نظارت معماری یک ساختمان

nini_nj

کاربر فعال
بسییییییار متشکرم
ولی یک سوال: مگه نمیشه این تاسیسات رو جابجا کرد؟
حالا درخت که نه ولی جعبه برق و علمک گار رو هم نمیشه؟
و آیا تلفن هم مهمه؟
بازم سلام.
تو این فایلی که ضمیمه کردم نگاه کنید.مورد اول بحثش وضع موجوده.تو فایل زیر محل پست برق . علمک گاز تلفن و آب و همچنین محل درختان موجود در سایت و گذر مشخصه.این موارد باید در طرح جدید کنترل بشه.مثل جایی که درخت و پست برق (این کلمه پست غلطه یه چیز دیگست.یه چیز شبیه جعبه برق در ابعاد 1 متر در 1.5 متر) یا علمک گاز و ...وجود داره ،نباید ورودی در نظر گرفته بشه.
بحث درختان خیلی مهمه اینکه طرح طوری نباشه که بعدا مجبور بشن درختی رو قطع کنن.
ما یه کاری داشتیم که تو حیاطمون به دلیل وجود چند درخت تدابیر خاصی رو برای ایجاد رمپ باید در نظر میگرفتیم.یا جایی که جعبه برق وجود داره نباید ورودی قرار داده بشه.و موارد دیگه.

http://s5.picofile.com/file/8157735450/%D9%86%D9%82%D8%B4%D9%87_%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D9%88%D8%B6%D8%B9_%D9%85%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF_Model.pdf.html

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
بسییییییار متشکرم
ولی یک سوال: مگه نمیشه این تاسیسات رو جابجا کرد؟
حالا درخت که نه ولی جعبه برق و علمک گار رو هم نمیشه؟
و آیا تلفن هم مهمه؟

خواهش میکنم.
اینکه میشه یا نه رو نمیدونم.اینکه کدومش میشهو کدومش نه رو ارگان مربوط به اون مورد میدونن دیگه.
شاید این مورد فقط در حد کنترل باشه.ولی اگه جابجایی هم باشه بحث هزینه هاش هم وجود داره.

mane1

عضو جدید
سلام دوستان
ممنون میشم بابت راهنماییهاتون
1-اطراف چاه آسانسور که باید برای جلوگیری از سقوط حین کار میگردهای یک متری گذاشته شود برای اولین طبقه که معمولاً ارتفاع 1 و شصت داره هم لازمه؟
2- جاهایی که امکان سقوط هست باید تدابیر لازم انجام بشه..... آیا در کار اجرا در حین مراحل سفتکاری نباید انتهای طبقات ( مماس با حیاط یا معبر)قبل از آجرچینی عملی در این زمینه انجام بشه؟ به چه شکل؟
ممنون و سپاسگذارم

لطفاً راهنمایی میکنید؟ مرسی

hamedzjg

عضو جدید
لطفاً راهنمایی میکنید؟ مرسی

1- در مورد تجهیز کارگاه، ارتفاع سقوط 1.20 متر در نظر گرفته میشه که نرده حفاظتی الزامیه.. چاه آسانسور هم از 1.20 بیشتره پس حفاظ موقتی لازمه .. ارتفاعشم حداقل 90 سانته..
2- بعد از زدن هر سقف قسمتهای انتهای مجاور معبر و حیاط ( محیط سقف) نرده حفاظتی میخواد که همون 90 سانته.. هنگام احرای تیغه در هر قسمت ،این حفاظ در اون قسمت جمع آوری میشه و تیغه چین کارشو انجام میده.

منبع: مبحث12

yasi.6539

عضو جدید
1- در مورد تجهیز کارگاه، ارتفاع سقوط 1.20 متر در نظر گرفته میشه که نرده حفاظتی الزامیه.. چاه آسانسور هم از 1.20 بیشتره پس حفاظ موقتی لازمه .. ارتفاعشم حداقل 90 سانته..
2- بعد از زدن هر سقف قسمتهای انتهای مجاور معبر و حیاط ( محیط سقف) نرده حفاظتی میخواد که همون 90 سانته.. هنگام احرای تیغه در هر قسمت ،این حفاظ در اون قسمت جمع آوری میشه و تیغه چین کارشو انجام میده.

