نظارت معماری یک ساختمان

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام.
در ادامه صحبت های خانم agin

پخ در طراحی زمانی اتفاق میفته که مثلا دو ساختمان در کنار هم قرار گرفتند که یکی طبق ضوابط گذشته بوده و دیگری که الان قصد ساخت داره،طبق ضوابط الان طراحی میشه و در مقدار پیشروی روی اضلاع طولی باهم اختلاف دارن(مثلا یکیشون 60 درصد و دیگری 60 درصد بعلاوه 2 متر)در اینصورت ملکی که پیشروی بیشتر داره باید در مجاورت ساختمان کناری پخ 45 درجه رو رعایت کنه .......مگر اینکه مالک اون پلاک رضایت محضری بده.
البته تو نظارت به این مسائل کاری نداریم ولی خب دونستنش لازمه.
مسئله پیوستگی فداسیون در محل چاله آسانسور خیلی جاها رعایت نمیشه.فنداسیون باید در دیواره و کف چاله آسانسور پیوسته باشه.یعنی چاله آساسور نباید فنداسیون رو سوراخ کنه.

ممنونم آقا فرزاد خیلی لطف کردین
توی تهران اینجوریه ؟ چون اینجا ما به جای 2 متر 120 داریم و پخ رو از ضوابط جدید 45 اجرا نمیکنیم 90 هست.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
ممنونم آقا فرزاد خیلی لطف کردین
توی تهران اینجوریه ؟ چون اینجا ما به جای 2 متر 120 داریم و پخ رو از ضوابط جدید 45 اجرا نمیکنیم 90 هست.

سلامم.
عیدتون مبارک:gol:
120 سانتی متر؟یعنی پیشروی رو اضلاع طولی 60 درصد بعلاوه 120 سانتی متره؟.........البته این اعداد و تفاوت بینشون دلیلی داره.(دلیلی غیر از مسائل مربوط به معماری و شهرسازی)

90 چجوری میشه؟یعنی شکستگی تو نما؟ از چه فاصله ای شکسته میشه؟

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلامم.
عیدتون مبارک:gol:
120 سانتی متر؟یعنی پیشروی رو اضلاع طولی 60 درصد بعلاوه 120 سانتی متره؟.........البته این اعداد و تفاوت بینشون دلیلی داره.(دلیلی غیر از مسائل مربوط به معماری و شهرسازی)

90 چجوری میشه؟یعنی شکستگی تو نما؟ از چه فاصله ای شکسته میشه؟

عید مبارک
تو این جور موارد فاصله شکستگی همون مقدار پیشروی نسبت به همسایه است
یعنی اگر شما قصد یک متر پیشروی رو دارید باید از یک متری دیوار همسایه این شکستگی رو در نظر بگیرید
در اصل اندازه در پخ نود درجه همون اندازه در پخ 45 دزجه است با این تفاوت که مثلث ایجاد شده در پخ 45 درجه جزء زیربناست ولی در نود درجه نیست
امیدوارم تونسته باشم منظور رو برسونم

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عید مبارک
یعنی اگر شما قصد یک متر پیشروی رو دارید باید از یک متری دیوار همسایه این شکستگی رو در نظر بگیرید
در اصل اندازه در پخ نود درجه همون اندازه در پخ 45 دزجه است با این تفاوت که مثلث ایجاد شده در پخ 45 درجه جزء زیربناست ولی در نود درجه نیست

دقیقا درسته
اصفهان ضابطه های شهرسازی قبل 45 درجه بود اما ضابطه جدید که اسفند پارسال ابلاغ شد 90 درجه دیگه باید اجرا بشه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
عید مبارک

سلام.
خیلی ممنون.متوجه شدم:gol:
بیشتر همون پخ 45 درجه رو بالکن میکنن.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بین سقف اول و سقف آخر

بین سقف اول و سقف آخر

سلام دوستان
امیدوارم عید بهتون خوش گذشته باشه و بهترینها رو امسال بدست بیارین.

