***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
درخواست آمریکا از کشورهای عربی برای افزایش صادرات نفت به چین
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 27 مهر 1388


شانا _ گروه بین‌الملل: دولت اوباما کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را تشویق می‌کند تا با افزایش صادرات نفت به چین، وابستگی پکن به نفت ایران را کم کند.
به گزارش وال استریت ژورنال از واشنگتن، دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در اقدام خصمانه‌ دیگری، کشورهای عربی تولید کننده نفت در خلیج فارس را تشویق می‌کند تا با افزایش صادرات نفت به چین، از وابستگی این کشور به نفت ایران بکاهد و پکن را برای همکاری با واشنگتن، به منظور اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران تشویق کند. بر اساس اظهار نظر مقام‌های اماراتی و آمریکایی، امارات متحده عربی اولین کشوری بوده که با سیاست‌های کاخ سفید همسو شده و توافق کرده است صادرات نفت خام به چین را از سطح 50 هزار بشکه کنونی ظرف 6 ماه آینده به 150 تا 200 هزار بشکه در روز افزایش دهد. در این گزارش ادعا شده که عربستان سعودی نیز برای صادرات بیشتر نفت خام به چین اعلام آمادگی کرده است و ریاض با خریداری سلاح، کالاهای مصرفی و غیره از چین قصد دارد تا پکن را تشویق به فاصله‌گیری از تهران کند. در استراتژی جدید آمریکا تغییر منابع عرضه انرژی به چین و یافتن هم‌پیمانان و متحدان جدید دیپلماتیک عنوان شده و به نقل از تحلیلگران و سیاستمداران خاورمیانه ادعا شده است که آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس می‌توانند در بلندمدت وابستگی چین به منابع انرژی ایران را بکاهند. اما بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان این پرسش را مطرح می کنند که چگونه عربستان سعودی و امارات که ملزم به رعایت سهمیه‌بندی‌های تولیدی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) هستند، می توانند در چارچوب سمهیه‌بندی و بدون آن که بازار را با نفت اشباع کنند، افزایش صادرات داشته باشند. بر پایه این گزارش، اعمال تحریم‌های بیشتر برضد ایران سبب بی ثباتی در خلیج فارس می‌شود. عربستان سعودی و امارت خود به خود به شرکای انرژی چین تبدیل خواهند شد، زیرا پیش‌بینی می‌شود تقاضای چین تا سال 2030 از هشت میلیون بشکه‌‌ در روز کنونی به حدود روزانه 20 میلیون بشکه افزایش یابد. عربستان سعودی در 5 ماه نخست سال جاری میلادی با صادرات روزانه 740 هزار بشکه نفت به چین، بزرگ ترین تامین کننده نفت خام این کشور به شمار می رفت. ایران نیز پس از عربستان سعوی در مدت مشابه روزانه 540 هزار بشکه نفت خام چین را تامین کرده است. پکن دومین خریدار عمده نفت ایران محسوب می‌شود. این کشور بزرگ آسیایی در سال‌های آینده میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری جدید در ایران خواهد داشت. ون جیابائو، نخست وزیر چین هفته گذشته سیاست‌های آمریکا برای منزوی کردن ایران را ناکام گذاشت و در جریان ملاقات با رضا رحیمی، معاون ریاست جمهوری ایران، روابط پکن و تهران را عمیق و گسترده اعلام کرد. وزارت امور خارجه چین و اداره ملی انرژی پکن به درخواست امارات برای افزایش صادرات پاسخی نداده‌اند. چین از سوی دیگر ایران را به عنوان شریکی مهم برای کاهش وابستگی به انرژی قلمداد می‌کند. این کشور سرمایه‌گذاری‌های کلانی در بخش اکتشاف، استخراج و پروژه‌های پالایشگاهی ایران انجام داده است. حدود نیمی از درآمدهای دولت ایران از محل فروش نفت خام تامین و بیشتر آن به کشورهای آسیایی به ویژه چین صادر می شود. پیشتر روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرده بود که وابستگی چین به نفت ایران، می تواند مانع حمایت این کشور از تحریم ها بر ضد ایران شود. چین برای واردات 15 درصد از نیاز نفت خام خود به ایران وابسته است. به علاوه این کشور برای تامین نیاز انرژی اقتصاد رو به رشد خود، سرمایه گذاری سنیگنی در صنعت نفت ایران انجام داده است. شرکت های دولتی نفت چین هم اکنون به قراردادهایی نفتی به ارزش بیش از 100 میلیارد دلار می اندیشند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پروژه گازی نیجریه شگفتی دبیر کل اوپک را برانگیخت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 27 مهر 1388


