مشاوره ي گياه پزشکي

senjed A

عضو جدید
خیلی ممنون از راهنماییتون:gol:
میشه بگین عاملش چیه؟
سلام
درختان که حسابی داغون شدن !!!!!
درمان این مشکل کمی سخته و زمان می بره ( ممکنه برای درمان کامل چند سال زمان لازم باشه )
بایستی از اکسی کلرور مس استفاده کنی که به دو صورت ازش استفاده می شه . ابتدا کمی این شیره ها را از تنه درخت جدا کن و بعدش اکسی کلرور مس را به صورت غلیظ و به وسیله برس یه تنه درخت بزن . مقداری هم اکسی کلرور مس با آب مخلوط کن و در اطراف تنه درخت بریز
قبل از اینکار ببین در کنار ضمغ ها بیماری های قارچی ثانویه ایجاد نشده است ( یعنی پودر های سیاه رنگ ) ؟؟؟
استفاده از اکسی کلرور مس را هر سال بایستی تکرار کنی و یک بار به تنه درختا بزنی و دو بار هم از طریق آب به پای درخت استفاده کنی
کار بعدی اینه که یه محصولی هست به نام " آلفاسیتول " و اگر پیدا نکردی " دفاندر مس " و اگر باز هم پیدا نشد " فسفیمکس مس " و اگر پیدا نکردی در شهرتون بهم بگو تا راهنمایی ات کنم این محصولات رو سالی 3 بار به صورت محلول پاشی کل درختان رو محلول پاشی کن به فاصله 20 روزی یکبار و مرحله اول هم ابتدای اردیبهشت باشه ضمنا این محصولات رو با هیچ سم و کود دیگه ای مخلوط نکن

sahara2

کاربر فعال
1- علت مچاله شدن برگ سيب چيه؟

2- علت بوجود آمدن لكه بر روي برگ گردو كه باعث خشك شدن برگ و مانع رشد آن مي‌شه رو بهم بگين.

3- علت كمبود روي در درخت سيب و نام دارو براي رفع اين مشكل چيست؟

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
میشه بگین عاملش چیه؟

این مشکل معمولا برای هسته داران ایجاد می شه ( یعنی هسته دار ها حساس هستن ) یکی از اسم هاش گموز هست که معمولا قارچ و باکتری همراهش هست

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز

2- علت بوجود آمدن لكه بر روي برگ گردو كه باعث خشك شدن برگ و مانع رشد آن مي‌شه رو بهم بگين.

علت مچاله شدن برگ سیب خیلی چیزها می تونه باشه از جمله شته ، حشرات مکنده ، و حتی کمبود مواد غذایی
لکه روی گردو هم باید عکسش رو بزاری تا ببینم چیه
علت کمبود روی استفاده نکردن از کود روی هست و یا خاک قلیایی هست می توی از کودهای میکس که روی دارند استفاده کنی
اکوکوئل میکرو میکس
اکوکوئل زینک
اکوزینک
چند نمونه از آنها هستن

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
میشه بگین عاملش چیه؟

سلام سنجد جان ...
من از روی تصاویری که گذاشتی بیشتر متوجه شانکر باکتریایی میشم ... (نوع زخم و پراکنش اون) فکر نمیکنم عاملش قارچی باشه ...
تو چندتا از عکسات از زیر تاج و نزدیک سیخک صمغ زدگی شروع شده ... (اینم یه نشونه از شانکر باکتریایی هست
ترک خوردگی رو هم داری (تو یکی از تصویرات دیدم) اینم یه نشونه دیگه ...
باید بدونی خودت که باکتری ای هست بنام Pseudomonos که به هر گیاهی میزنه روی درختا بخصوص هسته دارا شانکر ایجاد میکنه و ...
اگر جاهای دیگه هم علائم داشتی میگفتی بهتر بود ...
مثلا لکه های آبسوخته یا غربالی روی برگا میبینی یا نه؟!
اگه درختا میوه دادن روی میوه ها چی؟
در هر صورت این علائم بیشتر مربوط به شانکر باکتریایی هست
اما یه قارچ دیگه ای هم هست که شانکرهایی (صمغ زدگی ای) شبیه این ایجاد میکنه که بیشتر رو هلو دیده شده اسم قارچش هم Botryosphaeria است

سعید جانم که همیشه حضور فعال دارن و راهنماییت کردن ...