فاصله سقف اول تا سقف آخر ، شما یه سرکشی عادی به ساختمان دارین ، این مراحل، شما باید برای هر سقف برگه ها رو مهر بزنین و امضا بکنین و همون بررسی هایی که در مورد سقف اول انجام دادین در این مرحله مورد توجه هستن.
خیلی از مهندسان ، توی این مراحل که میشه ، زیاد ایرادی نمیگیرن دیگه ، زیاد به ساختمان سرکشی نمی کنن حتی خیلی از اونها ، یکی از سقف ها رو ندید مهر میزنین مثلا رندمی ممکنه سقف سوم رو ندید مهر کنن و سقف چهار رو برن بازدید کنن و یا 4 رو نرن 5 رو برن و ....
نظر من اینه که همه اینا بستگی به مالک و پیمانکار ساختمان داره ، اگر دیدین در طول کارتون پیمانکار و مالک خیلی معمولی و عادی کار میکنن و نمیخوان فریبتون بدن ، اشکالی نداره هر چند بهترین کار برای شما اینه که برین بازدید بکنین هزینه ای نداره براتون ، از پایین ساختمان هم که یه نگاهی بندازین کافیه ، همه چیز دستتون میاد .

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام دوستان
امیدوارم عید بهتون خوش گذشته باشه و بهترینها رو امسال بدست بیارین.

فاصله سقف اول تا سقف آخر ، شما یه سرکشی عادی به ساختمان دارین ، این مراحل، شما باید برای هر سقف برگه ها رو مهر بزنین و امضا بکنین و همون بررسی هایی که در مورد سقف اول انجام دادین در این مرحله مورد توجه هستن.
خیلی از مهندسان ، توی این مراحل که میشه ، زیاد ایرادی نمیگیرن دیگه ، زیاد به ساختمان سرکشی نمی کنن حتی خیلی از اونها ، یکی از سقف ها رو ندید مهر میزنین مثلا رندمی ممکنه سقف سوم رو ندید مهر کنن و سقف چهار رو برن بازدید کنن و یا 4 رو نرن 5 رو برن و ....
نظر من اینه که همه اینا بستگی به مالک و پیمانکار ساختمان داره ، اگر دیدین در طول کارتون پیمانکار و مالک خیلی معمولی و عادی کار میکنن و نمیخوان فریبتون بدن ، اشکالی نداره هر چند بهترین کار برای شما اینه که برین بازدید بکنین هزینه ای نداره براتون ، از پایین ساختمان هم که یه نگاهی بندازین کافیه ، همه چیز دستتون میاد .

سلام.
در ادامه پست خانم agin در مورد ارتفاع سقف اول تا آخر:
یه مطلبی در مورد ارتفاع طبقات وجود داره و اونم این که این بساز بفروش ها خودشونو زرنگ میدونن و بخاطر اینکه مثلا 1 سانت درز انقطاعشون کمتر بشه و یا مثلا تعداد پله هاشون تو طبقات کمتر بشه تو نقشه ها از طراح میخوان که ارتفاع طبقه رو مثلا 3 متر (کف تا کف) در نظر بگیره بعد تو اجرا 3.20 یا بیشتر در نظر میگیرن.یک بار اگه باهاشون برخورد بشه و مجبور بشن برن نقشه هارو تغییر بدن دیگه این اتفاق نمیفته.متاسفانه ناظر ها به این مسئله واکنش نشون نمیدن.

آخرین ویرایش:

archi_arch

مدیر بازنشسته
ممنونم ازتون بابت این تاپیک خیلی خوب
فقط دوستان میشه این بحث پخ 90 درجه رو با شکل نشون بدید؟ من اصلا متوجه نشدم یعنی چطوری میشه؟ (البته اگه از بحث تاپیک دور نمیشه)
ممنون

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنونم ازتون بابت این تاپیک خیلی خوب
فقط دوستان میشه این بحث پخ 90 درجه رو با شکل نشون بدید؟ من اصلا متوجه نشدم یعنی چطوری میشه؟ (البته اگه از بحث تاپیک دور نمیشه)
ممنون

سلاممم.

پخ 90 درجه:

Ashampoo_Snap_2014.04.06_09h36m13s_001_.jpg

پخ 45 درجه: (ظوابط تهران)

Ashampoo_Snap_2014.04.06_09h37m11s_002_.jpg

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلاممم.

