دوستی درباره پان ایرانیسم مطلب گذاشته بود .رجوع شود به اونجا.
در دو نکته هست
یک ایا واقعا این شعر برای فردوسی است؟؟؟
دو فردوسی هم علیه السلام نبوده.مثل خیلی از شاعر ها ممکنه اراجیف هم گفته باشه!
در دو نکته هست
فردوسی هرچی گفته، من 100% قبول دارم . کاملا درست گفته. با اینکه با علیرضا باید یه خاکی بتکونیم، ولی اینجا باهاش موافقم. عشق است فردوسی رو.
هر كي اراجيف بگه فردوسي نميگه
کجاش اراجیفه؟؟؟؟
دمش گرم خیلیم قشنگه!
متاسفم..دوستی درباره پان ایرانیسم مطلب گذاشته بود .رجوع شود به اونجا.
در دو نکته هست
تو در حدی نیستی درباره شخصیت فردوسی نظر بدیدوستی درباره پان ایرانیسم مطلب گذاشته بود .رجوع شود به اونجا.در دو نکته هستیک ایا واقعا این شعر برای فردوسی است؟؟؟دو فردوسی هم علیه السلام نبوده.مثل خیلی از شاعر ها ممکنه اراجیف هم گفته باشه!
در دو نکته هست
میشه پست کوتاهتر بزاری ادم رغبت کنه بخونه؟از اونجایی که قرار بود هر کی نظرشو بگه من هم نظرمو گفتم و رفتم.
ولی از اونجای که استارتر بهشون برخورد و بنده رو تشویق به جواب دادن کرد و ... گفتم بیام یه حرفی بزنم تا خوب جا بیفته.
استارتر و البته دوستان دیگر
از کجا و با کدام منطق شما میگید که همه ی حرفهای فلان شاعر که یکیش هم فردوسی هست درسته و قابل قبوله و ...
چه منطقی پشت این قضیه وجود داره جز تعصب بیجا و البته حس ایران پرستی ؟!!!
در این شعر اگرو اگر برای فردوسی باشه و تو ابیات اون دست نبرده باشند(که احتمال داره)اقای فردوسی تا تونسته عربها رو خوار و ایرانی جماعت رو عزیز کرده و این دقیقا همون رفتار و منش فاشیسم و نازیسم و دقیقا میشه ناسیونالیسم افراطی که همیشه مورد نکوهش بوده و حتی اسلام هم اون رو تقبیح کرده.
نه ایرانی از عرب برتره و نه عرب از ایرانی.همینطور درباره ترک و افغانی و ....
در ضمن گذشته از نفس حمله اعراب به ایران(که خیلی توش افراط شده و اون چیزی نیست که ناسیونالیسمهای افراطی میگن این حمله ایا به قول فردوسی (یا هر کس دیگه)ادب خوار گشت و فرهنگ از بین رفت و اهریمن حکومت کرد ؟؟؟
یعنی اسلام با خودش تو این مملکت اینارو اورد؟؟؟پس این همه ادیب و فیلسوف و ریاضیدان جهانی و این همه اساتید اخلاق بشریت که بعد از اسلام در ایران به وجود اومدن چیه؟؟؟؟این همه شاعر و فرهنگی و ادیب از حافظ و سعدی گرفته تا خود فردوسی از کجا اومده؟؟؟؟
اگه ادب خوار میگشت(به قول ایشون)خود ایشون میتونست سی هزار بیت بگه و به هوس غنیمت هر بیتی یک سکه(که سندی هست برای تکریم ادیبان و شاعران اون زمونه) به پیش پادشاه بره؟؟؟؟
در ضمن این ایران با عزتی که فردوسی تو این شعر داره میگه یکی میشه بگه چطور مقهور و مغلوب عربهای سوسمار خور شد؟؟؟
چه چیزی باعث حقیر شدن پادشاهی ایران شد جز قدرتمندی ایئولوژیک عربها در اون زمان؟؟؟؟
عزیزان تعصب بیجا رو بس کنید که فقط و فقط بدبختی میاره و کوردلی.
همین تعصب بیجا بوده که هیتلر رو هیتلر کرد و صهیونیست رو صهیونیست و صدام رو صدام.
بس کنید.تو این شعر (باز میگم اگر برای فردوسی باشه و تغییری توش نداده باشن) من چیزی جز نژاد پرستی و توهین به اقوام دیگر نمیبینم.
حالا ناسیونالیستهای افراطی (پان ایرانیسم)هر چی میخواهید بگید.
میشه پست کوتاهتر بزاری ادم رغبت کنه بخونه؟
هیتلرهدرباره این شعر فردوسی و صحت و سقم اون هم این مطلب رو بخونید بد نیست:
http://meysamrnsg.blogspot.com/2010/04/blog-post_12.html
شخصا فکر می کنم که این شعر از فردوسی است.کسی که اشعار فردوسی را خوانده باشد می فهمد که این ابیات با سبک شعری فردوسی هماهنگ است.بارها دو بیت معروف این شعر تکرار شده است.با شناختی که از فردوسی داریم تعجب آور نیست که چنین ابیاتی سروده باشد.به هر حال مهم نیست چه کسی سروده. زیبا سروده!
هیچ کسی مقدس نیست آنهایی که اصرار برمقدس بودنشان داریم هم اگر بدون دیده تعصب به سخنانشان بنگرید پرت و پلا زیاد می بینید.فردوسی هم هرچه گفته را می شود مورد نقد و بررسی قرار داد.