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستی یه نکته اینکه چرا صمغ زدگی به سمت پایین اومده!
میگم پاجوش حذف کردین؟

در مورد کنترلش ... همونطور که سعید جان هم اشاره کرد ترکیبات مسی جواب میدن ... اما شاید از بین نبرن بصورت کامل پس درمان قطعی شاید چندسال طول بکشه ...
خب یه محلول جدیدی اومده (ارگانیک) محلول بردوفیکس که قارچکش و باکتری کشه ... (آزاد سازی بالایی در عنصر مس داره) ... تو 4 مرحله استفاده میشه ... اگه خواستی بیشتر توضیح میدم.
در حال حاضر پیشنهاد میکنم
گالها رو بکن و زخم رو پانسمان کن ....
شعله افکن تهیه کن و باهاش زخمها رو نیم سوز کن ... 15 ثانیه با فاصله کم نگه دار رو زخمها ... (درخت رو آتیش نزنی!)
راستی
آبیاری رو تقویت کن ...

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز

سعید زحمت سوالات رو کشیده ..
در مورد سوال دومت:
احتمال زیاد آنتراکنوز گردو (بیماری قارچی) که فرم غیر جنسیش Marssonina juglandis هست

مچاله شدن رو خیلی عوامل میتونن باعث بشن که بیشترش آفات هستند

senjed A

عضو جدید
ممنون آقا حمید:gol:
میوه هاش هیچ علامتی نداشت به جز یه درخت که عکسش رو گذاشتم که کامل خشک شده که میوه هاش ریز موند و رشد نکرد که اونم به خاطر مرگ درختش بود. برگها رو هم یادم نیست باید دوباره ببینم ولی فکرکنم قبلا حالت غربالی رو روش دیده بودم
پاجوشهارو هم خوابونده بودیم که ازش نهال بگیریم.
همون طور که گفتم روی زرد آلوها صمغ حتی از شاخه های امسالیش هم ترشح شده بود که قطرش هنوز به نیم میلیمتر هم نمیرسید فکر کنم هرچی هست سیستمیکه فکر نمیکنم بشه با شعله افکن ضدعفونی کرد
یه درخت زردآلو هم نصفش خشک شده بود که همون طرف خشکش صمغ ترشح شده بود.
البته فکر میکنم جایی که نهال رو گرفتیم هم این بیماری رو درختاشون بود.

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
اوکی فعالیت یک طرفه هم شد نشونه دیگه ای از وجود باکتری!
شعله افکن توصیه شده و فقط محل زخم رو ضدعفونی میکنه! (من نگفتم با شعله افکن بیماری از بین میره که) بله باکتری سیستمیک درخت رو آلوده میکنه و احتمال زیاد درختایی رو که پاجوشهاشون رو خوابوندین از پایین شروع به آلوده شدن کردن ...
نیم سانتیمتر منظورت بود دیگه! :surprised:

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون آقا حمید:gol:
میوه هاش هیچ علامتی نداشت به جز یه درخت که عکسش رو گذاشتم که کامل خشک شده که میوه هاش ریز موند و رشد نکرد که اونم به خاطر مرگ درختش بود. برگها رو هم یادم نیست باید دوباره ببینم ولی فکرکنم قبلا حالت غربالی رو روش دیده بودم
پاجوشهارو هم خوابونده بودیم که ازش نهال بگیریم.
همون طور که گفتم روی زرد آلوها صمغ حتی از شاخه های امسالیش هم ترشح شده بود که قطرش هنوز به نیم میلیمتر هم نمیرسید فکر کنم هرچی هست سیستمیکه فکر نمیکنم بشه با شعله افکن ضدعفونی کرد
یه درخت زردآلو هم نصفش خشک شده بود که همون طرف خشکش صمغ ترشح شده بود.
البته فکر میکنم جایی که نهال رو گرفتیم هم این بیماری رو درختاشون بود.

