نظریه ی کیفیت اسلامی ...

hamid051

کاربر فعال تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز

امروز داشتم یک فیلم هندی نگاه میکردم صبح بود بعد دیدم که دوتا جون برای به دست اوردن هدفی که داشتند و ارزوی که داشتند به درزدی روی اوردن
یکدفعه یاد این حدیث امام علی (ع) افتادم
برق ارزو ها همون رویا های هستند که توی ذهن انسان تشکیل می شود اندیشه هم معلومه که باید مراحلی رو طی بشه که اندیشه معنی بگیره یعنی از ارزیابی مشکل تا انتخاب راه حل مشکل رو شامل میشه قربانگاه اندیشه رو من اینطوری تفسیر میکنم جای که یک انسان تصمیم به سریع ترین راه برای رسیدن به ارزوش میگیره براش فرقی نمیکنه که کدام راه باشه یا مثلا به کسی اسیب برسونه فقط سریع تر رسیده باشه ( کشته بشه ) دلیل گفتن قربانگاه هم همین است برای کسی که برق ارزوها رو میبینه مهم نیست که از کدام راه بر براش سریع رسیدن به اون مهمه یا رسیدن به اون مهمه
بلاخره تونستم حلش کنم ؟از انتگرال گیری سختره :biggrin:

hamid051

کاربر ممتاز
با سلامی دوباره اوالا ببخشید که این تاپیک کم کار شده 2 اینکه گفتم یک حدیث اخلاقی بزارم هم اینکه امشب شب جمعه هست یک شب خواص است و هم اینکه یک روحی دوباره ای بگیره تاپیک
امام علی (ع) می فرمایند :
کسی که از دنیا اندوهناک می باشد .از قضاء الهی خشمناک و آن کس که از مصیبت وارد شده شکوه کند از خدا شکایت کرده و کسی که نزد توانگری رفته و به خاطر سرمایه اش برابر او فروتنی کند دو سوم دین خود را از دست داده است و ان کس که قران بخواند و وارد اتش جهنم شود حتما از کسانی است که آیات الهی را بازیچه قرار داده است و ان کس که قلب او با دین پرستی پیوند خورده همواره جانش گرفتار 3 مشکل است اندوهی رها نشدنی ، حرصی جدا نشدنی و ارزوی نایافتنی .
ادینه با نشاطی داشته باشید

helya.azad

عضو جدید
امروز داشتم یک فیلم هندی نگاه میکردم صبح بود بعد دیدم که دوتا جون برای به دست اوردن هدفی که داشتند و ارزوی که داشتند به درزدی روی اوردن
یکدفعه یاد این حدیث امام علی (ع) افتادم
برق ارزو ها همون رویا های هستند که توی ذهن انسان تشکیل می شود اندیشه هم معلومه که باید مراحلی رو طی بشه که اندیشه معنی بگیره یعنی از ارزیابی مشکل تا انتخاب راه حل مشکل رو شامل میشه قربانگاه اندیشه رو من اینطوری تفسیر میکنم جای که یک انسان تصمیم به سریع ترین راه برای رسیدن به ارزوش میگیره براش فرقی نمیکنه که کدام راه باشه یا مثلا به کسی اسیب برسونه فقط سریع تر رسیده باشه ( کشته بشه ) دلیل گفتن قربانگاه هم همین است برای کسی که برق ارزوها رو میبینه مهم نیست که از کدام راه بر براش سریع رسیدن به اون مهمه یا رسیدن به اون مهمه
بلاخره تونستم حلش کنم ؟از انتگرال گیری سختره :biggrin:
من كه از تحليل هاي شما هيچ چي متوجه نشدم(البته در مورد اين هدف و فيلم و اينا) فقط اينو ميتونم بگم كه ماكياول دروغ ميگه چون هدف وسيله رو توجيه نميكنه!
راستش از وقتي اومدم باشگاه دارم مباحثي رو كه قبلا روشون بحث شده مطالعه ميكنم و همه پستا رو!
اين تاپيكم پنج شش صفحه ي اولشو خوندم و ديگه به قول حميد حوصله م قد نداد ادامه بدم!
نميدونم چقدر از بحثاتون عقبم فقط اينو مي تونم بگم كه:
كيفيت=رضايت مشتري در دراز مدت
كارخونه ي تراكتور سازي يه شعاري داره كه ميگه:
كيفيت يعني اينكه مشتري برود و بازگردد!
خب اين وسط شما بيا نهايت تلاشتو بكن!وجدانا هر كاري از دستت برمياد بكن ولي اين مشتري بره و برنگرده چي؟
يعني حرام؟
شايد يه تكنولوژي برتر با قيمت مناسبتر به بازار اومده و تو آپ نيستي!
به نظر من تعريف امروزي كيفيت ربطي به حلال و حرام نداره تعريف گذشته ش يه كم مربوطه!
گفتم كه از بحثا عقبم و فقط چند صفحه ي اولو خوندم اگه بهتون رسيدم ميتونم بهتر نظر بدم!
راستي بچه ها چرا همه ي شما اسراف رو اصراف مي نويسين!:confused:

mohsen_522

عضو جدید
با سلامی دوباره اوالا ببخشید که این تاپیک کم کار شده 2 اینکه گفتم یک حدیث اخلاقی بزارم هم اینکه امشب شب جمعه هست یک شب خواص است و هم اینکه یک روحی دوباره ای بگیره تاپیک
امام علی (ع) می فرمایند :
کسی که از دنیا اندوهناک می باشد .از قضاء الهی خشمناک و آن کس که از مصیبت وارد شده شکوه کند از خدا شکایت کرده و کسی که نزد توانگری رفته و به خاطر سرمایه اش برابر او فروتنی کند دو سوم دین خود را از دست داده است و ان کس که قران بخواند و وارد اتش جهنم شود حتما از کسانی است که آیات الهی را بازیچه قرار داده است و ان کس که قلب او با دین پرستی پیوند خورده همواره جانش گرفتار 3 مشکل است اندوهی رها نشدنی ، حرصی جدا نشدنی و ارزوی نایافتنی .
ادینه با نشاطی داشته باشید
حمید جان ممنون !
فقط حمید فکر نمیکنی بحث این تاپیک بیش از اندازه داره از بحث مهندسی دور میشه؟!به نظرم یکمی باید رویه این تاپیک نزدیکتر به مهندسی بشه!البته ببخشید دخالت میکنم ها حاج حمید!:smile:

