سلام؛
در صورتی که توی یک تصادف ماشین بزنه یک نفر رو بکشه ، اون موقع صددرصد راننده رو مقصر می دونن؟ اگر طرف بیمه شخص ثالث نداشته باشه چی میشه؟
اگر راننده مقصر نباشه چی؟ یعنی مثلا سرعت قانوی داشته باشه و...خلاصه مقصر عابر باشه؛
ما یه استاد حقوقی داشتیم میگفت در هر صورت راننده رو مققصر میدونن
مگه شما هر رشتتون حقوقه؟
ولی ظاهرا این قانون چند سالی هست که تغییر کرده و این چیزی که استاد شما گفته مال چند سال پیش بوده...
ولی حالا من می خوام ببینم قانون جدید آیا واقعا اجرا میشه یا فقط تصویب شده و داره خاک می خوره؟
ببخشید اونموقم اسمش دانشگاه بود یا دارالفنون ، مکتب خانه یا...نه ما چند واحد حقوق باید پاس میکردیم
جدیدو نمیدونم والا
ببخشید اونموقم اسمش دانشگاه بود یا دارالفنون ، مکتب خانه یا...
سلام؛
در صورتی که توی یک تصادف ماشین بزنه یک نفر رو بکشه ، اون موقع صددرصد راننده رو مقصر می دونن؟ اگر طرف بیمه شخص ثالث نداشته باشه چی میشه؟
اگر راننده مقصر نباشه چی؟ یعنی مثلا سرعت قانونی داشته باشه و...خلاصه مقصر عابر باشه؛
طبق قانون بیمه اجباری دارندگان وسایل نقلیه موتوری اگه راننده خسارتی چ جانی چ مالی ب شخص حقیقی یا حقوقی وارد کنه در صورتی ک مالک وسیله هم باشه مقصر شناخته میشه...چیزی ک تو این قانون بهش تاکید دارن مالکیته یهنی اگه ی راننده بزنه ینفرو بکشه اگه مالک نباشه مسئولیت مدنی و پرداخت دیه بر دوشش نیس!...ی بحث خیلی خیلی مهم ک تو مسئولیت مدنی بهش پرداخته میشه....
حالا بر فرض ک مالکم باشه اینجا تشخیص میزان تقصیر بر عهده کارشناس مربوطه هست...تا چ شرایطی باشه ک اونو مقصر بدونن..گاهی مقصر ممکنه طرف عابر باشه یا اصا جاده مشکل داشته باشه(ک خیلی بعیده..جاده های ایران هم سالمن.)یا نقص از وسیله نقلیه باشه....
تشخیص تقصیر بر عهده کارشناسه...مثلا اگه ب جای عبور از پل عابر از خیابون عبور کنه و راننده هم سرعتش مطمئن باشه و.... اینجا مقصر عابر و دیه هم بهش تعلق نمگیره.... در مورد بیمه هم طبق این قانو ن بیمه کردن وسیله نقلیه موتوری اختیاری نیس..اجباریه.اگه نکردن ک علاوه بر اینکه ی جرم مجزا داغره مسئول مدنی هم بر عهده خودشونه....
خیلی بحث مفصلیه....خلاصش کردم!
تو تاپیک قبلیت گفته بودی اگه مالک فوت کنه خب اگه مالک فوت کنه از اونجایی ک شخص فوتی شخصیت حقوقی نداره اینجا ب ارث میرسه و از همون بیمه نامه خسارت ناشی از تصادف پرداخت میشه....... اینی ک تو میگی هم منظورت همون مالکه اما چندین حالت داره یا پدرته یا دوستته یا همسرت....ب هر صورت اگه شخص بمیره اموالش ب ارث میرسه...حالا اگه پدرت یا همسرت این ماشین رو ب نام تو وصیت کرده باشن یا ب تو ارث برسه خب اینجا وظیفه توئه ک بری ماشینو بیمه کنی اگه تصادفی کردی بیمه پرداخت مکنه...اما اگه دوستت باشه و بدون اینکه وصیت ب نفع تو کنه ماشینو برداری ممکنه حتی ب عنوان غاصب شناخته بشی و مطابق احکام اون باهات برخورد بشه اما بازم میگم خسارت باید از محل بیمه نامه پرداخت بشه یعنی حتی اگه غاصبم باشی اول خود مالک جبران خسارت مکنه بعدا میتونه از شما شکایت کنه و خسارت رو از شما بگیره...(ماده1قانون بیمه...و مواد308تا327قانون مدنی ک در مورد غصبه)منظور از فوت کردن راننده اینه که مثلا ماشین مال دوست یا همسر یا پدر من بوده و اون طرف فوت کرده...حالا من دارم از ماشینش استفاده می کنم ولی همچنان به نام اون هست ، خب چی میشه اون وقت؟ ممنون؛
تو تاپیک قبلیت گفته بودی اگه مالک فوت کنه خب اگه مالک فوت کنه از اونجایی ک شخص فوتی شخصیت حقوقی نداره اینجا ب ارث میرسه و از همون بیمه نامه خسارت ناشی از تصادف پرداخت میشه....... اینی ک تو میگی هم منظورت همون مالکه اما چندین حالت داره یا پدرته یا دوستته یا همسرت....ب هر صورت اگه شخص بمیره اموالش ب ارث میرسه...حالا اگه پدرت یا همسرت این ماشین رو ب نام تو وصیت کرده باشن یا ب تو ارث برسه خب اینجا وظیفه توئه ک بری ماشینو بیمه کنی اگه تصادفی کردی بیمه پرداخت مکنه...اما اگه دوستت باشه و بدون اینکه وصیت ب نفع تو کنه ماشینو برداری ممکنه حتی ب عنوان غاصب شناخته بشی و مطابق احکام اون باهات برخورد بشه اما بازم میگم خسارت باید از محل بیمه نامه پرداخت بشه یعنی حتی اگه غاصبم باشی اول خود مالک جبران خسارت مکنه بعدا میتونه از شما شکایت کنه و خسارت رو از شما بگیره...(ماده1قانون بیمه...و مواد308تا327قانون مدنی ک در مورد غصبه)
خب فرض کنید من بیمه ندارم...اون موقع ماشین هم همونطوری که گفتم مال من نبوده...مثلا مال پدرم بوده...اون موقع چجوری می خوان یقه منو بگیرن؟
والا یه بنده خدایی بود رفت زیر 10 تن همونجا مرد،سلام؛
اگر راننده مقصر نباشه چی؟ یعنی مثلا سرعت قانونی داشته باشه و...خلاصه مقصر عابر باشه؛
عجب!والا یه بنده خدایی بود رفت زیر 10 تن همونجا مرد،
پلیس هم راننده کامیون رو مقصر ندونست، یه قرون هم دیه شاملش نشد.
فکر کنم بخاطز اینکه رفته بود زیر چرخ های عقب کامیون
بنده خدا راننده هم مشکلی نداشت میگفت برید ردیف کنید من حاضرم دیه رو از رو بیمه بدم ولی هر کاری کردن نشد.