گزارش، این طرح با اعتبار حدود 600 میلیارد ریال از مهر 1384 پس از انجام مناقصه، از طریق انعقاد قرارداد به روش EPC با شرکت ایران فراب و با استفاده از توان نیروهای داخلی آغاز و در بهمن سال گذشته آماده راه اندازی شد. با توجه به نیاز شدید کشور به گاز در زمستان سال گذشته، راه اندازی این طرح به فصول گرم امسال موکول شد. همچنین تامین برق مورد نیاز ایستگاه تقویت فشار نار به صورت یک پروژه جداگانه و با هزینه 50 میلیارد ریال صورت گرفته است. به گزارش شانا، منطقه عملیاتی نار و کنگان در استان بوشهر و از مناطق عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از شرکت های تابعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است که با مجموع تولید روزانه 107 میلیون متر مکعب گاز، از میدان های بزرگ گازی خشکی منطقه خاورمیانه محسوب می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مدیرعامل جدید مجتمع گاز پارس جنوبی منصوب شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در حکمی مهندس علی اکبر شعبانپور مقدم را به سمت نایب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل جدید شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی منصوب کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، در حکم انتصاب شعبانپور آمده است: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده مجمع عمومی مورخ 14/6/88 و نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی، به موجب این حکم به سمت نایب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی منصوب می‌شوید.
در این حکم همچنین از خدمات مهندس همایون شکوه صارمی در مدت تصدی این مسئولیت قدردانی شده است. شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی مسئولیت بهره برداری از فازهای یک تا 10 میدان گازی پارس جنوبی را به عهده دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید کنندگان نفت برای حفظ سهمیه تولید اوپک تلاش کنند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ مجلس: برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر لزوم حفظ وضعیت فعلی سقف تولید اوپک تاکید کردند. به گزارش شانا عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معقتد است حفظ وضعیت فعلی سقف تولید اوپک منافع کشورهای تولید کننده نفت را تامین می‌کند.
موید حسینی صدر گفت: بازارهای جهانی نفت هم اکنون به ثبات نسبی رسیده اند و قیمت این محصول نیز طی یک فرآیند متعادل رو به افزایش است. وی تصریح کرد: اگر افت قیمت نفت را در روزهای اخیر که به دلایل غیر اقتصادی اتفاق افتاده است در نظر نگیریم، متوجه می‌شویم بازارهای جهانی نفت در چند ماه گذشته و پس از آغاز بحران اقتصاد به تعادل نسبی رسیده‌اند. این استاد دانشگاه تاکید کرد: بر همین اساس کشورهای تولید کننده نفت باید برای حفظ وضع موجود و به عبارتی حفظ سهمیه تولید اوپک تلاش کنند. به گفته حسینی صدر هر گونه تغییر اعم از افزایش و یا کاهش سقف تولید اوپک در اجلاس آتی منافع کشورهای تولید کننده را تامین نخواهد کرد. سقف تولید اوپک کاهش یابد یک عضو دیگر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است در شرایط فعلی اقتصاد جهانی، سهمیه اوپک باید کم شود. سیدناصر موسوی به خبرنگار شانا در مجلس گفت: با توجه به اینکه اکثریت بودجه کشور از طریق فروش نفت و فرآورده‌های نفتی تامین می‌شود، نوسانات قیمت نفت در بازارهای جهانی نقش تاثیر گذاری در اقتصاد ایران دارد. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه طی روزهای اخیر قیمت نفت به دلایل مختلف رو به کاهش است، کشورهای تولید کننده باید از کاهش سقف تولید اوپک حمایت کنند. نماینده مردم رامهرمز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کاهش سهمیه اوپک منجر به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی شده و اگر این افزایش قیمت متعادل باشد، منافع تولید و مصرف کنندگان نفت را تامین خواهد کرد. موسوی با اشاره به در پیش بودن اجلاس اوپک اظهار داشت: نمایندگان ایران در این اجلاس باید از کاهش سقف تولید اوپک دفاع کرده و نظر مثبت نمایندگان دیگر کشورها را جلب کنند. اجلاس اوپک فردا چهارشنبه (18 شهریور) در مقر اصلی واقع در اتریش برگزار می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
عربستان: بازار نفت با ثبات است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 17 شهريور 1388


شانا _ گروه بین‌الملل: علی النعیمی بازارهای کنونی نفت را سالم و با ثبات توصیف کرد. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری فرانسه، علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی، با ابراز خرسندی از قیمت‌های کنونی نفت گفت: بازار کنونی نفت باثبات و سالم است.
النعیمی هنگام ورود به وین، پایتخت اتریش، در جمع خبرنگاران باخوب ارزیابی کردن شرایط عرضه و بازار نفت، تصریح کرد: قیمت کنونی نفت که بین 68 دلار تا 73 دلار برای هر بشکه در نوسان است، هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده مناسب است. النعیمی با بیان این سخنان، به دیدگاه‌های دیگر وزیران اوپک اشاره کرد و افزود: پیشتر برخی وزیران اوپک اعلام کردند که این سازمان در نشست روز چهارشنبه تولید خود را کاهش نمی‌دهد و تنها به پایبندی بیشتر اعضا به سهمیه‌های کنونی تاکید خواهد کرد. عربستان سعودی بزرگ ترین تولید کننده نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است. اعضای اوپک عرضه کننده 40 درصد نفت جهان سال گذشته در پی بحران جهانی اقتصاد و به دنبال آن کاهش سطح تقاضای نفت، در سه مرحله توافق کردند تا سهمیه های تولید خود را در مجموع به میزان چهار میلیون و 200 هزار بشکه در روز (در حدود پنج درصد از عرضه جهان) کاهش دهند و این رقم را به 24 میلیون و 845 هزار بشکه در روز برسانند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
جهش 3 دلاری بهای نفت خام در معاملات روز گذشته
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: بهای نفت خام در پایان معاملات روز گذشته (سه شنبه 17 شهریور) و درست یک روز مانده به اجلاس 154 اوپک، بیش از سه دلار افزایش یافت. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری رویترز از نیویورک، در حالی که کاهش ارزش دلار آمریکا به نگرانی ها درباره تورم دامن زد و خریدها در بازار کالا را افزایش داد، بهای نفت خام در پایان معاملات روز گذشته 5/4 درصد افزایش یافت.
بهای نفت خام در حالی در معاملات روز گذشته از مرز 71 دلار گذشت که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای تعیین سیاست تولیدی خود امروز در وین تشکیل جلسه می دهد و بیشتر نمایندگان حاضر در این نشست از احتمال تثبیت سطح تولید این سازمان خبر داده اند. بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه اکتبر با سه دلار و هشت سنت افزایش، به هر بشکه 71 دلار و 10 سنت رسید. این بیشترین میزان افزایش از 19 اوت گذشته تاکنون است. همچنین بهای نفت خام برنت دریای شمال دو دلار و 89 سنت افزایش یافت و هر بشکه 69 دلار و 42 سنت داد و ستد شد. در شرایطی شاهد افزایش بیش از سه دلاری قیمت نفت خام هستیم که ارزش دلار در مقابل سبدی از ارزها به پایین ترین سطح خود در حدود یک سال گذشته رسید و قیمت طلا نیز به بالاتر از هزار دلار به ازای هر اونس (حدود 31 گرم) افزایش یافت که بالاترین میزان از مارس 2008 است. تیم اوانس، تحلیلگر موسسه «سیتی فیوچرز پرسپکتیو» در نیویورک در این باره گفت: با رسیدن قیمت طلا به هزار دلار به ازای هر اونس، تورم قیمتی در بازار کالا دوباره در صدر خبرها قرار گرفت. علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی نیز اعلام کرد تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از سطوح کنونی قیمت نفت راضی اند؛ با وجوداین وی تاکید کرد ذخیره سازی های نفت خام همچنان در سطح خیلی بالاست. قیمت های نفت خام که 5/6 درصد در هفته گذشته کاهش یافت، از ابتدای اوت گذشته تا کنون در بازه قیمتی هر بشکه 65 تا 75 دلار داد و ستد شده است. همچنین سرمایه گذاران در انتظار اعلام گزارش هفتگی ذخیره سازی های نفت آمریکا که به دلیل تعطیلی روز دوشنبه با یک روز تاخیر منتشر می شود، هستند. نظرسنجی اخیر رویترز از تحلیلگران نشان می دهد که احتمال کاهش یک و نیم میلیون بشکه ای ذخیره سازی های نفت خام آمریکا وجود دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تحقق طرح های توسعه گاز نیازمند سالانه 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا_ گروه گاز: پیشبرد طرح های مربوط به احداث خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز نیازمند سرمایه گذاری سالانه 5 میلیارد دلار است. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان این که احداث سالانه نزدیک به 3هزار کیلومترخط لوله انتقال گاز و هفت ایستگاه تقویت فشار در دستور کار این شرکت قرار دارد، گفت: از آنجا که تحقق این مهم در گرو تامین منابع مالی کافی است؛ بنا بر این استفاده از منابعی مانند صندوق ذخیره ارزی که نیازمند مصوبه دولت و تایید مجلس شورای اسلامی است، در مقطع کنونی می تواند کارگشا باشد.
