پارسی یا عربی ؟؟

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز

با آن که امروز گرایش همگانی در زبان پارسی به سوی ساده نویسی پیش می رود ، هنوز در برخی زمینه ها نتوانسته ایم خود را از بند عربی نویسی و پیچیده نویسی رها کنیم .

چند نمونه :

(مسابقه ای میان فرزندان اناث و ذکور کارمندان اداره به طور جداگانه برگزار شد .) فکر نکنم هیچ کدام از ما ایرانی ها در طول عمرمان حتی یک بار به جای دختر و پسر بگوییم اناث و ذکور ! پس چرا در هنگام نوشتن طبع عربی مان گل می کند ؟!

کلمه ها و ترکیب های عجیبی مانند : (و قس علیهذا ! ؛ مد ظله العالی ! ؛ کان لم یکن ! ؛ فتامل ! ) ؛ این ها به سادگی با واژه های پارسی قابل جایگزینی است .

متون حقوقی و قضایی که پر است از کلمات سخت و ناآشنای عربی . نمونه ای از یک وکالتنامه :

(مورد وکالت: در خصوص ابتیاع و خریداری یکدستگاه آپارتمان… به نام و برای موکل با جمیع متعلقات و منضمات شرعیه و عرفیه آن مشاعا یا مفروزا و کلا یا جزئا بهر مبلغ و میزان و بهر نحو و ترتیبی که صلاح و مقتضی بداند و پرداخت ثمن معامله و اقرار بتصرف آن و اسقاط خیارات و سپردن تعهدات … و تهیه و تحصیل و تسلیم مدارک مربوط و اخذ اسناد و دادن رسید و انجام سایر تشریفات لازمه قانونی و مقرراتی آن و قیام و اقدام بانجام هر امریکه جهت تحقق مورد وکالت لازم شود… وکیل مرقوم با حق توکیل غیروحق عزل وکلاء انتخابی کلا یا بعضا و لو کرارا از طرف موکل نامبرده در انجام مورد وکالت…» !! )

به راستی نمی دانم با چه جراتی می شود این وکالتنامه را امضا کرد !!
این متن های سنگین عربی مرا به یاد مکاتبات دوره قاجار می اندازد که برای هر کار ساده ای متنی به غایت پیچیده و عربی می نوشتند . البته من سره نویسی و پاکسازی زبان را ناممکن می دانم ، زیرا زبان عربی بیش از حد در زبان پارسی داخل شده ولی می توان ساده نویسی و پارسی نویسی را گسترش داد و از واژه ها و ترکیب های عربی کاست .

منبع :
http://dsh2009.blogfa.com/post-80.aspx

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
http://tonaliteh.persiangig.com/image/Cammera pic/Ferdosi/IMG_1453.jpg

سده ها است كه در غرب از واژه ی پرژن ( Persian) استفاده می كنند كه اصل آن به واژه های "پارس" و "پارسی" بر می گردد. هنگامی كه هزار سال پیش از میلاد مسیح قوم های آریایی به سرزمین پرسیس مهاجرت كردند پارس و زبان آنها نیز پارسی شناخته شد. این زبان از آن هنگام تا كنون دچار دگرگونی های بسیاری در دوره های گوناگون شده است كه نتیجه ی آن پدیداری پارسی كهن (كه تا سه سده پیش از میلاد زنده بوده)، پارسی میانه یا پهلوی (كه تا سده ی نهم پس از میلاد رایج بوده) و پارسی نو كه پس از تسلط عرب ها "فارسی" نامیده شد، چرا كه در زبان حاكمان جدید صدای "پ" وجود نداشت.

فارسی حتى نام اصلى زبان ما نیست بلكه عربى شده « پارسى» است زیرا عرب زبان ها قادر به تلفظ حرف « پ » نیستند و این حرف را در بسیارى از واژه هاى پارسى همچون اسپند، پیروز و غیره به «ف» تغییر داده اند.

