مسابقه *** هركي گفت اين چه گياهيه ...؟

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
خراش دهی . .شکستن یا نرم کردن پوسته بذرها برای نفوذپذیر کردنشون به اب و هوا . :gol:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
منظورت چیه یعنی بیشتر توضیح بدیم؟

خراش دهي scarification: از اين روش در مواقعي استفاده مي شود که بذر داراي پوسته سخت در مقابل نفوذ آب و گازها باشد. اعمالي که جهت خراش دهي در اين روش مورد استفاده قرار مي گيرد عبارتند از : مالش دادن يا سايش دادن توسط کاغذ سمباده – نرم کردن پوسته بذر و شکستن پوسته بذر و يا سوراخ کردن پوسته بذر.

اشکال استفاده از اين روش عبارتند از:

الف) خراش دهي مکانيکي: که در اين روش براي مقادير کم بذر از کاغذ سمباده يا سوهان و يا شکاف دادن بذر به وسيله ميخ استفاده مي گردد ( بذر کم و نسبتا درشت) ولي براي بذوري ريز و در مقادير زياداز دستگاه همزن سيماني استفاده مي شود که يا ديواره را با کاغذ سمباده مي پوشانند و. يا همراه با بذر مقدار ذرات درشت شن اضافه مي کند و ميکسر را به گردش در مي آورند.

ب)خراش دهي با آب گرم
: در اين روش بذور مورد عمل را در آب 77 تا 100 درجه سانتيگراد براي مدت 12 تا 24 ساعت قرار مي دهند . آب فقط يکبار گرم مي شود . حجم آب در اين روش حدود 4 تا 5 برابر حجم بذر مي باشد
.
ج) خراش دهي با اسيد: در اين روش بذر را در اسيد سولفوريک قرار داده براي مدت 10 دقيقه تا حداکثر 6 ساعت. براي بذوري که پوسته خيلي خيلي سختي دارند مثلا بذور گياهان جنگلي و درختي- معمولا توصيه مي کنند بعد از اين روش بذر را بشويند و مقداري جوش شيرين هم به آن اضافه کنند.

د) خراش دهي با دماي بالا:
در اين روش دماي 100 سانتيگراد در شرايط آزمايشگاهي را براي مدت 5/1 دقيقه با لامپ 250 وات به کار مي گيرند. اين روش مشابه با روش اصلاحي آتش زدن مراتع است.

گلابتون

مدیر بازنشسته
سميه جان ... كلا اثرات فيزيكي و شيمياي موثر در جوانه زني رو ميگن scarification كه اصولا براي بذرهاي با پوسته سفت و نفوذ ناپذير استفاده ميشه ... بخصوص در جنگلداري و بذر درخت نمدار بيشتر مورد استفاده قرار ميگيره...

البته گلرخ خانم كاملا توضيح دادن .

گلاب :gol:

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام
گلرخ جان و گلاب جان درست گفتند. با اجازه اضافه میکنم که علاوه برروشهایی که گلرخ گفتند روش بیولوژیکی هم وجود داره و اون خوابانیدن بذور در ماسه و پیت ماس و زمان دادن به آن هست تا باکتری ها بتونن نسبت به تجزیه پوسته بذر ( یا بعبارت دیگه پوسیدن پوسته بذر)عمل کنند.

گلابتون

مدیر بازنشسته
خوب سميه جان امشب بايد شما واژه علمي تون رو براي دوستان معرفي بفرماييد . متشكرم گلم .

گلابتون ناظم :gol:

Mahmuud

عضو جدید
شايد تكميلي باشه

شايد تكميلي باشه

سلام دوستان
scarification در واقع يك نوع تخريب فيزيكي ديواره خارجي بذر است كه بسته به نوع و سن بذر يكي از روشهايي كه دوستان ذكر كردند كارايي بيشتري داره. در برخي بذور اين پوسته سخت خارجي مانع رسيدن اكسيژن براي فعال شدن آنزيمهاي دخيل در جوانه زني مي شود در برخي ديگر مانع تحريك پذيري نوري موثر در جوانه زني در برخي ديگر مانع جذب آب مي شود در برخي بذور نيز اين پوسته باعث تجمع گازهاي متوقف كننده جوانه زني در زير اين پوسته مي شود.:gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلااااااااااااااام به دوستان گل:gol: :love:

scarification واژه ایه که براتون گذاشتم :que:

سلام به همه بچه های گل :w36:
scarification یکی از راههای مقابله با dormancy بذر میباشد که به معنی خراش دادن یا

ساییدن پوسته ی بذر با ابزار مکانیکی است و این کار باعث جوانه زنی سریعتر بذر میشود
همه ی دوستان درست جوابل دادن:w17: ولی گلرخ جون اولین کسی بود که به سوال پاسخ دادند

گلابتون

مدیر بازنشسته
بازم مثل هميشه گلرخ برنده ميشه ....:w17:

سميه جان دستت درد نكنه گلم ... به سلامت خوش باشي گلم... يادت باشه كه هميشه اينجا جات خالي هست ... زودتر برگرد نازنينم :heart:

خوب امشب هادي خان هم بايد عكسشون رو برامون معرفي كنن...