علیرضا غریبی افزود: استفاده از منابع داخلی (بانک ها) و بهره گیری از سرمایه سرمایه گذارارن خارجی، راهکارهای دیگری هستند که در دست پیگیری است. وی اظهار داشت: در سال گذشته یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای اجرای طرح های گاز اختصاص یافت و امسال نیز نیاز به40 هزاز میلیارد ریال اعتبار است که 30 هزار میلیارد آن باید از طریق وام تامین شود. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در باره تامین لوله مربوط به خط سوم سراسری انتقال گاز (ساوه_ کوهین_ قزوین) نیز گفت: با توجه به نشست مشترک بانک مرکزی، وزارت صنایع و کارخانه لوله سازی اهواز، مطالبات کارخانه لوله سازی یاد شده به مبلغ 630 میلیارد ریال از طریق بانک مرکزی تامین و پرداخت می شود. غریبی با بیان این که شرکت مهندسی توسعه گاز ایران این مبلغ را یک سال بعد به بانک مسترد خواهد کرد، گفت: این مهم کمک موثری برای برای ادامه احداث خط سوم در مسیر کوهین _ قزوین در زمینه تکمیل این طرح به شمار می رود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
زلزله گرجستان آسیبی به تاسیسات نفتی و گازی آذربایجان وارد نکرد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: شرکت بی.پی اعلام کرد زلزله در گرجستان بر تاسیسات نفتی و گازی آذربایجان تاثیر نداشته است. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری ترند آذربایجان، شرکت بی.پی روز گذشته در گزارشی اعلام کرد: زلزله دوشنبه گذشته (16 شهریور) در گرجستان هیچ آسیبی به خطوط لوله صادرات نفت و گاز آذربایجان و پایانه های واقع در ساحل دریای سیاه به جا نگذاشته است.
بر پایه این گزارش، هم اکنون فعالیت همه شرکت های فعال در گرجستان به طور عادی و مانند گذشته ادامه دارد. شرکت بی.پی اظهار داشت: حجم تولید نفت میدان آذری-شیراگ-گانشلی روزانه 900 هزار بشکه است که 800 هزار بشکه از نفت استخراجی این میدان نفتی از طریق خط لوله نفتی باکو -تفلیس-جیحان و 90 هزار بشکه دیگر از طریق خط لوله باکو-سوپسا صادر می شود. نفت میدان «تنگیز» قزاقستان و میعانات میدان «شاه دنیز» جمهوری آذربایجان نیز از طریق خط لوله باکو -تفلیس–جیحان صادر می شود. خط لوله قفقاز جنوبی روزانه 14-15 میلیون مترمکعب گاز میدان «شاه دنیز» را انتقال می دهد. بنا به گزارش مرکز زلزله شناسی گرجستان روز گذشته اعلام کرده بود: زلزله 6 تا 2/6 ریشتری دوشنبه شب گذشته (16 شهریور) در ساعت 2 و 41 دقیقه بامداد گرجستان را لرزاند. مرکز زلزله گرجستان در منطقه «اونسکوم» در نزدیکی مرز روسیه قرار داشت.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
آغاز به کار یکصد و پنجاه و چهارمین اجلاس اوپک در وین
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: یکصد و پنجاه و چهارمین اجلاس اوپک با حضور 12 کشور عضو سازمان کشور های صادر کننده گاز بعدازظهر امروز (چهارشنبه 18 شهریور) آغاز به کار می کند. اعضای اوپک در این اجلاس، وضعیت بازار نفت را بررسی و در باره حفظ سقف کنونی تولید نفت این سازمان یا تغییر آن، تصمیم گیری می کنند، ضمن آن که در این اجلاس وضعیت بازار، وضعیت تقاضا و اقتصاد جهانی بررسی و متناسب با آن تصمیم گیری می شود.
یکصد و پنجاه و چهارمین اجلاس اوپک درحالی برگزار می شود که بیشتر وزیران نفت عضو این سازمان از جمله ایران، احتمال بازنگری در مقدار تولید اوپک را منتفی خوانده اند. وزیر نفت ایران روز گذشته پس از ورود به وین پیش بینی کرد که در نشست امروز اوپک (9 سپتامبر) تصمیمی در باره تغییر میزان تولید این سازمان گرفته نشود. وزیر جدید نفت جمهوری اسلامی با بیان این که افزایش تولید نفت، کاهش قیمت را در به همراه خواهد داشت،پیش بینی کرد در نشست این دوره اوپک بر رعایت سهمیه و ادامه روند کنونی از سوی صادر کنندگان تاکید شود. سید مسعود میرکاظمی در حالی در نشست 154 اوپک حاضر می شود که کمتر از یک هفته از کسب رای اعتماد وی از مجلس شورای اسلامی نمی گذرد، اما وی در این مدت کوتاه با برگزاری نشست های متعدد با کارشناسان و صاحبنظران اوپک، از آمادگی بالایی برای حضور در این نشست و دفاع از منافع کشور برخوردار است. بر پایه این گزارش، علاوه بر ایران بسیاری از وزیران نفت کشورهای عضو اوپک بر تغییر نیافتن سقف تولید اوپک در این نشست اتفاق نظر دارند؛ خوزه ماریا بوتلهو دی واسکنسیلوس، رئیس اوپک دوم سپتامبر (11 شهریورماه) اعلام کرد: در پی بهبود قیمت های نفت، این سازمان تولید خود را در نشست 9 سپتامبر تغییر نخواهد داد. 26 تحلیلگر نفتی نیز در سوم سپتامبر گذشته (12 شهریورماه) از طریق آمار بلومبرگ پیش بینی کردند اوپک میزان عرضه مورد نظر خود را در نشست این دوره اوپک تغییر نخواهد داد. در همین حال سطح بالای ذخیره سازی نفت خام یکی از نگرانی های عمده اعضای اوپک به شمار می آید و به نظرمی رسد این موضوع یکی از محورهای گفت و گوهای اوپک در نشست این سازمان باشد. آژانس بین المللی انرژی (آی.یی.ای) در گزارش اوت گذشته خود اعلام کرد سطح ذخیره سازی های نفت کشورهای توسعه یافته تا پایان ژوئن گذشته در حدود 7/61 مصرف آتی رسیده است. هم اکنون بیش از 100 میلیون بشکه نفت خام نیز روی آب وجود دارد. نماینده ایران در هیئت عامل اوپک هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار شانا با تاکید بر این که اوپک برای تعدیل سطح ذخیره سازی و عادی سازی سطح آن باید برنامه ریزی کند، پیش بینی کرد که تدوین یک سیاست از سوی وزرای اوپک ظرف کمتر یا بیشتر از یک سال، به منظور تغییر سطح ذخیره سازی های نفت به حد طبیعی، ممکن است موضوع نشست این اجلاس باشد. محمد علی خطیبی در باره تهدیدهای ناشی از افزایش سطح ذخیره‌سازی نفت خام گفت: امروزه عده ای از ذخیره کنندگان نفت خام با هدف افزایش قیمت و سودبری بیشتر، به ذخیره سازی اقدام می کنند، اما اگر این فرض تغییر کند و این دسته از افراد ذخیره سازی را تهدید تلقی کنند، برای جلوگیری از متضرر شدن، نفت های ذخیره را به بازار عرضه کنند؛ در آن شرایط عرضه گسترده نفت خام صورت گرفته و تقاضا را تحت تاثیر قرار خواهد داد که این امر موجب آسیب رساندن به بازار نفت خواهد شد. کاهش سطح ذخیره سازی نفت خام به گفته کارشناسان بازار نفت منوط به افزایش تقاضا است؛ از این رو در صورتی که شرایط اقتصادی جهان بهبود یابد، تقاضای نفت خام افزایش خواهد یافت و در این صورت سطح ذخیره سازی ها نیز کم می شود، اما در شرایطی که وضعیت عرضه و تقاضای نفت خام مانند شرایط کنونی استمرار یابد و نفت های ذخیره شده به بازار عرضه نشود، بهبودی در بازار نفت حاصل نخواهد شد. یکصد و پنجاه و سومین اجلاس فوق العاده اوپک، 28 مه (پنج شنبه 7 خرداد) برگزار شد و وزیران نفت اوپک درحالی که امید داشتند بهبود اقتصاد جهانی و در نتیجه رشد تقاضای نفت به افزایش قیمت ها منجر شود، سطح تولید خود را در نشست پیشین تغییر ندادند. اوپک به منظور بهبود بهای نفت، در سه نشست سال گذشته خود با کاهش چهار میلیون و 200 هزار بشکه ای سهمیه های روزانه تولید اعضا و رساندن آن به 24 میلیون و 845 هزار بشکه موافقت کرد. اوپک بیش از 40 درصد کل مصرف نفت جهان را تولید می کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
دیدار چاوز از بلاروس برای توسعه همکاری های انرژی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: رئیس جمهوری ونزوئلا برای انجام دیدار از بلاروس، روز گذشته (17 شهریور) وارد مینسک شد. به گزارش شانا خبرگزاری ریانووستی به نقل از خبرگزاری بلانا بلاروس گزارش داد: دیدار با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و دیگر مقام های انرژی این کشور، از بخش های اصلی سفر هوگو چاوز به بلاروس است.
