Mechatronic

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
Mechatronics is the synergistic combination of mechanical
engineering, electronic engineering and software engineering.
The purpose of this interdisciplinary engineering field is the study of automata from an engineering perspective and serves the purposes of controlling advanced hybrid systems. The word itself is a portmanteau of 'Mechanics' and 'Electronics
Mechatronics is centred on mechanics, electronics and computing which, combined, make possible the generation of simpler, more economical, reliable and versatile systems. The portmanteau "Mechatronics" was first coined by Mr. Tetsuro Mori, a senior engineer of the Japanese company Yaskawa, in 1969. Mechatronics may alternatively be referred to as "electromechanicalsystems" or less often as "control and automation engineering".
مکاترونیک تلفیق سه رشتهٔ مهندسی مکانیک - الکترونیک و کامپیوتر است. این رشته سعی بر آن دارد تا نگاهی یکپارچه به سیستمهای تشکیل شده از اجزای مکانیکی - الکترونیکی - کنترلی و نرم افزار داشته باشد. دانشگاه واترلو با توجه به تولید دستگاههای هوشمند، نیاز به این رشته نمود بسیاری پیدا کرد. امروزه از لوازم خانگی، خودروها تا صنایعی مثل پالایشگاه، نیروگاه، پتروشیمی و سیمان نیز از کاربردهای این علم استفاده می کنند. این رشته به سه گرایش رباتیک - اتوماسیون خطوط تولید و رابط انسان ماشین تقسیم می گردد. در حقیقت توسط این علم می‌توان سیستم‌های مکانیکی را به صورت هوشمند درآورد. سیستم‌های ترمز ABS در اتومبیل، دستگاههای CNC و کلیه سیستم‌های اتوماسیون را می‌توان از نمونه‌های بارز این علم دانست. این رشته از سال 1383 در دانشگاههای ایران تشکیل شده است.اولین دانشگاه که این رشته را در ایران دایر کرده است دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و واحد قزوین می باشد. دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی با بیشترین دانشجوی مکاترونیک در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی در این رشته فعالیت گسترده ای دارد. در دانشگاه تبريزو دانشگاه سمنان نیز این رشته وجود دارد. دانشگاه علم و صنعت ایران نیز این رشته را در مقطع کارشناسی ارشد برگزار می کند. با این تفاوت که به جای استفاده از کنکور مکاترونیک، دانشجویان را با کنکور مکانیک گزینش می کند.
واژه مکاترونیک
واژه مکاترونیک از تلفیق واژه های مکانیک و الکترونیک گرفته شده است اما امروزه مفهومی گسترده تر را در بر دارد . در واقع در مکاترونیک فلسفه ای جدید برای طراحی و ساخت سیستم های مکانیکی تحت فرمان وجود دارد. به عبارت دیگر . مکاترونیک، تجمیعی بهينه بين تخصص هاي مهندسي مكانيك، مهندسي كنترل، مهندسي نرم افزار و مهندسي برق مي باشد
رشته مکاترونیک در ایران و بسیاری از کشورهای جهان با نام روباتیک در هم آمیخته است در واقع روباتها یکی از جلوه های کلاسیک محصولاتی هستند که بر پایه علم مکاترونیک طراحی و ساخته می شوند. با این توصیف، علم مکاترونیک در ایران نیز سابقه ای 15 تا 20ساله داشته . و با توجه به کاربرد روزافزون محصولات پیچیده و مرکب در صنایع کشور، ضرورت ایجاد ساختارهای جدید برای توسعه دانش مکاترونیک و تربیت نیروهای متخصص روز آمد اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
با توجه به ماهیت میان رشته ای دانش مکاترونیک و حجم وسیعی از تولیدات عملی کشور که عملا ارتباط مستقیمی با تخصص مکاترونیک دارند، تاسیس دوره های آموزشی مکاترونیک در فراز صنعت آیریا( نمایندگی فستو) به عنوان محملی برای تشویق و تسهیل تعاملات عملی و فناوری ضروری به نظر می رسید
ویکی پدیا



 
آخرین ویرایش:

M.Deylamian

مدیر بازنشسته

پیوست ها

  • 50_19_73.pdf
    818.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • mak06.pdf
    210.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
یک پیشنهاد: بهتره که اسم فارسی اون رو هم در کنار عنوانش بنویسی تا اگر در موتورهای جستجو گر کسی اون رو دنبال کرد به اینجا برسه!
 

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
مکاترونیک

مکاترونیک

در ارتباط با مکاترونیک (علم ترکیبی مهندسی مکانیک -الکترونیک و نرم افزار)
کاربرد مکاترونیک در نساجی در جهت بالابردن کیفیت محصولات :

خلاصه ی مقاله ای استفاده از سیستم LANدر کارخانجات نساجی دارنده ی واحد های بافندگی و رنگرزی:

امروزه صنعت نساجی به عوامل متعددی جهت رشد و ارتقای کیفیت نیاز دارد .از جمله بالارفتن انعطاف پذیری محصول ٬ بالارفتن کیفیت محصول و کاهش مدت زمان تحویل ان .برای برطرف شدن این نیاز ها به طریقی که در تجارت جهانی قابل رقابت باشد٬روش های تولید و مدیریت اطلاعات بررسی میشود. این مقاله توضیحاتی را در مورد طراحی سیستم کامپیوتری LAN
(Local area network)می پردازد. این سیستم پایه ی کنترل و بازرسی اطلاعات و سیستم مدیریتی است و در کارخانجات نساجی مورد استفاده قرار می گیرد که در بردانده ی واحد های رنگرزی و بافندگی باشد .
در طراحی این شبکه ٬انتخاب سخت افزار و روشهای برنامه نویسی٬ استانداردهای ISO 9000 در پروسه ای به کار گرفته می شود که با بارکد دنبال می شود و طراحی سیستم مدیریت پروسه ی هوشمند در ان امری قابل توجه است .
ساختار این شبکه ی نرم افزاری با کارایی بالا به صورت مشتری/خدمت رسان بوده و بر روی Windows NT & Windows 95قابل اجراست.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
ARAMESH Mechatronic design of a leather spray system مقالات نساجی 0

Similar threads

بالا