پخ 90 درجه:

مشاهده پیوست 202478

پخ 45 درجه: (ظوابط تهران)

مشاهده پیوست 202479

سلام
ممنون آقا فرزاد
در ادامه پست ایشون باید بگم که این عقب نشینی به خاطرحریم اشرافیت و سایه اندازی مجاورین پلاکها ست. یعنی شما در صورت ساخت بیشتر از 60 % ،در طبقات ، باید این پخ رو ایجاد بکنین و مسلما همسایه های شما هم اینو رعایت میکنن.

memare iran

عضو جدید
سلام وممنون بخاطر مطالب خیلی مفیدی که دراختیارمون گذاشتین.
سوال: ساختمون 2طبقه اسکلت بنایی تک ناظره هست؟؟؟ من الان یه کار بهم ارجاع شده و روند گرفتن پروانه ساختمانش داره طی میشه چندتا سوال دارم اگه میشه لطفا راهنماییم کنید.
1.. من توی این مرحله از نظر روال اداری کاری باید انجام بدم؟(به شهرداری یا نظام مهندسی یا سیستم شهرداری الکترونیک باید اعلام کنم که کار رو پذیرفتم؟)
2...توی این مدل ساختمون ها ناظر سازه هم داریم؟ واگه نه همه مسولیت ها با من هست؟
بحث ایمنی کارگر.محافت پیاده رو.آزمایش بتن و...
3...نقشه سازه نگهبان برا خاکبرداری از کی باید بگیرم و اگه سوالی باشه تو روند کار از کی باید بپرسیم نظام مهندسی یا شهرداری کدوم واحد؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سوال: ساختمون 2طبقه اسکلت بنایی تک ناظره هست؟؟؟ من الان یه کار بهم ارجاع شده و روند گرفتن پروانه ساختمانش داره طی میشه چندتا سوال دارم اگه میشه لطفا راهنماییم کنید.
1.. من توی این مرحله از نظر روال اداری کاری باید انجام بدم؟(به شهرداری یا نظام مهندسی یا سیستم شهرداری الکترونیک باید اعلام کنم که کار رو پذیرفتم؟)
3...نقشه سازه نگهبان برا خاکبرداری از کی باید بگیرم و اگه سوالی باشه تو روند کار از کی باید بپرسیم نظام مهندسی یا شهرداری کدوم واحد؟

سلامم.
بله این ساختمانی که شما میگید تک ناظرست.( تو تهران که اینطوره)
1-اون مرحله ای که شما باید امضایی داشته باشید کارفرما بهتون زنگ میزنه و بهتون میگه.تو تهران اول اس ام اس از طرف نظام مهندسی میاد که کارفرما و کار رو معرفی میکنه.بعد میرن فرم هارو از نظام میگیرن و با کارفرما میرن دفاتر خدمات الکترونیک(همون دفتری که پرونده تشکیل دادن) و اونجا قرارداد میبندن.بعد شما برگ شروع عملیات رو امضا میکنید و فرم گزارش های مرحله ای رو دریافت میکنید.
هر کاری باشه کارفرما بهتون اطلاع میده.(یعنی باید اطلاع بده)
2-بله کل نظارت با شماست.و ایضا همه مسئولیت ها هم با شماست.
ما واسه نظارت عالیه که میریم یه فرمی نظام مهندسی داده که از روی اون کار ناظر رو چک میکنیم .مواردی از قبیل ایمنی کارگاه(مبحث 12) و اون بحث های مربوط به تابلوها و علائم (مبحث 20) و ....
و همچنین بحثای مربوط به جزئیات سازه و .....
این فرم رو اینجا براتون میزارم که این نکات رو در نظر بگیرید تو ساختمونتون.

3-وقتی نقشه های معماری تایید بشه عوارض رو باید پرداخت کنن(کارفرمایان)بعد از اون نقشه ها باید بره واسه طراحی سازه و تاسیسات.تو اون نقشه ها خاکبرداری و سازه نگهبان تعیین میشه.
آزمایش های جوش و یا بتن رو شرکت هایی که اینکارو انجام میدن باید انجام بدن.ولی شما باید این گزارش هارو بخواید.(از کارفرما)
حتی شما در صورت لزوم میتونید به طراحی (سازه)هم گیر بدید و درخواست اصلاح بدید.
هر سوالی در مورد اجرا و نظارت (چه سازه و چه معماری و ...)داشتید اینجا مطرح کنید در حد سوادمون پاسخ میدیم.