من كه از تحليل هاي شما هيچ چي متوجه نشدم(البته در مورد اين هدف و فيلم و اينا) فقط اينو ميتونم بگم كه ماكياول دروغ ميگه چون هدف وسيله رو توجيه نميكنه!
راستش از وقتي اومدم باشگاه دارم مباحثي رو كه قبلا روشون بحث شده مطالعه ميكنم و همه پستا رو!
اين تاپيكم پنج شش صفحه ي اولشو خوندم و ديگه به قول حميد حوصله م قد نداد ادامه بدم!
نميدونم چقدر از بحثاتون عقبم فقط اينو مي تونم بگم كه:
كيفيت=رضايت مشتري در دراز مدت
كارخونه ي تراكتور سازي يه شعاري داره كه ميگه:
كيفيت يعني اينكه مشتري برود و بازگردد!
خب اين وسط شما بيا نهايت تلاشتو بكن!وجدانا هر كاري از دستت برمياد بكن ولي اين مشتري بره و برنگرده چي؟
يعني حرام؟
شايد يه تكنولوژي برتر با قيمت مناسبتر به بازار اومده و تو آپ نيستي!
به نظر من تعريف امروزي كيفيت ربطي به حلال و حرام نداره تعريف گذشته ش يه كم مربوطه!
گفتم كه از بحثا عقبم و فقط چند صفحه ي اولو خوندم اگه بهتون رسيدم ميتونم بهتر نظر بدم!
راستي بچه ها چرا همه ي شما اسراف رو اصراف مي نويسين!:confused:
خیلی خوبه که نظرتو گفتی!این بحث حلال و کیفیت خیلی گسترده است!به نظرم بهتره الان تو تاپیک بشینیم بحث کنیم ببینیم اصلا حلال با کیفیت ارتباط دارن یا نه!؟نظرتون چیه بچه ها؟;):)

helya.azad

عضو جدید
خیلی خوبه که نظرتو گفتی!این بحث حلال و کیفیت خیلی گسترده است!به نظرم بهتره الان تو تاپیک بشینیم بحث کنیم ببینیم اصلا حلال با کیفیت ارتباط دارن یا نه!؟نظرتون چیه بچه ها؟;):)
موافقم
به نظر شما ارتباط داره يا نه؟
راستش اينو كه وقتي مي بينيم بحث مذهبي بالا گرفت ميگيم از علم دور شديمو اصلا قبول ندارم!
اين يه فكر سكولاريستيه و نبايد همچين فكري بكنيم!
اين تاپيك خيلي خوبه به شرطي كه به نتيجه برسه!
من خبر ندارم بچه ها از احاديث ائمه به چي رسيدن ولي ميتونم راجب كيفيت بحث كنم

hamid051

کاربر ممتاز
موافقم
راستش اينو كه وقتي مي بينيم بحث مذهبي بالا گرفت ميگيم از علم دور شديمو اصلا قبول ندارم!

مرسی ممنون مهندس - درباره کیفیت من توی چند تاپیک قبلی هم اشاره کردم که کیفیت به این موضوع اشاره داره که ما باید بهترین جنس مواد اولیه بهترین راه حل برای مشکل و... بهترین کیفیت رو برای مشتری به حاصل بیاریم درسته حالا توی حلال خوردن و حلال به این موضوع اشاره کردیم که ما از بهترین استفاده میکنیم برای 1- رضای خداوند 2- بنده خدا (مردم) 3- خود خانواده و شخص حلال خور) اگر توجه کنید این سه مورد رو میتونید از مردم عادی که کمی اعتقاد دارند بپرسید و به جواب برسید . توی پیرامون همین موضوع ما اول فلسفه های این دو موضوع یا همون هدف های این موضوع توجه کردیم و کم کم به مباحثی چون اصراف کردن و اتلاف وقت ومواردی دیگه رسیدیم که من به بچه ها گفتم من میتونم که بعضی از احادیثی که توی نهج البلاغه هست رو بذارم و روی اون موضوع بحث کنیم و گفتم که شما هم میتونید روی بقی احادیث یا اموزهای دینی اشاره کنید و حتی من گفتم از اموزهای باستانی و قدیمی ایران باستان هم استفاده کنیم اما این تاپیک تقریبا یک طرفه شد و من مجبور بودم برای عقب نیفتادن و نخوابیدن تاپیک تلاشمو بیشتر کنم و احادیث بیشتری بذارم و حتی پنجشنبه شبها برای تفریح احادیث اخلاقی بذارم اگر فکر کنم این تاپیک تقریبا 3 ماه دیگه ادامه داشته باشه احادیث نهج البلاغه به اتمام برسه و نتیجه گیری نهایی برسیم
امیدوارم که مباحث جالب تر و جذاب تر بشه
با تشکر:gol:

