مصالح [ طراحی سازه های پانل سه بعدی و سیستم ICF ]

rahgozar2011

اخراجی موقت
ساختمان بتن مسلح با قالب عایق ماندگار مسطح پانلی (ICF پانلی)




درکشورهای پيشرفته سال هاست که مسائل مربوط به دوام مصالح، سرعت اجرا، کاهش پرت مصالح، جلوگيری از اتلاف انرژی و مقاوم بودن ساختمان ها در برابر سوانح طبيعی مورد توجه و تحقيق دائم قرار گرفته که منجر به نوآوري ها و تکنيک های مدرن در زمينه صنعت ساختمان شده است.
از جديدترين سيستم های فوق الذکر، استفاده از ترکيب بتن آرمه بعنوان عضـو باربر و پانل های پلی استايرن (EPS) بعنوان قالب بتن و عايق حرارتی مي باشند که با نام سيستم های بتني ICF- INSULATING CONCRETE FORMWORK معروف گشته اند.
سيستم "ICF پانلی" از جديدترين و کامل ترين نوع سيستم های فوق الذکر می باشد که کمبودها و اشکالات روش هاي قديمی تر در آن برطرف شده است. این سیستم توسط کمپانی ® LASTEDIL سوئیس ابداع و تولید آن در ایران تحت لیسانس شرکت مذکور انجام خواهد شد. از این روش تاکنون در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آلمان، ایتالیا، ترکیه، کانادا ، آمریکا، امارات متحده، بحرین ، عربستان سعودی، روسیه ، ایرلند استفاده گردیده است.
اساس اين سيستم استفاده از سازه بتن آرمه باربر در سقف و ديوار ساختمان و پارتیشن های پلی استایرن مسلح سبک، جهت تیغــه های غیرباربر مي باشد. ديوارها در داخل قالبی از پانل های مسلح پلي استايرن بتن ريزی می شوند و قالب سقف ها نيز از پلي استايرن مسلح بصورت مجوف و شبيه به سقف های اسپايرول بتني ساخته مي شوند. به عبارت ديگر ساختمان در دولايه از پلی استايرن پيچيده مي شود که از لحاظ عايق بندی بيشترين بازدهی را دارا مي باشد. کل قطعات ديواری و سقفي و پارتیشن پلي استايرن مسلح در کارخانه آماده وجهت نصب به محل اجرا حمل می شود.
1- مشخصات فنی سیستم
1-1- پانل سقفی:

این پانـــل ها در عرض 60 سانتیمتر و در ضخامت 16 تا 32 سانتیمتر و طول مورد دلخواه تولیــد می شوند. مطابق شکل شماره 1-1، در قسمت زیرین این قطعه 2 عدد پروفیل از ورق خم شده به شکل ناودانی یا Z وجود دارد که مقاومت مناسبی جهت بارهای وارده در هنگام نصب و ساخت به سیستم می دهند ضمن آنکه در مرحله نازک کاری می توان از آن به عنوان تکیه گاه، جهت گیر مکانیکی هر نوع سیستم نازک کاری از جمله پانل های گچی کناف استفاده نمود. لبه های پایین مقطع به صورت فاق و زبانه با پانل های مجاور درهم قفل می شوند و در بالا، فضای لازم جهت میلگردگذاری به شکل متداول سقف های تیرچه بلوکی و یا هر شکل دیگر فراهم می نماید. در این سیستم نیازی به تیرچه جهت اجرای سقف نمی باشد و بتن سقف و تیرچه همزمان ریخته می شود که درنهایت به افزایش سرعت و کیفیت کار منجر خواهد شد. فاصله شمعهای ساپورت در هنگام بتن ریزی تا 2 متر قابل اجرا می باشد. جهت گچکاری سنتی می توان در زیر سقف با استفاده از مش فلزی یا پلاستیکی و مهار آن به سقف، عملیات نازک کاری را انجام داد.






1 -2- دیوار باربر: دیوارهای باربر واصلی سیستم از دولایه پلی استایرن به ضخامت 5 سانتیمتر در طرف داخلی و ضخامت متغیر از 5 سانتیمتر به بالا در لایه بیرونی می باشد که ضخامت لایه اخیر بستگی به میزان عایق حرارتی خواسته شده قابل افزایش است (شکل 1-2). این دو لایه توسط بلت های دوسر رزوه به قطر 5 میلیمتر در فواصل 20 سانتیمتری به همدیگر متصل می شوند. بلت ها درکارخانه توسط جوش نقطه ای به آرماتورهای قائم وصل و توسط مهره های پلاستیکی به پانل های پلی استایرن محکم می شوند. نقش بلت ها، هم نگهداری پانل های طرفین و تحمل بارناشی از بتن ریزی و هم تکیه گاه میلگردهای لازم افقی وقائم دیوار می باشند ضمن آن که مقاومت بالائی در برابر کمانش دیوار در جهت عمود برصفحه دیوار فراهم می نماید. فاصله بین دو پانل با تغییر طول بلت ها تا 30 سانتیمتر قابل افزایش می باشد. میلگردهای قائم دیوار از قطر 8 تا 12 میلیمتر در کارخانه به همراه بلت نگهدارنده در دیوار قرار گرفته و پس از نصب در جای خود مطابق پلان طراحی بتن ریزی می شوند. با توجه به اینکه ضخامت بتن و آرماتورگذاری دیوار با محاسبات سازه ای قابل تغییر می باشد، لذا محدودیت خاصی در تعداد طبقات قابل ساخت با این سیستم وجود ندارد. جهت حفاظت در برابر آتش، اجرای لایه گچی یا سیمانی مطابق آئین نامه های بین المللی بر روی سطوح داخلی وخارجی دیوار می بایستی اجرا گردد.









