مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

reza_197

عضو جدید

بچه ها این سینگونیوم چطور این طوری شده یعنی شاخه هاش پراکنده نیست سینگونیوم من برگاش خیلی پراکندست قبلا عکسشو گذاشتم اگه یادتون باشه. من می خوام اینجوری بشه چه کنم؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
ذرت علوفه اي(سورگوم)​
براي برداشت تانه يا محصول كشت به صورت فاصله بيشتر هر دانه صورت ميگيرد،براي علوفه تخم بيشتري مي ريزند.
حالا به نظر شما پاشيدن بيشتر از حد تخم علوفه بيشتري برميداريم يا توليد كاهش ميابد:question::question::w20::w20::w20::w20:

من فكر ميكنم با اين روش بار بيشتري برداشت كنيد اما محصولتون كاهش كيفيت پيدا ميكنه...معمولا توي اين نوع كشت...محصولات از دانه هاي ريزتر و نامرغوبي برخوردار هستند حالا نميدونم براي مصرف علوفه ايي اين كيفيت مد نظر باشه يا نه..... :w19:

گلابتون

مدیر بازنشسته

بچه ها این سینگونیوم چطور این طوری شده یعنی شاخه هاش پراکنده نیست سینگونیوم من برگاش خیلی پراکندست قبلا عکسشو گذاشتم اگه یادتون باشه. من می خوام اینجوری بشه چه کنم؟
سينگونيومت رو هم بايد يه هرس حسابي كني تا دوباره پرپشت بشه...نذار زياد قد بكشن...در ضمن جاشون هم مهمه كه كجا باشن...اگه در معرض نور كم واقع شده باشند الكي ساقه بلند ميكنن و برگها فاصله دار ميشن و ريز....اما در نور مناسب ساقه ها كوتاهتر و ضخيمتر و برگها بزرگتر و شادابتر ميشن.:gol:

بله رضا جان...همونطور كه رضا هم گفت فلفلهاتو شته گرفته.اونم شته سياه...زادو ولدشون هم خيلي سريع و وحشتناكه......درمانش هم همونطور كه بچه ها گفتن...ديازينون هست...البته ديازينون رو دوره ايي مصرف كن كه كلا شته اش ريشه كن بشه...

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
ذرت علوفه اي(سورگوم)​
براي برداشت تانه يا محصول كشت به صورت فاصله بيشتر هر دانه صورت ميگيرد،براي علوفه تخم بيشتري مي ريزند.
حالا به نظر شما پاشيدن بيشتر از حد تخم علوفه بيشتري برميداريم يا توليد كاهش ميابد:question::question::w20::w20::w20::w20:
از بدهیتاتی که در کشاورزی مرسوم هست اینه که وقتی منظورت برداشت علوفه هست باید تراکم بیتشری برا کشت در نظر بگیری در این حالت رقابت برا توسعه برگی باعث میشه گیاه توان بیشتری صرف تولید اندامهای رویشیش بکنه اما در حالتی که منظور از کشت برداشت محصول هست باید رعایت فاصله کشت و ردیف بشه تراکم زیادی باعث عدم تشکیل دانه مناسب میشه و تراکم کم باعث میشه مقدار تولید محصول در واحد سطح کم بشه اما هر دانه ای که کاشتید بالاترین تولید خودشو داشته

reza_197

عضو جدید
سينگونيومت رو هم بايد يه هرس حسابي كني تا دوباره پرپشت بشه...نذار زياد قد بكشن...در ضمن جاشون هم مهمه كه كجا باشن...اگه در معرض نور كم واقع شده باشند الكي ساقه بلند ميكنن و برگها فاصله دار ميشن و ريز....اما در نور مناسب ساقه ها كوتاهتر و ضخيمتر و برگها بزرگتر و شادابتر ميشن.:gol:

مرسی گلابتون جان میشه در مورد هرس سینگونیوم توضیح بیشتری بدی؟ از نظر نورم به نظر خودم نورش خوبه.خیلی هم رشد داره همش در حال برگ دادنه.کی باید گلدونشو عوض کنم.

