⑤⑨ مطالعه گروهی کنکور کارشناسی ارشد معماری 95

وضعیت
موضوع بسته شده است.

raha pania

کاربر بیش فعال
مطالعه ی بدون در نظر گرفتن منابع خوب و درست اشتباهه
من سال دومم هست ک میخوام دوباره بخونم.. سال گذشته تو بعضی دروس مثل تاریخ منابع کافی و خوب نداشتم همین دلیل شکستم شد!!!!
نمیگم منابع رو جمع آوری نکنید ،نه ،حرفم اینه الان دو ماهه میخوایم شروع کنیم ،یه سری منابع پیشنهاد میشه ،جمع آوری میشه ،تایید میشه ،تا میایم شروع کنیم دوباره بحث جمع آوری منابع وسط میاد ،به لطف دوستان در تاپیک های پارسال و عزیزانی که امسال زحمت جمع اوری رو کشیدن ،دیگه همه تقریبا میدونن ،از طرفی وقتی ما میخوایم هماهنگ کنیم کتابی رو با هم بخونیم مسلما از فیلترینگ منبع صحیح و غلط عبور کرده

farzaneh*memary

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
نمیگم منابع رو جمع آوری نکنید ،نه ،حرفم اینه الان دو ماهه میخوایم شروع کنیم ،یه سری منابع پیشنهاد میشه ،جمع آوری میشه ،تایید میشه ،تا میایم شروع کنیم دوباره بحث جمع آوری منابع وسط میاد ،به لطف دوستان در تاپیک های پارسال و عزیزانی که امسال زحمت جمع اوری رو کشیدن ،دیگه همه تقریبا میدونن ،از طرفی وقتی ما میخوایم هماهنگ کنیم کتابی رو با هم بخونیم مسلما از فیلترینگ منبع صحیح و غلط عبور کرده
کاملا موافقم، مثلا برای تاریخ یا فن، هر چقدرم منابع بخواد به روز شه به نظرم بازم درک رفتار+سازه در معماری و سبک شناسی+جهان بانی مسعود/زارعی خونده بشه، اینا کتاب پایه هستن و یه جورایی می شه گفت دوران دانشگاه باید خونده می شدن، اگه هم خونده نشن به احتمال زیاد به برداشت درستی از بقیه کتابها و جزوه هاتون نمی رسین... شما فعلا باید کتابای اصلی رو بخونین و بعد از خوندن اینا خودتونم می تونین راحت تر قضاوت کنین کدوم کتاب/ جزوه در گام بعدی کمک تون می کنه... منتظر نباشین که حتما از الان یه فهرست 20-30 تایی درست شه تا بعدش شروع کنین به خوندن :gol:

nasrin_arch

عضو جدید
مطالعه ی بدون در نظر گرفتن منابع خوب و درست اشتباهه
من سال دومم هست ک میخوام دوباره بخونم.. سال گذشته تو بعضی دروس مثل تاریخ منابع کافی و خوب نداشتم همین دلیل شکستم شد!!!!

هانی جان حرفت درسته . ولی زمانی که به بطالت سپری میکنیم چی ؟ به قول خودت برای تاریخ فعلا منابع کاملو نمیتونیم جمع بندی کنیم . زبان چی ؟ درک ؟ فن ؟
میتونیم فعلا که هیچ چیز برامون مشخص نیست زبان بخونیم یا نه ؟ دلیل شکستت غلط بودن منابع نبوده . اینو یقین بدون . برای خودمون بهونه پیدا نکنیم . به نظرم اگر واقعا انگیزه کسب رتبه خیلی خوبو داشتی به همون میزان برای پیدا کردن منابع زمان صرف میکردی . البته این به این معنی نیست کسانی که جمع بندی منابعشون درسته حتما قبول میشن . به هیچ عنوان من که قبول ندارم این حرفو . کسب رتبه خوب در این کنکور هم خیلی اسونه هم خیلی سخت . انگیزه ، تلاش ، زبان . اینا 3 فاکتور موفقیت هستن . اگر انگیزه و تلاش وجود داشته باشه به همه خواسته ها میرسیم و همینطور باعث ترقی در سطح زبانمونم میشه .
ببخش اگر یه کم راحت باهات صحبت کردم

raha pania

کاربر بیش فعال
من 3 ساله،هر سال با تاپیک های مطالعه گروهی همراه بودم ،و هر سال همراه با اونا منابع رو بروز کردم و.... ،اما الان با کسی که تازه نیت کرده بخونه هیچ فرقی ندارم . آقا احسان یه جدول آپلود کردن ،جدول مطالعه روزانه ،خیلی خوبه ،بنظرم هرکدوممون اونو داشته باشیم ،تو یه هفته چند تا کتاب مشخص میشن ،مثلا تا یه زمانی ،بعد هرکس با توجه به برنامش اونو تو اون جدول بنویسه

tina92

عضو جدید
بنظر من بیاید هماهنگ درس بخونیم تا انگیزه بیشتری داشته باشیم برای رقابت
یک نفر که باتجربه تر هست برامون برنامه هفتگی بگه که کامل هماهنگ باشیم
مثلا از این جمعه تا جمعه هفته اینده 3 درس زبان تافل یا 504 و دو فصل تاریخ معماری (بین النهرین و مصر)یا ( شیوه پارسی) رو کامل بخونیم بعدش اگه سوالی درموردشون داشتیم بپرسیم.

farzaneh*memary

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
بنظر من بیاید هماهنگ درس بخونیم تا انگیزه بیشتری داشته باشیم برای رقابت
یک نفر که باتجربه تر هست برامون برنامه هفتگی بگه که کامل هماهنگ باشیم
مثلا از این جمعه تا جمعه هفته اینده 3 درس زبان تافل یا 504 و دو فصل تاریخ معماری (بین النهرین و مصر)یا ( شیوه پارسی) رو کامل بخونیم بعدش اگه سوالی درموردشون داشتیم بپرسیم.
به نظر من برای شروع کار یه بار هر کدوم از کتابا رو با آرامش و راحت بخونین (یعنی فعلا برای برنامه ریزی و اینکه تا کی باید تموم شه خودتونو تحت فشار نذارین) بعد از اینکه این کارو کردین خودتون خیلی چیزا دست تون میاد، می بینید یه کتابو با همون روخوانی ساده تقریبا خوب یاد می گیرین و یه کتاب دیگه نیاز به کار بیشتری داره و ... همین طور سرعت تون تو هر درس مشخص می شه. کتابایی هم که برای این کار مناسبن به نظر من

