مسابقه ••• واژنامه گیاهپزشکی

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
در کتاب حشره شناسی
دکتر محمود شجاعی
جلد دوم صفحه201 تحت عنوان
زندگی انگلی وشکارچی این مطلب نوشته شده
کتاب من چاپ 1375
:)

من تا حالا هارپکتوفاژ نشنیده بودم! خودت بیا بگو داستانش چیه

سلام رضا و آگاهدخت عزیز ...
در مورد اون واژه هارپکتوفاژ من فقط نظرم رو میگم ... سند ندارما! ایشالله بعدا سند دارشون میکنم
این اصطلاح برای گربه سانان مثل شیر و پلنگ و گربه های شکارچی دیگه هم کاربرد داره ...
دقت کردین یوز دنبال شکارش میدوه و وقتی بهش نمیرسه با پای جلو میزنه زیر پای شکارش؟! تا بخوره زمین و یه لقمش کنه!؟
یه همچین رفتاری هم توی حشرات وجود داره!

بعضی از سن ها نمیتونن مستقیم خرطومشون رو وارد بدن شکارشون بکنن! بنابراین اول اونا رو میقاپن!
یعنی با پاهای جلویی چنگ میندارن به حریف! میکشونن سمت خودشون! حریف که گرفتار شد خرطومشون رو میکنن توی بدن حریف و فاتحه!
دقت کنین این سن ها که توی خانواده ردوویده هستن که زیر خانواده ای هم با این نام دارن که قبلا گفتم پاهای درازی دارن و شبیه عنکبوهتها یا چوبک مانندها هستن!
اینا هارپ اکت فاژ هستن! این واژه معادل فارسی مناسبی نداره! یا من پیدا نکردم! اما اگه بخوام معادل فارسیش رو بگم میشه: *شکارچیان قاپ زن*
اما بنظر من تعریفش میشه حشراتی که با قاپیدن و چنگ انداختن به شکار، تغذیه میکنن!
هارپ (چنگ انداختن) اکت (عمل) فاژ هم که دیگه تابلوئه
و بنظر من این تعریف تعریف درستی نیست: حشراتی که از حشرات شکاری تغذیه دارند!
چرا؟ چون
اینا از همه حشرات تغذیه میکنن چه حشرات گوشتخوار چه گیاهخوار ... توی کنترل بیولوژیک هم کاربرد دارند.

(میدونم الان دارید میگید این حمیدم حالش خوب نیست) اما دیگه چه کنیم! خدا زده تو سرمون. :D

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار

(میدونم الان دارید میگید این حمیدم حالش خوب نیست) اما دیگه چه کنیم! خدا زده تو سرمون. :D

علیک سلام
شما بیاید تالار ، ما قول میدیم بیشتر از این !چیزی نگیم
:D

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
علیک سلام
شما بیاید تالار ، ما قول میدیم بیشتر از این !چیزی نگیم
:D

جدی؟
یعنی دیگه منو نمیزنین!؟ :(
من اگر اینترنت پرسرعت داشتم حتما میومدم! متاسفانه امکاناتش نیست!
چون خیلی وقتم رو میگیره... در نتیجه تصمیم گرفتم فقط به این تاپیک سر بزنم و برم! که دیگه باشگاه بهم تیکه نندازه:

Untitled.jpg

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
جدی؟
یعنی دیگه منو نمیزنین!؟ :(
من اگر اینترنت پرسرعت داشتم حتما میومدم! متاسفانه امکاناتش نیست!
چون خیلی وقتم رو میگیره... در نتیجه تصمیم گرفتم فقط به این تاپیک سر بزنم و برم! که دیگه باشگاه بهم تیکه نندازه:

مشاهده پیوست 145968

وای چقدر جالب بود:biggrin:
مطمئنم کار یکی از مدیران دلسوزه که حسابی دلتنگ شما بوده
;)

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
حالا که بحث بخور بخوره منم چنتا از همین مدلا بذارم حالتون جا بیاد:

phyllophage برگخوار (مواد پروتئینی یا نشاسته ای برگ)

xylophage چوبخوار (تغذیه از بافت آوند چوبی)

corticycore پوستخوار

somonyvore دانه خوار

fructivore میوه خوار

radicycore ریشه خوار

polenivore گرده خوار

mycophage قارچ خوار

mycetophage میسلیوم خوار

هرکی بیشتر جواب داد برندس!

برگخوار-چوبخوار-پوست خوار-چندچیزخوار-میوه خوار-ریشه خوار-گرده خوار-قارچ خواری-قارچ خوار
بیشترش درست بود، بنابراین سوال بعدی هم دست بوس شماست

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
میشه لطفا توضیح بدهید. چیزی که منظور من هست این نیست.ولی شاید در یه مبحث دیگه به این معنی باشه.لطفا یک خط توضضح.