m.r119

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی ممنون مهندس - درباره کیفیت من توی چند تاپیک قبلی هم اشاره کردم که کیفیت به این موضوع اشاره داره که ما باید بهترین جنس مواد اولیه بهترین راه حل برای مشکل و... بهترین کیفیت رو برای مشتری به حاصل بیاریم درسته حالا توی حلال خوردن و حلال به این موضوع اشاره کردیم که ما از بهترین استفاده میکنیم برای 1- رضای خداوند 2- بنده خدا (مردم) 3- خود خانواده و شخص حلال خور) اگر توجه کنید این سه مورد رو میتونید از مردم عادی که کمی اعتقاد دارند بپرسید و به جواب برسید . توی پیرامون همین موضوع ما اول فلسفه های این دو موضوع یا همون هدف های این موضوع توجه کردیم و کم کم به مباحثی چون اصراف کردن و اتلاف وقت ومواردی دیگه رسیدیم که من به بچه ها گفتم من میتونم که بعضی از احادیثی که توی نهج البلاغه هست رو بذارم و روی اون موضوع بحث کنیم و گفتم که شما هم میتونید روی بقی احادیث یا اموزهای دینی اشاره کنید و حتی من گفتم از اموزهای باستانی و قدیمی ایران باستان هم استفاده کنیم اما این تاپیک تقریبا یک طرفه شد و من مجبور بودم برای عقب نیفتادن و نخوابیدن تاپیک تلاشمو بیشتر کنم و احادیث بیشتری بذارم و حتی پنجشنبه شبها برای تفریح احادیث اخلاقی بذارم اگر فکر کنم این تاپیک تقریبا 3 ماه دیگه ادامه داشته باشه احادیث نهج البلاغه به اتمام برسه و نتیجه گیری نهایی برسیم
امیدوارم که مباحث جالب تر و جذاب تر بشه
خسته نباشین مهندس. ...ممنون که واقعا تلاش میکنین:gol:
.
فقط یه سوال:شما چه جوری احادیثو انتخاب میکنین منظورم اینه که ترتیب به خصوصی داره یا انتخابی هستش؟

hamid051

کاربر ممتاز
خسته نباشین مهندس. ...ممنون که واقعا تلاش میکنین:gol:
.
فقط یه سوال:شما چه جوری احادیثو انتخاب میکنین منظورم اینه که ترتیب به خصوصی داره یا انتخابی هستش؟
نهج البلاغه ای که من در اختیار دارم بخش اخرش مربوط به جملات کوتاه که از امام علی (ع) گفته شده اورده شده است و من تقریبا هر موقعی که وقت کنم به حدیث ها نگاه میکنم و اونایی که بتونم توی اون ربطی به بحث های مدیریتی کشف کنم رو میزارم البته منظورم از کشف این نیست که خیلی پیچیده و من خیلی مخ هستم و از این حرفها ولی با موضوعات مختلف میسنجم و اگر ارتباطی پیدا کردم میزارم ما تا الان به مباحثی چون رهبری در مدیریت ، کنترل و همکاری در مدیریت ، اصلاعات در مدیریت ، شیوه های روبرو شدن با مشکلاتی که از محیط به وجود میاید و... که ما توی هر کدام از این بحث ها میتونستیم خیلی دقیق تر بحث و خیلی عمق تر وارد بشیم اما متاسفانه من خیلی اصلاعات پایینی دارم یعنی کسی که بخواهد با این شیوه یک نظریه رو شکل بده حداقل باید دکترا داشته باشه من فقط تنها امیدم اینکه بتونم این موارد رو جمع اوری و بعد از مرتب کردن به صورت مقاله برای پرفسور های و دکتران مدیریت و صنایع ایران بفرستم شاید یک جرقه ای برای ابدا این نطریه باشه همانطور که خبر دارید فکر کنم اقتصاد مقاومتی از بحث یک دانشجو ریشه گرفت و امروز یکی از نظریه های بزرگ مدیریت در ایران شده
پس خواستن توتنستن است انشالله
راستی سلام :biggrin:

m.r119

عضو جدید
کاربر ممتاز
نهج البلاغه ای که من در اختیار دارم بخش اخرش مربوط به جملات کوتاه که از امام علی (ع) گفته شده اورده شده است و من تقریبا هر موقعی که وقت کنم به حدیث ها نگاه میکنم و اونایی که بتونم توی اون ربطی به بحث های مدیریتی کشف کنم رو میزارم البته منظورم از کشف این نیست که خیلی پیچیده و من خیلی مخ هستم و از این حرفها ولی با موضوعات مختلف میسنجم و اگر ارتباطی پیدا کردم میزارم ما تا الان به مباحثی چون رهبری در مدیریت ، کنترل و همکاری در مدیریت ، اصلاعات در مدیریت ، شیوه های روبرو شدن با مشکلاتی که از محیط به وجود میاید و... که ما توی هر کدام از این بحث ها میتونستیم خیلی دقیق تر بحث و خیلی عمق تر وارد بشیم اما متاسفانه من خیلی اصلاعات پایینی دارم یعنی کسی که بخواهد با این شیوه یک نظریه رو شکل بده حداقل باید دکترا داشته باشه من فقط تنها امیدم اینکه بتونم این موارد رو جمع اوری و بعد از مرتب کردن به صورت مقاله برای پرفسور های و دکتران مدیریت و صنایع ایران بفرستم شاید یک جرقه ای برای ابدا این نطریه باشه همانطور که خبر دارید فکر کنم اقتصاد مقاومتی از بحث یک دانشجو ریشه گرفت و امروز یکی از نظریه های بزرگ مدیریت در ایران شده
پس خواستن توتنستن است انشالله
راستی سلام :biggrin:
.
سلام از ماست...مرسی بابت توضیحاتتون
موفق باشین

mohsen_522

عضو جدید
موافقم
راستش به نظر من کیفیت لزوما رابطه مستقیمی با حلال نداره....
نمیدونم چطور میشه ارتباط پیدا کرد بینشون فک کنم اگه حمید خودش بیاد توضیح بده که چرا و جه رابطه ای بین این دو هست بهتر باشه!نظر شما چیه؟

hamid051

کاربر ممتاز
راستش به نظر من کیفیت لزوما رابطه مستقیمی با حلال نداره....
نمیدونم چطور میشه ارتباط پیدا کرد بینشون فک کنم اگه حمید خودش بیاد توضیح بده که چرا و جه رابطه ای بین این دو هست بهتر باشه!نظر شما چیه؟