از محلول های مسی استفاده کنی می تونی درمانش کنی ولی باید صبر داشته باشی و چند سالی مداوا را ادامه بدی

sahara2

کاربر فعال
علت مچاله شدن برگ سیب خیلی چیزها می تونه باشه از جمله شته ، حشرات مکنده ، و حتی کمبود مواد غذایی
لکه روی گردو هم باید عکسش رو بزاری تا ببینم چیه
علت کمبود روی استفاده نکردن از کود روی هست و یا خاک قلیایی هست می توی از کودهای میکس که روی دارند استفاده کنی
اکوکوئل میکرو میکس
اکوکوئل زینک
اکوزینک
چند نمونه از آنها هستن

ممنون از راهنماييتون.

اينم نمونه‌ي برگ گردو.

ولي ميخواستم علت بوجود اومدن اين مشكل توي برگ گردو رو بهم شرح بدين و راه درمانش هم همينطور (لازم به توضيحه كه برگ خشك ميشه).

منتظر جوابتون هستم.

بازم ممنون و موفق باشين

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
علائم خیلی شبیه به آنتراکنوز گردوئه ...

خب یه بیماری قارچیه و تو هوای مرطوب بیشتر خسارت میزنه ... خسارتش هم قابل توجهه!
باید ریزش میوه هم داشته باشی! (البته حتمی نیست اما اگر نداشته باشی کیفیت پایین میاد)

آنتراکنوز هم با ترکیبات مسی خوب درمون میشه (قارچکش های مسی)
قارچکش زینت هم توصیه میشه و خوب جواب داده ...
سم رو اگر از سم فروشی تهیه کنی نحوه استفاده رو بهت میگن ... مثلا اگر از ترکیبات آلی مسی استفاده کنی دو مرتبه سمپاشی میکنی (0.5 درصد)
بیشتر برای پیشگیری! یعنی اوایل فصل استفاده میشه ...
اما تو این فصل و زمان ... از بردوفیکس استفاده کن به نسبت 8 در هزار ... خواستی فروشگاهش رو بهت معرفی میکنم ... (سم خوبیه)

مبارزه دستی جمع آوری برگهای خزان شده و انهدام اوناست! چون این قارچ زمستان گذرانیش رو تو برگها یا میوه های ریزش کرده طی میکنه و سال دیگه 2باره آلودگی شکل میگیره

جالبه تو این 3 مراجعه اخیر محلول بردوفیکش رو پیشنهاد کردم ... تناسبه دیگه ! گاهی اوقات در میاد!

توضیح بیشتر هم میخوای؟

senjed A

عضو جدید
منم باز سوال دارم:question:
یه سری پیچک صحرایی پیدا کردم بهش سفیدک سطحی زده میشه از این سفیدکا برا کنترل پیچکای تو باغها استفاده کنم؟
به هیچ کدوم از گیاهای اطرافش نزده بود کسی میدونه جنس و گونه سفیدکی که به پیچک میزنه چیه؟

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
استفاده از قارچ های سفیدک سطحی برای مبارزه با علف هرزی مثل پیچک چندان کار موثری بنظر نمیاد.
سفیدکها ترجیحا میزبان اصلی دارن اما اگر میزبان اصلی نباشه امکان داره به گیاهای خویشاوندی میزبان هم حمله کنن!

ما هنوز تو عوامل بیوکنترلی مثل تریکودرماش موندیم ...
اما بنظرم میشه روش بیشتر فکر کرد ...
مبارزه با پیچک توی باغ بصورت فیزیکی بازم بنظرم خیلی ساده تر از مبارزه بیولوژیکه که!
البته باید از نزدیک دیده بشه ... میتونی یه عکس بزاری واسه فردا شب من؟!!! :D

senjed A

عضو جدید
استفاده از قارچ های سفیدک سطحی برای مبارزه با علف هرزی مثل پیچک چندان کار موثری بنظر نمیاد.
سفیدکها ترجیحا میزبان اصلی دارن اما اگر میزبان اصلی نباشه امکان داره به گیاهای خویشاوندی میزبان هم حمله کنن!