فردوسی، سرایندهی بزرگ ایرانیان در ۱۰۷۰ سال پیش برای این که ایرانی شناسنامه ی ملیش را گم نکند، و از خانواده ی اعراب به شمار نرود، شاهنامه را به پارسیی گوشنوازی سرود و فرمود:

پی افکندم از نظم کاخی بلند----------- که از باد و باران نیابد گزند
جهان کرده ام از سخن چون بهشت------- از این بیش تخم سخن کس نکشت

بسی رنج بردم درین سال سی -----------عجم زنده کردم بدین پارسی
نمیرم از این پس که من زنده ام------------ که تخم سخن را پراکنده ام
هر آن کس که دارد هش و رای و دین---------- پس از مرگ بر من کند آفرین

mohandese.motefakker

عضو جدید
کاربر ممتاز
کدوم پارس, کدوم کشک؟ اگه پارس ماها هستیم که گند بزنن هر چی پارس هست رو.

پارس چی داره که پاسش بداریم؟

فرهنگ داریم؟
دین داریم؟
تکنولوژی داریم؟
پول داریم؟
حکومت داریم؟
قدرت داریم؟
مملکت شیک و آباد داریم؟

نه هیچی نداریم, ما ایرانی ها هیچی نیستیم جز ادعا و طبل توخالی. فقط تو توهم یه حکومت پادشاهی در قعر تاریخ غلت میزنیم و به اشتباه دلخوشیم به اینکه کل ناسا دست ایرانی هاست.

حالا 4تا لغت هم عربی گفته بشه, بشه به درک. بخدا اگه خودمونو عرب بنامیم بهتره, اعراب هیچی نداشته باشند , برج العرب دارند, هواپیمایی امارات دارند, ارج و قرب پیش دنیا دارند, ازشون واسه یه سفر خارجه انگشت نگاری نمیشه و ... هیچی هیچی هم نداشته باشند هنوز سنت خودشون رو دارند.

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
کدوم پارس, کدوم کشک؟ اگه پارس ماها هستیم که گند بزنن هر چی پارس هست رو.

پارس چی داره که پاسش بداریم؟

فرهنگ داریم؟
دین داریم؟
تکنولوژی داریم؟
پول داریم؟
حکومت داریم؟
قدرت داریم؟
مملکت شیک و آباد داریم؟

نه هیچی نداریم, ما ایرانی ها هیچی نیستیم جز ادعا و طبل توخالی. فقط تو توهم یه حکومت پادشاهی در قعر تاریخ غلت میزنیم و به اشتباه دلخوشیم به اینکه کل ناسا دست ایرانی هاست.

حالا 4تا لغت هم عربی گفته بشه, بشه به درک. بخدا اگه خودمونو عرب بنامیم بهتره, اعراب هیچی نداشته باشند , برج العرب دارند, هواپیمایی امارات دارند, ارج و قرب پیش دنیا دارند, ازشون واسه یه سفر خارجه انگشت نگاری نمیشه و ... هیچی هیچی هم نداشته باشند هنوز سنت خودشون رو دارند.

همه ی حرفهایی که زدید درست . و کسی هم ردش نمیکنه...

ولی تاپیک من اصلا ربطی به کوروش و تاریخ 2500 ساله نداره !

من در مورد زبان , پست گذاشتم و اینکه فعلا خودمون در نوشته هامون , از واژه هایی استفاده میکنیم که هیچ وقت در محاوره استفاده نمیشه ( همون پست اول رو بخونید...)

الان در گیلان , زبان و گویش گیلکی داره رو به فراموشی میره و دغدغه خیلی ها شده .. ولی فکر کنم اگر طبق حرف شما پیش بریم باید بگیم اشکال نداره به درک. مگه گیلان چی داره که حالا بخواد زبانش حفظ شه !!

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
همه ی حرفهایی که زدید درست . و کسی هم ردش نمیکنه...

ولی تاپیک من اصلا ربطی به کوروش و تاریخ 2500 ساله نداره !

