[مسابقه] اگه گفتی ...؟

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
بعد از مدتها اومدم این تایپیک
باور کنید اون قدر دوستش داشتم که نگو کسی بیماری جدید می ذاره یا نه
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
بعد از مدتها اومدم این تایپیک
باور کنید اون قدر دوستش داشتم که نگو کسی بیماری جدید می ذاره یا نه

متاسفانه کاربر فعال نداره این بخش. اگه بتونی دوباره راش بندازی دعات میکنیم!
 

behzad parnian

عضو جدید
سلام به دوستان گرامی اینجانب بهزاد دانشجوی علوم دامی از حضور در جمع شما خیلی خوشحالم .
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
متاسفانه بخش علوم دام کاربر فعالی نداره!

سلام بهزاد جان، خوش اومدی
 

پاستوریزه

عضو جدید
سلام
من این پست رو می گذارم تا ایشالا این تاپیک با کمک شما دوباره راه بیفته.
خوب. به این گوساله نگاه کنید.
مشاهده پیوست 159753
این گوساله بعد از دو سه روز عدم دفع، شکمش باد کرده و مرده است.
2.jpg
به عکس بالا نگاه کنید شکم گوساله به طور محسوسی باد کرده ...

 

پاستوریزه

عضو جدید
...بعد از بررسی لاشه علت مرگ و انسداد روده معلوم شد اگه گفتید علت مرگ گوساله بینوا چی بوده!!!!:que:

3.jpg
 

پاستوریزه

عضو جدید
دوستان اگه فکر می کنید سوال آسونه خوب ،سریع جواب بدید اگه هم فکر می کنید سخته بگید راهنمایی می کنم حداقل یه پستی بدید!!!یه چیزی بگید!!!
 

پاستوریزه

عضو جدید
خوب حالا که کسی جواب رو نگفت خودم می گم :
گوساله بر اثر خون ریزی در نافشه که مرده (اون عضو سیاه بالا که تو پستم گفتم ناف بود). ناف بر اثر خونی ریزی داخلی بزرگ و خونی شده و جلو روده ها رو گرفته و باعث انسداد روده و جمع شدن باد در داخل شمک شده و در اخر باعث مرگ گوساله شده.
خوب حالا که خودم جواب رو گفتم سوال بعدی هم خودم می گذارم. امیداورم بیشتر تو بحث شرکت کنید!
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تلیسه‌هایی که با یک گوساله نر به صورت دوقلو متولد شده‌اند در 90 درصد موارد غیربارور هستند که به نام فری مارتین (نروک) شناخته می‌شوند
شما سوال بعد رو ببپرسید چراکه پاستوریزه عزیز خیلی وقته این سوال رو قرار دادن.. و ظاهرا نیستن.
 

*محیا*

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
شما سوال بعد رو ببپرسید چراکه پاستوریزه عزیز خیلی وقته این سوال رو قرار دادن.. و ظاهرا نیستن.
ممنونم گلم :gol:
علت اصلی تغذیه سریع و فوری آغوز بلافاصله بعد از تولد گوساله‌ها چیست ؟؟؟
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ممنونم گلم :gol:
علت اصلی تغذیه سریع و فوری آغوز بلافاصله بعد از تولد گوساله‌ها چیست ؟؟؟
علت اصلی تغذیه سریع و فوری آغوز بلافاصله بعد از تولد تغییراتی است که در سیستم گوارشی گوساله‌ها ایجاد می‌شود. در ابتدا مولکول‌های پروتئینی بزرگ که آنتی‌بادی‌ها را تشکیل می‌دهند. از روده گوساله‌ها به صورت کاملا سالم می‌توانند جذب شوند و به داخل جریان خون وارد شوند بدون این که هضم شوند. ولی بعد از چند ساعت مجاری گوارش گوساله شروع به فعالیت می‌کند و آنتی‌بادی‌ها هضم خواهند شد به طور نسبی و مجاری نسبت به جذب این مولکول‌ها غیرقابل نفوذتر می‌شوند لذا این مولکول‌ها بزرگ قادر به عبور و وارد شدن به جریان خون نیستند.
از این رو چنانچه گوساله‌ای در شب متولد شود و صبح روز بعد آغوز دریافت کند هرگز قادر به جذب مقدار کافی آنتی‌بادی نیست و 24ساعت بعد از تولد جذب آنتی‌بادی‌ها تقریبا صفر می‌شود. آنتی‌بادی‌های آغوز از عفونت مجاری گوارش بعد از این که مرحله جذب تمام شد ممانعت می‌کنند. ولی تنها آنتی‌بادی‌های جذب شده ایجاد ایمنیت در سیستم خونی می‌کنند و باعث توسعه سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
تلاش کنید گوساله طی یک ساعت پس از تولد، آغوزش را بخورد و حداکثر تا شش ساعت بعد تولدش یک گوساله 120 پوندی (هر پوند = 0/45 کیلوگرم است) نیاز به تقریبا 3 Qvarts (هر کوآرتس تقریبا یک کیلوگرم است. 0/95کیلوگرم) نیاز دارد و یک گوساله 100 پوندی نیاز به 1/5 تا 2 کوآرتس و 60 پوندی نیاز به 1 تا 1/5 کوآرتس آغوز دارد.