شانا _ گروه بین الملل: تلاش نیجریه برای تولید گاز تعجب دبیر کل اوپک که به این کشور سفر کرده است، را به همراه داشت.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی تریامف نیجریه، عبدالله سالم البدری، دبیر کل سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک)، دیروز (26 مهر) در ابوجا پایتخت نیجریه اعلام کرد بازدید از پروژه گازی نیجریه، که از دید وی این قابلیت را خواهد داشت تا به اندازه نفت به اقتصاد این کشور کمک کند، او را هیجان زده کرده است. البدری در پایان سفر سه روزه خود به نیجریه به خبرنگاران گفت: این سفر بسیار موثر و رضایت بخش بود. وی ادامه داد: ما از نزدیک شاهد فعالیت های مستمر نیجریه در بخش های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت، بازنگری در قوانین نفتی، همچنین پروژه بزرگ گازی که بسیار مورد توجه اوپک قرار گرفت، بودیم. البدری با اشاره به پروژه گازی نیجریه اظهار امیدواری کرد این پروژه سودمند و ثمربخش باشد. دبیر کل اوپک اظهار داشت: هئیت اعزامی اوپک به نیجریه نشست هایی را با مقام های بلندپایه وزارت نفت نیجریه و شرکت های تابعه آن از جمله شرکت ملی نفت نیجریه (ان.ان.پی.سی) برگزار کردند و در جریان این نشست ها شرایط بازار جهانی نفت، چالش های پیش روی تولید نفت و تجزیه و تحلیل داده های آماری اعضای اوپک مورد بحث و بررسی قرار گرفت. البدری گفت: وضع قوانین نفتی مربوط به بخش های مختلف یکی از وظایف کشورهای عضو اوپک بوده و نیجریه این کار را به بهترین نحو ممکن انجام داده است. وی ادامه داد: با توجه به سیاست های بعضی از کشور های غربی در مورد استفاده از انرژی های جایگزین، همچنان نفت به عنوان یکی از منابع اصلی انرژی جهان در آینده ای قابل پیش بینی خواهد بود. به گفته البدری، 80 درصد نفت اعضای اوپک از سوی کشور های غربی مصرف می شود و در مقابل اوپکی محصولات تمام شده از قبیل دارو، لباس، ماشین آلات و تکنولوژی های لازم را از غرب خریداری می کنند. وی از اعضای اوپک خواست تا سیاست های نفتی قابل قبولی را در پیش بگیرند و با همکاری یکدیگر نظارت خوبی بر بازارهای نفت داشته باشند. دبیر کل اوپک اعلام کرد: اوپک به تلاش خود برای تثبیت قیمت های جهانی نفت ادامه خواهد داد و این در حالی است که اوپک در نظر دارد بهای هر بشکه نفت را به سطحی برساند که شرایط برای سرمایه گذاری در منابع نفتی جدید فراهم شود و حجم سرمایه گذاری ها افزایش و همچنین وضعیت رفاهی شهروندان کشورهای عضو اوپک بهبود یابد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تصویب موافقتنامه تجارت ترجیجی میان ایران و ترکیه
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ دولت: وزیر تجارت خارجی ترکیه از ایران خواست برای گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی بین دو کشور مجلس شورای اسلامی تا پایان ماه جاری لایحه موافقتنامه تجارت ترجیجی میان دو کشور را تصویب کند.
به گزارش خبرنگار شانا، ظفر چاگلایان که شب گذشته در نشست مشترک تجار ایران و ترکیه که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر ترکیه در اتاق بازرگانی برگزار شد، تاکید کرد: ترکیه افزایش مبادلات تجاری، اقتصادی و صنعتی با کشورهای همسایه را در اولویت کاری خود قرار داده است. وی با اشاره به اینکه 25 درصد از جمعیت کل جهان را مسلمانان تشکیل می‌دهند، گفت: این جمعیت در یک سوم کل مساحت خاکی دنیا زندگی می‌کنند، اما جمع مبادلات تجاری میان 57 کشور اسلامی ناچیز است. این مقام مسئول ترک با انتقاد از عدم همکاری گسترده کشورهای اسلامی تصریح کرد: باید با اتخاذ سیاست‌های کلان و راهبردی اقتصادی میان کشورهای اسلامی حجم مبادلات و تعاملات در تمامی حوزه‌ها به ویژه اقتصادی میان دول و ملل اسلامی افزایش یابد. چاگلایان افزود: ترکیه طی 7 سال اخیر تصمیمات بسیار مهمی برای تحقق این نیاز جهان اسلامی اتخاذ کرده است، اما متاسفانه تلاش‌هایمان از سوی دیگر کشورهای اسلامی همراهی نشده است. وی با اشاره به آمادگی کشورش در سرمایه‌گذاری در ایرانی و بالعکس گفت: ما آمادگی کامل برای احداث شهرک صنعتی مشترک داریم. وزیر تجارت خارجی ترکیه تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف مهم باید زیرساخت‌های اصلی از جمله رفع موانع گمرکی، گسترش حمل و نقل و افزایش همکاری‌های بین بانکی از سوی دولت‌ها فراهم شود. چاگلایان با بیان اینکه کشورش عوارض گمرکی را به یک رقم کاهش داده است، افزود: این در حالی است که ایران 80 تا 100 درصد عوارض گمرکی دریافت می‌کند که این امر یکی از موانع در راه گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان تجار 2 کشور است. وی در پایان از ایران خواست، برای گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی بین دو کشور، مجلس شورای اسلامی تا پایان ماه جاری لایحه موافقتنامه تجارت ترجیجی میان دو کشور را تصویب کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران برگزار شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه گاز: با حضور وزیر نفت، مراسم تودیع مهندس عزیزالله رمضانی،‌ و معارفه مهندس جواد اوجی به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شانا، در این مراسم که از دقایقی پیش در ساختمان مرکزی شرکت ملی گاز ایران آغاز شده است،‌ دکتر سید مسعود میرکاظمی در جمع مدیران صنعت گاز کشور، مهندس جواد اوجی را به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران معرفی کرد. در این مراسم همچنین از تلاش‌های مهندس رمضانی در مدت تصدی مسئولیت وی در کسوت مدیر عاملی شرکت ملی گاز ایران قدردانی شد. متن کامل حکم انتصاب مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تا دقایقی دیگر مخابره می‌شود. سوابق مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران : مهندس جواد اوجی پیش از انتصاب حکم وزیر نفت به سمت مدیرعاملی شرکت ملی گاز ایران، از سال 1383تا زمان حاضر مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس زاگرس جنوبی بود. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مخازن نفت و گاز است و سابقه فعالیت 11ساله را در ادراه مهندسی نفت مناطق نفتخیز جنوب دارد. مهندس اوجی پیش تر نیز رئیس اداره مهندسی ژئوفیزیک نفت مناطق مرکزی، رئیس اداره مهندسی نفت شرکت زاگرس جنوبی و عضو کمیسیون معاملات این شرکت بوده است. سرپرستی امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و عضو هیئت مدیره این شرکت از سال 1381از دیگرمسئولیت های مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران بوده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
آغاز گازرسانی به 8 روستا در استان بوشهر
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا_ گروه گاز: مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر از آغاز عملیات گازرسانی به هشت روستای شهرستان جم در این استان خبر داد.
به گزارش شانا، اسماعیل مفرد بوشهری افزود:چاهه، پلنگی، بیدخوار، اسلام آباد، جنوب جم، گلستان، چاه درازو محمدی آباد، روستاهایی هستند کهبا گزارسانی به آنها 500 خانوار ساکن در آنها از گاز طبیعی بهره مند خواهند شد. وی با تاکید بر انجام فعالیت های گسترده شرکت گاز استان بوشهر در دو سال گذشته افزود: از زمان تاسیس این شرکت،گازرسانی در نقاط مختلف استان به ویژه مناطق روستایی با جدیت پیگیری شده به گونه ای که تاکنون از دو هزار میلیارد ریال، یک هزار میلیارد ریال برای لوله گذاری هزینه و جذب شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر گفت:با توسعه گازرسانی در استان و استفاده از گاز به جای برق،سالانه میلیاردها تومان درمصرف انرژی برق صرفه جویی خواهد شد. وی با بیان این که در سال گذشته بیش از شش میلیارد مترمکعب گاز از پالایشگاه های استان بوشهر (پارس جنوبی و فجرجم) به صنایع کشور تزریق شده است، اظهار داشت: این میزان گاز جایگزین 35میلیون بشکه نفت شده که به معنای صرفه جویی دو میلیارد دلار است. جلالیان نماینده مردم شهرستان های دیر،کنگان و جم درمجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر تعامل هرچه بیشتر مدیران و مردم درجهت بهره مندی از این حامل انرژی گفت:برای گازرسانی به این روستاها که در مدت زمان 9 ماه و با صرف هفت میلیارد ریال اعتبار انجام خواهد شد،ساخت 48 کیلومترخط لوله پیش بینی شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزایش پایداری انتقال گاز به شهرهای خوزستان در فصل سرما
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا_ گروه گاز: پایداری انتقال گاز شهرهای استان خوزستان با انشعاب گیری (هات تب) روی خط لوله 36 اینچ مارون به ویژه در فصل سرما، افزایش یافت.
سرپرست منطقه 1عملیات انتقال گاز با بیان این که این عملیات با همکاری و مشارکت مناطق عملیات 1 و 5 انجام شده است،افزود:عملیات هات تب و تست هیدور استاتیک روی چهار نقطه ازخط انتقال یاد شده صورت گرفته است و موجب خواهد شد تا میزان پایداری انتقال گاز به شهرهای خوزستان به ویژه در فصل زمستان افزایش قابل توجهی یابد. امامقلی ناصری گفت: امیدیه، آغاجاری، جایزان و سرجولکی و روستاهای تابع آنها را از جمله مناطقی برشمرد که پایداری انتقال گاز در آنها افزایش یافته است. وی اظهار داشت: اجرای عملیات انشعاب گیری از خط 36 اینچ مارون، موجب افزایش توان عملیاتی انتقال گاز در تاسیسات تقویت فشار گاز شهید مکوندفر و شهید یوسفی نیز شده است. سرپرست منطقه 1عملیات انتقال گاز با بیان این که انشعاب گیری از خط لوله 36اینچ ماررون در چهار نقطه و در اقطار 10، 4 و 2 انجام شده است، ‌اظهار داشت: مدت زمان اجرای این عملیات را چهار هزار نفر ساعت اعلام کرد. ایجاد انشعاب روی خطوط لوله درحال بهره برداری بی آنکه توقفی در عملیات انتقال گاز به وجود آید، "هات تب"یا انشعاب گیری گفته می شود. انجام عملیات هات تب راه اندازی خطوط لوله یا تاسیسات جدید را نیز امکان پذیر خواهد کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تفکر، توکل و تلاش، استراتژی مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: عبدالحسین بیات استراتژی جدید خود برای اداره شرکت ملی صنایع پتروشیمی را سه اصل تفکر، توکل و تلاش اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی بعدازظهر دیروز (6 آبان) در مراسم معارفه خود و تودیع مهندس عادل نژادسلیم، گفت: صنعت پتروشیمی در مرحله گذار قرار گرفته است و این شرکت از نقش یک بنگاه اقتصادی باید به یک شرکت توسعه‌ای و بسترساز تبدیل شود. وی با تاکید بر این‌که در گذشته صنعت پتروشیمی درخصوصی‌سازی پیشتاز بوده است، افزود: این واحدها با مشارکت مردم به خودشان واگذار می‌شود. بیات افزود: با اجرای اصل 44 شرکت‌های پتروشیمی وظیفه حاکمیتی خود را ایفا می‌کنند و از نقش یک بنگاه اقتصادی خارج می‌شوند. مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که هم اکنون در شرکت ملی صنایع پتروشیمی دو نگاه حاکم است، افزود: از یک سو باید واحدهایی که از گذشته در فهرست واگذاری وجود داشتند ولی هنوز واگذار نشده اند هر چه سریعتر به صاحبان اصلی آنها تحویل داده شود و از سوی دیگر با یک نگاه و حرکت به سمت جلو اهدافی را که برای این شرکت در قانون دیده شده است محقق کنیم. وی تدوین نقشه راه پتروشیمی، تهیه اساسنامه و تدوین ساختار حاکمیتی جدید، توسعه دانش فناوری، جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی، افزایش بهره‌وری، ایجاد تشکل‌های پتروشیمی، پیگیری مشکلات تامین خوراک و قیمت آنها، واگذاری و تکمیل واحدهای نیمه تمام و توجه به مسائل بهداشت، ایمنی و محیط زیست را از جمله مهمترین برنامه‌های خود در دوره جدید مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواند. بیات در پایان از همه مدیران، کارکنان و افرادی که در سال‌های گذشته در این صنعت صادقانه خدمت کرده‌اند، قدردانی و تشکر کرد. راه‌‌اندازی همه طرح‌های پتروشیمی در برنامه‌چهارم مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این مراسم گفت: آمدن من به این شرکت پتروشیمی همزمان با بحران شدید اقتصاد جهانی، نزول قیمت‌های محصولات پتروشیمی بود، ولی با کمک همه همکاران شرکت و با یک برنامه‌ریزی منسجم موفق شدیم این بحران‌ها را پشت سر بگذاریم. مهندس عادل نژادسلیم، با بیان این که بودجه مورد نیاز همه پروژه‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی از طریق فاینانس تامین شد، افزود: در این مدت هیچ گاه از خزانه دولت بودجه ای برداشت نکردیم و بدون ایجاد بار مالی برای دولت همه طرح ها را اجرا کردیم. وی با بیان این بر اساس اصل 44 قانون اساسی همه شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی پتروشیمی واگذار می شود، افزود: هم اکنون همه واحدهای زیر مجموعه این شرکت واگذار شده است و دیگر واحد دولتی در این شرکت نخواهیم داشت. نژادسلیم گفت: امسال همه طرح‌هایی که بر اساس برنامه چهارم دولت در شرکت ملی صنایع پتروشیمی طراحی شده بود راه‌اندازی خواهد شد و هیچ طرح یا برنامه اجرا نشده باقی نخواهد ماند. وی توجه به کرامت انسانی را کلید موفقیت هر سازمان خواند و گفت: رعایت حقوق کارکنان و احترام به حقوق آنها یکی از مسائل اساسی شرکت است که باید به آن توجه ویژه شود. نژادسلیم اظهار امیدواری کرد که با همکاری همه کارکنان این شرکت و مهندس بیات، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جهت استراتژی و تحقق آرمان های این شرکت گام های اساسی برداشته شود. مراسم تودیع مدیر عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معارفه مدیرعامل جدید این شرکت امروز با حضور مسعود میرکاظمی، وزیر نفت و مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی دیروز (6 آبان) در ساختمان این شرکت برگزار شد و در پایان مراسم با اهدا لوح یادبودی از زحمات مهندس نژاد سلیم قدردانی شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نگاه جامع در تصمیم‌گیری‌های صنعت نفت حاکم می‌شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا ـ گروه پتروشیمی: وزیر نفت با تاکید بر ضرورت فراگیری نگاه جامع در صنعت نفت و گاز کشور گفت: مجموعه تصمیم‌هایی که در واحدهای مختلف وزارت نفت گرفته می‌شود باید کاملا با یکدیگر هماهنگ باشد تا بیشترین بهره وری از این تصمیم‌ها حاصل شود.
به گزارش خبرنگار شانا،‌ دکتر سیدمسعود میرکاظمی عصر دیروز (چهارشنبه 6 آبان) در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تصریح کرد: همه مدیران صنعت پتروشیمی باید به گونه ای حرکت کنند که حتی یک ریال از پول کشور بدون بازدهی مطلوب نباشد و هدر نرود. میرکاظمی گفت: هم‌اکنون تعداد زیادی از واحدهای این شرکت در حال راه‌اندازی است که این طرح‌ها باید با هماهنگی کامل میان شرکت‌ ملی گاز ایران و شرکت ملی نفت ایران اجرا شود. وی یکی از دلایل رشد منفی و یا ثابت ماندن بهره‌وری سرمایه‌ در کشور را نبود نگاه جامع در سرمایه‌گذاری طرح‌ها و پروژه‌ها اعلام کرد و گفت: این مسئله سبب ایجاد ظرفیت‌های مازاد در کشور می‌شود و باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های پتروشیمی به طور کامل در کشور استفاده شود تا به بیشترین بهره‌وری را از ظرفیت‌های موجود برسیم. وزیر نفت تاکید کرد: حرکت در این صنعت باید به گونه‌ای باشد که سرمایه‌ها کمتر معطل و هزینه‌ها در جای مناسب خود تخصیص داده شود و پیش از را‌ه‌اندازی واحد جدیدی در صنعت پتروشمی نحوه تامین منابع و چگونگی انتقال خوراک به واحدهای پتروشیمی مشخص شود. میرکاظمی با اشاره به اینکه مدیران نباید در کارها صرفا نگاه بخشی و محدود داشته باشند، اظهار کرد: صنعت نفت یک خانواده بزرگ اقتصادی است که همه واحدهای آن هماهنگ با هم کار می کنند و مدیران این صنعت باید با نگاهی ملی و جامع فعالیت کنند. وی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور اظهار امیدواری کرد با اجرای این طرح مصرف انرژی در کشور بهینه شود و کاهش پیدا کند. وزیر نفت با اشاره به رشد 10 درصدی مصرف گاز در کشور و ضرورت اعمال صرفه جویی در همه بخش‌ها گفت: تمام تلاش کارکنان وزارت نفت تامین سوخت کشور در فصل سرد سال است اما با افزایش مصرف گاز اولویت با تامین بخش خانگی خواهد بود و در این زمینه سایر صنایع باید برنامه ریزی متناسب را داشته باشند. میرکاظمی با تاکید بر ضرورت اجرای اصل 44 برای واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با اجرای این اصل، شرکت‌های پتروشیمی وظیفه حاکمیتی خود را ایفا می‌کنند، ولی باید توجه داشت که واحدهای واگذار شده در زمینه تامین خوراک خود دچار مشکل نشوند. وی با اشاره به طراحی برنامه جامع استراتژیک در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: ضروری است این برنامه با ویژگی‌های برنامه‌های پنجم توسعه، طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، سیاست‌های کلی اصل 44، بازنگری و هماهنگ شود تا مطابق با طرح جامع ارزی و راهبردی صنعت نفت راهبردی باشد. وی بر ضرورت کاربردی شدن پژوهش‌ها در صنعت پتروشیمی با توجه به هزینه‌های قابل توجهی که در این بخش می‌شود تاکید کرد. دکتر میرکاظمی اظهار داشت: همه مدیران عامل شرکت‌ها مسئول تامین منابع مالی، جذب و هدایت منابع و سیاست‌ها در آن شرکت هستند. وزیر نفت ادامه داد: برای اثربخشی بیشتر واگذاری‌ها، ضروری است شکل آن تغییر و فرایند آن اصلاح شود. وی با تاکید بر برنامه ریزی دقیق برای تضمین تامین خوراک پتروشیمی‌ها و فروش محصولات آنها گفت: اگر قرار است میزان تولید محصولات در این صنعت به 100 میلیون تن برسد، ابتدا باید بررسی شود که آیا امکان فروش این حجم محصول در زمان مقرر وجود دارد. دکتر میرکاظمی اظهار امیداواری کرد با تلاش مدیران صنعت پتروشیمی، این سازمان با اطمینان بیشتری برنامه‌های خود را پیش ببرد. وزیر نفت در باره انتخاب مهندس بیات به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت گفت: در این انتصاب تلاش بر این بود که مدیری از مجموعه صنعت پتروشیمی با نگاهی تازه و با استفاده از تجربه‌های گذشته مسیر حرکت این شرکت را طراحی و اجرا کند. دکتر سیدمسعود میرکاظمی همچنین با تشکر از زحمات مهندس نژادسلیم مدیرعامل پیشین این شرکت گفت: با توجه به توانمندی‌های مهندس نژادسلیم به‌طور حتم از تجربه‌ها و سابقه اجرایی ایشان در کمیته‌های برنامه‌ریزی و راهبردی صنعت نفت استفاده خواهیم کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تقویت وظایف حاکمیتی و کاهش تصدی‌گری در بخش پتروشیمی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: دکتر سیدمسعود میرکاظمی با صدور حکمی مهندس عبدالحسین بیات را به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد.
به گزارش شانا،‌ متن کامل حکم انتصاب معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به این شرح است: جناب آقای مهندس عبدالحسین بیات با عنایت به شایستگی، تعهد، صلاحیت‌های علمی و عملی و تجارب ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به سمت معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب می‌شوید. با توجه به فعالیت‌های گسترده و فرابخشی صنعت پتروشیمی و تکالیف محوله در سند چشم‌انداز، انجام وظیفه در این مسئولیت ایجاب می‌نماید: 1ـ تقویت وظایف حاکمیتی و کاهش تصدی‌گری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تبدیل آن به سازمان چابک و پویا در جهت بسترسازی و توانمندسازی بخش‌های خصوصی کشور. 2ـ بکارگیری پرسنل متعهد، مومن و متخصص و پرورش نیروی انسانی با توجه به نیاز آینده این صنعت. 3ـ توسعه پژوهش و فن‌آوری و بکارگیری فناوری‌های جدید بر اساس استفاده بهینه از تمام توان علمی کشور. 4ـ بسترسازی‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی جهت توسعه صنعت پتروشیمی با اولویت ورود به مناطق محروم. 5ـ کمک به گسترش صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در جهت توسعه اشتغال. در این راستا انتظار دارم با هماهنگی با سایر حوزه‌ها نسبت به تهیه برنامه جامع در ابعاد توسعه دانش‌محور، اجرای اصل 44، توجه به زنجیره ارزش در توسعه پروژه‌ها با تضمین تامین خوراک، کاهش قیمت تمام شده، افزایش بهره‌وری و برقراری نظام بهبود مستمر واحدها، تقویت و ارتقا مجددانه ایمنی، بهداشت و محیط زیست اقدامات لازم را به عمل آورید. امیدوارم در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و با اتکال با الطاف خداوند متعال در انجام امور موفق و موید باشید. وزیر نفت همچنین در نامه جداگانه‌ای خطاب به مهندس عادل نژادسلیم آورده است: بر خود لازم می‌دانم به پاس تلاش و زحمات ارزنده‌ای که جنابعالی در طول مدت تصدی مسئولیت «معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی»، داشته‌اید، صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم. امید است در سنگر دیگر در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و موید باشید. توفیق روزافزون شما را از درگاه ایزد متعال مسئلت دارم.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: با حضور وزیر نفت،‌ مراسم تودیع مهندس عادل نژاد سلیم و معارفه عبدالحسین بیات بعد از ظهر دیروز (چهارشنبه 6 آبان) در ساختمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شانا،‌ دکتر سیدمسعود میرکاظمی،‌ امروز با صدور حکمی مهندس عبدالحسین بیات را به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد. وزیر نفت در باره انتصاب مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: برخی‌ها جایگاه ها نیازمند نیروهای جدید و جوان است، بر این اساس برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز مدیرعامل جدید معرفی شد. وی با تأکید بر اینکه همواره تغییر در سازمان در راستای بهبود، برطرف کردن مشکلات سازمان و موفقیت های اقتصادی انجام می‌شود از خبرنگاران درخواست کرد برای خبررسانی این تغییرها از واژگانی مانند برکناری استفاده نکنند. میرکاظمی تصریح کرد: با تغییر آقای نژاد سلیم، ایشان در جایگاه مناسب تری متناسب با خصوصیاتشان، خدمت خواهند کرد. متن کامل حکم وزیر نفت در این زمینه تا دقایقی دیگر مخابره می‌شود. عبدالحسین بیات کارشناس ارشد (فوق لیسانس) مدیریت کسب و کار (MBA) از دانشگاه کالگری (که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار گردید) در سال 1341 در حومه شهرستان خمین متولد شد و تا سطح تحصیلات متوسطه در آن شهر ادامه تحصیل داد. وی در سال 1363 با ورود به دانشگاه نفت آبادان (دانشکده مهندسی نفت فعلی اهواز) عملاً به مجموعه صنعت نفت وارد شده و با تمام ساختار وزارت نفت آشنا شد. ابتدا در رشته مهندسی شیمی، گرایش پالایش گاز و سپس با تغییر رشته در مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات در سال 1368 فارغ التحصیل و به صنعت در حال رشد پتروشیمی کشور پیوسته و در ده ها دوره آموزش ضمن خدمت شرکت کرد. مهندس بیات ابتدا در فاز ساختمان و نصب پتروشیمی اراک شروع بکار نموده و خیلی زود به یکی از مسئولین فعال طرح مجتمع پتروشیمی اراک تبدیل و در فعالیت های ساختمان و نصب، پیش راه اندازی و راه اندازی واحدهای مختلف آن مجتمع فعالانه شرکت کرد. بعد از راه اندازی طرح مجتمع پتروشیمی اراک نیز در سازمان خدمات فنی همزمان هم در فعالیت ساختمان و نصب پروژه های توسعه ای شرکت کرده و هم سالهای متمادی در فعالیت های بهره برداری، نگهداری، تعمیرات اساسی و پروژه های بهینه سازی کیفیت محصولات و افزایش ظرفیت حضوری فعال داشته است. وی از سال 1358 در سمت مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر (مجری طرح در منطقه عسلویه) به خدمتگذاری ادامه داد. از مسئولیت ها و سوابق اجرایی عبدالحسین بیات می توان به خدمت در نهاد مقدس بسیج طی سالهای متمادی و مشارکت در جبهه های دفاع مقدس و پذیرش مسئولیت های مختلف، نماینده دانشجویان دانشکده نفت آبادان، مسئول ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ و عضو انجمن اسلامی دانشجویان آن دانشکده، مسئول کنترل کیفیت و اسناد فنی طرح مجتمع پتروشیمی اراک، رئیس بازرسی مکانیک، رئیس بازرسی جوش و آزمایشات غیر مخرب، مسئول کل فیزیک بهداشت مجتمع، رئیس بازرسی فنی، رئیس کمیته خودکفایی، مسئول گروه های بازرسی فنی در تعمیرات های اساسی مختلف، عضو شورای حل اختلاف و عضو سازمان MC و عضو کار گروه های مختلف پتروشیمی اراک، شرکت در تعمیرات اساسی پالایشگاه ها، تدریس در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک، مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره پتروشیمی بوشهر و هماهنگ کننده تخصیص منابع به طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرد. گفتنی است؛ مهندس بیات یک بار در سطح شرکت ملی صنایع پتروشیمی و یک بار نیز در سطح ملی بعنوان کارمند نمونه انتخاب شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
صویب موافقتنامه تجارت ترجیجی میان ایران و ترکیه
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ دولت: وزیر تجارت خارجی ترکیه از ایران خواست برای گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی بین دو کشور مجلس شورای اسلامی تا پایان ماه جاری لایحه موافقتنامه تجارت ترجیجی میان دو کشور را تصویب کند.
به گزارش خبرنگار شانا، ظفر چاگلایان که شب گذشته در نشست مشترک تجار ایران و ترکیه که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر ترکیه در اتاق بازرگانی برگزار شد، تاکید کرد: ترکیه افزایش مبادلات تجاری، اقتصادی و صنعتی با کشورهای همسایه را در اولویت کاری خود قرار داده است. وی با اشاره به اینکه 25 درصد از جمعیت کل جهان را مسلمانان تشکیل می‌دهند، گفت: این جمعیت در یک سوم کل مساحت خاکی دنیا زندگی می‌کنند، اما جمع مبادلات تجاری میان 57 کشور اسلامی ناچیز است. این مقام مسئول ترک با انتقاد از عدم همکاری گسترده کشورهای اسلامی تصریح کرد: باید با اتخاذ سیاست‌های کلان و راهبردی اقتصادی میان کشورهای اسلامی حجم مبادلات و تعاملات در تمامی حوزه‌ها به ویژه اقتصادی میان دول و ملل اسلامی افزایش یابد. چاگلایان افزود: ترکیه طی 7 سال اخیر تصمیمات بسیار مهمی برای تحقق این نیاز جهان اسلامی اتخاذ کرده است، اما متاسفانه تلاش‌هایمان از سوی دیگر کشورهای اسلامی همراهی نشده است. وی با اشاره به آمادگی کشورش در سرمایه‌گذاری در ایرانی و بالعکس گفت: ما آمادگی کامل برای احداث شهرک صنعتی مشترک داریم. وزیر تجارت خارجی ترکیه تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف مهم باید زیرساخت‌های اصلی از جمله رفع موانع گمرکی، گسترش حمل و نقل و افزایش همکاری‌های بین بانکی از سوی دولت‌ها فراهم شود. چاگلایان با بیان اینکه کشورش عوارض گمرکی را به یک رقم کاهش داده است، افزود: این در حالی است که ایران 80 تا 100 درصد عوارض گمرکی دریافت می‌کند که این امر یکی از موانع در راه گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان تجار 2 کشور است. وی در پایان از ایران خواست، برای گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی بین دو کشور، مجلس شورای اسلامی تا پایان ماه جاری لایحه موافقتنامه تجارت ترجیجی میان دو کشور را تصویب کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران برگزار شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه گاز: با حضور وزیر نفت، مراسم تودیع مهندس عزیزالله رمضانی،‌ و معارفه مهندس جواد اوجی به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شانا، در این مراسم که از دقایقی پیش در ساختمان مرکزی شرکت ملی گاز ایران آغاز شده است،‌ دکتر سید مسعود میرکاظمی در جمع مدیران صنعت گاز کشور، مهندس جواد اوجی را به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران معرفی کرد. در این مراسم همچنین از تلاش‌های مهندس رمضانی در مدت تصدی مسئولیت وی در کسوت مدیر عاملی شرکت ملی گاز ایران قدردانی شد. متن کامل حکم انتصاب مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تا دقایقی دیگر مخابره می‌شود. سوابق مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران : مهندس جواد اوجی پیش از انتصاب حکم وزیر نفت به سمت مدیرعاملی شرکت ملی گاز ایران، از سال 1383تا زمان حاضر مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس زاگرس جنوبی بود. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مخازن نفت و گاز است و سابقه فعالیت 11ساله را در ادراه مهندسی نفت مناطق نفتخیز جنوب دارد. مهندس اوجی پیش تر نیز رئیس اداره مهندسی ژئوفیزیک نفت مناطق مرکزی، رئیس اداره مهندسی نفت شرکت زاگرس جنوبی و عضو کمیسیون معاملات این شرکت بوده است. سرپرستی امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و عضو هیئت مدیره این شرکت از سال 1381از دیگرمسئولیت های مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران بوده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
آغاز گازرسانی به 8 روستا در استان بوشهر
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا_ گروه گاز: مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر از آغاز عملیات گازرسانی به هشت روستای شهرستان جم در این استان خبر داد.
به گزارش شانا، اسماعیل مفرد بوشهری افزود:چاهه، پلنگی، بیدخوار، اسلام آباد، جنوب جم، گلستان، چاه درازو محمدی آباد، روستاهایی هستند کهبا گزارسانی به آنها 500 خانوار ساکن در آنها از گاز طبیعی بهره مند خواهند شد. وی با تاکید بر انجام فعالیت های گسترده شرکت گاز استان بوشهر در دو سال گذشته افزود: از زمان تاسیس این شرکت،گازرسانی در نقاط مختلف استان به ویژه مناطق روستایی با جدیت پیگیری شده به گونه ای که تاکنون از دو هزار میلیارد ریال، یک هزار میلیارد ریال برای لوله گذاری هزینه و جذب شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر گفت:با توسعه گازرسانی در استان و استفاده از گاز به جای برق،سالانه میلیاردها تومان درمصرف انرژی برق صرفه جویی خواهد شد. وی با بیان این که در سال گذشته بیش از شش میلیارد مترمکعب گاز از پالایشگاه های استان بوشهر (پارس جنوبی و فجرجم) به صنایع کشور تزریق شده است، اظهار داشت: این میزان گاز جایگزین 35میلیون بشکه نفت شده که به معنای صرفه جویی دو میلیارد دلار است. جلالیان نماینده مردم شهرستان های دیر،کنگان و جم درمجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر تعامل هرچه بیشتر مدیران و مردم درجهت بهره مندی از این حامل انرژی گفت:برای گازرسانی به این روستاها که در مدت زمان 9 ماه و با صرف هفت میلیارد ریال اعتبار انجام خواهد شد،ساخت 48 کیلومترخط لوله پیش بینی شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزایش پایداری انتقال گاز به شهرهای خوزستان در فصل سرما
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا_ گروه گاز: پایداری انتقال گاز شهرهای استان خوزستان با انشعاب گیری (هات تب) روی خط لوله 36 اینچ مارون به ویژه در فصل سرما، افزایش یافت.
سرپرست منطقه 1عملیات انتقال گاز با بیان این که این عملیات با همکاری و مشارکت مناطق عملیات 1 و 5 انجام شده است،افزود:عملیات هات تب و تست هیدور استاتیک روی چهار نقطه ازخط انتقال یاد شده صورت گرفته است و موجب خواهد شد تا میزان پایداری انتقال گاز به شهرهای خوزستان به ویژه در فصل زمستان افزایش قابل توجهی یابد. امامقلی ناصری گفت: امیدیه، آغاجاری، جایزان و سرجولکی و روستاهای تابع آنها را از جمله مناطقی برشمرد که پایداری انتقال گاز در آنها افزایش یافته است. وی اظهار داشت: اجرای عملیات انشعاب گیری از خط 36 اینچ مارون، موجب افزایش توان عملیاتی انتقال گاز در تاسیسات تقویت فشار گاز شهید مکوندفر و شهید یوسفی نیز شده است. سرپرست منطقه 1عملیات انتقال گاز با بیان این که انشعاب گیری از خط لوله 36اینچ ماررون در چهار نقطه و در اقطار 10، 4 و 2 انجام شده است، ‌اظهار داشت: مدت زمان اجرای این عملیات را چهار هزار نفر ساعت اعلام کرد. ایجاد انشعاب روی خطوط لوله درحال بهره برداری بی آنکه توقفی در عملیات انتقال گاز به وجود آید، "هات تب"یا انشعاب گیری گفته می شود. انجام عملیات هات تب راه اندازی خطوط لوله یا تاسیسات جدید را نیز امکان پذیر خواهد کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تفکر، توکل و تلاش، استراتژی مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: عبدالحسین بیات استراتژی جدید خود برای اداره شرکت ملی صنایع پتروشیمی را سه اصل تفکر، توکل و تلاش اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی بعدازظهر دیروز (6 آبان) در مراسم معارفه خود و تودیع مهندس عادل نژادسلیم، گفت: صنعت پتروشیمی در مرحله گذار قرار گرفته است و این شرکت از نقش یک بنگاه اقتصادی باید به یک شرکت توسعه‌ای و بسترساز تبدیل شود. وی با تاکید بر این‌که در گذشته صنعت پتروشیمی درخصوصی‌سازی پیشتاز بوده است، افزود: این واحدها با مشارکت مردم به خودشان واگذار می‌شود. بیات افزود: با اجرای اصل 44 شرکت‌های پتروشیمی وظیفه حاکمیتی خود را ایفا می‌کنند و از نقش یک بنگاه اقتصادی خارج می‌شوند. مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که هم اکنون در شرکت ملی صنایع پتروشیمی دو نگاه حاکم است، افزود: از یک سو باید واحدهایی که از گذشته در فهرست واگذاری وجود داشتند ولی هنوز واگذار نشده اند هر چه سریعتر به صاحبان اصلی آنها تحویل داده شود و از سوی دیگر با یک نگاه و حرکت به سمت جلو اهدافی را که برای این شرکت در قانون دیده شده است محقق کنیم. وی تدوین نقشه راه پتروشیمی، تهیه اساسنامه و تدوین ساختار حاکمیتی جدید، توسعه دانش فناوری، جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی، افزایش بهره‌وری، ایجاد تشکل‌های پتروشیمی، پیگیری مشکلات تامین خوراک و قیمت آنها، واگذاری و تکمیل واحدهای نیمه تمام و توجه به مسائل بهداشت، ایمنی و محیط زیست را از جمله مهمترین برنامه‌های خود در دوره جدید مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواند. بیات در پایان از همه مدیران، کارکنان و افرادی که در سال‌های گذشته در این صنعت صادقانه خدمت کرده‌اند، قدردانی و تشکر کرد. راه‌‌اندازی همه طرح‌های پتروشیمی در برنامه‌چهارم مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این مراسم گفت: آمدن من به این شرکت پتروشیمی همزمان با بحران شدید اقتصاد جهانی، نزول قیمت‌های محصولات پتروشیمی بود، ولی با کمک همه همکاران شرکت و با یک برنامه‌ریزی منسجم موفق شدیم این بحران‌ها را پشت سر بگذاریم. مهندس عادل نژادسلیم، با بیان این که بودجه مورد نیاز همه پروژه‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی از طریق فاینانس تامین شد، افزود: در این مدت هیچ گاه از خزانه دولت بودجه ای برداشت نکردیم و بدون ایجاد بار مالی برای دولت همه طرح ها را اجرا کردیم. وی با بیان این بر اساس اصل 44 قانون اساسی همه شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی پتروشیمی واگذار می شود، افزود: هم اکنون همه واحدهای زیر مجموعه این شرکت واگذار شده است و دیگر واحد دولتی در این شرکت نخواهیم داشت. نژادسلیم گفت: امسال همه طرح‌هایی که بر اساس برنامه چهارم دولت در شرکت ملی صنایع پتروشیمی طراحی شده بود راه‌اندازی خواهد شد و هیچ طرح یا برنامه اجرا نشده باقی نخواهد ماند. وی توجه به کرامت انسانی را کلید موفقیت هر سازمان خواند و گفت: رعایت حقوق کارکنان و احترام به حقوق آنها یکی از مسائل اساسی شرکت است که باید به آن توجه ویژه شود. نژادسلیم اظهار امیدواری کرد که با همکاری همه کارکنان این شرکت و مهندس بیات، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جهت استراتژی و تحقق آرمان های این شرکت گام های اساسی برداشته شود. مراسم تودیع مدیر عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معارفه مدیرعامل جدید این شرکت امروز با حضور مسعود میرکاظمی، وزیر نفت و مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی دیروز (6 آبان) در ساختمان این شرکت برگزار شد و در پایان مراسم با اهدا لوح یادبودی از زحمات مهندس نژاد سلیم قدردانی شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نگاه جامع در تصمیم‌گیری‌های صنعت نفت حاکم می‌شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا ـ گروه پتروشیمی: وزیر نفت با تاکید بر ضرورت فراگیری نگاه جامع در صنعت نفت و گاز کشور گفت: مجموعه تصمیم‌هایی که در واحدهای مختلف وزارت نفت گرفته می‌شود باید کاملا با یکدیگر هماهنگ باشد تا بیشترین بهره وری از این تصمیم‌ها حاصل شود.
به گزارش خبرنگار شانا،‌ دکتر سیدمسعود میرکاظمی عصر دیروز (چهارشنبه 6 آبان) در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تصریح کرد: همه مدیران صنعت پتروشیمی باید به گونه ای حرکت کنند که حتی یک ریال از پول کشور بدون بازدهی مطلوب نباشد و هدر نرود. میرکاظمی گفت: هم‌اکنون تعداد زیادی از واحدهای این شرکت در حال راه‌اندازی است که این طرح‌ها باید با هماهنگی کامل میان شرکت‌ ملی گاز ایران و شرکت ملی نفت ایران اجرا شود. وی یکی از دلایل رشد منفی و یا ثابت ماندن بهره‌وری سرمایه‌ در کشور را نبود نگاه جامع در سرمایه‌گذاری طرح‌ها و پروژه‌ها اعلام کرد و گفت: این مسئله سبب ایجاد ظرفیت‌های مازاد در کشور می‌شود و باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های پتروشیمی به طور کامل در کشور استفاده شود تا به بیشترین بهره‌وری را از ظرفیت‌های موجود برسیم. وزیر نفت تاکید کرد: حرکت در این صنعت باید به گونه‌ای باشد که سرمایه‌ها کمتر معطل و هزینه‌ها در جای مناسب خود تخصیص داده شود و پیش از را‌ه‌اندازی واحد جدیدی در صنعت پتروشمی نحوه تامین منابع و چگونگی انتقال خوراک به واحدهای پتروشیمی مشخص شود. میرکاظمی با اشاره به اینکه مدیران نباید در کارها صرفا نگاه بخشی و محدود داشته باشند، اظهار کرد: صنعت نفت یک خانواده بزرگ اقتصادی است که همه واحدهای آن هماهنگ با هم کار می کنند و مدیران این صنعت باید با نگاهی ملی و جامع فعالیت کنند. وی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور اظهار امیدواری کرد با اجرای این طرح مصرف انرژی در کشور بهینه شود و کاهش پیدا کند. وزیر نفت با اشاره به رشد 10 درصدی مصرف گاز در کشور و ضرورت اعمال صرفه جویی در همه بخش‌ها گفت: تمام تلاش کارکنان وزارت نفت تامین سوخت کشور در فصل سرد سال است اما با افزایش مصرف گاز اولویت با تامین بخش خانگی خواهد بود و در این زمینه سایر صنایع باید برنامه ریزی متناسب را داشته باشند. میرکاظمی با تاکید بر ضرورت اجرای اصل 44 برای واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با اجرای این اصل، شرکت‌های پتروشیمی وظیفه حاکمیتی خود را ایفا می‌کنند، ولی باید توجه داشت که واحدهای واگذار شده در زمینه تامین خوراک خود دچار مشکل نشوند. وی با اشاره به طراحی برنامه جامع استراتژیک در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: ضروری است این برنامه با ویژگی‌های برنامه‌های پنجم توسعه، طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، سیاست‌های کلی اصل 44، بازنگری و هماهنگ شود تا مطابق با طرح جامع ارزی و راهبردی صنعت نفت راهبردی باشد. وی بر ضرورت کاربردی شدن پژوهش‌ها در صنعت پتروشیمی با توجه به هزینه‌های قابل توجهی که در این بخش می‌شود تاکید کرد. دکتر میرکاظمی اظهار داشت: همه مدیران عامل شرکت‌ها مسئول تامین منابع مالی، جذب و هدایت منابع و سیاست‌ها در آن شرکت هستند. وزیر نفت ادامه داد: برای اثربخشی بیشتر واگذاری‌ها، ضروری است شکل آن تغییر و فرایند آن اصلاح شود. وی با تاکید بر برنامه ریزی دقیق برای تضمین تامین خوراک پتروشیمی‌ها و فروش محصولات آنها گفت: اگر قرار است میزان تولید محصولات در این صنعت به 100 میلیون تن برسد، ابتدا باید بررسی شود که آیا امکان فروش این حجم محصول در زمان مقرر وجود دارد. دکتر میرکاظمی اظهار امیداواری کرد با تلاش مدیران صنعت پتروشیمی، این سازمان با اطمینان بیشتری برنامه‌های خود را پیش ببرد. وزیر نفت در باره انتخاب مهندس بیات به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت گفت: در این انتصاب تلاش بر این بود که مدیری از مجموعه صنعت پتروشیمی با نگاهی تازه و با استفاده از تجربه‌های گذشته مسیر حرکت این شرکت را طراحی و اجرا کند. دکتر سیدمسعود میرکاظمی همچنین با تشکر از زحمات مهندس نژادسلیم مدیرعامل پیشین این شرکت گفت: با توجه به توانمندی‌های مهندس نژادسلیم به‌طور حتم از تجربه‌ها و سابقه اجرایی ایشان در کمیته‌های برنامه‌ریزی و راهبردی صنعت نفت استفاده خواهیم کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تقویت وظایف حاکمیتی و کاهش تصدی‌گری در بخش پتروشیمی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: دکتر سیدمسعود میرکاظمی با صدور حکمی مهندس عبدالحسین بیات را به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد.
به گزارش شانا،‌ متن کامل حکم انتصاب معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به این شرح است: جناب آقای مهندس عبدالحسین بیات با عنایت به شایستگی، تعهد، صلاحیت‌های علمی و عملی و تجارب ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به سمت معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب می‌شوید. با توجه به فعالیت‌های گسترده و فرابخشی صنعت پتروشیمی و تکالیف محوله در سند چشم‌انداز، انجام وظیفه در این مسئولیت ایجاب می‌نماید: 1ـ تقویت وظایف حاکمیتی و کاهش تصدی‌گری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تبدیل آن به سازمان چابک و پویا در جهت بسترسازی و توانمندسازی بخش‌های خصوصی کشور. 2ـ بکارگیری پرسنل متعهد، مومن و متخصص و پرورش نیروی انسانی با توجه به نیاز آینده این صنعت. 3ـ توسعه پژوهش و فن‌آوری و بکارگیری فناوری‌های جدید بر اساس استفاده بهینه از تمام توان علمی کشور. 4ـ بسترسازی‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی جهت توسعه صنعت پتروشیمی با اولویت ورود به مناطق محروم. 5ـ کمک به گسترش صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در جهت توسعه اشتغال. در این راستا انتظار دارم با هماهنگی با سایر حوزه‌ها نسبت به تهیه برنامه جامع در ابعاد توسعه دانش‌محور، اجرای اصل 44، توجه به زنجیره ارزش در توسعه پروژه‌ها با تضمین تامین خوراک، کاهش قیمت تمام شده، افزایش بهره‌وری و برقراری نظام بهبود مستمر واحدها، تقویت و ارتقا مجددانه ایمنی، بهداشت و محیط زیست اقدامات لازم را به عمل آورید. امیدوارم در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و با اتکال با الطاف خداوند متعال در انجام امور موفق و موید باشید. وزیر نفت همچنین در نامه جداگانه‌ای خطاب به مهندس عادل نژادسلیم آورده است: بر خود لازم می‌دانم به پاس تلاش و زحمات ارزنده‌ای که جنابعالی در طول مدت تصدی مسئولیت «معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی»، داشته‌اید، صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم. امید است در سنگر دیگر در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و موید باشید. توفیق روزافزون شما را از درگاه ایزد متعال مسئلت دارم.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 آبان 1388