راستی من نتونستم بگونیا تکثیر کنم.همه کارایی که گفتی انجام دادم ولی نشد.

فلفلا هم کنار باغچه سبزیه این سمپاشی واسه سبزیها بد نیست؟

سبزانگشتی

عضو جدید
سوال

سوال

سلام به همگی. من نمیدونم چه جوری میشه به جزواتی که به عنوان منبع کارشناسی ارشد نام برده میشن دسترسی پیدا کنم؟:( این کتاب اصول باغبانی دکتر خوشخوی هم که چاپش تموم شده!!!!! حالا که من میخوام باغبانی بخونم ! :mad:

گلابتون

مدیر بازنشسته

مرسی گلابتون جان میشه در مورد هرس سینگونیوم توضیح بیشتری بدی؟ از نظر نورم به نظر خودم نورش خوبه.خیلی هم رشد داره همش در حال برگ دادنه.کی باید گلدونشو عوض کنم.

راستی من نتونستم بگونیا تکثیر کنم.همه کارایی که گفتی انجام دادم ولی نشد.

فلفلا هم کنار باغچه سبزیه این سمپاشی واسه سبزیها بد نیست؟

سلام رضا جان
والا نميدونم چي بگم من خودم با اين روش خيلي خوب از بگونيا قلمه گرفتم و جواب داد...نميدونم شرايط شما چجوريه...حيف شد.......اصلا بگونيات رو بفرست خودم برات قلمه بگيرم ...غمت نباشه عزيز...

در مورد فلفلهات...بهتره حتما سمپاشي بشه اما دوره كارنس سم رو هم بايد در نظر بگيري....چون حتما به بقيه سبزيجاتت هم اين آفت آسيب ميرسونه....و مطمئن باش كه سراغ اونا هم ميره...

سينگونيومت رو هم اگه شاخه هاش بلند شدن كوتاه كن و البته از جاي مناسب و مراقب باش به جوانه ها آسيب نرسه...تا جايي كه دوست داري كوتاهش كن و هر كدوم از شاخه هاي اضافه رو به قطعات بيست سانتي جوانه دار تقسيم كن و قلمه بزن....اگر هم شاخه ها بلند نيستن كه پنسمانشون كن تا جوانه هاي جانبي جاي رشد داشته باشند و گياهت رو پرپشت كنن...هر پانزده روز يكبار هم كود مايع بهشون بده ...زيادم از جاش تكونش نده و جابجاش نكن تا حالش جا بياد.

reza_197

عضو جدید
سلام رضا جان
والا نميدونم چي بگم من خودم با اين روش خيلي خوب از بگونيا قلمه گرفتم و جواب داد...نميدونم شرايط شما چجوريه...حيف شد.......اصلا بگونيات رو بفرست خودم برات قلمه بگيرم ...غمت نباشه عزيز...

در مورد فلفلهات...بهتره حتما سمپاشي بشه اما دوره كارنس سم رو هم بايد در نظر بگيري....چون حتما به بقيه سبزيجاتت هم اين آفت آسيب ميرسونه....و مطمئن باش كه سراغ اونا هم ميره...

سينگونيومت رو هم اگه شاخه هاش بلند شدن كوتاه كن و البته از جاي مناسب و مراقب باش به جوانه ها آسيب نرسه...تا جايي كه دوست داري كوتاهش كن و هر كدوم از شاخه هاي اضافه رو به قطعات بيست سانتي جوانه دار تقسيم كن و قلمه بزن....اگر هم شاخه ها بلند نيستن كه پنسمانشون كن تا جوانه هاي جانبي جاي رشد داشته باشند و گياهت رو پرپشت كنن...هر پانزده روز يكبار هم كود مايع بهشون بده ...زيادم از جاش تكونش نده و جابجاش نكن تا حالش جا بياد.