:)
http://sharifeh.blogfa.com/8402.aspx
 

*محیا*

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
علت اصلی تغذیه سریع و فوری آغوز بلافاصله بعد از تولد تغییراتی است که در سیستم گوارشی گوساله‌ها ایجاد می‌شود. در ابتدا مولکول‌های پروتئینی بزرگ که آنتی‌بادی‌ها را تشکیل می‌دهند. از روده گوساله‌ها به صورت کاملا سالم می‌توانند جذب شوند و به داخل جریان خون وارد شوند بدون این که هضم شوند. ولی بعد از چند ساعت مجاری گوارش گوساله شروع به فعالیت می‌کند و آنتی‌بادی‌ها هضم خواهند شد به طور نسبی و مجاری نسبت به جذب این مولکول‌ها غیرقابل نفوذتر می‌شوند لذا این مولکول‌ها بزرگ قادر به عبور و وارد شدن به جریان خون نیستند.
از این رو چنانچه گوساله‌ای در شب متولد شود و صبح روز بعد آغوز دریافت کند هرگز قادر به جذب مقدار کافی آنتی‌بادی نیست و 24ساعت بعد از تولد جذب آنتی‌بادی‌ها تقریبا صفر می‌شود. آنتی‌بادی‌های آغوز از عفونت مجاری گوارش بعد از این که مرحله جذب تمام شد ممانعت می‌کنند. ولی تنها آنتی‌بادی‌های جذب شده ایجاد ایمنیت در سیستم خونی می‌کنند و باعث توسعه سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
تلاش کنید گوساله طی یک ساعت پس از تولد، آغوزش را بخورد و حداکثر تا شش ساعت بعد تولدش یک گوساله 120 پوندی (هر پوند = 0/45 کیلوگرم است) نیاز به تقریبا 3 Qvarts (هر کوآرتس تقریبا یک کیلوگرم است. 0/95کیلوگرم) نیاز دارد و یک گوساله 100 پوندی نیاز به 1/5 تا 2 کوآرتس و 60 پوندی نیاز به 1 تا 1/5 کوآرتس آغوز دارد.

:)
http://sharifeh.blogfa.com/8402.aspx

سلام
جالب بود منم سوال رو از همین منبع طرح کرده بودم :smile:
آفرین بر شما ! کاملا درست می باشد بفرمایید سوال بعد با شماست .
 
آخرین ویرایش:

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
سلام دوباره

بفرمایید سوال بعد
:)

ظریف ترین پشم مربوط به کدام نژاد گوسفند می باشد ؟
1- کاریدال
2- آواسی
3- لای سیستر
4- مرینوس
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
الیافِ پشم به چند دسته تقسیم میشوند؟ نام ببرید؟! و یک مورد رو به دلخواه توضیح دهید:)