مشاهده پیوست فرم.PDF

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

سلام دوست عزیز

بعضی از سوالاتتون توی صفحات قبلی همین تاپیک بیان شده ، می تونید از صفحات قبلی کمک بگیرید حتی مراحل بعدی کارتون هم نکاتی در موردش هست
بازم اگر سوالی هست بفرمایید به قول آقا فرزاد در حد سوادمون حتما جواب میدیم به کمک همه بچه ها

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامم.
بله این ساختمانی که شما میگید تک ناظرست.( تو تهران که اینطوره)
1-اون مرحله ای که شما باید امضایی داشته باشید کارفرما بهتون زنگ میزنه و بهتون میگه.تو تهران اول اس ام اس از طرف نظام مهندسی میاد که کارفرما و کار رو معرفی میکنه.بعد میرن فرم هارو از نظام میگیرن و با کارفرما میرن دفاتر خدمات الکترونیک(همون دفتری که پرونده تشکیل دادن) و اونجا قرارداد میبندن.بعد شما برگ شروع عملیات رو امضا میکنید و فرم گزارش های مرحله ای رو دریافت میکنید.
هر کاری باشه کارفرما بهتون اطلاع میده.(یعنی باید اطلاع بده)
2-بله کل نظارت با شماست.و ایضا همه مسئولیت ها هم با شماست.
ما واسه نظارت عالیه که میریم یه فرمی نظام مهندسی داده که از روی اون کار ناظر رو چک میکنیم .مواردی از قبیل ایمنی کارگاه(مبحث 12) و اون بحث های مربوط به تابلوها و علائم (مبحث 20) و ....
و همچنین بحثای مربوط به جزئیات سازه و .....
این فرم رو اینجا براتون میزارم که این نکات رو در نظر بگیرید تو ساختمونتون.

3-وقتی نقشه های معماری تایید بشه عوارض رو باید پرداخت کنن(کارفرمایان)بعد از اون نقشه ها باید بره واسه طراحی سازه و تاسیسات.تو اون نقشه ها خاکبرداری و سازه نگهبان تعیین میشه.
آزمایش های جوش و یا بتن رو شرکت هایی که اینکارو انجام میدن باید انجام بدن.ولی شما باید این گزارش هارو بخواید.(از کارفرما)
حتی شما در صورت لزوم میتونید به طراحی (سازه)هم گیر بدید و درخواست اصلاح بدید.
هر سوالی در مورد اجرا و نظارت (چه سازه و چه معماری و ...)داشتید اینجا مطرح کنید در حد سوادمون پاسخ میدیم.

مشاهده پیوست 203775

سلام
از توضیحاتتون مچکرم

شما هم نظارت عالیه هستین ؟؟؟ پس با هم همکاریم !

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام
از توضیحاتتون مچکرم

شما هم نظارت عالیه هستین ؟؟؟ پس با هم همکاریم !

سلاممم.
ممنون از شما.
بله .فعلا بصورت آزمایشی این کنترل مضاعف داره اجرا میشه.ولی مثل اینکه میخواد قانون بشه.البته تا اینجا بیشتر بحثای سازه رو دنبال میکنیم.ولی حتما رو جزئیات معماری هم باید نظارت بشه.ولی متاسفانه تو فرمشون چیزی در این مورد وجود نداره.
خیلی هم خوب.میتونیم همینجا تبادل اطلاعات کنیم.:)

• Like
واکنش ها: agin

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلاممم.
ممنون از شما.
بله .فعلا بصورت آزمایشی این کنترل مضاعف داره اجرا میشه.ولی مثل اینکه میخواد قانون بشه.البته تا اینجا بیشتر بحثای سازه رو دنبال میکنیم.ولی حتما رو جزئیات معماری هم باید نظارت بشه.ولی متاسفانه تو فرمشون چیزی در این مورد وجود نداره.
خیلی هم خوب.میتونیم همینجا تبادل اطلاعات کنیم.:)

