نظارت معماری یک ساختمان

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام دوستان.یه سوال مهم
اگه ناظرنقشه ساختمان اسکلت بنایی رو امضاکنه وبره معاونت فنی آیا فیلتری وجود داره که نقشه رو چک کنن واگه ایرادی داشته باشه نقشه رو برگشت بزنن یا نه.
حالا اگه ناظر بعد از امضا واینکه نقشه رفته معانت فنی متوجه بشه نقشه ایراد داشته(مثلاباکس پله بهتره بتنی اجرا بشه ولی تو نقشه بنایی هست) میتونیم نقشه رو تغییر بدیم؟یا میشه زمان ساخت از مالک خواست که بتنی اجرا کنه و بعد تو نقشه چون ساخت تغییرات اعمال کرد؟

سلامم.
نقشه های سازه بصورت رندم تو نظام مهندسی چک میشه.(تو تهران که اینطوریه)بعد اگه مثلا نقشه ای اشکال داشته باشه محاسب رو فرامیخونن و اون باید دفاع کنه از طراحیش.اگه دفاع نکنه نمیدونم چه اتفاقی براش میفته.
مثلا شما که ناظرید اگه درخواست بازبینی بدید اونا چک میکنن.میگم بصورت رندمه واسه ساختمان های معمولی.ولی ساختمان های مهم چک میشه.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان.یه سوال مهم
اگه ناظرنقشه ساختمان اسکلت بنایی رو امضاکنه وبره معاونت فنی آیا فیلتری وجود داره که نقشه رو چک کنن واگه ایرادی داشته باشه نقشه رو برگشت بزنن یا نه.
حالا اگه ناظر بعد از امضا واینکه نقشه رفته معانت فنی متوجه بشه نقشه ایراد داشته(مثلاباکس پله بهتره بتنی اجرا بشه ولی تو نقشه بنایی هست) میتونیم نقشه رو تغییر بدیم؟یا میشه زمان ساخت از مالک خواست که بتنی اجرا کنه و بعد تو نقشه چون ساخت تغییرات اعمال کرد؟

خودتون در هیچ صورتی اجازه ندارین نقشه رو تغییر بدینوجور دیگه ای اجرا بکنین حتی اگر میدونین کاملا غلطه
شما باید دستور بازبینی نقشه رو بدین تا دوباره اصلاحیه بخوره اگر ایرادی داره

memare iran

عضو جدید
سلامم.
نقشه های سازه بصورت رندم تو نظام مهندسی چک میشه.(تو تهران که اینطوریه)بعد اگه مثلا نقشه ای اشکال داشته باشه محاسب رو فرامیخونن و اون باید دفاع کنه از طراحیش.اگه دفاع نکنه نمیدونم چه اتفاقی براش میفته.
مثلا شما که ناظرید اگه درخواست بازبینی بدید اونا چک میکنن.میگم بصورت رندمه واسه ساختمان های معمولی.ولی ساختمان های مهم چک میشه.

خودتون در هیچ صورتی اجازه ندارین نقشه رو تغییر بدینوجور دیگه ای اجرا بکنین حتی اگر میدونین کاملا غلطه
شما باید دستور بازبینی نقشه رو بدین تا دوباره اصلاحیه بخوره اگر ایرادی داره

من خودم ناظر این ساختمونم.2طبقه بنایی...همه چیزشو چک کردم وامضا کردم ولی این یه مورد یادم نبود.حالا راه حل چیه؟الان تو مرحله صدور پروانه ساختمونه..باید چیکار کنم که هم نقشه اصلاح بشه و هم خودم دچار دردسر نشم؟