منابع رسمی هنوز از محتوای این مذاکرات گزارشی ارائه نکرده اند. به احتمال قوی سران دو کشور دورنمای همکاری های اقتصادی و انرژی را میان مینسک و کاراکاس بررسی خواهند کرد. دو طرف هم اکنون موسسه مشترکی را در زمینه استخراج نفت تاسیس کرده اند. بلاروس و ونزوئلا همچنین در زمینه های ساختمان سازی، ماشین سازی و غیره همکاری های نزدیکی دارند. بر پایه این گزارش، هوگو چاوز روزهای 9 و 10 سپتامبر (19 و 20 شهریور) وارد مسکو خواهد شد و با دیمیتری مدودوف، همتای روسی خود و ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه، دیدار خواهد کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مسکو: روسیه هم اکنون آمادگی اعطای وام به اوکراین را ندارد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد کشورش هم اکنون موضوع اعطای وام به اوکراین را در دستور کار ندارد. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، الکسی کودرین، معاون نخست وزیر و وزیر دارایی روسیه روز گذشته ( 17 شهریور) به خبرنگاران اعلام کرد: روسیه فعلاً موضوع اعطای وام به اوکراین را در دستور کار خود ندارد؛ اعطای وام ناممکن نیست، اما روسیه خواستار اعطای منابع مالی به این کشور از طریق صندوق بین المللی پول است.
کودرین گفت: امکان اعطای وام از طریق روسیه به اوکراین لغو نشده است، اما ما هنوز چنین امکانی را در دستور کار نداریم و این مسئله به مذاکرات بیشتری نیاز دارد. وی با بیان این که اوکراین پیش از این از روسیه تقاضای چنین وامی را کرده است، افزود: روسیه در تماس دائم با اوکراین است و از جمله اوضاع پرداخت ها بابت گاز را بررسی می کند، اما نظر روسیه در باره وام به اوکراین فعلاً عوض نشده و بر این مبناست که اوکراین در چارچوب مبالغی که روسیه به صندوق بین المللی پول واریز می کند، وام بگیرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تغییر و تحول مدیریتی در مجتمع گازی پارس جنوبی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388
شانا_ گروه گاز: تودیع و معارفه مدیرعامل های پیشین و جدید شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی روز گذشته (سه شنبه 17 شهریور) در عسلویه برگزار شد. //////در مراسمی با حضور محمد رضا غروی، معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، علی اکبر شعبانپور به عنوان مدیرعامل جدید مجتمع گاز پارس جنوبی معرفی و ازخدمات همایون شکوه صارمی مدیر پیشین این مجتمع نیز با اهدای لوح قدردانی شد.
در این مراسم غروی گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی،بزرگ ترین مجتمع گاز کشور است که چشم امید ملت ایران به آن دوخته شده است. محمدباقر بان، مدیر پالایش شرکت ملی گاز ایران نیز، مجتمع گاز پارس جنوبی را تمدن صنعتی و منحصر به فرد جهان برشمرد و افزود: احداث این حجم از تاسیسات و تمرکز آنها در عسلویه نیازمند رعایت الزام ها و استانداردهای زیست محیطی، ایمنی و بهداشتی است که باید به آنها توجهی ویژه شود. هچنین شکوه صارمی با ارائه گزارشی از فعالیت 40 ماهه خود در مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: هم اکنون با بهره برداری از10فاز پارس جنوبی 204 میلیون متر مکعب گاز شیرین تولید و به خطوط انتقال گاز کشور ارسال می شود. وی سهم پالایش گاز در این مجتمع 40 درصد و میزان کار بدون حادثه در آن را نیز 26 میلیون نفر ساعت برشمرد. شعبانپور، مدیرعامل جدید مجتمع گاز پارس جنوبی نیز اظهار امیدواری کرد با مشورت و همفکری مجموعه فعال در این مجتمع بتوان در زمینه استمرار تولید حداکثری گاز (با رعایت استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست و رعایت دستورعمل‌های بهره‌برداری) گام بردارد. یادآور می شود: در آیین معارفه مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، موسی سوری مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی ایران حضور داشت و حجه الاسلام علی رضایی، امام جماعت مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در باره ویژگی کارگزارن حکومتی از دیدگاه علی(ع) سخنرانی کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
انتصاب جدید در شرکت نفت فلات قاره ایران
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 18 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: مدیر منابع انسانی شرکت نفت فلات قاره ایران در حکمی عادل امانی را به سمت رئیس برنامه ریزی نیروی انسانی این شرکت منصوب کرد. به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، هماهنگی با سیاست های برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت ملی نفت ایران به همراه تدوین و ارائه برنامه کاری مشخص برای نهادینه کردن شایسته‌گزینی و شایسته سالاری در شرکت نفت فلات قاره ایران، از جمله مواردی است که در حکم انتصاب امانی به عنوان اولویت‌های کاری بر آنها تأکید شده است.
عادل امانی فارغ‌التحصیل "مدیریت دولتی" و بیش از 20 سال در واحد برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت نفت فلات قاره در سمت کارشناس و کارشناس ارشد خدمت کرده است. وی در گام نخست حضور در سمت جدید با ارائه برنامه ای مدون، ارتقای جایگاه نیروی انسانی به عنوان سرمایه اصلی سازمانی را هدف قرار داده است. امانی، اجرای پروژه های برنامه ریزی انتصابات با هدف استفاده از ارشدیت نسبی در شناخت و تربیت نیروهای مدیریتی، طرح برآورد نیازهای آموزشی سازمان و طرح برآورد نیازهای نیروی انسانی سازمان را از مهم ترین بخش‌های برنامه های آتی واحد برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت نفت فلات قاره ایران اعلام کرده است. پیش از وی، شمس لاهیجانی ریاست برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت نفت فلات قاره را به عهده داشت و در این حکم از سوی سید علی صدرالسادات،‌ مدیر منابع انسانی شرکت نفت فلات قاره ایران، از زحمات و خدمات وی تقدیر شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
کاهش تولید نفت شرکت سوکار در اوت گذشته
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: شرکت دولتی نفت آذربایجان (سوکار) از کاهش 3 درصدی تولید نفت خود در اوت گذشته خبر داد. به گزارش خبرگزاری یونایتد پرس، شرکت سوکار گزارش داد: تولید ماهانه نفت این شرکت در اوت 2009 به حدود سه میلیون و 600 هزار بشکه رسید؛ این میزان 16 درصد کمتر از میزان تولید در دسامبر گذشته است.