برای تاریخ: سبک شناسی - اسلامی 1 و 2 متدین - معماری غرب بانی مسعود یا "جهان زارعی+ معاصر قبادیان" ... البته من پارسال دیگه معماری نخوندم ولی اگه می خوندم می خواستم اینا رو بخونم. دوستانی که منحصرا معماری خوندن احتمالا پیشنهادهای بهتری داشته باشن

برای فن: سازه در معماری یا درک رفتار یا ساختمان ها چگونه عمل می کنند (کتاب مورد علاقه شخص من/ هم آسونه و هم تقریبا همه ی بخشای فن جز مصالح رو پوشش می ده و یه زمینه کلی از همه ش به دست میارین) ... البته تاریخ رو برای شروع بیشتر از فن توصیه می کنم چون دیرتر به نتیجه می رسه به نظر من و نیاز به تکرار بیشتری داره

زبان: من که می گم 504 اینا رو بی خیال شین برین کتابای مخصوص کنکور رو شروع کنین (زیر ذره بین/اصفهانی/رستمی/ ...) ولی باز میل خودتونه. اگه می خوایین 504 بخونین اینجا خوبه:
http://www.memrise.com/course/2168/504-essential-english-words/

architectm.f

عضو جدید
سلام . مرسیییی :w30: راستش چون تعداد صفحات خیلی زیاد بود همه رو مطالعه نکردم:cry: ولی حتما در اولین فرصت تمام مطالب و نظرا رو مطالعه میکنم . ..:w16:
البته با تشکر از همه ی افرادی که در این راه کمک و راهنماییمون میکنن . :w27: راستش رو بخواین من هم از زبان شروع کردم یعنی یه چند درسی رو از 504 خوندم ولی برای بقیه دروس یکم سردرگمم ... :w04:یعنی نمیدونم اول تست بزنم و بعد شروع به مطالعه کنم یا اینکه اول یک دور سطحی دروس رو بخونم بعد تست بزنم و بعد مطالعه رو هدفمند تر انجام بدم !! :w09:
راستی:w26: میتونم بپرسم این گروه از کی مطاعه ی گروهی رو شروع کرده و تا کجا پیش رفته ؟ میشه بگین روزی چند ساعت مفید مطالعه میکنید ؟ چند تا درسو در یک روز تو برنامه جا میدید ؟ ممنون میشم جواب بدین :w05::w27:راستییی اسکیس هم کار میکنید ؟

آخرین ویرایش:

raha pania

کاربر بیش فعال
سلام . مرسیییی :w30: راستش چون تعداد صفحات خیلی زیاد بود همه رو مطالعه نکردم:cry: ولی حتما در اولین فرصت تمام مطالب و نظرا رو مطالعه میکنم . ..:w16:
البته با تشکر از همه ی افرادی که در این راه کمک و راهنماییمون میکنن . :w27: راستش رو بخواین من هم از زبان شروع کردم یعنی یه چند درسی رو از 504 خوندم ولی برای بقیه دروس یکم سردرگمم ... :w04:یعنی نمیدونم اول تست بزنم و بعد شروع به مطالعه کنم یا اینکه اول یک دور سطحی دروس رو بخونم بعد تست بزنم و بعد مطالعه رو هدفمند تر انجام بدم !! :w09:
راستی:w26: میتونم بپرسم این گروه از کی مطاعه ی گروهی رو شروع کرده و تا کجا پیش رفته ؟ میشه بگین روزی چند ساعت مفید مطالعه میکنید ؟ چند تا درسو در یک روز تو برنامه جا میدید ؟ ممنون میشم جواب بدین :w05::w27:راستییی اسکیس هم کار میکنید ؟
دعوا سر همینه :book::w15:

farnaz*

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
پست موقت

پست موقت

بچه ها جون سلام
من پارسال برای کنکور معماری/معماری ارشد کتاب خریدم منتهی نشد که همشو بخونم و امسال هم دیگه نمی خوام کنکور معماری /معمار ی بدم واسه همین کتابهامو که کاملا نو هستند با قیمت خیلی کمتربرای فروش گذاشتم هر کس مایل بود پیغام خصوصی بده( هزینه ی پست به عهده ی خریدار می باشد(

1)مبانی فیزیک 1 قیابکلو : کاملا نو و دست نخورده /
قیمت روی جلد : 9/000 تومان برای شما : 6/000

2)مبانی فیزیک 2 قیابکلو : کاملا نو و دست نخورده /
قیمت روی جلد : 13/000 تومان برای شما: 10/000

3)مبانی فیزیک4 قیابکلو : کاملا نو و دست نخورده / قیمت روی جلد : 10/000تومان برای شما: 7/000

4)تاسیسات و تنظیم شرایط محیطی عصر کنکاش (درس و کنکور): کاملا نو و دست نخورده /
قیمت روی جلد : 15/000 تومان برای شما : 11/000 تومان

5)معماری ایرانی غلامحسین معماریان : کاملا نو و دست نخورده /
قیمت روی جلد : 25/000تومان برای شما : 20/000 تومان

6)آشنایی با معماری معاصر از شرق تا غرب کامل نیا: کاملا نو و دست نخورده /
قیمت روی جلد : 22/500 تومان برای شما : 17/000 تومان

7)کتاب پرسش های 4 گزینه ای طبقه بندی شده ی تاریخ معماری جهان/تاریخ معماری ایران/تاریخ معماری معاصر مرکز معماری(نوشته ی ماناقابوسی و مه گل مرتهب)
قیمت روی جلد : 11/000 برای شما : 7/000 تومان

8)معماری غرب ریشه ها و مفاهیم امیربانی مسعود/ کاملا نو /چاپ پنجم(فقط تا فصل 4 نکات کنکور توش نوشتم)
قیمت روی جلد : 30/000 برای شما : 25/000 تومان

9)درک عمومی معماری منظر عصر کنکاش : (تمامی نکات کنکو رو توش نوشتم)
قیمت روی جلد : 14/000 برای شما : 10/000 تومان

10)درک عمومی معماری علی عسگری عصر کنکاش : کاملا نو و دست نخورده/
قیمت روی جلد : 000/ 30 تومان برای شما : 25/000تومان

11)مشق معماری عیسی حجت : کاملا نو و دست نخورده/
قیمت روی جلد : 16/000 تومان برای شما : 12/000 تومان

12)ابر مجازی داوود صلواتی(کتابی که دارای میانبرهای کنکور اسکیس معماریه و خیلی کامله و دیتیل های کارهارو کشیده و با فلش توضیحات و کنار نما و برشها نوشته) کاملا نو و دست نخورده/
قیمت روی جلد : 75/000 تومان برای شما : 65/000 تومان

!طلوع!