محسن جان گفتم ها ! اینکه هدفها و فلسفه هاشون یکی است بذار یک مثال جامع بزنم فکر کنم خیلی بهتر مشخص بشه کسانی که توی تبریز زندگی میکنند میدونند که کفش تبریز یکی از قدیمی ترین صنایع و یکی از با کیفیت ترین صنایع ایران در زمانهای قدیم بوده به طوری که این کفش شهرت جهانی داشته بچه های تبریز بیان تایید کنید:biggrin::w16: من توی این فکر بودم و یکی از قدیمی ها و استادان تبریز هم کمک کرد و همچنین پدر خودم من یکبار از خودم این سوال کردم چرا کیفیت محصولات گذشته ما خوب بوده چرا اصلا باید نصفی از محصولات ما شهرت جهانی داشته باشه (مثلا فرش ایرانی در همین زمان )و... و بعد از یکسری پرس و جو و فکر کردن فهمیدم که یک نوع نگرشی وجود داره و یک نوع اعتقادی وجود داره به اسم حلال خوردن وقتی اومدم فاکتور های حلال خوردن رو با کیفیت امروزی مقایسه کردم اولین نکته ای که بر خوردم طرز نگرش و فکر کردن این دوتا بود همانطوری که گفتم حلال خوردن نگرشه( اخلاقی و اجتماعی داره ) و کیفیت نگرشه( اجتماعی و مادی ) دارد اما نکته جالب تر این بود که در کیفیت یک نوع نگرش جدید هم در سالهای اخیر به وجود امد و ان هم فرهنگ اجتماعی بود البته این مورد رو جزء نگرشه اجتماعی قرار میگیره
میدونید واقعا توضیح دادنش سخته و من همیشه از این شاخه به شاخه دیگه می پرم نمیدونم واسه چی :w15: چون من از زمان قدیم پش پدرم کار میکردم و همیشه پدرم حق رو از خودش میگرفت و به مشتری میداد این کار همیشه برای من سوال بود نه تنها پدر من بلکه بیشتر کسانی که مسلمون هستند همچین اعتقادی رو دارند مثلا میری بغالی نیم کیلو برنج میخری مغازه دار برای اینکه حلال باشه 550 گرم برنج میریزه در صورتی که اصلا 50 گرم اضافی است و حاضر از به خودش ضرر برسونه ولی حق کسی رو نخوره اگر ما شیوه قدیمی ها رو بکار بگیریم از این بابت که کارها فعالیت ها تحقیقات تولیدات تدارکات و... رو طوری انجام بدهیم که انگار برای خودمون یا از اون فراتر برای رضای خدا (حلال خوردن ) انجام بدیم یعنی بهترین کیفیت رو ما به ارمغان میاوریم .البته من منظورم روی این موضوع نیست که ما ضرر بدیم ها نه ولی اعتقاد دارم توی کار نباید دزدی بشه دزدی نکردن از کارها ،تحقیقات، پروژها، سرمایه ها، تدارکات و خلاصه همه جوانب یک واحد صنعتی میشه حلال خوردن که مساوی کیفیت
نمیدنم چقدر تونستم توضیح بدم و بفهمونم اما باز هم امشب میحرفیم

hamid051

کاربر ممتاز
اقا پس تا اینجا مشکلی ندارید نه ؟ من بعد از فهمیدن این موضوع شروع کردم به پیدا کردن فاکتور های مدیریتی اسلامی برای همین پیشنهاد دادم که من از نهج البلاغه فاکتور ها رو پیدا کنم اما خیلی وسیعتر از این حرفها بود و هنوز هم هست نمیدونم شاید بشه تا برج 10 جمع و جور بشه که سریعتر بتونیم نتیجه گیری کنیم اقا این کل ماجرا بود به جان خودم دستهای پشت پرده وجود نداره باورکنید :D

hamid051

کاربر ممتاز
با عرض سلام و خسته نباشید من حالم رو به بهبود و با انرژی به ادامه مباحث می پردازیم :D
امام علی (ع) می فرمایند : هرگز دورغ نگفتم و به من دروغ نگفتند و هرگز گمراه نشدم و کسی به وسیله من گمراه نشده است.
و این گفته از کورش بزرگ که راستگو باش تا استقامت داشته باشید
من میتونم این دو جمله تقریبا متفاوت از هم دیگه رو توی یک مثال خلاصه کنم فرض کنیم ما فروشنده یک محصول هستیم یا نه به عنوان یک مهندس صنایع یک محصول رو باید توضیح بدیم اولین قدمی که باید برداشته بشه اینکه باید تمام مراحل بازگویی و سخن گفتن حقیقت محض باشد (کورش کبیر فرموداند که روی گفته ها استقامت داری و میشه روی مسئله مانور بری حضرت علی (ع) فرمودند: اگر دروغ گفته نشه کسی گمراه نمیشه ) اگر ما فرض بر مثلا توضیح فنی یخچال کنیم اگر یک سوال از توضیحات فنی دورغ باشد مثلا برند موتوریخچال از موتورژن ما میگم دانفوس (فرض میگیریم ) اگر ما گفتم دانفوس و مشتری چک کرد که دانفوس نیست یا کار کردش شبیح به دانفوس نیست ما مجبور میشیم که دروغ بعدی رو برای اصلاح دورغ اولی بگیم این دورغ گفتن یک حالت زنجیره وار درست میکنه یعنی ما پشت سر هم دورغ میگیم و روی حرفهای خودمون ثابت نیستیم این مسئله اعتماد مشتری رو از ما میگیره حالا این موضوع فقط مربوط به مشتری نیست بلکه همکار به همکار کدیر به همکار و.... این دروغ گفتن باعث گمراهی بیشتر اعضای یک واحد صنعتی میشه وهرج و مروج و بسیار زیاد میکنه
من خودم به شخصه تجربه کردم دروغ گفتن رو از دروغ نگفتن باورکنید خیلی راحتر دروغ نگفتن

