◄ معرفي رشته پزشكي و رشته هاي مرتبط به آن ►

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام

در اين تاپيك ميخواهيم مطالبي را در خصوص معرفي رشته پزشكي و رشته هاي كه مرتبط به آن ميشنود را قرار بديم چون از اين جهت كه داوطلباني كه قصد شركت در آزمون ورودي به دانشگاه در رشته تجربي را دارند براي آنها بسيار مهم است كه كدام يك از رشته هاي پزشكي را براي ادامه تحصيل در دانشگاه انتخاب خواهند كرد چون هركس باب ميل و علاقه شايد بخواهد يكي از رشته هاي مورد علاقه اش را در رشته هاي پزشكي انتخاب كند.


با تشكر
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز


( معرفي رشته كار درماني )








دیباچه:



آیا می‌دانید که 1 تا 3 درصد کودکان ایرانی با مشکل حرکتی به دنیا می‌آیند؟ کودکانی که حتی در سنین 3 یا 4 سالگی نیز نمی‌توانند سینه‌خیز یا چهار دست و پا راه بروند.آیا می‌دانید که تعداد قابل توجهی از بیماران بعد از عمل جراحی نمی‌توانند با شغل سابقشان تطبیق یافته و بازدهی قبلی را داشته باشند؟


و آیا می‌دانید که بسیاری از بیماران روانی پس از درمان نمی‌توانند به زندگی اجتماعی برگشته و در حد سایر افراد جامعه فعالیت کنند؟چه باید کرد؟ ‌آیا می‌توان با فیزیوتراپی مشکلات فوق را حل کرد و یا برای بهبود اختلالات فوق باید از روان‌درمانی کمک گرفت؟متخصان کاردرمانی معتقدند که بهترین راه درمان مشکلات و اختلالات یاد شده، استفاده از روش کاردرمانی است زیرا یک کار درمان در دو حیطه روانی و جسمانی به معالجه اختلالات مورد نظر می‌پردازد.


در واقع کاردرمانی‌ تنها رشته‌ علوم‌ توانبخشی‌ در مقطع‌ لیسانس‌ است‌ که‌ به‌ درمان‌ اختلالات‌ در حیطه‌ جسمانی‌ و حیطه‌ روانی‌ می‌پردازد. این‌ رشته‌ به‌ عنوان‌ یک‌ رشته‌ کُل‌نگر، تمامی‌ ابعاد یک‌ بیماری‌ و تأثیرات‌ جانبی‌ آن‌ را به‌ روی‌ زندگی‌ شخصی‌ و اجتماعی‌ در نظر گرفته‌ و با ارائه‌ تکنیک‌های‌ درمانی‌ مناسب‌، ضمن‌ در نظر گرفتن‌ علائق‌ و انگیزه‌ فرد، او را به‌ سوی‌ فعالیت‌ روزانه‌ مستقل‌ سوق‌ می‌دهد.


متخصصان‌ کاردرمانی‌ با تسلط‌ کافی‌ بر علوم‌ مختلف‌ فیزیولوژیکی‌، آناتومیکی‌ و روانشناختی‌، یک‌ برنامه‌ جامع‌ درمانی‌ را به‌ بیماران‌ ارائه‌ می‌دهند؛ یعنی‌ در کاردرمانی‌، تمرکز درمان‌ فقط‌ روی‌ بیماری‌ نیست‌، بلکه‌ تمامی‌ ابعاد زندگی‌ فرد، مورد بررسی‌ قرار می‌گیرد. گفتنی‌ است‌ که‌ هدف‌ این‌ رشته‌ به‌ حداکثر رساندن‌ استقلال‌ افراد بیمار و ناتوان‌ در انجام‌ کارهای‌ روزمره‌ و فعالیت‌های‌ اجتماعی‌ و همچنین‌ آمادگی‌ برای‌ آموزش‌ حرفه‌ای‌ است‌.



وب سايت كنكور
 
آخرین ویرایش:

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]توانایی‌های‌ لازم :



یک‌ کاردرمانگر باید انگیزه‌ای‌ قوی‌ داشته‌ باشد تا بتواند با بیمارانی‌ که‌ دارای‌ معلولیت‌های‌ مختلف‌ هستند، ارتباط‌ برقرار کرده‌ و آنها را به‌ خوبی‌ درمان‌ کند. مهمترین‌ ویژگی‌ یک‌ کاردرمانگر، علاقه‌ به‌ انسان‌ها است‌. اگر متخصص‌ این‌ رشته‌ به‌ کار خود و مردم‌ علاقه‌مند نبوده‌ و صبر و حوصله‌ نداشته‌ باشد، موفق‌ به‌ درمان‌ بیماران‌ مورد نظر نخواهد شد.


برخی‌ از استادان‌ این‌ رشته‌ نیز اولین‌ و مهمترین‌ ویژگی‌ دانشجوی‌ کاردرمانی‌ را داشتن‌ توانایی‌ جسمی‌ و روحی‌ خوب‌ می‌دانند و این‌ که‌ بتواند با درایت‌، ابتکار عمل‌ و خلاقیت‌، درمان‌ مؤثرتری‌ را ارائه‌ بدهد.

[/h]
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]موقعیت‌ شغلی‌ در ایران‌ :



کشور ما با کمبود متخصص‌ این‌ رشته‌ روبرو است‌ و هر ساله‌ بیمارستان‌ها، کلینیک‌های‌ توانبخشی‌ سازمان‌ بهزیستی‌ کشور و هلال‌ احمر برای‌ جذب‌ فارغ‌التحصیلان‌ کاردرمانی‌ اعلام‌ نیاز می‌کنند. همچنین‌ فارغ‌التحصیل‌ این‌ رشته‌ می‌تواند با مجوز وزارت‌ بهداشت‌ و درمان‌ و آموزش‌ پزشكي‌ و سازمان‌ بهزیستی‌ اقدام‌ به‌ تأسیس‌ کلینیک‌ خصوصی‌ شبانه‌روزی‌ کند.


درس‌های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل :


دروس‌ پایه‌:



آناتومی‌ (سر و گردن‌ و تنه‌، اندام‌ فوقانی‌، تحتانی‌، سطحی‌، اعصاب‌) ، استخوان‌شناسی‌، روانشناسي‌ عمومی‌، روانپزشكي‌ عمومی‌، رشد روانی‌ ـ حرکتی‌، بیماری‌های‌ داخلی‌.



دروس‌ تخصصی‌:



آشنایی‌ با اصول‌ توانبخشی‌ و طب‌ فیزیکی‌، واحد رادیولوژی‌، کاردرمانی‌ در بیماری‌های‌ مغز و اعصاب‌ ، کاردرمانی‌ در بیماری‌های‌ ارتوپدی‌، کاردرمانی‌ در بیماری‌های‌ روماتولوژی‌ ، کینزیولوژی‌ و بیومکانیک‌، تکنیک‌های‌ حرکت‌ درمانی‌، کاردرمانی‌ در بیماری‌های‌ کودکان‌ ، ارزشیابی‌ و اندازه‌گیری‌ قدرت‌ عضلانی‌، کارآموزی‌ بالینی‌، زبان‌ تخصصی
[/h]
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
( رشته پزشكي )



هدف
هدف تربیت پزشک عمومی با خصوصیات زیر است:

1) کمک به تامین بهداشت و درمان دردهای مردم را وسیله‌ای برای رضای خدا و تقرب به او بداند.
2) با فرهنگ اسلامی و نظام جمهوری اسلامی آشنا باشد و خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات حاکم به جامعه پزشکی بداند.
3) از شناخت مسائل عمده بهداشت و درمان و نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کشور به قدر کافی برخوردار و از مسؤولیت‌ها و وظایف خود در این نظام آگاه باشد.
4) قابلیت علمی و عملی کافی در تشخیص بیماری‌ها و ارجاع بیماران به سطوح بالاتر بهداشتی و درمانی کشور و شرکت در برنامه‌های پیشگیری و بهداشت عمومی را دارا باشد.
5) قادر به استفاده از آخرین منابع علمی و بهره‌گیری از اطلاعات جدید کار خود باشد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوره آموزش دکترای پزشکی شامل مراحل زیر است:



تواناییهای فارغ‌التحصیلان

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند بعد از پایان تحصیلات،
مسوولیت های متفاوتی را عهده‌دار شوند، از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:



1) تشخیص درمان و پیگیری بیماران در مطب های شخصی، درمانگاه ها و بیمارستان ها.
2) مدیریت و سرپرستی مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی.
3) مشارکت در امر تحصیلی و پژوهشی در ارتباط با بیماری های مختلف.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه


سلامت تن و روان برابر ضوابط مربوط به تشخیص کمیسیون
پزشکی متعهد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای داوطلبان رشته پزشکی امری ضروری است.
علاوه بر آن داوطلبان ورود به رشته پزشکی باید از دانش و علاقه بالایی در زمینه درس های زیست‌شناسی و علوم پایه نیز برخوردار بوده، دقت کافی و حوصله زیاد در زمینه فراگیری جزئیات مربوط به بیماری‌های مختلف را داشته باشند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
تواناییهای فارغ‌التحصیلان دوره دکترای تخصصی پزشکی و فرصتهای شغلی آنان



این فارغ‌التحصیلان می‌توانند در بیمارستان های آموزشی یا غیرآموزشی کشور استخدام و در کار درمان بیماران و آموزش دانشجویان رشته پزشکی و پیراپزشکی مشغول شوند. همچنین می‌توانند به درمان بیماران در درمانگاه های تخصصی یا مطب های خصوصی مبادرت ورزند.
ریاست بیمارستان های دولتی یا خصوصی معمولا به عهده پزشکان متخصص است. همچنین ریاست و معاونت دانشکده و دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز به عهده پزشکان متخصص می‌باشد.



علوم پایه:
طول این دوره 2 سال است که در پایان این دوره دانشجو در آزمونی شامل کلیه دروس این دوره شرکت می‌کند و در صورت موفقیت به دوره بعدی راه می‌یابد.


هر دانشجو حداکثر دو بار می‌تواند در این آزمون شرکت کند. مرحله علوم پایه درواقع عامل ارتباطی‌ای بین درس های دبیرستان و پایه با درس های تخصصی پزشکی است، بدین ترتیب که شامل آن قسمت از درس های پایه است که به بدن انسان مربوط می‌شود؛ برای مثال، بیوشیمی قسمتی از علم شیمی است که در مورد شیمی بدن موجود زنده (در این‌جا انسان)‌ صحبت می‌کند و همین‌طور سایر درس های این مرحله که در بخش درس ها شرح داده می‌شوند.


مرحله شناخت نشانه و علایم بیماری و چگونگی پیدایش علایم بیماری، در ارتباط با عامل بیماری‌زا و چگونگی پیدا کردن آن در معاینه‌ها و آموزش نظری دستگاه های تشخیص ، بدون توجه به درمان است. در این دوره ، دانشجو مفهوم بیماری و علایم آن و نحوه تشخیص آن را به صورت نظری مطالعه نموده،‌ چگونگی آن را با توجه به درس های علوم پایه فرا می‌گیرد.



فیزیولوژی:
در این درس چگونگی عملکرد اندام ها و بافت ها مورد مطالعه قرار می‌گیرد؛ به این ترتیب که دانشجو بعد از آشنایی با آناتومی و بافت‌شناسی اندام ها با شیوه عمل آنها در شرایط مختلف و در وضعیت های ویژه آشنا می‌شود.



ایمونولوژی:
این درس به بررسی سازمان دفاعی بدن ، سلول های دفاعی و واکنش های موثر در این شبکه می‌پردازد.



انگل‌شناسی: این درس به انگل های موثر در ایجاد بیماری های انسانی اعم از حشرات ، کرم ها ، قارچ ها و غیره می‌پردازد. در این درس‌، این انگل ها به طور دقیق شناسایی شده، در درس عملی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به این وسیله چشم دانشجو با انواع انگل ها آشنا می‌گردد.