گلاب خاتون:gol:

گلابتون

مدیر بازنشسته
خوب با اين حساب :

بله گلرخ خانم نوبت شماست كه زحمت اصطلاح رو بكشيد و نوبت امين خان هست كه عكس برامون بزارن..... منتظريم دوستان ....

آسون بزاريداااااااااااااااا

گلاب خاتون ناظم:gol:

golbaghbabak

عضو جدید
تلقیح نا م ناسب گل،تشکیل نشدن کیسه جنینی،آندوسپرمو همچنین نارسایی در تخمدان (پارتنوکارپی)

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
اصطلاح seedlessness چیه و چرا بوجود میاد؟ توضیح مختصر مفید بدید .

یعنی بذری که تخم نداره. بذر بدون هسته و جنین. مرسی عجب اصطلاحات خوبی. البته s.hsdi و golbaghbabak توضیحاتشون خیلی خوب بود.

گلابتون

مدیر بازنشسته
توضيحات دوستان كه تكميل بود... من فقط ميخواستم بگم كه عمده ترين گياهي كه اين مشكل رو داره .. بنه يا همون پسته وحشي هست كه چون اين گياه دوپايه است بيشتر به علت ناسازگاري پايه هاي نر و ماده و همچنين تلقيح نامناسب دچار اين مشكل ميشود.

گلابتون

مدیر بازنشسته
دوستان اگه لطف كنيد و صحبتهاي دوستانه اتون رو توي تاپيك گفتگوي اعضاي تالار انجام بديد ممنون ميشم....
محبت كنيد و روند تاپيك رو حفظ كنيد ... ممنون

گلابتون ناظم:sweatdrop:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
توضيحات دوستان كه تكميل بود... من فقط ميخواستم بگم كه عمده ترين گياهي كه اين مشكل رو داره .. بنه يا همون پسته وحشي هست كه چون اين گياه دوپايه است بيشتر به علت ناسازگاري پايه هاي نر و ماده و همچنين تلقيح نامناسب دچار اين مشكل ميشود.

مرسی از این اطلاع.من تا حالا نشنیده بودم .میشه اگه منبع اینترنتی داری برام بزاری. دونستنش برام جالبه . :gol:

گلابتون

مدیر بازنشسته
بله گلرخ خانم البته من اين مطلب رو ميدونستم يعني زير اين قسمت از جزوه ام فقط نوشته بودم بنه يا پسته وحشي .... اما امروز كه سرچ كردم همين مطلبي رو كه نوشته بودم اونجا ديدم ....باشه چشم ....

طبق قوانين چون نبايد قبل از موعد پاسخگويي لينك قرار بديم من براتون بصورت خصوصي ميدم ... بعد از اينكه جواب رو داديد ميتونيد براي اطلاع دوستان هم قرارش بدين ... متشكرم

گلاب خاتون:gol:

گلابتون

مدیر بازنشسته
خوب گلرخ جان امشب بايد واژه علميتون رو معرفي كني عزيز... منتظريم.:gol:

امين جان منتظر عكس شما هم هستيم مهربون كجايي؟؟؟؟؟؟؟؟:w17:

گلاب خاتون ناظم:gol:

amin_rogh

کاربر ممتاز
سلام
ببخشید دیر شد.بقول فیلمه عذر تقصیر بابت تاخیر!
چند تا عکس از یک درخت بسیار زیبا از خانواده میپل ها هست.(راهنماییش مثل این راهنماییهای مسابقات تلوزیونی بود که روشن پژوه یه باره جواب سوال رو میگه!!).بنابراین جواب رو باید دقیق بفرمایین.به رگبرگها دقت کنید .اصلا اسم این درخت رو بر مبنای شگل رگبرگها نامگذاری کرده اند.دارای رنگ پاییزی بسیار زیبا هست. رنگ پوسته بسیار زیباست و تاج مرتفع و بزرگی ایجاد میکند.

هزار تا هم عکس گذاشتم از زوایای مختلف.
موفق باشید.
امین رخ

mahsa javid

عضو جدید
سلام

سلام

سلام دوستان. من تازه به جمع دوست داشتنی شما وارد شدم. امیدوارم منو به عنوان یه عضو جدیدالورود بپذیرید. :sweatdrop::)

به نظر من اون تصویر miypel باید باشه.
گلی جون نظر خودتون چیه؟ کی باید نظر شما رو بشنویم؟:smile:

amin_rogh

کاربر ممتاز
سلام دوستان. من تازه به جمع دوست داشتنی شما وارد شدم. امیدوارم منو به عنوان یه عضو جدیدالورود بپذیرید. :sweatdrop::)

به نظر من اون تصویر miypel باید باشه.
گلی جون نظر خودتون چیه؟ کی باید نظر شما رو بشنویم؟:smile:
سلام
خوش اومدین دوست عزیز.
منکه خودم عرض کردم میپل هست!شما بفرمایید چه میپلی؟http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/wink.gif