منبع: مبحث12
در عمل متاسفانه بعضی از کارفرماها در ساختمان های 4 سقف قبول نمی کنن در بعضی از موقع هام براشون مسخره میاد میگن کار کوچیکه و نیروی کار ماهر، مگر اینکه فقط با میلگرد برای راه پله اونم در طبقات بالا حالت نرده درست کنن!

hamedzjg

عضو جدید
در عمل متاسفانه بعضی از کارفرماها در ساختمان های 4 سقف قبول نمی کنن در بعضی از موقع هام براشون مسخره میاد میگن کار کوچیکه و نیروی کار ماهر، مگر اینکه فقط با میلگرد برای راه پله اونم در طبقات بالا حالت نرده درست کنن!

درسته.. ولی باید توضیح داد برای کارفرما و از خطرات و تجربیات تلخ قبل براشون توضیح داد.. اول باید کارفرمارو روحیاتشو بررسی کرد بعضی کارفرماها کلا ناسازگارن، در مواجهه با این کارفرماها نباید سختگیری در حدی باشه که کلامِ ناظر نامعتبر بشه.. وقتی ناظر با مجموعه ای از نه ازسوی کارفرما مواجه بشه ناخواسته کلامش از اعتبار میوفته..
در مورد این حفاظ موقت کارگاه ،مهمترین قسمت ،حفره آسانسوره که بیشترین حوادث ساختمونی از همین چاه آسانسور پیش میاد که حفاظش هم هزینه و وقت زیادی نمیبره برای کارفرما ، حتما قبل از بتن ریزی سقف ها به کارفرما بگید که این قسمتهارو میلگرد برای پایه ی حفاظ در سقف کاشته بشه( که از میلگردهای پرت شده میتونه استفاده کنه)... در مورد حفاظ موقتی محیط سقف(دورتادور سقف) هم اگر کارفرما زیر بار نمیرفت بهش بگید کلاف دور سقف به اندازه 3 یا 4 رگ سفال یا بلوک چیده بشه بعد از احرای سقف که دیگه هزینه ای نداره برای کارفرما و این تیغه ی نیمه، در ادامه ی روند کار دیوار میشه..

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
کسی میتونه در مورد بند شماره یک "مستحدثات و تأسيسات موجود در آن قبل از صدور پروانه" توضیح بده؟

سلام.
باتوجه به توضیحات اول جمله منظورش تاسیسات برقی و محل کنتور های برق و آب و گاز،علمک گاز،جعبه برق و ... در محل سایت ملک مورد نظر.
اگه یادم نرهیه نمونه نقشه برداری که این موارد داخلش باشه رو اینجا میزارم.

بازم سلام.
تو این فایلی که ضمیمه کردم نگاه کنید.مورد اول بحثش وضع موجوده.تو فایل زیر محل پست برق . علمک گاز تلفن و آب و همچنین محل درختان موجود در سایت و گذر مشخصه.این موارد باید در طرح جدید کنترل بشه.مثل جایی که درخت و پست برق (این کلمه پست غلطه یه چیز دیگست.یه چیز شبیه جعبه برق در ابعاد 1 متر در 1.5 متر) یا علمک گاز و ...وجود داره ،نباید ورودی در نظر گرفته بشه.
بحث درختان خیلی مهمه اینکه طرح طوری نباشه که بعدا مجبور بشن درختی رو قطع کنن.
ما یه کاری داشتیم که تو حیاطمون به دلیل وجود چند درخت تدابیر خاصی رو برای ایجاد رمپ باید در نظر میگرفتیم.یا جایی که جعبه برق وجود داره نباید ورودی قرار داده بشه.و موارد دیگه.

http://s5.picofile.com/file/8157735450/%D9%86%D9%82%D8%B4%D9%87_%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D9%88%D8%B6%D8%B9_%D9%85%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF_Model.pdf.html

درود بر شما .........

یک سری موارد رو جهت جانمایی کنتورها بایستی مد نظر قرار داد و دانست .......

تجربی عرض میکنم .......

