ماه رجب رفت....
ماه رجب كه ميرود، به لرزه ميافتم. ماه رمضان را در نزديكي خويش ميبينم و لياقتش را در خويش نميبينم. از يك سو از نويد آمدنش مسرورم ولي از سوي ديگر از آماده نبودن خويش محزون.
ماه رجب هم كه مثل برق گذشت و من هنوز از خواستههاي خويش نگذشته ام.
صداي پاي رجب و صداي پاي رمضان... يكي دور ميشود و ديگري نزديك... و من در اين ميان با دستهاي خالي...
دستهاي خاليم را آسماني ميكنم... ناگهان دستهايم پر از رحمت ميشود و رايحهاي مشام جانم را پر ميكند...
خوب كه چشم تيز ميكنم، دعوتنامهاي است براي ميهماني رسول خدا(ص)، فورا چشم ميگويم و حركت ميكنم.
يك ماه ديگر وقت گرفته ام، وقت گرفتهام تا آماده شوم. دست و دل در ماه حبيب بشويم و بعد پا در ماه محبوب بگذارم.
قدر ماه شعبان را بايد بدانم تا به قدر ماه رمضان برسم بلكه گويند كه خود شعبان را نيز قدري است...
روزهايش را نقش روزه بزنم و شبها را به مناجات دلنوازش نگار و... كه مقدمهاي بشوند...
مقدمهاي براي زيبا زيستن...
با رجب، وداع ميكنيم ...
با همهي خوبيهايش و همهي فرصتهاي بزرگي كه از دعا و مناجات و توبه و استغفار به رويمان گشود.
سختيهاي وداع با اين ماه بزرگ را شايد لذت حضور در ماه پيامبر؛ شعبان، آسان سازد و اگر توشهاي در خور كسب نكرديم به اميد شعبان، منتهاي امل و آرزويمان را در عمل به خواستههاي محبوب و معبودمان به كار ميگيريم.
گرچه فرصت استثنايي رجب رفت اما لحظههاي طلايي ديگر در راه است؛
آنها را دريابيم.
خداحافظ ماه رجب؛ اي ماه ريزش رحمت پروردگار؛ اي ماه بزرگ خدا و اي ماه استغفار و روزه و اي ماه دعا و وصال.
خدا حافظ ماه رجب؛ ماه ریزش رحمت الهی، ماه توبه و استغفار، ای ماه بزرگ خدا.
ای ماه رحمت! تو با همه فرصتهای زیبایی که برای استغفار و توبه در اختیارمان گذاشتی حالا وقت وداع باتو رسیده و چقدر دلم برای تو، برای مناجاتهای تو، برای اعمال ام داوود، برای مهربانی های تو تنگ می شود، وداع با تو برایم خیلی سخت است اما شوق فرارسیدن ماه شعبان این وداع را برایم آسان می کند. خدایا! گرچه فرصتهای ناب رجب را از دست دادیم به ما توفیق درک ماه شعبان را عطاکن.
و سلام بر تو اي ماه شعبان، اي ماه رسول رحمت، اي ماه استغفار و روزه و اي ماه دعا و وصال.
الهی! رجب گذشت و ما از خود نگذشتیم تو از ما بگذر!
منبع
انگار همین دیروز بود منتظر هلال ماه مبارک رجب بودیم و همین چند لحظه پیش برای خلوت در خانه خدا در پوست خود نمی گنجیدیم .
و الان وقت وداع با ماه رجب ماه مهربانی است .
خدا حافظ ماه رجب
ماه ریزش رحمت الهی ، ماه توبه و استغفار ، ای ماه بزر گ خدا
ای ماه رحمت ! تو با همه فرصتهای زیبایی که برای استغفار و توبه در اختیارمان گذاشتی حالا وقت وداع
باتو رسیده و چقدر دلم برای تو ، برای مناجاتهای تو ، برای اعمال ام داوود ، برای مهربانی های تو تنگ
می شود ، وداع با تو برایم خیلی سخت است اما شوق فرارسیدن ماه شعبان این وداع را برایم آسان
می کند .خدایا ! گرچه فرصتهای ناب رجب را از دست دادیم به ما توفیق درک ماه شعبان را عطاکن .
الهی ! رجب گذشت و ما از خود نگذشتیم تو از ما بگذر ! (آیت الله حسن زاده آملی)
منبع
در آخرين روز رجب، سه عمل وارد شده است:
1. غسل
2. روزه كه موجب آمرزش گناهان گذشته و آينده است.
3. نماز حضرت سلمان