شانا _ گروه پتروشیمی: با حضور وزیر نفت،‌ مراسم تودیع مهندس عادل نژاد سلیم و معارفه عبدالحسین بیات بعد از ظهر دیروز (چهارشنبه 6 آبان) در ساختمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شانا،‌ دکتر سیدمسعود میرکاظمی،‌ امروز با صدور حکمی مهندس عبدالحسین بیات را به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد. وزیر نفت در باره انتصاب مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: برخی‌ها جایگاه ها نیازمند نیروهای جدید و جوان است، بر این اساس برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز مدیرعامل جدید معرفی شد. وی با تأکید بر اینکه همواره تغییر در سازمان در راستای بهبود، برطرف کردن مشکلات سازمان و موفقیت های اقتصادی انجام می‌شود از خبرنگاران درخواست کرد برای خبررسانی این تغییرها از واژگانی مانند برکناری استفاده نکنند. میرکاظمی تصریح کرد: با تغییر آقای نژاد سلیم، ایشان در جایگاه مناسب تری متناسب با خصوصیاتشان، خدمت خواهند کرد. متن کامل حکم وزیر نفت در این زمینه تا دقایقی دیگر مخابره می‌شود. عبدالحسین بیات کارشناس ارشد (فوق لیسانس) مدیریت کسب و کار (MBA) از دانشگاه کالگری (که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار گردید) در سال 1341 در حومه شهرستان خمین متولد شد و تا سطح تحصیلات متوسطه در آن شهر ادامه تحصیل داد. وی در سال 1363 با ورود به دانشگاه نفت آبادان (دانشکده مهندسی نفت فعلی اهواز) عملاً به مجموعه صنعت نفت وارد شده و با تمام ساختار وزارت نفت آشنا شد. ابتدا در رشته مهندسی شیمی، گرایش پالایش گاز و سپس با تغییر رشته در مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات در سال 1368 فارغ التحصیل و به صنعت در حال رشد پتروشیمی کشور پیوسته و در ده ها دوره آموزش ضمن خدمت شرکت کرد. مهندس بیات ابتدا در فاز ساختمان و نصب پتروشیمی اراک شروع بکار نموده و خیلی زود به یکی از مسئولین فعال طرح مجتمع پتروشیمی اراک تبدیل و در فعالیت های ساختمان و نصب، پیش راه اندازی و راه اندازی واحدهای مختلف آن مجتمع فعالانه شرکت کرد. بعد از راه اندازی طرح مجتمع پتروشیمی اراک نیز در سازمان خدمات فنی همزمان هم در فعالیت ساختمان و نصب پروژه های توسعه ای شرکت کرده و هم سالهای متمادی در فعالیت های بهره برداری، نگهداری، تعمیرات اساسی و پروژه های بهینه سازی کیفیت محصولات و افزایش ظرفیت حضوری فعال داشته است. وی از سال 1358 در سمت مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر (مجری طرح در منطقه عسلویه) به خدمتگذاری ادامه داد. از مسئولیت ها و سوابق اجرایی عبدالحسین بیات می توان به خدمت در نهاد مقدس بسیج طی سالهای متمادی و مشارکت در جبهه های دفاع مقدس و پذیرش مسئولیت های مختلف، نماینده دانشجویان دانشکده نفت آبادان، مسئول ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ و عضو انجمن اسلامی دانشجویان آن دانشکده، مسئول کنترل کیفیت و اسناد فنی طرح مجتمع پتروشیمی اراک، رئیس بازرسی مکانیک، رئیس بازرسی جوش و آزمایشات غیر مخرب، مسئول کل فیزیک بهداشت مجتمع، رئیس بازرسی فنی، رئیس کمیته خودکفایی، مسئول گروه های بازرسی فنی در تعمیرات های اساسی مختلف، عضو شورای حل اختلاف و عضو سازمان MC و عضو کار گروه های مختلف پتروشیمی اراک، شرکت در تعمیرات اساسی پالایشگاه ها، تدریس در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک، مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره پتروشیمی بوشهر و هماهنگ کننده تخصیص منابع به طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرد. گفتنی است؛ مهندس بیات یک بار در سطح شرکت ملی صنایع پتروشیمی و یک بار نیز در سطح ملی بعنوان کارمند نمونه انتخاب شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نوسان اندک بهای نفت خام صادراتی ایران در روز گذشته
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


