مشاوره ي گياه پزشکي

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دنيس جان ميتوني عكسش رو بگيري برامون بذاري
احتمالا بايد مگس سفيد باشه....
من يه زماني باغچه ام مورد حمله اين آفت قرار گرفت از سم دروسپان استفاده كردم جواب داد
البته اون هم مقدارشون زياد بود هم مساحتش زياد....
حالا نميدونم واسه يدونه گلدون شما هم همين سم بكار مياد يا همون شستشوي برگها جواب بده.

رضا جان ميتوني راهنمايي كني عزيز.؟؟

منم فکر کنم منظورش مگس سفید باشه. اگه سطح وسیعی باشه مثلا باغ یا مزرعه میشه سمپاشی کرد. قبلا سم کنفیدور میزدن ولی تازگیا یه سم جدید اومده به اسم اوبرون. ولی اگه فقط یه گلدونه نیازی به سمپاشی نداره. یعنی اصلا به صرفه نیست، آلودگی که تو خونه ایجاد میکنه هم باید حساب کرد.
میشه از روغن ولک استفاده کرد که هم ارزونه هم واسه از بین بردن مگس سفید گلدون موثره. به نسبت سه در هزار

گلابتون

مدیر بازنشسته
منم يه سوال دارم
خرمالوهاي باغچه پدرم همشون رسيدن...اما همين كه رسيدگيشون كامل ميشه لكه هاي سياه ريز روشون پديدار ميشه..بعد از يكي دو روز اين لكه ها زياد ميشه و تقريبا در داخل ميوه ريشه دار ميشه و طولاني ميشه و بعد از همون سوراخها آب ميوه شروع به ريزش ميكنه....
نميدونم مشكلش چيه...
بچه ها شما ميدونيد...خيلي خيلي فوري نياز به حل موضوع دارم...حداقل تا فردا....
خواهشااااااا زودتر بهم جواب بديد...

afsoon6282

مدیر تالار
سایه جون این مشخصاتی که میگی مشخصات قارچ هست که وارد بافت میشه و بعدشم از همون راه ورودش شیره میوه بیرون میاد

یعنی باید چنین چیزی باشه

نزدیک این درخت خرمالو دیگه چه چیزی کاشته شده؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
قربونت برم افسون جون بالاخره يكي به داد من رسيد
والا دورش فقط بوته هاي رز هست و يه درخت توت...همين.
هنوزم خودم از نزديك نديدمش ..فردا ميرم اونجا...ميخوام دست خالي نرم...
اگه تونستم ازش عكس ميگيرم براتون ميارم.

afsoon6282

مدیر تالار
اگه بتونی عکس بگیری که خیلی خوب میشه
چون بهتر میشه گفت که جای قارچ هست و یا محل ورود حشره به میوه

آخه چون خرمالو بیماری و آفت مخصوص به خودشو نداره واسه همین تشخیصش سخت میشه
مگه اینکه میزبان ثانویه باشه

اگه روی برگهاش هم نشونه ای دیدی بگو

رضا بیاد شاید اون بیشتر بتونه کمکت کنه

گلابتون

مدیر بازنشسته
باشه چشم
ميدونم اينجوري تشخيصش خيلي سخته...حتما فردا ازش عكس ميگيرم...شنبه براتون ميذارم
قربون دستت خانومي...

باشه منتظر جواب رضا جان هم ميمونم...ايشالا كه بتونيد كمكم كنيد...

ممنونم.

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
باشه چشم
ميدونم اينجوري تشخيصش خيلي سخته...حتما فردا ازش عكس ميگيرم...شنبه براتون ميذارم
قربون دستت خانومي...

باشه منتظر جواب رضا جان هم ميمونم...ايشالا كه بتونيد كمكم كنيد...

ممنونم.

سلام

آره عکس ها رو بزاری بهتر می شه نظر داد که مشکل چیه ؟؟

Phyto

مدیر تالار
به نظر منم باید قارچ باشه، یه چیزی مثل مثلا لکه غربالی... ولی باید معاینه بشه تا بشه دقیقتر نظر داد. من پیشنهاد میدم یه کارتن از خرمالوها برامون بیاری تا بررسی کنیم!! البته برگاشم باید باشه

Phyto

مدیر تالار
سوال دارم:

در مورد حشرات و بیدهایی که به مواد غذایی میزنن مثل حبوبات و آرد و این چیزا... چکارشون میشه کرد؟ توی آشپزخونه مثلا یا یه همچین جایی...
از سم و پارافین که نمیشه استفاده کرد. منم تنها چیزی که به ذهنم میرسه همینه که فقط محیط نگهداری مواد غذایی تمیز و در بسته باشه و تو ظرفهای مخصوص نگهداری کنیم... ولی گاهی اوقات نمیشه! چرا؟ چمیدونم، نمیشه دیگه!
چه کنیم با این آفات نامرد خدا نشناس (هرچند اینا خیلی بیشتر از ما خدا رو میشناسن!)