پشم الیافی حیوانی است که از بدن گوسفند به دست می‌آید. امروزه بیش از ۲۰۰ نژاد مختلف گوسفند در دنیا شناخته شده که اکثر آنها از نظر تولیدات تجاری و اقتصادی دارای اهمیت چندانی نبوده و صنعت پرورش گوسفند، تنها متکی به ۲۰-۱۰ نژاد آن می‌باشد. مهمترین نژاد گوسفندان ایرانی را می‌توان به این شرح نام برد.
۱- کلکویی ۲- قزل ۳- بلوچی ۴- عربی ۵- فراهانی ۶- گرگانی ۷- کرمانی ۸- کردی ۹-لری ۱۰- ماکویی ۱۱- ترکی ۱۲- زندی ۱۳- مهربانی ۱۴- سنجابی ۱۵- جمور ۱۶- هِرِک ۱۷- مغانی ۱۸- افشاری ۱۹- ترکمنی ۲۰- قره گل ۲۱- شال ۲۲- سنگسری ۲۳- خاکستری شیراز ۲۴- بختیاری ۲۵- طالشی ۲۶- نایینی.
برای آسانتر شدن شناخت نژادها، طبقه بندی گوسفندان دنیا از روی نوع پشم آنها صورت می‌پذیرد. به این ترتیب با یک چنین طبقه بندی کلی در میان گوسفندان روبرو خواهیم شد.
[h=2][/h]