ميتونه اينم باشه..
آلوتروپ allotrope
اشکال متفاوتی از یک عنصر که ساختارها و خصوصیات فیزیکی متفاوتی دارند . الماس و گرافیت ، آلوتروپهای کربن هستند.

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
سلام
این هم واژه بعدی
Allotrophe

یک چیزی تو مایه های هتروتروق - اتوتروف

از خودم بگم الکی !!
اتو یعنی خودش غذا میسازه
هترو از دیگری میگیره
آلو هم یعنی همه دست جمعی غذا درس می کنند دور همی میخورند :whistle:

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
یک چیزی تو مایه های هتروتروق - اتوتروف

از خودم بگم الکی !!
اتو یعنی خودش غذا میسازه
هترو از دیگری میگیره
آلو هم یعنی همه دست جمعی غذا درس می کنند دور همی میخورند :whistle:

سلام
همون هتروتروق صحیح هست.
حیوانی که رژیم غذایی خود را عوض میکند.گاهی گوشتخوار وگاهی علف خوار
بفرمایید سوال بعدی را.

eliot -esf

کاربر ممتاز
سلام
همون هتروتروق صحیح هست.
حیوانی که رژیم غذایی خود را عوض میکند.گاهی گوشتخوار وگاهی علف خوار
بفرمایید سوال بعدی را.

جالب بود ;) یعنی ما انسان ها هم یطور هایی آلوتروف هستیم !!!

حالا که بحث غذا این چیز هاست ....

بفرمایید trophallaxis

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
در مورد اون واژه هارپکتوفاژ من فقط نظرم رو میگم ... سند ندارما! ایشالله بعدا سند دارشون میکنم
این اصطلاح برای گربه سانان مثل شیر و پلنگ و گربه های شکارچی دیگه هم کاربرد داره ...
دقت کردین یوز دنبال شکارش میدوه و وقتی بهش نمیرسه با پای جلو میزنه زیر پای شکارش؟! تا بخوره زمین و یه لقمش کنه!؟
یه همچین رفتاری هم توی حشرات وجود داره!

بعضی از سن ها نمیتونن مستقیم خرطومشون رو وارد بدن شکارشون بکنن! بنابراین اول اونا رو میقاپن!
یعنی با پاهای جلویی چنگ میندارن به حریف! میکشونن سمت خودشون! حریف که گرفتار شد خرطومشون رو میکنن توی بدن حریف و فاتحه!
دقت کنین این سن ها که توی خانواده ردوویده هستن که زیر خانواده ای هم با این نام دارن که قبلا گفتم پاهای درازی دارن و شبیه عنکبوهتها یا چوبک مانندها هستن!
اینا هارپ اکت فاژ هستن! این واژه معادل فارسی مناسبی نداره! یا من پیدا نکردم! اما اگه بخوام معادل فارسیش رو بگم میشه: *شکارچیان قاپ زن*
اما بنظر من تعریفش میشه حشراتی که با قاپیدن و چنگ انداختن به شکار، تغذیه میکنن!
هارپ (چنگ انداختن) اکت (عمل) فاژ هم که دیگه تابلوئه
و بنظر من این تعریف تعریف درستی نیست: حشراتی که از حشرات شکاری تغذیه دارند!
چرا؟ چون
اینا از همه حشرات تغذیه میکنن چه حشرات گوشتخوار چه گیاهخوار ... توی کنترل بیولوژیک هم کاربرد دارند.

سلام
درسته سندش هم اینه:حشره شناسی دکترشجاعی جلد سوم
وبطور کلی:هارپاکتوفاژ حیوانی که حشرات شکارچی وگوشت خوار را شکار کرده وتغذیه میکند.

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
جالب بود ;) یعنی ما انسان ها هم یطور هایی آلوتروف هستیم !!!

حالا که بحث غذا این چیز هاست ....

بفرمایید trophallaxis
سلام
بیشتر درحشرات اجتماعی اتفاق می افته: تبادل غذا دریک حشره با حشره دیگر که از یک نوع هستند.مثلا درزنبور عسل غذا دادن کارگرها به لاروهای ملکه دریک کندو.

eliot -esf

کاربر ممتاز
سلام
بیشتر درحشرات اجتماعی اتفاق می افته: تبادل غذا دریک حشره با حشره دیگر که از یک نوع هستند.مثلا درزنبور عسل غذا دادن کارگرها به لاروهای ملکه دریک کندو.
اهووم درسته !!! و همچنین مث مورچه هااا ...
بفرمایید سوال بعد!!!;)

eliot -esf

کاربر ممتاز
پیداش کردم !!! لی لی لی
یه توع زندگی انگلی ! درسته ؟!؟[/QUOT
چه نوعی ......................
هوم :w20: چند بار متن زیر خوندم نفهمیدم !!! نیدونم :w19:

مکانیزم فعالیت پارازتیوئیدی تریکوگراما : به طور کلی در حالت پارازیتوئید (Parasitoide) که نوعی از زندگی انگلی (Parasitisme) است ، میزبان مورد حمله و تخم ریزی شده به وسیله تریکوگراما یا زنبور تخم خوار دیگر محکوم به انهدام کامل می باشد و فقط در مراحل اول ابتلا حالت حیاتی خود را دارد و تخم میزبان در مراحل آخر به صورت یک بستر یا محیط غذایی برای رشد لارو تریکوگراما در می آید . تخم پارازیته میزبان با وجود ضعفی که از فعالیت انگلی پیدا می کند به نحوی به زندگی خود ادامه می دهد ولی این نوع رابطه حیاتی در تریکوگراما و سایر حشرات حشره خوار از نوع پارازیتوئید وجود ندارد بلکه این حشرات در قالب زندگی انگلی پروتلین (Protelien) فقط در سنین اول لاروی و به مدت کوتاهی حالت پارازیت داخلی (Endoparasite) را دارند و با از بین رفتن جنین میزبان در داخل تخم به روش پارازیتوئید به رشد خود ادامه می دهند ضمناً در این حالت از پارازیتیسم ، حشره کامل دارای زندگی آزاد می باشد.

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
هوم :w20: چند بار متن زیر خوندم نفهمیدم !!! نیدونم :w19:

مکانیزم فعالیت پارازتیوئیدی تریکوگراما : به طور کلی در حالت پارازیتوئید (Parasitoide) که نوعی از زندگی انگلی (Parasitisme) است ، میزبان مورد حمله و تخم ریزی شده به وسیله تریکوگراما یا زنبور تخم خوار دیگر محکوم به انهدام کامل می باشد و فقط در مراحل اول ابتلا حالت حیاتی خود را دارد و تخم میزبان در مراحل آخر به صورت یک بستر یا محیط غذایی برای رشد لارو تریکوگراما در می آید . تخم پارازیته میزبان با وجود ضعفی که از فعالیت انگلی پیدا می کند به نحوی به زندگی خود ادامه می دهد ولی این نوع رابطه حیاتی در تریکوگراما و سایر حشرات حشره خوار از نوع پارازیتوئید وجود ندارد بلکه این حشرات در قالب زندگی انگلی پروتلین (Protelien) فقط در سنین اول لاروی و به مدت کوتاهی حالت پارازیت داخلی (Endoparasite) را دارند و با از بین رفتن جنین میزبان در داخل تخم به روش پارازیتوئید به رشد خود ادامه می دهند ضمناً در این حالت از پارازیتیسم ، حشره کامل دارای زندگی آزاد می باشد.

سلام درسته بفرمایید
دراصل حالت انتقالی زندگی انگلی به آزاد دربرخی دوبالان یازنبورها درسنین پایین بخصوص سن اول آن انگل کشنده ودرمرحله حشره کامل آزاد می باشند.

eliot -esf

کاربر ممتاز
سلام درسته بفرمایید
دراصل حالت انتقالی زندگی انگلی به آزاد دربرخی دوبالان یازنبورها درسنین پایین بخصوص سن اول آن انگل کشنده ودرمرحله حشره کامل آزاد می باشند.
آها !! چقدر آسوون بود !! مسئله چو حل گردد آسان شود :D مشکل جمله بندی داشت که من متوجه نشدم !!:whistle:

بفرمایید konobiont

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
آها !! چقدر آسوون بود !! مسئله چو حل گردد آسان شود :D مشکل جمله بندی داشت که من متوجه نشدم !!:whistle:

بفرمایید konobiont
سلام پارازیتوییدی که تخمهای خود را در یک میزبان جوان(نابالغ) قرارمیدهدیعنی نقطه حمله آنها میزبانهای نابالغ هسش.درضمن رشد وتوسعه این پارازیتویید تا زمانی که میزبان به رشد کامل برسد به تعویق می افتد.
یعنی به میزبان اجازه میدهد همچنان تغذیه کند ورشد نماید.
فکرکنم

eliot -esf

کاربر ممتاز
سلام پارازیتوییدی که تخمهای خود را در یک میزبان جوان(نابالغ) قرارمیدهدیعنی نقطه حمله آنها میزبانهای نابالغ هسش.درضمن رشد وتوسعه این پارازیتویید تا زمانی که میزبان به رشد کامل برسد به تعویق می افتد.
یعنی به میزبان اجازه میدهد همچنان تغذیه کند ورشد نماید.
فکرکنم

اهووم کاملا درسته !!! اما به نظر شما چه لزومی داره که میره تو میزبان نابالغ ؟!؟! جالبه هااا بریم تاپیک "بحث" روش بحث کنیم !! http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/367081-%D8%A8%D8%AD%D8%AB-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%85-!

بفرمایید سوال بعد ...