گلابتون جان اخه من هیچ کدوم از این اصطلا حاتو نفهمیدم از روش خب استفاده کن دیگه.
گفتی از جایه مناسب کوتاه کن؟ هر کدوم از شاخه ها اضافه رو به قطعات بیست سانت جوانه دار تقسیم کن و قلمه بزن؟ کود مایع یعنی برم بگم کود مایع چی می خوام اسمش همینه؟ راستی من چندینتا از برگاشو همینطوری کندم گذاشتم تو خاک تو اب افاقه (این کلمه املاشو بلد نبودم) نکرد.
دیگه برای اینکه منم مثل شما رشتم کشاورزی نیست ولی می خوام مثل شما همه چیزو یاد بگیرم. از چه کتابی شروع کنم؟ در مورد بگونیا هم روش شما حتما درسته ایراد کار از منه حالا اینقدر امتحان میکنم تا درست شه؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
سلام ...ناصر جان از ادامه كارت بيخبر مونديم عزيز...گلخونه ات به كجا رسيد...؟ ايشالا ديگه مشكلي نداري؟

p.razaghi

عضو جدید
آموزش hec hms 3.5

آموزش hec hms 3.5

سلام دوستان
احیانا کسی آموزش نرم افزار hec - hms 3.5 رو نداره؟:cry::(

خودم ورژن 2.2 رو دارم ولی 3.5 رو میخوام اگه داشتین ممنون میشم :cry::cry:
لازمش دارم ( هر چی سریعتر بهتر مرسی):surprised::eek:

p.razaghi

عضو جدید
آموزش hec hms 3.5

آموزش hec hms 3.5

سلام دوستان

احیانا کسی آموزش نرم افزار hec hms3.5 رو نداره؟!!!:cry::cry::cry::(

ممنون میشم اگه کسی آموزش این نرم افزار و داره بذاره تا همه بتونیم استفاده کنیم ممنون:D

خودم ورژن 2.2 رو دارم ولی 3.5 رو لازم دارم :cry::(

aa66

عضو
سلام!
من یه فایل 19 صفحه ای انگلیسی دارم که البته مربوط به ورژن 3.1 هست. به دردتون می خوره؟

oli

عضو جدید
سلام تکثیر حسن یوسف که راحته.
شاید خوب قلمه نمیگیری؟
نمیدونم میدونی یا نه که قلمه خواستی ازشون بگیری هر ساقه ای( مثلا یه ساقه ی 8 سانتی هر اندازه ای فرق نمیکنه) از 2 یا 1 سانت زیر گره (محل اتصال برگ به ساقه) مورب قطع کن و بزار توی آب که ریشه بده معمولا بعد از یک یا حداکثر 2 هفته ریشه میده و بعد بکار.
الانم نترس اگرم فکر میکنی خراب میشه برای امتحان چندتا از اون شاخه هایی رو که تو هم رفته یا یکی دو ساقه رو امتحانی اینجوری بکن انشاالله که موفق میشی.راحته بعدش راه میفتی و راحت تکثیرش میکنی.

نه نمیدونستم :(
البته زیر اتصال برک به ساقه بود ولی صاف قطع میکردم . زهرا هم گفته بود حسن یوسف نیازی به ریشه زدن تو آب نداره . منم همینجوری کاشتم

چیکار کردی با این بدبختا .... گیاهاتو کجا نگه داری میکنی؟

تو نورگیر خونه :confused:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
بله رضا جان...همونطور كه رضا هم گفت فلفلهاتو شته گرفته.اونم شته سياه...زادو ولدشون هم خيلي سريع و وحشتناكه......درمانش هم همونطور كه بچه ها گفتن...ديازينون هست...البته ديازينون رو دوره ايي مصرف كن كه كلا شته اش ريشه كن بشه...
البته اگه پریمور گیر بیاری که شته کش اختصاصی هست یا کنفیدور بهتر از دیازینونه.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز

بچه ها اینم فلفل دلمه ای های من .مشکل همونییه که گفتین ایا؟

ببین چی شده ... البته بوته من شته سیاه نزده بود اما در هر صورت فقط سم پاشی نیاز داره
با سموم دیازینون یا کنفیدور یا پریمور .... البته فکر کنم فقط دیازینون تو شیشه های کوچیک گیرت بیاد و اون دو سم دیگه تو قوطی های یک لیتری هست که برای سطح کم نمیصرفه بخای بخری و بعدشم تو خونه هست همون دیازینون خیلی خوب جواب میده