[h=2]تقسیم بندی از نظر تولید پشم و مصرف الیاف پشم:[/h]با توجه به پشمی که گوسفندان تولید می‌نمایند، می‌توان نژادهای گوسفند دنیا را به پنج گروه کلی تفکیک نمود.
[h=3]گوسفندان پشم ظریف:[/h]این نوع گوسفندان عمدتاً به عنوان گوسفندان مرتع نامیده می‌شوند و به منظور تولید پشم پرورش می‌یابند. گوسفندان پشم ظریف اساساً از نژاد مرینوس و آمیخته‌های آن هستند که از اسپانیا به سایر نقاط دنیا منتقل گردیده‌است. نام‌های اطلاق شده به این نژاد در رابطه با کشورهای پرورش دهنده آن می‌باشد، مانند مرینوس فرانسوی، مرینوس آمریکایی و مقدار تولید پشم در آنها بالاتر از ۱۰ پوند (۴ کیلوگرم) می‌باشد و مقدار عرق و چربی آن بالاست و بعد از شستن، ۷۰-۴۰ درصد کاهش وزن دارد (ماروس برگر، ۱۹۵۴و عزت پور، ۱۳۸۱). قطر الیاف کم و بین ۲۴-۱۷ میکرون متفاوت است (سعادت نوری، ۱۳۷۵). طول دسته‌الیاف آنها ۲-۴ اینچ (۵ تا ۱۰ سانتی‌متر) می‌باشد و معمولاً به لحاظ ظرافت در درجه S۶۰ و یا بالاتر درجه‌بندی می‌شوند. در تولید پارچه‌های ظریف فاستونی، کشباف، زیرپوش ظریف و انواع پوشش‌های لطیف به دلیل نرمی، ظرافت، مقاومت و الاستیسیته کافی و قدرت ریسندگی بالا برای نمدی شدن بکار می‌رود (صالحی، ۱۳۸۴). از نظر قطر و مدولاسیون کاملاً یکدست هستند (سعادت نوری، ۱۳۷۵).
[h=3]گوسفندان پشم متوسط:[/h]این نژادها در اصل در انگلستان پرورش داده شده و گاهی آنها را جزو نژادهای گوشتی طبقه‌بندی می‌نمایند. این گروه دارای رشد سریع و جثة قوی هستند (عزت‌پور، ۱۳۸۱) و از نظر کیفیت پشم، پشم این گوسفندان از نظر درخشندگی روشن‌تر از مرینوس بوده و بازدهی آنها بعد از شستشو بیشتر از مرینوس است. از نظر ظرافت معمولاً در درجه s۶۲ – s۵۲ و طول ۲-۵ اینچ (۵ تا ۵/۱۲ سانتی‌متر) قرار می‌گیرند و در تهیه منسوجات کشباف و کامو و پارچه‌های زنانه و مردانه و پتو بکار می‌روند. (وود، ۲۰۰۳). از جمله این نژادها می‌توان به نژادهای سافولک، دورست و وسات‌داون اشاره کرد (عزت‌پور، ۱۳۸۱).
[h=3]گوسفندان پشم آمیخته:[/h]از نظر طرافت در حد پشم‌های متوسط ولی بلندتر هستند و مقدار تولید پشم در این گوسفندان بیشتر از نژادهای پشم متوسط یا نژادهای داون است و میزان ضایعات حاصل از عمل آوری ریسندگی، کمتر از نژادهای پشم متوسط است و به دلیل داشتن رنگ خوب و درخشندگی در تهیه جوراب، کشباف، پارچه‌های پشمی، فاستونی و نمدهای با ظرافت متوسط بکار می‌روند.
نژادهای این گروه عمدتاً دومنظوره هستند و مقدار تولید آنها چه از نظر مقدار پشم و چه از نظر مقدار گوشت در حد مطلوبی قرار دارند. علاوه بر خصوصیات ذکر شده در بالا، سازگاری خوب آنها نسبت به شرایط مزرعه‌ای باعث شده که این نژادها در سراسر دنیا مورد استقبال قرار گیرند. از این گروه می‌توان به نژادهائی مانند کاردیال، تارگی و پل‌ورث اشاره نمود (عزت پور، ۱۳۸۱).
[h=3]گوسفندان پشم بلند:[/h]این نوع گوسفندان عمدتاً برای تولید گوشت پرورش یافته و از نظر جثه بزرگترین نژاد گوسفندان دنیا شناخته می‌شوند. ظرافت پشم این گوسفندان بسته به درخشان یا نیمه درخشان بودن متفاوت هستند در حالت نیمه درخشان ظرافت آن تا حدی کمتر از گوسفندان پشم متوسط و حدد s۵۰ – s۴۴ و طول تارها ۶ تا ۹ اینچ است و در پشم‌های درخشنده ظرافت آنها بین s۴۴ – s۳۶ و طول تار بلند ۸ تا ۱۵ اینچ (۲۰ تا ۳۷ سانتی‌متر) هستند.
در نوع اول الیاف آنها برای تهیه پارچه‌های پشمی، اورکت، پتو، نمد وسایر بافته‌های پشمی بکار می‌رود و نوع الیاف درخشنده و در تهیه قیطان‌های پشمی، آستری، پارچه‌های براق و نمد بکار می‌رود. از جمله آنها می‌توان نژادهای رامنی، لینکلن و لیسیستر و بردرلیسیستر را نام برد که به طور عمده در انگلستان و تحت شرایط مرطوب، سرد و پرعلوفه پرورش می‌یابند (سعادت نوری، ۱۳۷۵و عزت پور، ۱۳۸۱).
[h=3]گوسفندان پشم ضخیم یا پشم قالی:[/h]این نوع گوسفندان دارای پشمی می‌باشند که در صنعت قالیبافی از کاربرد مطلوبی برخوردار است بدین جهت به آنها گوسفندان با پشم مخصوص قالی نیز گفته می‌شود. ظرافت الیاف پشم آنها بین ۳۵ الی ۵۰ میکرون وطول آن تا ۳۸۰ میلیمتر می‌باشد. برخلاف تولیدات متداول نساجی که نیاز به پشم ظریف دارد تا بتوانند از آن پارچه‌های لطیف تولید نمایند، صنعت قالیبافی نیاز به پشم‌های خاص دارد که از مشخصات پشم موردنظر برای پارچه بافی برخوردار نیست و از آن نمی‌توان پارچه و منسوجات مرغوب و لطیف تهیه کرد. در کشورهای ایران، چین، پاکستان، افغانستان، ترکیه، رومانی، بلغارستان، روسیه، هندوستان و الجزایر پشم گوسفندان از نوع ضخیم می‌باشد و اگرچه مصرف چندانی برای بافت پارچه ندارند ولی مناسبترین ماده اولیه برای بافت قالی محسوب می‌شوند. سفره پشم این گوسفندان شامل اختلاطی از الیاف پشم حقیقی، هتروتیپ، مو و کمپ می‌باشد (ماروس برگر، ۱۹۵۴).