بر پایه این گزارش، میزان پالایش نفت شرکت سوکار در سال 2009 نسبت به سال گذشته کاهش داشته؛ اما تولید گاز مایع شده این شرکت امسال افزایش داشته است. تولید گاز مایع شده این شرکت در ماه اوت گذشته نسبت به ژوئیه امسال با 17 درصد افزایش، بیش از 101 هزار تن بوده است. شرکت سوکار پیشتر اعلام کرده بود: تولید گاز این شرکت در ماه اوت بی سابق بوده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفتی جمهوری آذربایجان را بین هفت و 13 میلیارد بشکه برآورد کرد؛ در عین حال برآورد می شود ذخایر گازی این کشور با توسعه میدان فراساحلی «شاه دنیز» به 500 تریلیون فوت مکعب برسد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ذخایر عظیم گازی در ونزوئلا کشف شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


شانا_ گروه بین‌الملل: هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا روز گذشته از کشف ذخایر عظیم گازی در ونزوئلا خبر داد. به گزارش رویترز، هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا روز گذشته (جمعه 20 شهریور) گفت: کنسرسیومی به رهبری شرکت رپسول اسپانیا میدان گازی کشف و نتایج آزمایش‌های اولیه ذخایر آن را حدود 7 تا 8 تریلیون فوت مکعب برآورد کرده است.
یک سخنگوی شرکت رپسول نیز ضمن تایید این خبر گفت: این میدان در بلوک کاردون 4 در شمال خلیج ماراکایبو واقع شده و حجم دقیق ذخایر ظرف چند هفته آینده اعلام می‌شود. چاوز گفت: این ذخایر، حجم ذخایر پروژه رافائل اوردانتا را که شرکت انی ایتالیا 50 درصد سهام آن را در اختیار دارد، افزایش داده و به حدود یک تریلیون و 500 میلیارد تا دو تریلیون فوت مکعب رسانده است. چاوز در مسیر سفرهای رسمی خود به کشورهای اروپایی و آسیایی از جمله ایران، روسیه و ترکمنستان در اسپانیا نیز توقف کرد. وی در سفر به ترکمنستان، از مقام‌های عشق آباد خواست به مجمع کشورهای صادرکننده گاز بپیوندد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
شمان باز اوپک در مسیر وین تا آنگولا
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: 12 عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست وین در حالی برای تثبیت رقم تولید نفت به میزان کنونی توافق کردند که در عین حال برای بررسی وضعیت بازار و اتخاذ تصمیم قطعی، خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده در آنگولا شدند. با پایان یافتن اجلاس 154 اوپک اعضای این سازمان در حالی تصمیم به حفظ سقف تولید گرفتند که برگزاری نشست فوق‌ العاده دیگری را در دسامبر همین سال (2009) برنامه ریزی کردند.
قرار است در این نشست که کمتر از سه ماه آینده در آنگولا برگزار می‌شود، اعضای اوپک ضمن بررسی وضعیت عرضه و تقاضای نفت در بازار جهانی درباره میزان تولید اعضا و قیمت نفت بر اساس وضعیت روز بازار تصمیم‌گیری کنند. تصمیم به برگزاری اجلاس فوق العاده در فاصله زمانی تا اجلاس عادی بعدی نشان می دهد تصمیم فعلی اوپک در باره حفظ سقف موجود هر چند دارای پیام های مثبت برای مصرف کنندگان است اما با در نظر گرفتن جوانب احتیاط صورت گرفته و در صورتی که پیش بینی های انجام شده در مورد بهبود وضعیت تقاضا و بهبود وضعیت اقتصاد جهانی محقق نشود، بدون تردید اوپک در اجلاس فوق العاده خود تصمیم جدیدی خواهد گرفت. نشست هفته گذشته اعضای اوپک در وین حاصلی جز تأکید مجدد بر رعایت سهیمیه‌های توافق شده از سوی اعضا و همچنین ابراز نگرانی از روند افزایش ذخیره‌سازی نفت در کشورهای مصرف کننده نداشت. در همین راستا یکی از مهمترین مواردی که در این نشست مورد نظر تمامی اعضای شرکت کننده در اجلاس بود، افزایش سطح ذخیره‌سازی‌های کشورهای مصرف کننده نفت از متوسط 50 به 62 روز بود که در همین زمینه بار دیگر تأکید شد که همه اعضا به رعایت سهمیه‌های خود وفادار بوده و افزایش سهمیه‌ها نیز به حداقل ممکن کاهش یابد. در همین راستا در این نشست اعلام شد که اگرچه حجم ذخیره سازی های نفت خام کاهش جزئی پیدا کرده اما بنیادهای بازار همچنان ضعیف هستند و میزان استفاده از ظرفیت پالایشگاه ها کاهش و حجم ذخیره سازی فرآورده های نفتی افزایش یافته است. با این حال انتشار آمار منابع ثانویه درباره میزان تعهد و پایبندی اعضای اوپک به رعایت سقف تولید تعیین شده، باعث بروز نگرانی‌هایی نسبت به ادامه روند فعلی شده که این نگرانی خود را در تصمیم اعضا برای برگزاری نشست فوق‌العاده نمایان ساخته است. بر اساس گزارش منایع ثانویه و با توجه به این که برخی از کشورهای عضو اوپک آمار تولیدات ماه اوت خود را هنوز به دبیرخانه اوپک اعلام نکرده‌اند، تعهد و پایبندی اعضا به سهمیه‌ها در حدود 70 درصد برآورد شده است. در مجموع به نظر می‌رسد تصمیم اوپک از یک سو بر حفظ رقم کنونی عرضه نفت و برگزاری اجلاس فوق‌العاده در آنگولا از سوی دیگر نمی‌تواند دلخوشی چندانی را برای کشورهای مصرف کننده نفت به همراه داشته باشد چرا که این تصمیم در شرایطی گرفته شده که وضعیت روشنی از میزان تعهد و پایبندی اعضا به رعایت سهیمه‌ها وجود نداشته است. اوپک در نظر دارد در دو ماه نیم منتهی به نشست فوق‌العاده سال جاری با دقت وضعیت بازار را رصد کرده و تصمیم نهایی خود را درباره ادامه روند فعلی و یا افزایش قیمت نفت در آن زمان اتخاذ کند. کارشناسان حوزه بین‌المللی انرژی معتقدند که اگر تمامی اعضای اوپک تا دسامبر سال‌جاری به تعهدات خود برای تولید در چارچوب سهیمه‌های توافق شده خود عمل کنند، سطح ذخیره‌سازی کشورهای مصرف کننده به میزان متوسط خود بازخواهد گشت و در آن شرایط است که تصمیم قطعی درباره رقم فروش قیمت نفت می‌تواند گرفته شود. در نشست 154 اوپک که هفته گذشته در وین برگزار شد، شرایط کنونی بازار نفت و چشم اندازهای آینده آن مورد بررسی قرار گرفت که در نتیجه این بررسی ها مشخص شد نشانه هایی در خصوص بهبود شرایط اقتصاد جهانی در حال آشکار شدن است با این وجود نگرانی های زیادی در زمینه دامنه و شدت آن در کشورهای بزرگ صنعتی به ویژه کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه وجود دارد. در این اجلاس تصمیم گرفته شد که به دلایلی چون مواجه بودن بازار با مازاد عرضه و وضعیت شکننده روند بهبود شرایط اقتصادی، یکبار دیگر در شرایط فعلی سطوح تولید موجود را بدون تغییر حفظ کند. اعضا در ادامه بار دیگر بر عزم خود برای تضمین مناسب بنیادهای بازار و فراهم ساختن سطح مطلوبی از ظرفیت مازاد تولید برای منفعت جهانی، تاکید و اعلام آمادگی کردند تا در صورت بروز هرگونه تغییر که ثبات بازار نفت و منافع اعضا اوپک را به خطر اندازد، واکنش به موقع را از خود نشان دهند. اعضا همچنین توافق کردند که ضمن ادامه روند نظارت خود بر بنیادهای بازار، شرایط بازار را در نشست فوق العاده 155 خود که 22 دسامبر در لواندای آنگولا برگزار خواهد شد، مورد ارزیابی مجدد قرار دهند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
قدیمی‌ترین مخازن نفتی کشور به تولید بیش از 19 میلیون بشکه رسیدند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


مسجد سلیمان _ شانا _ گروه نفت: قدیمی ترین مخازن نفتی حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری مسجد سلیمان، در پنج ماه نخست امسال بیش از 19 میلیون و 200 هزار بشکه نفت تولید کردند. به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، این میزان نفت با توجه به اصول بهره برداری صیانتی از مخازن نفت وگاز با استفاده از فناوری های نوین و رعایت قوانین بهینه سازی تاسیسات فرآورشی متناسب با نیازهای برنامه ریزی شده شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان تولید شده است.