عضو جدید
سلام این تحلیل مدرسان شریف از ازمونه امساله. امیدوارم به دردتون بخوره

درک عمومی معماری منظر
در آزمون سال 94 شاهد افزایش تعداد سوالات تاریخ منظر به 14 سوال هستیم که بخش قابل توجهی از آن‌ها (11 سوال) از باغ‌های ایران و مباحث مرتبط با آن طرح شده بودند درحالی که در آزمون 93 شاهد تعادلی بین سوالات باغ ایرانی و منظر معاصر و کهن جهان بودیم. سوالات تاریخ باغ ایرانی در آزمون 94 دشوارتر بودند. در این آزمون سوالات زیادی از مبانی طراحی باغ ايراني مطرح شده بود و علاوه بر آن سوالاتی دیده می‌شد که نیاز به اطلاعاتي در مقیاس کلان شهری، تاریخ کهن و حتی ادبیات فارسی داشت. همچنین در این آزمون سوالاتی از باغ‌ها و کوشک‌های قاجاری طرح شده بود که در سال‌هاي گذشته کمتر دیده شده بودند.
در آزمون 94 هیچ سوالی از اقلیم، گیاه‌شناسی، آبیاری و ... طرح نشده بود. در صورتي كه 3 سوال تنها از مبحث توپوگرافی مطرح شده بود که چندان دشوار نبودند. بودجه‌بندی سوالات این آزمون به جز در بخش تاریخ، تفاوت زیادی با آزمون 93 داشت که این امر مقایسه بین آزمون‌ها را دشوار می‌کند و نشان می‌دهد که به جز تاریخ منظر، سایر مباحث روند قابل درکی را طی نمی‌کنند.

تاریخ و مباني نظري معماري
در آزمون كارشناسي ارشد سال 94 (بهمن 93) در درس تاريخ و مباني نظري معماري پراکندگی سوالات نسبت به سال گذشته تغییر کرده بود، همچنین تعداد سوال‌های دشوار بیشتر شده بود و در مجموع با توجه به تعداد سوالات بسیار دشوار و مفهومی، انتظار كسب درصدهای متوسط از سوي داوطلبان دور از ذهن نيست.
در مقايسه با آزمون سال قبل در بحث معماری جهان و معماری معاصر غرب تعداد سوالات کمتر شده بود اما به تعداد سوالات بخش معماری ایران و معماری غرب تاریخی افزوده شده بود. سوالات به سمت مفهومي‌تر شدن پیش رفته بود ولی برخی سوالات حفظي نيز در اين آزمون طراحي شده بود.
در مورد منابع، مشاهده می‌شود که با مطالعه تعدادی از کتاب‌های مهم مانند کتاب سبک شناسی دکتر پیرنیا و کتاب معماری معاصر غرب امیر بانی مسعود و کتاب تاریخ معماری جهان ابراهیم زارعی. هم می‌توان به تعداد مناسبی از سوالات پاسخ داد

دروس فنی ساختمان
در آزمون كارشناسي ارشد 94 (بهمن 93) مطابق روال سال‌های گذشته بیشترین تعداد سوالات به دروس ایستایی اختصاص داده شده بود. همچنین در بازگشت از مسیر سال قبل، پراکندگی سوالات به روال تثبیت شده قبلی بازگشت داشته و از مفاهیم پایه و مهمی مثل پایداری، سوالاتي مطرح شده بود.
همچنین در درس عناصر نیز این بازگشت را می توان دید به طوري‌ که به مفاهیم تقریبا مستقلی از بحث ایستایی اشاره شده و تعداد سوالات نیز افزایش یافته است.
در درس مصالح مطابق انتظار و به روال کم و زیاد شدن تعداد سوالات، تعداد سوالات افزایش یافته بودند و همچنین از بحث نانو دو سوال مطرح شده بود که از سال پیش هم این احتمال وجود داشت، همچنین از بحث بتن نیز مطابق روال هرساله و برخلاف سال پیش یک سوال نسبتا آسان مطرح شده بود.
در قسمت سوالات تاسیسات و تنظیم شرايط هم برخلاف روال سال‌های گذشته سوال‌ها ساده‌تر شده بودند همچنين منابع مورد استفاده به سمت منابع دانشگاهی و عمومی که قابلیت پاسخگویی بیشتری را دارند رفته‌اند، بيش‌تر سوالات سال 94 (بهمن 94) از كتاب دكتر گلابچي طرح شده بود.
در مجموع با وجود ساده‌تر شدن سوالات و آشنايي بيشتر داوطلبان با منابع، كسب درصدهای نسبتا بالایی انتظار می‌رود.

درک عمومی معماری
سوالات درک عمومی معماری آزمون سراسري سال 94 (بهمن 93) از نظر دشواری، در سطح تقریباً برابری با سال 93 قرار داشت.اما می‌توان گفت سوالات این درس نسبت به سال 93 استانداردتر شده بودند. به طورکلی رویکرد طراحان سوال درک عمومی معماری در چند سال اخیر، مفهومی بوده است که سوالات 94 نیز بیشتر از سال‌های گذشته این ویژگی را داشتند.
تعداد سوالات مفهومی آزمون 94 از سال گذشته بیشتر بوده است و در سوالات تنها یک سوال حفظی مطرح شده بود.
سوالات و پاسخ آن‌ها در آزمون سال 94 نسبت به آزمون سال 93 کم ابهام‌تر و واضح‌تر بوده‌اند.
در درس درک عمومی معماری سال 94 تنها یک یا دو سوال دشوار و محاسباتی وجود داشت که متأسفانه تنها عده‌ی کمی مي‌توانستند به آن پاسخ دهند.