پاتولوژی عمومی:

در این درس انواع آسیب های بافتی و تغییرهای بافت های بدن درهنگام بروز یک ناهنجاری، تحریک و یا آزار مورد بررسی قرار می‌گیرد.
در این مرحله دانشجو پس از این که با آموختن درس های فیزیولوژی به چگونگی عملکرد طبیعی سازمان بدن پی‌ برد و در درس پاتولوژی وضعیت واکنش های بدن در بیماری و تغییرهای بافت ها را در هنگام ورود عوامل مضر به خوبی فراگرفت، به مرحله‌ای می‌رسد که اکنون باید بتواند با تلفیق این دو ، واکنش های بدن را در هنگام یک بیماری از زمان شروع تا انتهای آن دنبال کرده، سلسله توالی نشانه‌های آشکار و ماهیت یکایک آنها را شناسایی کند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
در این قسمت دانشجو در مقطع هایی که با عنوان کورس (دوره)‌از آن یاد می‌شود، یک سرفصل از بیماری های داخلی مثل بیماری های خون را به طور مشروح مطالعه می‌کند و در هر قسمت، عوامل شروع کننده، شیوه عمل، واکنش بدن ، سیر بیماری و نشانه‌های اختصاصی مربوط را بررسی می‌نماید.
این مطالعه صرفا شامل نشانه‌شناسی بیماری هاست و شامل مباحث درمان و تشخیص در بالین بیمار و معاینه‌های فیزیکی نمی‌شود.


در این دوره دانشجو، فارماکولوژی را به صورت مروری کلی بر دسته‌های دارویی و چگونگی اثر داروها، می‌گذراند. این آشنایی با فارماکولوژی به صورت کلی بوده، دسته‌های اختصاصی داروها و راه های تجویز آنها در هر بیماری ، در فارماکولوژی اختصاصی به طور مشروح مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.


کارآموزی:

طول این دوره 20 ماه است و هدف شناخت آثار و علائم بیماری ها از دیدگاه بالینی و آزمایشگاهی به دست آوردن توانایی‌های لازم در به کاربردن اندیشه ، استدلال و نتیجه‌گیری سریع، به منظور برخورد منطقی و صحیح با بیمار و طراحی عملیات پیشگیری درمانی است.


دانشجو در این مرحله ، به بیمارستان و بالین بیماران می‌رود و در کنار درس های نظری، روش های تشخیص و درمانی را در بالین بیمار می‌آموزد. در این قسمت، استادان در مورد هر بیمار، توضیحات لازم را به دانشجویان ارائه می‌دهند و دانشجو نیز زیرنظر استاد، فرآیندهای معاینه بالینی و فنون تشخیص را به کار می‌برد و شیوه درمان و تجویز دارو را نیز در هر مورد می‌آموزد. در این مرحله درس های نظری نیز ارائه می‌شود که مکمل کار بالینی در بخش خواهد بود.


دوره کارآموزی (استاژری)


شامل دو مجموعه درس های نظری و کار عملی است.
اساس تدریس درس های نظری مانند سایر درس های علوم پایه و فیزیوپاتولوژی است ولی در برنامه عملی، دانشجو در بالین بیمار با مجموعه‌ای از دانسته‌های نظری خود با نشانه‌های بیمای به صورت مستقیم مواجه می‌شود و با صحبت با بیمار و به دست آوردن تاریخچه بیماری، نوع آن را تشخیص داده، اقدام های درمانی لازم را فراخواهد گرفت.



برنامه کار در دوره کارآموزی به طور خلاصه شامل کنفرانس های صبحگاهی در مورد بیماران بستری در بخش، صحبت در بالین توسط استاد مربوط و یادگیری معاینه‌ها و گرفتن شرح حال، انجام کارهای تشخیصی و تا حدودی نسخه‌نویسی است. عموما درس ای نظری بعد از ظهرها تدریس می‌شود و صبح ها به کار در بیمارستان و برنامه‌های آن اختصاص دارد.


زمان گذراندن کارآموزی بالینی به طور مطلوب 20 ماه و حداکثر 27 ماه است که طی آن ، دوره‌های داخلی ، جراحی ،‌ کودکان ، زنان و زایمان ، چشم ، گوش و حلق و بینی ، روان‌پزشکی ، رادیولوژی و پوست و واحدهای باقی مانده درس های عمومی گذرانده می‌شود. محل گذراندن کارآموزی ها بیمارستان های آموزشی است.



کارورزی:

طول دوره 18 ماه است و هدف پرورش مهارت ها، تقویت قدرت تصمیم‌گیری ، افزایش اتکاء به نفس و تکمیل پرورش اندیشه از طریق رویارویی مستقیم کارورز با مسائل بهداشتی ، درمانی و تقبل مسوولیت مستقیم امور بهداشتی، درمانی به عهده همه است.



دانشجویان قبل از شروع مرحله کارورزی ، در کنکور کارورزی که شامل کلیاتی از دروس پایه و اصلی و عمومی فیزیولوژی علوم بالینی است و به طور سراسری برگزار می‌شود شرکت می‌کنند چون گذراندن موفقیت‌آمیز این آزمون برای راه‌یابی به دوره کارورزی ضروری است. فارغ‌التحصیلان ملزم به خدمت در مناطق محروم کشور هستند. دانشجو پس از فراگیری راه های تشخیص و درمان به صورت مستقل و با نظارت کلی روزانه استادان ، اقدام به بیماریابی، تشخیص و درمان نموده، مواد آموخته شده در مرحله کارآموزی (استاژری) را در عمل به کار می‌برد و تجربه می‌اندوزد.



در کل دوره پزشکی عمومی، دو امتحان اصلی (حیاتی) وجود دارد که شامل امتحان جامع علوم پایه و دیگری امتحان جامع پرانترنی می‌باشد. قبولی در این دو امتحان، لازمه ورود به مرحله بعدی است.



دوره انترنی یا کارورزی در واقع نقطه عطف آموزش بالینی دانشجویان رشته پزشکی است. کارورز پس از آموختن علوم پزشکی و گذراندن یک دوره کارآموزی بالینی در تمام بخشهای بیمارستانی، اینک بدان حد از اطلاعات پزشکی و قضاوت بالینی رسیده است که به طور مستقل در مواجهه با بیماران قرار بگیرد و با به کار بستن عملی تمام آموخته‌ها ، به طور مستقیم با بیماران در تماس باشد و با انجام معاینه‌های بالینی و دستور آزمایش های پاراکلینیک، به تشخیص رسیده، به درمان بیمار بپردازد. این فعالیت ها همگی زیر نظر استادان و دستیاران مربوط صورت می‌گیرد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
ادامه تحصیل دانشجویان رشته پزشکی بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی در دو مرحله امکان‌پذیر است:



الف) ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی بالینی که داوطلب بعد از قبولی در امتحان پذیرش دستیاری سراسری کشور می‌تواند در رشته‌های تخصصی که در حال حاضر در داخل کشور ارائه می‌شوند ادامه تحصیل دهد.



رشته‌های تخصصی بالینی در حال حاضر شامل 23 رشته می‌باشد که عبارتند از :

جراحی عمومی ،‌ جراحی مغز و اعصاب، جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی) ، جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی (ارولوژی) ، بیماری های اعصاب، بیماری های داخلی ، بیماری های عفونی و گرمسیری ، بیماری های قلب و عروق ، بیماری های کودکان، بی‌هوشی ، پزشکی اجتماعی، پزشکی هسته‌ای ، آسیب‌شناسی (پاتولوژی) ، پوست ، پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی، چشم‌پزشکی ، پرتودرمانی (رادیوتراپی) ، پرتوشناسی تشخیصی (رادیولوژی) ، زنان و زایمان ، روان‌پزشکی، گوش و حلق و بینی ، پزشکی قانونی و طب کار می‌باشد.


ب) ادامه تحصیل در رشته‌های علوم پایه، فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی می‌توانند درتخصص های علوم پایه پزشکی نظیر فیزیولوژی، ایمونولوژی، ژنتیک، ویروس‌شناسی پزشکی، میکروب‌شناسی پزشکی ، انگل‌شناسی پزشکی، بیوشیمی ، آمار حیاتی و تغذیه نیز شرکت نمایند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
آینده شغلی و بازار کار


عمده‌ترین موقعیت های شغلی که بیشتر پزشکان می‌توانند جذب آنها شوند، عبارتنداز:

الف) مطب های شخصی که بر حسب تمایل پزشک و نیاز منطقه در شهرها و روستاها دایر می‌گردد و پزشکان ویزیت مراجعان را در مطب ها انجام می‌دهند.


ب) بیمارستان ها و درمانگاه های خصوصی و دولتی که در آنها پزشکان به تشخیص و درمان بیماری های مراجعان خود می‌پردازند.
ج) مراکز بهداشتی درمانی شهری یا روستایی که اغلب مدیریت و سرپرستی این مراکز به عهده پزشکان عمومی می‌باشد و همچنین این مراکز از پزشکان عمومی برای تشخیص، درمان و پیگیری بیماری ها نیز استفاده می‌نمایند.





وب سايت كنكور
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
( رشته رادیولوژی )


دوستان همانطور که می دانید کمتر خانواده ای را میتونيم پيدا كنيم که به بخش رادیولوژی مراکز درمانی مراجعه نکرده باشد. رشته رادیولوژی یا همان به اسم علمي ( پرتو‌شناسی ) علم توضیح و تفسیر یافته‌های رادیوگرافیک در ارتباط با علائم و نشانه‌های کلینیکی بیمار است .



راحت‌تر آن همان اشعه x است که در موقع شکستگی پا یا دست یا … ، خودتان از نزدیک آن را لمس کرده‌اید. در حال حاضر این رشته در کنکور سراسری ابتدا در مقطع کاردانی عرضه می‌شود و سپس می‌توان از سطح لیسانس تا دکترا ادامه تحصیل داد. جزء شرائط اولیه انتخاب این رشته ، آمادگی کافی جسمی و روحی و موفقیت در دروس فیزیک، فیزیولوژی، آناتومی می‌باشد.


فارغ‌التحصیلان این رشته در مؤسسات تصویرنگار (رادیولوژی، ایزوتوپ، اسکن، سی ‌تی ‌اسکن، MRI )

و همچنین در بیمارستانها، در بخش فوق‌الذکر، فعالیت می‌کنند.


گروهی از فارغ‌التحصیلان نیز به عنوان بازرسین کار با اشعه ایکس،
در سازمان انرژی اتمی و در دانشگاه های علوم پزشکی در سطح کشور مشغول بکار هستند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
به‌طور کلی یک کاردان رادیولوژی وظایف زیر را به عهده دارد:



- آماده سازی دستگاههای مختلف رادیوگرافی.
- انجام رادیوگرافی براساس تکنیک‌های مربوط (وضعیت دادن به بیمار)
- انجام رادیوگرافی با ماده حاجب زیر نظر متخصص رادیولوژی.
- ظهور و ثبت کلیشه‌های رادیوگرافی.
- کنترل حسن انجام رادیوگرافی انجام شده.
- بایگانی و حفاظت عکسهای رادیولوژی بر طبق استانداردها.
- رعایت کلیه استاندارد‌ها به منظور حفاظت بیمار و متصدی رادیوگرافی.



فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی این رشته با توجه به آموزش روشهای
پیشرفته و تخصصی قادرند با همکاری متخصص رادیولوژی، امر تخصصی رادیولوژی
را انجام دهند. همچنین قادرند در بخش‌های رادیوتراپی و
پزشکی هسته‌ای نیز خدمات درمانی و تشخیص را زیر نظر متخصصین انجام دهند.





سايت كنكور
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
( دارو سازي )



هدف:
تربیت داروساز و نتیجه نهایی: فارغ‌التحصیلانی که شغلشان داروفروشی یا نسخه‌پیچی است.


آنچه خواندید، تنها نظر یک نفر نیست بلکه دیدگاه صدها داوطلب آزمون سراسری است. جوانانی که معتقد بودند وجه رشته داروسازی فقط به خاطر عنوان دکترای آن است والا این رشته حرفی برای گفتن ندارد چرا که باید بعد از 5 یا 6 سال درس خواندن به حرفه داروفروشی رضایت داد.


این نشان می‌دهد که متاسفانه بسیاری از مردم و از جمله تعداد قابل توجهی از داوطلبان آزمون سراسری شناخت صحیحی از رشته داروسازی ندارند. در واقع آنها نمی‌دانند که نه تنها شغل یک فارغ‌التحصیل داروسازی، داروفروشی نیست بلکه فقط هدف این رشته تربیت داروساز نمی‌باشد. چرا که داروسازی تنها یکی از تخصص‌های فارغ‌التحصیلان این رشته است.


در علم پزشکی برای مداوای یک بیمار روش های متعددی از جمله دارو درمانی، جراحی و روان‌درمانی وجود دارد. که در این میان دارو درمانی به عنوان متداولترین شیوه در تمام دنیا شایع می‌باشد و رشته داروسازی، رشته‌ای است که در همین زمینه با بیماران و مردم مرتبط می‌گردد. ازهمین?رو داروسازی عنوان مناسبی برای این رشته نیست.


