[معرفی کتاب] بهبوک ؛ سودمندترین کتابهایی را که می شناسید، توصیه کنید.

S O R M E

عضو جدید
کاربر ممتاز
«کتاب خوب، عسل طبیعی است، احوال ذائقه ی شما چطور است؟».​

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​

سلام دوستان
این تاپیک در راستای بهبود کیفیت کتابخوانی ایجاد شده و امیدوارم که با همکاری شما، عملکرد سودمندی داشته باشه .

برای حفظ نظم تاپیک و بهره ی مناسب از زمان چند نکته رو اضافه می کنم :

• لطفا در هر پست تنها یک کتاب رو معرفی کنید.
  • زمینه ی نگارش کتاب رو در عنوان پستتون ذکر کنید ؛ آموزشی، تاریخی ، فلسفی ، رمان ، شعر و ...
  • نام نویسنده، مترجم و ناشر رو به همراه قطع کتاب عنوان کنید.
  • در صورت امکان یک تصویر در اندازه کوچک و حجم کم از جلد کتاب قرار بدید.
  • اگر توضیح بیشتری رو لازم می دونید، سعی کنید خیلی کوتاه باشه تا مطلب از حوصله ی خواننده خارج نشه.
پست بعد رو به عنوان نمونه قرار میدم.
:gol::gol::gol:

پ.ن : ایده ی ایجاد این تاپیک با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ذهنم رسید.

S O R M E

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادبیات قرن 20 - نقد ادبی

ادبیات قرن 20 - نقد ادبی

عنوان : تفسیرهای زندگی (زندگی و آثار نویسندگان بزرگ جهان)

نویسندگان : ویل و آریل دورانت

مترجم : ابراهیم مشعری

ناشر: نیلوفر

قطع: جيبی و وزیری

تعداد صفحات: 593

درباره ی کتاب : ویل دورانت در این کتاب به عنوان مورخ و فیلسوف و حتی به عنوان یک نقد کننده کاملا حرفه ای عمل نکرده. دورانت این اثر رو در سال های پایانی زندگیش، بعد از سالها کاوش در تاریخ و فلسفه خلق کرده. بهترین توصیف از این کتاب هم خود عنوانش هست. تفسیرهای زندگی با سبکی عالی خواننده رو وارد دنیای بزرگان ادبیات جهان (چون فاکنر، همینگوی، جویس و ...) می کنه.
ناگفته نماند که از دورانت ها انتظاری غیر از این نمیشه داشت!

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
کنت مونت کریستو
اثر الکساندر دوما (رمان)
این کتاب مشهور که خواندنش را به تمامی عزیزان توصیه می کنم تجربه ای از زندگی مردی است که محکوم به مرگ بوده است .
و خیانت و سوء تفاهم و امیدواری به مبارزه با مشکلات زندگی مهمترین درس این کتاب بوده ...

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مزرعه حیوانات یا قلعه حیوانات
اثر جرج اورول (رمان)
کتاب همونطور که از اسمش پیداست راجع به شورش حیوانات یک مزرعه بر علیه ظلم صاحبشان است. خوک ها اسب سگها مرغ ها و ...
این کتاب برای کسانی که با شیوه نگارش نویسنده ی آن آشنایی قبلی دارند مجددا بحث آزادی و اصول زندگی انسانی را بیان می کند
حیوانات همان طبقه محروم جامعه هستند .
کسانی که بعد از به قدرت رسیدن در کشاکش ثروت و سیاست شرایط سخت پیشین خود و فعلی زیر دستانشان را فراموش می کنند
آنها حتی قوانینی که برای یادآوری به خود برای عبرت از تاریخ ظالمان تنظیم کرده اند را دستکاری می کنند.
و بقایای ظلم آنچنان که نویسنده بیان می کند تنها برای مدتی ریشه کن میشود و باز از حقوق ها پایمال میشود.

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
و حتی یک کلمه هم نگفت .
اثر هانریش بل (رمانی غمگین )
عنوان این کتاب برگرفته از جمله ای از انجیل است.
داستان حکایت چند روزه زندگی از زبان زن و و از زبان مردی که پس از جنگ جهانی به شدت فقیر می شوند .مرد از خانواده جدا شده و تحمل خشونتی را که علیه 3 فرزندش بکاربرده ندارد. تحمل فقر و گرسنگی شرمندگی .
او عاشق همسرش است .
زن از خانه ی کوچکشان بیزار است از همسایه ای که شرایط مرفه تری نسبت به آنها دارد و کلیسای خانگی پر زرق و برق آنها ... او دوست دارد ایمان سابقش را بدست بیاورد و دعا کند.
همسرش را بشدت دوست دارد.
از قرارهای دونفره ای که در جاهای خلوت ، دور افتاده ، یا هتل های کثیف می گزارند خجالت می کشد .
و داستان بسیار تاثیر گزاری است که خواندنش شما را قطعا به فکر فرو می برد .