afsoon6282

مدیر تالار
سوال دارم:

در مورد حشرات و بیدهایی که به مواد غذایی میزنن مثل حبوبات و آرد و این چیزا... چکارشون میشه کرد؟ توی آشپزخونه مثلا یا یه همچین جایی...
از سم و پارافین که نمیشه استفاده کرد. منم تنها چیزی که به ذهنم میرسه همینه که فقط محیط نگهداری مواد غذایی تمیز و در بسته باشه و تو ظرفهای مخصوص نگهداری کنیم... ولی گاهی اوقات نمیشه! چرا؟ چمیدونم، نمیشه دیگه!
چه کنیم با این آفات نامرد خدا نشناس (هرچند اینا خیلی بیشتر از ما خدا رو میشناسن!)

منظورت همون آفات انباری هست دیگه

والا واسه بعضی چیزا مثل برنج و حبوبات میشه از قرصایی که توی عطاریا هست استفاده کرد راحت هم از بین میبرتشون ولی آرد و اینا رو نمیدونم
یه قرصای تبخیری هست که به مرور به گاز تبدیل میشه و همون گاز هست که حشرات رو از بین میبره

موادی مثل آرد و ... رو باید حتما تو یخچال نگه داشت

Phyto

مدیر تالار
أخه اينا مصرف روزانه داره، نمیشه قرص بذاری...

afsoon6282

مدیر تالار
اگه این جوریه فقط باید جای خنک نگهداری بشن تا حشرات نتونن رشد کنن

چون این جوری باشه نمیشه هیچ سمی استفاده کرد

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال دارم:

سلام

همون طوری که افسون گفت یه قرص هایی هست که از عطاری ها می شه تهیه کرد و معمولا توی دستمال کاغذی پیچیده می شه و داخل برنج و ... قرار می دن که البته از نظر سلامتی چندان قابل تایید نمی باشد

صد البته که دمای محیط ، رطوبت و گردش هوا تاثیر زیادی در جلوگیری از آفات داره ولی کنترل این عوامل در منزل سخت هست .
بهترین راه حل خرید به اندازه نیاز هست . آخه بعضی ها حسابی انبار می کنن این محصولات رو و این در حالی هست که شما اگر به اندازه مصرف چند ماه خریداری نمایید همیشه تازه و سالم خواهد بود .

گلابتون

مدیر بازنشسته
رضا جان ممنون از راهنماييت عزيز...اونور عكسهاش رو گذاشتم...فرصت كردي يه سري بزن..قربون دستت...افسون جون شما هم اگه تونستي يه نگاهي بكن خانومي...ممنونم

در مورد سوالت رضا جان همون كه سعيد جان گفت بهترين راهكار هست...اون قرصها يه كمي هم طعم مواد غذايي رو بد ميكنه البته خيلي كم...
بهتره كه اينجور مواد رو در يخچال نگهداري كنيد...و كم كم هم خريداري كنيد...من خودم جاميوه اي هاي يخچال رو براي حبوبات در نظر گرفتم..
آرد رو همينطور...موقعي كه ميخرم..ميريزم توي يه ظرف دربسته..و ميذارم توي درب يخچال...به مدت طولاني هم ميشه نگهداري كرد..طوريش نميشه.
راستي واسه برنج هم چندتا تيكه...سير...و مقداري نمك بريز...اصلا هيچ موجودي غير از انسان دوپا نميره سراغش مطمئن باش.

گلابتون

مدیر بازنشسته
حالا من يه سوال ديگه دارم:

چند وقت پيش مقداري خيار خريدم...وقتي آوردم خونه ديدم...خيارها تا سه چهارمشون تلخ تلخ تلخ هست...وحشتناك تلخ كه اصلا قابل مصرف نبود...ميدونيد علتش چيه؟

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا من يه سوال ديگه دارم:

چند وقت پيش مقداري خيار خريدم...وقتي آوردم خونه ديدم...خيارها تا سه چهارمشون تلخ تلخ تلخ هست...وحشتناك تلخ كه اصلا قابل مصرف نبود...ميدونيد علتش چيه؟

به نظر من چند تا دلیلی می یاد :
تنش دمایی و اختلاف زیاد دمای شب و روز

تنش شدید رطوبتی

Phyto

مدیر تالار
بعید میدونم تنش دمایی باعث تلخی بشه! بیشتر بدشکلی میاره. البته ممکنه تشدید کننده باشه ولی عامل اصلی چیز دیگس. شنیدم خیار ماده ای داره به نام کوکوربیتاسین که خواص درمانی و دارویی هم داره و البته باعث تلخی خیار میشه ولی اینکه چرا بعضیاش کمتره بعضیاش بیشتر نمیدونم. یه بنده خدایی هم میگفت وجود گوگرد تو خیار باعث تلخی میشه! یکی دیگه هم میگفت پتاسیم!! بذارید یه تحقیقی بکنم ببینم دلیل اصلیش چیه...