archiman84

عضو جدید
سلاممم.
ممنون از شما.
بله .فعلا بصورت آزمایشی این کنترل مضاعف داره اجرا میشه.ولی مثل اینکه میخواد قانون بشه.البته تا اینجا بیشتر بحثای سازه رو دنبال میکنیم.ولی حتما رو جزئیات معماری هم باید نظارت بشه.ولی متاسفانه تو فرمشون چیزی در این مورد وجود نداره.
خیلی هم خوب.میتونیم همینجا تبادل اطلاعات کنیم.:)
ببخشید آقا فرزاد این جریان نظارت عالیه چیه؟ از طرف نظام مهندسیه؟ شما چطوری ناظرعالی شدین؟ ما هم میتونیم بشیم یا شرایط خاصی میخواد؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ببخشید آقا فرزاد این جریان نظارت عالیه چیه؟ از طرف نظام مهندسیه؟ شما چطوری ناظرعالی شدین؟ ما هم میتونیم بشیم یا شرایط خاصی میخواد؟

سلام.
والا اسم طرحش کنترل مضاعفه.فعلا آزمایشیه.آره از طرف نظام مهندسیه.ولی فعلا که آزماشیه داره تو بافت فرسوده آزمایش میشه....ما هم چون کارشناس سازمان نوسازی بافت های فرسوده هستیم باهاشون میریم و گرنه ما رو چه به نظارت عالی:)فکر کنم حداقل باید پایه 2 باشید.تازه اونی که من باهاش میرم(پایه 2 داره)باید گزارش بده به سر ناظر که اون پایه یکه.....یعنی خود اون پایه دومه قدرت اجرایی نداره . صرفا گزارش میده.....خیلی هم حرفه ای نیست .یه سری نکات تو ذهنشه همونارو چک میکنه.بیبشتر مسائل و ایرادات رو ما بهش میگیم.
حالا تو همین تالار نظام مهندسی ایرادات رو با عکس میزاریم.

archiman84

عضو جدید
مرسی. ولی تا جاییکه یادم میاد این طرح واسه عمرانیا بود نه معماریا! مگه شما عمرانی هستین؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مرسی. ولی تا جاییکه یادم میاد این طرح واسه عمرانیا بود نه معماریا! مگه شما عمرانی هستین؟

آره.
فعلا تو تهران همون موارد مربوط به خاکبرداری و فنداسیون و سازه رو بررسی میکنن.بعلاوه مبحث 12 و 20........بعد سازمان نوسازی کارشناس معماری و شهرسازی داره.
مسائل اجرایی مشترکه بین این دو رشته.این که میبینید جداشون کردن بخاطر عدم تداخل مسئولیت هاست وگرنه شما تمام مسائل اجرایی چه سازه و چه معماری رو باید تسلط داشته باشید.(مثلا فرض کنید ساختمان تک ناظرست)

آخرین ویرایش:

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من خودم ناظر این ساختمونم.2طبقه بنایی...همه چیزشو چک کردم وامضا کردم ولی این یه مورد یادم نبود.حالا راه حل چیه؟الان تو مرحله صدور پروانه ساختمونه..باید چیکار کنم که هم نقشه اصلاح بشه و هم خودم دچار دردسر نشم؟

مطمئنا اگر به موقع تخلفات رو رد بکنین برای خودتون دردسری نخواهد داشت !
اما مساله اینه که وجدان آدم اجازه نمیده یه ساختمان رو اینجوری ببره بالا در صورتیکه خودمون میدونیم مشکل داره.
شما نقشه های تایید شده شهرداری و نظام رو از مالک بگیرین و روی اون یه نامه بذارین و کلا توضیحاتتون رو در مورد اون و اشکالاتش بنویسین، بعد ببرین شهرداری منطقه و کارای اداریش رو طی بکنین و توی دبیرخامه ثبت بکنین و .....، چون توی مرحله صدور پروانه ست و هنوزاجرا نشده سریعا این کار رو بکنین تا نقشه ها اصلاح بشه