شرکت بهره برداری نفت وگاز مسجد سلیمان دارای 10 واحد بهره برداری، یک ایستگاه تقویت فشار گاز و سه ایستگاه تزریق گاز، 583 کیلومتر طول خطوط لوله جریانی و 816 کیلومتر طول خط لوله اصلی انتقال نفت وگاز است. این شرکت با سقف مجاز تولیدی حداکثر 130 هزار بشکه نفت در روز درمجموع از ده مخزن مسجید سلیمان، پرسیاه، عنبل، کارون، زیلایی، ‌نفت سفید، هفتکل، لب سفید، قلعه نار و کبود روزانه 122 هزار بشکه تولید دارد. تولید 195 میلیون فوت مکعب گاز ترش شرکت بهره برداری نفت وگاز مسجد سلیمان روزانه 195 میلیون فوت مکعب گاز ترش از مخزن ژوراسیک تولید می کند که پس از نم زدایی به پتروشیمی ماهشهر ارسال می شود. همچنین روزانه 51 میلیون فوت مکعب در روز گاز از مخزن بنگستان لب سفید تولید و به مخزن آسماری همان میدان تزریق می شود. از مخزن زیلایی هم روزانه 3/17 میلیون فوت مکعب گاز همراه تولید و به کارخانه گاز و گاز مایع 600 (NGL 600 ) در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون منتقل می شود. میراث نفت در موزه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجد سلیمان، از غرب تا ۴۰ کیلومتری پل دختر و از شرق تا ۲۵ کیلومتری ایذه گسترش دارد. این شرکت با ۴۹۲ حلقه چاه فعال،۱۰ واحد بهره‌برداری و ۴ ایستگاه تقویت و تزریق گاز، در محدوده‌ای به طول ۴۱۰ کیلومتر فعالیت می کند که مسئولیت توسعه و بهره برداری از 11 میدان شامل 19مخزن نفتی و گازی را به عهده دارد. 15 مخزن از این تعداد نفتی است. سه واحد قدیمی به نام‌های واحد پالایش، گوگرد سازی و قیر‌سازی به عنوان میراث صنعت نفت کشور در حوزه عملیاتی این شرکت به عنوان موزه نفت نگهداری می‌شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید بیش از 90 میلیون بشکه نفت در مخازن نفتی مارون
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


اهواز _ شانا _ گروه نفت: بیش از 94 میلیون و 800 هزار بشکه نفت از مخازن نفتی زیر نظر شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، در پنج ماه نخست امسال تولید شد. به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، به منظور بهره برداری صحیح از منابع نفتی در همسویی با تحقق اهداف وزارت نفت، مجموعه مدیران و کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، روند تولید نفت خام را در پنج ماه نخست امسال در این حوزه عملیاتی کنترل و نظارت کردند.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از شرکت های تابعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که از سوی این شرکت روزانه بیش از 600 هزار بشکه نفت خام تولید و برای مصرف پالایشگاه های داخلی و صادرات ارسال می کند. مارون، مخزن بزرگ نفتی در ایران مخازن نفتی آسماری و بنگستان مارون، آسماری و بنگستان کوپال، آسماری و بنگستان شادگان و مخزن گازی خامی مارون از میدان های زیر پوشش این شرکت است که در این میان مخزن آسماری مارون یکی از مخازن نفتی بزرگ ایران محسوب می شود. 28 واحد شامل 6 واحد بهره برداری، 5 واحد نمک زدایی، 8 واحد تقویت فشار گاز، 2 واحد گاز و گاز مایع، 2 ایستگاه تزریق گاز در میدان های نفتی، 2 مجتمع تفکیک گر، یک واحد لخته گیر، یک واحد فرآورش مایعات گازی خامی و یک تلمبه خانه آب رسانی از جمله تاسیسات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون است. سال گذشته نیز این شرکت سهم عمده ای در تولید و صادرات نفت کشور به عهده داشته؛ به گونه ای که سال 87 در مجموع، 215 میلیون و 86 هزار و 276 بشکه نفت در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون تولید شده که از این میزان 68 میلیون و 579 هزار و 800 بشکه به پایانه های صادراتی ارسال شده است. از میزان نفت تولیدی، 146 میلیون و 506 هزار و 476 بشکه نفت برای تامین خوراک پالایشگاه ها در کارخانه های بهره برداری شرکت بهره بردای نفت و گاز مارون تولید، فرآورش و ارسال شده است. صدور ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، تولید از میدان های نفت و گاز مارون، کوپال و شادگان را به عهده دارد و روزانه بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام را به پالایشگاه های داخلی و پایانه های صادراتی کشور ارسال می کند. محدوده جغرافیایی این شرکت که فعالیت رسمی آن از اوایل سال ۱۳۷۹ آغاز شده است، از شمال به میدان های نفتی هفتگل و نفت سفید، از شرق و جنوب شرقی به رودخانه جراحی و از غرب و جنوب غربی به حوزه فعالیت های اصلی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون محدود می‌شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
صادرات فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی امسال کاهش نمی یابد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


صادرات فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از نظر میزان و قیمت رو به رشد است و مجموع صادرات این فرآورده ها در سال جاری کاهش نمی یابد. به گزارش خبرنگار شانا، رئیس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اعلام این خبر افزود: با وجود این صادرات فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در پنج ماه نخست امسال در قیاس با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 51 درصد و از نظر حجم 20 درصد کاهش یافته است.
سید حمید حسینی گفت: صادرات در فرآورده هایی مانند روغن موتور، حلال‌ها و روان‌کننده‌ها کاهش و در فرآورده هایی مانند گریس و روغن صنعتی افزایش یافته است. وی همچنین افزایش صادرات در باره محصول پارافین حدود 448 درصد برآورد کرد و افزود: کاهش صادرات در محصولات پتروشیمی نیز به دلایل قیمتی و کاهش بنزین به وجود آمده که بر این اساس صادرات متانول 71 درصد، بنزل 97 درصد و اتیلن 44 درصد کاهش یافته است. وی با بیان این که در سال گذشته، سهم صادرات فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی افزون بر 50 درصد صادرات کشور بوده است، پیش‌بینی کرد در سال جاری از 20 میلیارد دلار صادرات کشور 10 میلیارد دلار به صادرات فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی اختصاص یابد. حسینی گفت: بحران اقتصادی حاکم بر اقتصاد جهان تمام پدیده های اقتصادی و از جمله صادرات و واردات فرآورده های نفت، گاز و پترو شیمی را متأثر کرده است؛ با این حال پیش بینی می شود این وضعیت تا پایان سال جاری رو به بهبود برود. وزیر نفت دولت دهم و دو برنامه استراتژیک برای جذب سرمایه گذاری رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در باره انتظارهای بخش خصوصی از وزیر نفت دولت دهم یادآور شد: به تازگی تشکل‌های بخش خصوصی فعال در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، با دکتر مسعود میرکاظمی، وزیر نفت جلسه ای داشته اند و در این نشست دغدغه‌ها و نظرهای خود را در باره رکود فعالیت‌های حوزه انرژی بازگو کرده اند. وزیر نفت دولت دهم نیز در پاسخ به دغدغه های بخش خصوصی، دو برنامه‌ استراتژیک را برای ایجاد رونق در مطرح کرد که مهم ترین آن تأمین مالی برای سرمایه گذاری در این صنعت است. به عقیده حسینی، میرکاظمی با شناخت از فضای اقتصادی و سیاسی کشور بر این باور است که می‌تواند با بازنگری در قراردادهای نفتی و جلب مشارکت بخش خصوصی داخل و خارج کشور، و حتی با جذب سرمایه‌های کوچک مردم و استفاده از ابزارهای نوین مالی مشکل تأمین مالی در صنعت نفت را تا حد چشمگیری برطرف کند؛ با دستیابی به این هدف پروژه ها فعال و بازار بسیار پر رونقی برای شرکت‌های داخلی فراهم شده که موجب توسعه و شکوفایی پارس جنوبی و سایر مناطق نفتی کشور می شود. وی همچنین به کارگیری سایر بخش های اقتصادی کشور در صنعت نفت را دیگر مأموریت استراتژیک وزیر نفت دولت دهم خواند و توضیح داد: میر کاظمی اعتقاد دارد که با توسعه صنعت نفت قادر است رونقی به بازار تولید کنندگان کالاهای نفتی، لوازم جانبی، خدمات فنی و مهندسی بخشد. ضرورت ارائه راهکارهای کارآمد برای اجرای مطلوب اصل 44 عضو هیئت مدیره اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی نیز در این نشست خبری با انتقاد از این که سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی چنان که باید اجرا نمی شود، گفت: باید راهکارهای کارآمدی برای اجرای دقیق اصل 44 ارائه شود. فرهاد فزونی با اشاره به قانون بودجه امسال در باره واگذاری یادآور شد: بر اساس بند ماده ای در قانون بودجه، شرکت‌های مادر تخصصی موظفند برای هر یک از شرکت‌هایی که خصوصی می شوند، یک نماینده در هیئت مدیره آن شرکت معرفی کنند. وی تصریح کرد: در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تعداد 110 شرکت در فهرست خصوصی سازی قرار دارند که هر یک از این شرکت ها باید یک نفر را به عنوان عضو در هیئت مدیره معرفی کنند؛ این قانون در آستانه اجرا قرار داشت که با رویدادهای انتخابات رو به رو شده و تاکنون نیز اجرا نشده است. به گفته فزونی، همچنین در نظر است گروهی پنج نفره از میان 110 نفر نمایندگان عضو هیئت مدیره شرکت های واگذار شده، انتخاب و به عنوان مشاوران بخش خصوصی وزیر نفت معرفی می شوند تا بخش خصوصی از این طریق در ایجاد زیر ساخت ها و تصمیم سازی‌های صنعت نقش بسزایی داشته باشد. وی افزود: اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی تلاش می کند تا چنین ارتباطی را با مجلس شورای اسلامی برقرار کند، زیرا اعضای این اتحادیه به حضور در مرحله تصمیم سازی صنعت علاقه مندند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهره برداری از 3 جایگاه سی.ان.جی ویژه شرکت واحد تهران
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


شانا _ گروه گاز: همزمان با آغاز فعالیت مدارس در مهرماه امسال، سه جایگاه سی.ان.جی اختصاصی، ویژه اتوبوس های شرکت واحد در تهران به بهره برداری خواهد رسید. مدیرعامل شرکت گازخودرو ایران در گفت و گو با خبرانگار شانا،افزود: جایگاه هنگام در شرق تهران، جنب آباد و آزادی در غرب تهران، سه جایگاهی خواهند بود که فعالیت خود را به منظور خدمات رسانی به اتوبوس های شرکت واحد تهران، در مهرماه امسالآغاز خواهند کرد.
سید مصطفی علوی با بیان این که شرکت گاز خودرو ایران برای آغاز به کار مدارس کشور برنامه جامعی را در نظر گرفته است، گفت: بر اساس ابلاغ صورت گرفته به همکارانمان در استان‌های مختلف کشور، همزمان با آغاز مهر ماه، ساخت و تعمیر جایگاه‌های سی.ان.جی در کشور شتاب بیشتری خواهد یافت. وی با تاکید بر این که هم اکنون حداکثر زمان سوخت‌گیری خودروها در جایگاه های سی.ان.جی کشور 26دقیقه است، گفت: شرکت گازخودرو ایران برای کاهش زمان سوخت‌گیری خودروها،همزمان با راه اندازی ایستگاه های جدید، لحظه به لحظه پیگیر تعمیر جایگاه های موجود نیز است. علوی اظهار داشت: افزایش ظرفیت سوخت‌گیری در جایگاه‌های سی.ان.جی همیشه مد نظر شرکت گاز خودرو بوده است؛ از این رو به هیچ روی اجازه نمی دهیم جایگاهی در هنگام نقص فنی به حال خود رها شود. علوی با بیان این که افت فشار به دلیل بهره برداری بیش از حد در طولانی مدت،تاثیر زیادی در نحوه سوخت گیری خودرو ها نمی گذارد، گفت: سیستم های به کار رفته در جایگاه‌های سی.ان.جی کنونی در صورت هر گونه افت فشار گاز به سرعت فشار را به سه هزار پی.اس.آی می رسانند. تاکید بر مدیریت جایگاه داری مدیر‌عامل شرکت گاز خودرو ایران بر مدیریت صحیح در جایگاه‌داری، وجود قرارداد تعمیراتی و بیمه جایگاه‌ها تاکید کرد و گفت: مهم ترین اهداف پیش بینی شده در شرکت گاز خودرو ایران، صیانت از جایگاه های سی.ان.جی و دوم ساخت جایگاه های جدید در کشور است. وی با بیان این مطلب که اکنون در سراسر کشور بیش از یک میلیون و 450 هزار خودرو در جایگاه های سی.ان.جی سوخت گیری می کنند، افزود: هم اکنون انواع کیت، مخزن، اتصالات، تجهیزات مربوط به کمپرسور، تولید فشار و جایگاه‌ها در کشور با بهترین استاندارد تولید می‌شود که با توجه به تجربه های سال های قبل، کار بسیار بزرگی در این زمینه انجام شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نیاز شرکت ملی گاز ایران به 182میلیارد دلار سرمایه گذاری
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 شهريور 1388


شانا_ گروه گاز: شرکت ملی گاز ایران به منظور تحقق برنامه های خود در سند چشم انداز توسعه، نیازمند 182 میلیارد دلار سرمایه گذاری است. معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در آیین معارفه علی اکبر شعبان پور، مدیرعامل جدید شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با تاکید بر این که در سه سال گذشته تحولات گسترده ای در بخش های مختلف صنعت گاز کشور رخ داده است، افزود: این تحول در بخش پالایبش گاز نیز قابل مشاهده است و بر اساس برنامه تدوین شده، ظرفیت پالایش گاز کشور در پایان برنامه هفتم توسعه به 674 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
محمد رضا غروی همچنین از افزایش 15درصدی ظرفیت پالایش گاز کشور تا پایان امسال خبرداد و افزود: با توجه به اقدام های انجام شده در سه سال گذشته، ظرفیت پالایش گاز کشور به روزانه500 میلیون متر مکعب در روز رسیده است که از رشد 30 درصدی این بخش از صنعت گاز حکایت دارد. احداث 10 هزار کیلومترخط انتقال گاز در 4 سال وی مجموع خطوط انتقال گازفشار قوی احداث شده در کشور را30هزار کیلومتر اعلام و تصریح کرد: در این بخش نیز در چهار سال گذشته تحول چشمگیری رخ داده و بیش از10هزار کیلومترخط انتقال فشار قوی احداث شده است. غروی یادآور شد: هم اکنون نیز بیش از60 ایستگاه تقویت فشار گاز در کشور احداث شده که عملیات فشار افزایی در خطوط لوله انتقال گاز را به عهده دارد، ضمن آن که تا کنون نیز به ایجاد افزون بر160هزار کیلومتر شبکه توزیع و تغذیه شهری اقدام شده است. وی همچنین در باره شمار انشعاب های نصب شده در کشور و خانوارهای بهره مند از گاز شهری وروستایی نیز گفت: تا کنون به نصب بیش از هفت میلیون انشعاب گاز در سراسر کشور اقدام شده است و 56 میلیون نفر قالب 5/14میلیون خانوار از گاز طبیعی استفاده می کنند. بهره مندی نیروگاه‌های گاز واقع در مسیر از سوخت پاک معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: همه نیروگاه های گاز کشور نیز که در مسیر لوله های گاز قرار دارند، از گازطبیعی استفاده می کنند و بیش از22 هزار واحد صنعتی زیر پوشش این حامل انرژی قرار دارد. به گفته غروی، با تحولات صورت گرفته در زمینه گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور صورت گرفته، هم اکنون770 شهر و 8 هزار روستا زیرپوشش گاز طبیعی قرار گرفته اند. وی مجموع گاز مصرفی در سال گذشته را بیش از 132میلیارد متر مکعب اعلام و تصریح کرد: 57 میلیارد متر مکعب (43 درصد) از این مقدار در بخش خانگی و تجاری، 43 میلیارد متر مکعب (32درصد) در بخش نیروگاهی و نزدیک به33 میلیارد متر مکعب(25درصد) نیز در بخش صنایع مصرف شده است. رشد چشمگیر احداث جایگاه سی ان جی در سه سال گذشته معاون شرکت ملی گاز ایران فعالیت های انجام شده در زمینه احداث جایگاه های سی.ان.جی را نیز چشمگیر خواند و افزود: در سه سال گذشته تحولات فراوانی در این بخش نیز اتفاق افتاده است تا آنجا که تا سال 1383در مجموع 64جایگاه سی عرضه سی ان جی فعال بوده؛ درحالی که هم اکنون حدود900 جایگاه تک منظوره و دو منظوره در کشور فعال است. غروی تاکید کرد: با توجه به فعالیت حدود یک و نیم میلیون خودرو دوگانه سوز در کشور، اقدام های گسترده ای برای احداث یک هزار جایگاه جدید اعم از تک منظوره و دو منظوره انجام انجام شده است که انتظار می رود با بهره برداری از آنها تشکیل صف در برخی نقاط کشور بر طرف شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
حفاری دومین چاه اکتشافی در نزدیکی جزیره کیش
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


اهواز _ شانا _ گروه نفت: در اجرای حفاری چهار حلقه چاه اکتشافی در خلیج فارس، عملیات حفاری دومین چاه در منطقه فارور در نزدیکی جزیره کیش رو به اتمام است. سرپرست معاونت مدیرعامل در امور عملیات حفاری شرکت ملی حفاری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار شانا در اهواز با بیان این مطلب افزود: بر اساس آخرین گزارش دریافتی از منطقه هم اکنون حفاری این چاه در عمق 2 هزار و 500 متری در حال اجراست.
