گزینشی بحث کردن یعنی این 
من 3 تا آیه توی این تاپیک گذاشتم ! یکیش اونی بود که شما مطرح کردین و این برداشت رو ازش داشتین ! دوتای دیگه اش چی ؟
توی دو آیه ی دیگه ، پیامبر خاتم و حضرت یعقوب وسیله قرار داده شده اند نه عمل ِ نیک !
ادامه ی این بحث توی یه تاپیک دیگه بود : #31
حالا چرا فکر کردید منظور من به شما بوده ؟

چون تو جاهای مختلف دیدم این آیه رو آوردند اینجا نوشتم.
خب تو دو آیه ی دیگر پیغمبر و یعقوب افرادی زنده هستند که برای اونها از خداوند طلب مغفرت میکنند
مثلا همان طور که ما از همدیگر میخوایم که برای خودمون دعا کنیم.
ولی در حال حاضر این افراد همگی از دنیا رفته اند و یکی از صفات خداوند هم
حی هست اگر ما از فرد مرده هم میتونیم یاری بجوییم پس صفت زنده بودن خداوند چه اهمیتی پیدا میکنه ؟! اینجوری که دیگه هرقدرتی از خداوند رو کم کم داریم به بنده هاش میچسبونیم و کم کم دارند برابر میشن.
بعدش شما یه حدیث بیار از پیغمبر که به مردم گفته باشه بگید یا محمد ! و اسم مرا بخوانید !
تو همین دوآیه ای که نوشتید نوشته شده کسانی که ظلم کردند "
از تو بخواهند" یا در آیه ی بعد میگوید "
پدرجان ..." یعنی مستقیم به پیغمبر و یعقوب گفته شده برای ما دعا کن.
نه از فرد بطور غیابی میخواد و نه از فرد مرده!
یه مثال دیگری هم بزنم مثلا من در حال حاضر در خونم مشغول خواندن دعای توسل هستم شما هم در شهر خودتون دارید این دعا رو میخونید یکی دیگه در امریکا و.... یعنی همه ی ما بطور هم زمان داریم این دعا رومیخونیم در اون صورت اون ائمه ی که ما صداش میکنیم میتونه دعاهای همه ی ما رو بطور همزمان از شهرهای مختلف جهان بشنوه ؟
اگر میتونه ( که به گمان شیعیان میتوانند ) در این صورت مگر فقط خداوند نیست که میتونه بطور همزمان صدای تمام بنده هاش بشنوه ؟! اگر حرف شما درست باشه یعنی این افراد قدرت شنیدن دعای همه ی کسانی که اسمشون رو صدا میکنند از هرجای زمین دارند در این صورت پس چرا خداوند در قرآن به پیامبر در جاهای مختلف میگوید بگو تو هم همانند آنها بشری هستی ؟!
الان این مواردی که ما داریم از ائمه میشنویم اصلا شباهت به بشر ندارند!
ادامه ی این بحث توی یه تاپیک دیگه بود : #31
اگه خدا میگه :
فاطر13و14---جز الله كسي را نخوانيد...
پس به زندشم نمیشه متوسل شد ...مگر اینکه تفسیر شما از آیاتی که ارائه دادید اشتباه باشه وگرنه باز هم این آیاتبا هم تناقض دارن ...
ضمن اینکه در آیه 64 سوره نسا گفته نشده که فقط در صورت زنده بودن رسول خدابه نزد او برید و بهش متوسل بشید بلکه این آیه معنای عام داره و هم شامل حیاتایشون و هم بعد از مرگ ظاهری اون حضرت میشه...
آخه این دو آیه ربطی به توسل ندارند که ما بگیم با " جز خدا کسی رو نخوانید " تناقض دارند. اون آیات مربوط به طلب مغفرت هست از افراد زنده ولی توسل امروزی یعنی اینکه شما مستقیم میای میگی یا علی یا حسین و بعد دعات رو از این افراد طلب میکنی ... ( افرادی هم که اصلا در قید حیات نیستند)
آیه 64 سوره نسا :
ما رسولی نفرستادیم مگر بر این مقصود که خلق به امر خدا اطاعت او کنند. و اگر هنگامی که آنان ( گروه منافق ) بر خود ستم کردند به تو رجوع
می کردند و از کردار خود به خدا توبه نموده و تو هم برای آنها استغفار
می کردی و از خدا آمرزش
می خواستی ، در این حال البته خدا را توبه پذیر و مهربان
می یافتند.
خب این فعل ها زمان آینده در گذشته است یعنی اگر به پیغمبر رجوع میکردند : یعنی اگر به پیغمبر
قبلا رجوع میکردند .. خب قبلش پیغمبر زنده بود ! و جالب اینکه در ادامه آیه هم اومده ".. به خدا توبه مینموده "
من که اینجوری درک میکنم این آیات رو. ربطی نداره که منظور آیه به زمان بعد وفات پیغمبر هم هست!
بله همینطور که میفرمایید ، دعا فقط برای استجابت نیست و میتونه بسیج نیروهای درونی ما باشه تا به خواستمون برسیم ولی این موضوع چه تناقضی با توسل داره ؟
یعنی دعا یه وسیله ست برای نزدیکی به خداوند.بطور مثال خیلی ها بودند که از اصراربردعای خودشون به مراحل عرفان رسیدند یعنی دعا بهانه ای میتونه باشه برای نزدیکی فرد به خداوند ..
ما دنبال این نیستیم که ائمه و انبیا مارو به خواستمون برسونن ... توسل هم در اصل به خود خدا برمیگرده و چشم امید فردی که متوسل میشه هم فقط به خداست ...
خب این طرز تفکر شماست ولی خیلی ها چنین تفکری ندارند.بطور مثال من تو همین سایت داشتم میخوندم که یکی نوشته بود خداوند از قدرت خودش به بنده هاش ( ائمه) داده بنابراین اونها هم قدرت استجابت دعا رو دارند

خیلی ها چنین درکی از توسل دارند .
این وسط دنبال یه کاتالیزوره که خدا زودتر بهش عنایت کنه ولی مسلما اگه خدا نخواد هیچ اتفاقی نمیوفته و فردی که توسل میکنه هم اینو به خوبی میدونه که اگر دیدش غیر از این باشه ، شرک محسوب میشه که از نظر شیعه هم مذمومه !
ولی شما آیات قرآن بخونید میبینید که خداوند نمیخواد بنده هاش در موارد دعا و خواسته افراد دیگر رو واسطه قرار بدند .
( ایاک نعبد و ایاک نستعین )
من استنباط خودم اینکه یه عده در طول تاریخ برای اثبات شیعه و وارد کردن این تفکر به اعتقادات مردم دست به چنین تحریف بزرگی زدند و برای بالابردن مقام این افراد در نزد مردم منجر به گفتن چنین اغراق هایی شدند حتی اگر دقت کنیم ریشه همین دعای توسل برمیگرده به مجلسی و دوره صفوی !
البته چنین مواردی همیشه در تاریخ ادیان وجود داشته!
در هر صورت تجربه ی زندگی همیشه به من اثبات کرده که همیشه خواسته هامو از خداوند به صورت مستقیم بطلبم ..همون طور که خداوند وقتی داستان پیامبرانش رو هم در قرآن تعریف میکنه همگی خداوند رو مستقیم مورد خطاب قرار میدند و هیچ واسطه ای بینشون نیست یعنی خالص خالصند .