زبان تخصصي
سوالات زبان رشته مهندسي معماري در سال 94 مانند سال‌های گذشته از 30 سوال اعم از 15 سوال زبان عمومی و 15 سوال زبان تخصصی تشکیل شده بود. 10 سوال زبان عمومی مربوط به واژگان عمومی بود که همگی آن‌ها در کتاب"Barron`s 1100 Words You Need To Know" موجود مي‌باشد و با مطالعه دقيق آن‌ها مي‌توانست به تمامي سوالات پاسخ دهد. 5 سوال بعدی زبان عمومی مربوط به گرامر در قالب کلوز تست بود که سطح آن نسبت به سال پیش تفاوتی نداشته است. برای پاسخگويي صحيح به سوالات این قسمت باید غیر از دانش گرامر به دانش ترجمه متن نیز تسلط كافي داشت. سطح کلی این 15 سوال نسبت به سال پیش تغییری نداشته است.
سوالات تخصصی از 3 متن تقریبا مشابه بوده است و سطح دشواری آزمون امسال نسبت به سال پیش تفاوت چندانی نداشته است.

tina92

عضو جدید
به نظر من برای شروع کار یه بار هر کدوم از کتابا رو با آرامش و راحت بخونین (یعنی فعلا برای برنامه ریزی و اینکه تا کی باید تموم شه خودتونو تحت فشار نذارین) بعد از اینکه این کارو کردین خودتون خیلی چیزا دست تون میاد، می بینید یه کتابو با همون روخوانی ساده تقریبا خوب یاد می گیرین و یه کتاب دیگه نیاز به کار بیشتری داره و ... همین طور سرعت تون تو هر درس مشخص می شه. کتابایی هم که برای این کار مناسبن به نظر من

برای تاریخ: سبک شناسی - اسلامی 1 و 2 متدین - معماری غرب بانی مسعود یا "جهان زارعی+ معاصر قبادیان" ... البته من پارسال دیگه معماری نخوندم ولی اگه می خوندم می خواستم اینا رو بخونم. دوستانی که منحصرا معماری خوندن احتمالا پیشنهادهای بهتری داشته باشن

برای فن: سازه در معماری یا درک رفتار یا ساختمان ها چگونه عمل می کنند (کتاب مورد علاقه شخص من/ هم آسونه و هم تقریبا همه ی بخشای فن جز مصالح رو پوشش می ده و یه زمینه کلی از همه ش به دست میارین) ... البته تاریخ رو برای شروع بیشتر از فن توصیه می کنم چون دیرتر به نتیجه می رسه به نظر من و نیاز به تکرار بیشتری داره

زبان: من که می گم 504 اینا رو بی خیال شین برین کتابای مخصوص کنکور رو شروع کنین (زیر ذره بین/اصفهانی/رستمی/ ...) ولی باز میل خودتونه. اگه می خوایین 504 بخونین اینجا خوبه:
http://www.memrise.com/course/2168/504-essential-english-words/

حرف شما درسته که باید کتابا یکبار با ارامش خونده بشن ولی برای دروس تاریخ این صدق میکنه و برای کسایی که اولین بار دارن شروع به خوندن دروس تاریخ میکنن.
برای درس زبان که باید لغت به لغت جلو رفت و یاد گرفت.
برای دروس فنی هم که اگه تو یک صفحه، یک جمله رو نفهمیم انگار کل صفحه رو نفهمیدیم برای همین باید با دقت و فهم بیشتری خونده بشن و کامل درکش کنیم.
و اینکه چرا برنامه ریزی کنیم تا درس بخونیم ،
بخاطر اینکه اگه اجباری نباشه امروز و فردا کردنامون تمومی نداره .
منکه خودم بشخصه این هفته تصمیم دارم با برنامه جلو برم.

حامد ایرانشاهی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام این تحلیل مدرسان شریف از ازمونه امساله. امیدوارم به دردتون بخوره

درک عمومی معماری منظر
در آزمون سال 94 شاهد افزایش تعداد سوالات تاریخ منظر به 14 سوال هستیم که بخش قابل توجهی از آن‌ها (11 سوال) از باغ‌های ایران و مباحث مرتبط با آن طرح شده بودند درحالی که در آزمون 93 شاهد تعادلی بین سوالات باغ ایرانی و منظر معاصر و کهن جهان بودیم. سوالات تاریخ باغ ایرانی در آزمون 94 دشوارتر بودند. در این آزمون سوالات زیادی از مبانی طراحی باغ ايراني مطرح شده بود و علاوه بر آن سوالاتی دیده می‌شد که نیاز به اطلاعاتي در مقیاس کلان شهری، تاریخ کهن و حتی ادبیات فارسی داشت. همچنین در این آزمون سوالاتی از باغ‌ها و کوشک‌های قاجاری طرح شده بود که در سال‌هاي گذشته کمتر دیده شده بودند.
در آزمون 94 هیچ سوالی از اقلیم، گیاه‌شناسی، آبیاری و ... طرح نشده بود. در صورتي كه 3 سوال تنها از مبحث توپوگرافی مطرح شده بود که چندان دشوار نبودند. بودجه‌بندی سوالات این آزمون به جز در بخش تاریخ، تفاوت زیادی با آزمون 93 داشت که این امر مقایسه بین آزمون‌ها را دشوار می‌کند و نشان می‌دهد که به جز تاریخ منظر، سایر مباحث روند قابل درکی را طی نمی‌کنند.

