مشاوره ي گياه پزشکي

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز

پیوست ها

• IMG_2011_resize.jpg
    IMG_2011_resize.jpg
    58.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • IMG_2013_resize.jpg
    IMG_2013_resize.jpg
    30.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
خسارت سوسک از آفات انباری هست.
این عکسا که نشون میده خسارتش بیش از اندازه هست تا جایی که ممکنه دیگه مبارزه ای درستش نکنه
زهرا یه مقداریشو جمع کن سالماشو جدا کن ببین چقدر خرابی داره؟
جایی که بوده احتمالا گرم بوده
چه مدت هست این جوری شده؟

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
خسارت سوسک از آفات انباری هست.
این عکسا که نشون میده خسارتش بیش از اندازه هست تا جایی که ممکنه دیگه مبارزه ای درستش نکنه
زهرا یه مقداریشو جمع کن سالماشو جدا کن ببین چقدر خرابی داره؟
جایی که بوده احتمالا گرم بوده
چه مدت هست این جوری شده؟
من که ریختمشون دور چون تمام بذرها رو نوش جان کرده ...
جاش که تو اتاق بوده که دمای اتاق حدود 24-25 درجه هست
من دیدم تو اتاقم پر از سوسک شده علشو نمیدونستم چون درش بسته بود....تو خونه تکونی عید متوجه شدم که این بذرها آفت زدن
یه توضیح کلی میخام بذرای من که خراب شد ولی یه توضیح کامل میخام

ممنونم

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
کسی نیست به من بگه این سوسکها از کجا اومدن؟؟
همراه بذر بودن؟
برای اینکه بذور به این آفت مبتلا نشن چیکار باید کرد؟
در ضمن من چندین مدل بذر نگهداری کردم ولی فقط این بذر مبتلا شده بود در حالی که همشون کنار هم بودن

afsoon6282

مدیر تالار
زهرا جان ببخش خانومم چند روز دیگه مشخصاتی که خواستی رو میذارم
باید در مورد حشرش مطمئن بشم که چی بوده

afsoon6282

مدیر تالار
من هر چی کتابمو نگاه کردم همه سوسکها شبیه این نیستن اونایی که در نظر دارم

رضااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا بیا کمک تو میدونی اینا چین؟

Phyto

مدیر تالار
مهم نیست که این سوسکا چی هستن و از کجا اومدن! مهم اینه که میتونی با گذاشتن یه قرص فستوکسین همون موقعی که بذرهارو میخری هر آفت ناخواسته ای رو ازشون دور کنی. این سوسک یه آفت انباری هست که هم میتونه همراه با بذر منتقل بشه هم اینکه تو خونه شما باشه و زمانی که منبع غذاییش فراهم بشه به سرعت زادو ولد کنه و تکثیر بشه.
لازمه از این به بعد زمانی که بذر به مقدار زیاد خریدی همه رو تو یه محفظه بسته نگهداری و یک یا دو قرص فستوکسین (بسته به حجم و مقدار بذرها) اونجا بذاری. میدونی که فستوکسین تدخینی هست و به سرعت بخار میشه و خودش لابلای بذرها رو پوشش میده.

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
با سلام به همه دوستان گلم ..

این عکس هایی رو که میبینین ... مشکلشون بیماری موزاییک هست ؟

اینا چیه و باید چیکارشون کنم خوب بشن ... ممنونم ازتون. مرسی

عکس اول

http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=20944&stc=1&d=1273688298

عکس دوم
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=20945&stc=1&d=1273688388

پیوست ها

• Image(008).jpg
    Image(008).jpg
    38.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • Image(009).jpg
    Image(009).jpg
    39.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Phyto

مدیر تالار
این عکس هایی رو که میبینین ... مشکلشون بیماری موزاییک هست ؟
اینا چیه و باید چیکارشون کنم خوب بشن ... ممنونم ازتون. مرسی

این بوته ها قطعا مورد حمله ویروس موزاییک قرار گرفتن، روی بوته های پشتی کاملا مشخصه. هیچ راه علاجی هم برای درمانش وجود نداره! تنها کاری که میتونید بکنید مبارزه با ناقلین اون هست مثل شته ها و سایر حشرات مکنده. فعلا با این حشرات مبارزه کنید تا از شیوع اون پیشگیری بشه.
اما...
این دوتا برگی که بزرگ کردی نشون دادی یه نموره فرق داره با موزاییک! اینا احتمالا عامل فیزیولوژیک داره. ممکنه سوختگی ناشی از سم یا محلول غذایی باشه. توزیع این علائم روی بوته ها چجوریه؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
رضا مطمئني ؟؟؟!!!

