مضرات پنهان پخت و پز با مایکروویو

پروشا*

عضو جدید
کاربر ممتاز
مایکروویو چیست؟
مایکروویو نوعی از امواج الکترومغناطیسی است که در واقع امواجی رادیویی با فرکانس بالا هستند. هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن کمتر می­شود، به همین علت به آن مایکروویو یعنی امواج کوتاه می­گویند. این امواج ممکن است در برخورد با یک ماده منعکس، منتشر یا جذب شوند. مواد فلزی این امواج را کاملا منعکس می­کنند. اغلب مواد غیر فلزی مانند شیشه و پلاستیک امواج را از خود عبور می­دهند و موادی که سرشار از آب هستند مانند غذاها و حتی انسان، انرژی این امواج را جذب می­کنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن انرژی آن باشد دمای ان بالا می­رود.
آیا با مایکروویو فقط غذا می­پزند؟
این امواج معمولا برای ارتباطات ماهواره­ای، تلفن همراه، رادار، کمک به راه­یابی در آسمان و دریا به کار می­رود. استفاده­ی دیگر آن جهت گرم کردن در صنایع و درمان حرارتی در دیامتری است.
مایکروویو اگرچه از نظر سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در سال 1971 مورد تایید قرار گرفت، اما کماکان تحقیقات در خصوص سلامتی این دستگاهادامه دارد که چند مورد از آنها در ذیل جهت اطلاع بیشتر شما آوره شده است:
در سال 1975 در تحقیقی که بر روی هویج و کلم بروکلی انجام شد، اعلام گردید آنها به علت تخریب دیواره­ی سلولی، مواد مغذی خود را از دست می­دهند.این در حالیست که در دیگر روش­های پخت این اتفاق نمی­افتد.
در سال 1989 در یک مطالعه، دانشمندی سوییسی به نام دکتر هانس نشان داد که بعد از خوردن غذاهای طبخ شده با مایکروویو تغییراتی در شیمی خون ظاهر می­شود، از جمله پایین افتادن هموگلوبین خون و کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد. همچنین تعداد گلبول­های سفید نیز در یک زما مشخص و کوتاه پایین می­افتد.
در سال 1992 یک تیم از پژوهشگران دانشگاه استنفورد گزارشی در خصوص گرم کردن شیر مادر ارائه دادند مبنی بر اینکه گرم کردن شیر با درجه پایین سبب از بین رفتن آنزیم لیزوزوم که ماده­ای مفید در از بین بردن باکتری هاست. همچنین در این نوع شیرها مقداری از آمینواسیدها به کارسینوژن تبدیل می­شوند.
در سال 1998 محققان ژاپنی خبر از نابودی ویتامینfile:///C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gif توسط مایکروویو دادند. در واقع اگر ماده­ی غذایی بیش از شش دقیقه در مایکروویو قرار گیرد بیش از نیمی از این ویتامین را از دست می­دهد که بیش از مقدار معمول در روش پخت­های معمولی است.
در سال 2003 پژوهشگران اسپانیایی اعلام کردند مواد مغذی موجود در سبزیجات در پخت با مایکروویو بیش از روش­های دیگر از بین می­روند. برای مثال کلم بروکلی مواد آنتی­اکسیدان خود را در مایکروویو 80 درصد و در بخارپز 10 درصد از دست می­دهد.
نه دلیل اصلی برای استفاده نکردن از غذاهای پخته شده در مایکروویو بر اساس تحقیقات کلینیکی محققان سوئیسی، روسی و آلمانی:

  1. بدن انسان توانایی تجذیه و متابولیسم مواد ناشناخته حاصل از غذاهای پخته شده با مایکروویو را ندارد
  2. هرمون­های جنسی زنان و مردان با استفاده مداوم از این غذاها کاهش یافته و یا تغییر شکل می­دهند.
  3. تاثیرات از این نوع غذاها بر بدن نسان اغلب دائمی است.
  4. مواد معدنی، ویتامین­ها و مواد مغذی در همه­ی این غذاها کاهش یافته و یا تغییر شکل خواهد­داد. به طوری که بدن مقدار زیادی از این مواد تغییر شکل یافته را جذب می­کند. در صورتی که قادر به تجذیه آن نخواهد بود.
  5. مواد معدنی موجود در سبزیجات به فرم سرطانی (رادیکال آزاد) تبدیل می­شوند.
  6. خوردن این غذاها سبب ایجاد تومورهای معده و روده خواهد شد.
  7. خوردن بی­رویه این نوع غذاها سبب افزایش تعداد سلول­های سرطانی در خون انسان می­شود.
  8. این غذاها سبب ایجاد عیوب در سیستم ایمنی از جمله آسیب به غده­های لفاوی می­شود.
  9. مصرف این غذاها سبب از دست دادن تدریجی حافظه، تمرکز و کاهش ضریب هوشی خواهد شد.
بسیاری از شما این سوال را دارید که بالاخره بهترین روش پخت چیست؟!
می­توان گفت بهترین روشی که مواد مغذی قابل نگه داری است همان روش پخارپز است وبعد از آن روش تفت دادن در مقدار کمی آب است. سعی کنید از پخت بیش از حد غذا خودداری کنید. از حرارت دادن روغن در دمای بالا پرهیز کنید. اگر می­خواهی مدت طولانی و با سلامت کامل زندگی کنید، از روش­های مختلف پخت مانند جوشاندن، تفت دادن، کباب کردن به طور متعادل استفاده کنید.
 

تک ستاره*

عضو جدید
کاربر ممتاز
بی تربیتــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 

Similar threads

بالا