شانا _ گروه نفت: بهای نفت خام صادراتی ایران (19 آبان) با نوسانی اندک نسبت به روز پیش از آن به 76 دلار و 91 سنت هر بشکه رسید
بر اساس آخرین آمار امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، بهای نفت خام صادراتی ایران روز دوشنبه (18 آبان) 76 دلار و 81 سنت هر بشکه رسید. بر پایه این گزارش، میانگین وزنی هر بشکه نفت خام سبک ایران به مقصدهای مختلف نفت در روز سه شنبه (19 آبان) 77 دلار و 17 سنت و همین رقم برای نفت خام سنگین 76 دلار و 75 سنت معامله شد. در این آمار آمده است که در روز مورد بررسی، هر بشکه نفت خام سبک ایران در بازار آسیا 78 دلار و چهار سنت، در بازار شمال غربی اروپا 75 دلار و 49 سنت، در بازار مدیترانه 75 دلار و 15 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 75 دلار و 95 سنت رسید. همچنین هر بشکه نفت خام سنگین ایران در روز سه شنبه (19 آبان) در بازار آسیا 77 دلار و 27 سنت،‌ در بازار شمال غربی اروپا 76 دلار و 15 سنت، در بازار مدیترانه 74 دلار و 80 سنت و در بازار آفریقای جنوبی 75 دلار و 60 سنت به فروش رسید. در روز مورد بررسی، بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه دسامبر با 40 سنت کاهش، هر بشکه 79 دلار و 3 سنت داد و ستد شد. بهای نفت خام برنت دریای شمال نیز برای تحویل در ماه دسامبر 37 سنت کاهش یافت و به هر بشکه 77 دلار و 40 سنت رسید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پایداری تولید روزانه 67 هزار بشکه نفت در مجتمع مارون 6
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