تاریخ و مباني نظري معماري
در آزمون كارشناسي ارشد سال 94 (بهمن 93) در درس تاريخ و مباني نظري معماري پراکندگی سوالات نسبت به سال گذشته تغییر کرده بود، همچنین تعداد سوال‌های دشوار بیشتر شده بود و در مجموع با توجه به تعداد سوالات بسیار دشوار و مفهومی، انتظار كسب درصدهای متوسط از سوي داوطلبان دور از ذهن نيست.
در مقايسه با آزمون سال قبل در بحث معماری جهان و معماری معاصر غرب تعداد سوالات کمتر شده بود اما به تعداد سوالات بخش معماری ایران و معماری غرب تاریخی افزوده شده بود. سوالات به سمت مفهومي‌تر شدن پیش رفته بود ولی برخی سوالات حفظي نيز در اين آزمون طراحي شده بود.
در مورد منابع، مشاهده می‌شود که با مطالعه تعدادی از کتاب‌های مهم مانند کتاب سبک شناسی دکتر پیرنیا و کتاب معماری معاصر غرب امیر بانی مسعود و کتاب تاریخ معماری جهان ابراهیم زارعی. هم می‌توان به تعداد مناسبی از سوالات پاسخ داد

دروس فنی ساختمان
در آزمون كارشناسي ارشد 94 (بهمن 93) مطابق روال سال‌های گذشته بیشترین تعداد سوالات به دروس ایستایی اختصاص داده شده بود. همچنین در بازگشت از مسیر سال قبل، پراکندگی سوالات به روال تثبیت شده قبلی بازگشت داشته و از مفاهیم پایه و مهمی مثل پایداری، سوالاتي مطرح شده بود.
همچنین در درس عناصر نیز این بازگشت را می توان دید به طوري‌ که به مفاهیم تقریبا مستقلی از بحث ایستایی اشاره شده و تعداد سوالات نیز افزایش یافته است.
در درس مصالح مطابق انتظار و به روال کم و زیاد شدن تعداد سوالات، تعداد سوالات افزایش یافته بودند و همچنین از بحث نانو دو سوال مطرح شده بود که از سال پیش هم این احتمال وجود داشت، همچنین از بحث بتن نیز مطابق روال هرساله و برخلاف سال پیش یک سوال نسبتا آسان مطرح شده بود.
در قسمت سوالات تاسیسات و تنظیم شرايط هم برخلاف روال سال‌های گذشته سوال‌ها ساده‌تر شده بودند همچنين منابع مورد استفاده به سمت منابع دانشگاهی و عمومی که قابلیت پاسخگویی بیشتری را دارند رفته‌اند، بيش‌تر سوالات سال 94 (بهمن 94) از كتاب دكتر گلابچي طرح شده بود.
در مجموع با وجود ساده‌تر شدن سوالات و آشنايي بيشتر داوطلبان با منابع، كسب درصدهای نسبتا بالایی انتظار می‌رود.

درک عمومی معماری
سوالات درک عمومی معماری آزمون سراسري سال 94 (بهمن 93) از نظر دشواری، در سطح تقریباً برابری با سال 93 قرار داشت.اما می‌توان گفت سوالات این درس نسبت به سال 93 استانداردتر شده بودند. به طورکلی رویکرد طراحان سوال درک عمومی معماری در چند سال اخیر، مفهومی بوده است که سوالات 94 نیز بیشتر از سال‌های گذشته این ویژگی را داشتند.
تعداد سوالات مفهومی آزمون 94 از سال گذشته بیشتر بوده است و در سوالات تنها یک سوال حفظی مطرح شده بود.
سوالات و پاسخ آن‌ها در آزمون سال 94 نسبت به آزمون سال 93 کم ابهام‌تر و واضح‌تر بوده‌اند.
در درس درک عمومی معماری سال 94 تنها یک یا دو سوال دشوار و محاسباتی وجود داشت که متأسفانه تنها عده‌ی کمی مي‌توانستند به آن پاسخ دهند.

زبان تخصصي
سوالات زبان رشته مهندسي معماري در سال 94 مانند سال‌های گذشته از 30 سوال اعم از 15 سوال زبان عمومی و 15 سوال زبان تخصصی تشکیل شده بود. 10 سوال زبان عمومی مربوط به واژگان عمومی بود که همگی آن‌ها در کتاب"Barron`s 1100 Words You Need To Know" موجود مي‌باشد و با مطالعه دقيق آن‌ها مي‌توانست به تمامي سوالات پاسخ دهد. 5 سوال بعدی زبان عمومی مربوط به گرامر در قالب کلوز تست بود که سطح آن نسبت به سال پیش تفاوتی نداشته است. برای پاسخگويي صحيح به سوالات این قسمت باید غیر از دانش گرامر به دانش ترجمه متن نیز تسلط كافي داشت. سطح کلی این 15 سوال نسبت به سال پیش تغییری نداشته است.
سوالات تخصصی از 3 متن تقریبا مشابه بوده است و سطح دشواری آزمون امسال نسبت به سال پیش تفاوت چندانی نداشته است.

سوالات و پاسخ آن‌ها در آزمون سال 94 نسبت به آزمون سال 93 کم ابهام‌تر و واضح‌تر بوده‌اند.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

درک امسال در 5 سال اخیر بی سابقه بوده از نظر دشواری! اینو میگم چون کساییکه میزنن و پایین میشه درصدشون بدونن که واقعا سخت بوده

!طلوع!

عضو جدید

سوالات و پاسخ آن‌ها در آزمون سال 94 نسبت به آزمون سال 93 کم ابهام‌تر و واضح‌تر بوده‌اند.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

درک امسال در 5 سال اخیر بی سابقه بوده از نظر دشواری! اینو میگم چون کساییکه میزنن و پایین میشه درصدشون بدونن که واقعا سخت بوده

کاملا موافقم باهاتون;)
راستی همچنان منتظر تحلیلتون از ازمون امسال هستیم.
مرسی :gol:

حامد ایرانشاهی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان چون بحث تو این گروه داره پویاتر و بهتر میشه گفتم منم نظراتم رو بدم..
در مورد منابع که ما پارسال یک لیست رو بدست اوردیم با تلاش برتبه ها و ... مهم سطح بندی منابع هستش یعنی تا سطح اول رو تموم نکردید سراغ بقیه نرید..

http://www.memarico.com/CMS_UI/content.aspx?id=103
البته لیست کمی ادیت لازم داره. که در حال انجام هست.