مهندس محمدرضا تاکایدی گفت: حفاری نخستین حلقه چاه تحت عنوان چاه سالار یک فروردین ماه گذشته در منطقه بهرگانسر ، 42 روز زودتر از برنامه پیش بینی شده از سوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما به اتمام رسید. وی اظهارداشت: عملیات حفاری نخستین حلقه چاه از این مجموعه از 20 دی 1387 با استفاده از دستگاه حفاری دریایی شهید رجایی آغاز شد و در عمق 3 هزار و 40 متری پایان یافت. مهندس تاکایدی توضیح داد: حفاری در موقعیت فارور بلافاصله پس از پایان کار حفاری نخستین چاه در منطقه بهرگانسر با انتقال دستگاه حفاری شهید به موقعیت جدید واستقرار دکل آغاز شد. سرپرست معاونت مدیرعامل در امور عملیات حفاری شرکت ملی حفاری ایران یادآور شد: بر اساس برنامه ریزی، پشتیبانی تدارکاتی حفاری دو حلقه چاه اکتشافی بافیمانده از طریق جزیره کیش انجام خواهد شد. به گفته مسئولان مربوط در شرکت ملی حفاری ایران، با تلاش شبانه روزی متخصصان، کارشناسان و کارکنان مجرب فنی این شرکت در اجرای پیش از موعد حفاری چاه سالار یک، 4 میلیون و 108 هزار دلار صرفه جویی ارزی عاید کشور شد. حفاری چاه های دریایی در مقایسه با خشکی دارای ویژگی های فنی و تخصصی، همچنین دشواری های فراوان از جمله در زمینه شرایط محیطی است که نیاز به تجربه، تخصص، تحمل و بردباری زیادی دارد. شرکت ملی حفاری ایران با در اختیار داشتن دستگاه های حفاری دریایی شهید رجایی، مدرس و مورب (ابوذر) و دو دستگاه استیجاری هم اکنون حفاری چاه‌های نفت و گاز ایران در خلیج فارس را به عهده دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بی.جی گروپ در تلاش برای اقامه دعوی برضد دولت قزاقستان
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا_ گروه بین‌الملل: شرکت بی.جی گروپ انگلیس به دنبال بازپس گیری 700 میلیون دلار عوارض صادرات از دولت قزاقستان است. به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، بی.جی گروپ اواخر ماه جاری میلادی علیه دولت قزاقستان در دادگاهی در لندن برای بازپس گیری 700 میلیون دلار عوارض صادراتی به دولت قزاقستان اقامه دعوی می‌کند.
به گفته منابع آگاه، گروه بی.‌جی، سومین تولید کننده بزرگ نفت و گاز انگلیس اعلام کرده بود: پرداخت این مبلغ به عنوان عوارض صادرات از پروژه کاراچگانگ، بزرگ ترین پروژه گازی قزاقستان، با اعتراض این شرکت در سال گذشته همراه بوده است. میدان گازی کاراچگانگ قزاقستان که در سال 1979 میلادی کشف شد، یکی از بزرگترین میدان‌های گازی و میعانات گازی جهان به شمار می‌رود. به گزارش پایگاه خبری بی.جی گروپ ذخایر هیدروکربنی درجای این میدان واقع در شمال غرب قزاقستان، 9 میلیارد بشکه میعانات گازی و 48 تریلیون فوت مکعب گاز و حجم ذخایر خالص این میدان نیز، 2 میلیارد و 400 میلیون بشکه میعانات گازی و 16 تریلیون فوت مکعب گاز برآورد شده است. به گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، شرکت بی جی به همراه دیگر شریک خود، شرکت انی ایتالیا، اکنون به دنبال بازپس گیری این عوارض گمرکی هستند. نیل بوراز، سخنگوی شرکت بی.جی بدون اشاره به جزئیات ماجرا گفت: فکر نمی‌کنیم که این مبلغ قابل بازپس گیری باشد و ما در حقیقت موضوع را با ارائه راه‌ حل‌هایی با دولت در میان گذاشته‌ایم. آیان آتیگایف، سخنگوی وزارت انرژی قزاقستان نیز از اظهارنظر در این باره خودداری ورزید. شرکت بی‌.جی با پیش‌بینی این که هزینه‌های سرمایه گذاری سال آینده میلادی کاهش می‌یابد، سرمایه گذاری در پروژه کاراچگانگ را تا سال 2010 به تعویق انداخته است. تاکنون تنها حدود 6 درصد از حجم ذخایر هیدروکربنی این میدان گازی استخراج شده است و شرکای این پروژه قصد دارند ظرفیت تولید این میدان را با 45 درصد افزایش، به روزانه 320 هزار بشکه نفت معادل افزایش دهند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
وزیر نفت کویت به ویتنام سفر کرد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: وزیر نفت کویت برای مذاکره در باره افزایش همکاری‌ ها در بخش انرژی، وارد هانوی پایتخت ویتنام شد. به گزارش خبرگزاری رسمی کویت ( کونا)، شیخ احمد عبدااله الصباح دیروز( 29 شهریور) به منظور گفت و گو در باره همکاری های دو کشور در بخش انرژی وارد هانوی پایتخت ویتنام شد.
الصباح قرار است در زمان بازدید خود از هانوی با اینگوین مینه تریت، رئیس جمهوری ویتنام، وو های هوانگ وزیر تجارت و صنعت و همچنین دیگر مقام های رسمی این کشور دیدار و گفت و گو کند. شیخ احمد الصباح هنگام ورود خود به هانوی در مصاحبه با خبرگزاری رسمی کویت گفت: وی قصد دارد در این سفر به منظور توسعه همکاری های دو جانبه در بخش های مختلف انرژی با مقام های رسمی ویتنام مذاکره کند. وی افزود: یکی از اهداف این دیدار افزایش همکاری های نفتی میان شرکت های کویت پترولیوم (کی.پی.سی) و پترو ویتنام خواهد بود. به گفته وزیر نفت کویت، این دیدار همچنین بخشی از تلاش های کویت برای پیشبرد برنامه های طرح پیشنهادی احداث یک مجتمع پتروشیمی و پالایشی با مشارکت بخش بین المللی شرکت کی.پی.سی، شرکت کویت پترولیوم اینترنشنال، پتروویتنام و شرکت های ژاپنی آیدیمیتسو کوسان و میتسویی کمیکالز، به شمار می رود. در جریان سفر وزیر نفت کویت به ویتنام، مذاکرات در باره پروژه های تولید نفت فلات قاره ویتنام که با فعالیت شرکت های کویت فارن پترولیوم اکسپولیتیشن (کی.یو.اف.پی.ایی.سی) و پتروویتنام در حال پیشرفت است، در دستور کار مذاکرات مقام های دو کشور قرار خواهد گرفت. الصباح در طول این سفر ضمن ملاقات با روسای شرکت پتروویتنام، از پروژه احداث بزرگ ترین و مهم ترین پالایشگاه ویتنام با ظرفیت تولید 200 هزار بشکه در روز دیدن خواهد کرد. مجتمع پالایشی و پتروشیمی نگهی سون واقع در 180 کیلیومتری جنوب هانوی، در سال 2013 به بهره برداری خواهد رسید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزایش همکاری‌های روسیه و بلغارستان در بخش انرژی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا_ گروه بین‌الملل: وزیر انرژی روسیه از توافق دو کشور روسیه و بلغارستان برای ادامه همکاری ها در بخش‌ انرژی خبر داد. به گزارش پترولیوم ورد از صوفیه، پس از انجام مذاکرات طولانی میان وزیر انرژی روسیه با نخست وزیر و وزیر انرژی و اقتصاد بلغارستان، اشماتکو ضمن بیان این خبر از حسن نظر و درک بلغارستان برای همکاری با روسیه در بخش انرژی قدردانی کرد.