اهواز_ شانا_ گروه نفت: رئیس اداره بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون گفت: با بهینه سازی و تجهیز واحد نمک زدایی در مجتمع شماره 6 مارون، امکان تولید پایدار روزانه 67 هزار بشکه نفت در این مجتمع فراهم شد.
مهندس رضا عباسی در گفت وگو با خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب یادآور شد: تجهیزات قدیمی واحد نمک زدایی مجتمع شماره 6 مارون با ظرفیت اسمی 55 هزار بشکه در روز شامل یک دستگاه مخزن نمک زدایی ثقلی، یک دستگاه نمک گیر برقی، یک دستگاه پیش گرمکن نفت از نوع شعله مستقیم و تاسیسات جانبی (تلمبه های تقویت فشار نفت، تزریق آب شیرین و تاسیسات تصفیه و دفع پساب) بود که با توجه به شرایط موجود (مقدار و کیفیت نفت نمکی) امکان دستیابی به مقدار نمک نفت خروجی در حد استاندارد میسر نبود. وی ادامه داد: افزایش نفت نمکی، افزایش مقدار نمک و آب نمک همراه نفت ورودی، کاهش بهره وری و عملکرد دستگاه پیش گرم کننده نفت، همچنین نبود بازدهی مطلوب عملیات نمک زدایی از جمله مشکلاتی بود که بهینه سازی و تجهیز این واحد نمک زدایی را توجیه پذیر می نمود. وی یادآور شد: خوشبختانه پروژه ای جدید برای بهینه سازی و تجهیز این واحد نمک زدایی تعریف شد و با اجرای آن یک دستگاه نمک گیر برقی با قابلیت سرویس دهی به صورت سری و موازی با نمک گیر برقی موجود و یک دستگاه پیش گرم کننده نفت از نوع شعله مستقیم با ظرفیت 55 هزار بشکه در روز، خریداری و نصب شد. عباسی افزود: همچنین یک دستگاه مبدل حرارتی نفت و یک دستگاه مبدل حرارتی آب رقیق کننده برای استفاده از حرارت نفت و پساب خروجی نمک زدایی و تجیهزات ابراز دقیق و کنترل برای بهینه سازی و تجهیز این واحد نمک زدایی خریداری و نصب شد. رئیس اداره بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در باره نتایج اجرای این پروژه گفت: افزایش بازدهی عملکرد نمک زدایی برای دستیابی به میزان نمک نفت خروجی در حد استاندارد، پایداری تولید نفت در حد پیش‌بینی و استفاده از فناوری های نوین در نتیجه اجرای این پروژه مهم بوده است. عباسی یادآور شد: روزانه 67 هزار بشکه نفت از 45 حلقه چاه به مجتمع شماره 6 مارون وارد می شود و پس از فرآورش و نمک زدایی به سیستم نفت پالایشگاهی مارون وارد می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تشکیل حلقه اتحاد مدیران شرکت ملی گاز برای عبور از زمستان
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