اين دوتا عكسو من فكر ميكنم سفيدك پنهان باشه...هااااااا؟؟ البته عقبي ها احتمالا همون موزائيك هست...چون تا اونجايي كه ميدونم وقتي ويروس موزائيك روي برگها ايجاد ميشه تقريبا برگ رو قلمبه قلمبه ميكنه و تكه تكه روي برگ حالت ورم كرده اينجاد ميكنه و بين اين تكه ها حالت خط و فاصله ايجاد ميشه...تقريبا مثل خطوط موزائيك واقعي...هااااا؟؟؟؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
یک عدد سوال دارم ممنون میشم کمکم کنید .... البته من ازنزدیک ندیدم این مشکل رو !!!

گلدونی که توش دیفن باخیا داریم ..... خاکش قارچ زده !!! حتی از زیر گلدون هم قارچ درومده بیرون ... اینایی که شنیدم رودارم میگم ...... چیکار میشه کرد که از خاک گلدون ها دیگه قارچ در نیاد.... قارچ هاش هم سمی هستند !!! من گفتم بزارینش جلوی آفتاب چون توی سایه گذاشته بودنش .....

حالا چیکار میشه کرد که خاک گلدون رو از شر قارچ راحت کرد !!! البته نمیدونم شاید خاکش رو تازه عوضکردند ... ن گفتم بزارید جلوی نور 3 روز !!! اما گفتن شاید نور خرابش کنه ... چه کنم ؟ مرسی

عكسي نداريد ازش برامون بزاريد...
منم فكر ميكنم با توجه به اينكه گياهش زينتي هست با قارچ كش سم پاشي بشه بهتره...واسه اينكار هم بنوميل رو توصيه ميكنم...البته اگه به قول افسون خاك و گلدونش هم عوض بشه كلا بهتره...
اما اصلا توصيه نميكنم كه ديفن باخيا رو تو آفتاب بگذاريد..ظرف دو روز نشده تمام برگهاش آب خودشون رو از دست ميدن ...ديگه هيچ راه نجاتي هم براش نميمونه پژمان جان...ديفن باخيا شديدا به نور مستقيم خورشيد حساسيت محض داره...:surprised:

"Pejman"

رضا مطمئني ؟؟؟!!!

اين دوتا عكسو من فكر ميكنم سفيدك پنهان باشه...هااااااا؟؟ البته عقبي ها احتمالا همون موزائيك هست...چون تا اونجايي كه ميدونم وقتي ويروس موزائيك روي برگها ايجاد ميشه تقريبا برگ رو قلمبه قلمبه ميكنه و تكه تكه روي برگ حالت ورم كرده اينجاد ميكنه و بين اين تكه ها حالت خط و فاصله ايجاد ميشه...تقريبا مثل خطوط موزائيك واقعي...هااااا؟؟؟؟

سطح برگ کاملا صاف هست .... فقط رنگش عوض شده

این بوته ها قطعا مورد حمله ویروس موزاییک قرار گرفتن، روی بوته های پشتی کاملا مشخصه. هیچ راه علاجی هم برای درمانش وجود نداره! تنها کاری که میتونید بکنید مبارزه با ناقلین اون هست مثل شته ها و سایر حشرات مکنده. فعلا با این حشرات مبارزه کنید تا از شیوع اون پیشگیری بشه.
اما...
این دوتا برگی که بزرگ کردی نشون دادی یه نموره فرق داره با موزاییک! اینا احتمالا عامل فیزیولوژیک داره. ممکنه سوختگی ناشی از سم یا محلول غذایی باشه. توزیع این علائم روی بوته ها چجوریه؟