مثلا کنتور آب رو در مسیری که رفت و آمد میشه ...... قرار ندیم ...... چو ن در موارد اجرا شده مشاهده شده تا درب رو باز میکنی ........... پا رو درب کنتور آبه ..... و سر و صدای اون رو دری میاره .....و یا ممکنه دربش کنار بره و پای شما داخل چاله کنتور بره ...... یا اینکه در رفت و آمدها پا به لبه ها ی بر آمده کنتور درگیر بشه ....و از اتفاق های به ظاهر خنده دار و در واقعیت دردناکه بیفته .......

یا مثلا کنتور برق ..... البته نوعهای قدیمی که دارای یک حباب شیشه ای است و اکنون هم استفاده میشه ........ موردی هستش که همین فردا گذاشتم محلش رو جابجا کنن.......... کنتور برق قدیمی که دارای حباب شیشه ای است ...... پشت درب ورودی هست مانع باز شدن کامل درب میشه ........و هر آن ممکنه کنتور با برخورد شدید درب شکسته بشه ........

مورد دیگه فاصله کنتور برق و گاز هستش .......... که برگرفته از وبلاگ مهندس گاز هست......خدمتتون ارائه میدم .....

فاصله كنتورگاز از كنتور برق حداقل 50 سانتي متراست -
مناطق غير مجاز نصب كنتور : توالت - حمام و رختكن - اتاق خواب-آشپزخانه-زيرزمين - موتورخانه - پستو يا انباري - نزديك مناطق اشتعال زا ( كنتور برق- منبع گازوئيل )- پاركينگهائي كه در دسترس همه نباشند و يا تهويه مناسب نداشته باشند - ( كنتور مي بايستي در دسترس همه واحدها باشد )

.

آخرین ویرایش:

faeze dey

عضو جدید
سلام دوستان.نمونه سوال ازمون استخدامی نظام مهندسی دفاتر رابط. نمیدونین از کجا میشه تهییه کرد؟

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ممنون دوستان البته که اینها نقشه های تایید شده نیستند.البته پیمانکار ادعا میکنه که نظام مهندسی تایید کرده ولی آتش نشانی هنوز نه!
در واقع سوال من روند کار بود. که آیا شروع عملیات ساختمانی رو مهر کنم؟ و قبل از بتن ریزی نقشه ها رو ازش بخوام؟ واینکه اگر نقشه ها ایراد داشته باشن باید خلافی رد کنم یا صرفا یک نامه به طراح کافیه؟

سلام دوست عزیز
عذر میخوام که این مدت نتونستم جواب بدم ، اصلا باشگاه نیومده بودم ایران نبودم.

خب این اصفهان عزیز ما ، با وجود اینهمه قوانین پیچیده شهرسازیش یه سری ایرادهای فاحشی داره که امثال من و مهندسین بزرگواری که ازشون اطلاع دارم نتونستیم رفعشون بکنیم یکیش همین تایید بیخودی نقشه ها توی شهرداریه.
اصلا نقشه های معماری توی نظام نمیره برای تایید !!! اوضاع شهرداریها هم انقدر افتضاحه که نگو.

خب برای کار شما ( امیدوارم با این تاخیر هنوز جواب من براتون کارآمد باشه) از کارفرما نقشه های تایید شده رو درخواست کنین و تا نقشه ها رو نگرفتین هیچ کاری نکنین.هیچ کاری.شروع عملیات رو مهر نکنین.
در مورد نقشه ها، بله ، باید خلافی رد کنین .نامه صرف به طراح هیچ فایده ای نداره. شما خلافی رد کنین که نقشه های معماری لبق فلان و فلان مبحث و بند ایراد داره و .....
اصلا به حرف مالک گوش ندین اگر گفت بیا خودت اصلاح کن نقشه ها رو .کار شما نظارته و اصلاح و دست بردن توی نقشه های معماری تخلفه.
بعد از رد کردن تخلف ، یه نامه به طراح بزنین و البته کپیش رو پیش خودتون نگه دارین.اگر میتونین تلفنی یا حضوری باهاش رایزنی بکنین بهتره.
البته میدونم که ما معمارها یه اخلاق بدی که داریک اینه که یه همچین مواقعی میگیم "من خودم طراحم لازم نیس کسی بهم بگه طرحم ایراد داره و هیچ ایرادی نداره و من مهر دارم و ....." اما خب .... هر کسی باید وظیفش رو به نحو احسنت انجام بده
اگر بازم سوالی هست در خدمتم.