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

نه اینطوری نیست .الان ما هم نظارت عالیه هستیم ، از هر 4 رشته اصلی عضو داریم یه اکیپ میشیم و همه با هم میریم سر یه ساختمان به صورت رندمی ، و هر کسی از دید رشته خودش اشکالات اونو بررسی میکنه و پی گیری میکنیم

کار نظارت عالیه در حقیقت نظارت مضاعف بر ساختمانه، و بیشتر به نظارت روی کارای ناظرها مربوط میشه
مثلا ما میریم سر ساختمان ، من که ایرادای معماری رو میبینم همون لحظه زنگ میزنم سازمان و طراح و ناظر معمارش رو و کارکردشون رو بررسی میکنم ، مثلا پریروز یه ساختمان بود که طراح معمارش مجری هم بود و مشکل اجرایی داشت وقتی یه طبقه رو دیدیم و متر کردیم و .... مجری ما رو از ساختمان بیرون کرد ما هم دستور توقف کار کارگاه رو دادیم و ......

مواظب نظارتهایی که می کنین باشین ، نظارت عالیه در همه شهرها از امسال خیلی فعال و بدون اطلاع قبلی ساختمانها رو بازدید میکنه

am4818

عضو جدید
نظارت معماری

نظارت معماری

سلام به همه معماران عزیز من ناظر معماری هستم البته کاردان معماری دانشجوی کارشناسی خیلی خوشحالم که شما را پیدا کردم قبل از عید دو تا کار برای نظارت معماری گرفتم که البته برای نظارت هیچ کدوم نرفتم دنبال یه کتاب مرتبطم که راهنمای من باشه دوستان کمک کنید خیلی سر در گمم:(

آخرین ویرایش:

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همه معماران عزیز من ناظر معماری هستم البته کاردان معماری دانشجوی کارشناسی خیلی خوشحالم که شما را پیدا کردم قبل از عید دو تا کار برای نظارت معماری گرفتم که البته برای نظارت هیچ کدوم نرفتم دنبال یه کتاب مرتبطم که راهنمای من باشه دوستان کمک کنید خیلی سر در گمم:(
سلام دوست عزیز
چرا نرفتین برای نظارت؟؟؟؟
من کتابی سراغ ندارم !
در حقیقت تمام مطالبی هم که می ذارم یا برای خودم پیش اومده یا دیدم برای اطرافیان اتفاق افتاده ، به صورت تجربی هست

مطالب این تاپیک شاید بتونه کمکتون بکنه، دوستان نظرات و نکاتشون رو اینجا می ذارن
موفق باشین

am4818

عضو جدید
سلام خیلی ممنون از پاسخ شما دلیل اینکه هنوز برای نظارت نرفتم اینست که هنوز ساختمانها کار سازه تموم نشده ینعی هنوز به معماری نرسیده راستش خودم هم سر در گمم که کار من از کی شروع میشه چون ناظرت سازه بامن نیست !خواستم برای تطبیق نقشه بازمین چه نکاتی باید در نظر بگیرم

• Like
واکنش ها: agin

amindarbasi

کاربر فعال
سلام خیلی ممنون از پاسخ شما دلیل اینکه هنوز برای نظارت نرفتم اینست که هنوز ساختمانها کار سازه تموم نشده ینعی هنوز به معماری نرسیده راستش خودم هم سر در گمم که کار من از کی شروع میشه چون ناظرت سازه بامن نیست !خواستم برای تطبیق نقشه بازمین چه نکاتی باید در نظر بگیرم
کار نظارت شما از همون مرحله فنداسیون شروع میشه برای بحث پیشروی ها و نکات دیگه و موندم چطور تا حالا نرفتین و پای برگه هارو امضا نکردین مگه کارتون چند ناظره است و ناظر هماهنگ کننده دارینو یا اینکه تو تاپیک قبلی گفتین کار رو گرفتم ولی کار نظارت الان ارجاعیه نه گرفتنی و شما نمیونین دو تا کار رو با هم بگیرین و من واقعا متعجبم.

