reza2011
عضو جدید
سلام دوست گرامی
فکر نکنم اصلا چنین بحثی که ما مهندسیم و شما نیستید ما خوبیم شما بدیدباشه...بلکه موضوع سرگردانی دانشجویان معماری در دانش گاه های!!این مرز پر گهرست ،که به دنبال ذره بینی میگرده تا بتونه این اطلاعات و حوزه هایی که شاید به ظاهر هیچ ربطی به هم ندارن رو متمرکز کنه و بتونه از اونها استفاده کنه ...همون طور که فرمودید هر چیزی باید سر جای خودش قرار داشته باشه و هر سمتی دارای اهمیت خودش است با این نظرتون کاملا موافقم و همانطور که فرمودید هیچ وقت نمیشه بخش اجرایی و سازه ای رو از معماری جدا کرد جدا کردن این دو اصلا امکان پذیر نیست اما نکته ای که در ارتباط با مسئولیت گفتید درسته ولی ناقصه ...حفظ جسم انسان جزء بدیهی کار معمارهاست اما معماری از این حفظ کردن فراتر میره و با روح انسان و زیبایی شناسی هنر کار میکنه و همه چیز رو با این ذره بین متمرکز میکنه و همه کارها در این راستا قرار میگیره... از بحث مربوط به علوم انسانی و ارتباطش با معماری صرف نظر میکنم که خودش احتیاج به یه تاپیک جدا داره ( برای کسب اطلاعات بیشتر به 2 کتاب معماری و راز جاودانگی ...الگوهای استاندارد در معماری )از این دیدگاه معماری در پیشبرد فرهنگی و تعالی جامعه انسانی پر مسئولیت ترین رشته هاست
در درس تمرین های معماری که شاید نیاز به بحث اجرایی فعلا نباشه استاد از ما نحوه اجرای کار رو میپرسید پس فکر نکنم در بخش اجرایی مسئول تنها یک نفر باشه !
این بدیهی که طرحی که معمار پیشنهاد میده باید اجرایی باشه یا مهندس سازه بتونه با خلاقیت خودش اون طرح رو اجرایی کنه...مثل اجرای رستوران برج العرب دبی....
(معمار+ مهندس=ساختار) از آقای گلابچی فکر کنم بهترین کتاب در این زمینه باشه...،
اما متاسفانه شیوه غلط آموزش معماری در دانش کده ها!!!! باعث به وجود آمدن این مشکلات شده است....
دوست عزيزم كليت حرف من و شما يكيه ... من اين بحث رو از اول خوندم و يكي يكي پست ها رو نگاه كردم . صحبت سر اين بود كه واژه مهندس زيبنده رشته معماري هست ... و من گفتم كه با اين حرف و اين چنين بحث هايي كاملا مخالفم زيرا مسما هر كس به نفع رشته خودش راي ميده ولي توجه داشته باش دوست گلم به هر روي اهميت كارها داراي درجه بندي هست ... در جريان خلق يك پروژه بر فرض يك برج 13 طبقه رو مثال بزنيم اگر زمان كل طرح نقشه هاي معماري فرضا 2 ماه باشه 10 الي 15 برابر اين زمان به اجراي نقشه اختصاص خواهد داشت ... نميشه اين واقعيت رو انكار كرد كه سخت ترين بخش هر پروژه بخش اجرايي ان هست هم به سبب مسئوليت سنگين و هم خطرات پيش رو در اجراي يك پروژه ...
در اكثريت جميع كارهاي اجرايي هر زمان كه نقص يا مشكلي ديده بشه انگشت اتهام در اولين گام به سمت عوامل اجرايي نشانه خواهد رفت .
من معتقدم ما بايستي به واقيعت رشته هايي كه در اون تحصيل كرديم اذعان داشته باشيم . من خودم رشته عمران خوندم ولي هميشه معترفم رشته ها ي برق و مكانيك از نظر فهم و آموزش بسيار مشكل هستند ... اگر گفته ميشه رشته معماري رشته ساده تري در مقايسه با رشته هاي فني هست معنيش اين نيست كه اون دوست عزيزم بهش برخورد كه پس ما فقط نقاشي ميكشيم .. نه هرگز من چنين مقصودي رو نداشتم . يك مغز متفكر مثل ديويد فيشر هم رشته شما دوستان معماري هست . من معتقدم هر كس نبايد به اين چيزها اهميت قائل شد كه فلان رشته سبك يا فلان رشته سنگين يا فلان رشته داراي كلاس بالاتر هست . مسلما در جامعه هم نياز به مهندس هست هم نياز به نانوا هم نياز به رفتگر . كليه مشاغل داراي ارزش و احترام هستند . اونچه كه مهمه اينه كه در كاري كه در اون تخصص داريم بهترين باشيم . و متاسفانه باز هم ميگم كه روحيه اتحاد در بين ما مهندسين بسيار ضعيف هست . در بيشتر پروژه ها يكي از مشكلات بزرگ كه در نقشه ها ديده ميشود چيست ؟ عدم هماهنگي بين آرشيتكت و مهندس عمران و مهندس تاسيسات و ...
به هر شكل باز هم اين نكته رو خدمت شما عزيز متذكر ميشم كه در مورد بحث مسئوليت ها كه بحث شد بايد بگم كه مهندسين عمران چه در بخش محاسبه و چه در بخش اجرا مسئوليت حفظ جان كليه ساكنين داخل ساختمان رو چه در حين بهره برداري از ساختمان و چه در حين اعمال بار زلزله بر سازه بر دوش دارند . و همچنين تامين آرامش و راحتي و تامين زيبايي كه طبق گفته شما در مسائل روحي ساكنين تاثير گذار هست بر عهده آرشيتكت هاي محترم هست . البته طرح مهندسين معمار در حفظ جان ساكنين در حين اعمال بار زلزله تاثير گذار است . امروزه مشخص شده است كه بخشي از تلفات حين زلزله بر اثر سقوط اشيا و لوازم چون كمد و لوستر و آيينه تلويزيون و ... بر روي ساكنين نيز ايجاد ميشود . در كشور ژاپن به اين موضوع بسيار توجه شده و كليه لوازم داخل خانه به طريق قابل اطميناني مهار و از حركت آنان جلوگيري ميشود . دقيق نميدونم كه اين موضوع جزو مسئوليت هاي مهندسين معمار هست يا خير .
به هر شكل بايد از بچه هاي معماري تشكر كنم چون در طي اين بحث از ابتدا تا الان شاهد كوچكترين توهيني به ساير رشته ها نبوديم . اين شخصيت بالاي شما عزيزان رو ميرسونه و من به شخصه از فعاليت در تالار معماري بسيار خرسندم .