مایکروویو چیست؟
مایکروویو نوعی از امواج الکترومغناطیسی است که در واقع امواجی رادیویی با فرکانس بالا هستند. هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن کمتر میشود، به همین علت به آن مایکروویو یعنی امواج کوتاه میگویند. این امواج ممکن است در برخورد با یک ماده منعکس، منتشر یا جذب شوند. مواد فلزی این امواج را کاملا منعکس میکنند. اغلب مواد غیر فلزی مانند شیشه و پلاستیک امواج را از خود عبور میدهند و موادی که سرشار از آب هستند مانند غذاها و حتی انسان، انرژی این امواج را جذب میکنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن انرژی آن باشد دمای ان بالا میرود.
آیا با مایکروویو فقط غذا میپزند؟
این امواج معمولا برای ارتباطات ماهوارهای، تلفن همراه، رادار، کمک به راهیابی در آسمان و دریا به کار میرود. استفادهی دیگر آن جهت گرم کردن در صنایع و درمان حرارتی در دیامتری است.
مایکروویو اگرچه از نظر سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در سال 1971 مورد تایید قرار گرفت، اما کماکان تحقیقات در خصوص سلامتی این دستگاهادامه دارد که چند مورد از آنها در ذیل جهت اطلاع بیشتر شما آوره شده است:
در سال 1975 در تحقیقی که بر روی هویج و کلم بروکلی انجام شد، اعلام گردید آنها به علت تخریب دیوارهی سلولی، مواد مغذی خود را از دست میدهند.این در حالیست که در دیگر روشهای پخت این اتفاق نمیافتد.
در سال 1989 در یک مطالعه، دانشمندی سوییسی به نام دکتر هانس نشان داد که بعد از خوردن غذاهای طبخ شده با مایکروویو تغییراتی در شیمی خون ظاهر میشود، از جمله پایین افتادن هموگلوبین خون و کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد. همچنین تعداد گلبولهای سفید نیز در یک زما مشخص و کوتاه پایین میافتد.
در سال 1992 یک تیم از پژوهشگران دانشگاه استنفورد گزارشی در خصوص گرم کردن شیر مادر ارائه دادند مبنی بر اینکه گرم کردن شیر با درجه پایین سبب از بین رفتن آنزیم لیزوزوم که مادهای مفید در از بین بردن باکتری هاست. همچنین در این نوع شیرها مقداری از آمینواسیدها به کارسینوژن تبدیل میشوند.
در سال 1998 محققان ژاپنی خبر از نابودی ویتامینfile:///C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gif توسط مایکروویو دادند. در واقع اگر مادهی غذایی بیش از شش دقیقه در مایکروویو قرار گیرد بیش از نیمی از این ویتامین را از دست میدهد که بیش از مقدار معمول در روش پختهای معمولی است.
در سال 2003 پژوهشگران اسپانیایی اعلام کردند مواد مغذی موجود در سبزیجات در پخت با مایکروویو بیش از روشهای دیگر از بین میروند. برای مثال کلم بروکلی مواد آنتیاکسیدان خود را در مایکروویو 80 درصد و در بخارپز 10 درصد از دست میدهد.
نه دلیل اصلی برای استفاده نکردن از غذاهای پخته شده در مایکروویو بر اساس تحقیقات کلینیکی محققان سوئیسی، روسی و آلمانی:
میتوان گفت بهترین روشی که مواد مغذی قابل نگه داری است همان روش پخارپز است وبعد از آن روش تفت دادن در مقدار کمی آب است. سعی کنید از پخت بیش از حد غذا خودداری کنید. از حرارت دادن روغن در دمای بالا پرهیز کنید. اگر میخواهی مدت طولانی و با سلامت کامل زندگی کنید، از روشهای مختلف پخت مانند جوشاندن، تفت دادن، کباب کردن به طور متعادل استفاده کنید.
مایکروویو نوعی از امواج الکترومغناطیسی است که در واقع امواجی رادیویی با فرکانس بالا هستند. هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن کمتر میشود، به همین علت به آن مایکروویو یعنی امواج کوتاه میگویند. این امواج ممکن است در برخورد با یک ماده منعکس، منتشر یا جذب شوند. مواد فلزی این امواج را کاملا منعکس میکنند. اغلب مواد غیر فلزی مانند شیشه و پلاستیک امواج را از خود عبور میدهند و موادی که سرشار از آب هستند مانند غذاها و حتی انسان، انرژی این امواج را جذب میکنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن انرژی آن باشد دمای ان بالا میرود.