bahar-spring

کاربر بیش فعال
بهتره از همون اول برید و خودتون در جریان روند کارها قرار بگیرید. بهتره منتظر نشینید..طبق فرمهای مرحله ای معماری(که برای هر شهر فرق داره) میتونید بفمید کارتونو از کجا باید چک کنید.

memare iran

عضو جدید
سلام دوستان
سوال:1-گزارش های مرحله ای که باید رد کنیم مثلا برای ساختمان بنایی باید به صورت دستی باشه یا از طریق سیستم؟
2- ناظر باید شخصا گزارش ببره معاونت فنی یا مالک این کارو انجام میده؟
3-یه سری فرم همس که گزارش رد میکنیم همه دیدینش حالا من سوالم اینه برای قسمت شالوده وکرسی چینی یکی رد میشه بعد وقتی برا دیوار خواستیم گزارش رد کنیم یکی دیگه از همون فرم باید امضا بشه؟
4- این سوالم شاید خیلی مرتبط نباشه ولی لطف کنید جواب بدین...ابعادشناژ کف یا همون پی ساختمون بنایی چقدره؟تو دانشگاه میگفتن 50 اما درعمل همه میگن 35.

• Like

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان
سوال:1-گزارش های مرحله ای که باید رد کنیم مثلا برای ساختمان بنایی باید به صورت دستی باشه یا از طریق سیستم؟
2- ناظر باید شخصا گزارش ببره معاونت فنی یا مالک این کارو انجام میده؟
3-یه سری فرم همس که گزارش رد میکنیم همه دیدینش حالا من سوالم اینه برای قسمت شالوده وکرسی چینی یکی رد میشه بعد وقتی برا دیوار خواستیم گزارش رد کنیم یکی دیگه از همون فرم باید امضا بشه؟
4- این سوالم شاید خیلی مرتبط نباشه ولی لطف کنید جواب بدین...ابعادشناژ کف یا همون پی ساختمون بنایی چقدره؟تو دانشگاه میگفتن 50 اما درعمل همه میگن 35.

سلام

1-توی هر شهری متفاوته ! اینجا که هر ساختمانی دفترچه داره و ناظرها اونو مهر میکنن تا کار جلو بره و اگرناظری مهر نکنه ساختمان رو استوپ میکنه در حقیقت ! نمیدونم شهر شما به چه صورته! میتونین از یکی توی نظام مهندسی شهرتون کمک بگیرین
2-3-منظورتون از گزارش برای معاونت فنی چیه ؟ یه گزارش که بیشتر توی ساختمان نداریم که همون دفترچه های ساختمانه.اصفهان ما فقط یه دفترچه ساختان داریم که باید مهر بشه و چک لیستهایی هم هست که نظارت عالیه پرمیکنه
4-بسته به نوع ساختمان و شرایط منطقه فرق میکنه اما اگر بخوایم از نظر قانونی و مقررات ملی ببینیم چی میشه مراجعه کنین به مبحث 8 مقررات ملی ، در مورد همه ساختمانهای مصالح بنایی توضیح داده.

am4818

عضو جدید
اینکه هنوز برای نظارت نرفتم خوب به من گفتنن که کار من از بعد فنداسیون شروع میشه چون ناظر معماریم .دلیل مطرح کردن مشکلم در تایپیک همین بود که میخواستم بدونم از کی باید شروع به نظارت کنم .برای دوتا کار گرفتنم خوب هر به اندازه سهمیه اش میتونه کا برداره تو همدان اینطوره ما برای هر کاری تعهد دو ساله داریم یعنی تا دو سال نباید کار بر می داشتم/؟؟؟/

am4818

عضو جدید
بهتره از همون اول برید و خودتون در جریان روند کارها قرار بگیرید. بهتره منتظر نشینید..طبق فرمهای مرحله ای معماری(که برای هر شهر فرق داره) میتونید بفمید کارتونو از کجا باید چک کنید.

