فیلم جدایی نادر از سیمین در ۲۷ فوریه ۲۰۱۲ پس از اعلام نامش توسط ساندرا بولاک جایزه «بهترین فیلم خارجی» را از هشتاد و چهارمین مراسم اسکار گرفت و به اولین فیلم ایرانیای تبدیل شد که این جایزه را دریافت کرد.
فرهادی در سخنرانی هنگام دریافت جایزه گفت:
فرهادی در سخنرانی هنگام دریافت جایزه گفت:
در این لحظه ایرانیان بسیاری در سرتاسر جهان در حال تماشای ما هستند. و من میتوانم تصور کنم که بسیار خوشحالاند. آنها خوشحالند نه فقط به خاطر یک جایزهٔ مهم یا یک فیلم یا یک فیلمساز. بلکه به این خاطر که در زمانی که سخن از جنگ، تهدید، و خشونت میان سیاستمداران در تبادل است نام کشورشان ایران از دریچهٔ باشکوه فرهنگش به زبان میآید. فرهنگی غنی و کهن که زیر غبار سنگین سیاست پنهان مانده. من با افتخار این جایزه را به مردم سرزمینم تقدیم میکنم. مردمی که به همهٔ فرهنگها و تمدنها احترام میگذارند و از دشمنی کردن و کینه ورزیدن بیزارند. خبرگذاری فارس سخنان فرهادی را اینگونه بازتاب داد: این جایزه را در حالی دریافت میکنم که همه جا در میان سیاستمداران صحبت از جنگ، خشنونت و نامهربانی است، ایران با آن فرهنگ درخشان، غنی و کهن خود که در زیر گرد و غبار سنگین سیاست مدفون شده، با شما حرف میزند. من با افتخار و غرور این جایزه را به مردم سرزمینم تقدیم میکنم، مردمی که علیرغم تمام دشمنیها و تنشهای به وجود آمده میان غرب و ایران برای تمامی فرهنگها و تمدنها ارزش قائلند. فرج الله سلحشور کارگردان مجموعه یوسف پیامبر، در واکنشی اظهار داشت: «جدایی نادر از سیمین یک فیلم در ضدیت اعتقادات مردم و توهین به فرهنگ و خانواده در ایران است و برای همین نمیتوان گفت این فیلم برای ایران و ما افتخار آوردهاست. علیرضا سجادپور مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «حمایتهای ما سبب کسب جایزه توسط جدایی نادر از سیمین در گلدن گلوب شد. جمال شورجه کارگردان سینما این فیلم را همسو با اهداف کشورهای غربی، آمریکا و اسرائیل دانست. منبع:ویکی پدیا |