عكسي نداريد ازش برامون بزاريد...
منم فكر ميكنم با توجه به اينكه گياهش زينتي هست با قارچ كش سم پاشي بشه بهتره...واسه اينكار هم بنوميل رو توصيه ميكنم...البته اگه به قول افسون خاك و گلدونش هم عوض بشه كلا بهتره...
اما اصلا توصيه نميكنم كه ديفن باخيا رو تو آفتاب بگذاريد..ظرف دو روز نشده تمام برگهاش آب خودشون رو از دست ميدن ...ديگه هيچ راه نجاتي هم براش نميمونه پژمان جان...ديفن باخيا شديدا به نور مستقيم خورشيد حساسيت محض داره...:surprised:

با محلول اتانول پدرشونو در آوردم .. البته افسون جون هم قبلش بهم گفته بود چیکار کنم ... :gol:

Phyto

مدیر تالار
رضا مطمئني ؟؟؟!!!

سطح برگ کاملا صاف هست .... فقط رنگش عوض شده

عقبیا بی بروبرگرد موزائیکه، من تجربه کردم...:) لکه های پراکنده نکروز مشخص و محدود به رگبرک که لزوما هم ایجاد چروکیدگی نمیکنه.
در مورد دوتا برگ جلویی مطمئن نمیتونم بگم ولی بعید میدونم سفیدک باشه یعنی مطمئنم که سفیدک نیست نه پودری نه داخلی حاضرم شرط ببندم.
موضوع اینجاس که پژمان جواب منو نداده. توزیع علائم روی یک بوته و همچنین بین کل بوته ها به چه صورته. یه نکته دیگه هم هست: از چه رقم بذری برای کشت استفاده شده.
این دوتا سوالو اگه جواب بدی یه نظر کارشناسی میدم که همه کف کنن!

"Pejman"

عقبیا بی بروبرگرد موزائیکه، من تجربه کردم...:) لکه های پراکنده نکروز مشخص و محدود به رگبرک که لزوما هم ایجاد چروکیدگی نمیکنه.
در مورد دوتا برگ جلویی مطمئن نمیتونم بگم ولی بعید میدونم سفیدک باشه یعنی مطمئنم که سفیدک نیست نه پودری نه داخلی حاضرم شرط ببندم.
موضوع اینجاس که پژمان جواب منو نداده. توزیع علائم روی یک بوته و همچنین بین کل بوته ها به چه صورته. یه نکته دیگه هم هست: از چه رقم بذری برای کشت استفاده شده.

منم نظرم به موزائیک هست :w05:

داداش سوالات سخت تر از پیدا کردن عامل بیماریه :thumbsup2:

همه بوته همینجوریه .... رقمش هم نمیدونم ... من اصلا نمیدونم چه گیاهی هست :D :gol:

Phyto

مدیر تالار
داداش سوالات سخت تر از پیدا کردن عامل بیماریه :thumbsup2:

همه بوته همینجوریه .... رقمش هم نمیدونم ... من اصلا نمیدونم چه گیاهی هست :D :gol:
واقعا؟ پس این عکسارو از کجا آوردی؟ منظورم این بود که همه بوته ها بدون استثنا این شکلی شدن یا بعضیا سالمن بعضیا جاسم؟! بعد اینکه بوته ای که علائم بیماری داره همه برگهاش از پایین تا بالا این شکلیه یا نه؟ علائم بصورت متمرکزه یا پراکنده؟ البته تو این عکسا که گذاشتی موزاییک رو تمام برگها دیده میشه ولی این رنگپریدگی مفرط بدون حاشیه مشخص، همه جا نیست.
در مورد رقم پرسیدم و خیلی هم مهمه چون بعضی ارقام بذر مثل ترک دچار یه سری ناهانجاری ژنتیکی هست که بوته های حاصل علائمی دقیقا مثل همین نشون میدن. اگه از بذر ترک استفاده شده ناهنجاری مادرزادیه و کاریش نمیشه کرد، دیگه از این بذر نخرید!