چون‌ فارغ‌التحصیل این رشته نباید حتما در کارخانه‌ها یا لابراتوار داروسازی کار بکند بلکه فعالیت اصلی فارغ‌التحصیل این رشته، ارائه خدمات دارویی است. یعنی یک داروساز باید به ارائه مشاوره دارویی و بررسی روش های داروسازی و ضعف های احتمالی موجود در رژیم‌های دارو درمانی بپردازد.




در مورد اهمیت بخش داروسازی صنعتی (فرموله کردن دارو) باید گفت :
در حال حاضر حدود 40 یا 50 نوع شکل دارویی متداول وجود دارد و این در حالی است که هر روز در دنیا شرکت های مختلف داروسازی ، سیستم‌های دارورسانی جدیدتری ارائه می‌دهند و تلاش می‌کنند که فرم دارو، بهتر و نحوه استفاده از آن ، راحت تر گردد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه :


رشته داروسازی با تحقیق و پژوهش عجین شده است و هر ساله تعدادی داروی جدید وارد بازار می‌شود که نتیجه تحقیقات چندساله دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی است. به همین دلیل داوطلب این رشته باید به تحقیق علاقه‌مند باشد چون اعتبار علمی این رشته تا حدود زیادی به انجام کارهای تحقیقاتی بستگی دارد.


شاید بتوان گفت که امروزه وجه تمایز داروسازی از رشته‌های پزشکی و دندان پزشکی در انجام پایان نامه‌های تحقیقاتی و کاربردی این رشته است.
اگر کسی به کارهای تحقیقاتی عشق می‌ورزد و می‌خواهد تحقیقی انجام دهد که در جهت رفع دردها و نیاز‌های بشری باشد، داروسازی یکی از بهترین رشته‌های دانشگاه است که می‌تواند آرزوی او را برآورده سازد.


دانشجوی داروسازی باید در علوم پایه مثل فیزیولوژی، شیمی و فیزیک توانمند باشد. همچنین در صورت قوی‌بودن در درس ریاضی می‌تواند در گرایش‌های مختلف داروسازی مثل طراحی دارو، سیستم‌های موجود در کارخانه‌های داروسازی و شبکه‌های رایانه‌ای داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها از کامپیوتر بخوبی استفاده کند.

داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل توانمندی در دروس فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی برای این رشته ضروری است.


همچنین دانشجوی این رشته برای ارائه خدمات به بیماران باید بتواند با افراد بدرستی ارتباط برقرار کرده و خوب صحبت کند و در ضمن فردی سخت‌کوش و جدی باشد چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظی و هم جنبه فهمیدنی دارد و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیازمند است.



با توجه به این که بیشتر کتب درسی این رشته به زبان انگلیسی است، دانشجوی داروسازی باید به زبان انگلیسی مسلط باشد تا بتواند از کتب و مجلات علمی موجود به خوبی بهره‌ ببرد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر


پس از اخذ مدرک دکترای عمومی داروسازی به شرط داشتن معدل کل بالا ، دانشجو می‌تواند در امتحان دوره تخصصی شرکت کند. دانشجویان پذیرفته شده در دوره تخصصی بسته به گرایش تحصیلی خود،‌ واحدهای گوناگون و متنوع دیگری را (تقریبا 40 واحد) در سطح پیشرفته و تخصصی می‌گذرانند که بخش عمده آن پایان‌نامه تخصصی است.



قبل از انتخاب پایان‌نامه تخصصی، دانشجو باید در امتحان جامع تخصصی که در سطح کشور برگزار می‌شود نمره قبولی را کسب نماید. سرانجام پس از نگارش و دفاع از پایان‌نامه به اخذ مدرک دکترای تخصصی (P.h.D) نایل می‌آید.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
آینده شغلی و بازار کار




با وجودی که امروزه شاهد یک بحران کاری در رشته‌های پزشکی هستیم اما نه تنها تعداد فارغ‌التحصیلان رشته داروسازی زیاد نیست بلکه کم نیز هست. چون در یک بیمارستان به ازای هر 110 تخت یک دکتر داروساز بالینی و دو دکتر داروساز عمومی مورد نیاز است. البته باید توجه داشت که آنچه مورد نظر ما است، دکتر داروسازی است که خدمات دارویی ارائه دهد نه کسی که داروفروشی یا نسخه‌پیچی کند!



درست است که در چند سال گذشته به علت تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان، فرصت‌های کاری این رشته کم شده است اما با این وجود حدود 90 درصد فارغ‌التحصیلان این رشته جذب بازار کار می‌شوند که از این میان بیش از 80 درصد جذب داروخانه و مابقی در صنایع داروسازی (ساخت و کنترل دارو) و کارخانه‌های آرایشی بهداشتی مشغول به کار می‌شوند و یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می‌کنند.



از سوی دیگر در حال حاضر حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور (از نظر عددی) در کارخانه‌های متعدد داروسازی داخل کشور ساخته می‌شود و بدون شک کارشناسان و متخصصان موجود در این کارخانه‌ها، فارغ‌التحصیل رشته داروسازی هستند. همچنین در 5 کارخانه بزرگ داروسازی کشور وجود بخش تحقیقات دارویی و کار در این زمینه الزامی شده است. این در حالی است که اکثر کارخانه‌های داروسازی کشور دارای واحدی به نام واحد تحقیقات هستند و در نتیجه امکان فعالیت‌های تحقیقاتی برای فارغ‌التحصیلان علاقه‌مند و مستعد این رشته مهیا می‌باشد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
در رشته داروسازی دست برای تحقیق خیلی باز است. چون علاوه بر کار در بخش تحقیقات کارخانه‌های داروسازی، فارغ‌التحصیل این رشته می‌تواند بطور خصوصی نیز بویژه در بخش داروهای گیاهی تحقیق کند و یا در حالی که در داروخانه کار می‌کند، به تحقیقات نیز بپردازد یعنی به روی نسخه‌های بیماران مطالعات تحقیقاتی انجام دهد.



درس های پایه‌ برای رشته داروسازی
بیولوژی (نظری)
بیولوژی (عملی)
فیزیک (نظری)
فیزیک (عملی)
ریاضیات پایه و مقدمات آمار
شیمی عمومی (نظری) 1 و 2
شیمی عمومی (عملی) 1 و 2
بیوشیمی (نظری)
بیوشیمی (عملی)
فیزیولوژی (نظری) 1 و 2
فیزیولوژی (عملی)
شیمی آلی (نظری) 1 و 2
شیمی آلی (عملی) 1 و 2
تشریح
اصول خدمات بهداشتی
آمار حیاتی
شیمی تجزیه کمی (نظری)
شیمی تجزیه کمی (علمی)
میکروبشناسی (نظری و عملی)
انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی (نظری)
انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی (عملی)
ایمونولوژی (عملی)
ایمونولوژی (نظری)
کمکهای اولیه
کامپیوتر

دروس اختیاری برای رشته داروسازی
کارآموزی صنعت 2
فرآورده‌های بهداشتی
کلینیکال فارماسی
بهداشت صنعتی
رادیو فاراماسی
داروسازی بیمارستانی
شیمی گیاهی
تجزیه و کنترل مواد خوراکی
آب شناسی و آب‌درمانی
تخمیر و تغییرات مواد دارویی
درس های اختصاصی برای رشته داروسازی
زبان تخصصی 1 و 2
مقدمات داروسازی
گیاه‌شناسی داروسازی
گیاه‌شناسی دارویی (نظری)
گیاه‌شناسی دارویی (علمی)
اشکال دارویی (نظری) 1 و 2
اشکال دارویی (عملی)
تغذیه و رژیم درمانی
مواد خوراکی (نظری)
مدیریت در داروسازی
درمانشناسی 1 و 2
اطلاعات دارویی 1 و 2
شیمی دارویی 1 و 2 و 3
فارماکولوژی (نظری)
مفردات پزشکی (نظری) 1 و 2
مفردات پزشکی (عملی)
فرآورده‌های دارویی بیولوژیکی
فیزیکال فارماسی 1 و 2
روشهای دستگاهی (نظری) 1 و 2
روشهای دستگاهی (عملی)
سم‌شناسی (نظری)
سم‌شناسی (عملی)
بیوفارماسی
داروسازی صنعتی (نظری) 1 و 2
داروسازی صنعتی (عملی) 1 و 2
کارآموزی داروخانه 1 و 2
کنترل میکروبی دارویی (نظری)
کنترل میکروبی دارویی (عملی)
کارآموزی صنعت 1
پایان‌نامه




سايت كنكور
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرستاری
هدف و ماهیت



این برداشت که پرستاری به معنای مراقبت کردن از بیمار است، تا حدودی درست می‌باشد. البته مراقبت تنها شامل تزریق یا پانسمان نمی‌شود بلکه با گذشت زمان و با پیشرفت علم و تکنولوژی ، مراقبت پرستاران نیز علمی‌تر و پیچیده‌تر شده است و پرستاری در حال حاضر یک رشته علمی است و متخصص این رشته باید علوم بسیاری را فرا بگیرد و کاربرد آنها را در ارتباط با مریض بیاموزد.





از سوی دیگر باید توجه داشت که وظیفه یک پرستار تنها مراقبت از بیمار در بیمارستان نیست بلکه یک پرستار با مراقبت از افراد در تمام مراحل زندگی آنها از پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا مراقبت در هنگام بیماری و توانبخشی پس از بیماری سروکار دارد. زیرا بسیاری از بیماری‌ها ریشه در عادت های غلط و شیوه نادرست زندگی دارد.


برای مثال زمینه بسیاری از سکته‌های قلبی از مدت ها قبل فراهم می‌شود و دلیل آن نیز نوع غذای فرد ، وزن او و مقدار فعالیت بدنیش می‌باشد. حال این پرستار است که با آموزش های لازم در مورد نوع غذا ، نحوه و مقدار فعالیت بدنی و نحوه جلوگیری از فشار خون و افزایش چربی سعی می‌کند تا از بیماری پیشگیری کند یا افراد را با علایم و اختلالات بیماری آشنا سازد تا بیمار به موقع و پیش از پیشرفت بیماری به دکتر مراجعه کند.



پرستار یک عضو مهم در تیم مراقبت بهداشتی است و دارای نقش های گسترده ای از جمله نقش مراقبتی، حمایتی، درمانی، هماهنگی ، مشورتی ، مدیریتی و تحقیقاتی می‌باشد. به این معنا که پرستار وظیفه مراقبت و حمایت از بیمار، وظیفه هماهنگی بین بیمار و پزشک و بیمار و خانواده بیمار (انتقال دهنده خواست ها و نیازهای بیمار یا مددجو) ، مسوولیت مدیریت بخش (اولویت‌بندی برای رسیدگی به بیماران و تصمیم‌گیری به موقع در مورد بیماران اورژانسی) ، وظیفه آموزش به بیمار در جهت تطابق با مشکلات و ناراحتی‌های پیش‌آمده و وظیفه تحقیق درباره روش های مراقبتی که اعمال کرده است و تحقیق بر روی نحوه کاهش تعداد روزهای بستری یک بیمار را بر عهده دارد.

پرستاری یعنی کمک به فرد سالم یا بیمار در درمانگاه یا بیمارستان برای انجام آن دسته از فعالیت‌هایی که سبب حفظ و ارتقای سلامت می‌گردد به نحوی که اگر فرد توانایی، اراده یا آگاهی لازم را داشت، می‌توانست آن فعالیت‌ها را بدون کمک انجام دهد.

در همین راستا پرستار وظایف خود را در قالب شش نقش درمانی ، مراقبتی ، حمایتی ، هماهنگی ،‌حفاظتی و آموزشی انجام می‌دهد.

بدون شک پرستار نقش اصلی را در مراقبت و پیگیری درمان بیمار دارد و همین امر بیانگر نیاز جامعه به پرستار مرد می‌باشد چون هر بیماری دوست دارد در بعضی از بیماری‌ها مثل بیماری‌های کلیوی یا داخلی توسط پرستار همجنس خود مورد مراقبت قرار گیرد.
در حال حاضر نیز در بیمارستان‌های دولتی، بخش ارولوژی (دستگاه کلیوی و مجاری ادرار)‌ خانم‌ها توسط پرستار خانم و بخش ارولوژی آقایان توسط پرستار آقا اداره می‌شود و به نظر می‌رسد که در برخی از بخش‌های دیگر مثل بخش داخلی نیز باید این مساله تعمیم پیدا کند.



توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه


در اینجا جسم‌هایی بیمار، روح هایی دردمند و روان هایی آشفته حضور دارند. در اینجا باید پذیرای مشکلات بسیار و پاسخگوی نیازهای بی‌شمار باشی. باید روزی 8 ساعت در اطاق عمل با تمامی وجود در خدمت تیم پزشکی باشی. باید سال ها در بخش سرطان یا سوانح و سوختگی دردمندترین بیماران را مشاهده کنی و در حد توانت به آنها رسیدگی نمایی و در یک کلام باید عشق به هم‌نوع و ایثار و همیاری در ذره ذره وجودت خانه کرده باشد.


دانشجوی پرستاری باید عاشق انسان و انسانیت باشد تا بتواند در شرایط سخت و بحرانی حتی زمانی که خسته است یا آمادگی جسمی و روحی لازم را ندارد، به دیگران کمک کند. همچنین باید فردی منظم و دقیق باشد و بداند که نظم و سختگیری اساس کار رشته پرستاری است و از لحاظ درسی نیز لازم است که به زیست‌شناسی، شیمی و زبان انگلیسی مسلط باشد چون برای روزآمد بودن و اطلاع از آخرین دستاوردهای دانش پرستاری ، لازم است که از مجلات و منابع علمی به زبان انگلیسی استفاده کند.
دانشجوی پرستاری باید از سلامت کامل جسمانی برخوردار باشد تا به یاری دید قوی بتواند کارهای ظریف و دقیق پرستاری را بخوبی انجام دهد و با شنوایی خوب صدای قلب را حتی اگر ضعیف باشد، بشنود . حتی داشتن قدی متناسب و عدم لکنت زبان یا لرزش دست در این رشته ضروری است . چون همین مشکلات به ظاهر کوچک، در کارایی یک پرستار بسیار موثر است.


پرستار باید بیش از هر چیز متواضع بوده و هدفش خدمت به مردم باشد چون کار در بیمارستان یک کار مشخص و کلاسه شده نیست بلکه پرستار در صورت ضرورت باید هرکاری حتی کاری که از یک فرد بیسواد نیز برمی‌آید، انجام دهد. یعنی قرار نیست که دانشجوی پرستاری پس از فارغ‌التحصیلی پشت استیشن بنشیند و دستور دهد بلکه باید در انجام هر خدمتی پیش قدم باشد.


همچنین لازم است که روابط عمومی خوبی داشته باشد چون پرستار نزدیکترین فرد به بیمار است و حتی بعضی از بیماران مشکل خود را به راحتی با پزشک در میان نمی‌گذارند اما با پرستاری که روابط عمومی خوبی داشته و توانسته است اعتماد بیمار را جلب کند، در میان می‌گذارند.



اطلاعات عمومی خوب در زمینه پزشکی برای یک پرستار ضروری است، چون پرستار پزشک دوم است و حتی دروسی که می‌خواند همان دروس پزشکی در سطح محدودتری می‌باشد.


پرستاری علم و هنر است برای همین یک پرستار باید علاوه بر دانش لازم ، از آمادگی روحی و روانی، صبر و حوصله ، روابط عمومی خوب و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشد . به عبارت دیگر یک پرستار نمی‌تواند تنها با تکیه بر دروس دانشگاهی ، در کار خود موفق شود بلکه باید از دانش خود در شرایط مختلف و متفاوت به درستی استفاده کند و این نیاز به قدرت تجزیه و تحلیل خوب، سرعت عمل و آمادگی روحی و روانی دارد.

پرستار با دردمندترین افراد جامعه در ارتباط است برای همین باید جسمی قوی و روحی توانا داشته باشد تا بتواند از عهده شب‌کاری یا کار در بخش‌هایی حساس و دشوار مثل C.C.U ، I.C.U ، بخش بیماران سرطانی یا بخش سوانح و سوختگی برآید و در ضمن دچار فشارهای روحی و روانی یا ناتوانی‌های جسمی نشود.


اما چرا با وجود سختی‌ها و دشواری‌های بسیار این کار، عده‌ای با عشق و علاقه در این زمینه فعالیت می‌کنند؟
پرستاران یک بیمارستان ، عامل اصلی موفقیت یک بیمارستان هستند. یعنی اگر پرستاران یک بیمارستان خوب، کارآمد و دلسوز باشند، اکثر بیماران از آن بیمارستان راضی خواهند بود. چون بیشترین ارتباط بیمار با پرستاران می‌باشد و رضایت از پرستار مساوی است با رضایت از بیمارستان .


به بیان دیگر لبخند رضایت بیمار، شیرین‌ترین و دلپذیرترین هدیه‌ای است که هر روز به یک پرستار دلسوز و تلاشگر تقدیم می‌شود؛ هدیه‌ای که پرستار را به تلاشی پی‌گیر تر و بیشتر تشویق می‌کند.

امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
دوره کارشناسی ارشد پرستاری

فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی پرستاری ، طبق ضوابط خاص، قبولی در آزمون ورودی و همچنین مصاحبه، در دوره دو ساله کارشناسی ارشد پرستاری پذیرفته می‌شوند. در این دوره 26 واحد درسی (شامل دروس اصلی 7 واحد، دروس تخصصی و الزامی 8 واحد و دروس اختیاری 11واحد و 6 واحد پایان‌نامه ارائه می‌گردد. دانشجویان در یکی از تخصص های آموزش پرستاری یا مدیریت خدمات پرستاری بیماری های جراحی و داخلی، پرستاری بهداشت جامعه، مدیریت آموزش پرستاری (و در آینده نزدیک پرستاری سالمندان) ادامه تحصیل می‌دهند.


فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد در سطح بالای تخصصی، امور آموزش، مدیریت خدمات پرستاری و ارائه خدمات بالینی، در دانشکده‌های پرستاری و مراکز مختلف بهداشتی درمانی خدمت می‌کنند. این فارغ‌التحصیلان باید قادر باشند امور مهم و مشکلات آموزش خدمات پرستاری و به طور کلی ، بهداشت و درمان جامعه را مشخص و با تصمیم‌گیری و ایجاد تغییر برای اصلاح وضع موجود و ایجاد تغییرات مطلوب برنامه‌ریزی و آن را اجرا نمایند.


دوره دکترای پرستاری

دارندگان مدرک کارشناسی ارشد پرستاری طبق ضوابط خاصی ، قبولی در آزمون کتبی ورودی و مصاحبه و گذراندن دوره آموزشی شامل 25 واحد دروس اختصاصی، 20 واحد رساله دکتری و امتحان جامع دکتری به دریافت درجه دکترای پرستاری نایل می‌گردند. این دوره در حال حاضر فقط در دو دانشگاه کشور دایر می‌باشد. دارندگان درجه دکترای پرستاری در حال حاضر امور برنامه‌ریزی آموزشی و پژوهشی ، تدریس و تحقیق و مدیریت در سطوح بالاتر را در دانشگاه های علوم پزشکی (آزاد و دولتی) عهده‌دار می‌شوند.


آینده شغلی و بازار کار



در بسیاری از کشورها اولین خط ارتباط جامعه با سیستم پزشکی، پرستار است. چرا که پرستاران نسبت به دیگر افراد تیم پزشکی تعدادشان بیشتر است و در دسترس قرار دارند و اطلاعات بهداشتی درمانی آنها جامع می‌باشد.

در کشور ما نیز با این که پرستاران جایگاه واقعی خود را نیافته‌اند و در چند سال اخیر نیز با تعداد قابل توجهی فارغ‌التحصیل رشته پرستاری از دانشگاه آزاد و دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی روبرو هستیم اما هنوز مراکز بهداشتی درمانی به پرستارانی متخصص، مجرب و توانمند نیازمندند و در واقع بازار کار برای فارغ‌التحصیل خوب این رشته وجود دارد.

پرستاران علاوه بر کار در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی می‌توانند در صنعت برای مراقبت از سلامت و بهداشت کارکنان صنایع مختلف، در سازمان تربیت بدنی و مراکز ورزشی به عنوان یکی از اعضای اصلی تیم مراقبت پزشکی و در آموزش و پرورش فعالیت نمایند.
فرصت‌های شغلی یک پرستار بسیار وسیع و گسترده است و حتی یک پرستار می‌تواند بطور مستقل فعالیت نماید. یعنی می‌تواند با تاسیس مرکز بهداشت خصوصی به ارزیابی وضعیت سلامت افراد جامعه بپردازد یا مهدکودک دایر نماید.






درس های پایه رشته پرستاری
تشریح
فیزیولوژی
ایمونولوژی
بیوشیمی
میکروب شناسی
انگل شناسی
آمار حیاتی مقدماتی
درس های اصلی رشته پرستاری
تغذیه و تغذیه درمانی
اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماری ها
روان شناسی اجتماعی
داروشناسی
زبان تخصصی
اصول و روش آموزش به بیمار
درس های تخصصی رشته پرستاری
اصول و فنون کاربرد احکام اسلامی در پرستاری
بررسی وضعیت سلامت
پرستاری بهداشت جامعه 1 ، 2 و 3
پرستاری بهداشت مادران و نوزادان و مراقبت های دوران بارداری و زایمان 1 و 2
بیماری های داخلی، عفونی و پرستاری مربوطه 1 ، 2 ، 3 و 4
پرستاری ویژه
پرستاری در فوریت ها
کودکان و پرستاری مربوطه 1 (کودک سالم)
کودکان و پرستاری مربوطه 2 (کودک بیمار)
بهداشت روانی ، بیماری ها و پرستاری های مربوطه 1 و 2
اصول مدیریت خدمات پرستاری
تاریخ و تحولات و اخلاق پرستاری
کارآموزی 1 ، 2 ، 3 و
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته هوشبری هدف و ماهیت :




دوره کاردانی هوشبری یکی از دوره‏های آموزش عالی (از شاخه‏های پیراپزشکی) است و هدف آن تربیت نیروی انسانی کارآمدی است که هر 1 یا 2 نفر از آنها بتوانند به عنوان دستیار یک متخصص بیهوشی زیر نظر وی در یک بخش اتاق عمل انجام وظیفه نمایند.
فارغ التحصیلان هوشبری توانایی شناسایی دستگاه های اندازه گیری گازهای خون و سایر وسایل مربوط به رشته بیهوشی وتنظیم و کاربرد آنها شناسایی دستگاه های مختلف بیهوشی در اتاق عمل واستریلیزاسیون آنها بیهوش ساختن بیمار زیر نظر متخصص ومراقبت های قلبی و تنفسی وبیدار کردن او در پایان عمل درد شناسی احیای قلبی ریوی وانجام دادن بی¬حسی ناحیه ای وغیره در موارد کلینیکی پرستاری به روش علمی و مراقبت از بیماران بد حال را دارند.


با توجه به تعدد اعمال جراحی به منظور کمک به متخصصین هوشبری تشکیل دوره کاردانی و کارشناسی هوشبری و تربیت افرادی کاردان و کارشناس در این زمینه و بکار گماردن آنها در بخشهای هوشبری زیر نظر متخصصان این رشته می‏تواند به استفاده بهینه از کار متخصصان بیهوشی بیانجامد.
لطف یک هوشبر در حق بیمار موقعی آشکار می‌شود که ما در حالت بیداری سوزنی به دستمان فرو می‌رود رشته هوشبری هدفش تربیت افرادی است که به عنوان دستیار یک متخصص بیهوشی در طول دوره این رشته حداقل 2 سال است و دروس این رشته به صورت نظری عملی و کارآموزی در بیمارستان‌ها عرضه می‌شود.بخش هوشبری اتاق عمل مشغول کار شوند در حال حاضر امکان ادامه تحصیل طی ضوابطی در دوره کارشناسی ناپیوسته پرستاری فراهم می‌باشد.


رشته هوشبری در هر مقطعی که باشد محل کارش مراکز درمانی است. هوشبری یکی از حلقه های تکمیل کننده تیم درمانی است که جهت بهبود بخشیدن به شخص بیمار در مرکز درمانی حضور دارد.
دروس این رشته به صورت نظری عملی وکار آموزی در عرصه است.