"زهرا"

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مجموعه كتاب هاي "توتويي؟!"و "من منم"
جمع آوري شده توسط امير رضا آرميون

S O R M E

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادبیات - مجموعه داستان کوتاه آمریکایی

ادبیات - مجموعه داستان کوتاه آمریکایی

عنوان : خوبیِ خدا

نویسندگان : هاروکی موراکامی ، جومپا لاهیری، ریموند کارور و ...

مترجم : امیرمهدی حقیقت

ناشر: ماهی

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 208

درباره کتاب : 9 داستان کوتاه آمریکایی که وجه مشترک همه ی اونها " سادگی " هست. در هر داستان نویسنده یک موضوع ظاهرا پیش پاافتاده رو انتخاب کرده و به شکل ویژه ای بهش پرداخته.
اگر از علاقه مندان به داستان کوتاه هستید در مورد خوندنش شک نکنید و اگر هم نیستید، جوایزی رو که هر کدوم ازین داستان ها دریافت کردند کنار ترجمه ی روان امیر مهدی حقیقت بگذارید و فرصت مطالعش رو به خودتون بدید!

مشاهده پیوست 203592

mahdis.

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان : لطفا گوسفند نباشید

گردآورند :محمود نامنی

ناشر : گوهر کمال ،انتشارات نامن

نوبت چاپ : چاپ بیست و دوم ( بهار 1388) چاپ اول ( بهار 1384)

موضوع کتاب : خود شناسی ، خود سازی ، آزمونهای شخصیت

این کتاب به شکل صوتی هم موجود است.

index.jpeg

آخرین ویرایش:

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
ژرمینال
اثر امیل زولا (رمان اجتماعی )
معادن زغال سنگ و هزاران کارگری که در عمق چند کیلومتری این معادن با هزاران سختی و مشقت کار می کنند.
هرکدام برای خودشان داستانی دارند .
آنقدر فقیر و آنقدر کم توقع ... بدون کمترین رفاهی ...زندگیشان در تاریکی طلوع خورشید آغاز و
در تاریکی غروب خورشید پایان می یابد .
سیاهی غروب ، سیاهی زغال ، سیاهی و تباهی زندگی همه و همه در شیارهای پوستشان رخنه کرده ...
(البته این احساس من از این کتاب بود خود کتاب اطلا" همچین روایتی نداره ) :)
این کتاب رو به همه پیشنهاد می کنم بخونن ... گیراست و بسیار تاثیر گزار ...اگر تصویر سازی ذهنیتون خوب باشه با روایت اون خیلی خوب همدردی
میکنید ... کتاب غمگینی هم نیست ... از ایده ها و تفکرات تا انقلاب و عشق توش حرف زده شده ... این اثر معروف دنیای ادبیات رو از دست ندید

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
1984
اثر جرج اورول (رمان سیاسی )

سال 1984 در جایی از کره زمین ، مملکتی است که رهبری آنرا اداره می کند او را " برادر بزرگ " می خوانند .
هرگز دیده نشده اما همه را می بیند . ارتباط با دنیای خارج و دیگر کشورها قطع بوده و هیچکس اجازه بیان دیدگاهش را ندارد
همه تحت کنترل او هستند .
بی مقدارترین آزادی ها از مردم گرفته شده ، کسانی که مخالفند در هر مقامی به آسانی دستگیر ، شکنجه و کشته می شوند .
تاریخ پیشینیان هر روز عوض می شود ، خواندن هر کتابی ، زدن هر حرف مخالفی ، هر دیدگاه خاصی ، عشق ، غذا ، قهوه ، محبت و انسانیت جرم است .
هر چه رهبر بگوید : دو دو تا می شه چند تا ؟
قهرمان قصه که کارمندی در اداره ای مهم سعی در پنهان کردن این افکارش می کند
علاقه اش با دختر و تلاشهایی برای عشق صورت می گیرد... در این بین آنها فرصتی برای تغییر دنیادارند اما ...