من در مورد زبان , پست گذاشتم و اینکه فعلا خودمون در نوشته هامون , از واژه هایی استفاده میکنیم که هیچ وقت در محاوره استفاده نمیشه ( همون پست اول رو بخونید...)

الان در گیلان , زبان و گویش گیلکی داره رو به فراموشی میره و دغدغه خیلی ها شده .. ولی فکر کنم اگر طبق حرف شما پیش بریم باید بگیم اشکال نداره به درک. مگه گیلان چی داره که حالا بخواد زبانش حفظ شه !!

نه دوست من. خوبه آدم فرهنگ و زبان و تاریخ مستند خودشو حفظ کنه (البته بدور از خود برتر بینی و خود پرستی)
اما در مورد زبان عربی و فارسی یا پارسی بقول شما باید بگم که به نظر من ابدا نمیشه زبان عربی رو از فارسی کاملا جدا کرد. خیلی بیشتر از اینها وارد زبان فارسی شده عربی و حتی الفبای فارسی در اصل الفبای عربی هست با کمی تغییر.
زبان فارسی به همین شکل هم خیلی شیرین هست. الان ما در ابیات شاعران بزرگمون چقدر کلمات و حتی ابیات کاملا عربی داریم.
میگم چرا زبان فارسی رو به همین شکل قبول نمیکنید.
الان ترکی هم کمی لغات عربی داره و حتی اون لغاتی که در ترکی فارسی حساب میشن در اصل عربی هستن، ولی کسی با هاشون مشکل نداره. به نظر من اگر ادبیات و گرامر یک زبان قوی باشه لغات بیگانه مشکلی براش ایجاد نمیکنه.

E.lahe

عضو جدید
کاربر ممتاز
سده ها است كه در غرب از واژه ی پرژن ( Persian) استفاده می كنند كه اصل آن به واژه های "پارس" و "پارسی" بر می گردد. هنگامی كه هزار سال پیش از میلاد مسیح قوم های آریایی به سرزمین پرسیس مهاجرت كردند پارس و زبان آنها نیز پارسی شناخته شد. این زبان از آن هنگام تا كنون دچار دگرگونی های بسیاری در دوره های گوناگون شده است كه نتیجه ی آن پدیداری پارسی كهن (كه تا سه سده پیش از میلاد زنده بوده)، پارسی میانه یا پهلوی (كه تا سده ی نهم پس از میلاد رایج بوده) و پارسی نو كه پس از تسلط عرب ها "فارسی" نامیده شد، چرا كه در زبان حاكمان جدید صدای "پ" وجود نداشت.

یعنی میخواهید ادعا کنید فارسی امروزی همان زبان پهلوی باستان است ؟

میشه لطفا ساده تر در این مورد توضیح دهید ؟

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز

اصل مقاله :
http://aryaadib.blogfa.com/cat-4.aspx

نه دوست من. خوبه آدم فرهنگ و زبان و تاریخ مستند خودشو حفظ کنه (البته بدور از خود برتر بینی و خود پرستی)
اما در مورد زبان عربی و فارسی یا پارسی بقول شما باید بگم که به نظر من ابدا نمیشه زبان عربی رو از فارسی کاملا جدا کرد. خیلی بیشتر از اینها وارد زبان فارسی شده عربی و حتی الفبای فارسی در اصل الفبای عربی هست با کمی تغییر.
زبان فارسی به همین شکل هم خیلی شیرین هست. الان ما در ابیات شاعران بزرگمون چقدر کلمات و حتی ابیات کاملا عربی داریم.
میگم چرا زبان فارسی رو به همین شکل قبول نمیکنید.
الان ترکی هم کمی لغات عربی داره و حتی اون لغاتی که در ترکی فارسی حساب میشن در اصل عربی هستن، ولی کسی با هاشون مشکل نداره. به نظر من اگر ادبیات و گرامر یک زبان قوی باشه لغات بیگانه مشکلی براش ایجاد نمیکنه.