فارغ‏التحصیلان هوشبری در صورت تمایل به ادامه تحصیل در رشته مرتبط می توانند از طریق رشته کارشناسی بیهوشی یا پرستاری اقدام نمایند. ادامه تحصیل کاردانی هوشبری در مقطع کارشناسی بیهوشی یا پرستاری به صورت ناپیوسته و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های پرستاری، آناتومی ، فیزیولوژی و دیگر زیر شاخه های علوم پزشکی امکان پذیر خواهد بود که در صورت پذیرفته شدن در هر یک از رشته های کارشناسی ارشد مذکور , شرح وظایف فرد تغییر یافته و از رشته هوشبری خارج می گردد (ادامه تحصیل در این رشته تا دکترای بیهوشی امکان پذیر نمی باشد)


با توجه به توسعه و گسترش دامنه علوم مربوط به بیهوشی ، رشته کارشناسی هوشبری با تاکید بر یادگیری فعالانه ، نوآوری ، کسب اطلاعات و مهارت های بالینی جدید و مراقبت از بیماران به مطلوبترین شکل ممکن تاسیس شد
این دوره یکی از دوره‏های آموزش عالی (از شاخه‏های پیراپزشکی) است که دانشجویان طی دوره آموزشی با اصول جدید , روشها , تجهیزات و وسایل مورد استفاده در مراقبت از بیمار بیهوش در اعمال جراحی عمومی , تخصصی و همچنین بخشهای مراقبت های ویژه و اورژانسها آشنا شده و نحوه مراقبت از بیماران در مراحل مختلف بیهوشی را به صورت نظری و عملی فرا می گیرند.




کسانی که دوره هوشبری را به پایان می‏رسانند قادرند:

1- دستگاههای بیهوشی و ما نیتورهای مختلف( تجهیزات کنترلی ) مورد استفاده در اطاق عمل و واحد مراقبت‏های ویژه و دستگاههای تنفس مصنوعی را بخوبی بشناسند، قادر به استریلیزاسیون آنها باشند و بتوانند آنها را تنظیم نمایند و بکار برند.
2- دستگاههای اندازه‏گیری گازهای خون و سایر وسایل آزمایشگاهی مربوط به رشته بیهوشی را بشناسند و تنظیم کنند و بکار برند.
3- تحت نظر متخصص، بیهوش ساختن بیمار را شروع کنند و از بیمار بیهوش مراقبتهای قلبی – تنفسی بعمل آورند و در بازگرداندن بیمار از اثرات بیهوشی با متخصص بیهوشی همکاری نمایند.
4- در بخش های کلینیک درد، احیای قلبی – ریوی و انجام بیحسی‏های ناحیه‏ای و غیره به متخصصان هوشبری کمک کنند.
5- با مطالعه پرونده بیمار و شناسائی وی مطابق اصول علمی از بیمار پرستاری نمایند و نیز در واحد مراقبتهای ویژه از بیماران بدحال مراقبت کنند.
کاردانها و کارشناسان هوشبری نمی‏توانند مستقلاً به امر هوشبری بپردازند و موسسات و بیمارستانها حق ندارند آنان را مستقلاً بکار گمارند.




درسهای رشته
:

ردیفنام درسردیفنام درس
1جمعیت شناسی2آناتومی
3اصطلاحات هوشبری4اصول پرستاری
5اصول مراقبت های ویژه6بیماری شناسی
7تربیت بدنی8تنظیم خانواده
9رفتار در اتاق عمل10روش احیاء قلبی و ریوی
11روش بی هوشی 1و 2 و 3 و 412زبان عمومی
13فارسی عمومی14فورماکولوژی 1 و 2
15فیزیولوژی 1و 216فیزیک
17کارآموزی در عرصه18معارف اسلامی 1
19معرفی بیمار20میکروب شناسی




بازار کار :


رشته هوشبری در هر مقطعی که باشد محل کارش مراکز درمانی است. هوشبری یکی از حلقه های تکمیل کننده تیم درمانی است که جهت بهبود بخشیدن به شخص بیمار در مرکز درمانی حضور دارد.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته مامایی هدف و ماهیت



در هر تیک تاک ساعت، نوزاد یا نوزادانی در گوشه و کنار دنیا متولد می‌شوند. حادثه‌ای که کثرت و قدمت آن باعث شده است تا عظمت این بزرگترین معجزه خلقت از چشم ها پنهان بماند. آری! تولد بزرگترین ، باشکوه‌ترین و بحرانی‌ترین لحظه زندگی و قدیمی‌ترین تجربه بشری است و در میان مشاغل نیز مامایی( در شکل سنتی آن) یکی از قدیمی‌ترین مشاغل است .

زیرا از قدیم، عده‌ای از زنان بودند که به دلیل تجربه بسیار و اطلاع‌ از داروهای گیاهی و تاثیرات آنها، به زنان دیگر کمک می‌کردند تا وضع حمل آسان‌تر و ایمن‌تری داشته باشند.


البته نباید تصور کرد که آنچه امروز به نام حرفه و دانش مامایی معروف است، ادامه و دنباله همان مامایی سنتی است بلکه امروزه مامایی دانشی است که بر مشاهده ،‌ آموزش، پیشگیری ، تحقیق، تشخیص و درمان استوار شده است.


مامایی یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی است که نقش های بسیار گسترده‌ای اعم از نقش مشاوره‌ای، آموزشی ، مراقبتی ، حمایتی،‌درمانگری و تحقیقاتی است. البته تمامی این نقش ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می‌کند یعنی ماما به مشاوره قبل ،‌بعد و هنگام ازدواج ، آموزش نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن می‌پردازد. ‌

حیطه رشته مامایی از دوران قبل از حاملگی شروع می‌شود و تا پس از زایمان و 6 سالگی کودک ادامه پیدا می‌کند.

در دوران قبل از حاملگی ماما بررسی می‌کند که آیا یک مادر توانایی حامله شدن را دارد و اگر حامله شود خطری برای خودش یا جنینش بوجود می‌آید یا نه؟ برای مثال مادران دیابتی، مادرانی که بیماری قلبی پیشرفته دارند، مادرانی که سابقه خانوادگی واضحی از ناهنجاری های ژنتیکی دارند و مادرانی که قبلا بچه معلول به دنیا آورده یا چندبار سقط کرده‌اند، باید قبل از حاملگی با ماما مشورت کرده و آزمایش های لازم را انجام دهند.


در واقع در این مرحله ماما به مشاوره با زنان علاقه‌مند به بارداری و شناسایی زنان پر خطر از نظر بارداری و زایمان می‌پردازد و آن ها را به متخصص مربوط ارجاع می‌دهد. مرحله بعد حاملگی است که در این مرحله مراقبت از باردار در درمان گاه ها یا کلینیک‌های مراقبت از بارداری بر عهده ماما است.



در این دوران خانم باردار در فواصلی معین که ماما مشخص می‌کند به کلینیک مراجعه کرده و معاینه می‌شود تا ماما ضمن معاینه ، مشاوره و آزمایش از سلامت مادر و جنین مطمئن گردد و در صورتی که خطری مادر یا جنین را تهدید می‌کند زود تشخیص داده و از عواقب جدی و وخیم آن جلوگیری نماید.
برای مثال مادری که دچار فشار خون حاملگی شده است اگر زود تشخیص داده نشود به قیمت جان مادر و جنین تمام خواهد شد. گفتنی است که در این مرحله ماما می‌تواند در زمینه‌های مختلف مانند تغذیه، بهداشت فردی‌، ورزش، تکنیک‌های تنفس و اطلاع از سلامت جنین به مادر آموزش داده و او را برای زایمان آماده سازد.



مرحله بعد مرحله زایمان است که از پذیرش مادر در اتاق درد شروع شده و به وضع حمل در اتاق زایمان خاتمه پیدا می‌کند. در این مرحله ماما بررسی ‌های اولیه را انجام می‌دهد و پس از اطمینان از آمادگی مادر برای زایمان و سلامت مادر و جنین همچنین اطمینان از یک زایمان طبیعی مسوولیت زایمان را برعهده می‌گیرد.


در این مرحله اگر زایمان با مشکلی روبرو باشد مثلا جنین در حالت طبیعی نبوده یا مادر بیماری خاصی مثل بیماری قلبی پیشرفته داشته باشد یا اینکه نیاز به سزارین باشد، این وظیفه پزشک زنان و زایمان است که مسوولیت زایمان را در بیمارستان یا زایشگاه بر عهده بگیرد.
در مرحله بعد از زایمان نیز کنترل سلامت نوزاد و مادر و آموزش نحوه رسیدگی و چگونگی نگهداری فرزند بر عهده ماما است.



مرحله بعد نیز واحد بهداشت مادر و کودک است که در این مرحله تعیین وضعیت رشد و تکامل کودک شامل رشد فیزیکی و تکامل‌های اجتماعی، رفتاری و گفتاری از 5 روزگی تا 6 سالگی و واکسیناسیون کودک بر عهده ماما است. از سوی دیگر بخشی از کار ماما به زنان بر می‌گردد. در این بخش ماما در درمانگاه های زنان یا در مطب‌های خصوصی به پیشگیری های اولیه از سرطان دهانه رحم و پستان پرداخته یا در مراکز نازایی به عنوان مشاور نازایی فعالیت می‌کند.






ادامه مطلب در پست بعدي....
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه
رشته‌های علوم پزشکی بویژه سه رشته پزشکی ، پرستاری و مامایی نیاز به علاقه و احساس مسوولیت بسیار دارد . برای مثال یک ماما بدون عشق و علاقه لازم نمی‌تواند فریادهای ناشی از درد یک زائو را تحمل کند و پاسخگوی نیازهای او باشد.



رشته مامایی عشق و علاقه و صبر و حوصله بسیار بالا می‌خواهد چون یک خانم در حال زایمان، شرایط بسیار حساسی دارد و بسیاری از حرف ها یا حرکاتش در اختیار خودش نیست و یک ماما باید در حد امکان با صبر و حوصله بسیار به او آرامش و قوت قلب بدهد و توجه داشته باشد که مسوولیت جان دونفر یعنی مادر و جنین او را بر عهده دارد. همچنین یک ماما باید بسیار باهوش و نکته‌سنج باشد و از مقابل مسائل هرچند کوچک به سادگی نگذرد ، زیرا خیلی از مسائل یا علائم کوچکی که در هنگام بارداری یا زایمان ظاهرمی‌شود، در صورت عدم توجه می‌تواند خطرات جانی برای نوزاد یا مادر به دنبال داشته باشد.
همچنین دانشجوی این رشته باید تحمل خون و خونریزی، شب‌کاری و در کل کار در محیط بیمارستان را داشته باشد و به کار عملی نیز علاقه‌مند باشد چون دروس این رشته بیشتر عملی است و کمتر جنبه تئوری دارد.


در سال های اخیر دانشجویان مستعد و خوبی وارد رشته مامایی می‌شوند، اما متاسفانه بسیاری از دانشجویان شناخت دقیقی از این رشته ندارند. برای مثال نمی‌دانند که در ترم‌های اول باید در بیمارستان‌ کارها و خدمات ابتدایی پرستاری را انجام دهند و حتی گاهی اوقات به همین دلیل سرخورده می‌شوند و انصراف می‌دهند، در حالی که اگر با علاقه و عشق لازم وارد این رشته شوند، متوجه می‌شوند که مامایی رشته با ارزش و پراهمیتی است که از نظر معنوی می‌تواند انسان را به معنای واقعی کلمه راضی کند.


دانشجوی مامایی باید از نظر جسمی و روحی سلامت کامل داشته و از روابط اجتماعی خوبی برخوردار باشد چون مشاوره و آموزش بخش مهمی از کار یک ماما است. گفتنی است که رشته مامایی تنها از بین داوطلبان زن دانشجو می‌پذیرد.




وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

کارشناسی ارشد مامائی ناپیوسته به اولین مقطع تحصیلی پس از کارشناسی گفته می‌شود. طول دوره کارشناسی ارشد حداقل 2 سال و حداکثر 3 سال است. دوره دکترای مامایی که پس از اتمام تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد، می‌توان به آن راه یافت به تازگی در شورای عالی برنامه‌ریزی تصویب شده است.
آینده شغلی و بازار کار
در مورد فرصت‌های شغلی رشته مامایی نظرات متفاوتی وجود دارد. عده‌ای معتقدند که در حال حاضر فرصت‌های شغلی مامایی مانند بیشتر رشته‌های علوم پزشکی محدود و بسیار اندک است و از همین رو تعداد بی‌شماری از فارغ‌التحصیلان این رشته بیکار هستند یا در شغل های نامربوط با رشته تحصیلی خود فعالیت می‌کند.



به همین دلیل بهتر است که این رشته محدود شده یا حتی حذف شده و به جای آن همچون گذشته نرس ماما تربیت گردد. (پرستارهایی که دوره تخصصی مامایی را نیز آموزش دیده‌اند.) به هر حال از مراکزی که یک ماما می‌تواند در آنها مشغول به کار شود، می‌توان به بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی اشاره کرد. همچنین ماما طبق قوانین حاضر در صورت داشتن مدرک کارشناسی می‌تواند مطب دایر کرده و در آن به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بپردازد.






