نانو

Helda

عضو جدید
سلام به دوستايي که عاشق نانو هستن:)

اينجا يه سري مطلب در مورد نانو تکنولوژي گذاشتم که هرکسي که براي اولين بار ميره سراغ نانو حداقل بايد اين مطالبو بلد باشه تا بتونه خوب نانو رو درک کنه.

توصيه ميکنم قبل از اينکه بريد سراغ کاربردهاي نانو توي نساجي،يه سري به اين مطالب ما بزنيد.ضرر نداره ها!!!
سلامحالتون خوبه؟ خیلی خوشحالم که می بینم شما جزء مهندسین با غیرت هستید و می دونید که نساحی فراتراز این حرفاست من عاشق نانو هستم
 

Setayesh

مدیر تالار کتابخانه الکترونیکی
مدیر تالار
سلام سعید جان
اگه اشکال نداره چون ما دو تا تاپیک نانو داریم واسه اینکه انسجام مطالب حفظ بشه ترکیبشون کنم؟؟

:w30:
 

#HAEK#

کاربر فعال مهندسی نساجی
سلام
خواهش میکنم :)
اشکالی نداره. ;)
یکی بشن بهترم هست.شرمنده،من اولش اصلا حواسم نبود که یکی مثل این تاپیک هست :smile: xq
 

moderntextile

عضو جدید
ساخت الياف پشمي مزين به طلا
پروفسور جيم جانستون اخيراً موفق به دريافت يکي از جايزه‌هاي نوآوري Bayer شده‌است. اين جايزه براي توسعه‌ي فرايندي است که در آن از نانوذرات طلا، نقره و نوعي پشم نيوزلندي، الياف لوکسي تهيه مي‌شود. از اين الياف مي‌توان براي بافت البسه، منسوجات و فرش استفاده کرد.

جايزه‌اي که پروفسور جانستون از گروه علوم فيزيک و شيمي دانشگاه ويکتوريا و مؤسسه‌ي فناوري‌نانو و مواد پيشرفته MacDiarmid دريافت کرده، جزء جوايز «تحقيق و نوآوري» است. اين جايزه يکي از پنج جايزه‌ي ملي نيوزلند است. جايزه‌هاي ديگر شامل ICT، علوم و سلامت، کشاورزي و محيط ‌زيست، طراحي و مهندسي است.

دکتر جانستون در سال 2006، ايده‌ي استفاده از نانوذرات طلا را به‌عنوان تزئين‌کننده‌ي پشم Merino، عملياتي کرد. پس از آن، دو دانشجوي دکتري ايشان در دانشگاه ويکتوريا در اين پروژه با وي همکاري کردند و اخيراً نيز دکتر Aaron Small به اين گروه پيوسته‌است.

ايشان در حال تست اين محصول در AgResearch است. در اوايل سال جاري از اين الياف مزين‌شده به طلا و نقره براي بافت فرشي در بريتانيا استفاده شد. آقاي جانستون مي‌گويد: «اين فناوري سرمايه‌هاي زيادي از طرف صنعت پشم نيورلند و طراحان و توليدکنندگان ايتاليايي و بريتانيايي جذب کرده‌است.»

اين گروه هم‌اکنون در حال همکاري با شرکت‌هاي ايتاليايي، بريتانيايي و نيوزلندي بوده تا بتواند اين فناوري را تجاري‌سازي کند. اين فناوري با ساخت مواد اوليه باارزش، صنعت پشم نيوزلند را متحول خواهد کرد.

منبع: ستاد فناوری نانو
 

moderntextile

عضو جدید
لباس مقاوم در برابر سرما و باکتری
محققان دانشگاه کرنل لباسی طراحی کرده اند که می تواند از نفوذ سرما، ویروس ها و باکتری ها به بدن جلوگیری کند و هرگز هم نیازی به شست وشو ندارد.
محققان دانشگاه کرنل لباسی طراحی کرده اند که می تواند از نفوذ سرما، ویروس ها و باکتری ها به بدن جلوگیری کند و هرگز هم نیازی به شست وشو ندارد. جالب اینکه این لباس می تواند هوا را تجزیه کرده و شخص را از دود و آلودگی های هوا محافظت کند.
لباس طلایی زنانه و ژاکت کتانی در واقع دو نوع لباسی هستند که محققان دانشگاه کرنل ایالات متحده طراحی و تولید کرده اند. این لباس ها به وسیله پارچه های نخی روکش داده شده با نانوذرات تهیه شده اند. تنها عیب این لباس ها قیمت بسیار بالای آنها است، به طوری که قیمت هر یارد مربع از این پارچه های نخی نانویی حدود ده هزار دلار است.
هر چند این لباس زنانه و ژاکت در نگاه اول معمولی به نظر می رسند ولی دقت بیشتر و استفاده از یک میکروسکوپ به خوبی نشان می دهد یک دسته از نانوذرات که دارای بار ساکن هستند، یک سپر محافظ را در اطراف الیاف کتانی در قسمت بالای لباس زنانه و در آستین ها، کلاه و جیب های ژاکت ایجاد می کنند. در واقع این پارچه ها را با غوطه ور کردن شان در محلول هایی حاوی نانوذرات، ایجاد کرده اند. بنابراین رنگ آنها هم ناشی از وجود رنگدانه ها نیست بلکه بیشتر ناشی از اندازه ذرات است.
قسمت بالایی این لباس ها شامل پارچه نخی روکش داده شده با نانوذرات نقره یی است که برای ایجاد آن، نخست الیاف کتانی (نخی) دارای بار مثبت را با استفاده از آمونیوم و واکنش های مبتنی بر «القاکننده یونیزاسیون مثبت» ایجاد کرده اند.
نانوذرات نقره که قطرشان تقریباً بین ۱۰ تا ۲۰ نانومتر بود، در محلول اسیدسیتریک که از تجمع نانوذرات جلوگیری می کند، تولید شده اند. غوطه ور کردن الیاف کتانی با بار مثبت داخل محلول نانوذرات نقره با بار منفی، موجب چسبیدن ذرات به الیاف کتانی می شود.
خاصیت ذاتی میکروب کشی نقره که در مقیاس نانو افزایش هم پیدا می کند، توانایی از بین بردن بسیاری از ویروس ها و باکتری های مضر را به لباس می دهد و از سوی دیگر نیازی به شست وشوی لباس هم نیست.
در ژاکت کتانی، آستین ها، جیب ها و سایر قسمت های آن دارای الیاف کتانی روکش دار با نانوذرات پالادیوم (با قطری بین ۱۰ تا ۱۵ نانومتر) هستند. محققان برای ایجاد این مواد، نانوبلورهای پالادیوم با بار منفی را روی الیاف کتانی با بار مثبت قرار داده اند.
بنابراین با استفاده از الیاف کتانی به دست آمده، لباس هایی تولید شده که توانایی و قابلیت اکسیداسیون دوده را داشته و از نفوذ باکتری های مضر هم جلوگیری می کند.
این توانایی های ایجاد شده در لباس موجب محافظت شخص از گازهای خطرناک در هوای آلوده می شود. جالب اینکه اگر شخص استفاده کننده این لباس ها، دست هایش را به آستین ها یا جیب ها بمالد متوجه سرد بودن آنها می شود که به گفته محققان دلیل آن هم نانوذرات پالادیوم هستند.

منبع : سایت افتاب
 

Similar threads

بالا