1-3 : دیوار پارتیشن: پارتیشن سیستم از جنس پلی استایرن و به عرض 60 سانتیمتر و ضخامت از 6 تا 20 سانتیمتر و در طول دلخواه تولید می شود. در داخل هر مدول 2 عدد پروفیل از ورق خم خورده پانچ شده کار گذاشته شده است که در ارتفاع دیوار ادامه دارد و ضمن فراهم آوردن مقاومت ایستایی، جهت اتصال مکانیکی پارتیشن به سقف وکف و پوشش نازک کاری مورد استفاده قرار می گیرد. لوله های برق و تأسیسات نیز به سادگی از داخل مقطع پروفیل و سوراخ های پارتیشن قابل عبور می باشند.

2- مزایای عمده سیستم:
سرعت نصبصرفه جويي در مصرف انرژیافزايش دوام و محافظت جوی سازه ساختماناستحکام و قدرت باربریقابليت نصب تخته گچيکاهش مصرف مصالح نازک کاریصرفه جویی در هزینه حملکاهش وزن ساختمانبرگشت سريع تر سرمايه ساختکاهش پرت و دوباره کاریعايق صداقابليت عبور لوله های تاسيساتی

عدم محدودیت معماری و طراحی


پرسش های رایج
¨ دماي بتن ريزي و تعداد طبقات در اين سيستم به چه صورت است؟
حداقل گرماي مخلوط بتن بالاي 4-5 درجه است. در صورتي که در دماي زير صفر بتن ريزي انجام شود، عمليات سخت شدن بتن با همان حرارت ناشي از گيرش اوليه ادامه مي يابد. در مورد بتن ريزي در هواي گرم، قالب پلي استايرن اجازه خروج آب بتن را به صورت تبخير از مخلوط بتن نمي دهد و اين رطوبت تا سخت شدن کامل بتن باقي مي ماند.
¨ عکس العمل سیستم در برابر آتش به چه صورت است ؟
گازي که بر اثر سوختن متصاعد مي شود، گاز کشنده به مفهوم سيانور نيست. گاز2co و هايت گازco . ولي چون از نظر جرم، جرم يک مترمکعب قالب سازه 20-25 کيلوگرم است مقدار گاز هم آنچنان زياد نيست که فرد را در ساختمان محبوس کند و يا آن را وادار به فرار کند.
¨ آيا اين سيستم قابليت استفاده در ساختمان هاي اسکلت فلزي را دارد؟
مي توان آن را به صورت ديوار برشي در بين ستون ها و يا المان هاي سقفي و براي پوشش کف ها استفاده کرد. پارتيشن ها را مي توان با تمهيداتي در روي نماي ساختمان ها استفاده کرد، که هم مسئله عايق صدا و هم عايق حرارت و اتصال به عناصر نما را جوابگو باشد.
¨ قابليت هاي سيستم در سطوح منحني به چه صورت است؟
المان هاي ديوار باربر قابليت ايجاد در مدول هاي کمتر از 20/1 را دارد و سطوح منحني در حد قوس دور پله شدني است.
¨ ويبره کردن بتن در اين روش به چه صورت است؟
ويبرۀ بدنه شدني است. به شرطي که لوله اي دور قالب بگردانيم که با ايجاد ويبره حرکت به طول 4-5 متر منتقل شود. ويبره به صورت موضعي هم با توجه به اينکه فضايي حدود 15-16 سانتيمتر در وسط داريم، شدني است. البته استفاده از بتن روان و بتن خود تراز شونده که مقاومت هاي سازه اي هم مي دهد مناسب ترين راه ها است.
¨ گردش ماشين در پارکينگ اجرا شده با اين سيستم به چه صورت است؟
با توجه به اين که در سقف قابليت اجراي تير موجود است، مي توان طراحي پلان را طوري انجام داد که حجره هاي پارکينگ در جهت طولي ديوار باشد و دهانه لازم را براي گردش ماشين فراهم کرد. در صورتي که اين راه ها جواب نداد مي توان در چند نقطه از ستون استفاده کرد. با توجه به اين که سيستم قابليت عبور لوله ها را از داخل سقف دارد، احتياج به بردن لوله ها در کف و پوشاندن آن با پوکه نيست.
¨ مشکلات ناشی از وجود پلی استایرن در برابر حرارت به چه صورت است؟
پلي استايرن در دماي 110 درجه ذوب مي شود. ريزش پلي استايرن ذوب شده وقتي اتفاق مي افتد که لايه معدني رويه آن از بين رفته باشد و تا آن زمان ساکنين ساختمان از آنجا خارج شده اند و حدود 100 دقيقه گچ از ريزش پلي استايرن جلوگيري مي کند.