آخرین ویرایش:

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان
بعد از یه غیبت طولانی ، تو این مرحله تصمیم دارم به صورت تصویری و مرحله به مرحله یه سری از نکات اجرایی رو مطرح بکنم و امیدوارم دوستان همراهی بکنن و اگر سوالی داریم هممون حل بشه.
راستش من چند سالی بود تدریس میکردم هیچوقت به تدریس به چشم برتری من بر شاگردام نگاه نمیکردم ، من همزمان با اونها داشتم بزرگ میشدم سوالای اونا باعث میشد من روز به روز بیشتر بفهمم . بزرگ بشم.
امیدوارم بتونیم به همدیگه کمک کنیم.

تو مرحله اول میخوام یه سری نکات مربوط به مسایل ایمنی ساختمان در حین اجرا رو مطرح بکنم....
این تصاویر رو از پروژه های اجرایی که برای نظارت عالیه میرفتیم گرفتم.

اجرای مسایل ایمنی در چاه آسانسور و بستن آن

Photo0836.jpg
Photo0837.jpg
توی این تصاویر همانطور که مشاهده میکنین ، چاه آسانسور توی طبقات بوسیله توری بسته شده تا از سقوط جلوگیری بشه

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
Photo0843.jpg

Photo0838.jpg
توی این تصاویر ارتفاعات پله بوسیله میلگرد بسته شده به صورت نرده های موقت.
توی عکس اول ،قسمتی که میخواستن کسی امکان رفت و آمد نداشته باشه بوسیله توری و علایم خطر بسته شده
به نحوه اجرای پله های موقت دقت کنین ! جا پای مناسب در فاصله های مناسب.

hane65

عضو جدید
سلام به همه
دوستان کسی درمورد سهمیه کمک مجری اطلاعی داره ،کلا کیا می تونن کمک مجری بشن؟ وظایف کمک مجری چیه ؟میشه هم نظارت کردوهم کمک مجری بود ؟ممنون میشم راهنماییم کنید.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همه
دوستان کسی درمورد سهمیه کمک مجری اطلاعی داره ،کلا کیا می تونن کمک مجری بشن؟ وظایف کمک مجری چیه ؟میشه هم نظارت کردوهم کمک مجری بود ؟ممنون میشم راهنماییم کنید.