دوست عزیز کتابی راجع نظارت سراغ ندارید که راهنمایم باشد

am4818

عضو جدید
دوست عزیز میشه بگین دودبند چیه دتایلش به چه صورتیه ؟

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینکه هنوز برای نظارت نرفتم خوب به من گفتنن که کار من از بعد فنداسیون شروع میشه چون ناظر معماریم .دلیل مطرح کردن مشکلم در تایپیک همین بود که میخواستم بدونم از کی باید شروع به نظارت کنم .برای دوتا کار گرفتنم خوب هر به اندازه سهمیه اش میتونه کا برداره تو همدان اینطوره ما برای هر کاری تعهد دو ساله داریم یعنی تا دو سال نباید کار بر می داشتم/؟؟؟/

سلام دوست عزیز
شما برای هر پروژه ای قرارداد میبندین و اون قرارداد 2 سال اعتبار اجرایی داره بعدش باید مالک قرارداد رو تمدید بکنه ، این به اون مفهوم نیست که تا 2 سال نمیشه کار بگیرین !

دوست عزیز کتابی راجع نظارت سراغ ندارید که راهنمایم باشد
نمیدونم ، نمیشه گفت کتابی براش هست ، یا حداقل من نمیدونم !

دوست عزیز میشه بگین دودبند چیه دتایلش به چه صورتیه ؟
در مورد در دود بند توی مبحث 3 توضیح داده
اما به صورت کلی بگم : دستگاه پله باید کامل از آسانسور و پاگردش و پاگردی که در واحدها توی اون باز میشه جدا بشه بوسیله در.
به این در میگن در دودبند و در این حالت میگن پله دوربندی شده

معمار111

عضو جدید
سلام دوستان
تو سایت نظام مهندسی تهران زده هر مهندس معمار به طور متوسط 600 مترمربع کار ارجاع دادن... کسی هست تو تهران بهش ارجاع شده باشه ؟ اگه هست چند متر مربع؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام دوستان
تو سایت نظام مهندسی تهران زده هر مهندس معمار به طور متوسط 600 مترمربع کار ارجاع دادن... کسی هست تو تهران بهش ارجاع شده باشه ؟ اگه هست چند متر مربع؟

دروغ میگن دوستم 2 ساله الان بهش کار ارجاع نشده.

am4818

عضو جدید
سلام دوست عزیز
شما برای هر پروژه ای قرارداد میبندین و اون قرارداد 2 سال اعتبار اجرایی داره بعدش باید مالک قرارداد رو تمدید بکنه ، این به اون مفهوم نیست که تا 2 سال نمیشه کار بگیرین !

نمیدونم ، نمیشه گفت کتابی براش هست ، یا حداقل من نمیدونم !

در مورد در دود بند توی مبحث 3 توضیح داده
اما به صورت کلی بگم : دستگاه پله باید کامل از آسانسور و پاگردش و پاگردی که در واحدها توی اون باز میشه جدا بشه بوسیله در.
به این در میگن در دودبند و در این حالت میگن پله دوربندی شده

دوست عزیز بسیار متشکرم

• Like

am4818

عضو جدید
سلام دوستان من فردا برای نظارت فنداسیون مبخام برم لطفا هر کی هر چی بلده راهنمایی کنه !من برای کد ارتفاعی فنداسیون از کجا باید بفهم درست اجرا شده !با کوچه در نظر بگیرم ؟یعنی باید متر بر دارم اندازه بگیرم ؟باید چی کار کنم من فقط نقشه معماری دارم نقشه سازه ندارم:gol:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام دوستان من فردا برای نظارت فنداسیون مبخام برم لطفا هر کی هر چی بلده راهنمایی کنه !من برای کد ارتفاعی فنداسیون از کجا باید بفهم درست اجرا شده !با کوچه در نظر بگیرم ؟یعنی باید متر بر دارم اندازه بگیرم ؟باید چی کار کنم من فقط نقشه معماری دارم نقشه سازه ندارم:gol:

سلام.
بسلامتی.