helya.azad

عضو جدید
محسن جان گفتم ها ! اینکه هدفها و فلسفه هاشون یکی است بذار یک مثال جامع بزنم فکر کنم خیلی بهتر مشخص بشه کسانی که توی تبریز زندگی میکنند میدونند که کفش تبریز یکی از قدیمی ترین صنایع و یکی از با کیفیت ترین صنایع ایران در زمانهای قدیم بوده به طوری که این کفش شهرت جهانی داشته بچه های تبریز بیان تایید کنید:biggrin::w16: من توی این فکر بودم و یکی از قدیمی ها و استادان تبریز هم کمک کرد و همچنین پدر خودم من یکبار از خودم این سوال کردم چرا کیفیت محصولات گذشته ما خوب بوده چرا اصلا باید نصفی از محصولات ما شهرت جهانی داشته باشه (مثلا فرش ایرانی در همین زمان )و... و بعد از یکسری پرس و جو و فکر کردن فهمیدم که یک نوع نگرشی وجود داره و یک نوع اعتقادی وجود داره به اسم حلال خوردن وقتی اومدم فاکتور های حلال خوردن رو با کیفیت امروزی مقایسه کردم اولین نکته ای که بر خوردم طرز نگرش و فکر کردن این دوتا بود همانطوری که گفتم حلال خوردن نگرشه( اخلاقی و اجتماعی داره ) و کیفیت نگرشه( اجتماعی و مادی ) دارد اما نکته جالب تر این بود که در کیفیت یک نوع نگرش جدید هم در سالهای اخیر به وجود امد و ان هم فرهنگ اجتماعی بود البته این مورد رو جزء نگرشه اجتماعی قرار میگیره
میدونید واقعا توضیح دادنش سخته و من همیشه از این شاخه به شاخه دیگه می پرم نمیدونم واسه چی :w15: چون من از زمان قدیم پش پدرم کار میکردم و همیشه پدرم حق رو از خودش میگرفت و به مشتری میداد این کار همیشه برای من سوال بود نه تنها پدر من بلکه بیشتر کسانی که مسلمون هستند همچین اعتقادی رو دارند مثلا میری بغالی نیم کیلو برنج میخری مغازه دار برای اینکه حلال باشه 550 گرم برنج میریزه در صورتی که اصلا 50 گرم اضافی است و حاضر از به خودش ضرر برسونه ولی حق کسی رو نخوره اگر ما شیوه قدیمی ها رو بکار بگیریم از این بابت که کارها فعالیت ها تحقیقات تولیدات تدارکات و... رو طوری انجام بدهیم که انگار برای خودمون یا از اون فراتر برای رضای خدا (حلال خوردن ) انجام بدیم یعنی بهترین کیفیت رو ما به ارمغان میاوریم .البته من منظورم روی این موضوع نیست که ما ضرر بدیم ها نه ولی اعتقاد دارم توی کار نباید دزدی بشه دزدی نکردن از کارها ،تحقیقات، پروژها، سرمایه ها، تدارکات و خلاصه همه جوانب یک واحد صنعتی میشه حلال خوردن که مساوی کیفیت
نمیدنم چقدر تونستم توضیح بدم و بفهمونم اما باز هم امشب میحرفیم

تاييد مي شود:دي
پس منظور شما از حلال (روشي كه پدرتون به كار بردن)جلب رضايت مشتريه!
درسته!
هم تو تعريف كيفيت ما ميگيم كيفيت يعني جلب رضايت مشتري و هم تو بحثي كه شما فرمودين كسي كه با مشتري سر و كار داره زماني روزيش حلاله كه مشتريش راضي باشه!
بحث رو به خوب جايي كشوندي مهندس!
دروغ نگفتن! خيلي خوبه كه بدون دروغ مشتريامونو پيدا كنيم!
ولي تو دنياي رقابتي امروز كه استراتژي اقيانوس قرمزه و همه جا پره از خوني كه رقبا از همديگه ميريزن اين كار يه كم سخته!
من قبول دارم نبايد دروغ گفته بشه ولي گاهي اوقات براي حفظ مشتري دروغ كه نه ولي دروغكي لازمه!
مثلا زمان تحويل كالا(البته تو كارگاههاي كوچيك) كه براي حفظ مشتري مجبوري يكي دو ساعت تاخيرو در نظر بگيري ولي به مشتري نگي!

hamid051

کاربر ممتاز
تاييد مي شود:دي
پس منظور شما از حلال (روشي كه پدرتون به كار بردن)جلب رضايت مشتريه!
درسته!
هم تو تعريف كيفيت ما ميگيم كيفيت يعني جلب رضايت مشتري و هم تو بحثي كه شما فرمودين كسي كه با مشتري سر و كار داره زماني روزيش حلاله كه مشتريش راضي باشه!
بحث رو به خوب جايي كشوندي مهندس!
دروغ نگفتن! خيلي خوبه كه بدون دروغ مشتريامونو پيدا كنيم!
ولي تو دنياي رقابتي امروز كه استراتژي اقيانوس قرمزه و همه جا پره از خوني كه رقبا از همديگه ميريزن اين كار يه كم سخته!
من قبول دارم نبايد دروغ گفته بشه ولي گاهي اوقات براي حفظ مشتري دروغ كه نه ولي دروغكي لازمه!
مثلا زمان تحويل كالا(البته تو كارگاههاي كوچيك) كه براي حفظ مشتري مجبوري يكي دو ساعت تاخيرو در نظر بگيري ولي به مشتري نگي!