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
با چشمان شرمگین
طاهربن جلون (رمان )
اگر اهل خوندن رمان های خاص و کمی سنتی و عربی (نفرین و بدشگونی ) هستید این کتاب براتون خوبه .
دختری در دهی دور افتاده با امکانات اولیه زندگی با خانواده اش زندگی می کند.
پدرش به فرانسه رفته تا کار کند.
عمه زنی فالگیر و بدشگون و بد قلب است .
دختر اما طالعی خاص و عجیب دارد ...
این رمان برنده جایزه ادبی هم شده و درسته قسمت کوتاهی از اون به تضاد فرهنگی غرب و شرق میپردازه اما اصلا" روایت دقیقی به این موضوع نداره ...
به نظرم انگار نویسنده یه خاطره ای رو سربسته برای کسی تعریف کرده ...
کتاب دیالوگ نداره ... با سکوت صحرا و نفرت و بیزاری که در داستان بود نتونستم ارتباط برقرار کنم ... اما خب اینم تجربه ای بود .
شاید سلیقه شما بپسنده ...

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
دختر کشیش
اثر جرج اورول (رمان عقیدتی )
خب اگه شما هم یک کتاب از اورول خونده باشید معتادش می شید . اون داستانش رو با بیان ویژه ای ، بیشتر تحلیلی و منطقی بیان می کنه حالا احساس رو هم چاشنی کنید واقعا معرکه از آب درمیاد .
دختر کشیشی نه چندان محبوب در تلاش است زندگی را بی عیب بچرخانه ، او بااعتقادات مذهبی بزرگ شده و در اجرای دستورات کتاب مقدس از پدر پیشی گرفته ، ویژگی مهم این دختر محبت است ...آنچه که اصل مهم مسیحیت است ... اما وقتی به دام افکار کسی میافتد ...
توصیه می کنم بخونید ... اگر مشتری نشدید هر چی خواستید بهم بگید ...

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
و سپس هیچکس نبود
اثر آگاتا کریستی (رمان معمایی جنایی)

هر آدمی در زندگی وسوسه میشود اما وقتی پای قتل کسی درمیان باشد حتی مخفیانه ، این عذاب وجدان نیست که به سراغتون می آد .
این همون مرگ است که تلافی می کنه...
راستش خیلی رمان (ترسناکی ) معمایی خوبی بود ... دوس داشتم
اگه روحیه لطیفی دارید سمتش نرید

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
عشق های خنده دار
اثر میلان کوندرا ( داستانهای کوتاه )

اسم میلان کوندار خودش تضمین می کنه تا بخونیش ... ضمن اینکه داستان کوتاه هم هست ،
دنیای عشق تمام ادبیات و سینما رو پر کرده ، حالا روایتای جالبشو بخونید ...

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
شهر سوخته
اثر احمد محمود (رمان حماسی و جنگ )

(احمد محمود نویسنده ی چیره دستیه و خواندن کتابش خوش اقبالی می خواد)

از شنیدن حرف جنگ خرمشهر و عراق چه تصاویری در ذهن دارید ؟
آیا اون مردم ، یکی مث من و شما بوده اند داستان عجیب و غریبی داشتن ؟ خیر اونها هم زندگی هاشون مث ما بود ...
احمد محمود خیلی ساده از زندگی خونواده ای میگه چطور تونستن در غافلگیری اون روزها دوام بیارن و تلاش برای زنده ماندن...
( مطمئنم اون قدر تحت تاثیر سختی اون روزها و بیگناهی مردمش قرار می گیرید که با این کتاب اشک میریزید ...حال و هواش واقعا" عجیب است )

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
(مضرترین کتابی که میشناسم)
صد سال تنهایی
خاطرات روسپیان غمزده من
و یکی دوتا اثر معروف گابریل گارسیا مارکز در ایران واقعا" چه جمله ای می تونم در وصفش بگم ؟

نمی خوام حالگیری کنم اما با خوندن 400 ،500 صفحه کتاب وقت نازنینم تلف شد . و متاسفم از اینکه بعضی وقتا سلیقه ی اشتباه داوران کسی رو معروف میکنه ، این کتاب که دلگیری و روایت تکراری بی معنی رو داره ، هیچی نداره ، واقعا" پوچه !
در هر حال خودتون میتونید قضاوت کنید و بخونیدش!

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
جنگ و صلح
اثر لئو تولستوی (رمان اجتماعی )

آیا بهترین کتاب زندگیتون رو انتخاب نکردید ؟ باور کنید یا نه این کتاب فوق العاده است . افسانه ای است .
رمان زندگی دختر جوانی رو از کودکی تا جوانی حکایت می کنه که دچار تب عشق ، سختی دوران جنگ ، اشتباه و سرزنش و ...
بخونید و لذت ببرید .