منبع: http://www.sem-eng.com/showthread.p...ح-با-قالب-عایق-ماندگار-مسطح-پانلی-(icf-پانلی)
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

rahgozar2011

اخراجی موقت
[h=2]نوع جدیدی از قالب و اتصالات سبک پلیمری [/h]
مهندس مظاهری با اذعان به این که سیستم‌های موسوم به ICF نیز با ظاهری مشابه این سیستم وجود دارد اظهار کرد: در این سیستم‌ها، صفحات قالب صرفا به صورت ماندگار مصرف می‌شوند که در نهایت به افزایش شدید هزینه‌ها منجر می‌شود که این موضوع یکی از ایرادات اصلی این سیستم‌ها برای اجرای انواع دیوارهای بتنی به شمار می‌رود.
سهولت نصب و باز کردن مجموعه قالب بندی به نحوی است که سرعت قالب بندی و اجرای دیوار اعم از مسلح و غیر مسلح را در مقایسه با سایر سیستم‌ها سه تا چهار برابر افزایش می‌دهد. اجرای این سیستم نیازی به مهارت خاصی نداشته و با تجربه اندکی قابل نصب است.
این مبتکر، کنترل دمای بتن ریخته شده در قالب در آب و هوای سرد و یخبندان را از نکات جالب توجه و منحصر به فرد این سیستم عنوان و خاطرنشان کرد: صفحات قالب مستعمل به دلیل این که خواص عایق حرارتیشان در زمان قالب‌بندی تغییر نمی‌کند، امکان به کارگیری دوباره در دیوارهای دو جداره یا کف‌ها به عنوان عایق حرارتی را دارند و یا به عنوان مصالح پر کننده در درزهای انقطاع به کار می‌روند.
وی اضافه کرد: در این سیستم به دلیل سرعت بالای قالب بندی امکان قالب‌بندی گام به گام و بتن ریزی لایه به لایه در دیوارها، بدون نگرانی از بروز درز سرد که در صورت وقفه زیاد بین لایه‌های بتن ریز رخ می‌دهد، وجود دارد.
این امر (یعنی قالب بندی گام به گام) از ریختن بتن از ارتفاع زیاد که به جدایش سنگدانه‌ها منجر می‌شود نیز جلوگیری کرده و سهولت تراکم بتن یا همان ویبراسیون را نیز فراهم می‌کند. همچنین سطح تمام شده دیوارها دارای نقوش منظمی است که در صورت دقت بتن ریزی و قالب بندی می‌تواند به صورت بتن اکسپوز (نما) استفاده شود اما در عین حال این نقوش دارای برجستگی زیادی نبوده و تاثیری بر حجم بتن مصرفی یا مشخصات مقطع بتن نداشته و می‌توان به راحتی سطح بتن را با پوششهای رایج نیز اندود کرد.
مهندس مظاهری در پایان درباره کاربردهای این سیستم گفت: یکی از کاربردهای عمده این سیستم احداث خانه‌های یک یا دو طبقه جهت نوسازی یا بازسازی روستاها و مناطق زلزله زده است. سازه این ساختمان‌ها به صورت پانلی (دیواره بتنی مسلح) بوده که یکی از مناسب‌ترین سیستم‌ها در برابر بارهای لرزه‌یی است. همچنین سرعت اجرا و تکمیل ساختمان‌ها توسط این روش بدون افزایش در هزینه‌ها، بسیار بالا بوده و ساختمان‌های احداثی نیز دارای بالاترین شاخصه‌های در زمینه استانداردهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها می‌باشند.


http://www.omransazehparsian.blogfa.com
 

rahgozar2011

اخراجی موقت
پانلهای سه بعدی (مقاله) تاریخچه:

دهها سال است که صنعت
ساختمان سازی درکشورهای پیشرفته د نیا از حالت سنتی خارج گردیده و روند
صنعتی بخود گرفته است، وسعی گردیده که خصوصیات سبکی ،مقاومت، یکپارچگی،
عایق بودن، سرعت در نصب، سهولت در اجرا و . . . را در مصالح مصرفی بکار
گرفته شود.
کشور پهناور ایران با دارا بودن شرایط اقلیمی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی خاص و
بالا
خص قرار داشتن اکثر نقاط کشور در کمربند زلزله خیز جهانی ( واتفاقات چند
ساله اخیر ) و کمبود شدید مسکن بواسطه رشد جمعیت کشور و جوان بودن بافت
جمعیت ایران ، لازم و واجب است که ما هم از مصالح بهینه شده و سیستم صنعتی
تولید مسکن استفاده نمائیم .
بیش از چهل سال است که استفاده از
پانلهای سه بعدی در کشورهای صنعتی متداول گردیده و در دهه 50 درایران نیز
مطرح گردید که بدلائلی تا اواسط دهه 70 پیشرفت زیادی نداشته است . اما
اخیرا توجه زیادی به آن شده است .

پانلهای سه بعدی:

پانلهای سه بعدی چیست و چه کاربردی دارد
این پانلها یاصفحات سه بعدی تشکیل گردیده از:


1
- هسته مرکزی که معمو لا از عایق پلی استایرن یا پلی اورتان و یا عایق پشم
سنگ و بضخامتهای 5 تا 10 سانتیمتر میباشد . 2- دو شبکه فولادی از مفتول
بضخامت 3 میلیمتر و چشمه های 8×8 سانتیمتر و بفاصله 1 تا 2 سانتیمتر از
هسته مرکزی قرار داشته و بوسیله تعداد زیادی مفتول قطری بهم جوش برقی شده
اند.
این پانلها در کارخانه به ابعاد مورد لزوم که نوع دیواری آن
معمولا 1×3 متر ی و نوع سقفی آن 80/0 × 3 متری میباشد تولید و سپس به محل
نصب حمل میگردد . پس از نصب از دو طرف در نوع دیواری بابتن ریز دانه ویا
بتن سبک به ضخامت 3 الی 4 سانتیمتر پوشش میگردد و در نوع سقفی پس از نصب
روی آن بضخامت 5 الی 7 سانتیمتر بتن ریزی میشود.