من اینجا تاپیک نزدم که بگم عربی رو باید جدا کرد... دارم در مورد تخریب زبان بدست همین افراد امروزی حرف میزنم... پست ها رو خوب بخونید نه اینکه از روی تیتر نظر بدید..

آخرین ویرایش:

hamecheedoon

عضو جدید
کاربر ممتاز
من اینجا تاپیک نزدم که بگم عربی رو باید جدا کرد... دارم در مورد تخریب زبان بدست همین افراد امروزی حرف میزنم... پست ها رو خوب بخونید نه اینکه از روی تیتر نظر بدید..

در مورد این افراد چه بگوییم چون تکلیفشان معلومست
اما فکر میکنم تا قرن قبلی زبان عربی دخالت بسیار بیشتری داشته و در دوره پهلوی شروع کردند به معادل سازی وجایگزینی لغات عربی با فارسی و با آنهمه تلاش باز هم اکثر لغات امروزی عربی یا ترکی هستند و اگر حذفشان کنیم تعداد کمی لغت باقی میماند و این زبان ضعیفتر میشود. توجه دارید که پس از ورود عربی به فارسی بود که شعر گفتن ممکن شد و آثار بزرگی به نام زبان فارسی بوجود آمد و قبل از آن شعر فارسی نداریم.
در این تاپیک در مورد مقدار لغات دخیل در فارسی و علایم آنها تحقیقی کرده بودم که خوبست ببینید:

http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/334775-زبان-رسمی-کشور-ما-از-چه-ها-تشکیل-شده-است؟

فکر میکنم زبان گیلکی هم لهجه نیست بلکه زبان است و اطلاع ندارم جزو کدام دسته از زبانهاست.لطفا اگر می دانید بگویید.

Viniz

اخراجی موقت
به نظر من نباید زیاد خودمونو خسته کنیم برای این موضوع ، چون واقعیتش اینه که زبان پارسی به دلیل اون 200 سال در حال حاضر زبانی بسیار فقیر است و برای خیلی از مفاهیم ما کلمه ی پارسی ش رو نمیدونیم پس به ناچاار عربی ش رو میگوییم و راه دیگه ای هم نیست شاید راهش این باشه که کلمات جدید بسازیم که خب این هم مشکلات خاص خودش رو داره ...

اما یه سری کارهایی رو میشه کرد مثلا برای فرزندانمون اسم عربی نزاریم و از اسامی زیبای ایرانی چون سیاوش و آرش و مهران و کوروش و .... استفاده کنیم
و همچنین اون دسته از کلمات عربی که مترادف پارسی دارند را به کلی حذف کنیم
مثلا بجای "سلام" همیشه بگوییم "درود"
یا مثلا در هنگام تحویل سال دعایمون رو به عربی ننویسیم و نخوانیم (یا مقلب القلوب ...)

Religion

عضو جدید
به نظر من نباید زیاد خودمونو خسته کنیم برای این موضوع ، چون واقعیتش اینه که زبان پارسی به دلیل اون 200 سال در حال حاضر زبانی بسیار فقیر است و برای خیلی از مفاهیم ما کلمه ی پارسی ش رو نمیدونیم پس به ناچاار عربی ش رو میگوییم و راه دیگه ای هم نیست شاید راهش این باشه که کلمات جدید بسازیم که خب این هم مشکلات خاص خودش رو داره ...

اما یه سری کارهایی رو میشه کرد مثلا برای فرزندانمون اسم عربی نزاریم و از اسامی زیبای ایرانی چون سیاوش و آرش و مهران و کوروش و .... استفاده کنیم
یا مثلا در هنگام تحویل سال دعایمون رو به عربی ننویسیم و نخوانیم (یا مقلب القلوب ...)