اشماتکو گفت: خط لوله انتقال گاز ساوث استریم که قرار است گاز روسیه را از طریق دریای سیاه به اروپا انتقال دهد، همچنین ساخت نیروگاه اتمی تولید برق بلن و خط لوله بورگاز الکساندوپلیس محور مذاکرات دو کشور بوده است. خط لوله ساوث استریم گاز روسیه را از طریق یونان، صربستان و مجارستان به کشورهای بلغارستان یا رومانی و در مراحل بعدی به ایتالیا و اتریش انتقال می‌دهد. هدف از احداث این خط لوله، انتقال گاز روسیه بدون عبور از اوکراین است. وی در ادامه تصریح کرد: ما در باره این که آیا پروژه اجرایی می‌شود یا خیر صحبتی نکردیم، اما در باره راه‌های افزایش حداکثری کارایی، همچنین افزایش همکاری‌های دو جانبه گفت و گوهایی کردیم. عملیات توسعه خط لوله ساوث استریم را شرکت‌های گاز پروم روسیه و انی ایتالیا در اختیار دارند. دولت چپگرای بلغارستان که به تازگی در انتخابات پیروز شده است، در باره نحوه اجرای این پروژه‌ها و به ویژه پروژه احداث نیروگاه تولید برق هسته‌ای به وسیله شرکت اتومستوری اکسپورت روسیه اجرا می‌شود، ابراز نگرانی کرده است. ترایکوف، نخست وزیر بلغارستان، خواستار بازنگری در جزئیات این قرارداد شد. اشماتکو نیز به منظور اجرایی شدن هر چه زودتر این سه پروژه، از آمادگی کشورش برای انجام مذاکرات کارشناسانه میان دو کشور و پاسخگویی به پرسش‌های طرف بلغاری خبر داد. ترایکوف گفت:‌ وزیران دو کشور همچنین در باره تشکیل کارگروهی برای مذاکره در باره خط لوله ساوث استریم و گفت و گو درباره مفاد قرارداد‌های مربوط به سهام این پروژه‌، همچنین راه های برگزاری مناقصه برای انجام مطالعات قبل از ساخت توافق کردند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزایش همکاری‌های ایران و ویتنام در بخش انرژی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا_ گروه‌بین‌الملل: در اولین نشست انجمن دوستی ایران و ویتنام برای دوره پنج ساله آینده در هانوی، رئیس و معاونان این انجمن تعیین شدند. به گزارش پایگاه اینترنتی واونیوز از هانوی، اولین نشست انجمن دوستی ایران و ویتنام برای دوره زمانی سال 2009 تا 2014، یکشنبه 20 سپتامبر (29 شهریور) در هانوی پایتخت ویتنام برگزار شد.
در این نشست دانگ نهو لویی، معاون رئیس کمیته ملی قانون‌گذاری تایلند، به عنوان رئیس این انجمن معرفی شد. نوین کوک ثاپ، معاون مدیرعامل شرکت نفت و گاز ویتنام و توان ثانگ، مدیرعامل شرکت محصولات کشاورزی ویتنام نیز به عنوان معاونان رئیس انجمن تعیین شدند. این انجمن که به وسیله سازمان دوستی ویتنام (وی.یو.اف.او) تاسیس شده است، افزایش مناسبات دو جانبه میان دو ملت، تقویت و توسعه همکاری و دوستی دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی، بازرگانی، علوم و فناوری، فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش را در دستور کار خود دارد. همزمان با سفر مقام‌های بلند پایه دو کشور ایران و ویتنام در سال‌های اخیر، همکاری‌های دو کشور در بخش‌های مختلف از جمله استخراج نفت و گاز افزایش یافته است. حجم معاملات میان دو کشور نیز از 30 میلیون دلار در سال 2003 به 80 میلیون دلار در سال 2008 افزایش یافت. مراسم افتتاحیه تاسیس این انجمن با حضور رئیس وی.یو.اف.او، نمایندگانی از وزارتخانه‌های ویتنام و سید جواد شهیدی، سفیر کشورمان در ویتنام برگزار شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نشست پوتین با شرکت های بزرگ نفتی در باره پروژه های گازی یامال
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا _ گروه بین الملل: نخست وزیر روسیه نشست مهمی در هفته جاری با شرکت های بزرگ برای بررسی حضور آنها در پروژه های گازی یامال برگزار خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه برای بررسی چگونگی برداشت از ذخایر عظیم گازی شبه جزیره یامال در هفته جاری نشستی را با شرکت های بزرگ نفتی خواهد داشت؛ این شرکت ها امیدوارند این دیدار به کاهش مالیات ها و تعدیل مقررات بینجامد.
دیمیتری پسکف، سخنگوی پوتین در این باره گفت: ما از همه علاقه مندان به کار در یامال دعوت می کنیم. منابع آگاه صنعتی نیز اعلام کردند که دعوتنامه هایی برای رئیس شرکت توتال فرانسه، شرکت انگلیسی-هلندی رویال داچ شل، اکسون موبیل، کونوکوفیلیپس، استات اویل هیدرو نروژ، او.ان.جی.سی هند، پتروناس مالزی و همچنین شرکت گازپروم و دیگر شرکت داخلی نفت و گاز روسیه ارسال شده است. برپایه این گزارش، شرکت گازپروم، بزرگ ترین شرکت تولیدکننده گاز دنیا و تامین کننده یک چهارم نیاز گاز اروپا، با افت ذخایر میدان های واقع در سیبری رو به رو و به توسعه میدان های واقع در یامال و دریای بارنتز به منظور تامین تقاضای موجود نیازمند است. بحران مالی جهانی تقاضای انرژی در اروپا را با کاهش رو به رو ساخته است، اما شرکت گازپروم انتظار دارد رشد مصرف به زودی از سر گرفته شود و خواهان افزایش سهم خود در بازار اروپا از 25 درصد کنونی به یک سوم است. این شرکت افتتاح اولین میدان گازی خود در یامال-بووانکوو را یک سال به تاخیر انداخت و اعلام کرد که افتتاح میدان شتوکمن در دریای بارنتز نیز به میزان تقاضای گاز از سوی اروپا بستگی دارد. به دنبال افزایش قیمت نفت خام در سال گذشته میلادی، روسیه قانون کاهش حضور شرکت های خارجی در ذخایر معدنی خود را تصویب کرد، اما با کاهش قیمت ها از اوج خود، بسیاری از مقام ها خواستار تعدیل این قوانین شده است و کارشناسان اعلام کردند که روسیه نیازمند فناوری و پول شرکت های غربی است. یک منبع آگاه در یک شرکت بزرگ غربی نیز در این باره گفت: ما بسیار امیدواریم که این نشست در باره مشوق های مالیاتی و نه میزان اهمیت کار در یامال باشد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مشاور معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 30 شهريور 1388


شانا _ گروه نفت: معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی در حکمی حسین امین‌ راد را به سمت مشاور خود در این معاونت منصوب کرد.
حسین نقره‌کار شیرازی معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت در حکم انتصاب امین راد آورده است: با توجه به تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی در زمینه مسائل بین‌المللی و بازرگانی به موجب این حکم از تاریخ 11 شهریور 88 به عنوان مشاور معاونت وزیر در امور بین‌الملل و بازرگانی منصوب می‌شوید. امید است با توکل به خداوند در انجام وظایف محوله موفق باشید. حسین امین راد پیش از این مدیرکل کشورهای اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر در معاونت امور بین الملل وزارت نفت بود.
 
بالا