انواع پانلهای سه بعدی دیواری

1- پانل سه بعدی دیواری باربر
2- پانل سه بعدی دیواری غیر باربر

پانلهای سه بعدی دیواری
پانلهای
دیواری بار بر رادر دیواره سوله ها ، ساختمانهای صنعتی ، دیوارهای محوطه
،ساختمانهای بدون استفاده از سازه فلزی یا بتن آرمه ( که معمولا یک یا دو
طبقه و برای انبوه سازیها میباشد) و . . .استفاده مینمایند . پانلهای
دیواری غیر باربر را در دیوارهای خارجی و داخلی کلیه ساختمانهائیکه دارای
سازه فلزی یا بتنی هستند ، اجرا مینمایند و بدلیل سبک وعایق بودن و . . .
در برجها و سوله ها بسیار کار برد دارد .

پانلهای سه بعدی سقفی
عرض
پانلهای سقفی بین 80 تا 100 سانتی متر است و ضخامت عایق پلی استایرن بکار
رفته معمولا 10 تا 15 سانتیمتر میباشد . سقف ها بصورت تیرجه و پانل
استفاده میشود و دیگر جزئیات طبق نقشه های اجرائی خواهد بود .

خواص پانلهای سه بعدی
خلاصه ای از خواص پانلهای سه بعدی بشرح زیر است :
وزن کم
مقاوم در برابر زلزله
احتیاج به نیروی انسانی کم
عایق حرارتی و صوتی مناسب
اتصال خوب
حمل ونقل آسان
استحکام و یکپارچگی مطلوب
انبار داری مناسب
عدم نیاز به نعل درگاه
سرعت در نصب
اشغال فضای کم درزیربنای مفید ساختمان
ایمنی
شکل پذیری مناسب
ایجاد تسحیلات درلوله کشی تاسیسات
قیمت بسیار مناسب



موارد استفاده از پانلهای سه بعدی دیواری و سقفی

ایجاد ساختمان بدون استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه جدا
ایجاد ساختمان با استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه

ایجاد ساختمان باپانل سه بعدی و بدون استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه جدا 1-
سازه
های ساخته شده با پانلهای مورد نظر مجموعه ای از پانلهای دیواری باربر و
سقفی به همراه کلاف های افقی و عمودی ، تشکیل دهنده سیستم بار بر ثقلی و
جانبی این نوع ساختمانها میباشد که بعد از بتن پاشی روی دیوارها و بتن
ریزی روی سقف، مجموعه پانلها بصورت جعبه در آمده بطوریکه این گونه
ساختمانها را در گروه BOX TYPE معرفی مینمایند. با توجه باینکه سیستم سه
بعدی در واقع متشکل از دیوارها و سقفهای بتنی عمود بر یکدیگر میباشد،
لذاصلبیت جانبی آن در مقایسه با قاب های خمشی بسیار بالاتر میباشد. از
مزایای ساختمانهای ساخته شده با پانلهای سه بعدی 3D در مقایسه با
ساختمانهای با اسکلت فلزی یا بتن آرمه، متصل بودن تمامی دیوارها و سقف به
یکدیگر میباشد.

2 -ایجاد ساختمان با پانل سه بعدی و با استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه
در
این سیستم پس از اجرای اسکلت فلزی یا بتن آرمه ابتدا سقف ها بر اساس نقشه
های اجرائی مربوطه اجرا میگردد. سپس جهت اجرای دیوارها با اتصال میلگرد
نمره 8 یا 10 طبق جزئیات اجرائی به دور تا دور قاب ها یا محل اتصال دیوار
یا سازه ساختمان ، پانل دیواری با سیم آرما تور بندی به میلگردهای اتصال
پس از تراز و شاقول کردن محکم بسته میشوند و پس از اجرای لوله کشی های
تاسیساتی با بتن ریز دانه به ضخامت حدود 3 سانتیمتر بتن پاشی میگردد . در
این سیستم دیوارها غیر باربر میباشد.

مشخصات کلی

پانل سه
بعدی مشبک از دو صفحه مش از مفتول 3 میلیمتر و چشمه های حدود 8×8 سانتیمتر
در طرفین و عایق پلی استایرن در وسط آن تشکیل گردیده است. دو صفحه مش توسط
مفتولهای 3 میلیمتر به فاصله و زوایای معین بهم جوش برق خورده اند.

فاصله
مش از عایق پلی استارین بسته به مورد 1 یا 2 سانتیمتراست، پانلها بعد از
نصب از هر طرف بین 3 تا 4 سانتیمتر بتن پاشی می گردد، ابعاد پانلها 1×3
متر است ولی بنا به مورد، قابل تغییر می باشد.

پانلهاي سه بعدي
مشبک را ميتوان بعنوان ديوار و سقف بار بر در ساختمانهاي تا دو طبقه بدون
نياز به اسکلت فلزي يا بتني، بخصوص در انبوه سازيها بکار برد وبعنوان
ديوار غير باربر در ديوارهاي خارجي و داخلي ساختمانها بويژه در بلند مرتبه
ها استفاده نمود. با پانلهاي سقفي مشبک سه بعدی ميتوان کليه سقفهاي باربر
را با دهانه هاي مختلف اجرا نمود، همچنين پانلهاي ديواري بار بر را ميتوان
در سطوح جانبي انواع سوله ها، ساختمانهاي صنعتي و ديوار محوطه ها بکار
گرفت .

روشهای اجرائی:

در حال حاظر چند مولفه بسیار مهم مد نظر طراحان و دست اندرکاران صنعت ساختمان قرار گرفته که تعدادی از آنها بقرار زیر است :

الف - سبکی و استحکام ساختمان و در نتیجه مقاوم در برابر زلزله
ب - صرفه جوئی در مصرف سوخت و عایق در برابر صدا
ج - ایمنی در آتش سوزی، ظرافت، سرعت و...