سلام دوست عزیز

وظايف و مسئوليت هاي مجريان ساختمان

با توجه به مبحث دوم (نظامات اداري۷-۱-)مقررات ملي ساختمان وظايف و مسئوليت هاي مجريان ساختمان به شرح ذيل مشخص شده كه باعنايت به گستردگي مسئوليت مجري به نظر مي رسد ارائه پوشش بيمه اي به ايشان در كنار قرارداد هاي متعارف بيمه مهندسين (محاسب ،طراح وناظر ) و با همان حق بيمه هاي ناچيز صحيح نباشد وحتي اگردر تنظيم قرارداد براي مجريان دقت نشود ممكن است روي فروش سایر بيمه نامه هاي مسئوليت كارفرما و مسئوليت در قبال اشخاص ثالث اثر بگذارد . 7-1- وظايف ومسئوليت هاي مجريان ساختمان به شرح زير مي باشد :
7-1-1- مطالعه و بررسي مشخصات مندرج در پروانه ساختمان ، نقشه هاي اجرايي و مشخصات فني ساختمان قبل از شروع عمليات اجرايي و اعلام اشكالات ومغايرت هاي احتمالي بين پروانه ساختمان و نقشه ها يا نقشه ها با يكديگر يا بين نقشه ها ومشخصات فني و يا وجود نقص در آنها به طراح يا طراحان آن ، در صورتي كه اين موارد منجر به تغييراتي در طراحي ساختمان گردد مراتب بايد به صاحب كار نيز اعلام شود .
7-1-2- ارائه برنامه زمانبندي كلي و تفصيلي كارهاي اجرايي ساختمان از آغاز تا پايان كار و همچنين اعلام توقف و شروع مجدد آن به صاحب كار و ناظر هماهنگ كننده و فراهم نمودن شرايط نظارت بر عمليات اجرايي ساختمان براي آنها به ويژه قسمت هايي از ساختمان كه پوشيده خواهند شد و ايجاد هماهنگي در چارچوب وظايف تعيين شده براي ناظر هماهنگ كننده و ساير ناظران .
7-1-3- رعايت اصول ايمني و حفاظت كارگاه و ساختمانهاي پيرامون آن و همچنين رعايت مسايل زيست محيطي كارگاه .
7-1-4- صحت انجام تمامي عمليات اجرايي ساختمان ، رعايت مقررات ملي ساختمان ، رعايت ضوابط و مقررات شهرسازي ، اجراي محتواي مندرج در پروانه ساختمان و نقشه هاي مصوب .
7-1-5- اخذ موافقت و تاييد كتبي صاحب كار ، ناظر مربوط و ناظر هماهنگ كننده در هرگونه تغييراتي در برنامه تفصيلي اجرايي كار واخذ موافقت و تاييد كتبي صاحب كار وطراح مربوط و مسئول دفتر طراحي در هر گونه تغييراتي در نقشه ها يا مشخصات فني و مقررات ملي ساختمان مربوط به كار دردست اجرا .
7-1-6- استفاده از مهندسان و كاردانهاي فني رشته هاي مختلف ساختمان و معماران تجربي داراي پروانه اشتغال و كارگران ، استادكاران و همچنين عوامل فني ماهر داراي پروانه مهارت فني .
7-1-7- امضاء "شرايط عمومي قرارداد به شرح مندرج در فصل هشتم اين مجموعه شيوه نامه" كه جزو لاينفك قرارداد منعقده بين صاحب كار ومجري بوده و بايد به امضاي طرفين رسيده باشد .
8-1-7- تهيه و امضاء سه سري نقشه كامل كار اجراشده ساختمان (چون ساخت) و يك لوح فشرده از نقشه هاي معماري ، سازه ، تاسيسات مكانيكي و تاسيسات برقي و اخذ تاييديه لازم از ناظران حقيقي ذيربط يا ناظر حقوقي .
7-1-9- جبران خسارات ناشي از عملكرد خود به صاحب كار يا اشخاص ديگر پس از تاييد مراجع داراي صلاحيت .
7-1-10- رعايت شرايط خصوصي قرارداد و مشخصات مندرج در پروانه ساختمان و نقشه هاي مصوب و ضوابط و مقررات شهرسازي در اجراي كار .
7-1-11- رعايت مقررات ملي ساختمان و شيوه نامه ها و بخشنامه هاي قانوني صادره از سوي وزارت مسكن و شهرسازي .
7-1-12- اجراي موضوع قرارداد منطبق با اصول مهندسي و كيفيت مناسب و استفاده از مصالح مرغوب در حد استانداردهاي اعلام شده توسط موسسه استاندارد وتحقيقات صنعتي ايران ، كه مراحل مختلف آن مورد تاييد ناظران ذيربط حسب رشته آنان باشد و اخذ تاييديه هاي مربوط به كنترل ساختمان در پايان هر مرحله از عمليات اجرايي از ناظران ذيربط .
7-1-13- تكميل دفترچه اطلاعات ساختمان منضم به شناسايي فني و ملكي ساختمان و اخذ تاييديه هاي لازم از ناظران ذيربط جهت صدور شناسنامه مذكور به شرح فصل ششم اين مجموعه شيوه نامه .
7-1-14- تحويل تمامي مدارك و مستندات فني و ملكي ساختمان به صاحب كار پس از انجام مراحل فوق .
7-1-15- بيمه كردن كيفيت اجراي ساختماني كه به مسئوليت مجري ساخته مي شود براساس ماده 18 آيين نامه ماده 33 قانون ، از طريق ارائه بيمه نامه تضمين كيفيت ساختمان و يا ارائه تضمين نامه كتبي و قانوني ، به نفع صاحب كاران براساس ضوابط و مقررات زير :
7-1-15-1- مجريان مكلفند تمامي ساختمانهاي احداثي خود را تحت پوشش بيمه كيفيت اجراي ساختمان ، از طريق شركتهاي بيمه تخصصي قرار دهند .