شانا_ گروه گاز: نخستین جلسه هم اندیشی وزیرنفت با مدیران عامل شرکت های گاز استانی عصر دیروز (چهارشنبه 20 آبان) در شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.
به گزارش شانا، این جلسه هم اندیشی با هدف بررسی چالش ها و راهکارهایی در جهت ارائه خدمات هرچه بهتر شرکت های گاز استانی به مشترکان به ویژه در زمستان امسال تشکیل شده است. در این نشست که نخستین گردهمایی مشترک پس از انتصاب مهندس اوجی مدیرعامل جدید شرکت ملی گاز ایران محسوب می شود، دکتر سید مسعود میرکاظمی با مدیران صنعت گاز کشور گفت و گو خواهد کرد. همایش یک روزه مدیران عامل شرکت های گاز استانی صبح دیروز (چهارشنبه 20 آبان) با هدف بررسی مسایل و مشکلات حوزه کاری این بخش از صنعت گاز در شرکت ملی گاز ایران آغاز شده است و با سخنرانی وزیر نفت نیز به پایان خواهد رسید. اخبار تکمیلی مربوط به سخنرانی دکتر میرکاظمی در جمع مدیران شرکت های گاز استانی متعاقبا ارسال خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
برگزاری 50 نشست با هدف تعالی سازمانی در پالایشگاه فجر
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


شانا _ گروه گاز: از ابتدای سال گذشته تاکنون بیش از 50 نشست با موضوع های برنامه ریزی استراتژیک، آموزش مدرن، خود ارزیابی، برنامه ریزی و اولویت بندی پروژه های بهبود، تدوین اظهارنامه و اجرای پروژه های بهبود در شرکت پالایش گاز فجر جم برگزار شده است.
به گزارش شانا،برگزاری این نشست ها به دنبال ابلاغیه شرکت ملی گاز ایران به شرکت های زیرمجموعه برای حضور در جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمان صورت می گیرد و تمام شرکت های پالایش ملزم به برنامه ریزی در این زمینه هستند. شناسایی فرصت های بهبود و تعریف پروژه های مرتبط به منظور ارتقای سطح سازمان از جمله اهداف و نتیجه گیری طرح این موضوع هاست. بر اساس برنامه ریزی ها، در واحد مطالعات انرژی و تحلیل سیستم های پالایشگاه فجر جم، کمیته های راهبردی، منابع انسانی، فرآیندها و مشتریان و کمیته نتایج جامع موظف به حضور در این نشست ها هستند. سال گذشته پالایشگاه فجر جم به دنبال برگزاری منظم نشست های EFQM موفق به دریافت گواهینامه تعهد و تعالی سازمان از دبیرخانه جایزه ملی بهره وری وابسته به موسسه مطالعات منابع انسانی وزارت صنایع شده و هدف گذاری امسال نیز برای این شرکت رسیدن به سطح تقدیرنامه چهار ستاره در این زمینه است. جلسه آینده برنامه ریزی استراتژیک پالایشگاه فجر جم، اوایل آذرماه در باره تعریف اهداف استراتژیک و برنامه های عملیاتی دستیابی به این اهداف برگزار خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهره مندی 14میلیون نفر از گاز در استان تهران
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


شانا_ گروه گاز: در استان تهران هم اکنون 14میلیون نفر در قالب چهار میلیون و 200 هزار خانوار زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارند.
به گزارش شانا مدیرعامل شرکت گاز استان تهران در آیین آغاز بهره برداری از هشت طرح گازرسانی روستایی شهرستان ساوجبلاغ گفت: تا کنون تعداد 58 شهر، سه شهر جدید، 427روستا 22 محور صنعتی و 22 شرکت صنعتیزیرپوشش خدمات رسانی شرکت گاز استان تهران قرار گرفته اند. یعقوب علی حسین نیا با بیان این که در استان تهران تا کنون 22 هزار و 300 کیلومتر شبکه و خط تغذیعه گاز اجرا و یک میلیون و 300هزار انشعاب نصب شده است، شمار جمعیت بهره مند از گازطبیعی در این استان را 14 میلیون نفر اعلام و تصریح کرد:هم اکنون 98درصد جمعیت شهری و 85 درصد جمعیت روستایی استان تهران از گازطبیعی استفاده می کنند. مدیرعامل شرکت گاز استان تهران با بیان این که زمستان در راه است،با توجه به توزیع بروشورها و بسته های فرهنگی که به مشترکان ارائه می شود، براستفاده ایمن از گاز و وسایل گازسوز تاکید کرد. حسین نیا لوله کشی های غیر مجاز و استفاده از وسایل گازسوز غیر استاندارد و تبدیلی را موارد خطر آفرینی برشمرد و تاکید کرد: اجتناب از این موارد خط آفرین برای همه مشترکان یک ضرورت است. وی درباره گازرسانی به هشت روستای شهرستان ساوجبلاغ نیز گفت: لشگر آباد، آغچه حصار، اوغلان تپه، ابراهیم آباد، قاسم آباد گرجی، همچنین زعفرانیه، رمنده و کهریزک، روستاهایی هستند که با پایان یافتن عملیات گازرسانی،به شبکه سراسری گاز کشور متصل شده اند. حسین نیا تصریح کرد: برای گازرسانی به این روستاها120کیلومترشبکه و خط تغذیه اجرا و سه هزار انشعاب همراه با چهار ایستگاه کاهش فشار نصب شده است. وی اعتبار هزینه شده برای گازرسانی به این هشت روستا را 33 میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد: با گازرسانی به روستاهای یاد شده در شهرستان ساوجبلاغ 14هزار نفر از گازطبیعی استفاده خواهند کرد. مدیرعامل شرکت گاز استان تهران گفت: با احتساب گازرسانی به این روستاها،هم اکنون 48 روستا از70 روستای این شهرستان از گاز طبیعی بهره مند شده اند و گازرسانی به هفت روستای دیگر آن نیز در دست اجراست. وی اظهار داشت:گازرسانی به 10روستای دیگر شهرستان ساوجبلاغ در مرحله انتخاب پیمانکار و پنج روستا نیز در مرحله مطالعه و طراحی قرار دارند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
قطر: بازار نفت در شرایط مطلوبی است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