یک نکته رو جا انداختی توی حلال رضایت خداوند هم شرطه برای همین میگن کاسب رفیق خداست.ببین براش چه جایگاهی گذاشته شده است این فرهنگی یا متدوی که رواج پیدا کنه که در قبل هم در ایران بوده و هنوز هم هست باعث میشه کارها به سرعت و بدون استرس انجام پیدا کنه مثل حل کردن مسئله مشتق و انتگرال وقتی میدونی که عدد گذاری دروسته علامت گذاری درسته و فرمول هم درست نوشتی با خیال راحت مشتق رو میتونی به انتگرال ربط بدی و برعکس منظور من نحوه با اطمینان کار کردن است این خیلی مهمه که من با اعتقاد کار کنم یا بدون اعتقاد مثل این میمونه که سر کار تو اهنگ گوش بدی یا نه و تفاوت زمانی و کیفی و کیفیتی رو بسنجی اعتقاد هم میشه یک عامل محرک که از عامل ثروت و پول قوی تره حتی توی سلسه مراتب مازلو هم اشاره شده غربی ها یا بیشتر موسسات فرق نمیکنه حالا غربی باشه یا شرقی بیشتر محرکی خودشونو بر اساس محرکهای مالی گذاشتن یعنی ارضای محرکهای مالی اما انها هم کم کم به این نتیجه دارن میرسن که فقط پول و رفاه نیست و هیچ وقت اینها هم پایدار نیست (جنبش وال استریت +99%) کلا بحث پیچیده ای هست میدونی من اصلاعات کافی در این باره ندارم و خودم هم نمیتونم از خودم چیزی بگم برای همین رجوع کردم به نهج البلاغه البته بچه ها هم راست میگن به قول مهندس وطن پرست این تاپیک شده تاپیک معنی کردن احادیث و باید توی تالار قران و احادیث بزاری اما من از مهندس ها یک خواهشی دارم اگر یکذره صبر کنید من میتونم به نتیجه گیری برسم بعد بعد از خوندن موضوع واضح تر میشه .ولی اگر با مشارکت باشه زودتر این قضیه خاتمه پیدا میکنه

helya.azad

عضو جدید
یک نکته رو جا انداختی توی حلال رضایت خداوند هم شرطه برای همین میگن کاسب رفیق خداست.ببین براش چه جایگاهی گذاشته شده است این فرهنگی یا متدوی که رواج پیدا کنه که در قبل هم در ایران بوده و هنوز هم هست باعث میشه کارها به سرعت و بدون استرس انجام پیدا کنه مثل حل کردن مسئله مشتق و انتگرال وقتی میدونی که عدد گذاری دروسته علامت گذاری درسته و فرمول هم درست نوشتی با خیال راحت مشتق رو میتونی به انتگرال ربط بدی و برعکس منظور من نحوه با اطمینان کار کردن است این خیلی مهمه که من با اعتقاد کار کنم یا بدون اعتقاد مثل این میمونه که سر کار تو اهنگ گوش بدی یا نه و تفاوت زمانی و کیفی و کیفیتی رو بسنجی اعتقاد هم میشه یک عامل محرک که از عامل ثروت و پول قوی تره حتی توی سلسه مراتب مازلو هم اشاره شده غربی ها یا بیشتر موسسات فرق نمیکنه حالا غربی باشه یا شرقی بیشتر محرکی خودشونو بر اساس محرکهای مالی گذاشتن یعنی ارضای محرکهای مالی اما انها هم کم کم به این نتیجه دارن میرسن که فقط پول و رفاه نیست و هیچ وقت اینها هم پایدار نیست (جنبش وال استریت +99%) کلا بحث پیچیده ای هست میدونی من اصلاعات کافی در این باره ندارم و خودم هم نمیتونم از خودم چیزی بگم برای همین رجوع کردم به نهج البلاغه البته بچه ها هم راست میگن به قول مهندس وطن پرست این تاپیک شده تاپیک معنی کردن احادیث و باید توی تالار قران و احادیث بزاری اما من از مهندس ها یک خواهشی دارم اگر یکذره صبر کنید من میتونم به نتیجه گیری برسم بعد بعد از خوندن موضوع واضح تر میشه .ولی اگر با مشارکت باشه زودتر این قضیه خاتمه پیدا میکنه

قبول دارم كه وقتي رضايت خدا و اعتقاداتمون تو حرفه اي كه توش فعاليت مي كنيم وارد بشن خيلي بهتر و با آرامش عمل مي كنيم فقط مشكلي كه هست اينه كه هميشه رضاي خدا با رضايت مشتري هم سو نيست!
چجوري؟
ممكنه خدا راضي باشه ولي مشتري نه! يا برعكس! و اين احتمال هيچ وقت صفر نيست!
اين خيلي مهمه مخصوصا تو تعريف كيفيت!
نمي دونم شايد اگه همه ي پستاي تاپيك رو بخونم متوجه اشتباهم بشم ولي تا جايي كه من ياد گرفتم اينا ممكنه هم جهت نباشن!
برداشتي كه من از پست شما مي كنم اينه كه اعتقاداتمون دخيل بشن تو كاري كه انجام ميديم و سعي كنيم در جهت اعتقادات پيش بريم!
برا كسي كه مسلمونه اين نه تنها خوبه كه وظيفه هم هست و بايد سعي كنه به بهترين وجه ممكن وظيفه شو انجام بده!
من نميخام فقط خرده بگيرم و بگم نميشه ولي از وقتي تو علوم روز دنيا مذهب رو حذف كردن نا خودآگاه بعضي تعاريف هم جنبه ي مذهبي بودنشون رو از دست دادن و شده تعريف كيفيت از ديدگاه مشتري و نا ديده گرفتن جنبه ي معنوي تو فعاليت ها!
اگه بخايم كيفيت رو از ديدگاه اسلام تعريف كنيم بايد يه نكته رو كه من جا انداخته بودم خودمون به تعريف كيفيت اضافه كنيم!
مي بيني مهندس!
اينو كه ميگم علوم روز ما رو از مذهب جدا كردن اينه ها!
كي گفته يه مهندس صنايع نبايد اصول حرفه اي خودش رو از نهج البلاغه بگيره؟
چرا مردم فك ميكنن جايي كه بايد از مذهب و دين صحبت كرد تالار اسلام و قرآنه؟
اتفاقا كاملا برعكس!
بايد ما ها سعي كنيم ربط بديم تعاليم اسلام رو به علوم روز!
مثلا به نظر من سودهاي بانكي كه گرفته ميشه همون رباست و حرامه! اين نظر منه چون پديده ي بانك تو يهوديا كليد خورده اونايي كه به ربا عادت كردند و تنبلن و ما بدون توجه به جنبه ي اسلاميش داريم ازشون پيروي مي كنيم!كي بايد يه راه حل درست بده تا از اينا پيروي نكنيم؟
مطمئنا فقط علما نيستن كه بايد رو اين موضوع كار كنن!اقتصاد دان هاي مسلمان وظيفه شون تو اين زمينه خطيرتر از علماست ولي حيف كه فقط اعتراض مي كنيم كه اينجا تالار قرآن و احاديث نيست و بايد از پارتو حديث بياريم تا امام علي:razz:

hamid051

کاربر ممتاز
دقیقا منم حرفم همینه میدونی من پارسال کشته مرده دکتر دمینگ بودم گفتم واقعا چرا کیفیت رو پیش کشید برای چی ؟ واسه اینکه به پول برسه به نظر من دلیل پرفسور دمینگ این نبود و اگر روی این مبنا بود دوام نمیاورد یا بیشترنظریه ها دلایلشون خارج از بحثهای مادی و مادگری هستند مثلا بروکراسی چند سال دوام اورد و اخر متوجه شدنند که پول نیتونه هدف جامع برای پیشرفت باشه بلکه فقط یک نیازه یک نیاز اولیی
اشتباه اکثر کسانی که توی حوضه دینی هم به مطالب مدیریتی اشاره میکنند همینه پول نیاز نمیدونند .در جایی که در خود قران یا احادیث اومده که بیشترین دلیل برای کفر ورزی فقر است
ما خواسته یا ناخواسته باید تعادل برای این دو محرکه قرار بدیم وگرنه دچار مشکل و دگرگونی میشیم الان خداوکیلی مهندس ها 2 شکل هستند یا اونایی خشک و مقدس هستند یا اونایی که اصلا به دین و اعتقاد توجه ندارند اما کم پیدا میشه مهندسهایی که به هر دو شکل توجه داشته باشند جالبی اینجاست که نمیدونم چرا همیشه تمام عوامل برای وسط قرار گرفتن وجود نداره یعنی کسی که به دین زیاد توجه میکنه اصلا مسائل اقتصادی براش اهمین نداره و کسی که به اقتصاد زیاد توجه داره بقی افراد و اعتقاداشون اهمیت نداره (توی کفته ای که شما میگید که از پارتو تا امام علی (ع) حدیث ها رو بیاریم من کاملا موافقم اصلا حدیث زیبا و قشنگ حدیث قشنگه- مهم نیست که کی کفته یا با چه دینی بوده و گفته من خودم تا جایی که تونستم ارتباطات حدیث های دانشمندان تا حدیث های امام علی (ع) گفته ام (منظورم از حدیث گفته است ) ولی خوب میدونی وقتی مشارکت باشه خیلی کارها سریع تر و بهتر راه میفته مثلا من شیفته امام علی (ع) ، پرفسور دمینگ ،پرفسور پورتر و... هستم و هر مواردی از این شخصیت ها رو میدونم ولی امکان داره یکی هم مثلا به گفته ها و شخصیت مازلو یا مثلا وبر یا امام سجاد (ع) و... تسلط کامل داشته باشه برای همینه که اسار دارم که تاپیک یک طرفه نباشه چون باعث خود رایی در من میشه و این خوب نیست .
ممنونم مهندس خیلی بهم امید دادی

helya.azad

عضو جدید
خواهش می کنم مهندس!
به نظر من رابطه ی علم و دین رابطه ی تعاون و همکاریه نه تعارض و تقابل!
نظام ارزشی اسلام به تلاش های علمی جهت می بخشه و در برابر تجربه ها و یافته های علمی به تحقق ارزش ها و دستورهای اسلامی کمک میکنه!
راستش من فک میکنم گمان وجود تعارض و نزاع میان علم و دین ناشی از دین ناشناسیه!مخصوصا دین و مکتب ما که کاملترینشونه!
شما لطف میکنی یه تعریف جامعی از کیفیت اسلامی که تو این احادیث و پست ها بحث شده جمع بندی کنی تا منم بدونم به کجا رسیدیم؟
مطالعات مذهبی منم بیشتر از مطالعات دیگه مه و شاید اگه بدونم کجای کاریم بهتر بتونم این دو مسئله رو بهم ربط بدم:redface:

hamid051

کاربر ممتاز
خواهش می کنم مهندس!
به نظر من رابطه ی علم و دین رابطه ی تعاون و همکاریه نه تعارض و تقابل!
نظام ارزشی اسلام به تلاش های علمی جهت می بخشه و در برابر تجربه ها و یافته های علمی به تحقق ارزش ها و دستورهای اسلامی کمک میکنه!
راستش من فک میکنم گمان وجود تعارض و نزاع میان علم و دین ناشی از دین ناشناسیه!مخصوصا دین و مکتب ما که کاملترینشونه!
شما لطف میکنی یه تعریف جامعی از کیفیت اسلامی که تو این احادیث و پست ها بحث شده جمع بندی کنی تا منم بدونم به کجا رسیدیم؟
مطالعات مذهبی منم بیشتر از مطالعات دیگه مه و شاید اگه بدونم کجای کاریم بهتر بتونم این دو مسئله رو بهم ربط بدم:redface:

پس اگر اجازه بدید من این جمع بندی رو توی 3 یا 4 روز بعد تحویل بدم چون فکرشو بکنید باید 20 صفحه رو جمع بندی کنم زیاد دیگه خدایش

helya.azad

عضو جدید
پس اگر اجازه بدید من این جمع بندی رو توی 3 یا 4 روز بعد تحویل بدم چون فکرشو بکنید باید 20 صفحه رو جمع بندی کنم زیاد دیگه خدایش