میدونم به این سادگیا نیست ولی آدم همیشه باید امید داشته باشه:D
خب اگه بخوایم روش فکر کنیم چه جوری میزان کاهش عملکرد یه علف هرزو اندازه میگیرن؟اصلا چه جوری باید بذر پیچکو بگیرم؟
آقا جنسی که به پیچک میزنه چیه؟ میکروسکوپ در اختیار نداریم ببینیم:(

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
میدونم به این سادگیا نیست ولی آدم همیشه باید امید داشته باشه:D
خب اگه بخوایم روش فکر کنیم چه جوری میزان کاهش عملکرد یه علف هرزو اندازه میگیرن؟اصلا چه جوری باید بذر پیچکو بگیرم؟
آقا جنسی که به پیچک میزنه چیه؟ میکروسکوپ در اختیار نداریم ببینیم:(
خوب آزمایشگاه دانشگاه و میکروسکوپ هاشو برای کی گذاشتن برو اونجا ببین ;)

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
عملکرد علف رو اندازه نمیگیرن که! تاثیرش رو میزان کمیت و کیفیت محصول ارزیابی میشه ... عملکرد علف رو بر اساس جمعیتش! تعداد بوته در واحد سطح رو میسنجن
آقا من الان خواب خوابم رو هوا دارم مینویسم ...
تشخیص جنس ساده نیست (سفیدکهای سطحی) از رو فرم جنسیش فقط میتونیم تسخیص بدیم اونم آخر فصل باید نمونه برداری کنی ...
گونش که بماند ...
حالا من کمی وقت داشته باشم روش فکر میکنم بیشتر
اما همیشه باید یادمون باشه که بهترین و موثرترین و کم ضررترین کار رو برای مبارزه با آفات بکنیم.
گاهی اوقات یه راه حل خیلی ساده یه مشکل بزرگ رو حل میکنه!

senjed A

عضو جدید

مبارزه با پیچک توی باغ بصورت فیزیکی بازم بنظرم خیلی ساده تر از مبارزه بیولوژیکه که!
البته باید از نزدیک دیده بشه ... میتونی یه عکس بزاری واسه فردا شب من؟!!! :D

خوب آزمایشگاه دانشگاه و میکروسکوپ هاشو برای کی گذاشتن برو اونجا ببین ;)

عزیزم من که دیگه دانشجو نیستم:D

senjed A

عضو جدید
عملکرد علف رو اندازه نمیگیرن که! تاثیرش رو میزان کمیت و کیفیت محصول ارزیابی میشه ... عملکرد علف رو بر اساس جمعیتش! تعداد بوته در واحد سطح رو میسنجن
آقا من الان خواب خوابم رو هوا دارم مینویسم ...
تشخیص جنس ساده نیست (سفیدکهای سطحی) از رو فرم جنسیش فقط میتونیم تسخیص بدیم اونم آخر فصل باید نمونه برداری کنی ...
گونش که بماند ...
حالا من کمی وقت داشته باشم روش فکر میکنم بیشتر
اما همیشه باید یادمون باشه که بهترین و موثرترین و کم ضررترین کار رو برای مبارزه با آفات بکنیم.
گاهی اوقات یه راه حل خیلی ساده یه مشکل بزرگ رو حل میکنه!
برو بخواب مزاحم خوابت نباشم:redface:
ولی فردا بیا فرم جنسیشم دارم!

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از راهنماييتون.

اينم نمونه‌ي برگ گردو.

ولي ميخواستم علت بوجود اومدن اين مشكل توي برگ گردو رو بهم شرح بدين و راه درمانش هم همينطور (لازم به توضيحه كه برگ خشك ميشه).

منتظر جوابتون هستم.

بازم ممنون و موفق باشين

من عکسی نمی بینم

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم باز سوال دارم:question:
یه سری پیچک صحرایی پیدا کردم بهش سفیدک سطحی زده میشه از این سفیدکا برا کنترل پیچکای تو باغها استفاده کنم؟
به هیچ کدوم از گیاهای اطرافش نزده بود کسی میدونه جنس و گونه سفیدکی که به پیچک میزنه چیه؟

نه استفاده از یه بیماری اونم قارچ سفیدک برای کنترل علف هرز اصلا روش خوبی نیست . بهترین روش مبارزه میکانیکی و کندم بودته ها و یا شخم زدم سطحی باغ هست
به راحتی می تونی با علف کش های شیمیایی هم سم پاشی کنی تا ریشه شون رو از بین ببره

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
عزیزم من که دیگه دانشجو نیستم:D

خب بسلامتی ...