شانا _ گروه بین الملل: وزیر انرژی و صنعت قطر شرایط حاکم بر بازارهای جهانی نفت خام را مطلوب ارزیابی کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی بلومبرگ، عبدالله بن حمد العطیه، وزیر انرژی و صنعت قطر دیروز (20 آبان) در سنگاپور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم اکنون بازارهای جهانی نفت خام در شرایط مطلوبی به سر می برد و بعید به نظر می رسد که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) سهمیه های تولید اعضای این سازمان را به طور چشمگیری افزایش دهد. العطیه در حاشیه مراسم امضای یک توافقنامه با شرکت انگلیسی-هلندی شل در سنگاپور گفت: اوپک در حال ارزیابی بازارهای جهانی نفت خام است و در نشست دسامبر آینده اوپک تغییر چشمگیری در سهمیه های تولید اعضای این سازمان روی نمی دهد. وی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: هیچ گونه کمبودی در عرضه نفت خام جهان وجود ندارد. العطیه از پیش بینی تصمیم تولیدی اوپک در نشست دسامبر آینده خودداری کرد. اعضای اوپک، عرضه کننده 40 درصد از نفت خام جهان، به منظور بررسی سیاست های تولید خود در تاریخ 22 دسامبر (اول دی) در نشستی فوق العاده در لواندا پایتخت آنگولا گردهم می آیند. اعضای اوپک سال گذشته میلادی در پی بحران اقتصادی جهان و به دنبال آن کاهش سطح تقاضای نفت، در سه مرحله تصمیم گرفتند سهمیه های تولید خود را چهار میلیون و 200 هزار بشکه در روز کاهش دهند و آن را به 24 میلیون و 845 هزار بشکه در روز برسانند. تولید نفت 11 عضو مشمول سهمیه بندی اوپک در اکتبر گذشته به 26 میلیون و 310 هزار بشکه در روز بوده است که این میزان یک میلیون و 540 هزار بشکه بیشتر از حجم تولید توافقی میان اعضای این سازمان بوده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
دهلی نو به دنبال احداث خط لوله دریایی انتقال گاز از ایران به هند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388


شانا _ گروه بین الملل: شرکت هندی گاز جنوب آسیا (اس.ای.جی.یی) برای طرح انتقال گاز ایران و قطر به هند از طریق بستر دریا با شرکت او.ان.جی.سی ئارد مذاکره شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی لیومینت، یک مقام اجرایی اس.ای.جی.یی اعلام کرد: این شرکت در طرح انتقال گاز از طریق بستر دریا گفت و گو های اولیه خود را با شاخه بین المللی شرکت نفت و گاز طبیعی هند (او.ان.جی.سی) موسوم به شرکت او.ان.جی.سی ویدش، آغاز کرده است. این خط لوله گازی با عبور از بستر دریا، گاز منطقه غرب آسیا را به هند انتقال می دهد. سودو کومار جین، مدیر کنسرسیوم گاز آسیای جنوبی در حاشیه یک نشست اقتصادی در هند گفت: ما گفت و گوهای اولیه ای را با شرکت او.ان.جی.سی برای انتقال گاز میدان فارسی ایران و همچنین سوآپ گاز ترکمنستان به هند انجام داده ایم. بر پایه طرح اولیه ای که شرکت اس.ای.جی.یی برای ساخت این خط لوله گازی پیشنهاد داده است، این خط لوله از دریای عمان آغاز و تا گوجارات یا ماهاراشترا هند امتداد خواهد یافت. هزینه احداث خط لوله مذکور از ایران و قطر به دریای عمان سه میلیارد دلار برآورد شده است. ایران توسعه بلوک فارسی را به کنسرسیوم هندی متشکل از شرکت نفت هند (او.آی.ال) ، او.وی.ال و شرکت ایندین اویل واگذار کرده است. بر پایه گزارش ها، اس.ای.جی.ایی کنسرسیومی جهانی است و هم اکنون مشغول گفت و گو با ایران و قطر برای دریافت گاز از آسیای غربی به هند از مسیر خط لوله آب های عمیق است. این کنسرسیوم انتظار دارد این خط لوله را بنا بر مطالعات گسترده ای که در اواسط دهه 1990 میلادی آغاز شده و هم اکنون نیز توسط این کنسرسیوم در دست بررسی است، ساخته شود. کومار جین همچنین گفت: بخش آب های عمیق این خط لوله تا عمق سه هزار و 500 متری و تنها به طول یکهزار کیلومتر ساخته خواهد شد. خط لوله بین دو کشور ایران و هند از نوع سیستم های خطوط لوله بسیار معمولی در جهان خواهد بود و ساخت چنین خط لوله ای در مدت یک دهه گذشته در دستور کار این دو کشور قرار داشته است. انتقال گاز طبیعی با هزینه ای کمتر از گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی)، در مسافتی بیش از حدود دو هزار و 100 کیلومتری و انتقال گاز ایران به وسیله خط لوله فراساحلی به هر مکانی در جنوب و غرب جیپور در هند می تواند مسیر کوتاه تر و مستقیم تری را نسبت به خط لوله زمینی بین دو کشور فراهم آورد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تصویب توافقنامه اولیه میدان زبیر با انی در هفته آینده
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 21 آبان 1388
شانا _ گروه بین‌الملل: نخست وزیر عراق از تصویب توافقنامه اولیه توسعه میدان نفتی زییر با شرکت انی در کابینه این کشور در هفته آینده خبر داد.
به گزارش داو جونز، نوری المالکی، نخست وزیر عراق سه شنبه گذشته اعلام کرد که توافقنامه اولیه توسعه میدان نفتی زییر با شرکت انی ایتالیا هفته آینده در کابینه این کشور تصویب خواهد شد. وزارت نفت عراق، هفته گذشته دو توافقنامه اولیه برای توسعه میدان‌های نفتی زییر با شرکت انی ایتالیا و میدان قرنه غربی -1 را با شرکت‌های انی ایتالیا و شرکت‌های اکسون موبیل و رویال داچ شل امضا کرد. گروه شرکت های اکسون موبیل و شرکت انگلیسی- هلندی شل، میدان قرنه غربی-1 را با 8 میلیارد و 600 میلیون بشکه ذخایر نفتی توسعه خواهد داد و برای تولید هر بشکه نفت اضافی از این میدان، یک دلار و 90 سنت دریافت خواهد کرد. این شرکت ها در نظر دارند تولید روزانه نفت این میدان را از 280 هزار بشکه به دو میلیون و 325 هزار بشکه ظرف 7 سال آینده افزایش دهند. المالکی گفت: کابینه عراق توافقنامه اولیه شرکت انی را در تاریخ 17 نوامبر (26 آبان) تصویب خواهد کرد. وی دلیل تاخیر در امضا قرارداد را وجود برخی موارد حقوقی در متن قرارداد عنوان کرد و گفت: لازم است این موارد در اداره حقوقی نخست وزیری و همچنین در وزارت نفت عراق تصحیح و شفاف سازی شود. شرکت انی که از نظر ارزش بازاری، بزرگ ترین شرکت ایتالیایی در حوزه انرژی محسوب می‌شود، به همراه شرکای خود شرکت اوکسیدنتال پترولیوم (اوکسی) و شرکت گاز کره جنوبی (کوگاز)، هفته گذشته توافقنامه اولیه توسعه میدان زبیر را امضا کردند. حسین الشهرستانی وزیر نفت عراق، روز گذشته در پارلمان این کشور، از عملکرد خود در وزارت نفت دفاع کرد. نمایندگان پارلمان عراق الشهرستانی را متهم کرده‌اند که با وجود سرمایه‌گذاری 8 میلیارد دلاری، ظرفیت تولید نفت این کشور افزایش نیافته است. عراق در حال حاضر روزانه 2 میلیون و 450 هزار بشکه نفت تولید می‌کند که این رقم نسبت به میزان 2 میلیون و 800 هزار بشکه‌ای پیش از حمله نظامی آمریکا به عراق در سال 2003 کاهش نشان می‌دهد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
میرکاظمی: زمستان امسال با قطع گاز روبرو نمی‌شویم
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 آبان 1388