گرامی
ایران متشکل از اقوام گوناگون است
شما چطور میخواهید یک عرب ایرانی رو مجبور به گزینش انتخابی پارسی برای فرزندش بکنید ؟
یا یک ترک را

این عین پان پارسی ست

Viniz

اخراجی موقت
گرامی
ایران متشکل از اقوام گوناگون است
شما چطور میخواهید یک عرب ایرانی رو مجبور به گزینش انتخابی پارسی برای فرزندش بکنید ؟
یا یک ترک را

این عین پان پارسی ست

:razz:

سخن شما از پایه غلط و حرفی بسیار کودنانه است

ما به عرب چیکار داریم مگر همه ی مردم ایران عرب اند ؟:surprised:

بله حق باشماست صد درصد در ایران دو قوم فقط وجود دارد یک ایرانیها یک هم عرب ها .... پس ترکها و آذری ها و بلوچی ها و گیلکی و .... چی؟ آیا آنها هم میتوانند چنین درخواستی داشته باشند

بنده منظورم زبان رسمی کشور بود نه قومیت ها و لهجه های گوناگون

اگر اینطور است پس یک نفر آذری هم بیاید و بگوید باید از کلمات ترکی استفاده کنیم ....

BLOOD STONE

عضو جدید
کاربر ممتاز
ایرانی بودن خوبه اما به فرموده بزرگا ملیت ما اسلام است..........
از طرفی زبان عربی رو نمیتونیم از اسلام جدا کنیم......

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
در مورد این افراد چه بگوییم چون تکلیفشان معلومست
اما فکر میکنم تا قرن قبلی زبان عربی دخالت بسیار بیشتری داشته و در دوره پهلوی شروع کردند به معادل سازی وجایگزینی لغات عربی با فارسی و با آنهمه تلاش باز هم اکثر لغات امروزی عربی یا ترکی هستند و اگر حذفشان کنیم تعداد کمی لغت باقی میماند و این زبان ضعیفتر میشود. توجه دارید که پس از ورود عربی به فارسی بود که شعر گفتن ممکن شد و آثار بزرگی به نام زبان فارسی بوجود آمد و قبل از آن شعر فارسی نداریم.
در این تاپیک در مورد مقدار لغات دخیل در فارسی و علایم آنها تحقیقی کرده بودم که خوبست ببینید:

http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/334775-زبان-رسمی-کشور-ما-از-چه-ها-تشکیل-شده-است؟

فکر میکنم زبان گیلکی هم لهجه نیست بلکه زبان است و اطلاع ندارم جزو کدام دسته از زبانهاست.لطفا اگر می دانید بگویید.

از لینکی که گذاشتید ممنون. قبلا دیده بودم .

در مورد گیلکی , بله گیلکی زبان بوده ولی امروزه خیلی از واژه های اصیل گیلکی فراموش شده...
نمیدونم منظورتون از کدام دسته زبانها چیه . ولی گیلکی فقط مخصوص شمال غرب ایرانه و البته فکر میکنم غرب مازندران هم شباهت به گیلکی داره .

با عرض معذرت از دو دوست گرامی که در بحثشان شریک میشوم

این لینک شما فاقد هرگونه سند معتبر است و بیشتر نوشته و نظر شخصی مینماید تا مقاله ای علمی

بالای متن نوشته شده :

دکتر کامران تلطف
استاد مطالعات خاور نزدیک در دانشگاه آریزونا

hamecheedoon

عضو جدید
کاربر ممتاز
:razz:

سخن شما از پایه غلط و حرفی بسیار کودنانه است

ما به عرب چیکار داریم مگر همه ی مردم ایران عرب اند ؟:surprised:

بله حق باشماست صد درصد در ایران دو قوم فقط وجود دارد یک ایرانیها یک هم عرب ها .... پس ترکها و آذری ها و بلوچی ها و گیلکی و .... چی؟ آیا آنها هم میتوانند چنین درخواستی داشته باشند

بنده منظورم زبان رسمی کشور بود نه قومیت ها و لهجه های گوناگون

اگر اینطور است پس یک نفر آذری هم بیاید و بگوید باید از کلمات ترکی استفاده کنیم ....

:surprised:
هیچ دانستی چه گفتی؟
کمی ادب!