بله درسته قراره قانون بشه ما هم فعلا در حال تجهیزگروه هستیم به همراه بازدیدهای تک توک !
خوشحال میشم بتونم از اطلاعاتتون استفاده بکنم

memare iran

عضو جدید
خیلی ممنون که جواب سوالامو سریع دادین...آگین جان من همه مطالب کامل خوندم سوالم درباره سیستم شهرداری الکترونیک بود.
آقا فرزاد ممنون بخاطر فرم ها

soroush89

متخصص Photoshop
کاربر ممتاز
سلام دوستان.
متشکرم از Agin و فرزاد عزیز... تمام تاپیک رو دو بار کامل مرور کردم. توضیحات شما بی نقص و در خور تأمل هست. تجربه شما در امر نظارت همچنین توصیف مراحل کار بسیار ستودنیست، تقاضا میکنم این روند رو ادامه بدید. نکته مهم در توضیحات شما برخورد اول با مقوله نظارت معماری ساختمان هست که به نظر بنده بی نهایت مهمه. این جمله شما Agrin عزیز میبایست ملکه ذهن همه ما باشه: « همیشه یادتون باشه " توی ساختمان حرف حرف شماست ، پس محکم روی حرفتون بایستید و اگر می دونید خیال راضی کردن شما رو دارن خیلی محکم بهشون بگین که باید این کار رو بکنن و اصلا و ابدا از حرفتون پایین نیاین و کوتاه نیاین ، اینو یادتون باشه این ساختمان هویت شماست به اسم شماست و اگر 20 سال بعد هم مشکلی پیش بیاد به عهده شماست ، حتی اگر اینجا کسی نیاد بهتون گیر بده تبعات اخروی اون همیشه دنبالتونه ، پس محکم و استوار کار بکنین ، وقتی یکی دو بار دیدن به خواسته هاشون تن نمیدین دیگه چیزی نمیگن.» به شما تبریک میگم، این اقتدار واقعاً تحسین برانگیزه.بارها ترس رو در کلام و رفتار مهندس معمار دیدم. که باعث شده خودش رو در برابر توقعات بیجا و غیر معقول مالک براحتی تسلیم کنه. مجدداً از لطفتون بخاطر توضیح شفاف مسائل فنی و تخصصی متشکرم.

پیروز و پایدار باشید.:gol:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام دوستان.
متشکرم از Agin و فرزاد عزیز... تمام تاپیک رو دو بار کامل مرور کردم. توضیحات شما بی نقص و در خور تأمل هست. تجربه شما در امر نظارت همچنین توصیف مراحل کار بسیار ستودنیست، تقاضا میکنم این روند رو ادامه بدید. نکته مهم در توضیحات شما برخورد اول با مقوله نظارت معماری ساختمان هست که به نظر بنده بی نهایت مهمه. این جمله شما Agrin عزیز میبایست ملکه ذهن همه ما باشه: « همیشه یادتون باشه " توی ساختمان حرف حرف شماست ، پس محکم روی حرفتون بایستید و اگر می دونید خیال راضی کردن شما رو دارن خیلی محکم بهشون بگین که باید این کار رو بکنن و اصلا و ابدا از حرفتون پایین نیاین و کوتاه نیاین ، اینو یادتون باشه این ساختمان هویت شماست به اسم شماست و اگر 20 سال بعد هم مشکلی پیش بیاد به عهده شماست ، حتی اگر اینجا کسی نیاد بهتون گیر بده تبعات اخروی اون همیشه دنبالتونه ، پس محکم و استوار کار بکنین ، وقتی یکی دو بار دیدن به خواسته هاشون تن نمیدین دیگه چیزی نمیگن.» به شما تبریک میگم، این اقتدار واقعاً تحسین برانگیزه.بارها ترس رو در کلام و رفتار مهندس معمار دیدم. که باعث شده خودش رو در برابر توقعات بیجا و غیر معقول مالک براحتی تسلیم کنه. مجدداً از لطفتون بخاطر توضیح شفاف مسائل فنی و تخصصی متشکرم.

چک لیست معماری
مطالعه چک لیست معماری رو به همه دوستان پیشهاد میکنم. این چک لیست ها به نوعی شرح وظائف دقیق یک ناظر رو شرح میده.