الف
- بلحاظ قرار داشتن کشور عزیزمان در کمربند زلزله خیز جهانی، و اتفاقات
چند ساله اخیر، بخصوص در شهر بم، احداث ساختمانهای سبک و مقاوم در برابر
زلزله، عایق حرارت بودن و... در دستورکار مهندسان طراح قرار گرفته. و
همانطوریکه میدانید هرجه وزن ساختمان کمتر باشد و دارای استحکام و یکپاچگی
بیشتر، مقاومت آن در برابر زلزله بیشتر است.

در مقام مقایسه وزن
یک متر مربع دیوار سفالی 20 سانتیمتری با دو طرف سیمانکاری بضخامت 3
سانتیمتر حدود 330 کیلو گرم میباشد، درحالیکه وزن یک مترمربع دیوار با
پانل سه بعدی بانضمام دو طرف دیوار بتن پاشی شده و هرطرف بضخامت 3
سانتیمتر حدود 140 کیلو گرم میباشد.
استحکام و یکپارچگی : چسبندگی
مصالح سنتی مانند سفال و... به اسکلت ساختکان و به خود، فقط ملات بین آنها
میباشد و پرواضح استکه در برابر زلزله با شدت متوسط به بالا چندان مقاومتی
نداشته و فرو خواهد ریخت، در حالیکه دیوار با پانلهای سه بعدی بغیر از
اینکه تمام اجزاء آن بوسیله مفتولها بهم متصل گردیده اند و بوسیله
میلگردهای نمره 8 یا 10 به بدنه ساختمان مستحکم شده اند و با بتن پاشیده
شده روی آن در دو طرف دیوار در واقع دو صفحه بتنی مصلح در دو طرف دیوار
بوجود آمده که استحکام بسیار زیادی به آن داده است
ب- آمار نشان میدهد
حدود 40 درصد مصرف سوخت کشور ما صرف گرمایش و سرمایش در ساختمانها میگردد،
که با گرانی قیمت سوخت و... اهمیت عایق حرارتی بودن ساختمانها مشخص
میگردد.

در گذشته نه چندان دور و بخصوص در شهرهای کو یری و جنوب
کشور و در مناطق سرد سیر، برای حفظ حرارت مطلوب ساختمان از دیوارهای قطور
آجری یا خشتی استفاده میکرد ند و حتی در بسیاری از ساختمانها قطر دیوار به
60 تا 80 سانتیمتر میرسید و هم چنین در سقفها سعی میگردید تا آنجا که تیر
ها جواب میداد ضخامت سقف را با کاه گل اضافه نمایند.

طبق دفترچه
جلد 19 مقررات ملی ساختمان بخش ضرائب حرارتی مصالح ( از صفحه تا ) ضرائب
حرارتی اغلب مصالح ساختمانی آورده شده است. ضریب حرارتی برای سفال عدد 0/1
تا 35/1 و برای عایق پلی استایرن عدد 041/0 تا 047/0 آورده شده است.یا
بعبارتی در دیواریکه با پانل سه بعدی و عایق پلی استایرن با ضخامت 6
سانتیمتر وجود دارد، عملکرد حرارتی آن بیش از یک دیوار آجری بضخامت 60
سانتیمتر میباشد.
ج - مطرح میگردد که دیوارهای سه بعدی در صورت وجود
عایق پلی استایرن یا پلی اورتان در موقع آتش سوزی اگرچه عایق هم نسوز
باشد، ایجاد دود خطرناک میکند. هرچند که با وجود حداقل 3 سانتیمترپوشش
بتنی روی آن امکان آتش گرفتن و تولید دود کردن عایق پلی استایرن بسیار
اندک است، ولی هنوز هم مهندسین طراح و بخصوص متخصصین آتش نشانی میل به
استفاده از عایق پلی استایرن را کمتر دارند.

لذا استفاده از عایق پشم سنگ این موضوع را حل نموده و از آن براحتی میتوان استفاده کرد.

نحوه استفاده از دیوار سه بعدی

برای ایجاد دیوار سه بعدی بطریق زیر استفاده میکنند.

الف : در ساختمانهای با اسکلت فلزی

ب: در ساختمانهای با اسکلت بتنی

الف : در ساختمانهای با اسکلت فلزی

ابتدا
دور تا دور یک دهانه فرضی ساختمان را با میلگرد نمره 8 یا 10 و ترجیحا
آجدار بطول حدود 50 سانتیمتر و بشکل L ( 10 و 40 سانتیمتر ) و بفاصله حدود
هر 40 سانتیمتر، میلگردها را به بدنه اسکلت جوش میدهند، این میلگردها
بایستی در یک صفحه فرضی که فاصله آن به بر استراکچری ساختمان توسط مهندس
طراح مشخص میگردد، باشد. سپس پانلهای سه بعدی با سیم آرماتور بندی بعد از
تراز و شاقول کردن، به این میلگردهای جوش شده، بسته میشوند.

ب : در ساختمانهای با اسکلت بتنی

در
این ساختمانها معمولا پلیت های انتظار در ستونها یا زیر پلها و هم چنین در
کف قرار میدهند و سپس مانند ردیف الف میلگردهای اتصال را جوش میدهند. اما
اگر پلیتهای انتظار را کا نگذاشته باشند، بفاصله حدود هر 40 سانتیمتر با
مته نمره 8 حفره ای بعمق حدود 10 سانتیمتر ایجاد میکنند و سپس یک میلگرد
نمره 8 آجدار و بطول حدود 40 سانتیمتر در داخل حفره میکوبند. سپس پانلهای
سه بعدی دیواری را با سیم آرماتور بندی بعد از تراز و شاقول کردن به این
میلگردها میبندند.