حالا می فرمایین ما که ترکیم اسم فارسی رو بچمون بذاریم؟ زبان رسمی و سیاسی کشوری به نام جمهوری اسلامی ایران فارسی باشه، اقوام مختلف که نمیتونن همه چیزشونو فارسی کنن؟ وقتی شناسنامه واسه بچه میگیریم میگن اسم فارسی یا عربی بگذارید. این چه معنی میده؟ یا اسم شرکتی که میزنید ترکی نباشه.

ایرادی داره ترکها هم اسامی بیگانه یا عربی رو از زبانشان حذف کنن؟ الحمدالله ترکی که کاملتره و لغت کم نداره ناقابل 25000 تا فعل داره! توش برا همه چی معادل پیدا میشه.

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
اصلا بحث من تو این تاپیک , زبان پارسی عربی ترکی نبود....................

ببینم میتونید این تاپیک رو هم حذف کنید.

hamecheedoon

عضو جدید
کاربر ممتاز
از لینکی که گذاشتید ممنون. قبلا دیده بودم .

در مورد گیلکی , بله گیلکی زبان بوده ولی امروزه خیلی از واژه های اصیل گیلکی فراموش شده...
نمیدونم منظورتون از کدام دسته زبانها چیه . ولی گیلکی فقط مخصوص شمال غرب ایرانه و البته فکر میکنم غرب مازندران هم شباهت به گیلکی داره .

منظورم این دسته بندی زبانهاست: صرفی مثل عربی و فارسی، هجایی مثل چینی، التصاقی مثل ترکی

اگه یک زبان مستقل باشه احتمالا باید جزو یکی از اینها باشه

ali_vb

اخراجی موقت
کاربر ممتاز

فارسی امروزی زبان پهلوی باستان نیست.شکل حروف الفبای پهلوی باستان که 16 حرف بود به الفبای زبان عربی تغییر پیدا کرد و کلمات عربی بسیاری در آن وارد گردید.

مثلا" اسامی فرزندانمون رو محمد،علی،حسین،فاطمه،زینب و ..... نزاریم!!!!!!!!!!!!
در نماز هم بجای السلام علیکم همیشه بگوییم درود علیکم یا بجای الله اکبر بگوییم خدا بزرگتر است و.....!!!!!!!!
تایید
اصلا بحث من تو این تاپیک , زبان پارسی عربی ترکی نبود....................

ببینم میتونید این تاپیک رو هم حذف کنید.
بله.ما میتوانیم.ایرانی میتواند:biggrin:

Viniz

اخراجی موقت
مثلا" اسامی فرزندانمون رو محمد،علی،حسین،فاطمه،زینب و ..... نزاریم!!!!!!!!!!!!
در نماز هم بجای السلام علیکم همیشه بگوییم درود علیکم یا بجای الله اکبر بگوییم خدا بزرگتر است و.....!!!!!!!!

البته بنده با نامهایی چون محمد و علی و حسین و عباس و مهدی و فاطمه و زینب مشکلی ندارم (و البته در عین حال نام های ایرانی را ترجیح میدم و در اولویتند)
اما چون اینها در برگیرنده ی ارزش های دینی اند مخالفتی ندارم

اما با اسم هایی چون عمر ، یزید ، شمر
و نیز سایر اسم های عربی که در برگیرنده ی فرهنگ دینی نیستند هم بنکل مخالفم اسم هایی چون سعید ، مجید ، حامد ، محمود ، روح الله ، سیف الله ، رحیمه ، وحیده ، محبوبه ، مبینا و ....

در مورد جمله ای که با آبی مشخص کرده اید موافقم و نیز اعتقاد دارم نماز را نیز بایست به زبان خودمان بخوانیم قرآن نیز اگر مسلمانان ایرانی میخوانند باید متن ترجمه شده را بخوانند (استثنا : مگر افرادی که تسلط کامل بر عربی دارند ....)

اما در کل درود بر شما :cool:

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

دقیقا
فقط اسلام هست که ما رو میتونه متحد کنه. اینکه هی بکوبیم به زبان و تاریخمون تفرقه میشه

بالا