یک فیلم هم پارسال برای تحلیل کنکور اماده کردم با این که برای پارسال هست ولی مفیده..

http://www.aparat.com/v/cTPpw

در مورد شروع کردن:
به نظرم با درس های زبان و تاریخ شروع کنید چون حجم بیشتری رو دارند..
برای ایستایی و سیستم هم به شدت...به شدت تاکید میکنم به هیچ عنوان کتاب منبع نخونین و سعی کنید جزوه ی استادهای خوبی مثل دکتر طباطبایی. دکتر فطمی. دکتر سروش نیا و مهندس خرسند رو گیر بیارید بخونی.. البته کلاس این استادها بهتر از جزوشونه ولی اگر دسترسی نداشتین با جزوه جبران کنید.. البته تو لیست منابع هم توضیح دادم حتما بخونید..
زبان بچه ها درسی هست که بازم تو کنکور امسال نشون داد چقدر تاثیر داره..
اگرم ضعیف هستید نگران نباشید.. اتفاقا درسی هست که خیلی به درس خوندن احتیاج داره تا کلاس.. ولییییییی روند درس خوندن خیلی مهم هست تو این درس...
تو زبان خوندن خیلی مهم هست سطح زبا شما در چه حدی هست.
امروز فقط سعی میکنم تجربه هامو برای زبان خوندن در اختیار شما بزارم:
قسمت ساده زبان درک مطلبش هست... یعنی هدف گذاری افراد ضعیف باید اون 15 سول آخر باشه ولی برای خوندن اون هم باید زبان عمومی دونست نه لغت...
بچه ها به سه دسته تقسیم میشن و هر کدوم باید از یه منبع خاص خودشون شروع کنن.

کساییکه سطح زبان ضعیف دارن:
کتاب tik8 گاج یا هر کتابی که لغات ساده و سطح پایین دبیرستان و پیش دانشگاهی رو داره..

کساییکه سطح زبان متوسط دارن:
کتاب لغت ضروری تافل

کساییکه سطح زبان بالا دارن:
کتاب لغات سال های گذشته.. فکر کنم زیر ذره بین فعلا بهترینشون باشه

امااااا نکته اصلی تو نوع خوندن زبان هست:

با توجه به تجربه من کسی نیست که استعداد خواندن زبان نداشته باشه!!!!! بلکه این احساس خنگی و یا بی استعدادی تحت تاثیر نوع درس خوندن ویا انتظار بی جا از خود فرد ایجاد میشه..
تکرار تکرار تکرار تکرار این راه حل هست.... خیلی صبر باید داشته باشید و هر روز باید زبان بخونید نه اینکه در هفته چند روز...

نوع تکرار هم خیلی مهم هست:
بعضی ها اینطوری درس می خونن.. نه زبان بلکه هر درسی رو:
درس یک....
دوره درس یک و خوندن درس دو...
دوره درس یک و دو و خوندن درس 3.......
دوره یک تا سه و خوندن 4......
اینطوری مثلا تا درس 10 بری درس 10 رو یک بار خوندی و درس یک رو 10 بار!!!!!!!!

خیلی ار شماها الان معنی کلمه abandon رو میدونید!!!!!! چرا!!!!! چون کلمه اول درس اول 504 هست!!!!!! ولی بقیه کلمات رو نه!!!!

باید به این شکل تکرار کرد چه زبان چه هر درس حفظی دیگه!!!

درس 1
درس 2
دوره 1و 2
درس 3
درس 4
دوره 3و4
دوره 1تا4
...حتما معنی کلمات رو در جمله یاد بگیرید نه بصورت کلمه تنها و سعی کنید مشتقات و کلمات هم خانواده هر کدم رو بهم ربط بدبد و یاد بگیرید...

پیشنهاد میکنم حتما از جعبه لایتنر هم استفاده کنید ولی فقط واسه لغت و روزی 1 ساعت نهایت... اصل درس خوندن شما خوندن کتاب و جملات هست..

امیدوارم به دردتون بخوره صحبت ها..

آخرین ویرایش:

!طلوع!

عضو جدید
سلام
اقای ایرانشاهی عزیز ممنون بابت مطالب مفیدتون
راجع به درس فن موافقم که خوندن این همه کتاب از گلابچی واقعا سخت و شاید نشدنی باشه و جزوه خیلی میتونه مفید باشه ولی بحث اینجاست که همیشه دغدغه این وجود داره که جزوه کامل نباشه و فقط به درد کسایی بخوره که کلاس اون استاد رو هم شرکت میکنن. از طرفی جزوه(منظورم اخرین جزوشوه اساتیده) این عزیزان بعضی از کتابای جدید رو پوشش نمیده مثلا کتاب فن شناسی یا بایونیک یا دیجیتال و .. .
من خودم به اقای سروش نیا ایمیل زدم و پرسیدم اگه جزوه کاملتون رو که خام هم نباشه گیر بیارم ایا نیازی به خوندن کتب اصلی هست؟؟جوابشون این بود:

سلام
اکیدا توصیه می کنم اصل منابع را مطالعه بفرمایید
جزوه کاملا فاقد ارزش است چون بدون توضیحات شفاهی و مشاهده آزمایش ها، فیلم ها و انیمیشن ها نه تنها کمکی به شما نمی کند بلکه گمراه تر می شوید
ضمن اینک جزوه معمولا خام است و نویسنده از ظن خود پرش کرده و لزوما کامل نیست
پیروز باشید

بالاخره تکلیف چیه اقای ایرانشاهی ؟ممنون میشم نظرتون رو بگید:gol:

raha pania

کاربر بیش فعال
ممنون آقای ایرانشاهی
بچه ها لطفا هرکس تو دروس اصلی که میخوایم شروع کنیم ،دو تا کتابو پیشنهاد بده ،تا طبق اکثریت آرا اونو تو برنامه بذاریم ،در مورد جزوه من خودم جزوه ای از اساتیدو کامل ندارم ،اگر کسی جزوه رو اعلام میکنه لطفا منبع تهیه شم بگه ،که همه یکی شیم مخصوصا ما بچه های شهرستان
البته این نظر منه
کتاب هایی که من پیشنهاد میدم ایناست ،طبق سیلابس های ایوان خانه و مرکز معماری،یجورایی جمع بندی و البته منابعی که دسترسی دارم
زبان : 504 ،essentiol toefl...
فن: مبانی سازه و سازه در معماری
مبانی نظری: سبک شناسی ،معماری ایرانی و معماری معاصر غرب قبادیان
درک : کتاب آقای عسگری رو ندارم اما بنظرم اولویت با این کتابه
تاسیسات : جزوه آقای سلطاندوست
تنظیم شرایط محیطی : جزوه حانم قیابکلو ،کتاب آقای قبادیان
اینا الان به ذهنم رسید
این از ذهن کوچک من
یه قطره برای پر کردن یه دریا :)

architectm.f

عضو جدید
سلام آقای ایرانشاهی و خسته نباشید و خدا قوت . مرسی برای راهنماییاتون . :w27: اگه ممکنه لطفا راهنمایی کنید کسایی که تو درسای فنی میلنگن یعنی ضعیف هستند از چه منبعی و از کجا شروع کنن ؟‌ فن رو هم مثل تاریخ و زبان از همین روزا باید شروع کرد ؟ ممنون میشم راهنماییمون کنید .