چنانچه در یک دهانه پنجره باشد بشکل زیر عمل میکنند:


1-
در موقع نصب پانلهای سه بعدی باندازه ابعاد پنجره باضافه ضخامت قاب پنجره،
محل نصب پنجره را خالی میگذارند. بعد از نصب پانلها قاب پنجره را در محل
ایجاد شده نصب نموده و محکم میکنند، سپس عملیات نما سازی انجام میشود.

2-
ابتدا قاب پنجره ( قبل از نصب پانل ) در محل مورد نظر بعد از تراز وشاقول
کردن محکم میبندند وسپس بعد از تکمیل میلگردهای اتصال که روی قاب پنجره هم
جوش میشوند، پانلهای دیواری نصب میگردد.

نما سازی روی پانلهای سه بعدی دیواری

نمای دیوارهای بیرونی:



دیوار
های خارجی دو طرف دیوار بتن پاشی میگردد. 1- اگر نما سنگ یا آجر و یا
مشابه آن باشد، ابتدا ردیف به ردیف آجر یا سنگ با اسکوپ لازم با فاصله
حدود دو سانتیمتر جلوی پانلهای دیواری چیده میشود و سپس ملات لازم طبق
مشخصات نقشه ها پشت آن ریخته میشود. 2- اگر قصد انجام نمای سیمانی یا شسته
و یا... را داشته باشید، بعد از کرم بندی کردن روی پانلها با ماله ( مانند
گچ و خاک ) و بضخامت 2 تا 3 سانتیمتر،با بتن ریز دانه (سیمان کاری) و از
پائین به بالا و هم تراز کرم بندی پر میگردد که بعد از سخت شدن آن روی آن
نماسازی شسته یا تگری یا... انجام میگردد. بتن پاشی میتواند بصورت شات
کریت و با دستگاه مخصوص آن پاشیده شود و یا بصورت دستی ( سنتی ) سیمانکاری
شود.

نمای دیوارهای داخلی :
مانند روش قسمت دوم نمای بیرونی،
با بتن سبک اجرا میگردد و یا با گچ وخاک اندود میشود. سپس بضخامت حدود نیم
سانتیمتر با گچ اندود میگردد.

منبع:
http://mokhs.com/showthread.php?tid=1007
 

rahgozar2011

اخراجی موقت
دهها سال استکه صنعت ساختمان سازی درکشورهای پیشرفته د نیا از حالت سنتی خارج گردیده و روند صنعتی بخود گرفته است ، و سعی گردیده که خصوصیات سبکی ،مقاومت ، یکپارچگی ، عایق بودن ، سرعت در نصب ، سهولت در اجرا و . . . رادرمصالح مصرفی بکار گرفته شود.

کشور پهناور ایران با دارا بودن شرایط اقلیمی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی خاص و بالا خص قرار داشتن اکثر نقاط کشور در کمربند زلزله خیز جهانی ( واتفاقات چند ساله اخیر ) و کمبود شدید مسکن بواسطه رشد جمعیت کشور و جوان بودن بافت جمعیت ایران ، لازم و واجب استکه ما هم از مصالح بهینه شده و سیستم صنعتی تولید مسکن استفاده نمائیم .

بیش از چهل سال است که استفاده از پانلهای سه بعدی در کشورهای صنعتی متداول گردیده و در دهه 50 درایران نیز مطرح گردید که بدلائلی تا اواسط دهه 70 پیشرفت زیادی نداشته است . امااخیرا توجه زیادی به آن شده است . و سازمان محترم زمین و مسکن هم در سالهای 80 و1381با نتشار دو جلد دفتر چه راهنما و مشخصات فنی پانلهای سه بعدی در راه شناساندن آن سعی زیادی نموده است .

پانلهای سه بعدی چیست و چه کاربردی دارد


این پانلها یاصفحات سه بعدی تشکیل گردیده از:

1 – هسته مرکزی که معمو لا از عایق پلی استایرن یا پلی اورتان و یا عایق پشم سنگ و بضخامت های 5 تا 10 سانتیمتر میباشد .

2- دو شبکه فولادی از مفتول بضخامت 3 میلیمتر چشمه های 8×8 سانتیمتر و بفاصله 1 تا 2 سانتیمتر از هسته مرکزی قرار داشته و بوسیله تعداد زیادی مفتول قطری بهم جوش برقی شده اند .

این پانلها در کارخانه به ابعاد مورد لزوم که نوع دیواری آن معمولا 1×3متر ی و نوع سقفی آن1×3 و80/0 × 3 متری میباشد تولید و سپس به محل نصب حمل میگردد . پس از نصب از دو طرف در نوع دیواری بابتن ریز دانه ویا بتن سبک به ضخامت 3 الی 4 سانتیمتر پوشش میگردد و در نوع سقفی پس از نصب روی آن بضخامت 5 الی 7 سانتیمتر بتن ریزی میشود .



انواع پانلهای سه بعدی دیواری



1- پانل سه بعدی دیواری باربر

2- پانل سه بعدی دیواری غیر باربر



پانلهای سه بعدی دیواری

پانلهای دیواری بار بر رادر دیواره سوله ها ، ساختمانهای صنعتی ، دیوارهای محوطه،ساختمانهای بدون استفاده از سازه فلزی یا بتن آرمه(که معمولا یک یا دو طبقه و برای انبوه سازیها میباشد) و . . .استفاده مینمایند .