خصوصیات پشم در این نژادها کاملا متنوع است و قطر و طول تار پشم در آنها به ترتیب ۷۰ میکرون و ۳۰ سانتی‌متر هم ممکن است برسد. پشم این نژادها گذشته از تفاوتی که از نظر طول و قطر با یکدیگر دارند، از لحاظ جعد و استحکام نیز متفاوت هستند در واقع این صفت به علت شرایط جغرافیایی، تغییرات آب و هوایی، نوع علوفه، آمیختگی نژادی و حتی فقر غذایی پدید آمده و از جمله خواص ارثی این گوسفندان به حساب می‌آید (عزت پور، ۱۳۸۱).
از الیاف پشم قالی در تهیه پارچه‌های پشمی ضخیم، اورکت، کفپوش‌ها (قالی و قالیچه) و پرده‌های زبر استفاده می‌شود و بر اساس نوع چین (اول و دوم) یا رنگ (سفید، کرم، خاکستری و تیره) و نیز پشم دباغی تقسیم بندی می‌شوند.
[h=2]پشم:[/h]پشم یکی از مهمترین مواد اولیه در صنایع نساجی بوده و از دیرباز بشر توانسته از این الیاف در تهیه پوشاک استفاده نماید. بررسی بقایای تاریخی نشان می‌دهد که بابلیان در ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در تهیه پارچه از الیاف پشم بهره برده‌اند و با کاربرد پشم در نساجی آشنا شده‌اند. در حال حاضر نیز هیچ یک از الیاف مصنوعی از نظر کیفی نمی‌توانند در بافت پارچه، قالی و گلیم با پشم رقابت نمایند.
علیرغم اینکه کشورهای تولید کننده الیاف طبیعی در توسعه و بهبود این الیاف تلاش بسیاری کرده‌اند ولی باید اذعان نمود که الیاف طبیعی از نظر تحقیقات و پیشرفت جای خود را به الیاف مصنوعی داده‌اند (عزت پور، ۱۳۸۱). اگر چه الیاف مصنوعی به دلیل سادگی در استاندارد نمودن کالاهای تولیدی، کاهش ضایعات، راحتی مصرف در کارخانه‌های نساجی، تقاضای زیاد به دلیل داشتن ظاهر ظریف و لطافت خاص، ارزان تر تمام شدن محصول و عدم احتیاج به اطو مورد توجه می‌باشد. ولی در برخی موارد گزارش شده که از نظر بهداشتی حساسیت ایجاد می‌کند. ضمناً الیاف طبیعی دارای خواص ممتازی بویژه در لباس‌های تابستانی، تهیه فرش و کفپوش‌ها (قالی و قالیچه) و نمد می‌باشد که الیاف مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آن شود، که این مزایا به طور مختصر در زیر ذکر شده‌است:
۱– الیاف پشم به دلیل ساختمان شیمیائی و فیزیکی بخصوص، اثر تغییرات جوی بر روی بدن کم می‌کند به این ترتیب که با جذب عرق بدن حالت تعادل در بدن بوجود می‌آورد.
۲– پشم معمولاً حدود ۶۰ درصد بیشتر از الیاف دیگر هوای متراکم را در خود حفظ می‌کند و این عمل باعث می‌شود مقاومت بدن در مقابل تغییرات جوی بیشتر شود.
۳– چون تارهای پشم از تارهای هم قطر و هم حجم خودش وزن کمتری دارد در نتیجه پوشاکی که از آن درست می‌شود بسیار سبک است.
۴– قدرت مقاومت الیاف پشم در برابر عوامل خارجی خیلی زیاد است و در مقایسه با الیاف گیاهی مقاوم تر است.
۵– رنگ‌پذیری الیاف پشم که یکی از عوامل مهم در نساجی است، بسیار خوب است.
۶– مقاومت در برابر صدا، که این مورد در کف پوش پشمی دارای اهمیت فراوان است.
۷– پشم غیر قابل اشتعال است مگر اینکه مستقیما در معرض آتش قرار بگیرد.
۸- پشم اشعة ماوراء بنفش را از خود عبور می‌دهد و برای سلامتی بسیار مفید است.
۹– به راحتی نمدی یا بافته می‌شود.
۱۰– پشم بسیار قابل ارتجاع است می‌تواند ۳۰٪ از حد نرمال درازتر بشود و هنوز شکل ظاهری خود را حفظ نماید.
ویژگیهای پشم مصرفی در قالیبافی اگرچه پشم در محدوده وسیعی از نظر مصرف قرار می‌گیرد ولی ویژگیهای خاصی در همه موارد مصرف مورد توجه‌است از جمله ظرافت، طول، قابلیت ارتجاعی، راندمان، جعد، درخشندگی و رنگ.
بهترین نوع پشم ظریف به وسیله گوسفندان مرینوس که دارای ظرافت ۹/۲۴ تا ۵/۲۳ میکرون و بالاتر می‌باشند تولید می‌گردد. پشم‌های باظرافت متوسط (۴/۲۶ - ۲۵ میکرون) و پایین تر (۳۶- ۲۵ میکرون) معمولاً به وسیله آمیخته‌های مرینوس با گوسفندان گوشتی و یا بعضی از نژادهای انگلیسی تولید می‌گردند. پشم قالی دارای قطر بین ۳/۳۴ - ۷/۲۳ میکرون بوده، توسط گوسفندان غیر اصلاح شده بومی تولید می‌شود. معمولاً الیاف بلند و نازک پشمی که قطر آنها درطول یکسان باشند از بهترین نوع پشم شمرده می‌شود. پشم نقاط مختلف بدن گوسفندان از نظرقطر و بلندی الیاف متفاوت می‌باشد و معمولاً در چیدن و دسته بندی پشم مخصوصاً برای تهیه خامه قالی باید توجه داشت تا پشمهای نقاط مختلف با هم مخلوط نگردد.
جنس خامه که به عنوان گره قالی به کار می‌رود باید از پشم خالص و نو باشد و از کاربرد پشم دباغی و پشم کهنه و الیاف مصنوعی و یا سایر الیاف نامرغوب در آن خودداری شود.
میانگین طول الیاف برای نمره‌های مختلف باید حداقل ۵ سانتیمتر باشد و مقدار الیاف کوتاه تر از ۵ سانتیمتر در آن نباید از ۵ درصد تجاوز نماید. قطر الیاف باید حداقل ۲۰ میکرون باشد. همچنین ثبات رنگ در برابر شستشو حداقل ۴ - ۳ و در برابر حلالهای آلی نیز حداقل ۴ -۳ و در برابر مالش حداقل ۴ باشد. چربی و روغن الیاف پشم نباید بیش از ۵/۱ درصد و موادناخالص گیاهی حداکثر یک درصد باشد.
درجه مرغوبیت الیاف پشم مصرفی در فرش دستبافت