"Pejman"

واقعا؟ پس این عکسارو از کجا آوردی؟ منظورم این بود که همه بوته ها بدون استثنا این شکلی شدن یا بعضیا سالمن بعضیا جاسم؟! بعد اینکه بوته ای که علائم بیماری داره همه برگهاش از پایین تا بالا این شکلیه یا نه؟ علائم بصورت متمرکزه یا پراکنده؟ البته تو این عکسا که گذاشتی موزاییک رو تمام برگها دیده میشه ولی این رنگپریدگی مفرط بدون حاشیه مشخص، همه جا نیست.
در مورد رقم پرسیدم و خیلی هم مهمه چون بعضی ارقام بذر مثل ترک دچار یه سری ناهانجاری ژنتیکی هست که بوته های حاصل علائمی دقیقا مثل همین نشون میدن. اگه از بذر ترک استفاده شده ناهنجاری مادرزادیه و کاریش نمیشه کرد، دیگه از این بذر نخرید!
همه برگ هاش که همینجوریه ... رقمشو هم نمیدونم چیه اصلا جون از قدیم بوده همینا :thumbsup2:

گلابتون

مدیر بازنشسته

رضا جان منم روي برگهاي عقبي نظرم روي موزائيك هست...اما اين دوتا جلويي مشكوك ميزنه...:razz:
يه كم شبيه بيماري رگ نواري هم هست...اما ميدونم كه اينم نيست...:w05:
رضاااااااااا ويروس لكه پژمردگي گوجه فرنگي نيست؟؟؟؟؟
:w20:

Phyto

مدیر تالار
همه برگ هاش که همینجوریه ... رقمشو هم نمیدونم چیه اصلا جون از قدیم بوده همینا :thumbsup2:

رضا جان منم روي برگهاي عقبي نظرم روي موزائيك هست...اما اين دوتا جلويي مشكوك ميزنه...:razz:
يه كم شبيه بيماري رگ نواري هم هست...اما ميدونم كه اينم نيست...:w05:
رضاااااااااا ويروس لكه پژمردگي گوجه فرنگي نيست؟؟؟؟؟ :w20:

راستش با توجه به اطلاعاتی که پژمان داده دقیق نمیشه نظر داد. اینجوری که از عکسا مشخصه نظر من رو این دو مورده: در درجه اول ناهنجاری ژنتیکی به اصطلاح مادرزاد ناشی از رقم بذر، بعدش هم اختلالات فیزیولوژیک.

گلابتون

مدیر بازنشسته
راستش با توجه به اطلاعاتی که پژمان داده دقیق نمیشه نظر داد. اینجوری که از عکسا مشخصه نظر من رو این دو مورده: در درجه اول ناهنجاری ژنتیکی به اصطلاح مادرزاد ناشی از رقم بذر، بعدش هم اختلالات فیزیولوژیک.

آره متاسفانه اطلاعات گنگ هست...چون ظاهرا خودش هم گياه رو از نزديك نديده...:w20:

درخصوص اختلالات فيزيولوژيك بيشتر توضيح ميدي رضا جان؟؟؟:redface::gol:

Phyto

مدیر تالار

منظورم مثلا کمبود یا بیشبود بعضی عناصر بود یا سوختگی ناشی از پاشش سم یا محلول غذایی که البته در این صورت احتمال نکروز این رنگپریدگیها بعد از چند روز زیاده. ولی هرچی با خودم فکر میکنم هیچ کمبودی برگو این شکلی نمیکنه! گفتم شاید چیزی بهشون پاشیده شده باشه...

گلابتون

مدیر بازنشسته
منظورم مثلا کمبود یا بیشبود بعضی عناصر بود یا سوختگی ناشی از پاشش سم یا محلول غذایی که البته در این صورت احتمال نکروز این رنگپریدگیها بعد از چند روز زیاده. ولی هرچی با خودم فکر میکنم هیچ کمبودی برگو این شکلی نمیکنه! گفتم شاید چیزی بهشون پاشیده شده باشه...