بله صد در صد!
منم چون حوصله و وقتم قد نداد:biggrin:نتونستم همه ي 20 صفحه رو بخونم!
ايشالا به نتيجه ي خوبي مي رسيم;)

hamid051

کاربر ممتاز
تبریک میگم
پشتکارتون فوق العاده است

نه بابا این چه حرفی همه کمک کردنند توی این پروژه باورتون نمیشه ولی بیشتر این اطلاعات از مباحثی بود که خودتون وارد کردید من فقط حدیثهای مربوط به اونو پیدا کردم
پس در اصل باید من بگم تبریک کارتون عالی بود;)

hamid051

کاربر ممتاز
سلام و خسته نباشید امشب یک حدیث درباره صبر داریم و همچنین امید بخشیدن که یکی از وظایف مدیریتی کیفیت اسلامی می باشد
امام علی (ع) میفرمایند : کسی را که شکیبایی نجات ندهد بی تابی او را هلاک میکند .
از حدیث بالا که تقریبا مشخص هم هست (میشه درک کرد که صبر کردن راه نجات هر مشکلی است البته در حد خودش یعنی تا جایی که میشه و منطق اجازه میده باید در بررسی مشکلات صبر پیشه کرد تقریبا در هیچ جای مباحث مدیریتی از صبر به جز برنامه ریزی بلند مدت و سیاست های بلند مدت حرفی زده نشده اما در اینجا مشکلات رو در بخش بررسی به صبر اشاره میداره و در بخش دوم حدیث گفته شده که بی تابی او را هلاک میکند من از این حرف یک برداشت به نظرم رسید و اون این که اگر ما تمام تمرکزمون و فکرمونو روی یک مشکل متمرکز کنیم از حد طبیعی و نرمال خارج میشیم و ما رو به یک بی تابی میرسونه بی تابی یعنی اینکه ادم فقط روی یک مسلئه متمرکز بشه مثل عاشق ها:biggrin: و این بی تابی مطمئنا سازمانو به هلاکت میرسونه
ممنونم و امیدوارم آدینه خوبی داشته باشید:gol:

hamid051

کاربر ممتاز
با سلام حدیث امشب مربوط به اموختن است یا بهتر بگیم یادگیری متد یا متدولوژی از نظر نهج البلاغه و اما علی (ع) به نظرم جالب بود امام می فرمایند:
کسی که از خود حساب کشد سود می برد.و انکه از خود غفلت کند زیان می برد و کسی که از خدا بترسد ایمن باشد و کسی که عبرت اموزد آگاهی یابدو ان که آگاهی یابد می فهمد و آن که بفهمد دانش آموخته است
نظرتون چی درباره حدیث به نظرم بخش های اخرش خیلی حساس و قابل توجه است
با تشکر :gol:

hamid051

کاربر ممتاز
سلام بر مهندسین عزیز بچه ها راستش یک موضوع رو میخواستم به مدیریت اسلامی اضافه کنم که تقریبا در جهان نظریش نیست و چون این موضوع باید به مرحله عمل برسد تا جوابگو باشد و درک بشه رو الان مینویسم چون قبلا تردید داشتم که اضافه کنم موضوع درباره ترس از خدا است که در نهج البلاغه در حکمت 210 گفته شده اما من زیاد اطلاعات از این موضوع رو ندارم چون بلاخره خیلی فرق میکنه اون چیزی که روی کاغذ هست و اون چیزی که باید به صورت عملی اجرا بشه حدیث از این قرار است
امام علی (ع) می فرمایند :از خدا بترسید ترسیدن انسان وارسته ای که دامن به کمر زده (در ضرب المثل ایرانی برابر است با پاشنه خوابیده کفشش را بالا میکشد)و خود را اماده کرده و در بهر بردن از فرصتها کوشیده و هراسان در اطاعت خدا تلاش کرده و در دنیای زودگذر و پایان زندگی و عاقبت کار بدرستی اندیشده است
چقدر زیبا فرموده اند من یک موضوع همیشه برام سوال بوده و اون اینکه چرا کسی که به سمت خدا روی می اوره یک طوری مظلوم میشه یعنی اجازه میده که به حقش دست درازی کنند یا مثلا همیشه این که باید میدون و ترک کنه و کسی که زیاد اعتقاد نداره همیشه روی حقش حساب باز میکنه به نظرتون اینطوری نیست یعنی یکطوری فکر میکنم که گوشه نشین میشن اینطور افراد در صورتی که من خیلی از احادیث و دیدم که میگن باید انسان از حق خودش دفاع کنه در ایران باستان هم اومده حساب به دینار بخشش به خروار امام علی (ع) هم در این باره فرموده اند که خود را اماده کرده و در بهر بردن از فصتها کوشیده و در بخشی دیگر هراسان در اطاعت خدا تلاش کرده و...
یعنی از فرصتهای استفاده میکنه اما برای رضای خداوند اما برای ارضای خود شکوفایی خود نظرتون چی؟

hamid051

کاربر ممتاز
با عرض سلام و خسته نباشید یک حدیث برای امشب دارم که حدیث درباره رفتار مدیر اسلامی و توجه رهبری اسلامی به عیب پوشی و گذشت از گناه دیگران است
امام علی (ع) می فرمایند :خود را به بی خبری نمایاندن از بهترین کارهای بزرگواران است
من میتونم بگم که تاثیر مثبت این کار بسیار بر روحیه ی اپراتور تاثیر میذاره و به مرور اعتماد اپراتور رو نصبت به بالا دست خود بالا میبره این کار باعث میشه راندمان کاری فرد بیشتر بشه از این لحاظ که فرد احساس مسکنه با درست کار کردن دین خودشو داره اداع میکنه و این دین یک مسولیت که به گردن فرد نهاده اند حتی در بعضی از موارد دیده شده است که فرد از مال و جان خودش در راه اداع کردن مسولیت خود انجام داده چرا چون در یکجایی بزرگی خطایی او را دید اما به روی خود نیاورد البته باید این نکته رو در نظر داشته باشیم که اگر فرد قصد سوء استفاده رو داشت برخورد و تنبیه شود