آیا با مایکروویو فقط غذا میپزند؟
این امواج معمولا برای ارتباطات ماهوارهای، تلفن همراه، رادار، کمک به راهیابی در آسمان و دریا به کار میرود. استفادهی دیگر آن جهت گرم کردن در صنایع و درمان حرارتی در دیامتری است.
مایکروویو اگرچه از نظر سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در سال 1971 مورد تایید قرار گرفت، اما کماکان تحقیقات در خصوص سلامتی این دستگاهادامه دارد که چند مورد از آنها در ذیل جهت اطلاع بیشتر شما آوره شده است:
در سال 1975 در تحقیقی که بر روی هویج و کلم بروکلی انجام شد، اعلام گردید آنها به علت تخریب دیوارهی سلولی، مواد مغذی خود را از دست میدهند.این در حالیست که در دیگر روشهای پخت این اتفاق نمیافتد.
در سال 1989 در یک مطالعه، دانشمندی سوییسی به نام دکتر هانس نشان داد که بعد از خوردن غذاهای طبخ شده با مایکروویو تغییراتی در شیمی خون ظاهر میشود، از جمله پایین افتادن هموگلوبین خون و کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد. همچنین تعداد گلبولهای سفید نیز در یک زما مشخص و کوتاه پایین میافتد.
در سال 1992 یک تیم از پژوهشگران دانشگاه استنفورد گزارشی در خصوص گرم کردن شیر مادر ارائه دادند مبنی بر اینکه گرم کردن شیر با درجه پایین سبب از بین رفتن آنزیم لیزوزوم که مادهای مفید در از بین بردن باکتری هاست. همچنین در این نوع شیرها مقداری از آمینواسیدها به کارسینوژن تبدیل میشوند.
در سال 1998 محققان ژاپنی خبر از نابودی ویتامینfile:///C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gif توسط مایکروویو دادند. در واقع اگر مادهی غذایی بیش از شش دقیقه در مایکروویو قرار گیرد بیش از نیمی از این ویتامین را از دست میدهد که بیش از مقدار معمول در روش پختهای معمولی است.
در سال 2003 پژوهشگران اسپانیایی اعلام کردند مواد مغذی موجود در سبزیجات در پخت با مایکروویو بیش از روشهای دیگر از بین میروند. برای مثال کلم بروکلی مواد آنتیاکسیدان خود را در مایکروویو 80 درصد و در بخارپز 10 درصد از دست میدهد.
نه دلیل اصلی برای استفاده نکردن از غذاهای پخته شده در مایکروویو بر اساس تحقیقات کلینیکی محققان سوئیسی، روسی و آلمانی:
- بدن انسان توانایی تجذیه و متابولیسم مواد ناشناخته حاصل از غذاهای پخته شده با مایکروویو را ندارد
- هرمونهای جنسی زنان و مردان با استفاده مداوم از این غذاها کاهش یافته و یا تغییر شکل میدهند.
- تاثیرات از این نوع غذاها بر بدن نسان اغلب دائمی است.
- مواد معدنی، ویتامینها و مواد مغذی در همهی این غذاها کاهش یافته و یا تغییر شکل خواهدداد. به طوری که بدن مقدار زیادی از این مواد تغییر شکل یافته را جذب میکند. در صورتی که قادر به تجذیه آن نخواهد بود.
- مواد معدنی موجود در سبزیجات به فرم سرطانی (رادیکال آزاد) تبدیل میشوند.
- خوردن این غذاها سبب ایجاد تومورهای معده و روده خواهد شد.
- خوردن بیرویه این نوع غذاها سبب افزایش تعداد سلولهای سرطانی در خون انسان میشود.
- این غذاها سبب ایجاد عیوب در سیستم ایمنی از جمله آسیب به غدههای لفاوی میشود.
- مصرف این غذاها سبب از دست دادن تدریجی حافظه، تمرکز و کاهش ضریب هوشی خواهد شد.
میتوان گفت بهترین روشی که مواد مغذی قابل نگه داری است همان روش پخارپز است وبعد از آن روش تفت دادن در مقدار کمی آب است. سعی کنید از پخت بیش از حد غذا خودداری کنید. از حرارت دادن روغن در دمای بالا پرهیز کنید. اگر میخواهی مدت طولانی و با سلامت کامل زندگی کنید، از روشهای مختلف پخت مانند جوشاندن، تفت دادن، کباب کردن به طور متعادل استفاده کنید.