آره رضا جان منم به اين موضوع فكر كرده بودم...اما بين علائم كمبود آهن و منگنز و روي ...درموندم
تقريبا همشون با تفاوتهاي جزئي شبيه بود....واسه همين چيزي نگفتم...حالا نظرت چيه...؟:w20:
گير دادما...نيست؟؟؟:redface::d

Phyto

مدیر تالار
آره رضا جان منم به اين موضوع فكر كرده بودم...اما بين علائم كمبود آهن و منگنز و روي ...درموندم
تقريبا همشون با تفاوتهاي جزئي شبيه بود....واسه همين چيزي نگفتم...حالا نظرت چيه...؟:w20:گير دادما...نيست؟؟؟:redface::d
به نظر من اصلا به کمبود فکر نکنیم بهتره، این تیپ علائم شباهتی به کمبود نداره. اگه سوختگی ناشی از اسپری نباشه یا ژنتیکیه یا ویروسی. البته اگه تمام برگا مثل این بود شاید احتمال یه ویروس دیگه مثل موزائیک کدو هم دور از ذهن نبود (علاوه بر موزائیک خیار) اما چون ظاهرا بصورت پراکنده هست نظر من بیشتر به ناهنجاری ژنتیکیه.

گلابتون

مدیر بازنشسته
به نظر من اصلا به کمبود فکر نکنیم بهتره، این تیپ علائم شباهتی به کمبود نداره. اگه سوختگی ناشی از اسپری نباشه یا ژنتیکیه یا ویروسی. البته اگه تمام برگا مثل این بود شاید احتمال یه ویروس دیگه مثل موزائیک کدو هم دور از ذهن نبود (علاوه بر موزائیک خیار) اما چون ظاهرا بصورت پراکنده هست نظر من بیشتر به ناهنجاری ژنتیکیه.

اوكي استاد...

گلابتون

مدیر بازنشسته
میگم مامان گلاب شما هم یه پا گیاه پزشکیدا ! :redface:

من كه گفتم مادر ...من خودم يه پا صابخونه ام.....:w01:
شوخي كردم قربونت برم....من كجا و يكي مثل افسون و يا رضا و بقيه دوستان كجا....من الكي الكي خودم رو دارم اين وسط مسطا جا ميكنم...يعني ما هم بلللللله....:w20: اما باور كن چيزي در چنته ندارم مادر....:w05:

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
من كه گفتم مادر ...من خودم يه پا صابخونه ام.....:w01:
شوخي كردم قربونت برم....من كجا و يكي مثل افسون و يا رضا و بقيه دوستان كجا....من الكي الكي خودم رو دارم اين وسط مسطا جا ميكنم...يعني ما هم بلللللله....:w20: اما باور كن چيزي در چنته ندارم مادر....:w05:

اختیار دارین مامان گلاب
دارین شکسته بندی میکنین! :w05: :surprised: :w05:

"Pejman"

من خودم از این 2 تا گیاه عکس انداختم ..... یعنی با این عکس ها نمیشه ؟!؟!

شما فکر کنید من تازه اومدم وارد این خونه شدم .... یعنی حتما باید بدونم بذرش رو صاحب خونه قبلی از کجا آورده !؟

من متوجه نشدم کجای اطلاعاتم گنگ هست ؟! :D

8 تا بوته از این گیاه هست توی باغچه ... اصلا ربطی هم به نور آفتاب نداره ..... تقریبا یکی در میون این شکلی شدند ....

یک بوته همه برگاش اینجوری شده ... یک بوته دیگه هیچیش نشده .... بصورت تصادفی هم اینجوری شدند ... یعنی نمیتونم بگم بخاطر نور خورشید یا مثلا آب اینجوری شدند ... در مورد ژنتیکی بودن این گیاه هم هیچی نمیدونم ...... نه از بذرش خبر دارم نه از تاریخ کشتش و نه اینکه چند ساله هست :redface: :D :D

اطلاعاتم بیشتر از این نیست

مرسی رضای عزیز ... مرسی مامان گلاب .... عجب اطلاعاتی داره این مامان گلاب :thumbsup2: :gol: :heart:

بالا