درس های پایه رشته مامایی
سلول‌شناسی و بافت سلولی
بیوشیمی
تشریح 1 و 2
فیزیولوژی 1 و 2
ایمنی شناسی
میکروب‌شناسی و انگل‌شناسی

درس های اصلی رشته مامایی
آسیب‌شناسی اختصاصی و عمومی
اصول خدمات بهداشتی جامعه و آموزش بهداشت
داروشناسی 1 و 2
اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش اطاق عمل و زایمان
آمار حیاتی و روش تحقیق
روانشناسی
اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماری ها
زبان تخصصی

درس های تخصصی رشته مامایی
اصول تغذیه مادر و کودک تاریخ ، اخلاق و مقررات پزشکی
جنین‌شناسی مقررات پزشکی قانونی
ژنتیک بارداری و زایمان 1 و 2 و 3 و 4
کارآموزی بارداری و زایمان 1 و 2 و 3 آزمایش‌های کاربردی در مامایی
نوزادان کارآموزی نوزادان
بیماریهای کودکان فیزیوپاتولوژی بیماریهای داخی جراحی و عفونی 1 و 2 و 3نشانه‌شناسی و معاینات فیزیکی
بهداشت مادر و کودک و خانواده کارآموزی بیماریهای داخلی و جراحی
تغذیه درمانی مادر و کودککارآموزی بهداشت مادر و کودک و خانواده
رادیولوژی، سونوگرافی و الکتروفیزیولوژی در مامایی و زنانروانپزشکی در مامایی
بی حسی و بیهوشی و احیا در مامایی اصول مدیریت و کاربردهای آن در مامایی
اختلال عمل جنسی و آموزش مشاوره آن بیماریهای زنان و ناباروری
پایان نامه کارآموزی بیماریهای زنان






اسامی برخی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دارای رشته مامایی
ردیفاسامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالیکاردانیکارشناسی
1دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی اراک*
2دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی اردبیل*
3دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی اصفهان*
4دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی اهواز*
5دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی ایران *
6دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی ایلام*
7دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی بابل *
8دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی بندرعباس*
9دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی بوشهر*
10دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی بیرجند*
11دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی تبریز *
12دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی تهران *
13دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی رفسنجان*
14دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی زاهدان*
15دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی زنجان*
16دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهرکرد*
17دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی *
18دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شیراز *
19دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی قزوین*
20دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی کاشان *
21دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی سنندج*
22دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی کرمان *
23دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی کرمانشاه*
24دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی گلستان *
25دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی گیلان – رشت *
26دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی خرم آباد*
27دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی مازندران – ساری *
28دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی مشهد *
29دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی همدان *
30دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی یاسوج*
31دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی یزد *
32دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی سبزوار*
33دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شاهرود *
34دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی گناباد*



وب سايت كنكور
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته اعضای مصنوعی هدف و ماهیت





متخصصان با مطالعه رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، دانش و مهارت لازم را برای ساخت دست و پای مصنوعی و وسایل کمکی مورد استفاده برای افراد فلج و افرادی که دارای ناهنجاری های عضلانی و استخوانی هستند، به دست می آورند.
رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی یکی از زیر شاخه های توانبخشی است که در آن طریقه طراحی و ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمکی براساس اصول مهندسی و منطبق با آناتومی بدن آموزش داده می شود، در واقع دروس این رشته مجموعه ای از علوم مهندسی و علوم پزشکی است.
در این رشته دو دسته وسیله کمکی به نام های ارتز و پروتز ساخته می شود که ارتز به وسیله ای گفته می شود که در موازات اندام فلج یا ضعیف به کار برده شده و به آن کمک می کند تا کارایی بهتری داشته باشد و شامل تمام اندام ها از جمله اندام تحتانی، اندام فوقانی، ستون فقرات و سر و گردن می شود. پروتز نیز عضو مصنوعی است که جانشین عضو طبیعی شده و در امتداد عضو طبیعی قرار می گیرد.





تفاوت رشته اعضای مصنوعی با مهندسی پزشکی:
رشته مهندسی پزشکی در زمینه الکترونیک و بیومکانیک کاربردی کل تجهیزات پزشکی فعالیت می کند یعنی طراحی یک دستگاه رادیولوژی یا فیزیوتراپی نیز در حیطه کار مهندسی پزشکی قرار می گیرد، در حالی که رشته اعضای مصنوعی به طراحی و ساخت وسایل کمکی و اعضای مصنوعی می پردازد و اعضای مصنوعی قابل ساخت در این رشته نیز اعضای مصنوعی خارج از بدن مثل دست، پا، چشم و بینی است.


از همین جا می توان به یکی دیگر از تفاوت های موجود بین این دو رشته پی برد چون فارغ التحصیل مهندسی پزشکی علاوه بر اعضای مصنوعی خارج از بدن، پروتزهای داخلی مثل قلب مصنوعی یا اعضای پیچیده الکترونیکی و مکانیکی مثل دست سیبرنتیکی را نیز طراحی می کند اما فارغ التحصیل اعضای مصنوعی، قطعات ساده تری که با ابزار دستی نیز قابل ساخت است مثل پای مصنوعی عادی یا انواع بریس ها را طراحی کرده و می سازد. توجه به تفاوت بین این دو رشته مسأله مهمی است چون عده ای از داوطلبان با این تصور که رشته اعضای مصنوعی پزشکی است.


این رشته را انتخاب می کنند و بعضی از داوطلبان نیز تصور می کند که هدف این رشته طراحی روبوت و طراحی سیستم های کامپیوتری و الکترونیکی است، در حالی که دانشجوی این رشته بیشتر به طراحی و ساخت سیستم های مکانیکی می پردازد.



متخصص اعضای مصنوعی در سه زمینه حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن، ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته و اصلاح ناهنجاری ها فعالیت می کند. و برای بدست آوردن این تخصص، دروس پایه مثل آناتومی بدن، علل ناهنجاری ها و بیماری های اندام های مورد نظر را مطالعه کرده و سپس نحوه ساخت ارتزها و پروتزهای مختلف را فرا می گیرد، ارتزهای اصلاح کننده و ارتزهایی که کمک می کند تا یک عضو کارآیی خود را داشته باشد.
برای مثال فردی که دچار بیماری فلج اطفال شده است با استفاده از ارتزهای کمک کننده می تواند سرپا ایستاده و به فعالیت های زندگی خود به صورت مستقل ادامه دهد.


یک بخش از رشته اعضای مصنوعی به وسایل کمکی نیز به ساخت ویلچر باز می گردد که البته این بخش در دانشگاه های ایران آموزش داده نمی شود.




ادامه مطلب در پست بعدي

 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:
مثل یک مجسمه ساز باید با گچ مجسمه سازی کار کند و قالب های گچی از پا، دست، نیم تنه یا سر و گردن بسازد و مثل یک نجار، آهنگر و کفاش باید به جوشکاری، تراشکاری، اره کاری، فلزکاری و چرم کاری بپردازد. به عبارت دیگر متخصص این رشته باید از دست هایی توانا برخوردار بوده و به کارهای فنی و صنعتی علاقه مند باشد.



دانشجوی این رشته باید شم فنی داشته باشد و بتواند با وسایل فنی کار کند. از نظر علمی نیز دانشجوی این رشته لازم است که در فیزیک، مکانیک، ریاضی، زیست شناسی و زبان انگلیسی توانمند باشد. دانشجوی این رشته باید دارای جسم و روحی سالم و توانمند باشد تا درانجام کارهای سنگین این رشته مثل فلزکاری یا کار با گچ و قالب های سنگین دچار مشکل نشود و بتواند بعضی از اوقات چهار ساعت سرپا بایستد و کار کند. در ضمن باید آمادگی روحی لازم را برای برخورد با بیماران داشته باشد. بیمارانی که گاه بسیار دردمند هستند و متخصص این رشته باید با صبر و حوصله به آنها یاری دهد.


ساخت دست و پای مصنوعی مثل مجسمه سازی است و دانشجوی این رشته نیز باید مثل یک هنرمند، طبعی لطیف و دست هایی ماهر داشته باشد تا بتواند کاری خوب ارائه دهد. در ضمن باید اهل کار فنی باشد تا در ساخت وسایل کمکی موفق گردد. و بالاخره داشتن روابط اجتماعی خوب در این رشته بسیار ضروری است چون رشته اعضای مصنوعی یک رشته خدماتی است و فارغ التحصیل آن باید با دردمندترین اعضای جامعه در ارتباط باشد. افرادی که نیاز به برخوردی خوب و صبر و حوصله زیاد دارند.



درس های رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی در مقطع کارشناسی:

آناتومی انسانی 1 و 2 کمک های اولیه
ایمنی و پیشگیری از سوانح در کارگاه ریاضیات پایه و مقدمات آمار
تکنیک های فلزکاری تکنیک ارتوپدی فنی
اصول توانبخشی خواص مواد (علوم فلزات)
خواص مواد (مواد مصنوعی) بهداشت عمومی
ارتوپدی مکانیک
تکنولوژی چوب تکنیک قطعه سازی
تئوری پروتز 1 و 2 و 3 تئوری ارتز 1 و 2
مدیریت صنعتی روانشناسی معلولین
آناتومی و فیزیولوژی اعصاب فیزیک
تکنولوژی درودگری آشنایی با طراحی و ساخت ارتزهای اندام فوقانی
آشنایی با طراحی و ساخت پروتزهای زیر زانو آشنایی با طراحی و ساخت ارتزهای اندام تحتانی
آشنایی با طراحی و ساخت ارتزهای ستون فقرات آشنایی با طراحی و ساخت پروتزهای اندام فوقانی
آشنایی با طراحی و ساخت پروتزهای بالای زانو اصول فیزیوتراپی و کاردرمانی
ارزشیابی و اندازه گیری عضلانی آناتومی سطحی
مقاومت مصالح اصطلاحات پزشکی



رادیولوژی تکنیک چرمکاری
آمار و روش تحقیق مدیریت مراکز ارتوپدی فنی
نورولوژی کنیزیولوژی و بیومکانیک 1 و 2 و 3
کارآموزی در عرصه ارتزهای زیرزانو کارآموزی در عرصه ارتزهای پا
کارآموزی در عرصه ارتزهای بالای زانو کارآموزی در عرصه ارتزهای ستون فقرات
کارآموزی در عرصه ارتزهای اندام فوقانی کارآموزی در عرصه پروتزهای مچ پا و پنجه
کارآموزی در عرصه پروتزهای زیرآرنج کارآموزی در عرصه پروتزهای بالای آرنج
کارآموزی در عرصه پروتزهای زیر زانو کارآموزی در عرصه پروتزهای بالای زانو
کارآموزی در عرصه پروتزهای لگن رسم فنی 1 و2




وب سايت كنكور
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته فوريت هاي پزشكي



موقعیت‌های جغرافیائی و آسیب‌های طبیعی و شهری روستائی گواه خوبی است بر ضرورت تأسیس این رشته که کارشناسانش می‌توانند در ارائه خدمات امداد و کمک‌های اولیه به بیماران و مصدومان حوادث مختلف تا رسیدن به مراکز درمانی کمک کنند…

موقعیت‌های جغرافیائی و آسیب‌های طبیعی و شهری روستائی گواه خوبی است بر ضرورت تأسیس این رشته که کارشناسانش می‌توانند در ارائه خدمات امداد و کمک‌های اولیه به بیماران و مصدومان حوادث مختلف تا رسیدن به مراکز درمانی کمک کنند.



تقریبا درهر خانواده‌ای دانسته‌های این رشته ضرورت دارد.چون این رشته برای اولین بار در کشورتأسیس می‌شود می‌تواند از بازار کار خوبی برخوردار باشد. این رشته فقط داوطلب مردمی‌پذیرد. طول دوره این رشته 2 سال است و از شرائط اختصاص این رشته داشتن سلامت کامل و استانداردهای فیزیکی می‌باشد.