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون آقای ایرانشاهی
بچه ها لطفا هرکس تو دروس اصلی که میخوایم شروع کنیم ،دو تا کتابو پیشنهاد بده ،تا طبق اکثریت آرا اونو تو برنامه بذاریم ،در مورد جزوه من خودم جزوه ای از اساتیدو کامل ندارم ،اگر کسی جزوه رو اعلام میکنه لطفا منبع تهیه شم بگه ،که همه یکی شیم مخصوصا ما بچه های شهرستان
البته این نظر منه
کتاب هایی که من پیشنهاد میدم ایناست ،طبق سیلابس های ایوان خانه و مرکز معماری،یجورایی جمع بندی و البته منابعی که دسترسی دارم
زبان : 504 ،essentiol toefl...
فن: مبانی سازه و سازه در معماری
مبانی نظری: سبک شناسی ،معماری ایرانی و معماری معاصر غرب قبادیان
درک : کتاب آقای عسگری رو ندارم اما بنظرم اولویت با این کتابه
تاسیسات : جزوه آقای سلطاندوست
تنظیم شرایط محیطی : جزوه حانم قیابکلو ،کتاب آقای قبادیان
اینا الان به ذهنم رسید
این از ذهن کوچک من
یه قطره برای پر کردن یه دریا :)
آقای ایرانشاهی دستتون درد نکنه:w27:
رها جون با منابع پیشنهادیت موافقم فقط اسم مبانی نظری رو به نظرم بذار تاریخ و برا مبانی نظری دوتا کتاب مبادی سواد بصری و معماری فرم فضا و نظم رو بذارین......البته این نظر منه گلم:redface:

سارا جونم سلام.من فعلا نتونستم بخونم آخه پروژه مردم دستمه باید تموم کنم.نگی فراموش کردم که اینطوری نیس اصلا.ایشالا 11ام;)

پی نوشت: البته بچه ها از خدا پنهون نیس از شما چه پنهون که همه اینا برام بهونه س.....ینی تنها چیزی که باعث میشه نتونم استارت بزنم ترسه!!!:w05:شاید مسخره به نظر بیاد ولی باور کنین یه جورایی این احساس رو دارم که تو دریا کوسه بهم حمله کرده و الان از دریا وحشت دارم.:cry:.....................................

آخرین ویرایش:

architectm.f

عضو جدید
رها جون با منابع پیشنهادیت موافقم فقط اسم مبانی نظری رو به نظرم بذار تاریخ و برا مبانی نظری دوتا کتاب مبادی سواد بصری و معماری فرم فضا و نظم رو بذارین......البته این نظر منه گلم:redface:

سارا جونم سلام.من فعلا نتونستم بخونم آخه پروژه مردم دستمه باید تموم کنم.نگی فراموش کردم که اینطوری نیس اصلا.ایشالا 11ام;)

پی نوشت: البته بچه ها از خدا پنهون نیس از شما چه پنهون که همه اینا برام بهونه س.....ینی تنها چیزی که باعث میشه نتونم استارت بزنم ترسه!!!:w05:شاید مسخره به نظر بیاد ولی باور کنین یه جورایی این احساس رو دارم که تو دریا کوسه بهم حمله کرده و الان از دریا وحشت دارم.:cry:.....................................

arezoya منم همچین حسی دارم ترسم اصلی ترین مانع برا شروع نکردنمه . چون این تنها راهیه که دارم میترسم نتونم اونجوری که باید به نتیجه برسونمش !‌

raha pania

کاربر بیش فعال
اها ممنون عزیزم
ترس چراا ؟؟ مگه چندبار رفتی سر جلسه که میترسی؟؟؟
موقعی باید بترسی که سر جلسه نشسته باشی درحالی که هیچی نخوندی،وقتی بشینی بخونی ،حتی روزی یه صفحه از الان میدونی چی میشه ؟؟؟؟
اصلا نترسید ،یکار کنید کنکور از شما بترسه به قولی »کنکورت را قورت بده »

sara 262

عضو جدید

ارزویا جونم :heart::gol:یه جمله خوندم چند روز پیش که باعث شد بالاخره استارت بزنم برات می نویسمش (تنها دو روز در سال هست که نمیتونی هیچ کاری بکنی‌!یکی‌ دیروز و یکی‌ فردا..) ;)
من بالاخره شروع کردم و دقیقا حستو داشتم ولی عالی بود کم خوندم ولی برای شروع عالی بود من از جزوه مانا قابوسی و نسیم عسگری برا تاریخ شروع کردم.
فن پس طبق نظر آقای ایرانشاهی باید دنبال جزوه باشم و بعد یه سری از منابع رو بخونم...
زبان هنوز نمیدونم...
درک معماری 1600 تا تست و دارم احتمالا با اون شروع کنم
منظر نمی دونم!
چرا از 11 ام ؟ از همین امروز قول بده که توام شروع کنی تا حست عوض شه حتی شده یه صفحه ،یه خط ،باشه؟
دوستان هماهنگ نمیشیم باهم ؟:victory:

sara 262

عضو جدید
ممنون آقای ایرانشاهی خیلی خوشحالم که شما رو داریم و اینقد به دریغ همه مون رو راهنمایی میکنید . حرفاتون خیلی از سوالای ذهنم و رفع کرد. به شخصه ازتون واقعا متشکرم :gol::gol:

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها واقعا ازتون ممنونم که بهم امید میدین

دوستای گلم من چن روزه با یه مسئله درگیرم.شنیدم اونایی که مدرک علمی کاربردی معماری دارن حتی ارشد هم بخونن حق امضا و طراحی ندارن این درسته؟
.....آخه من کاردانیم علمی کاربردی نبود که!کاردانی ناپیوسته معماریه.الان من چه خاکی به سرم کنم؟اینطوری ارشد مثلا حتی معماری به معماری یا طراحی داخلی بخونم الافم؟

farnaz*

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
بچه ها واقعا ازتون ممنونم که بهم امید میدین