بعضی دوستان آنقدر سرجنگ با پان ایرانیسم و سایر پان ها دارند که بعضی وقتها از طرف دیگر بام می افتند و از هرچیزی برداشت تعصبات نژادی می کنند و به تندی از آن انتقاد می کنند.
این شعر انتقادی است به اینکه در آن زمان، اعراب با حمله به ایران سعی در غارت مردم و نابودی فرهنگ و زبان ایرانی کردند و روزگار مردم ایران را سیاه کردند.بر کارهای احمقانه و جاهلانه ای که اعراب کردند و بر خونریزی ها و قساوت هایشان تاریخ گواهی می دهد و می توان در یک تاپیک جداگانه با استناد به تاریخ موارد بی شماری را ذکر کرد.این موضوع هیچ ارتباطی با نژاد پرستی ندارد.وقتی بدانید که این شعر به مناسبت حمله اعراب به ایران سروده شده و هرچیزی را در جایگاه خودش با توجه به موضوع مورد نظر شاعر بخوانید دچار سو تفاهم نمی شوید.
فکر نمی کنم اگر کسی به موفقیتی در علم برسد بتوان آن را ارتباط با مذهب داد.در این صورت پس باید به مسیحیت بگرویم چون کشورهای اروپایی از لحاظ علم سرآمد هستند.مگر اینکه تصور کنیم زمانی اسلام کارآمد بوده و حالا نیست! درصد بگیرید که چند درصد کسانی که جایزه نوبل برده اند مسلمان بودند! همچنین بسیاری از دانشمندانی که به نام اسلام مصادره شده اند هرگز مسلمان نبوده اند که این موضوع را در این تاپیک باز نمی کنم.از جمله محمد بن زکریای رازی.
دانشمندان و شاعران به نام ایرانی قرن ها بعد از آمدن اسلام به ایران پای به جهان گداشتند.اگر اسلام قرار بود دانشمندی درست کند در قرن اول هجری چند دانشمند عرب مسلمان وجود داشت؟
همچنین نکته ای را از نظر دور ندارید.آنهم حمله اعراب به ایران را با اسلام خلط نکنید.تا آنجایی که من می دانم خود شیعیان هم از حمله ابوبکر و عمر به ایران طرفداری نمی کنند و کارهای اعراب را به پای آنها می نویسند نه به پای اسلام.پس پای اسلام را وسط نکشید.
متشکرم.
.نظر بنده و شما محترمه .اما اصحاب شعر و شاعری و متخصص فن با توجه به منبعی که بنده اوردم چیز دیگه میگن و تشکیک داشته اند تو این ابیات.
این شعر نه فقط در مزمت حمله اعراب به ایران بلکه بزرگ بینی قوم ایرانی بر قوم عرب و دون بودن عربها و والا بودن ایرانی را در بیت بیت این شعر میشه دید.میخواهید مصداقهاشو بیارم؟؟؟
بنده نخواستم بگم تمام موفقیتها به خاطر اسلام بود یا نبود.بلکه در جواب شعر فردوسی و البته خیال و توهم خیلی از دوستان خواستم بگم که حداقل به قول فردوسی هنر خوار نگشت و ادب کم نشد و فرهنگ از بین نرفت.حداقلش اگه نگیم مشوق بوده مخرب هم نبوده.چراکه بیشتر شاهکارهای ادبی بعد از همین حمله اعراب بوده.
بهتر است به جای اینکه مراد شاعر رو از شعر تفسیر کنیم به تک تک کلمات شعر که مختص زمان و مکانی خاص نیست (مثل سوسمار خور و ...)توجه کنیم .نمیتونیم منکر این قضیه بشیم که فردوسی عربها را دون ایرانی ها میدونسته و این دقیقا همون نژاد برستی است.
در ضمن اگر بر فرض بخواهیم این شعر فردوسی رو مختص و فقط مختص به جنگ اعراب با ایران بداینم. و از انجایی که سه قرن بعد فردوسی شعرش را گفته میتوان با توجه به متن شعر این بدبختی و نگون بختی را تا قرن سوم نتیجه گرفت.در حالی که واقعا اینطور نبوده(بنده منکر اسیب جنگی در قرن اول نبوده و نیستم)
ایران در طول تاریخ خود سه حمله شدید را تجربه کرد.
حمله اسکندر.حمله اعراب و حمله مغول.
هر سه حمله بعد از اشغال سعی شد که فرهنگ ملت خودشان را بجای فرهنگ ایرانی ها بگذارند.
در هر سه قتل و غارت هم شد.
اما چه شد که ایرانی ها در دو حمله اسکندر و مغول علاوه بر اینکه غرق فرهنگ مهاجم نشدند بلکه فرهنگ انهارا در فرهنگ خود هضم کردند ولی در حمله اعراب برعکس شد و فرهنگ ایران تاثیر شگرفی از فرهنگ و ادب اعراب گرفت؟؟؟
| Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
|---|---|---|---|---|
| A | لطفا نظر بدهید. در مورد یه نوع شّر و ور های غیر هدفمند | گفتگوی آزاد | 0 | |
| A | لطفا نظر بدهید. در مورد مدیریت زمان | گفتگوی آزاد | 4 | |
|
|
نظر بدهید | گفتگوی آزاد | 11 | |
|
|
شهود <نظر بدهید> | گفتگوی آزاد | 10 | |
|
|
بدوید نظر بدهید که عالمی نیازمند نظرتان است! | گفتگوی آزاد | 1 |