درسهای رشته :




ردیف
نام درس
1
آشنایی با سازمان های امدادی
2
احیا قلبی و ریوی
3
اختلالات سیستم قلبی و عروقی
4
اخلاق اسلامی
5
اخلاق و مقررات حرفه ای
6
بهداشت روانی و فوریت های روانپزشکی
7
بهداشت عمومی
8
تربیت بدنی
9
تشریح و فیزیولوژی 1 و 2
10
تنظیم خانواده
11
جابجایی و حمل بیمار
12
خونریزی ها
13
زبان تخصصی
14
زبان عمومی
15
سوختگی ها و سرمازدگی و گرما زدگی
16
شکستگی ها و در رفتگی ها
17
فرآیند عملیات و اطلاعات فنی
18
فوریت های پزشک برای گروه های خاص
19
فوریت های پزشکی در بلایا
20
فوریت های پزشکی در شرایط خاص
21
کارآموزی در عرصه
22
کاهش سطح هوشیاری
23
کلیات پزشکی



بازار کار:


فارغ التحصیلان رشته فوریت های پزشکی محل کارشان غالباً در اورژانس ها و مراکزشبانه روزی است که جهت انجام کارهای اولیه برای خارج کردن بیمار از وضعیت خطرناکوارد عمل می شوند. البته امکان جذب فارغ التحصیلان رشته فوریت های پزشکی درتمامی وزارتخانه ها، خانه های بهداشت، اورژانس بیمارستان ها، اماکن ورزشی، بعضی ازمهد های کودک و مدارس، راهدار خانه های بین راه های کشور، اماکن نظامی و انتظامینیز وجود دارد
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته تكنولوژي پرتو درماني



امروزه با توجه به ابعاد گسترش علم پزشکی ، علم رادیوتراپی در درمان بیماران سرطانی ارزش والایی را کسب نموده است.
به همین دلیل نیاز به تربیت افرادی که آشنا به این علم و استفاده از آن در جهت درمان بیماریهای باشند ، از اهمیت خاصی برخورداراست



امروزه با توجه به ابعاد گسترش علم پزشکی ، علم رادیوتراپی در درمان بیماران سرطانی ارزش والایی را کسب نموده است.
به همین دلیل نیاز به تربیت افرادی که آشنا به این علم و استفاده از آن در جهت درمان بیماریهای باشند ، از اهمیت خاصی برخورداراست
.

-1
تعریف و هدف


دوره کاردانی پرتو درمانی جهت تربیت نیروی انسانی موردنیاز بخشهای پرتو درمانی در سطح کاردان ، تهیه و تنظیم شده است
.
فارغ التحصیلان این دوره قادر خواهند بود در مراکز پرتو درمانی ( رادیوتراپی )سراسر کشوربعنوان تکنسین رادیوتراپی زیر نظر متخصصان این رشته کلیه خدمات مورد لزوم را انجامدهند
.



-2
ضرورت و اهمیت

باتوجه به توسعه روز افزون تکنیک های پرتو درمانی ونیز گسترش علم پرتو درمانی در درمان بیماران سرطانی و همچنین توسعه مراکز آموزشی وبخشهای پرتو درمانی در سراسر کشور جهت اجرای دستورات صحیح متخصصین این رشته نیاز به تربیت کاردان تکنولوژی پرتو درمانی احساس و لذا رشته فوق ایجاد می گردد.





درسهای رشته:


ردیف
نام درس
1
فارسی
2
آناتومی
3
آناتومی سطحی بدن
4
اخلاق و تربیت اسلامی
5
اصطلاحات و کلیات پزشکی
6
اصول محاسبات و برنامه ریزی در رادیوتراپی
7
بافت‌شناسی و آسیب‌شناسی
8
تربیت بدنی 1
9
تکنیک های رادیو تراپی 1
10
تکنیک های رادیوتراپی 2
11
تکنیکهای پزشکی هسته ای
12
تکنیکهای رادیوگرافی 1
13
تکنیکهای رادیوگرافی 2
14
دستگاههای رادیوتراپی
15
رادیوبیولوژی و حفاظت در برابر پرتو هاییونساز
16
زبان خارجی
17
فیزیک تشعشع و مواد رادیواکتیو
18
فیزیولوژی انسانی
19
فیزیک عمومی
20
کارآموزی بیمارستانی
21
کمکهای اولیه و مراقبت از بیمار
22
معارف اسلامی 1



بازار کار:


فارغ التحصیلان دوره فوق دیپلم دوره کاردانی تکنولوژی پرتو درمانی باید مهارتهای نظری و عملی زیر را کسب کرده باشند. الف)فراگیری نظری اشعه ایکس و چگونگی تولیدآن ، مواد رادیو اکتیو و قوانین مربوط به آن .
ب)انجام تکنیکهای مختلف پرتودرمانی و شیمی درمانی زیر نظر مستقیم پزشک متخصص پرتو درمانی
ج)فراگیری طرق مختلف از اشعه ایکس و تشعشعات حاصل از مواد رادیواکتیو ، حفاظت در برابر خطرات ناشی ا زتشعشع پرتوهای یونیزان
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته فناوري اطلاعات پزشكي

دانش‌آموز عزیز ، رشته مدارک پزشکی از رشته‌های تازه تاسیس دانشگاه‌های ایراناست
.

خلاصه و مفید کار این رشته ایجاد توانائی در دانشجویانی است که می‌خواهندمدارک پزشکی بیمارستان‌ها، مرکز بهداشتی درمانی و مراکز بهداشتی جهان را به منظوراستفاده در امور پژوهشی و آموزشی بصورت علمی نگهداری کنند به عنوان مثال در نگهداریمدارک پزشکی از بیماران و سانحه دیدگان و گروه‌های مختلف در جامع که دچار آسیب‌های جسمی و معلولیت هستند آمارهای مفید و ارزنده‌ای وجود دارد که می‌تواند برای برنامه ریزان و مجریان حکومت و وزارت خانه‌های مربوطه مفید باشد


دانش‌آموز عزیز ، رشته مدارک پزشکی از رشته‌های تازه تاسیس دانشگاه‌های ایراناست.



خلاصه و مفید کار این رشته ایجاد توانائی در دانشجویانی است که می‌خواهندمدارک پزشکی بیمارستان‌ها، مرکز بهداشتی درمانی و مراکز بهداشتی جهان را به منظوراستفاده در امور پژوهشی و آموزشی بصورت علمی نگهداری کنند به عنوان مثال در نگهداریمدارک پزشکی از بیماران و سانحه دیدگان و گروه‌های مختلف در جامع که دچار آسیب‌های جسمی و معلولیت هستند آمارهای مفید و ارزنده‌ای وجود دارد که می‌تواند برای برنامه ریزان و مجریان حکومت و وزارت خانه‌های مربوطه مفید باشد.
حداکثر طول دوره این رشته 3 سال است.





درس های رشته :


ردیف
نام درس
1
آشنایی با کامپیوتر 1
2
آمار حیاتی مقدماتی 1
3
آناتومی عمومی
4
اخلاق اسلامی
5
اخلاق و مقررات حرفه ای
6
اصول مدیریت بیمارستان
7
اصول و روش های بایگانی
8
اطلاعات پزشکی
9
انگل و قارچ شناسی
10
بایگانی پزشکی
11
بهداشت محیط بیمارستان
12
تنظیم خانواده
13
روانشناسی 1
14
ریاضیات پایه
15
زبان تخصصی 1
16
زبان تخصصی 2
17
زبان عمومی
18
شاخص های بهداشتی
19
فارسی عمومی
20
فیزیولوژی
21
کدگذاری بیمارها
22
کلیات پزشکی 2
23
کلیات زیستی
24
ماشین نویسی
25
مبانی جمعیت شناسی
26
مدارک پزشکی 1
27
مدارک پزشکی 1 و 2
28
مددکاری اجتماعی
29
معارف اسلامی 1
30
میکروب و ویروس شناسی
31
کارآموزی
32
کاربرد کامپیوتر





بازار کار:


فارغ‌التحصیلان این دوره قادر خواهند بود که مسئولیت هر یک از قسمت های پذیرش، مدارک پزشکی و آمار و کدگذاری بیماریها را در بیمارستانها بعهده بگیرند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
ارشد ناپيوسته پزشكي ورزشي


این رشته نیز از آن رشته هاست . پزشکی ورزشی ، مهندسی پزشکی ، پزشکی


رشته پزشکی ضرورت حضور خود را به صورت جدی و نیاز روزمره به همه رشته ها به اثبات رسانده و در این راستا نیز موفق شده است . اگر حرکات ورزشی را برای بدن مفید بدانیم که درست هم همین است در جای خود نیز می توان آسیب زا و پر دردسر باشد رشته پزشکی ورزشی به صورت تخصصی به این مسئله می پردازد که جهت مداوا به کمک افراد ورزشکار و تیم های ملی بیاید …

این رشته نیز از آن رشته هاست . پزشکی ورزشی ، مهندسی پزشکی ، پزشکی
رشته پزشکی ضرورت حضور خود را به صورت جدی و نیاز روزمره به همه رشته ها به اثبات رسانده و در این راستا نیز موفق شده است . اگر حرکات ورزشی را برای بدن مفید بدانیم که درست هم همین است در جای خود نیز می توان آسیب زا و پر دردسر باشد رشته پزشکی ورزشی به صورت تخصصی به این مسئله می پردازد که جهت مداوا به کمک افراد ورزشکار و تیم های ملی بیاید .
در این راستا دانشجویان این دوره ، برای مدیریت برنامه های پزشکی تیمهای ورزشی و پیشگیری ، تشخیص و درمان اولیه و ارجاع تحصصی آسیب های ورزشی واختلالات طبی ورزش و ارزشیابی بالینی ورزشکاران ، اطلاعات و مهارتهای لازم را کسب می نمایند.
طول دوره


طول این دوره 2 سال می باشد.

دانشجویان باید موضوع تحقیقات مربوط به پایان نامه تحصیلی خود را حداکثر تا پایان سال اول تحصیلی مشخص نمایند و در طی این دوره، کارورزی میدانی خود اجرا نمایند . سایر مقررات و آئین نامه آموزشی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته برای این دوره نیز اجرا می گردد.
واحدهای درسی

تعداد واحد های این دوره 32 واحد می باشد .
دروس اصلی وکارآموزی 28

پایان نامه 4

دروس جبرانی 14



ضرورت و اهمیت
:

با توجه به گسترش کمی و کیفی ورزش در سطح جامعه و نیاز کشور به نیروی کار آمد در این رشتهضرورت دوره فوق محرز است.
این دوره کوتاه و در عین حال ، جامع و کاربردی بوده وبا توجه به نیاز کشور به پزشک تیم با تواناییهای بحث شده ، بهترین دوره از نظر طولزمان و میزان تواناییهای مربوطه می باشد.


ضوابط پذیرش دانشجو
:

دانشجویان داوطلب باید دارای شرایظ ذیل باشند:

-1 دارا بودن مدرک دکتری عمومی پزشکی

-2 برخورداری از توانایی جسمی لازم و متناسب با رشته تحصیلی
-3 پذیرفته شدن درآزمون ورودی دوره



درسهای رشته:
ردیف
نام درس
1
آسیب شناسی ورزشی 1
2
آسیب شناسی ورزشی 2
3
آسیب شناسی ورزشی 3
4
آشنایی با کلیات پزشکی و بیماریهای حرفهای
5
آمار حیاتی 1
6
آمار حیاتی مقدماتی 2
7
استفاده از کامپیوتر در آنالیز داده ها
8
اندازه گیری و ارزشیابی عوامل شیمیایی محیط کار
9
ایمنی در صنعت 3
10
ایمنی در صنعت 4
11
بازپروری و فیزیوتراپی 1
12
بازپروری و فیزیوتراپی 2
13
بیماریها و اختلالات داخلی وورزشی
14
بیماریها و اختلالات قلب و ورزش
15
بیماریهای ناشی از کار
16
پایان‌نامه
17
رادیولوژی
18
روش تحقیق در علوم بهداشتی
19
زبان تخصصی
20
سم شناسی صنعتی 3
21
سم شناسی صنعتی کاربردی 3
22
سمینار
23
طرح روشنایی محیط کار
24
فیزیولوژی و تشریح
25
کاراموزی همراه تیم
26
کنترل پرتوها در محیط کار
27
کنترل صدا و ارتعاش
28
کنترل عوامل شیمیایی محیط کار
29
کنترل گرما و رطوبت
30
مصرف و سوء مصرف داروها در ورزش
31
مهندسی انسانی کاربردی 1
32
مهندسی انسانی کاربردی 2
33
موضوعات خاص در پزشکی ورزشی




بازار کار:

نقش و توانایی فارغ التحصیلان:

-1 مدیریت در برنامه ریزی و اجرای برنامه هایپزشکی تیم های ورزشی

-2 تشخیص اولیه آسیب های ورزشی در صحنه ها و میدان هایورزشی

-3 مراقبت های اولیه آسیب های ورزشی و فوریت های طب ورزشی در صحنه ها ومیدان های ورزشی -4 ارجاع مواردی از آسیب های ورزشی که نیاز به درمان های تخصصیو فوق تخصصی خاص دارد.
-5 نظارت و شرکت فعال در اجرای صحیح برنامه های توانبخشیآسیب های ورزشی

-6 شرکت فعال در هدایت و اجرای برنامه های مورد نیاز در زمینههای تغذیه ، روانشناسی ، بدنسازی و پیشگیری مسائل ایمنی و دارویی ورزشکاران
-7 ارزیابی بالینی ورزشکاران
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشته اتاق عمل



مقدمه:

گسترش مراکز بیمارستانی دارای اتاق عمل جراحی و نیاز روزافزون به افراد کاردان برای اداره اتاق‌های عمل جراحی، بیانگر نیاز جامعه به تکنسین اتاق عمل است. افرادی که می‌توانند درمسائل فنی، پزشکان جراح را یاری دهند. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در اتاق عمل به جراحان کمک‌های لازم فنی را ارائه دهند. همچنین این دسته از متخصصان می‌توانند وسائل جراحی و استریل را جهت استفاده آماده نمایند و اداره اتاق عمل را به عهده گیرند.