Phyto

مدیر تالار
سلام ...
از مبارزه با عاليجنابان فوزارسيف و ورتيسيليف تجربه اي دارين؟

خدا بد نده! بوته میری گرفتی یا مرگ گیاهچه؟

هيچكدوم فعلا. بوته هام هنوز چند برگي اند.اما دوتا از سالنهای گلخونه سابقه بوته ميري داره.از حالا ميخوام به جنگش برم

بگو ببینم چه کردی؟ قبل از کاشت، بعد از کاشت...

فعلا متالاكسيل گرانول به ميزان لازم قبل از كاشت روي پشته ها ريختم. همين

خوبه، میتونستی بذرتم با قارچکش ضدعفونی کنی که دیگه گذشته! کنترل دما و رطوبت و مراقبت از آب چکه و مانداب هم میدونی که خیلی مهمه

Phyto

مدیر تالار

Phyto

مدیر تالار
یک ماه بعد ...

یک ماه بعد ...

من تريانوم رو در دو نوبت يك ماه پيش استفاده كردم.خدا رو شكر آثاري از قارچ نديدم. اما بنظرم مياد كه باز هم به قارچ كش نياز داره (براي سالم موندن و باردهي بيشتر) حالا ديگه تريانوم ندارم.و ميخوام از مانكوزب استفاده كنم. اما ميترسم اثر تريانوم رو از بين ببره.يعني قارچ تريانوم رو هم از بين ببره.در صورتيكه تو بروشور اون نوشته بود كه يك هفته بعد از مصرف ميشه از قارچ كش هاي ديگه هم استفاده كرد.

اولا باید خیالت از نماتد راحت باشه. اگه نماتد داشته باشی احتمال شیوع بوته میری هم زیاد میشه، این دوتا با هم رابطه افزایشی دارن. اگه نماتد رو تو خاکت کنترل کرده باشی تا حد زیادی خیالت از بابت بوته میری راحت باشه. دوم اینکه اگه بخوای میتونی بازم از همون تریانوم استفاده کنی هرچند تاثیرش ابتدای کشت بیشتره اما ادامه و تکرارش هم موثره. ولی اگه میخوای از قارچکش استفاده کنی بهتره رورال تی اس بزنی چون مانکوزب محیط رو قلیایی میکنه.

سلااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام به همگي.:smile:
يه فيلودندرون نيزه اي دارم الان يه چند هفته اي ميشه كه بعضي از برگاش كناره هاشون مثلا از لبه به داخل حدود 3 سانت ترك ميخوره دورشم زرد ميشه :(مثل يه مرز زرد رنگ يعني قشنگ يه مرز داره بعد كنگره كنگره اي :biggrin:ميشه به سمت داخل به نظرتونو مشكلش چيه؟:que:
ممنونم:smile::gol:

