کپسول لوبیپروستون برای یبوست
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی لوبیپروستون (Lubiprostone)
نام تجاری داروی لوبیپروستون
Amitizaکاربرد داروی لوبیپروستون
یبوستاشکال دارویی لوبیپروستون
کپسول خوراکیاطلاعات دارویی لوبیپروستون
داروی لوبیپروستون برای درمان یبوست مزمن در بزرگسالان استفاده میشود. همچنین برای درمان یبوست ناشی از داروهای اپیوئیدی (مسکن) در بزرگسالان با درد غیر سرطانی شدید استفاده میشود. این دارو دفعیات مایع روده را افزایش میدهد که در نهایت به دفع مدفوع و بهبود علائم مربوط به یبوست هم کمک میکند.این دارو همچنین به درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) در زنانی که یبوست علامت اصلی بیماریشان است هم کمک میکند.
علت سندرم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریک پذیر (IBS) از اختلالات مزمن است که ناشی از عدم کارکرد صحیح روده میباشد اما علت دقیق ایجاد این سندرم ناشناخته است. از عواملی که باعث تشدید سندرم روده تحریک پذیر میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:- برخی خوراکیها مانند شیر، شکلات، الکل، کافئین و غذاهای چرب
- استرس
- تغییرات هورمونی در زنان
- برخی از آنتیبیوتیکها
- عفونت دستگاه گوارش
- عوامل ژنتیکی
مقدار و روش مصرف داروی لوبیپروستون
- قبل از شروع درمان با داروی لوبیپروستون (Lubiprostone) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی لوبیپروستون از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- چنانچه وضعیتتان تغییر نکرد و یا حتی بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
- برای جلوگیری از حالت تهوع این دارو را همراه با غذا مصرف نمایید.
- کپسول لوبیپروستون را به طور کامل ببلعید و از خرد کردن، جویدن، شکستن یا باز کردن آن خودداری نمایید.

موارد منع مصرف داروی لوبیپروستون
- به تاریخ انقضای داروی لوبیپروستون (Lubiprostone) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی لوبیپروستون را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- انسداد در دستگاه گوارش
- اسهال شدید
- بیماری کبدی
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی لوبیپروستون
- برای بررسی پیشرفت درمانتان در زمانهای مقرر پزشک خود را ملاقات کنید.
- دستورالعملهای پزشک خود را در مورد محدودیت در غذا یا نوشیدنی و همچنین داشتن تحرک دنبال کنید.
تداخلات دارویی لوبیپروستون
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی لوبیپروستون، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.این دارو به ندرت ممکن است در عرض ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از اولین دوز باعث ایجاد مشکل در تنفس و تنگی قفسه سینه شود. این واکنش معمولاً جدی نیست و عموماً در عرض ۳ ساعت از بین میرفته و ممکن است با مصرف دوزهای دیگر دوباره تکرار شود. با این حال ممکن است نتوانید این عارضه را از یک واکنش نادر و شدید که آن هم ممکن است باعث مشکل تنفسی و یا درد در قفسه سینه شود، تشخیص دهید. بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکل تنفسی یا گرفتگی، ناراحتی یا درد در قفسه سینه فوراً به پزشک اطلاع دهید.
عوارض جانبی داروی لوبیپروستون
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، فوراً به پزشک اطلاع دهید:
- سردرد
- مشکلات خواب
- درد مفاصل یا کمر
- تب
- سرفه
- آبریزش بینی
- خشکی دهان
- درد معده
- گاز
- نفخ
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
- تغییرات خلقی یا ذهنی
- تورم بازوها یا پاها
- سبکی سر مانند حالتی که ممکن است بیهوش شوید
- غش
- سرگیجه
- اسهال یا استفراغ شدید
- در صورت بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو) فوراً به اورژانس مراجعه نمایید.
عوارض مصرف بیش از حد داروی لوبیپروستون (مسمومیت دارویی)
- این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.
- اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند غش و ضعف (از حال رفتن)، تنگی نفس، برافروختگی، رنگ پریدگی، از دست دادن اشتها، تعریق، در او دیدید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی لوبیپروستون
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید. این کپسول به شدت رطوبت جذب میکند، بنابراین کپسولها را در ظرف اصلی خود نگه دارید. تنها به مدت چهار هفته پس از اولین باری که درب ظرف را باز میکنید، میتوانید از دارو استفاده کنید.