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز

از ظاهر این گیاه مشخصه از منبع نوری خیلی خوبی برخوردار بوده چون هم رنگ برگا عالیه و هم اینکه اندازه برگها در حد مطلوبی است.
الان تو این گلدون چندین قلمه و یا همون گیاه سیگنونیوم در مرکز گلدان کاشته شده است ، نه اینکه یکی وسط گلدون یک تو حاشیه گلا نظم در کاشت و شکل گیری گیاه خیلی مهمه
من یادم نمیاد عکس گیاهتون اگه یه بار دیگه بزاری ممنون میشم تا رو عکس بشه بهتر راهنمایی کرد....ممنونم

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی. من نمیدونم چه جوری میشه به جزواتی که به عنوان منبع کارشناسی ارشد نام برده میشن دسترسی پیدا کنم؟:( این کتاب اصول باغبانی دکتر خوشخوی هم که چاپش تموم شده!!!!! حالا که من میخوام باغبانی بخونم ! :mad:

ناراحت شدم :(
برو از کتابخونه یا سال بالاییا قرض بگیر من خودم یه بار کتاب میوهای معتدله رسول زادگان میخاستم که سالهاست چاپ نمیشه بلاخر گیر اورد روش کپی زدم

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
البته زیر اتصال برک به ساقه بود ولی صاف قطع میکردم . زهرا هم گفته بود حسن یوسف نیازی به ریشه زدن تو آب نداره . منم همینجوری کاشتم

تو نورگیر خونه :confused:

من کلا اعتقادی به گذاشتم گیاه در اب برای ریشه دهی ندارم مگر اینکه گلدون نداشته باشم تو اونموقعیت موقت گیاهمو میزارم تو اب و بعد انتقالش میدم به خاک و به این روش هم اعتقاد دارم و همیشه جواب درست گرفتم

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
گلابتون جان اخه من هیچ کدوم از این اصطلا حاتو نفهمیدم از روش خب استفاده کن دیگه.
گفتی از جایه مناسب کوتاه کن؟ هر کدوم از شاخه ها اضافه رو به قطعات بیست سانت جوانه دار تقسیم کن و قلمه بزن؟ کود مایع یعنی برم بگم کود مایع چی می خوام اسمش همینه؟ راستی من چندینتا از برگاشو همینطوری کندم گذاشتم تو خاک تو اب افاقه (این کلمه املاشو بلد نبودم) نکرد.
دیگه برای اینکه منم مثل شما رشتم کشاورزی نیست ولی می خوام مثل شما همه چیزو یاد بگیرم. از چه کتابی شروع کنم؟ در مورد بگونیا هم روش شما حتما درسته ایراد کار از منه حالا اینقدر امتحان میکنم تا درست شه؟
تا گلاب میاد من این اصطلاحاتو کمی برات توضیح میده :
جای مناسب میشه قسمتی از ساقه : مثلا شما یه ساقه گیاهی دارید دو وجب ( حدودا 40 سانتی متر ) داره ، حالا شما میخای هرسش کنی و فکر میکنی اگر یه وجب باشه گیاهتون گلدون خوشگلتری داری پس میای یه قیچی باغبونی برمیداری و از سطح خاک تا بیست سانتی متر از گیاهتو انتخاب میکنی و ما بقی اونو قطع میکنی اینجوری شما سر ساقه رو حذف کردین حالا جوانه هایی اون قسمت بیست سانت مه به ریشه وصله بیدار شده و برگ و شاخه جدید تولید میکنن و گلدون بعد از یه مدتی جوان و پرپشت به نظر میاد.

خوب اون بیست سانتی بود که تو بخش قبلی جدا کردی میشه یه قلمه که شما میتونی اونو بیای قسمت پایین یه برش اوریب بزنی بزاریش تو خاک تا ریشه بزنه و اینجوری شما یه گیاه جدید دارید. فقط دقت کن که حداقل دو گره (گره همان محل رویش برگ است ) از ساقه زیر خاک و دوتا گره روی خاک بشه.