7-1-15-2- معيارهاي كنترل كيفيت ساختمان كه براي برقراري پوشش بيمه لازم است ، استانداردها ، مقررات ملي ساختمان ، پروانه ساختمان و مدارك فني منضم به آن ، چك ليستها و نقشه ها و شيوه نامه هاي مصوب مي باشد .
7-1-15-3- مدت بيمه كيفيت اجراي ساختمان از ابتداي شروع بهره برداري و پس از تحويل ساختمان توسط مجري به صاحب كار يا صاحب كاران در بخش هاي مختلف ساختمان به شرح زير است :
الف – سازه هاي ساختمان شامل پي ، اسكلت ، سقف و سفت كاري ، حداقل ده سال .
ب – نماي ساختمان ، حداقل پنج سال .
ت – عايق هاي رطوبتي ساختمان ، حداقل پنج سال .
ث – تجهيزات و تاسيسات مكانيكي و تاسيسات برقي ، آسانسورها ، حداقل سه سال .
7-1-15-4- مجرياني كه ساختمانهاي دردست احداث خود را به دلايل قابل استناد و قبولي كه مورد تاييد سازمان استان باشد نتوانند تحت پوشش بيمه كيفيت ساختمان قرار دهند ، مكلفند از طريق ارائه ضمانت نامه بانكي يا تضمين نامه كتبي كه مفاد و كاربرگ آن توسط سازمان استان تهيه و حداقل حاوي تضمين هاي موضوع بند 7-16-3 همين شيوه نامه است و در سه نسخه تهيه و در يكي از دفاتر اسناد رسمي مورد تاييد قرار مي گيرد به نفع صاحبان كار يا صاحب كاران ، تضمين كيفيت ساختمان نمايند .
7-2- شهرداريها يا ساير مراجع صدور پروانه ساختمان مكلفند وفق بند 3 بخش "ب" ماده 30 قانون برنامه چهارم توسعه اجتماعي و فرهنگي كشور ، هنگام صدور پايان كار ساختمان از صاحب كار يا صاحب كاران ، درخواست ارائه بيمه نامه كيفيت ساختمان ، به نفع خريداران و بهره برداران بعدي بنمايند .
7-3- در محل هــايي كه مجــري به تعداد كافي نباشد و يا وجود نداشته باشد ، طبق مفاد ماده 18 اين مجموعه شيوه نامه بايد عمل شود .

در مورد سهمیه مجری و کمک مجری باید از نظام مهندسی استانتون سوال بکنین برای هر شهری متفاوته علاوه بر اینکه بعضی از استانها هستن که الان اجرای ساختمان بوسیله مجریان اجرایی شده و بعضی از استانها هنوز نه.
کسی میتونه مجری بشه که حداقل پروانه پایه 3 نظارت داشته باشه و بوسیله آزمون یا بدون آزمون( توی زمان مقرری که 2 سال پیش گذاشتن تا طبق شرایطی شخص بتونه بدون آزمون صلاحیت اجرا بگیره) صلاحیت اجرا رو هم کسب کرده باشه.الان اگر کسی آزمون بده پایه 3 اجرا میگیره البته اگر مثلا پایه 2 یا 1 نظارت قبل از تاریخی که راه و شهرسازی اعلام کرده گرفته باشه میتونه اجرا پایه 2 یا 1 بگیره
توی مبحث 2 هست ، نمیشه مهندسی هم نظارت و هم اجرای ساختمان واحدی رو داشته باشه تخلفه. برای دو ساختمان متفاوت باید به شرایط نظام مهندسی استانتون رجوع کنین.
اینجا رو ببینین، این برای اصفهانه
http://www.esfceo.ir/VisitorPages/show.aspx?IsDetailList=true&ItemID=1765,1

آخرین ویرایش:

واتو واتو

عضو جدید
سلام دوستان عزيز و اساتيد بزرگوار
من ناظر معمارى يک ساختمان چهار ناظره هشت طبقه هستم که مجرى هم داره
امروز از دفتر همکار با من تماس گرفتن که اين مالک محور طولى رو 65سانت اشتباه گرفته
و گفتن با ناظر سازه و مجرى تماس بگيرم و بگم که اين مشکلو حل کنن
سوال 1محور طولى 65سانت اشتباه شده يعنى چى؟
2 چه مشکلى براى من که ناظر معمارم پيش مياره

3
بايد چيکار کنم الان؟

am4818

عضو جدید
سلام دوستان مهندس سه تا سوال داشتم 1 اگر در ساختمانی در اضافه شود که مشرف به حیاط باشد ویا پنجره ای در در نما حذف شود 2 اگر مساحت پارکینگ اضافه شود که از انباری کم شده است 3 جزییات عایق حرارتی سقف به چه صورت است در کدام مورد باید گزارش تخلف اعلام شود

آخرین ویرایش:

mane1

عضو جدید
سلام دوستان
اول عذرخواهی که جواب سوالهایی که دوستان پرسیدند را به طور قطعی نمیدونم و نمیتونم پاسخگو باشم.
و سوالهای من:
1- مالک حتماً حتماً باید از پنجره های دوجداره استفاده کنند؟
2- ساختمانی که ناظر اون هستم پارکینگش در طبقه همکف هست در مورد در دستگاه پله باید به بیرون باز شود اما در برگه های آتشنشانی این ساختمان طبق شکل به نحوه دیگری نوشته شده.....
باید در مورد این درب چگونه عمل کرد؟
مرسی
http://s5.picofile.com/file/8160591084/IMG_4279.jpg

• Like
واکنش ها: agin

minamir3000

کاربر فعال
سلام دوستان
اول عذرخواهی که جواب سوالهایی که دوستان پرسیدند را به طور قطعی نمیدونم و نمیتونم پاسخگو باشم.
و سوالهای من:
2- ساختمانی که ناظر اون هستم پارکینگش در طبقه همکف هست در مورد در دستگاه پله باید به بیرون باز شود اما در برگه های آتشنشانی این ساختمان طبق شکل به نحوه دیگری نوشته شده.....
مرسی

با سلام
1- در مورد پنجره دو جداره نمیدونم، فک کنم نظام شهرتون باید بگن
2- اون دربی که در برگه های آتش نشانی از آن نام برده شده درب داخل دستگاه پله است و برای دوربند کردن دستگاه می باشد، و برای طبقات غیر خروج می باشد، اگر در ساختمانی که ناظرش هستید طبقه همکف، خروج محسوب میشود، درب باید به سمت بیرون باز شود.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزيز و اساتيد بزرگوار
من ناظر معمارى يک ساختمان چهار ناظره هشت طبقه هستم که مجرى هم داره
امروز از دفتر همکار با من تماس گرفتن که اين مالک محور طولى رو 65سانت اشتباه گرفته
و گفتن با ناظر سازه و مجرى تماس بگيرم و بگم که اين مشکلو حل کنن
سوال 1محور طولى 65سانت اشتباه شده يعنى چى؟
2 چه مشکلى براى من که ناظر معمارم پيش مياره

3
بايد چيکار کنم الان؟
سلام دوست عزیز
مالک محور طولی رو اشتباه گرفته؟ یعنی ابعاد پلاکش رو زیادتر گرفته؟؟

ما یه کاری میکنیم بعضی وقتا:
برای اجرا دومحور عمود برهم در نظر میگیریم در ساختمان. و در نقشه ها هم همین طور. و بعد تمام اندازه ها رو نسبت به این دو محور میسنجیم و اجرا میکنیم
این یه روش اجرائیه.

وقتی شما میگین محور، من یاد این مساله می افتم . نمیدونم دقیقا منظور شما چیه! همین موضوعه یا نه ؟ اگر این موضوعه که با مالک نیست، اشتباه از مجری بوده!