درس‌های این رشته در طول تحصیل :

دروس اصلی و تخصصی:
تکنیک اتاق عمل عمومی، فن پرستاری، فیزیولوژی، تشریح، شیمی آلی و بیوشیمی، بهداشت فردی و همگانی، انگل‌شناسی و میکروب‌شناسی، داروشناسی عمومی و تخصصی، جراحی عمومی و تخصصی، اصطلاحات پزشکی و اصطلاحات رایج در اتاق عمل، کارآموزی عمومی، جراحی زنان و زایمان، بیماری‌های داخلی، آسیب‌شناسی، فیزیک پزشکی و کاربرد آن در اتاق عمل، خون‌شناسی و انتقال خون، بیهوشی، روش‌های احیاء قلبی و ریوی، روانشناسی، کارآموزی در عرصه.




رشته کارشناسی پیوسته اتاق عمل شاخه ای از علوم پزشکی است که طی این دوره دانشجویان با اصول جدید اتاق عمل و تکنولوژی های نوین جراحی در جراحی های تخصصی و فوق تخصصی آشنا شده و مراقبت و کمک به اداره بیمار را قبل، حین و بعد عمل می آموزند . دانش آموختگان این رشته عضوی از تیم بهداشتی درمان خواهند بود که به عنوان بخشی از تیم جراحی برای کمک به اجرای یک عمل جراحی با نتایج مطلوب در بخشهای اتاق عمل بیمارستان ، بخش های مداخله تشخیصی – درمانی و مراکز مراقبتی سیار ایفای نقش می نمایند.


تاریخچه ی رشته :

در سراسر دنیا برنامه اتاق عمل به دو صورت ارائه می شود : در حالت اول دانش آموختگان رشته ی کارشناسی پرستاری ( پس ازکسب مدرک لیسانس) در یک دوره 1-2 ساله برای ورود به اتاق عمل آموزش می بینند. در حالت دوم دانشجویان در مقطع کاردانی آموزش های عمومی دوره اتاق عمل را می گذرانند و برای ایفای نقش به عنوان فرد سیار و اسکراب آماده می شوند و سپس درصورت تمایل در یک دوره ی 5/1-5/2 ساله برای ایفای نقش به عنوان کمک اول جراح آماده می شوند.به عنوان مثال با نگاهی به انجمن پرستاران دانشگاه کارولینسکا مشخص می شود که پرستاران پس از طی دوره کارشناسی و اخذ پروانه کار بع صورت RN ، می توانند با گذراندن یک دوره دانشگاهی مصوب به مدت 45 هفته ( تقریبا یکسال ) مدرک تحصیلی اطاق عمل دریافت نموده و به عنوان یک فرد با تجربه در اطاق عمل مشغول به کار گردند.


و یا در کالج پرستاران اطاق عمل استرالیا،پرستاران پس از دوره کارشناسی و اخذ پروانه کار به صورت RN می توانند طی یک دوره دانشگاهی مصوب با گذراندن 27 موضوع درسی به صورت پرستار متخصص قبل،حین و بعد از عمل در نقش های پرستار بیهوشی ،پرستار سیرکولیت ، پرستار ثبت ، پرستار تجهیزات ، کمک جراح ، پرستار ریکاوری و بعد از عمل و پرستار بررسی و شناخت و آموزش به بیمار قبل از عمل فعالیت کنند.




نطری براستاندارد های مراقبت از بیماران در انجمن پرستاران اتاق عمل آمریکا نیز نشان می دهد که دانشجویان دوره های تکنسین اتاق عمل می توانند تا دوره های تخصصی بالاتر ادامه تحصیل دهند . با ذکر این نکته که افراد هر دوره ای شرح وظایف خاص خود را دارند و نقش افرادی که دوره تخصصی را طی کرده اند با تکنسین اتاق عمل تفاوت دارد .
با نگاهی بر استانداردهای مراقبت از بیمار در انجمن پرستاران اتاق عمل امریکا نی. نشان می دهد که دانشجویان دوره های تکنسین اتاق عمل می توانند تا دوره های تخصصی بالاتر ادامه تحصیل دهند.با ذکر این نکته که افراد هر دوره ای شرح وظایف خاص خود را دارند و نقش افرادی که دوره تخصصی را طی کرده اند با تکنسین اطاق عمل تفاوت دارند .
با نگاهی به استاندارد های انجمن تکنولوژیست های جراحی (AST) نیز مشاهده می شود که افراد شاغل در اتاق عمل دارای مدارک متقاوتی می باشند به عنوان مثال تکنولوژیست های جراحی برای ایفای نقش اسکراب در سه سطح 1-2-3 آموزش می بینند.


در سطح اول فرد در عمل های عمومی وارد می شود در سطح دوم می تواند در عمل های تخصصی تر ایفای نقش نماید و در سطح سوم فرد در حوزه ی مدیریت نیز وارد می گردد.
رشته اتاق عمل درایران درمقطع کاردانی بین سالهای 1366 تا1380ودرمقطع کارشناسی پیوسته وناپیوسته ازسال 1387 دردانشکده های مختلف سطح کشورراه اندازی گردید. این رشته دردانشکده های پیراپزشکی ویاپرستاری به دانشجویان ارائه میگردد. دراین دانشکده ها گروه اتاق عمل متولی اداره دانشجویان دررشته اتاق عمل میباشد.درکشورایران تاکنون رشته ای مشابه رشته کارشناسی اتاق عمل وجودنداشته است ودانشجویان دردوره های کاردانی اتاق عمل شروع به تحصیل نموده ودرصورت تمایل به ارتقاء علمی وعملی خودباشرکت درکنکورکارشناسی ناپیوسته بعنوان پرستاردراتاق عمل یاسایربخشهامشغول بکارمیشوند.
 

sheyda kashani

عضو جدید
کاربر ممتاز
ضرورت وجودحرفه وارتقاء حرفه ای:
تکنولوژیستهای اتاق عمل عضومهمی ازتیمهای بهداشتی بوده که درتماس نزدیک باجراحان ، متخصصان بیهوشی وپرستاران درراستای تامین مراقبتی مطلوب برای بیماران فعالیت میکنندوازآن جا که سنگ زیربنایی رشدوتوسعه یک حرفه ، آموزش آن حرفه میباشد. انتظارمیرودکه تاسال 2012 میزان نیازبه تکنولوژیستهای اتاق عمل سریعترازحدمتوسط افزایش یابد . علت این امرافزایش تعدادوانواع اعمال جراحی ورشدجمعیت ونیزافزایش تعدادونیزافزایش میزان سالمندی است . (زیراافرادسالمندنیازبه اعمال جراحی بیشتری دارند. ازطرفی تغییرات وسیع وچشمگیرموجوددرتکنیکهای جراحی نیازمندهم سطح شدن تکنسینهای جراحی بانقشهاووظایف جدیدبوده وبرنامه آموزشی کنونی برای برآوردن نیازهای پرسنل اتاق عمل درآینده کافی نخواهدبود. وباایجاد رشته کارشناسی اتاق عمل امکان دستیابی به بخشی ازمهارت ودانش موردنظر راپیدا خواهند نمود.
رسالت رشته :
رسالت رشته اتاق عمل درمقطع کارشناسی پیوسته تربیت نیروی انسانی آگاه ، متعهدوکارآمداست.که باکسب توانائیهای حرفه ای دراتاق عمل وبهره مندی ازدانش وتکنولوژی روز، خدمات موردنیازمراقبتی وآموزشی مقرون به صرفه را در بالاترین سطح استانداردجهت تعمیم ، حفظ وارتقاء سطح سلامت بیماروجامعه ارائه دهند.
خصوصیات فردی مورد نیاز برای رشته:
برای انجام استانداردهای این حرفه ، صداقت وپ ایبندی به اصول اخلاقی ضروری است. یک تکنولوژیست اتاق عمل شایسته بایدنگرشی مراقبتی نسبت به بیمارودیگراعضای تیمهای جراحی ومحیط داشته باشد. وی بعنوان عضوی ازتیم اتاق عمل ، بایدقادرباشدکه باسرعت وبادقت به جزئیات کارکند. قادربه اولویت بندی مسائل درشرایط اورژانس وپراسترس باشد، بنابراین نیازبه افرادی است که احساس مسئولیت شدیدوشخصیت باثبات داشته ، صبوروعلاقمندبه کمک به دیگران بوده وبه نیازهای بیمارودیگراعضای تیم جراحی حساس باشند. وازآن جا که کاردراتاق عمل نیازبه ایستادن برای مدت زمان طولانی وتوانائی برای جابجایی وبلندکردن اشیا سنگین دارد و فرد را در معرض مناظر و بوهای ناخوشایند، بیماریهای مسری وموادخطرناک قرارمیدهد ، فرد باید توانائی جسمی لازم راداشته باشد.
امکان ادامه تحصیل درمقاطع بالاتر:
نظربه اینکه این رشته ، رشته ای کاملاً نوپا میباشد. درحال حاضربه نظرمیرسددانش آموختگان این رشته بتواننددرآینده دررشته های مرتبط مانندآناتومی ، فیزیولوژی ، مهندسی تجهیزات پزشکی ، کمک اول جراح و…. ادامه تحصیل دهند. اعضای این گروه امیدوارهستندکه بتوانندباتلاش خوددرجهت ارتقاء واعتلای این حرفه گامی هرچندکوچک بردارند.
طول دوره کارشناسی اتاق عمل :
طول دوره کارشناسی پیوسته رشته اتاق عمل ونظام آموزشی آن مطابق آئیننامه آموزشی دوره کارشناسی پیوسته وناپیوسته مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است. مدت تحصیل حداقل 4سال و حداکثر 5سال(در شرایط خاص و با موافقت آموزش کل دانشگاه علوم پزشکی مثل مرخصی تحصیلی و……. ) میباشد.
نام درس وتعدادواحدهای درسی :
تعدادکل واحدهای درسی دوره کارشناسی پیوسته رشته اتاق عمل 130 واحدوبه شرح زیرمیباشد.
دروس عمومی : 22 واحد
دروس پایه ، اختصاصی وکارآموزی: 84 واحد
کارآموزی درعرصه : 24 واحد

فرصتهای شغلی :

اغلب تکنولوژیستهای اتاق عمل دربیمارستانها ومراکزمراقبتی سیاراستخدام میشوند. اگرچه بیمارستانها اولین استخدام کننده این گروه میباشنداماانتظارمیروداستخدام آنها درمراکزجراحی سیار، مراکزمراقبتی سرپایی ومطبهای پزشکان افزایش یابد. به هرحال به علت زمینه آموزشی وسیع وتخصصی که این افراددارند، سازمانهای استخدام کننده واین دانش آموختگان میتوانندگزینه های زیررانیزدرنظربگیرند.
تخصص یافتن درزمینه های موردعلاقه مانندجراحی قلب ، ارتوپدی واطفال و….
استخدام توسط یک سازمان پزشکی برای ارائه محصولات آنها
آموزش تکنولوژیست های اتاق عمل
خدمات نظامی
استخدام بعنوان مشاور
البته برخی ازاین مشاغل نیازبه دوره های آموزشی اضافی دارد.
 

Similar threads

بالا