مسابقه ••• هر کی گفت مشکل چیه؟

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
توضیحات:

این بیماری با نامهای دیگری به نام زردی نکروتیک رگبرگ و ریشه ریشی نیز می شناسند. بیماری در فارس بسیار شایع است و خسارات زیادی را در حالت اپیدمی به بار می آورد. عامل بیماری ویروسی از گروه Tobamovirus است. ویروس از طریق زئوسپورهای قارچ Polymyxa betae منتقل می شود و پایداری ویروس در اسپورهای استراحتی قارچ می باشد.

در صورت آلودگی چغندر قند به این ویروس برگهای خارجی حالت پژمردگی به خود می گیرند یا بعضی از برگها خشک می شوند. در مقطع ریشه دوایر قهوه ای متحدالمرکز دیده می شود. از دیگر علائم مهم بیماری زردی رگبرگها است. بیماری بروی ریشه هم علائم خاصی ایجاد می کند که در تشخیص بیماری مهم است. ازجمله این علائم وجود تعداد زیادی ریشه فرعی روی ریشه اصلی می باشد. بدین صورت که ریشه اصلی به یکباره باریک شده و ریشه های فرعی زیاد می شوند. بیماری ریشه ریشی شبیه علائم نماتد سیستی بروی ریشه است ولی از وجود سیستها خبری نیست.

کنترل:

با توجه به نوع عامل و شیوه انتقال و پایداری ویروس در خاک باید سعی شود از سیستم پیشگیری استفاده شود.

1. جلوگیری از آلوده شدن مزارع

2. استفاده از ارقام مقاوم

3. شخم عمیق

4. در صورت امکان عدم استفاده از کود حیوانی و آبیاری غرقابی

5. مبارزه بیولوژیک با قارچ ناقل

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

گلابتون

مدیر بازنشسته
ببخشيد دير شد...خيلي كار داشتم شرمنده.

والا هردوتون درست گفتيد اما توضيحات اميرمسعود جان كامل كامل بود...ممنونم عزيز بفرماييد سوال بعدي با شماست....

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
با predacious هم معنیه...

خب یعنی شکارگر ... یعنی موجودی که با شکارکردن تغذیه میکنه ... یعنی موجودی که کلا شکار میکنه! ... چمیدونم ... یه چیزی تو این مایه ها باید باشه!
چون تا حالا به گوشم نخورده اینطوری میجوابما!
اصلا یعنی شکارگر.

rapacious هم معنی رو سرچ کردم یعنی درنده خو ، ژیان ، وانت ...

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شبیه لکه فومایی برگ درختان میوه هست عامل قارچی داره

ممنون رضا جان...

خیلی به لکه فومایی نزدیکه...اما به نظر بیماریش چیز دیگه است.... با حرفت خودمم شک کردم.... یکم لکه هاش متفاوته با اون چیزی که تو میگی....

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به نظر من لکه سفید گلابی هست

احسنت بر افسونی باهوش و مدیر!!!

درسته.....

لگه سفید گلابی یا لکه برگی سپتوریایی گلابی ... عاملش هم قارچ
Mycospharella pyri میباشد.... در متن لکه های سفید رنگ پیکنید های قارچ قرار داره....

افسونی سوال بعد....

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اگه سیاهک پاکوتاه باشه...مسلما پنهانم هست!!!

عامل بیماری قارچ Tiletia controversa است... و اسم بیماری سیاهک پنهان پاکوتاه گندم....

اما این تصویر علائم آشکاره!!! سنبله ها کاملا متلاشی شده و به سیاهک آشکار گندم Ustilago tritici شبیه هست....

نکنه سیاهک آشکار پاکوتاه هم داریم من خبر ندارم!!! یکی منو توجیه کنه این وسط!!

اینم مدرک!

سياهك پنهان پاكوتاه گندم
اين بيماري ويژه مناطق سردسير و مرتفع است و باعث توقف رشد گياه ميزبان، كوتاه شدن شديد ساقه و پنجه زني فراوان مي شود. بعد از مرحله خوشه دهي گياه، علايم بارز بيماري، خود را نشان مي دهد.
سنبله هاي آلوده داراي رنگ سبز مايل به آبي هستند و دانه هاي آنها نسبت به سنبله هاي سالم، بازتر
مي شود. سنبله هاي آلوده به اين بيماري معمولاً‌ بلندتر و تراكم سنبلچه هاي آنها كمتر از سنبله هاي سالم است. دانه هاي آلوده به جاي رنگ زرد طلايي، داراي رنگ خاكستري مايل به قهوه اي هستند. شكل دانه آلوده شبيه دانه سالم اما كمي گردتر و كوچك تر است و با فشار دادن دانه، پورد سياه (اسپور قارچ) از آن خارج مي شود كه بوي ماهي گنديده مي دهد. اسپورها در زمان خرمنكوبي پخش شده و دانه هاي سالم و خاك را آلوده مي كنند.