ببین دوست گلم حتما میدونی که گیاهان برعکس هه موجودات روی زمین از مواد معدنی برای تغذیه استفاده میکنن ، خوب گاهی محیط کشت گیاه که حالا یا گلدونه یا باغچه یا یه مزرعه چندهکتاری این ترکیبات معدنیش کم میشه و کشاورز یا باغدار باید دوبار این مواد رو به خاک اضافه کنه که میاد از مواد تحت عنوان کود استفاده میکنه ، الان تو بازار صدها مدل کود با انواع فرمول های مختلف ترکیبات معدنی تو بازار هست که هرکدوم بریا موقع خاصی خوب هستن قبل اغلب کودا جامد بودن اما الان بیشتر کودها به صورت مایع و در قوطی های یک لیتری به بالا بسته بندی میشه.کود مایع برای گلهای اپارتمانی کودی هست که انواه مواد غذایی مثل : ازت-فسفر-کلسیم-پتاسیم-اهن و ..... را داشته باشه .... مثلا من دیدم شرکت زرینه کود و قطره طلا کودهای مخصوص گل اپارتمانی تولید میکنه کافیه شما بری فروشگاه خدمات کشاورزی بگی من یه کود برای گل اپارتمانیم میخام تا رشدش بهتر بشه.

نهههههههههه اصلا سیکنونیوم قلمه برگ نداره مثل بگونیا نیست ، روش نکثیر سیگنونیوم قلمه ساقه و تقسیم بوته است.

کتابهای مهندس اسماعیل پیش بین برای هر مبتدی در امر باغبانی عالی هستند. میتونی بخش کتابخانه باغبانی مراجع کنی اینجاست .

گلابتون

مدیر بازنشسته

باشه چشم رضا جان...

خب
اول اينو بگم كه اگه بذاري تكثير سينگونيوم رو توي بهار يا تابستون انجام بدي بهتره...چون يه كمي حساس هست و ممكنه هواي سرد الان يه كمي بهش آسيب برسونه...خب؟
البته اگه در منطقه گرمسيري تشريف داريد كه مشكلي نداره الان هم ميتوني اين تكثير و فرم دهي رو انجام بدي...خب؟
حالا بريم سر اصل مطلب ...اول برام بگو ببينم كه ساقه هاي گياهت ريشه هاي نابجا داره يا نه؟ همون ريشه هاي هوايي...خب؟
اگه اين ريشه ها رو داره كه راه تكثيرت خيلي آسونتر ميشه...خب؟
حالا گلدونت رو بيار بذار جلوت هر شاخه ايي كه خيلي بلند شده رو از تقريبا بيست يا سي سانت از روي خاك از بالاي يه گره قطع كن...خب؟
مواظب باش كه به صورت مورب قطع كني....ترجيحا از يه وسيله تيز يا همون قيچي باغباني استفاده كن كه به بافتهاي آوندي گياهت آسيب نرسوني ...خب؟
اون شاخه هايي رو هم كه خيلي بلند نيست...جوانه انتهايي رو قطع كن يا بين دو انگشتت بگير و لهشون كن...به اين ميگن پنسمان...خب؟
اين از گلدونت...حالا بريم سر شاخه هايي كه بريدي...خب؟
يه گلدون ديگه بيار ...توش مخلوطي از ماسه و خاك و خاكبرگ بريز...به نسبت 1 و 2 و 3 ...خب؟
حواست باشه زهكش ته گلدون رو هم شن درشت بريزي...يا از خرده سفال استفاده كني...خب؟
حالا اون شاخه ها رو بردار به قسمتهايي بيست سانتي تقسيم كن...جوري كه توي هر قسمت يك يا دو گره وجود داشته باشه ..خب؟
يادت باشه سرو ته ساقه هاي بريده شده...يا همون قلمه ها بايد اريب بريده بشه...خيلي دقت كن كه به جوانه ها آسيب نرسوني...خب؟
حالا با يه مداد يا چوب يا هرچي توي خاك گلدونت حفره ايجاد كن و اين قلمه ها رو توي خاك فرو كن....خب ؟
دور قلمه ها رو با دست فشرده كن...تا توي خاك محكم بشن...خب؟
اينم از سينگونيومت....
حالا موارد جانبي:

يكي اينكه اگه دلت خواست ميتوني قلمه هايي رو كه تهيه كردي اول توي ماسه مرطوب ريشه دار كني...بعد بكاريشون..
يكي اينكه هر پانزده روز يا بيست روز يكبار ...به گلدون اصليت كود مايع بدي....ميتوني بري فروشگاههاي كشاورزي...بگي كود مايع قطره طلا ميخوام....حتما همينو بگير اما اگه نداشتند بگو زربار ميخوام.
نسبت مصرفش رو هم روي بسته اش نوشته ميتوني استفاده كني
يه چيز ديگه اينكه اگه شاخه هايي كه ريشه هاي نابجا دارند رو با همون ريشه هاشون بكاري خيلي زودتر پا ميگيرن...اونا خيلي قويتر هستند.
ديگه اينكه وقتي گلدونت پرپشت شد...ميتوني يه لوله پوليكا رو برداري و خزه پيچش كني و وسط گلدون فرو كني...تا وقتي شاخه هاش بلند شدن دور اين خزه بپيچي تا ريشه نابجا توليد كنه و كسب مواد غذايي و رطوبت براش آسون بشه....در ضمن از طريق همين خزه ها هم ميتوني كود مايع رو در آب مخلوط كني بهشون بدي.
بعدشم واسه نورشون..اينكه جاي سايه آفتاب رو ترجيح ميدن....يعني نه سايه زيادي نه آفتاب زيادي...توي سايه زيادي دراز و بد شكل ميشن ...توي آفتاب زيادي هم برگها سوخته و قهو ايي و رنگ پريده ميشن.
ديگه...ديگه...اينكه واسه آموزش و يادگيري هم بهتره از كتابهاي استاد پيش بين استفاده كني...حالا هر موردي خواستي برو كتابفروشي ...انتشارات جنگل...همشو داره..البته اگه گيرت بياد...
ديگه ...ديگه....ديگه انگشتام درد گرفت...
بازم اگه سوالي داشتي بپرس عزيز....

فعلا ...روزت شيرين.

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
بین علما اختلاف افتاد خسته نباشین
من موندم این زهرا کی میاد من نمیبینمش

گلابتون

مدیر بازنشسته
نه کی گفتهههه
من و پرفسور گلاب همیشه متحدیم
من فداي تو بشششششم...

بین علما اختلاف افتاد خسته نباشین
من موندم این زهرا کی میاد من نمیبینمش
چه اختلافي...اصلا هم اينطور نيست....من كوجيك زهرا جون هم هستم...اصلا هرچي اون گفته منم گفتم...
ميخواي گوشت رو بكششششششم....هااااااااان....بچه هم تو روي مامانش وايميسته....
؟؟ هان هان؟؟؟ :D

denise

عضو جدید
سنبل آبی من داره ازبین می ره...:cry:*..تو خونه جلوی پنجره ی روبه جنوب و نور زیاد غیر مستقیم داره، دو تا برگ جدیدی که زده بود دارن شروع می کنن به پژمردن!!..چیکارش کنـــــم؟:(

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز

عیبی نداره مورب یا صاف بزنی قلمش رو.معمولا مورب میزنن که سر و ته قلمه قابل تشخیص باشه یا کمتر دچار بیماری بشه یا قلمه های شیرابه دار هم بهتره مورب زده بشه.
زهرا هم کاملا درست گفته توی خاک هم میگیره خیلی از اساتید هم معتقدند از همون اول توی گلدون اصلی بکارید.ولی من در مورد حسن یوسف ازش جواب نگرفتم شاید شرایط آب و هوایی و نوع خاک موثره.مال منم توی خاک از بین میره.
ولی توی آب خیلی خوب ریشه میده.من این جوری مطمئن ترم حداقل میبینم تغییری کرد یا نه.و اوضاع ریشه زنی و...
دوباره امتحان کن حتما موفق میشی.