هر ساختمانی یه 0.00 داره(که وسط بر ملک روی سطح سواره رو گذر) باید مشخص شده باشه.اگه اینکارو نکرد شما تمام ارتفاعات رو از این نقشه باید در نظر بگیرید.
اختلاف ارتفاع رو یا یا شلنگ تراز اندازه گیری میکنن یا با لیزر(در شب).
شلنگ تراز رو باید تو کارگاه داشته باشن اگه نداشتن هم باید تهیه کنن.شما یه میله یا چوبی (یا میلگرد که در کارگاه موجوده) در نقطه 0.00 بصورت شاقول قرار میدید و رو ارتفاع مثلا 0.5 متر یا 1 متر این میله علامت بزنید و یک میله هم روی فنداسیون بصورت شاقول قرار میدید و این نقطه ای که روی میله قرار گرفته بر نقطه 0.00 علامت زدید ، با شلنگ تراز انتقال میدید بر روی میله قرار گرفته روی فنداسیون.
این نقطه بدست اومده رو میلهع فنداسیون مثلا فرض کن کد 0.5 متر داره.حالا با متر میتونی ارتفاع این نقطه از سطح فنداسیون رو اندازه بگیری و کد فنداسون رو بدست بیاری.
این روش واسه زمانیه که فنداسیون خیلی اختلاف ارتفاع نداره با 0.00(یعنی زمانی که شما زیرزمین ندارید)

اگه زیرزمین دارید و تراز فنداسون خیلی پایینه در این صورت این نقطه علامت گذاری شده رو میله 0.00 رو باید انتقال بدید به یکی از دیوارهای جانبی گود(دیوار همسایه) بعد از اونجا متر بندازید تا سطح فنداسیون و ترازش رو بدست بیارید.در روش دوم استفاده از لیزر خیلی مناسب تره.(بشرط استفاده درست ازش)

memare iran

عضو جدید
سلام.
بسلامتی.

هر ساختمانی یه 0.00 داره(که وسط بر ملک روی سطح سواره رو گذر) باید مشخص شده باشه.اگه اینکارو نکرد شما تمام ارتفاعات رو از این نقشه باید در نظر بگیرید.
اختلاف ارتفاع رو یا یا شلنگ تراز اندازه گیری میکنن یا با لیزر(در شب).
شلنگ تراز رو باید تو کارگاه داشته باشن اگه نداشتن هم باید تهیه کنن.شما یه میله یا چوبی (یا میلگرد که در کارگاه موجوده) در نقطه 0.00 بصورت شاقول قرار میدید و رو ارتفاع مثلا 0.5 متر یا 1 متر این میله علامت بزنید و یک میله هم روی فنداسیون بصورت شاقول قرار میدید و این نقطه ای که روی میله قرار گرفته بر نقطه 0.00 علامت زدید ، با شلنگ تراز انتقال میدید بر روی میله قرار گرفته روی فنداسیون.
این نقطه بدست اومده رو میلهع فنداسیون مثلا فرض کن کد 0.5 متر داره.حالا با متر میتونی ارتفاع این نقطه از سطح فنداسیون رو اندازه بگیری و کد فنداسون رو بدست بیاری.
این روش واسه زمانیه که فنداسیون خیلی اختلاف ارتفاع نداره با 0.00(یعنی زمانی که شما زیرزمین ندارید)

اگه زیرزمین دارید و تراز فنداسون خیلی پایینه در این صورت این نقطه علامت گذاری شده رو میله 0.00 رو باید انتقال بدید به یکی از دیوارهای جانبی گود(دیوار همسایه) بعد از اونجا متر بندازید تا سطح فنداسیون و ترازش رو بدست بیارید.در روش دوم استفاده از لیزر خیلی مناسب تره.(بشرط استفاده درست ازش)