من عکسی نمی بینم

يه بار ديگه آپلودشون ميكنم اميدوارم اين دفعه نشون بده.

من که گفتم علتش رو مگه ندیدین؟
عرض کردم که:

علائم خیلی شبیه به آنتراکنوز گردوئه ...

خب یه بیماری قارچیه و تو هوای مرطوب بیشتر خسارت میزنه ... خسارتش هم قابل توجهه!
باید ریزش میوه هم داشته باشی! (البته حتمی نیست اما اگر نداشته باشی کیفیت پایین میاد)

آنتراکنوز هم با ترکیبات مسی خوب درمون میشه (قارچکش های مسی)
قارچکش زینت هم توصیه میشه و خوب جواب داده ...
سم رو اگر از سم فروشی تهیه کنی نحوه استفاده رو بهت میگن ... مثلا اگر از ترکیبات آلی مسی استفاده کنی دو مرتبه سمپاشی میکنی (0.5 درصد)
بیشتر برای پیشگیری! یعنی اوایل فصل استفاده میشه ...
اما تو این فصل و زمان ... از بردوفیکس استفاده کن به نسبت 8 در هزار ... خواستی فروشگاهش رو بهت معرفی میکنم ... (سم خوبیه)

مبارزه دستی جمع آوری برگهای خزان شده و انهدام اوناست! چون این قارچ زمستان گذرانیش رو تو برگها یا میوه های ریزش کرده طی میکنه و سال دیگه 2باره آلودگی شکل میگیره

جالبه تو این 3 مراجعه اخیر محلول بردوفیکش رو پیشنهاد کردم ... تناسبه دیگه ! گاهی اوقات در میاد!

توضیح بیشتر هم میخوای؟

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
آخ ببخشید فکر کنم من اشتباه کردم ...
علائم بنظرم شبیه کمبود کلسیمه ...
هر چی دقت میکنم حاشیه لکه های قهوه ای رو کلرزه نمیبینم ... و لکه ها تقریبا یکنواختن!
نمیدونم دوستمون از علائمی روی میوه ها چیزی گفتن یا نه ... فقط اینی که گفتن برگ خشک میشه و میریزه منو فریب داد ... (گرچه من دقت نکردم)

این پیچیدگی نسبی برگها و لکه های نکروتیک روی برگ به کمبود کلسیم شباهت داره ...

اگه دوستمون اطلاع پیدا کنن پستها رو ویرایش میکنم ...
و در مورد کمبود کلسیم دوستان هم باز نظری بدن ... (خدا کنه اینسری اشتباه نکنم)

و باز هم اجازه بدین عکس ها رو بار دیگه من بزارم و مقایسه کنیم.

senjed A

عضو جدید
آخ ببخشید فکر کنم من اشتباه کردم ...
علائم بنظرم شبیه کمبود کلسیمه ...
هر چی دقت میکنم حاشیه لکه های قهوه ای رو کلرزه نمیبینم ... و لکه ها تقریبا یکنواختن!
نمیدونم دوستمون از علائمی روی میوه ها چیزی گفتن یا نه ... فقط اینی که گفتن برگ خشک میشه و میریزه منو فریب داد ... (گرچه من دقت نکردم)

این پیچیدگی نسبی برگها و لکه های نکروتیک روی برگ به کمبود کلسیم شباهت داره ...

اگه دوستمون اطلاع پیدا کنن پستها رو ویرایش میکنم ...
و در مورد کمبود کلسیم دوستان هم باز نظری بدن ... (خدا کنه اینسری اشتباه نکنم)

و باز هم اجازه بدین عکس ها رو بار دیگه من بزارم و مقایسه کنیم.
به کمبود منیزیمم شبیهه چون در کمبود منیزیم نوکها و حاشیه برگها به سمت بالا پیچیده میشه

بالا