پانلهای دیواری غیر باربر را در دیوارهای خارجی و داخلی کلیه ساختمانهائیکه دارای سازه فلزی یا بتنی هستند ، اجرا مینمایند و بدلیل سبک وعایق بودن و . . . در برجها و سوله ها بسیار کار برد دارد.

پانلهای سه بعدی سقفی

عرض پانلهای سقفی بین 80 تا 100 سانتی متر است و ضخامت عایق پلی استایرن بکار رفته معمولا 10 تا 15 سانتیمتر میباشد.سقف ها بصورت تیرجه و پانل استفاده میشود و دیگر جزئیات طبق نقشه های اجرائی خواهد بود

خواص پانلهای سه بعدی

خلاصه ای از خواص پانلهای سه بعدی بشرح زیر است :

1- وزن کم مقاوم در برابر زلزله

2- احتیاج به نیروی انسانی کم

3- عایق حرارتی و صوتی مناسب

4- اتصال خوب

5- حمل ونقل آسان

6- استحکام و یکپارچگی مطلوب

7- انبار داری مناسب

8- عدم نیاز به نعل درگاه

9 - سرعت در نصب

10- اشغال فضای کم درزیربنای مفید ساختمان

11- ایمنی

12- شکل پذیری مناسب

13- ایجاد تسحیلات درلوله کشی تاسیسات

14- قیمت بسیار مناسب

1 - وزن یک متر مربع سقف با تیرچه و پانل حداقل 100 کیلو گرم کمتر است از وزن سقف با تیرچه و سفال میباشد .

2 - وزن یک متر مربع دیوار با سفال 20 سانتی با دو طرف ملات مایه سیمان 3 سانتی حدود320 کیلوگرم است در حالیکه وزن دیوار پانلی با دو طرف ملات ماسه سیمان 3 سانتی حدود 140 کیلو گرم است.

3 - فضای مفید قابل استفاده در بناهای با پانل سه بعدی بین 5 تا 10 درصد بیشتر از بناهای اجرا شده با سفال یا بلوک میباشد .

4 - به دلیل ایجاد حدود 3 سانتیمتر بتن ریز دانه در دو روی پانل ، آن را میتوان غیر قابل اشتعال درنظر گرفت و گسترش شعله در داخل و خارج پانل رخ نمیدهد . مضافا اینکه مقاومت حداقلی (در برابر آتش ) برابر با 30 دقیقه برای سازه پانلی در نظر داشت.

موارد استفاده از پانلهای سه بعدی دیواری و سقفی



1 - ایجاد ساختمان بدون استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه جدا .

2 - ایجاد ساختمان با استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه

1 – ایجاد ساختمان باپانل سه بعدی و بدون استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه جدا :

سازه های ساخته شده با پانلهای مورد نظر مجموعه ای از پانلهای دیواری باربر و سقفی

به همراه کلاف های افقی و عمودی ، تشکیل دهنده سیستم بار بر ثقلی و جانبی این

نوع ساختمانها میباشد که بعد از بتن پاشی روی دیوارها و بتن ریزی روی سقف ، مجموعه پانلها بصورت جعبه در آمده بطوریکه این گروه ساختمانها را در گروه box type معرفی مینمایند.

با توجه باینکه سیستم سه بعدی در واقع متشکل از دیوارها و سقفهای بتنی عمود بر یکدیگ میباشد ، لذاصلبیت جانبی آن در مقایسه با قاب های خمشی بسیار بالاتر میباشد.

از مزایای ساختمانهای ساخته شده با پانلهای سه بعدی 3d در مقایسه با ساختمانهای بااسکلت فلزی یا بتن آرمه ، متصل بودن تمامی دیوارها و سقف به یکدیگر میباشد

2 –ایجاد ساختمان با پانل سه بعدی و با استفاده از سازه فلزی و یا بتن آرمه .

در این سیستم پس از اجرای اسکلت فلزی یا بتن آرمه ابتدا سقف ها بر اساس نقشه های اجرائی مربوطه اجرا میگردد. سپس جهت اجرای د یوارها با اتصال میلگرد نمره 8 یا 10 طبق جزئیات اجرائی به دور تا دور قاب ها یا محل اتصال دیوار یا سازه ساختمان ، پانل دیواری با سیم آرما تور بندی به میلگردهای اتصال پس از تراز و شاقول کردن محکم بسته میشوند و پس از اجرای لوله کشی های تاسیساتی با بتن ریز دانه به ضخامت حدود 3 سانتیمتر بتن پاشی میگردد . در این سیستم دیوارها غیر باربر میباشد.

منبع:
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?56859
 

alish.refinery

اخراجی موقت
[h=2](یونولیت)[/h]
مقدمه:

بلوك هاي يونوليتي «پلي استايرن» مدتي است كه براي ساختمان سازي در تهران و در آپارتمان هاي بلند به دليل سبكي و كم هزينه بودن مورد استقبال انبوه سازان (بساز بفروش هاي سابق) قرار گرفته است.