قارچ عامل بيماري در شرايط آب و هوايي معتدل بر روي گندم هاي پاييزه به خوبي رشد مي كند.
يكي از روش هاي موثر در كنترل بيماري استفاده از رقم هاي مقاوم است. عمليات شخم با عمق 20 ـ 15 سانتي متر در جلوگيري از شيوع و گسترش بيماري مؤثر است.
ضدعفوني بذرها با سم ديويدند به ميزان 2 گرم براي يك كيلوگرم بذر عليه اين بيماري موثر است.

تصویری که فائزه جان گذاشته مبوط به این لینکه...

http://www.fr-mootab.blogfa.com/8708.aspx

اما مطمئن نیستم این عکس مربوط به این بیماری باشه....

f.mars

عضو جدید
اگه سیاهک پاکوتاه باشه...مسلما پنهانم هست!!!

عامل بیماری قارچ Tiletia controversa است... و اسم بیماری سیاهک پنهان پاکوتاه گندم....

اما این تصویر علائم آشکاره!!! سنبله ها کاملا متلاشی شده و به سیاهک آشکار گندم Ustilago tritici شبیه هست....

نکنه سیاهک آشکار پاکوتاه هم داریم من خبر ندارم!!! یکی منو توجیه کنه این وسط!!

اینم مدرک!

سياهك پنهان پاكوتاه گندم
اين بيماري ويژه مناطق سردسير و مرتفع است و باعث توقف رشد گياه ميزبان، كوتاه شدن شديد ساقه و پنجه زني فراوان مي شود. بعد از مرحله خوشه دهي گياه، علايم بارز بيماري، خود را نشان مي دهد.
سنبله هاي آلوده داراي رنگ سبز مايل به آبي هستند و دانه هاي آنها نسبت به سنبله هاي سالم، بازتر
مي شود. سنبله هاي آلوده به اين بيماري معمولاً‌ بلندتر و تراكم سنبلچه هاي آنها كمتر از سنبله هاي سالم است. دانه هاي آلوده به جاي رنگ زرد طلايي، داراي رنگ خاكستري مايل به قهوه اي هستند. شكل دانه آلوده شبيه دانه سالم اما كمي گردتر و كوچك تر است و با فشار دادن دانه، پورد سياه (اسپور قارچ) از آن خارج مي شود كه بوي ماهي گنديده مي دهد. اسپورها در زمان خرمنكوبي پخش شده و دانه هاي سالم و خاك را آلوده مي كنند.

قارچ عامل بيماري در شرايط آب و هوايي معتدل بر روي گندم هاي پاييزه به خوبي رشد مي كند.
يكي از روش هاي موثر در كنترل بيماري استفاده از رقم هاي مقاوم است. عمليات شخم با عمق 20 ـ 15 سانتي متر در جلوگيري از شيوع و گسترش بيماري مؤثر است.
ضدعفوني بذرها با سم ديويدند به ميزان 2 گرم براي يك كيلوگرم بذر عليه اين بيماري موثر است.

تصویری که فائزه جان گذاشته مبوط به این لینکه...

http://www.fr-mootab.blogfa.com/8708.aspx

اما مطمئن نیستم این عکس مربوط به این بیماری باشه....

درست میگی امیر جان. سیاهک پنهان پاکوتاهه . من متوجه نبودم

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
نخیرشــــــــــــــــــــــــــــــــم....این جوابش نیست

جوابش لب شتـــــــــــــــــریه گندمه
(خودم کشف کردمش)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

چراااااااااااااا جواب دادی؟؟؟؟؟؟؟؟؟

.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
.
.
.
خب برنده آقا امیر هستن:D

با تشکر از حضور فعال خودم..........خب پخش جایزه ها:

این منم و جایزم:

اینم امیر آقا که دیر رسیدن:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
با predacious هم معنیه...

خب یعنی شکارگر ... یعنی موجودی که با شکارکردن تغذیه میکنه ... یعنی موجودی که کلا شکار میکنه! ... چمیدونم ... یه چیزی تو این مایه ها باید باشه!
چون تا حالا به گوشم نخورده اینطوری میجوابما!
اصلا یعنی شکارگر.

rapacious هم معنی رو سرچ کردم یعنی درنده خو ، ژیان ، وانت ...

معنای لغویش که صیادی هست!!

رابطه صیادی.... یا یه چیزی تو این مایه ها...

(بعد از پست من پست حمید یهو ظاهر شد!! وگرنه زر نمیزدم الکی!):D
آفرین به هر دوتون. شرمنده رفته بودم گل بچینم!
حمید که زودتر جوابیده حالا هم زودتر بسواله...

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
Hemelytra و Membranous یعنی چی؟

Hemelytra :نیمه قاعده بالهای جلویی ضخیم و چرمی ولی نیمه انتهایی آن غشایی است،....نیم سخت بالپوش ها
Hemiptera

Membranus: اینم یه چیزی تو مایه های پرده غشایی و ایناست تو حشرات.... دقیق نمیدونم!

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
Hemelytra و Membranous یعنی چی؟

اولی که همونیه که امیرمسعود گفت. بالهای رویی سنها که نصفش ضخیم و کوتیکولیه نصفش غشایی
دومی هم باز همون که امیرمسعود گفت. پرده ای و غشایی و اینا...!