شانا - گروه گاز: وزیر نفت با بیان این که هر چه در مصرف گاز صرفه جویی شود ارز کمتری بابت خرید سوخت مایع از کشور خارج می شود، گفت: در صورتی که بتوانیم مدیریت مصرف گاز در زمستان را به گونه‌ای صحیح اجرا کنیم، با هیچ گونه قطعی گاز روبرو نخواهیم شد.
به گزارش خبرنگار شانا، وزیر نفت بعد ظهر چهارشنبه (20 آبان ماه) در اولین گردهمایی مدیران شرکت های گاز استانی کشور وی با تاکید بر این که ایران دومین منابع گازی جهان را در اختیار دارد، از این رو این حق مردم است که از این نعمت الهی بهرمند شوند، گفت: هم اکنون مصرف گاز ایران چهار برابر متوسط جهانی است و یکی از دلایل مهم آن افزایش درآمدها و ثابت ماندن قیمت حامل های انرژی در کشورمان است. میرکاظمی افزود: در هفت ماه نخست سال جاری 27 درصد مصرف گاز نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. تاثیر مثبت هدفمند کردن یارانه‌ها بر مصرف بهینه انرژی دکتر میر کاظمی کنترل مصرف گاز و سایر فرآورده های نفتی در آینده را در گرو اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها و واقعی شدن قیمت های حامل های انرژی دانست و گفت: وزارت نفت از دولت و مجلس می خواهد که هر چه زودتر این طرح را به مرحله اجرا برسانند تا با مصرف بهینه، همه مردم کشور بتوانند از حامل های انرژی به صورت یکسان استفاده کنند. وی ادامه داد: طرح هدفمند کردن یارانه ها می تواند تاثیر بسیار جدی در توسعه صنعت نفت ایران داشته باشد، زیرا با صرفه جویی که در بخش حامل های انرژی همچون گاز، نفت و بنزین صورت می‌گیرد قدرت صادرات کشور بیشتر می‌شود. مردم می‌توانند معادل 4 فاز پارس جنوبی گاز صرفه‌جویی کنند وزیر نفت تصریح کرد: در صورتی که هموطنان بتوانند روزانه تنها پنج تا 10 درصد در مصرف گاز خود صرفه جویی کنند، ایران معادل تولید روزانه دو تا چهار فاز میدان گازی پارس جنوبی، گاز صرفه جویی می کند. وی گفت: باید مصرف گاز کشور به صورتی برنامه ریزی شود که در آینده گاز تصفیه شده در پالایشگاه های فازهای باقی مانده میدان پارس جنوبی برای صادرات اختصاص یابد نه آن که در داخل مصرف شود. دکتر میر کاظمی با تاکید بر این که ایجاد توازن بین تولید و مصرف گاز در زمستان از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: در فصول سرد سال مصرف گاز در بخش‌های خانگی کشور بیش از سه برابر نسبت به سایر فصل ها افزایش می‌یابد که دلیل آن، عدم اجرای مقررات مبحث 19 در ساختمان‌ها است. وی تصریح کرد: با کاهش هر یک درجه هوا مصرف گاز کشور در روز 14 تا 15 میلیون متر مکعب افزایش می یابد و تنها راه مبازره با قطع گاز در زمستان امسال فرهنگ سازی مناسب برای مصرف گاز در میان مردم است. وزیر نفت با بیان این که وزارت نفت اقدام های زیادی برای فرهنگ سازی و آموزش راه‌های مصرف بهینه گاز در زمستان در دست انجام دارد، افزود: در این زمینه مدیران گاز استانی شرکت ملی گاز ایران باید بسترهای لازم برای کاهش مصرف گاز را در استان های خود فراهم کنند. وی با تاکید بر این که پروژه‌های توسعه شبکه خطوط گاز شهری و روستایی نباید در شرکت ملی گاز متوقف شود، افزود: شرکت ملی گاز ایران برای تسریع در توسعه شبکه گاز کشور باید بر بخش منابع مالی مدیریت بیشتری کند و با اولویت بندی پروژه های موجود کار خود را ادامه دهد. اولویت‌ طرح‌هایی گازرسانی، سفرهای استانی مقام معظم رهبری میرکاظمی با یادآوری این که طرح‌های گازرسانی سفرهای مقام معظم رهبری به استان‌های مختلف اولویت بندی شده است، گفت: مدیران گاز استانی نباید طرحی را در این زمینه بصورت نیمه تمام داشته باشند. وزیر نفت گفت: طرح جامع انرژی کشور می‌‌تواند کمک بسیار زیادی به توزیع انرژی در سطح کشور کند به عنوان مثال در یک منطقه که هم انتقال گاز صورت گرفته و هم برق موجود است می‌توان منفعت ‌سنجی کرد و یک کدام از این دو حامل انرژی را بصورت رایگان در اختیار مردم منطقه قرار داد که این کار می‌تواند با مشارکت وزارت نفت، وزارت نیرو، سازمان انرژی اتمی، دانشگاه‌ها و وزارت علوم انجام شود. وزیر نفت با بیان این که منابع مالی در وزارت نفت باید به صورت یکسان در بخش های بالادستی و پایین دستی توزیع شود، گفت: برای توسعه هر چه بیشتر شبکه خطوط گازی در شهرها و روستاهای کشور توسعه بخش بالادستی متناسب با آن ضروری است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نظارت وزیر نفت بر روند صادرات گاز به ترکیه
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 آبان 1388


شانا _ گروه گاز: دکتر سید مسعود میرکاظمی در جریان بازدید از بخش دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران روند صادرات گاز به ترکیه را شخصا و از طریق شبکه دیسپچینگ ملی نظارت کرد.
به گزارش خبرنگار شانا در این بازدید که با حضور مدیران ارشد شرکت ملی گاز بعد ظهر امروز چهارشنبه (20 آبان ) انجام شد، مهندس حسن تربتی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز،‌ افزود: در واحد دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران کار انتقال گاز به سراسر کشور مدیریت و نظارت می‌شود به طوری که تمام ایستگاه‌های تقویت فشار گازی که در سطح کشور است در این مرکز قابل کنترل است. مهندس تربتی با ارائه گزارشی از روند فعالیت در این مرکز، در باره روند انتقال گاز به ترکیه گفت: صادارت گاز به ترکیه 25 میلیون متر مکعب در روز است و هم‌اکنون انتقال گاز به این کشور ادامه دارد. مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: همه 25 شبکه‌ انتقال گاز کشور دارای شیر‌هایی است که در این مرکز نیز می‌توانیم آنها را مدیریت کنیم و اگر مشکلی پیش آید به صورت خودکار قابل رؤیت هستند و در آینده نزدیک حتی می‌توانیم آنها را از این مرکز کنترل کنیم. ابلاغ چارت جدید سازمانی واحد دیسپچینگ بر پایه این گزارش مهندس جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز با بیان این که تمام زحماتی که در بخش بالادستی و پالایشگاهی و خطوط انتقال گاز کشیده می‌شود به مجموعه مربوط است، گفت: چارت جدید سازمانی این مرکز به امضای وزیر نفت رسیده و هفته آینده ابلاغ خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
پیگ رانی حدود 120 کیلومتر خطوط لوله منطقه یک انتقال گاز کشور
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 آبان 1388


شانا _ گروه گاز: عملیات پیگ رانی هوشمند در 118 کیلومتر از خطوط لوله گاز منطقه یک شرکت انتقال گاز ایران به پایان رسید.
به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی منطقه یک شرکت انتقال گاز ایران، سرپرست عملیات خطوط لوله منطقه یک انتقال گاز کشور، گفت: این عملیات پیگ رانی هوشمند در شهریور و مهر ماه سال جاری در 118 کیلومتر از خطوط لوله فشار قوی انتقال گاز طبیعی اجرایی شده است. "محمد حسن لرکی" با بیان این که همزمان با انجام پیک رانی یاد شده عملیات خط لوله 40 اینچ جمع آوری گاز و دو قطعه از خط لوله 42 اینچ سراسری اول مورد عملیات پیگ رانی هوشمند قرار گرفت، تصریح کرد: این عملیات از سوی متخصصان منطقه یک شرکت انتقال گاز ایران و با نظارت شرکتی از روسیه انجام شده است. وی اظهار داشت: معمولا در هر بخش از پیگ رانی های صوردت گرفته 6 نوع پیگ تغذیه شامل پیگ تمیز کننده، اندازه گیر، کالیپر، مغناطیسی، MFL و TFI استفاده می شود. سرپرست عملیات خطوط لوله منطقه یک انتقال گاز کشور با تاکید بر این که در طول عملیات پیگ رانی هوشمند در 118 کیلومتر از خطوط لوله گاز منطقه یک 84 نفر از کارکنان شامل واحدهای تعمیرات شیرهای خودکار و بهره برداری خطوط لوله به صورت شبانه روزی مشغول به کار بودند، اظهار داشت: در این عملیات پیگرانی 34 دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین مورد استفاده قرار گرفت. لرکی با بیان این که عملیات پیگ رانی هوشمند برای مشخص شدن عیوب و مشکلات موجود بر روی خطوط لوله گاز از خوردگی، ترک ای طولی و عرضی، نشتی و چروکیدگی انجام می شود، گفت: نتیجه انجام این عملیات افزایش راندمان و گازرسانی مستمر به شهرها و صنایع خواهد بود که در این راستا، انجام پیگ رانی های دیگری از این نوع را در آینده نزدیک بر روی سایر خطوط لوله منطقه یک شرکت انتقال گاز ایران در دستور کار قرار دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بازدید مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره از سکوهای نفتی و گازی میدان سلمان
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 آبان 1388


شانا_ گروه نفت: محمود زیرکچیان زاده به منظور بررسی و ارزیابی آخرین وضعیت طرح توسعه بخش گازی میدان سلمان، از سکوهای گازی و نفتی این میدان بازدید کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به منطقه لاوان، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران روز چهارشنبه (20 آبان) پس از بازدید از بخش های مختلف سکوهای گازی و نفتی سلمان، از سکوی نفتی رسالت نیز بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت تولید و توسعه این میدان ها قرار گرفت. وی با حضور در جمع مدیران و کارکنان سکوهای نفتی و گازی سلمان و رسالت، در باره برطرف کردن این مشکلات دستورهای مقتضی را صادر و وضعیت فعالیت پیمانکاران حاضر در طرح توسعه بخش گازی میدان سلمان را بررسی کرد. زیرکچیان زاده پس از بازدید از سکوهای نفتی یاد شده، در نشست تولید منطقه عملیاتی لاوان با مدیران بخش های مختلف این منطقه دیدار و گفت و گو کرد؛ مدیران مختلف منطقه لاوان نیز، گزارش عملکرد حوزه های فعالیتی خود را ارائه و مشکلاتشان را تشریح کردند. وی با قدردانی از تلاش های کارکنان شرکت نفت فلات قاره در منطقه لاوان، بر دستیابی این شرکت به تمام استانداردها و شاخص های جهانی در حوزه تولید نفت و گاز در دریا تأکید کرد و گفت: شرکت نفت فلات قاره با تلاش های دلسوزانه کارکنان خود توانسته است به طور مستمر به سوی شاخص های جهانی در حوزه تولید نفت و گاز در دریا گام بر دارد. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان این که نفت منطقه لاوان یکی از مرغوب ترین، نفت های صادراتی کشور است، اظهار داشت: نفت میدان رشادت با ای پی آی بالاتر از 36 و با نمک بسیار کم مشتریان بین المللی متعددی دارد، نفت سبک رشادت نیز دارای اندکی گوگرد (H2S) است؛ شرکت نفت فلات قاره در نظر دارد میزان گوگرد (H2S) منطقه لاوان را به شاخص جهانی (حدود 10 تا 15 پی پی ام) برساند. وی با بیان این که شرکت نفت فلات قاره ایران هم اکنون با وجود تحریم ها، امکانات جدیدی را در مناطق عملیاتی خود ایجاد کرده است، ادامه داد: این شرکت با نیم قرن تجربه در حوزه تولید نفت از دریا، با تلاش های پیگیرانه هم اکنون هلی کوپترها، شناورها و تجهیزات پیشرفته فراوانی را به منظور توسعه و بهبود هر چه بیشتر در عرصه تولید نفت از دریا خریداری کرده و به کار گرفته است. تولید گاز از سلمان بسترساز تحول در توسعه سایر فازهای گازی ایران در خلیج فارس زیرکچیان زاده با اعلام این که شرکت نفت فلات قاره ایران با بهره برداری از بخش گازی میدان سلمان به عنوان یک افتخار ملی، امسال نخستین فاز گازی خود را بهره برداری می کند، اظهار داشت: با تولید گاز از میدان سلمان، تحول عظیمی در منطقه لاوان به وجود می آید؛ میدان های رشادت، رسالت و بلال در منطقه لاوان دارای ذخیره گازی هستند و فازهای گازی این میدان ها نیز یکی پس از دیگری، راه اندازی می شود. وی با بیان این که تولید چهار میلیون تن ال ان جی از میدان گازی لاوان در برنامه این شرکت است، یادآور شد: مذاکره های بسیار مطلوبی با طرف اروپایی برای توسعه میدان گازی لاوان انجام شده است که به زودی نهایی می شود؛ با اجرای طرح توسعه این میدان گازی، یکی از واحدهای ال ان جی موفق کشور در منطقه لاوان به بهره برداری خواهد رسید. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران پس از پایان برنامه های خود در منطقه لاوان به منظور بازدید از نمایشگاه صنایع دریایی، به جزیره کیش سفر کرد.
 
بالا