اين بلوك ها در دو نوع «قابل اشتعال» و «غير قابل اشتعال» در بازار عرضه مي شوند.
وزن هر قطعه بلوك سيماني كه در ساختمان سازي به كار مي رود،
۱۵ كيلوگرم است، در حالي كه وزن بلوك هاي يونوليتي بسيار ناچيز است و تا اندازه بسيار زيادي موجب پايين آوردن وزن ساختمان مي شود.
با وجود پوشش نسوزي كه زير و روي اين بلوك را محصور كرده است، در صورت آتش سوزي در ساختمان، اين بلوك ها تنها تا ۲۰
دقيقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارند. ايمني اماكن مسكوني در برابر حريق و حادثه از جمله مواردي است كه بايد از نظر ايمني شهري مورد توجه قرار گيرد.
در ايمني يك ساختمان موارد زيادي نقش دارد كه مي توان به مصالح به كار رفته در آن به عنوان يكي از مهم ترين موارد اشاره كرد.

بلوك هاي «پلي استايرن» به دليل سبكي وزن خود، وزن نهايي ساختمان را كم مي كنند، به همين دليل در ساختمان سازي مورد استفاده قرار مي گيرند. بلوك هاي مذكور نقش باروري ندارند و به همين دليل در برابر زلزله ايمن هستند.

اما اين بلوك ها، در برابر آتش به راحتي حجم خود را از دست مي دهند و تنها اشكال اين بلوك ها، كمي مقاومت در برابر حرارت و شعله وري آنها است.
در صورتي كه از جنس مرغوب اين بلوك ها در ساختمان سازي استفاده شود، در برابر آتش مقاوم تر خواهند بود.
در ايران نه تنها اين نوع از مصالح ساختماني بلكه تعداد بيشماري از مصالح ساختماني مورد استفاده قرار مي گيرد كه از استانداردهاي اجباريبرخوردار نيستند و همچنان در ساختمان سازي به كار مي روند
با توجه به بحران خيز بودن تهران در ساختمان سازي نبايد ازبلوك هاي قابل اشتعال استفاده شود و نوع غيرقابل اشتعال اين بلوك ها نيز با رعايتضوابط محدود شود تا از حريق هاي گسترده در ساختمان ها جلوگيري شود.
همچنين انبار ونگهداري اين مواد به دليل واكنش هايي كه ممكن است داشته باشند، بسيار خطرناك است وتاكنون شاهد مواردي از حريق انبار اين بلوك ها بوده ايم
جالب اينكه اين بلوك ها برخلاف تصور و ذهنيت برخي ازكارشناسان، به دليل يكپارچه نبودن در برابر ضربه. كوبه اي اثرات مثبت ندارند و برعكس در تقويت صدا اثرگذار خوبي هستند
يونوليت جاذب صوتي بهتري نسبت بهبتون است و عايق صوت برتري محسوب نمي شود و به همين دليل يونوليت به تنهايي تاثيريدر افت صوت ندارد
به گفته كارشناسان تنها در صورتي كه بين ديوار دو جدارهيونوليت به كار رود، افت صوتي افزايش مي يابد
همچنين عايق هاي حرارتي هم به تنهايي عايق صوت نيستند و درصورتي كه داخل سيستم قرار بگيرند، مي توانند موجب كاهش صوت شوند


فوم پلی استایرن(یونولیت) چیست ؟
یونولیت یا پلاستوفوم ماده ای است سفید رنگ و عایق رطوبت و صدا و است
که اولین بار توسط آلمان نازی در جنگ جهانی دوم برای ساخت پل های شناور روی آب ساخته شد.
فوم پلی استایرن یکی از فراورده های صنایع پتروشیمی بوده و شکل ظاهری آن از بلور های ریز تشکیل شده است که در مجاورت فشار و بخار منبسط می گردد به علت ساختار سلولی بسته در بلوک های پلی استایرن یونولیت مقاومت خوبی در مقابل آب داشته و نیز در مقابل فساد پذیری و رشد باکتری از خود محافظت می نماید
امروزه با رشد و ترقي صنايع پتروشيمي ميهن عزيزمان شاهد افزايش روز افزون
كاربرد‌هاي متنوع مواد پتروشيمي در امورات مختلف هستيم.



پلاستوفوم ماده اي سبك با قابليت هاي بسيار زياد مي باشد و عامه مردم آن را به اشتباه
" كائوچو (نوعي ماده طبيعي)"، " آكاچو " و يا "يونوليت" مي نامند. پلاستوفوم نوعي از مواد پليمري است كه يك نمونه از آن با نام پلي استايرن انبساطي و علامت اختصاري EPS شناخته مي‌شود و كاربردهاي متعددي در امور بسته بندي، عايق سازي، آموزشي، تبليغاتي و ... دارد. اين مواد با دانه بندي هاي ريز و درشت و با وزن حجمي گوناگون بصورت گرانول ، ورق و بلوك در اندازه ها و ضخامتهاي گوناگون در بسته بندي هاي تعدادي، قابل ارائه است. همچنين با دستگاههاي برش توسط سيم داغ يا HotWireموجود در بازار، به اشكال و طرح هاي مختلف درمي‌آيد
ماده اولیه
ماده اولیه یونولیت پروپان است و در پتروشیمی به شکل جامد در آمده
يونوليت اولا نام يك شركت در ايران است و اخيرا اين ماده را تحت عنوان پلاستوفوم (پلي استايرن انبساطي) نام مي‌برند.
ضریب های عایق بودن
·10 سانتی متر یونولیت معمولی در برابر صدا 42 دیزبل عایق است
·10 سانتی متر یونولیت معمولی در برابر گرما 35 % عایق است

ویژگی های بلوک های پلاستو فوم :
1) سبکی قطعه بلوکبه ابعاد
2) کاهش 30 درصدی حجم بتن
3) کاهش مصرف فولاد
4) کاهش مصرف تیرچه
5) صرفه جویی در مصرف قالب بندی
 

Similar threads

بالا