دوستای گلم من چن روزه با یه مسئله درگیرم.شنیدم اونایی که مدرک علمی کاربردی معماری دارن حتی ارشد هم بخونن حق امضا و طراحی ندارن این درسته؟
.....آخه من کاردانیم علمی کاربردی نبود که!کاردانی ناپیوسته معماریه.الان من چه خاکی به سرم کنم؟اینطوری ارشد مثلا حتی معماری به معماری یا طراحی داخلی بخونم الافم؟
نه درست نیست.
من کاردانیم معماری بوده/کارشناسیم(عنوانش تو مدرکم که یونی آزاد خوندم: کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی معماری بوده و آزمون طراحی نظام هم 3 سال پیش دادم و قبول شدم و الان دارم از پروانه ی طراحی و نظارتم استفاده می کنم.
فقط نکته ای که هست اینه که به ماها فقط تا پایه 2 حق ارتقای پایه میدن برای اینکه بتونیم پایه 1 هم بگیریم باید مدرک ارشد معماری بگیریم.

اما من نمی دونم که اگر ارشد فناوری معماری(هنرهای ساخت) بگیرم این مشکل من حل میشه یا نه حتما باید ارشد معماری بگیرم ؟!

nasrin_arch

عضو جدید
نه درست نیست.
من کاردانیم معماری بوده/کارشناسیم(عنوانش تو مدرکم که یونی آزاد خوندم: کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی معماری بوده و آزمون طراحی نظام هم 3 سال پیش دادم و قبول شدم و الان دارم از پروانه ی طراحی و نظارتم استفاده می کنم.
فقط نکته ای که هست اینه که به ماها فقط تا پایه 2 حق ارتقای پایه میدن برای اینکه بتونیم پایه 1 هم بگیریم باید مدرک ارشد معماری بگیریم.

اما من نمی دونم که اگر ارشد فناوری معماری(هنرهای ساخت) بگیرم این مشکل من حل میشه یا نه حتما باید ارشد معماری بگیرم ؟!

سلام
مدرک ارشد تکنو یا همون هنرهای ساخت برای پایه بندی نظام مهندسی ملاک نیست . البته تا الان که اینجوری بوده . شاید یه ماه دیگه نظرشونو عوض شد

معمار امین

عضو جدید
سلام دوستای گلم . یه راهنمایی میخواستم ازتون ...

من الان تو خدمت سربازی هستم و همونجا خودم رو برا کنکور آماده میکنم ساعت 2 کارم تموم میشه و از 2 تا 12 شب بیکارم . اگه در مورد برنامه ریزی و منابع و اینا یه راهنمایی بکنین و من استارتمو بزنم ازتون ممنون میشم.

architectm.f

عضو جدید
اها ممنون عزیزم
ترس چراا ؟؟ مگه چندبار رفتی سر جلسه که میترسی؟؟؟
موقعی باید بترسی که سر جلسه نشسته باشی درحالی که هیچی نخوندی،وقتی بشینی بخونی ،حتی روزی یه صفحه از الان میدونی چی میشه ؟؟؟؟
اصلا نترسید ،یکار کنید کنکور از شما بترسه به قولی »کنکورت را قورت بده »

:smile: ترس از جلسه و اینجور چیزا نه:redface: ترس از اینکه حجم مطالب خیلی زیاده :confused::cry:و اینکه درصدا برا یک رتبه ی خوب باید تو یه رنج باشنو:w05: این در حالیه که سطح اطلاعاتم توی درسا هماهنگ نیس !:w04: مثلا تو یه درسی ضعیف و تو یه درسی قوی هستم و هماهنگ کردن اینا کار و زمان میبره و البته به یه برنامه ریزی خوب نیاز داره !:w09: اینکه نشه همچین مسئله ای رو تا زمان مورد نظر حل کرد ترس داره !:w45: مخصوصا اگه برای هدفهایی که داری این قدم پایه باشه که تو یه دانشگاه خوب قبول شی و اینا دیگه :w28:اما ایشا ... هممون به نتیجه ی دلخواهمون برسیم . :w17:خوب پس الان از زبان و تاریخ شروع میکنیم ؟ :w10:فک کنم زبان رو تا روزای آخر باید مطالعه و مرور کنیم اما تاریخ و تا چه مدت باید تموم کنیم ؟ :w08:

raha pania

کاربر بیش فعال
:smile: ترس از جلسه و اینجور چیزا نه:redface: ترس از اینکه حجم مطالب خیلی زیاده :confused::cry:و اینکه درصدا برا یک رتبه ی خوب باید تو یه رنج باشنو:w05: این در حالیه که سطح اطلاعاتم توی درسا هماهنگ نیس !:w04: مثلا تو یه درسی ضعیف و تو یه درسی قوی هستم و هماهنگ کردن اینا کار و زمان میبره و البته به یه برنامه ریزی خوب نیاز داره !:w09: اینکه نشه همچین مسئله ای رو تا زمان مورد نظر حل کرد ترس داره !:w45: مخصوصا اگه برای هدفهایی که داری این قدم پایه باشه که تو یه دانشگاه خوب قبول شی و اینا دیگه :w28:اما ایشا ... هممون به نتیجه ی دلخواهمون برسیم . :w17:خوب پس الان از زبان و تاریخ شروع میکنیم ؟ :w10:فک کنم زبان رو تا روزای آخر باید مطالعه و مرور کنیم اما تاریخ و تا چه مدت باید تموم کنیم ؟ :w08:

منم همینطورم عزیزم ،تو درسای تاسیسات و عناصر و جزییات میلنگم اما خوندنی ها و زبان بهترم ،تا نریم سر وقتش واسه خودشون که خونده نمیشن
بنظرم تاریخ اصلا نباید واسش مدت زمان داد چون یه چیزیه که مدام باید مرور و تکرار بشه ،همینطور زبان
حالا دوستان باید بازم منابعشونو بگن ،بنظرم به یه تعداد معقول که رسیدیم شروع کنیم ،برای شروع همین منابعی که خودت گفتی رو تو روزای هفته تقسیم کن مثلا تا اول ماه رمضان

وضعیت
موضوع بسته شده است.