مشاهده پیوست 204026

سلامم.
خیلی ممنون بابت چک لیست.
این چک لیستتون اندازه 100 تا پست ارزش داره.:gol:

بله درست گفتن خانم آگین.الان همه روش های ساخت و حتی نوع معماری و سبک نما هارو بساز بفروش ها دارن تعیین میکنن.الان که دیگه سیستم ارجاع شده خیلی خوبه.ناظر حداقل میدونه که کارفرما نمیتونه تغییرش بده پس باید محکم کار خودش رو کنه.جدا از مسائل سازه ای و کلی باید رو دیتیل های معماری و مبحث 19 و 12 و 20 نظارت کامل بشه.چون بهره برداران از ساختمان در طول استفادشون از بنا درگیر همین بحث ها هستن.همین مسئله اتلاف انرژی و نم بندی و صدا بندی و ...خیلی مهمه.خیلی از مالکا تو صحبت هاشون از همین مشکلات میگن.

چند وقت پیش به ساختمان در حال ساخت که در مرحله اسکلت بود سر زدیم که من تاپیکش رو همین روزا تو تالار نظام مهندسی ایجاد میکنم.....یعنی باید گریه میکردی به حال اون ناظر.
نمیدونم اینا پیش خودشون چی فکر میکنن.نظام مهندسی هم دلش خوشه ناظر میزاره سر ساختمان.
ابتدایی ترین مسائل رعایت نشده بود.

memare iran

عضو جدید
چک لیست معماری
مطالعه چک لیست معماری رو به همه دوستان پیشهاد میکنم. این چک لیست ها به نوعی شرح وظائف دقیق یک ناظر رو شرح میده.

مشاهده پیوست 204026

سلام چک لیست هایی که لطف کردین باز نمیشه...
یه سوال..ناظرعالی چنددفعه میاد سرساختمون.با توجه به این که ناظرعالی میاد پس اگه احیانا ناظر چیزی رو اشتباه کرده باشه ناظرعالی گوشزد میکنه دیگه؟یا میان که مچ ناظر رو بگیرن؟؟؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام دوستان.

چک لیست معماری

مشاهده پیوست 204026

سلام چک لیست هایی که لطف کردین باز نمیشه...
یه سوال..ناظرعالی چنددفعه میاد سرساختمون.با توجه به این که ناظرعالی میاد پس اگه احیانا ناظر چیزی رو اشتباه کرده باشه ناظرعالی گوشزد میکنه دیگه؟یا میان که مچ ناظر رو بگیرن؟؟؟

سلام.
واسه من باز شد.
فعلا که آزمایشیه.ممکنه سر یه ساختمان 2 بار بیاد کلا.
اون فرم رو که بهتون دادم رو پر میکنه میده نظام.بعد اگه لازم باشه یه سر ناظر دیگه میاد و .....آره اول گوشزد میکنن.
ببینید به دستور کار کتبی خیلی تاکید میکنن.شما اگه اشتباهی میبینید اونو کتبی به سازنده ابلاغ کنید و امضا بگیرید و یه نسخه نزد خودتون باشه و یکی هم سازنده باید بزاره داخل زونکن کارگاهی.سر ناظر اولین کاری که میکنه (وقتی میاد بازدید)زونکن کارگاهی رو میبینه.نقشه های معماری و سازه و ... بعلاوه بیمه های ساختمانی(شخص ثالث و مدنی و ..)گزارش های مرحله ای ناظر و دستور کارهای مکتوب ناظر و تست جوش و تست بتن و استاندارد مصالح رو چک میکنه.
بعد از اون تجهیز کارگاه و اتاق کارگاهی و....علائم مربوط به مبحث 20 و ایمنی کارگاه رو میبینه.بعد میره سراغ مسائل فنی.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان.

سلام
خواهش میکنم دوست عزیز ، وظیفم بوده
همه حرفایی که زدم واقعیت هستن
شاید براتون پیش اومده باشه شایدم نه ، که مالک یه ساختمان دم در نظام مهندسی جلوی حدود 100 نفر مهندس دیگه ، داد و بیداد سر شما راه بندازه که چرا به حرفش گوش نکردین !!!!
اماباید استوار باشین انقدر استوار و محکم که اونجا هیچی بهش نگین و بعد زنگ بزنین بهش و بگین بار آخرش باشه اینجوری باهاتون صحبت میکنه و....