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
شهر مردگان یا خانه اموات
اثر فئودور داستایوفسکی (رمان )

مردی اشتباها به جرم قتل همسرش به دودهه حبس در زندان محکوم شده اما فردی ویژه با تحصیلات عالی است .
این کتاب احساس و سختی و تباهی عمر انسان را در زندان و سر کردن میان آدم هایی که جز شرارت نمی شناسند ... آیا روحیه اش رااز دست می دهد ...آیا جایی برای امید باقی است ؟
این کتاب هم مث تمام آثار داستایوفسکی بسیار سنگین است و خواننده باید بسیار صبور باشه .. اما واقعا" محشره

okanava

عضو جدید
کاربر ممتاز
همسایه ها
نوشته احمد محمود (رمان )

این کتاب حکایت یک خانواده ی شلوغ و همسایه ها رو تعریف می کنه ، خانواده های ضعیفی که در قید و بند مسایل اخلاقی هم نیستند ...
به لحاظ سنی گمونم +18 باید بهش داد.
اما خب واقعیت جامعه چه سال 1393 چه سال 1353 فرق چندانی نداره ... باید بخونید . شاهکاریه

S O R M E

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادبیات عرفانی - شعر

ادبیات عرفانی - شعر

عنوان : مثنوی گلشن راز

سراینده : شیخ محمود شبستری

درباره ی کتاب : گلشن راز در پاسخ به هفده سؤال از «اميرسيد حسين هروی»سروده شده. اميرحسين هروی پرسش‌های هفده‌گانه خود را «زاسرار حقيقت مشکلی چند» نام داده . این کتاب بارها منتشر شده که مستندترینش به تصحیح و مقدمه ی جواد نوربخش هست . اما این نسخه الان دیگه منتشر نمیشه . تو کتابخونه های عمومی و دانشگاهی می تونید پیداش کنید. چند تا از سوال هایی که در این کتاب مطرح شده این هاست ؛

• نخست از فکر خویشم در تحیر // چه چیز است آنکه گویندش تفکر؟
  • کدامین فکر ما را شرط راه است؟ // چرا گه طاعت و گاهی گناه است؟
  • که باشم من؟ مرا از من خبر کن // چه معنی دارد اندر خود سفر کن؟
  • مسافر چون بود؟ رهرو کدام است؟ // که را گویم که او مرد تمام است؟

Pure Liveliness

عضو جدید
تقویت حافظه به روش کریستین استینگر (قهرمان سه دوره مسابقات جهانی حافظه).
مترجم ها : علی قنواتی-مرتضی باوندپور
ناشر : همگرا
تعداد صفحه:۱۹۲
قطع : کوچیکتر از کتابای معمولی. نمیدونم این اندازه رو چی میگن.
هم توو ب خاطر سپردن چیزای روزمره مثل شماره حساب و چیزایی مثل اون و هم توو درس توو تندخوانی و حفظ عالیه. و صرفا واسه مسابقه نیست. کاربردیه و تمرین داره توش کلی.

آخرین ویرایش:

Sahar Bavaghar

عضو جدید
رمان چشمهایش/ بزرگ علوی/ انتشارات نگاه

چشمهایش، شاخص ترین اثر بزرگ علوی، کتابی نیست که بخواهم آن را معرفی کنم. همه ما در تاریخ ادبیات دبیرستان با آثار این نویسنده بزرگ آَشنا شده ایم .(چشمهایش،چمدان،میرزا، سالاری ها.)

خلاصه رمان: کتاب روایت یکی از دوستداران نقاش معروفی به نام "ماکان" است که به دنبال کشف راز مرگ مشکوک استادماکان است. در خلال داستان آقای ناظم_ همان دوستدار استاد_ حدس می زند که راز مرگ ماکان دریکی از تابلوهای ایشان است که به خط خود استاد "چشمهایش" نامیده شده و در شخصیت مدل این اثر نهفته است. پس از آن سعی می کند با پیدا کردن زن به تصویر کشیده شده در تابلو به این راز دست پیدا کند و برای این کار ناظم مدرسه نقاشی ای می شود که آثار ماکان در آن به نمایش در آمده است. در ادامه با پیدا شدن فرنگیس پرده از راز مرگ ماکان برداشته می شود.

چشم هایش یه رمان متفاوته. هم عاشقانه است، هم سیاسی، هم مهیج و از همه مهم تر یک رمان ادبی بسیار قوی...

البته باید بگم که من این رمانو حدود 5یا 6سال پیش خوندم.. خیلی زیبا بود که تا الان تو خاطرم مونده.. نمیدوم اگه دوباره بخونمش همین نظرو دارم و همونقدر برام جذابه یا نه...:w19:
ولی ارزش خوندن داره . از دست ندید :w16:

آخرین ویرایش:

elahe.s.h

عضو جدید
سلام دوست خوبم. من در زمینه تخصصی خودم، روانشناسی و رمان و.. میتونم کتابای خوبی معرفی کنم اگه کسی خواست.مرسی