سلام من کاملا متوجه نشدم چی شد امکانش هست با عکس یا توضیح بیشتر راهنمایی کنید.
برا کرسی چینی و دیوار چینی هم لطفا توضیح بدین چی باید چک کنیم یا چه چیزی از مالک بخوایم

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام من کاملا متوجه نشدم چی شد امکانش هست با عکس یا توضیح بیشتر راهنمایی کنید.
برا کرسی چینی و دیوار چینی هم لطفا توضیح بدین چی باید چک کنیم یا چه چیزی از مالک بخوایم

سلام.
با عکس پایین توضیح میدم:

فاز اول-Model.jpg

ببینید هر ساختمانی یه 0.00 داره که تو نقشه های معماری مشخصه.باید باشه ولی اگه نبود 0.00 میشه وسط عرض ملک در سطح سواره رو گذر.......دقیقا اونجایی که با دایره قرمز نشون دادم.

اگه زیرزمین ندارید:

یه میلگرد بصورت شاقول روی نقطه 0.00 قرار میدی و روی ارتفاع نیم متر میلگرد یه علامت میزنی.
یه میلگرد دیگه روی سطح فنداسیون بصورت شاقول قرار میدی(تو عکس سطح فنداسیون رو با دایره زرد نشون دادم) .

حالا باید اون علامتی که رو میلگرد اول (دایره قرمز) مشخص کردی رو انتقال بدی به میلگرد روی فنداسیون .....این کارو با شلنگ تراز بگو برات انجام بدن.خودتون دست به چیزی نزنید.فقط روش کار رو بگید بهشون.

حالا این نقطه ای که انقال دادید به میلگرد روی فنداسیون دارای تراز مشخصیه(0.5+)از اون میتونید کد کف فنداسیون رو متوجه بشید.
ولی شما باید کد کف فنداسون قبل از بتن مگر رو اندازه گیری کنید.موقع گودبرداری.چون بعد فنداسیون که دیگه فایده ای نداره.

در مورد دیوار چینی و کرسی چینی:

کلا در دیوار چینی و کرسی چینی اون بحث هشت و گیر کردن خیلی مهمه.
کرسی چینی از روی فنداسیون تا تا چند سانت مانده به کف تمام شده ارتفاع داره که دارای مشخصاتی مثل ضخامت لازم و عایقکاری و ....
فضای بین فنداسیون تا کف اول هم بلوکاژ میشه(که معمولا خاک مخلوط قلوه سنگ میریزن)

تو دیوار چینی حتما اول باید یه رگه کنن و شما همون دیوارچینی یک رگه رو چک کنید تا ابعاد و جانمایی فضاها و همچنین نحوه هشت و گیر شدن دیوار های داخلی و همچنین هشت و گیر دیوار داخلی به دیوار های پیرامونی مشخص باشه.
وگرنه بعد از اتمام دیوارچینی بخواید برید چک کنید و اگر اشکالی باشه کارفرما ممکنه باهاتون درگیر بشه.ولی اگه مثلا در زمان یک رگه کردن اشکالات رو بگید هیچ مشکلی پیش نمیاد و طرف کلی از شما تشکر میکنه چون شما واسه کارتون منطق دارید.
در همه مراحل همینطوره.مثلا همون چک کردن فنداسیون باید هنگام خاکبرداری باشه.یا اندازه گیری تراز طبقات باید زمان نصب زیرسری ها و یا نبشی های نشیمن باشه.کارفرما ها از خداشونه که یکی باشه مثلا به پیمانکار اسکلتشون یا پیمانکار فنداسیونشون و یا دیوارچینشون تذکر بده و معایبش رو بهش بگه....چون کارفرما به شرط تایید ناظر داره کار رو به اون جوشکار و یا آرماتوربند و ...میده.

بالا