اگر نمیتونیم اینجوری باشیم ، انقدر محکم و استوار ، باید بریم سر یه کار دیگه ، مردم مزحکه ما نیستن ما اجازه نداریم با زندگی مردمی که اونجا ساکن میشن بازی بکنیم

امیدوارم ، امیدوارم بتونیم به همدیگه کمک بکنیم

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

soroush89

متخصص Photoshop
کاربر ممتاز
سلام
خواهش میکنم دوست عزیز ، وظیفم بوده
همه حرفایی که زدم واقعیت هستن
شاید براتون پیش اومده باشه شایدم نه ، که مالک یه ساختمان دم در نظام مهندسی جلوی حدود 100 نفر مهندس دیگه ، داد و بیداد سر شما راه بندازه که چرا به حرفش گوش نکردین !!!!
اماباید استوار باشین انقدر استوار و محکم که اونجا هیچی بهش نگین و بعد زنگ بزنین بهش و بگین بار آخرش باشه اینجوری باهاتون صحبت میکنه و....

اگر نمیتونیم اینجوری باشیم ، انقدر محکم و استوار ، باید بریم سر یه کار دیگه ، مردم مزحکه ما نیستن ما اجازه نداریم با زندگی مردمی که اونجا ساکن میشن بازی بکنیم

امیدوارم ، امیدوارم بتونیم به همدیگه کمک بکنیم

تجربه ارزون بدست نمی آد باید بهاش رو پرداخت کرد. افراد سلایق و توقعات مختلفی دارن اما مهم اینه که شما کارتون رو بلد باشید. وقتی در عراق کار میکردم تازه قدر مالک های به اصتلاح پرتوقع خودمون رو دونستم. شرایط بد کاری، آب و هوای نا مسائد، عدم آشنائی با سبک کار پیمانکاران اونجا همه و همه روزهای سختی رو برام رقم زد اما قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید. باز هم خدا رو شکر میکنم که حداقل در ایران و با افرادی کار میکنم که زبونشون رو میفهمم. همیشه باید یادمون باشه بدتر از بد هم وجود داره. اما به قول شما مهم محکم بودنه...

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام بچه ها
راستش توی یکی از ساختمانهام به موردی بر خوردم که فکر میکنم بهتره اینجا به مشورت بذارم.

این سری که برای امضای طبقه 4 رفته بودم سر ساختمان ، دیدم مالک تیغه های طبقه اول رو کار کرده البته عینامثل نقشه . ولی این عین نقشه بودن هم خالی از بحث نبود.
در حقیقت طراح برای ساختمان در دودبنددر نظرنگرفته بود و شهرداری منطقه زیر نقشه تاکیدکرده بود که "تاییده آتش نشانی و درنظرگرفتن در دودبند الزامی ست"
من به عنوان ناظر معمار قبلا به مالک گفته بودم که نقشه هاتون ایراد داره و پایان کار نمیده آتش نشانی ، و ازشون خواستم که نقشه ها رو اصلاح بکنن اما این بار که رفتم دیدم مثل نقشه کار کردن ، من نمیتونستم توی نقشه ها دست ببرم هر چند میدونستم چیکار باید بکنن تا اصلاح بشه ، اما باید عین نقشه ها کار بکنیم...

یه مورددیگه اینکه مالک توی تیغه های مجاور با همسایه ها درز انقطاع رو از بین برده بود درحقیقت تیغه رو پشت ستون اجرا کرده بود توی طبقه همکف تا حدودی متوجه شدم پون دیدم یونولیتی که توی درز گذاشتن پشت دیوار له شده اما وقتی اومدم پایین و از نما نگاه کردم کاملا متوجه شدم ، به مالک تذکر دادم که تیغه ها رو جمع کنن و دوباره بچینن اونم به ظاهر قبول کرد و گفت از طبقه بالا درست اجرا میکنن من بازم تاکید کردم اما اونا مشخص بود که قد اصلاح رو ندارن.....