  • ۱- قطر الیاف کمتر از ۳۰ میکرون درجه یک
  • ۲- قطر الیاف بین ۳۵ - ۳۰ میکرون درجه دو
  • ۳- قطر الیاف تا ۴۰ میکرون درجه سه
تذکر: طول الیاف هر اندازه بلندتر باشد (از ۵/۷ سانتیمتر به بالا) مرغوب تر است.
 

سحر 32

عضو جدید
با سلام
من تازه با این تاپیک اشنا شدم و خیلی از این طرحی که گذاشتید خوشم اومد دلم میخاد شرکت کنم و یه سوال میخواستم بذارم البته با اجازه مدیر تاپیک
میدونید اصطلاح کتوز چیه؟خیلی اسون مطرح کردم که با یه بار نگاه کردن پیداش کنید البته بیشتر بچه های علوم دامی این اصطلاح رو میشناسن
راستی من بیشتر تاپیک رو خوشم اومد و سوال و جوابها رو نگاه کردم ولی نمیدونم که سوالم تکراری هست یا نه اگه هست که من قبلش عذرخواهی میکنم از تمام دوستان
 
آخرین ویرایش:

سحر 32

عضو جدید
سلام
بله درست حدس زدید یه جور بیماری متابولیکی هست من فرداشب اگه کسی دیگه اطلاعات رو نذاشت حتما به طورکامل توضیح میدم.
 
آخرین ویرایش:
بالا