[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]Daucus carota sativus[/FONT][FONT=courier new, courier, mono], Carrot[/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]هویج
هویج ها گاهی اوقات باعت حساسیت در بعضی از مردم می شود. پوست آن یک شیره ای داد آماس پوست بدن بعضی ها می شود )[/FONT]

[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]از خانواده Umbelliferae ، جنس Daucus[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]ویژگیهای فیزیکی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]دوساله ها تا 1.2 متر رشد دارد.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]حساس به یخزدگی نمی باشد. گلدهی از تیر تا شهریور و رسیدگی بذر از مرداد تا شهریور می باشد.گل ها دوجنسی و گده افشانی به وسیله سوسک هاو پرنده ها می باشد. د ضمن گیاه خود گرده افشان هم می باشد.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]هویج خاک سبک ، لومی و سنگین با زهکش خوب را ترجیح می دهد.در سایه اصلا رشد نمی کند و به خاک مرطوب نیاز دارد . بادهای قوی را تحمل می کند.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]کاربرد غذایی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]ریشه را خام یا پخته می شود مصرف کرد . ریشه خوشمزه و آبدار می باشد . اگر آن را می پزیم در سوپ از آن استفاده می شود ولی خام آن خیلی خوشمزه می باشد. آب هویج را به عنوان یک نوشیدنی مقوی می توان بکار برد.ریشه غنی از کاروتن است و وقتی کاروتن به بدن می رود تبدیل به ویتامین A می شود. گاهی ریشه را پودر کرده و در کیک و نان استفاده می کنند. ریشه برشته شده مثل قهوه عمل می کند. کاروتین که از ریشه می گیرند برای زردمایل نارنجی کردن غذا بکار می رود.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]برگ ها را خام یا پخته مصرف می کنند ؛همچنین دارای طعم قوی است که در سالاد می شود از آن استفاده کرد . بگ ها دارای یک روغن می باشد که غنی از ویتامین E می باشد .یک نوع روغن هم در دانه هویج وجود دارد که برای طعم غذا بکار می رود.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]کاربرد دارویی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]ریشه هویج زراعی سرشار از بتا کاروتن می باشد که آن تبدیل به ویتامین A می شود؛ وقتی به طور منظم در جیره غذایی استفاده شود در سلامتی پوست و چشم تاثیر بسزایی دارد. همچنین ضد سرطان می باشد. از انباشته شدن اوره و همینطور دفع مواد زائد از کلیه تاثیر بسزایی دارد. ریشه ادرار آور و درمان کننده درد چشم است. آب هویج یک نوشیدنی لذیذ و برطرف کننده مسمومیت می باشد. ریشه خام را خرد یا رنده کده کرد و برای از بین بردن کرمک به ویژه در بچه ها استفاده کرد. بذر هویج ضد نفخ ، شیرافزا ، محرک و تحلیل کننده سنگ می باشد. آن برای درمان بیماریهای کلیه ، استسقا و در طب برای از بین بردن خماری بکار می رود.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]دیگر کاربردها:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]ریشه مخمر برای تولید الکل می باشد . یک رنگ نارنجی هم از آن می گیرند. یک روغن ضروری در بذر آن وجود داد که داای بوی خاصی است و در صنعت عطر سازی از آن استفاده می شود.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]جزئیات کاشت: [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]گیاه خاک با زهکش خوب ، گرم و آب فراوان را می پسندد. خاک لومی آهکی یا شنی را دوست می دارد. آنها به وضعیت خاک حساس هستند و ریشه خوب را در خا کهایی که اجازه توسعه ریشه را به آنها می دهد ، تولید می کند. هویج ها بارندگی سالیانه 31 تا 410 سانتی متر و درجه حرارت 3.6 تا 28.5 و PH 4.2 تا 8.7 را تحمل می کنند.عملکرد ریشه هویج حدود 24 تن در هر هکتار گزارش شده و کمترین عملکرد آن 3.125 کیلوگرم در هکتار در زئیربوده در حالی که در بلژیک و لوکزامبورگ 62.889 کیلوگرم در هکتار عملکرد هم گزارش شده است. گیاه در درجه حرارت 16 تا 18 درجه سانتی گراد بهترین رشد را دارد. در درجه حرارت بالاتر از 28 درجه سانتی گراد رشد کاهش می یابد و در درجه حرارت پایین تر از 16 درجه سانتی گراد ریشه ها دراز و باریک و کمرنگ می شود. برگ ها تا حدودی به سرمای زمستانه حساس هستند ولی ریشه حساسیتی نشان نمی دهند. ریشه در یک دمای 0 تا 1 درجه سانتی گراد به مدت 6 ماه در انبار نگهداری می شود. هویج به مگس ریشه خیلی حساس است. این جانور تخم های خود را کنار ریشه های جوان هویج می گذارد. اگر رقم های زودرس را در اواخر اردیبهشت و اوایل اخرداد بذرپاشی بکنیم از دست این مگس تا حدودی راحت می شویم. همچنین یک سری گیاهان همنشین با هویج که تا حدودی هجوم مگس ها را کاهش می دهند . کلا گیاهان با بوی تند مثل سیر ، پیاز ، و واریته های آروماتیک افسنطین این کار را انجام می دهد؛ وقتی مگس ها می ایند با وجود این بوها بوی هویج را تشخیص نمی دهند. از مواد ارگانیک را هم می شود در روی لوله های پلی اتیلن به درازای 1 متر در اطراف بستر مزرعه هویج کاشت . [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]در حدود 95% گل های هویج به وسیله حشرات گرده افشانی می شود. هویج با کاهو و موسیر به خوبی رشد می کند ولی از شوید بیزار است. آنها همچنین با خانواده سیب زمینی ، کلم قمری ، رازیانه و کلم ها مشکل رشدی دارند. [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]تکثیر: [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]بذر را در اواخر بهار یا اوایل تابستان در زمین اصلی می کارند. نشا آن را انتقال نمی دهند چون ریشه ها صدمه می بینند. بذر نیاز به یک بستر نرم برای یک جوانه زنی خوب دارد. حالت دیگر این است که در ماههای دی تا بهمن بذر هویج را درون شاسی سرد یا گلخانه پرورش می دهند. این حالت ریشه های خوراکی را در بهار ایجاد می کند . [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]بذر هایی که در ماه های دی یا بهمن در شاسی سرد یا گلخانه کاشته شده است ریشه های خوراکی را در اولین بهار می دهد. بذرپاشی پی در پی را تا اوایل تابستان می توان انجام داد. اگر در مناطق معتدل در اواخر شهریورتا اوایل مهر بذرپاشی صورت بگیرد.در بهار ریشه های جوانی تولید خواهد شد با اینحال از گیاه باید به خوبی مراقبت کرد.
[/FONT]
[/FONT]