خب من فقط میتونستم یه کار بکنم ، برم براش تخلف رد بکنم توی هر دو مورد...تخلف اول به طراح بر میگرده اما مالک باید قبل از تیغه چینی ها نقشه ها رو پیش طراح میبرد تا اصلاحیه بزنه اما این کاررو نکرده بود و در مورددوم هم که تخلفش عینا مشخص بود

اشتباهی که من کردم این بود که سقف 4 رو براش مهر کردم چون فکر میکردم تخلفاتش ربطی به اون نداره، بعضیا بهم گفتن نباید مهر میکردی باید اول تخلف رد میکردی بعد مهر میکردی اما مامور نظام بهم گفت اشکالی نداره شما وظیفه خودتون رو انجام دادین.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نحوه رد کردن تخلف

نحوه رد کردن تخلف

وقتی دیدین توی ساختمان تخلفی وجود داره و در موردش مطمئن شدین ، دفترچه رو مهر نزنین
برای رد کردن تخلف ، شما باید از نظام مهندسی شهرتون یا از سایتش فرمهای تخلف رو بردارین یا بگیرین.
موارد تخلف رو در اون قید میکنین و بعد به شهرداری منطقه می برین و در دبیرخانه شهرداری ثبت میکنین دبیرخانه دو تا ( یا یدونه) رونوشت از اون بهتون میده که باید اول ببرین معاونت شهرسازی و معماری شهرتون ثبت بکنین و بعد دبیرخانه نظام مهندسی تا شماره بکنه و در پرونده مالک درج بکنه
نظام مهندسی یه شماره تخلف به شما میده که باید بالای صفحه ای که توی دفترچه ساختمان مهر می زنین قیدش بکنین و بعد دفترچه رو مهر بکنین

samedi

عضو جدید
وقتی دیدین توی ساختمان تخلفی وجود داره و در موردش مطمئن شدین ، دفترچه رو مهر نزنین
برای رد کردن تخلف ، شما باید از نظام مهندسی شهرتون یا از سایتش فرمهای تخلف رو بردارین یا بگیرین.
موارد تخلف رو در اون قید میکنین و بعد به شهرداری منطقه می برین و در دبیرخانه شهرداری ثبت میکنین دبیرخانه دو تا ( یا یدونه) رونوشت از اون بهتون میده که باید اول ببرین معاونت شهرسازی و معماری شهرتون ثبت بکنین و بعد دبیرخانه نظام مهندسی تا شماره بکنه و در پرونده مالک درج بکنه
نظام مهندسی یه شماره تخلف به شما میده که باید بالای صفحه ای که توی دفترچه ساختمان مهر می زنین قیدش بکنین و بعد دفترچه رو مهر بکنین

مرسی عزیزم از راهنمایی،فقط میشه بگید که ما کدوم یکی از این نامه هارو باید پیش خودمون نکه داریم؟

• Like
واکنش ها: agin

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی عزیزم از راهنمایی،فقط میشه بگید که ما کدوم یکی از این نامه هارو باید پیش خودمون نکه داریم؟

وقتی فرم تخلف رو می برین شهرداری منطقه ، شماره میکنه و بهتون میگه ازش کپی بگیرین برای رونوشت ها ، شما یکی اضافه کپی کنین برای خودتون.
و دیگه اینکه دبیرخانه نظام مهندسی یه برگه بهتون میده که شماره تخلف هست و باید توی دفترچه ساختمان بنویسینش.

هر دو اینها رو پیش خودتون نگه دارین.

memare iran

عضو جدید
سلام دوستان.یه سوال مهم
اگه ناظرنقشه ساختمان اسکلت بنایی رو امضاکنه وبره معاونت فنی آیا فیلتری وجود داره که نقشه رو چک کنن واگه ایرادی داشته باشه نقشه رو برگشت بزنن یا نه.
حالا اگه ناظر بعد از امضا واینکه نقشه رفته معانت فنی متوجه بشه نقشه ایراد داشته(مثلاباکس پله بهتره بتنی اجرا بشه ولی تو نقشه بنایی هست) میتونیم نقشه رو تغییر بدیم؟یا میشه زمان ساخت از مالک خواست که بتنی اجرا کنه و بعد تو نقشه چون ساخت تغییرات اعمال کرد؟

بالا