elisa.ff

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال: برگها حالت شادابی خود را از دست داده‌اند.
جواب: نور شدید این حالت را میتواند باعث شود، حمله کنه قرمز نیز این نشانه‌ها را بروز میدهد. کثیف بودن برگها و اختلال در فتوسنتز نیز میتواند عامل دیگری برای این عارضه باشد. سوال: نوک و حاشیه برگها قهوه‌ای و خشک میشوند.
جواب: اگر حاشیه برگها سبز و فقط نوک آنها آسیب دیده‌اند هوای خشک و یا صدمه‌های مکانیکی می‌تواند عامل آن باشد و اما اگر حاشیه‌ها نیز زرد و قهوه‌ای رنگ شده‌اند عولامل زیادی مانند افراط و تفریط (بیش بود و کمبود) در آبیاری زیاد و یا کم بودن نور و درجه حرارت عامل آن هستند.
سوال: برگها پژمرده شده و آویزان هستند
جواب: افراط و تفریط در آبیاری و یا باتلاقی شده و مساعد نبودن وضع زهکش و نور و حرارت زیاد و آفات و همچنین فرا رسیدن هنگام تعویض گلدان میتواند عامل این نارسایی باشد.
سوال: برگها در گیاه جوان شروع به ریزش کرده‌اند.
جواب: عوامل متعددی این عارضه را باعث می‌گردند. گیاه جوانی که گلدان آن به تازگی تعویض شده‌است ریزش برگها در بعضی مواقع طبیعی است. اصولا شوک وارده به هر علت مانند جا به جا شدن گیاهان حساس مانند گل کاغذی از محلی به محل دیگر یا از درجه حرارت و شرایط نوری خاص به حرارت و نور شدید دیگر میتواند باعث این عارضه باشد.
سوال: برگهای پایینی خشک شده و میریزند.
جواب: سه عامل مهم باعث این عارضه میگردند. نور بسیار کم، درجه حرارت بالا و خشکی دیدن ممتد گیاه.
سوال: برگهای بالایی زرد میشوند اما سقوط نمیکنند.
جواب: این عارضه مربوط به آبیاری با آب سنگین و یا استفاده از خاکهایی است که کلسیم آنها زیاد است.
سوال: لکه‌هایی با اشکال مختلف روی برگها مشاهده میگردند.
جواب: اگر لکه‌ها موجدار و قهوه‌ای هستند مربوط به کمبود در آبیاری است. چنانچه لکه‌ها نرم و قهوه‌ای تیره هستند نتیجه پر آبی است. آبیاری با آب خیلی سرد، نور خیلی شدید، قرار گرفتن برگ در معرض گازها و ابتلاء به بیماریها و آفات، لکه‌هایی سفید رنگ را باعث می‌گردند. جویده شدن برگها و مشاهده پودرهای سفید و خاکستری روی برگ به علت حمله قارچها و آفات است.
سوال: برگها می‌پیچند و می‌ریزند.
جواب: این علامت مربوط به افراط در آبیاری و پایین بودن بیش از حد درجه حرارت است.
سوال: برگها ناگهانی ریزش میکنند.
تغییر ناگهانی در درجه حرارت و شدت نور و عدم آبیاری و خشکی دیدن گیاه و همچنین صدمه دیدن ناگهانی و فوری ریشه این عارضه را باعث میشود.
سوال: برگها زرد شده و می‌ریزند.
جواب: اگر برگهای پایینی و پیر هستند که به نوبت زرد شده و می‌ریزند. که روندی کاملا طبیعی است، (زیرا با رشد گیاه و در صورتی که مواد غذایی به طور مرتب به گیاه نرسد. مواد لازم از برگهای پیر به برگهای جوان منتقل میشوند و برگهای پیر به مرور زرد شده و ریزش میکنند. برای به تاخیر انداختن این روند ریزش برگهای کهنه، میبایست از تغذیه کامل گیاه مطمئن شد آنگاه به دنبال عوامل و نشانه‌های دیگر رفت) اما اگر چند برگ با همدیگر به این عارضه مبتلا میشوند احتمال افراط در آبیاری و برعکس خشکی دیدن گیاه فراوان است.
سوال: برگهایجوانه انتهایی کوچک مانده و رنگ پریده هستند.
جواب: این علایم در اوایل بهار و اواخر زمستان با گرم شدن هوا و مرطوب بودن زیاده از حد کمپوست ظاهر میشوند. گیاه را به محل پرنورتر منتقل و آبیاری را کمتر کنید. اگر در فواصل رشد نیز این نشانه‌ها برطرف نشدند کمبود مواد غذایی و نور میتوانند این عارضه را سبب شوند.
سوال: گلها تشکیل نمیشوند.
جواب: اگر گیاه بالغ شده و فصل گلدهی فرا رسیده اما گلها تشکیل نمیشوند کمبود در نور و عادی نبودن طول روز و ساعات نورگیری، افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)، هوای خشک، حمله تریپس‌ها و یا فرا رسیدن هنگام تعویض گلدان میتواند از عوامل این عارضه باشد.
سوال: گلها فوراً پژمرده میشوند.
جواب: کم آبی، هوای خشک، کمبود در میزان نور، و بالا بودن درجه حرارت از عوامل احتمالی هستند.
سوال: برگها سوراخ شده‌اند.
جواب: عوامل فیزیک مانند مالش به دست یا در معرض رفت و آمد بودن، یا حمله آفاتی مانند حلزونها و لاروهای پروانه‌ها و سوسکها و … میتوانند از عوامل این عارضه باشند.
سوال: لکه‌های سفید روی سطح خارجی گلدان مشاهده میشود.
جواب: این علامت نشاندهنده افراط در آبیاری یا آبیاری با آب سنگین کلسیم دار (همانند آب شرب اردبیل) است و مورد دوم ممکن است به مذاق بسیاری از گیاهان خوش نیاید.
سوال: رشد گیاه متوقف یا کند شده‌است.
جواب: در فصل زمستان برای اکثر گیاهان آپارتمانی این توقف یا کندی رشد عادی است. چرا که در زمستان دمای شبانه خانه‌ها ممکن است حتی از دمای روزانه خانه گرمتر باشد. این دما باعث میشود که گیاهانی مقدار تولید انرژی که در هنگام روز و با فتوسنتز به دست می‌آورند را شب هنگام با تنفس و تعرق از دست بدهند. و انرژی مازادی برای تولید سلولهای جدید باقی نماند. در حالی که در طبیعت همیشه دمای شبانه از دمای روزانه چند درجه‌ای کمتر است و این اختلاف دما به گیاه اجازه میدهد که انرژی مازاد را صرف رشد کند.
اما در تابستان کمبود رشد میتواند علامت کمبود در نور و مواد غذایی یا افراط در آبیاری باشد. اگر کلیه این شرایط نرمال باشد به احتمال قوی زمان تعویض گلدان فرا رسیده‌است.
سوال: غنچه‌ها سقوط میکنند.
جواب: عواملی که سبب ریزش برگها میشوند در سقوط غنچه‌ها نیز موثرند. اما خشکی هوا، کمبود نور، انتقال گلدان از محلی به محل دیگر (در موارد مانند گیاه کاملیا)، و حمله شته‌ها یا آفات دیگر به غنچه‌ها ممکن است عامل این عارضه باشند.
سوال: برگهای ابلق (دو رنگ) به رنگ سبز تیدیل شده‌اند.
جواب: کمبود نور در این عارضه نقش اصلی را بازی میکند. گلدان را به محلی درنور ترمنتقل کنید.
سوال: برگها و ساقه‌ها می‌پوسند.
جواب: اصولاً عامل اصلی برای پوسیدگی امراض قارچی و باکتریایی است که در صورت شعیف بودن گیاه و مهیا نبودن شرایط مساعد گیاه به آنها مبتلا میگردد. علاوه بر آن افراط در آبیاری زمستانه و ماندن قطرات آب روی برگها در شب نیز از عوامل این عارضه ذکر شده‌است.
سوال: لکه‌های سبز روی سطح خارجی گلدان مشاهده میشود.
جواب: رطوبت بالای محیط، افراط در آبیاری و بسته بودن سوراخ خروجی گلدان ظهور این نشانه را سبب میشوند.
:w21:با استفاده از:
کتاب گلکاری / مهندس اسماعیل پیش بین / نشر آییژ / ۱۳۸۶