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان مهندس سه تا سوال داشتم 1 اگر در ساختمانی در اضافه شود که مشرف به حیاط باشد ویا پنجره ای در در نما حذف شود 2 اگر مساحت پارکینگ اضافه شود که از انباری کم شده است 3 جزییات عایق حرارتی سقف به چه صورت است در کدام مورد باید گزارش تخلف اعلام شود

سلام دوست عزیز.
در مورد سوال 1 و 2 : بله باید تخلف رد کنین. هرگونه تغییر اجرایی نسبت به پلانهای تایید شده، باید اطلاع داده بشه. و گرنه بعد که میان برای پایان کار، شما مقصر میشین به عنوان ناظر معمار.
و سوال 3 : به مبحث 18 مراجعه کنین. استفاده از انواع مصالح عایق حرارتی و جزئیاتش هست.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان
و سوالهای من:
مرسی

سلام دوست عزیز
سوال اولتون : استفاده از پنجره دو جداره الزامیه
و سوال دوم : توضیح
minamir3000 عزیز درسته کاملا

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان درمورد نکات ایمنی در ساختمان و رعایت کردن و یا نکردنش چند مورد روبراتون میذارم:

توی این عکس ها عدم بستن رمپ و خطر سقوط در اون رو مشاهده می کنین

19052014173.jpg

19052014179.jpg

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
19052014174.jpg

توی این عکس چند مورد رو می بینین: عدم استفاده از کلاه ایمنی کارگر ، اون پل چوبی که گذاشتن ممنوعه ، ارتفاع رو به پایین رو هم نبستن و خطر سقوط هست

19052014181.jpg

این عکسو ببینین ، چه راحت اومدن بالابر گذاشتن که فرغون میره بالا و کارگر هم بدون کلاه زیرش ایستاده که هر دوتاش ممنوعه

واتو واتو

عضو جدید
مهندس آگين ممنون از توضيحات کاملتون
يه راهنمايي ديگه لطفا
امروز گزارش کارو براى اداره کار بردم گفتن با نوشتن ايمنى کارگاه رعايت نشده است مسئوليت از شما ساقط نميشه و اتفاقى بيفته با شماست رعايت ايمنى رو با توضيحاتوکامل به مالک کتبى بدين و امضا بگيرين
نحوه ايمنى کارگاه رو ميشه توضيح بدين
مثلا گفت کامل بگين نصب نرده محافظ پله چطورى نصب شه من فردا رو وقت دارم لطفا کمک

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مهندس آگين ممنون از توضيحات کاملتون
يه راهنمايي ديگه لطفا
امروز گزارش کارو براى اداره کار بردم گفتن با نوشتن ايمنى کارگاه رعايت نشده است مسئوليت از شما ساقط نميشه و اتفاقى بيفته با شماست رعايت ايمنى رو با توضيحاتوکامل به مالک کتبى بدين و امضا بگيرين
نحوه ايمنى کارگاه رو ميشه توضيح بدين
مثلا گفت کامل بگين نصب نرده محافظ پله چطورى نصب شه من فردا رو وقت دارم لطفا کمک

خواهش میکنم عزیزم
مبحث 12 رو بخونین، تمام نکات و مواردی که مربوط به ساختمان شماست رو از توی اون در بیارین و تایپ بکنین و بدین مالک امضا کنه.
قبلا هم گفتم توی پستهای اولی، حتی نوشتن این موارد و امضا گرفتن از مالک وظیفه رو از شما محدود نمیکنه و اگر موردی پیش اومد شما به همراه بقیه مهندسان مسئولیت دارین!

am4818

عضو جدید
سلام اگین عزیز از از راهنماییتان متشکرم سوالی دیگه خدمتون داشتم ساختمانی که ناظر ان هستم طبقه پایین انباری بزرگ دارد که مطلع شدم مالک تصمیم دارد که ان فضا را به سونا تبدل کند فعلا کاری نکرده ولی کانال تاسیسات ان گویا بر این مطلب می باشد باید گزارش بدم یا در مراحل دیگر گزارش تخلف بدم

art-s

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
برای اینکه بدونیم ساختمانی که تو مرحله ی پی هست (بتن ریزی نشده هنوز) تخلف تو مساحت نداره باید چکار کنیم؟ متر کنیم ؟؟؟!!!

بالا