ببخشید آقای مهندس من شمعدانی کاشته ام ولی نه رشد می کنه نه خشک می شه ؟؟؟؟

Phyto

مدیر تالار
ميشه در بارهي مگس سفيد كمكم كنيد گلمو دارن خراب ميكنن گلم ختمي زينتيه.ممنون
در مورد مگس سفید اگه باغچه بزرگی دارید میتونید از سم اوبرون استفاده کنید. البته چون خیلی وقت نیست وارد بازار شده اگه گیرتون نیومد میتونید سم کنفیدور هم بزنید. ولی اگه یه باغچه کوچیک دارید یا مثلا دو سه تا گلدونه نیازی به سمپاشی نیست و بجای اون روغن ولک بگیرید و به نسبت سه در هزار روی گیاه اسپری کنید. (هرچند اگه تراکم آفت خیلی بالاست و احتمال نابودی گیاه میره از همون سم به گیاه اسپری کنید) فقط دقت داشته باشید که هردو طرف برگ و بخصوص سطح زیری برگها سمپاشی بشه.

اون روغن كه براي مبارزه با مگس سفيد گفته بودين يه بار بزنم كافيه؟
معمولا برای گلدون یه بار کافیه ولی اگه کامل از بین نرفتن بعد از دو هفته تکرار کنید

ممنونم گلمو نجات دادين
حالا ببین نجات پیدا میکنه یا نه!
در مورد گلها و گیاهان توی باغچه یا حتی گلدونی مشکل بزرگی که مبارزه با آفاتش داره اینه که شما فقط آفت باغچه خودتونو از بین میبرید درحالی که ممکنه همسایه شما یا دو سه تا خونه اونورتر هم همین آفت وجود داشته باشه (قطعا وجود داره!) و دوباره از اونجا میاد حمله میکنه به گیاه شما. بنابراین کنترل آفت اینجوری خیلی مشکل میشه...

بالا